Regisztráció  Belépés
noble.blog.xfree.hu
Néha te vagy a szélvédő... -időnként pedig te vagy a bogár. a noble
2008.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Lángos sütőporos
  2015-01-03 09:20:13, szombat
 
 
Hozzávalók
40 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 tk só
1,5 tk pizza fűszerkeverék
(elhagyható)
3 ek olíva olaj
2 ek kefir
1,5-2 dl víz

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Az íze isteni finom lesz!
Nem fog tocsogni az olajban, harapható, kissé ropogós lángosokat fogunk kapni, ami üresen is eteti magát, és nem feltétlenül igényel feltétet a tetejére.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
Csokoholisták álom palacsintája
  2012-02-22 08:12:27, szerda
 
 

Hozzávalók:

Palacsintához: 40 dkg liszt, 7 dl tej, 3 db bio tojás, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, csipet só, egy csipet sötétbarna nádcukor (ha nincs, jó a kristálycukor is).

Csokoládékrémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg keserű csokoládé (60-80% kakaótartalmú), 2 dl tejszín habbá verve, 3 evőkanál nád porcukor, 1 evőkanál vaj

Egy tálban elkeverjük a tojásokat a tejjel, sóval, cukorral, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. Csomómentes palacsinta tésztát készítünk (ha túl sűrű, hígítsuk még egy kis tejjel vagy vízzel - csapvizet használok, nem szódát).

Fél órát pihentetjük a tésztát, addig elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz felett egy hőálló tálban felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd az edényről levéve a tálat, hozzáadjuk a mascarponet, a porcukrot és a tejszínhabot. Jól elkeverjük. A krémet hűtőbe tesszük, amíg a palacsintákat kisütjük.

A megadott mennyiségből kb. 12-15 db palacsinta lesz. Vastagabb palacsintákat süssünk, lehetőleg teflon sütőben, hogy ne kelljen a tésztának még onnan is zsiradékot felvennie.

Megvárjuk, amíg a palacsinták kihűlnek, majd “megépítjük" a tortát. Legalulra palacsintát teszünk, a tetejét megkenjük a csokoládékrémmel, majd újra palacsinta, krém, amíg minden el nem fogy. Célszerű krémet tenni legfelülre. A tetejére szórjunk kakaóport. Fogyasztás előtt tegyük még hűtőbe legalább fél órára.


 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
Banános palacsinta
  2012-02-22 08:10:14, szerda
 
  Hozzávalók: 2 db érett banán, 60 g tönköly fehér liszt, 40 g teljes kiörlésű tönkölyliszt, 2 db bio tojás, 1,5-2 dl tej, 30 g vaj olvasztva, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, fél vaníliarúd kikapart magjai.

A banánokat felkarikázom, villával összetörjük. Egy másik tálban összekeverjük a liszteket, sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, az olvasztott vajat, a vaníliát, az összetört banánt, és simára keverjük.

A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a banános mixhez.

Teflon serpenyőbe kisebb adagot kanalazunk, (2 db is elfér benne) és közepes lángon megsütjük. Cukor nincs a tésztában, a banánok nagyon jól megédesítik. Juharsziruppal meglocsolva mennyei!


 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
Glutén- és laktózmentes Almás-lekváros palacsinta
  2012-02-22 08:05:29, szerda
 
  Glutén- és laktózmentes Almás-lekváros palacsinta

Hozzávalók 10-11 palacsintához:

A tésztához: 3 tojás, 30 dkg kukoricaliszt, 4 dl laktózmentes tej, 3 mokkáskanál kristálycukor, 1 nagy alma, 3 evőkanál étolaj a tésztához, egy mokkáskanál étolaj a sütéshez

A 3 tojást a 3 evőkanál étolajjal, a cukorral, a kukoricaliszttel és a laktózmentes tejjel habverővel csomómentesre kavarjuk. Megtisztítunk egy szem almát, kivágjuk a magházat, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát a tésztához keverjük.

Ha túl sűrű a tészta, fél dl tejet még hozzáadunk.Olajjal átkent palacsintasütőben kisütjük a tésztát. Aki nem laktózérzékeny, az hagyományos tehéntejjel is elkészítheti a desszertet. Sárgabarack lekvárral töltjük, egy kis fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.

Almával is tölthetjük:
Az almákat megtisztítjuk, kivágjuk a magházat, és felszeleteljük. 1 dkg cukorral víz nélkül megpároljuk. Közben néhányszor megkeverjük. Lekvár állagúra főzzük.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
Banános töltelék palacsintába
  2011-11-19 10:54:20, szombat
 
  2 banánt összenyomunk
belereszelünk 1 almát (én almareszelőn szoktam, nagyobb lyuku sajtreszelő)
1 ek mézet teszünk bele

Összekeverjük és már tölthetjük is vele a palacsintát.
Előfordul, hogy a megkent palacsintára még kakaóport is szórok.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
Gyümölcsös palacsinta
  2011-08-06 09:12:34, szombat
 
