Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/128 oldal   Bejegyzések száma: 1278 
Elájult egy fideszes képviselő a parlament ülésén
  2018-10-03 16:43:43, szerda
 
  Szünetet kellett elrendelni.

Szünetet kellett elrendelni szerdán a parlament ülésén, amelyen az ,,ellen-Sargentini" javaslatot vitatták meg, mert rosszul lett egy fideszes képviselő.

Demeter Zoltán nem sokkal 3 óra után elájult. Hiller István levezető elnök technikai szünetet kért. A teremőrök vizet vittek Demeternek, az atv.hu szerint a parlament orvosa megvizsgálta a képviselőt, aki időközben jobban lett.

Az ülést fél 3 előtt újra megnyitotta Hiller, Demeter Zoltán pedig továbbra is részt vesz rajta.

Arról persze nem írnak ha a Honvéd kórház sürgősségi osztályán meghal a beteg mert nem látják el időben a rászorultat
 
 
0 komment , kategória:  politika  
A fityesz pelenka
  2018-08-22 18:09:32, szerda
 
  Nyugodjon le mindenki: valójában Soros György dobta el a pelenkát.
Letarolta a magyar sajtót a hír, amely szerint Orbán Ráhelt azzal vádolják, hogy egy horvátországi autópálya-pihenő közelében az út mellé dobott egy zacskót, benne egy használt pelenkával. A hírt és ahhoz egy olvasójuktól kapott fotósorozatot a Demokratikus Koalícióhoz közel álló lap, a Nyugati Fény közölte. A képeket mára számtalan mémhez felhasználta az internet népe.

A Hírcsárda sem várt tovább, ők is lecsaptak a hónap (köz)ügyére: "fotót" közöltek a valódi elkövetőről, aki a kormánypárt mostani filozófiáját ismerve nem is lehetett más, minta pestisrácok megint megszerezte az igazi felvételeket.


ÚGY néz ki Soros Rahel aki állapotos
 
 
0 komment , kategória:  politika  
hol nyaral Orbán Viktor
  2018-08-22 17:55:51, szerda
 
  A nyüves
Testőrök nélkül ment vacsorázni, az étterem tulajdonosával még fotózkodott is.Horvátország tengerpartja a magyar miniszterelnök kedvence. Azt már két hete lehet tudni, hogy Orbán Viktor szabadságát tölti, azt azonban nem árulta el a kormányszóvivő, hogy egészen pontosan megy a kormányfő nyaralni.
A magyar miniszterelnök kedd este Visben volt.
Az étterembe Orbán testőrök nélkül, két barátjával érkezett, írta meg a Dnevnik című horvát lap. Orbán Viktor polipot vacsorázott, és bort ivott mellé. ®arko Peąa, a hely tulajdonosa saját autóján vitte a kormányfőt az étterméig, és azt mondta: Orbán Viktor szerényen viselkedett, semmi felhajtás nem volt körülötte.
Ő a példaképem - mondta a tulaj, a lap szerint azt is hozzátette: a horvát politikusoknak is ilyennek kellene lenniük


Orbán Viktor tavaly is Horvátországban, akkor Krk szigetén nyaralt

 
 
0 komment , kategória:  politika  
Orbán Viktoron röhögnek Párizs utcáin
  2018-08-19 21:08:58, vasárnap
 
  Június végén járta be a magyar sajtót, hogy Budapest egyik utcájában feltűnt egy Orbán Viktort ábrázoló falfestmény, amin vidáman vonatozik Thomas mozdonyon a miniszterelnök.
A szignózott és azonnal ikonikussá váló képről persze gyorsan kiderült, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt műve volt, ám a jól sikerült alkotás története ezzel koránt sem ért véget


A műremek azóta már több helyen felbukkant, és budapesti viszonylatban csodálatos gyorsasággal tüntették el őket az illetékes szervek.
Szerencsére Orbán Vikor igazi nemzetközi figura, így nem kellett sokat várni, hogy a kisvasútja az ország határain túlra repítse. A legújabb megálló Párizs, ahogy az alábbi fotón is látható: 
 
0 komment , kategória:  politika  
Putyin így táncoltatta meg a menyasszonyt
  2018-08-18 18:15:38, szombat
 
  Az orosz elnök is hivatalos az osztrák külügyminiszter lagzijába.
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Vlagyimir Putyin orosz elnök is meghívást kapott Karin Kneissl osztrák külügyminiszter szombati esküvőjére Dél-Stájerországba. Mi több, a Kreml tájékoztatása szerint Putyin nászajándékkal is készült az eseményre.

