Belépés
ennmary.blog.xfree.hu
Nem mondhatom el senkinek, elmondom,hát mindenkinek--- "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,......" --Pedig , ...... :) Ennmary x
1972.11.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
könnyebb így...
  2014-02-22 11:58:40, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
hm, hm , hm....
  2013-06-22 16:05:38, szombat
 
  Minden embernek két oldala van, de először csak egyet látsz. Aztán amikor azt hiszed, hogy igazán megismerted, megmutatja a másikat is.


Ami hazugsággal kezdődik, az hazugsággal is végződik...Link

 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
amikor a lélek betegít meg
  2013-05-25 17:06:10, szombat
 
  Érzelmeink és gondolataink szoros kapcsolatban állnak testünk működésével - ma már köztudott, hogy a boldogsághormonnak nevezett endorfin fájdalomcsillapító hatással bír, vagy hogy a hosszan tartó levertség és depresszió úgynevezett immunszupressziót (vagyis immunvédelem-csökkenést) eredményezhet.
Az egészségpszichológiának nevezett, fiatal - mindössze harmincéves - tudományágnak köszönhető, hogy egyre nagyobb figyelem irányul a lelkünk és testünk állapota közötti összefüggésekre. Ha még a kételkedők táborát erősíted, gondolj csak bele, milyen testi tünetek alakulnak ki, ha feszültté válsz: szaporábbá válik a légzésed, hevesebben ver a szíved, pupilláid kitágulnak, izmaid megfeszülnek és a sort még folytathatnánk.
A betegségek kialakulásához természetesen biológiai tényezők is szükségesek, azonban semmiképpen sem elhanyagolható a lelki háttér. Nem véletlen, hogy egy érzelmileg megterhelő, netán konfliktusokban bővelkedő időszakban könnyebben kapunk el fertőzéseket, hiszen ezek a negatív történések kedvezőtlenül hatnak a testi funkciókra. Ráadásul nemcsak az aktuális lelki viharok eredményezhetnek testi tünetekben megnyilvánuló kellemetlenségeket, hanem régebbi, fel nem dolgozott, sokszor a tudatalattiban rejlő sérelmek is. Nehezíti az orvosok dolgát, hogy nem mindig konkrét betegségek alakulnak ki, hanem csak egy-egy tünet - például álmatlanság, torokkaparás, gyomorégés, kínzó fejfájás -, amitől viszont mindenképpen szabadulnánk. Ilyenkor a vizsgálati eredmények sem mutatnak komolyabb eltéréseket, a panaszokkal ugyanis az idegrendszeren és az immunrendszeren keresztül a lélek válaszol a negatív eseményekre.
Testet ölt a fájdalom
Félreértés ne essék, a lélek fájdalma nem mindig olyan testi bajokkal tör utat magának, ami fájdalommal jár, az azonban egészen biztos, hogy a figyelmünket nem kerüli el, hiszen mindenképpen eltér az egykor megszokott harmonikus állapottól. Ilyen lehet például a felnőttkori pattanásosság, a fokozott hajhullás, az ekcéma és a különböző bőrirritációk, a magas vérnyomás, valamint az emésztési és táplálkozási zavarok. Sok allergiás tünet lehet lelki eredetű, nem véletlen, hogy több mint két éve már hazánkban is elérhető az autogén tréning kimondottan allergiásoknak kidolgozott ága. A kínzó panaszok közül gyakori a gyomor- vagy nyombélfekély, valamint a vastagbélgyulladás.
forrás:Link

+ ez is , jó : Link
 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
ez tuti !!!!!!!!
  2013-05-25 16:56:08, szombat
 
