Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/128 oldal   Bejegyzések száma: 1274 
Putyin így táncoltatta meg a menyasszonyt
  2018-08-18 18:15:38, szombat
 
  Az orosz elnök is hivatalos az osztrák külügyminiszter lagzijába.
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Vlagyimir Putyin orosz elnök is meghívást kapott Karin Kneissl osztrák külügyminiszter szombati esküvőjére Dél-Stájerországba. Mi több, a Kreml tájékoztatása szerint Putyin nászajándékkal is készült az eseményre.

A lakodalmat egy eldugott kis osztrák vendéglőben tartják. Arról is írtunk, Kneissl az esküvő költségeit maga fedezi, és egy privát biztonsági céget is felbérelt az eseményre. Ennek pontos összege nem ismert, ugyanakkor nagyságrendjét be lehet lőni a júniusi Putyin-látogatás alapján. (Akkor mintegy 900 osztrák rendőr és 600 katona vigyázott a rendre, ami - a személyi kiadásokat tekintve - csaknem négyszázezer euróba került. Ehhez jöttek még további költségek, hiszen az egykori KGB-ügynököt tíz repülőgép és hét helikopter is védte.
Putyint az esküvő után egyébként a Berlin melletti Meseberg kastély megy majd, a német kormány vendégházában fogadja majd Angela Merkel német kancellár. (A találkozó hátteréről a Privátbankár elemzését itt olvashatja.)

De vissza a lagziba! Az EPA szombat délután több képet is közölt az esküvőről. A táncoló miniszterről és az orosz elnökről az alábbi fotó marad meg az utókornak


 
 
0 komment , kategória:  politika  
Emléktáblán köszönik meg a magyar kormány támogatását
  2018-08-11 18:19:51, szombat
 
  Facsemeték beszerzésének támogatásával segíti a görögországi tűzvész utáni helyreállítást a magyar kormány.Az államtitkár elmondta: a magyarországi görög közösség kérte az államtitkárságtól, hogy segítse az erdőtűz által érintett területek rehabilitációját. A kormány a felkérésnek eleget téve a nemzetiségi támogatásokon keresztül kétmillió forintot ad a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának az erdőterületek rehabilitációjára - tette hozzá Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára.


Mocz András, az Országos Erdészeti Egyesület alelnöke, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón közölte: az erdők helyreállítására az erdészek az elmúlt néhány napban egymillió forint adományt gyűjtöttek össze, ez két hektár új erdő szaporítóanyagát és annak elültetését fedezi, de folytatják gyűjtésüketSianos Tamás, az Országgyűlés görög nemzetiségi szószólója felidézte: a tűzvészben 125 négyzetkilométer fenyőerdő égett le. Kukumzisz György, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke elmondta: a támogatásból a tűzvész által elpusztított területeken platánfát fognak ültetni, amely a fenyőnél jobban ellenáll a tűznek, és emléktáblán köszönik meg a kormány támogatását. Az új erdőt ott telepítik, ahol a legnagyobb tűz volt, és még ebben az évben 50-en utaznak Görögországba a fákat elültetni.
A facsemetéket növényegészségügyi és logisztikai okokból Görögországban vásárolják majd meg. Mocz András elmondása szerint 40-50 centiméteres facsemetéket ültetnek a megsemmisült erdők helyén.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
ORBÁN VIKTOR NEHEZEN viseli
  2018-08-08 16:55:30, szerda
 
  HA NEM VELE FOGLALKOZIK A FÉL VILÁG
Már több mint egy hete megkezdte meg négy héten át tartó maratoni szabadságát Orbán Viktor, mégis olybá tűnik, mintha itt maradt volna velünk, hiszen mintha továbbra is mindenbe belekotyogna, osztaná az észt és mozgatja a politika alig látható szálait. Az tény, hogy utolsó nyilvános fellépésén Tusványoson olyannyira ,,odatette magát", hogy még hetekkel később is igen erős belpolitikai és külpolitikai hullámokat keltett a mondandója. Az azonban, hogy Orbán ott motoszkál az agyunkban akkor is, amikor nyugodtan el is felejthetnénk, annak a jele, hogy sikeresen gyarmatosította a magyarok gondolkodását.


Nem véletlen, hogy a kormány szócsöveinek számító televíziók és rádiók többször szajkózzák, ha a világpolitika valamelyik meghatározó szereplője Orbán Viktort méltatja vagy hivatkozik rá, mint a vélt vagy valós gazdasági eredményeket. A kormányfő ugyanis nagyon szereti, ha személye és gondolatai ott rezonálnak a világpolitika falai között, és az ellenségektől a semlegeseken át a barátokig többször megismétlik az illiberalizmus általa megálmodott tételeit. Az Orbán megkerülhetetlenségét taglaló tudósítások, cikkek gondoskodnak arról, hogy egyetlen percre se gondoljuk azt, számunkra teljesen mindegy, mit tesz vagy mond az ország politikai vezetője.