A lakodalmat egy eldugott kis osztrák vendéglőben tartják. Arról is írtunk, Kneissl az esküvő költségeit maga fedezi, és egy privát biztonsági céget is felbérelt az eseményre. Ennek pontos összege nem ismert, ugyanakkor nagyságrendjét be lehet lőni a júniusi Putyin-látogatás alapján. (Akkor mintegy 900 osztrák rendőr és 600 katona vigyázott a rendre, ami - a személyi kiadásokat tekintve - csaknem négyszázezer euróba került. Ehhez jöttek még további költségek, hiszen az egykori KGB-ügynököt tíz repülőgép és hét helikopter is védte.
Putyint az esküvő után egyébként a Berlin melletti Meseberg kastély megy majd, a német kormány vendégházában fogadja majd Angela Merkel német kancellár. (A találkozó hátteréről a Privátbankár elemzését itt olvashatja.)

De vissza a lagziba! Az EPA szombat délután több képet is közölt az esküvőről. A táncoló miniszterről és az orosz elnökről az alábbi fotó marad meg az utókornak


 
 
0 komment , kategória:  politika  
Emléktáblán köszönik meg a magyar kormány támogatását
  2018-08-11 18:19:51, szombat
 
  Facsemeték beszerzésének támogatásával segíti a görögországi tűzvész utáni helyreállítást a magyar kormány.Az államtitkár elmondta: a magyarországi görög közösség kérte az államtitkárságtól, hogy segítse az erdőtűz által érintett területek rehabilitációját. A kormány a felkérésnek eleget téve a nemzetiségi támogatásokon keresztül kétmillió forintot ad a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának az erdőterületek rehabilitációjára - tette hozzá Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára.


Mocz András, az Országos Erdészeti Egyesület alelnöke, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón közölte: az erdők helyreállítására az erdészek az elmúlt néhány napban egymillió forint adományt gyűjtöttek össze, ez két hektár új erdő szaporítóanyagát és annak elültetését fedezi, de folytatják gyűjtésüketSianos Tamás, az Országgyűlés görög nemzetiségi szószólója felidézte: a tűzvészben 125 négyzetkilométer fenyőerdő égett le. Kukumzisz György, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke elmondta: a támogatásból a tűzvész által elpusztított területeken platánfát fognak ültetni, amely a fenyőnél jobban ellenáll a tűznek, és emléktáblán köszönik meg a kormány támogatását. Az új erdőt ott telepítik, ahol a legnagyobb tűz volt, és még ebben az évben 50-en utaznak Görögországba a fákat elültetni.
A facsemetéket növényegészségügyi és logisztikai okokból Görögországban vásárolják majd meg. Mocz András elmondása szerint 40-50 centiméteres facsemetéket ültetnek a megsemmisült erdők helyén.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
ORBÁN VIKTOR NEHEZEN viseli
  2018-08-08 16:55:30, szerda
 
  HA NEM VELE FOGLALKOZIK A FÉL VILÁG
Már több mint egy hete megkezdte meg négy héten át tartó maratoni szabadságát Orbán Viktor, mégis olybá tűnik, mintha itt maradt volna velünk, hiszen mintha továbbra is mindenbe belekotyogna, osztaná az észt és mozgatja a politika alig látható szálait. Az tény, hogy utolsó nyilvános fellépésén Tusványoson olyannyira ,,odatette magát", hogy még hetekkel később is igen erős belpolitikai és külpolitikai hullámokat keltett a mondandója. Az azonban, hogy Orbán ott motoszkál az agyunkban akkor is, amikor nyugodtan el is felejthetnénk, annak a jele, hogy sikeresen gyarmatosította a magyarok gondolkodását.


Nem véletlen, hogy a kormány szócsöveinek számító televíziók és rádiók többször szajkózzák, ha a világpolitika valamelyik meghatározó szereplője Orbán Viktort méltatja vagy hivatkozik rá, mint a vélt vagy valós gazdasági eredményeket. A kormányfő ugyanis nagyon szereti, ha személye és gondolatai ott rezonálnak a világpolitika falai között, és az ellenségektől a semlegeseken át a barátokig többször megismétlik az illiberalizmus általa megálmodott tételeit. Az Orbán megkerülhetetlenségét taglaló tudósítások, cikkek gondoskodnak arról, hogy egyetlen percre se gondoljuk azt, számunkra teljesen mindegy, mit tesz vagy mond az ország politikai vezetője.