  Ki képes a szivárványban meghúzni a határvonalat, ahol véget ér az ibolyaszín, és elkezdődik a narancssárga? Jól látjuk a színek különbözőségét, de pontosan hol is megy át az egyik a másikba? Ugyanígy van ez az épelméjűséggel és az őrülettel is.
Herman Melville
Valójában nem is léteznek igazán őszinte cselekedetek. Mindig van egy alantas, önérdekű, egyértelműen kevésbé dicséretes indíték, bármilyen jól lapulnak is meg sűrű és sötét pszichológiai aljnövényzetünkben.
Kevin Dutton
Nagyon érdemes fejleszteni, izmosítani magunkban azt a képességünket, hogy kívülről és bizonyos távolságot teremtve rá tudjunk tekinteni életünk fájdalmas eseményeire. Ilyenkor szempontváltás történik, amit a pszichológia átkeretezésnek nevez. Amikor megtörtént veled az adott esemény, egy bizonyos helyzetben voltál, és annak megfelelően láttad a valóságot. Az átkeretezés során megpróbálsz más szemszögből rátekinteni. Mindenféle optikából megnézed a történteket, nemcsak a magad, de a szeretteid, környezeted nézőpontjából is. Azáltal, hogy elkezdesz mozogni a saját beszorult lelki helyzetedben, életbe lép a kaleidoszkópeffektus: ha csak egy pici részletet is elmozdítasz, a teljes kép megváltozik. Ez pedig óriási megkönnyebbülést hozhat magával, egy csodálatos feloldó folyamat első lépése lehet, amelynek keretében a beszorult, betokosodott lelki tartalmak utat találhatnak kifelé.
Bagdy EmőkeEgy kedves pszichológus ismerősömtől őrzök egy fontos mondatot. Ha valaki már huszonötödször mondta el neki, hogy mennyire szerencsétlen, és mennyire beleragadt egy helyzetbe, amiből nem tud kikeveredni, akkor is végighallgatta, majd azt kérdezte tőle: "Mondd csak, és ez jó neked?" Ez egy nagyon egyszerű és fontos kérdés, mert általa ráláthatsz, hogy ezt a kört már tucatszor lefutottad, ezért érdemes lenne valamit kezdeni magaddal - nem a másikkal, nem a világgal! -, különben egy életen át toporoghatsz egy helyben.
Pál FerencNagy traumákat követően a spiritualitás néha a lelki megküzdés egyedüli, valóban hatékony lehetősége. Egy katasztrófa után nem fordíthatod meg a megfordíthatatlant. Tudomásul kell venned valamit, ami ellen érzelmileg kétségbeesetten tiltakozol, amit egyszerűen nem akarsz elfogadni.
Bagdy EmőkeAz öntudatos embernél... valami elromlik. Ő elvesz, de sosem ad. Folyamatosan gyűjtöget, és képtelenné válik a megosztásra. Folyamatosan határfalakat épít maga köré, hogy senki se juthasson a közelébe. Figyelmeztető táblákat aggat maga köré: "Tilos az átjárás. " (...) A tudatosság a végtelen élet, a bőséges élet. Nem ismer határokat. De szinte mindenki öntudatos.
OshoHa valaki nem akarja érezni az érzéseit, akkor a testét fogja érezni. Ha nem akarom érezni azt, hogy mérges vagyok, akkor valamim fájni fog. Ha nem akarom érezni, hogy szomorú vagyok, ha nem akarok sírni, akkor beteg leszek. Rengeteg betegség s fájdalom azért keletkezik, mert nem akarjuk érezni az érzéseinket! Ha van egy pont a pszichénkben, ahol valami baj van, akkor megbolondulhatunk a testünkben vagy megbolondulhatunk a lelkünkben. Nagyon sokan inkább a testünkben bolondulunk meg, mint a lelkünkben. A mi társadalmunkban kevésbé szégyenítik meg az embereket, ha a testükkel van valami baj, mint akkor, ha a lelkükkel.
Feldmár AndrásAz agresszió olyan, mint a fregolikabát: ha kifelé fordítom, erőszak, ha befelé: szorongás.
Ranschburg JenőAz önismeret felszíni rétegeiben van az adottságainkkal, képességeinkkel, céljainkkal kapcsolatos tudás, míg mélyebb szinten azoknak a vágyaknak és motívumoknak az ismerete, amelyek a viselkedésünket irányítják. Az önismeret társas szintje azt fedi, hogyan látnak mások, milyenek vagyunk a különböző szerepeinkben. Ha folyamatosan csak azzal foglalkozunk, hogy mások milyennek látnak minket és megpróbálunk rendre ennek megfelelni, akkor éppen a lényeget, önmagunkat veszítjük el.
Kádár AnnamáriaHa egy ember dramatizál, dramatizálása mögött rendszerint feldolgozatlan, traumatikus események állnak, amelyek régebbről erednek, mint a tulajdonképpeni indíték.
Kurt TepperweinA pszichológiával nincs semmi baj, ha a pszichológusokra bízzák. Az a baj, hogy manapság mindenki amatőr pszichológus!
Agatha Christie
Többet tudunk arról, hogy mit nem tudunk, mint amit tudunk. Minél többet tudunk meg az agyról, annál bonyolultabbnak tűnik.
Richard David Precht
A tagadás önmagában nem mindig rossz védekezés, különösen nem az a nagyon kedvezőtlen prognózisokkal és statisztikákkal szemben.
David Servan-SchreiberValami olyasmi... az idegesség, mint a szomjúság. Vagy, mintha fázik az ember, s nem tud sehol meleget találni. Vagy mint az álmatlanság. Vagy mint az éhség. Nem tudom. Néha napokra nem érzek semmit, mintha meglapulna valahol. Aztán, váratlanul, kitör.
Márai SándorMi az, hogy egészséges ember? Pszichológusszemmel ilyen talán nincs is, legfeljebb mindenki másképp beteg.
Mérő László
"Igényes vagyok", mondjuk, és nem vesszük észre, mi is beálltunk az érzelmi zsarolók sorába. Elvárjuk, hogy a másik a mi helyesnek vélt szándékunk szerint cselekedjék, hisz mi is így teszünk. Védelmi vonalunk, várunk erős fala a mások elvárásainak való megfelelés és saját elvárásainknak való megfeleltetés építőköveiből épült. Belső világunk érintetlen maradt. Az elvárások szerepjátékokra kényszerítenek minket, hisz semmire sem vágyunk annyira, mint arra, hogy megosszuk szívünket a másikkal. Minden, a másiknak - megfelelés - szerep nem más, mint a befogadásért, elfogadásért való könyörgés. Erre kényszerülünk, erre kényszerítünk, miközben sóvárgó szemmel lesünk a másikra védelmi falunk, magánybörtönünk kukucskáló nyílásán.
Biegelbauer Pál


 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
ne becsülj alá........
  2013-05-24 08:38:57, péntek
 
 azon vagyok .......