  Hozzávalók 10 db palacsintához:
3 egész tojás
4 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
12 evőkanál rizsliszt
1,5 dl rizstej
2 evőkanál olaj
3-4 alma vagy sárgabarack
Elkészítése:
Az almát vagy sárgabarackot alapos mosás és tisztítás után felszeleteljük, 1 evőkanál cukorral víz nélkül megpároljuk. Közben néhányszor megkeverjük.
Lekvár állagúra főzzük.
A tojásokat, 2 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, a rizstejet és a rizslisztet összedolgozzuk. Közepesen sűrű palacsintatésztát kapunk. Belekeverünk fél evőkanálnyi olajat.
Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben kb. 10 palacsintát sütünk. Kicsit vastagabb lesz, mint amit megszoktunk.
A palacsintákat megkenjük a gyümölccsel, félbe, majd ismét félbe hajtjuk.
Tálra tesszük, megszórjuk 1 evőkanál házilag darált cukorral.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
Kukoricalisztes palacsinta
  2011-08-06 09:07:11, szombat
 
  Hozzávalók:
2,5 dkg kukoricaliszt
2,5 dkg hajdinaliszt
2,5 dkg kukorica keményítö
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
2 tojás
2,5 dl langyos tej
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojás kivételével a többi hozzávalót jól összekeverjük, és 1 órát pihentetjük. A tojásokat habosra felverjük, majd a tejes palacsintatésztával összekeverjük. Felforrósított palacsintasütőbe pici olajat öntünk, kis merőkanállal beleöntjük a tésztát, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A palacsintákat tetzés szerint tölthetjük lekvárral, almapürével, mogyorókrémmel, túrós töltelékkel...
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
Glutén mentes palacsinta
  2011-08-06 09:04:35, szombat
 
  100 g gluténmentes liszt
250 ml tej
2 tojás
1 ek olaj
pici só
Sütéshez:
1 ek vaj
Töltelékhez:
bármilyen lekvár
nutella

A tojásokat villával habosra keverjük.
Egy tálba beleöntjük a lisztet, lassan kevergetve hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük.
Ehhez hozzáadjuk az olajat, a pici sót, elkeverjük.
Végül hozzáadjuk a tojásokat.
Az egészet jól összekeverjük, majd 20-30 percet állni hagyjuk.
Ha a palacsintatésztánk nagyon sűrűvé vált, adhatunk hozzá még egy kevés tejet.
Teflonos serpenyőbe beletesszük a vajat, mikor már forró, egy merőkanálnyi tésztát a közepére csorgatunk, utána gyorsan, körkörös mozdulattal, a serpenyőt ferdén tartva elfolyatjuk a tésztát az egész felületen.
Mikor az alsó fele már aranysárga, megfordítjuk, és készre sütjük.
Addig járunk így el, amíg el nem fogy a tésztánk (nem kell utána vajazni a serpenyőt).
Tetszőleges töltelékkel megtöltjük, és melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
Rizslisztes palacsinta (glutén
  2011-08-06 09:02:26, szombat
 
  Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg rizsliszt
csipet só
kanálka cukor
4 dl tej
zsír vagy olaj

A tojásokat kikeverjük a liszttel, sóval, cukorral, és a tejjel. Zsírral vagy olajjal megkent palacsintasütőben a szokásos módon megsütjük. (Tehetünk a tésztába is 3-4 evőkanálnyi olajat, ekkor nem kell egyenként kenni a sütőt.) Ízlés szerinti töltelékkel töltjük.
(A palacsintákat készíthetjük sós töltelékkel is, ekkor több sót tehetünk bele, és elhagyhatjuk a cukrot.)

II.
Olcsó gluténmentes palacsinta (Gutiné)
Hozzávalók: 20 dkg rizsliszt, 2 tojás, 1 evőkanál cukor, 2 dl szódavíz, 1,5 dl tej, csipetnyi só, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 3-4 evőkanál étolaj.

Csomómentesre keverjük a rizslisztet a cukorral, sóval, kukoricakeményítővel, tojásokkal, tejjel és szódavízzel, majd ugyanúgy kisütjük a palacsintát, ahogy régen.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
Kalciumos palacsinta
  2011-08-06 08:56:23, szombat
 
  Értékes kalcitonnal (zabkorpa és szezámpehely) dúsított, tejmentes palacsintatészta, ami kinézetre teljesen olyan, mint a hagyományos palacsinta. Ízre sem nagy a különbség, szerintem jobb. És persze sokkal egészségesebb.

Hozzávalók10-12 darabhoz: 2 tojás, csipet só, 3-4 csepp stevia folyadék (Sun Care),
3 ek kalciton, 20 dkg fehér tönkölyliszt, ásványvíz, és/vagy rizstej
A tojásokat sóval, és a steviával kikeverjük egy habverő segítségével.
Majd hozzáadjuk a kalcitont is.
Majd a lisztet, és a folyadékokat felváltva belekeverjük a habverő segítségével.
Ha habverővel keverjük ki a tésztát, nem lesz csomós!
Hagyományos palacsinta sűrűségű (kissé folyósabb) tésztát készítünk.
A tésztát legalább 30 percet pihentetjük, majd kisütjük.

TIPP: Teflon serpenyőben, vagy óriás palacsintasütőn készítve a sütéshez sem kell zsiradék hozzá! A stevia kihagyható, vagy pici barna cukorral helyettesíthető.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinták  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 465 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 28
  • e Hét: 402
  • e Hónap: 1858
  • e Év: 43068
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.