Pedig titkon sokan arra készültek amikor értesültek a kormányfő hosszú szabadságáról, hogy most egy kicsit ,,orbátlanítja" a hétköznapjait, vagyis, igyekszik olyan dolgokkal foglalkozni, melyeknek véletlenül sincs közük sem a kormánypárthoz, sem a kormányfőhöz. Most azonban azt kell látnunk, hogy az Orbán-rendszer már maga Orbán Viktor nélkül is tökéletesen működik, vagyis uralja a hétköznapjainkat. Nincs például kétségünk, hogy szabadságra vonulása előtt kiadta az ukázt a Hír TV visszafoglalására, és a kormányfő utasításba adta a hatalomátvétel minden részletét. Valószínűleg arról is döntött a vakáció megkezdése előtt, hogy a szintén visszahódított Magyar Nemzet megint ragyogjon régi (értsd: kormánypárti) fényében, vagyis induljon újra még azon az áron is, hogy közben küldjék a süllyesztőbe a helyette ideiglenesen kormánylapként funkcionáló Magyar Időket.
Orbán tehát sínre tette a dolgokat, mielőtt lement a térképről, vagyis semmit sem bízott a helyetteseire, annál is inkább, mert csak papíron vannak helyettesei. Bárhol piheni ki a fáradalmait a kormányfő, biztos lehet abban, hogy nélküle még piti ügyekben sem mer döntést hozni Semjén Zsolt vagy Pintér Sándor. Igazából nincs is min aggódnia, az ellenzék szétforgácsolódott, Simicskát térdre kényszerítette, Lázár Jánost semlegesítette, és amúgy is olyan irdatlan meleg van most egész Európában, hogy nincs az a bátor és kitartó Toldi Miklós, aki ebben a tikkasztó időben malomkövet próbálna felé hajítani. A legmegnyugtatóbb érzés azonban az lehet Orbán számára, hogy a Hír TV visszafideszesítésével otthagyta keze nyomát az egyre gyalázatosabb állapotba jutó magyar médián is, így bosszantva a kis békességre vágyó magyar polgárokat.

A kormányfő nem győzi hangsúlyozni ugyanakkor, hogy 2030-ig tervez, vagyis ne is álmodjon arról a szerencsétlen ellenzéki szavazó, hogy a közeljövőben megúszhat akár egyetlen napot is anélkül, hogy Orbán Viktor ne rondítson bele az életébe. A magyar miniszterelnök imádja, ha róla szól minden, még akkor is, ha ellenséges hangvételű cikkek és tudósítások készülnek róla. Egója talán csak ahhoz a Donald Trumpéhoz hasonlítható, aki szintén nehezen viseli, ha egyetlen napra kimarad a hírfolyamokból. Ezek a nárcisztikus személyiséggel rendelkező politikusok igyekeznek olyan nagyokat mondani, hogy azokat még sokáig idézzék mások. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy valami nagy bölcsességről vagy egetverő butaságról van szó, lényeg, hogy előre biztosítsák maguk számára, hogy a hírek még sokáig visszhangozzák gondolataikat. Érdemes lenne tehát meggondolniuk a hírszerkesztőségek munkatársainak, hogy kielégítik-e a jövőben is önimádó politikusok óhajait, vagyis foglalkoznak-e velük akkor is, amikor éppen több hetes szabadságukat töltik. Mert, ahogy egy ősi dakota mondás tartja: ,,Ha valakihez nem szólunk a törzsi gyűlésen, az olyan, mintha nem is létezne, hiába mondja folyamatosan a magáét."
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Beindult az infláció, Orbánnak egy szót se!
  2018-08-08 16:24:58, szerda
 
 


Néhány éve a kormány még azzal büszkélkedett, hogy az ő intézkedéseik hatására iszonyat alacsony az infláció Magyarországon, annyira, amennyire 1974 óta soha. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss jelentése szerint azonban ennek a trendnek vége. Azt írják, az előző évi szinthez képest júliusban 3,4 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak.

Az inflációt elsősorban az üzemanyag nemzetközi drágulása és a forint gyengülése hajtja, de a gyenge forint miatt rengeteget drágul a külföldi nyaralás is.