 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
köd van a fejemben
  2013-05-17 16:54:07, péntek
 
  Az a problémám, hogy nagyon gyakran érzem úgy, mintha köd lenne a fejemben, nem tudok odafigyelni arra, amit csinálok és gyakran elfelejtek dolgoka.
Kicsit olyan, mintha fizikailag ott lennék valahol, de fejben mégsem.
Elég fura ez az érzés,elég sok nehézséget okoz
Páran mondták már, hogy furán viselkedem, de sajnos nem sikerül változtatni rajta.
Olyan, minta nem tudnék teljesen felébredni.
Elég sokat stresszelek, lehet, hogy emiatt van?
erre a válasz :
Amit ír: koncentrációzavar, feledékenység, szorongás, egyes lelki zavarok tünetei is lehetnek, ezért jó lenne szakembert felkeresni.
Az sem ritka ugyanakkor, hogy a probléma gyökere máshol van, mint ahol látszólag jelentkezik: elképzelhető, hogy valakit a személyes kapcsolatai tesznek sérülékenyebbé, és emiatt a hétköznapi kihívásokban nehezebben tud teljesíteni.


 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
ezt dobta a gép :)
  2013-04-29 09:08:27, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
ez....
  2013-04-29 08:06:19, hétfő
 
  Szorongás, önbizalomhiány, félelem, megfelelni akarás, bizonytalanság, kommunikációs nehézségek, párkapcsolati, munkahelyi problémák, testi-lelki betegségek.....

 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
nincs egyik a másik nélkül...
  2013-04-27 11:56:25, szombat
 
 Önbizalom, önismeret, önbecsülés, önelfogadás.
Mind egymással összefüggő szavak, mégis különböző jelentéssel bírnak.De nincs egyik a másik nélkül...
Aki nem ismeri Magát, annak nincs önbecsülése sem, mert nincs tisztában az értékeivel,de egyáltalán azzal sem, hogy ki is Ő.Aki nem értékeli Magát, annak önbizalma sincs, és akinek nincs önbizalma , hogyan is tudná elfogadni Magát.
Aki az önismeret útját járja, az egyre nagyobb önbizalomra tesz szert, ugyanis megismerve Önmagát, meglátja értékeit, erősségeit, és gyengéit.Ezáltal megtanulja becsülni azt, amilye van, úgy ahogyan van, és ebből születik meg az önelfogadás.
Természetesen ez az út nagyon hosszú... Olyannyira, hogy egy életen át tart..De nagyon izgalmas és kalandos....Aki erre ráérez, annak feltárul egy olyan világ, ami ugyan a szemnek láthatatlan, de a szívnek, a léleknek nagyon is valós...
,,A MAI ÉLETED AZ EDDIGI GONDOLATAID ÉS ÉRZÉSEID EREDŐJE.
A JÖVŐDET A MAI SZEMLÉLETED ALAKÍTJA."
Mert Önmagamban bízni, az annyit jelent, mint hinni Önmagamban. Ha hiszek Önmagamban, akkor tudok hinni a Másikban, a Sorsban, a Világban......és a hitünk ereje, meghatározza életünk milyenségét... innen indulhatsz el, vagy ide jutsz vissza....

Önbizalom
Nem jó tehát a túl sok önbizalom és a túl kevés sem! Mi és mennyi az ideális és mihez képest?
Az önbizalomnak a saját képességeinket, tudásunkat és tehetségünket kell összességében megjelenítenie!
Az önbizalom mutassa meg, hogy mennyire bízunk önmagunkban, a saját tudásunkban, ötletességünkben és problémamegoldó képességeinkben. Ez persze helyzet függő! A helyes önbizalom csak a helyes önértékeléssel fejlődhet ki! Ha bármi másra alapozzuk ezt, abból nagy hazugság és sok kuszaság keletkezik!

Az önértékelés : az ember kritikai megítélése és minősítése önmagáról, képességeiről, tevékenységéről, magatartásáról. A folyamatos önmegfigyelésen és önellenőrzésen alapuló önértékelés lehetővé teszi az egészséges, személyiségre jellemző önismeret és önbizalom kialakulását, az önirányítás képességének fejlődését.
 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
a stressz akkor jön létre ha.......
  2013-04-19 09:10:39, péntek
 
 
 
 
0 komment , kategória:   És-,- van, így alakult..  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 10 db bejegyzés
Összes: 5440 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 2640
  • e Hónap: 8634
  • e Év: 195139
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.