Az inflációt azonban nem lehet csak a gyenge forintra fogni, drágul a belföldi nyaralás, a legtöbb élelmiszer, a tűzifa és a lakáskarbantartás is. Az élelmiszerek drágulása egyébként rég előrejelzett nemzetközi trend, a globális felmelegedés miatt ugyanis csökkennek a terméshozamok.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Egy mém, ami mindent elmond
  2018-06-29 19:47:01, péntek
 
 


a mai brutális forintgyengülésről és pár magyarázat rá
Ma minden online portál gazdasági rovata hírül adta, hogy 330 felett jár az euró, pedig reggel még mindenkivel szemben erősödni tudott a forint. A forintot gyorsan és hatékonyan az MNB is megerősíthetné, már csak azzal, hogy arról kommunikál, hamarosan emel az alapkamaton, tehát, még konkrét lépéseket sem kellene feltétlenül tennie. Arra, hogy miért ilyen gyenge a forint, már találtak magyarázatot: a befektetők feltörekvő piacnak tartják Magyarországot, ezért, ha azt látják, hogy a fejlett és biztonságosabb befektetésnek számító piacokon jobbak a kamatfeltételek, márpedig most jobbak, miután alapkamat emelésbe kezdtek a nyugati államok, fogják és egyszerűen oda átviszik a pénzüket.

Az viszont rejtély, hogy a Magyar Nemzeti Bank miért nem reagál a forint esésére, ami negatív folyamatokat indíthat el a gazdaságban: drágább import, felpörgő infláció. Többen, több elmélettel is előálltak a kérdésben.

Egyes vélemények szerint a gyenge forinttal például kompenzálni lehet az elmúlt időszak bérnövekedését a multinacionális cégek felé, mert bár forintban így is többet fizetnének a dolgozóknak a több évvel ezelőtti bérekhez képest, euróban, vagy dollárban számítva valójában kevesebb lenne így a bérköltségük.
Van aki szerint az elmúlt évek minimális inflációját akarják feléleszteni, infláció mentes környezetben, sőt defláció esetén, tehát, ha a pénz nem romlik, vagy éppen egyre többet ér, nem éri meg senkinek se beruházni, kockáztatni, mindenki csak ül fölötte, így pedig befullad a gazdaság.
Egy harmadik elmélet szerint pedig a forint erőssége ideológiai alapokon nyugszik, mert a cél az ázsiai kistigrisek (Hongkong, a Koreai Köztársaság, Szingapúr valamint Tajvan) és Kína sikeres gazdasági modelljének a másolása, aminek egyik fontos eleme a szándékosan gyengén tartott nemzeti fizetőeszköz, hogy aztán olcsóbban lehessen eladni külföldre a gyártott termékeket.

 
 
0 komment , kategória:  politika  
A béke szempontjából fontos
  2018-06-12 19:41:41, kedd
 
 


Phenjan elkötelezte magát a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése mellett, az Egyesült Államok pedig biztonsági garanciákat vállal.
Magyar idő szerint hajnal három órakor a történelem során először találkozott egymással hatalmon lévő amerikai elnök és észak-koreai diktátor.

Donald Trump és Kim Dzsongun a szingapúri Sentosa szigetén üdvözölte egymást. A két vezető első kézfogása úgy 12 másodpercig tartott, váltottak pár szót, majd pózoltak egyet. Az ingatlanmágnás többször is megérintette az észak-koreai rezsim teljhatalmú emberét, aztán besétáltak a szállodába.
A tárgyalás kezdete előtt a két államférfi rövid sajtótájékoztatót tartott, melyen Trump arról beszélt, kétsége nincs afelől, hogy hatalmas siker lesz és hogy csodálatos kapcsolatot tudnak majd kiépíteni. Kim Dzsongun pedig azt mondta, nem volt egyszerű eljutni idáig, a berögzült előítélek sok akadályt állítottak eléjük, de túljutottak rajtuk és ma itt vannak.

Előbb négyszemközt, szinkrontolmácsok jelenlétében tárgyaltak egymással 38 percen keresztül. Az első egyeztetés helyszíne ez a különterem volt:


A két elnök később közös munkaebéden vett részt, majd történelmi, átfogó és fontos dokumentumot írtak alá. Sajtóértesülések szerint ebben ígéretet tettek az együttműködés lendületének megtartására. Bár a sajtótájékoztatón konkrétumokat nem árultak el a vezetők, az AFP francia hírügynökség szerint Phenjan elkötelezte magát a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése mellett, az Egyesült Államok pedig biztonsági garanciákat vállal. Trump arról beszélt, hogy még a nap folyamán bővebben beszámol a megállapodás részleteiről és teljes egészében közzéteszik azt.

A helyszínen volt Dennis Rodman, a Féreg, Trump és Kim Dzsongun egyetlen közös ismerőse, akinek a háttérben nagy szerepe lehetett a történelmi találkozó létrejöttében. A CNN élő adásában zokogva beszélt arról, milyen fontos is a mai nap és hogy mennyire boldog miatta.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
     1/128 oldal   Bejegyzések száma: 1278 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 3396 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 152
  • e Hét: 5770
  • e Hónap: 14488
  • e Év: 1029760
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.