Pedig titkon sokan arra készültek amikor értesültek a kormányfő hosszú szabadságáról, hogy most egy kicsit ,,orbátlanítja" a hétköznapjait, vagyis, igyekszik olyan dolgokkal foglalkozni, melyeknek véletlenül sincs közük sem a kormánypárthoz, sem a kormányfőhöz. Most azonban azt kell látnunk, hogy az Orbán-rendszer már maga Orbán Viktor nélkül is tökéletesen működik, vagyis uralja a hétköznapjainkat. Nincs például kétségünk, hogy szabadságra vonulása előtt kiadta az ukázt a Hír TV visszafoglalására, és a kormányfő utasításba adta a hatalomátvétel minden részletét. Valószínűleg arról is döntött a vakáció megkezdése előtt, hogy a szintén visszahódított Magyar Nemzet megint ragyogjon régi (értsd: kormánypárti) fényében, vagyis induljon újra még azon az áron is, hogy közben küldjék a süllyesztőbe a helyette ideiglenesen kormánylapként funkcionáló Magyar Időket.
Orbán tehát sínre tette a dolgokat, mielőtt lement a térképről, vagyis semmit sem bízott a helyetteseire, annál is inkább, mert csak papíron vannak helyettesei. Bárhol piheni ki a fáradalmait a kormányfő, biztos lehet abban, hogy nélküle még piti ügyekben sem mer döntést hozni Semjén Zsolt vagy Pintér Sándor. Igazából nincs is min aggódnia, az ellenzék szétforgácsolódott, Simicskát térdre kényszerítette, Lázár Jánost semlegesítette, és amúgy is olyan irdatlan meleg van most egész Európában, hogy nincs az a bátor és kitartó Toldi Miklós, aki ebben a tikkasztó időben malomkövet próbálna felé hajítani. A legmegnyugtatóbb érzés azonban az lehet Orbán számára, hogy a Hír TV visszafideszesítésével otthagyta keze nyomát az egyre gyalázatosabb állapotba jutó magyar médián is, így bosszantva a kis békességre vágyó magyar polgárokat.

A kormányfő nem győzi hangsúlyozni ugyanakkor, hogy 2030-ig tervez, vagyis ne is álmodjon arról a szerencsétlen ellenzéki szavazó, hogy a közeljövőben megúszhat akár egyetlen napot is anélkül, hogy Orbán Viktor ne rondítson bele az életébe. A magyar miniszterelnök imádja, ha róla szól minden, még akkor is, ha ellenséges hangvételű cikkek és tudósítások készülnek róla. Egója talán csak ahhoz a Donald Trumpéhoz hasonlítható, aki szintén nehezen viseli, ha egyetlen napra kimarad a hírfolyamokból. Ezek a nárcisztikus személyiséggel rendelkező politikusok igyekeznek olyan nagyokat mondani, hogy azokat még sokáig idézzék mások. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy valami nagy bölcsességről vagy egetverő butaságról van szó, lényeg, hogy előre biztosítsák maguk számára, hogy a hírek még sokáig visszhangozzák gondolataikat. Érdemes lenne tehát meggondolniuk a hírszerkesztőségek munkatársainak, hogy kielégítik-e a jövőben is önimádó politikusok óhajait, vagyis foglalkoznak-e velük akkor is, amikor éppen több hetes szabadságukat töltik. Mert, ahogy egy ősi dakota mondás tartja: ,,Ha valakihez nem szólunk a törzsi gyűlésen, az olyan, mintha nem is létezne, hiába mondja folyamatosan a magáét."
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Beindult az infláció, Orbánnak egy szót se!
  2018-08-08 16:24:58, szerda
 
 


Néhány éve a kormány még azzal büszkélkedett, hogy az ő intézkedéseik hatására iszonyat alacsony az infláció Magyarországon, annyira, amennyire 1974 óta soha. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss jelentése szerint azonban ennek a trendnek vége. Azt írják, az előző évi szinthez képest júliusban 3,4 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak.

Az inflációt elsősorban az üzemanyag nemzetközi drágulása és a forint gyengülése hajtja, de a gyenge forint miatt rengeteget drágul a külföldi nyaralás is.

Az inflációt azonban nem lehet csak a gyenge forintra fogni, drágul a belföldi nyaralás, a legtöbb élelmiszer, a tűzifa és a lakáskarbantartás is. Az élelmiszerek drágulása egyébként rég előrejelzett nemzetközi trend, a globális felmelegedés miatt ugyanis csökkennek a terméshozamok.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Egy mém, ami mindent elmond
  2018-06-29 19:47:01, péntek
 
 


a mai brutális forintgyengülésről és pár magyarázat rá
Ma minden online portál gazdasági rovata hírül adta, hogy 330 felett jár az euró, pedig reggel még mindenkivel szemben erősödni tudott a forint. A forintot gyorsan és hatékonyan az MNB is megerősíthetné, már csak azzal, hogy arról kommunikál, hamarosan emel az alapkamaton, tehát, még konkrét lépéseket sem kellene feltétlenül tennie. Arra, hogy miért ilyen gyenge a forint, már találtak magyarázatot: a befektetők feltörekvő piacnak tartják Magyarországot, ezért, ha azt látják, hogy a fejlett és biztonságosabb befektetésnek számító piacokon jobbak a kamatfeltételek, márpedig most jobbak, miután alapkamat emelésbe kezdtek a nyugati államok, fogják és egyszerűen oda átviszik a pénzüket.

Az viszont rejtély, hogy a Magyar Nemzeti Bank miért nem reagál a forint esésére, ami negatív folyamatokat indíthat el a gazdaságban: drágább import, felpörgő infláció. Többen, több elmélettel is előálltak a kérdésben.

Egyes vélemények szerint a gyenge forinttal például kompenzálni lehet az elmúlt időszak bérnövekedését a multinacionális cégek felé, mert bár forintban így is többet fizetnének a dolgozóknak a több évvel ezelőtti bérekhez képest, euróban, vagy dollárban számítva valójában kevesebb lenne így a bérköltségük.
Van aki szerint az elmúlt évek minimális inflációját akarják feléleszteni, infláció mentes környezetben, sőt defláció esetén, tehát, ha a pénz nem romlik, vagy éppen egyre többet ér, nem éri meg senkinek se beruházni, kockáztatni, mindenki csak ül fölötte, így pedig befullad a gazdaság.
Egy harmadik elmélet szerint pedig a forint erőssége ideológiai alapokon nyugszik, mert a cél az ázsiai kistigrisek (Hongkong, a Koreai Köztársaság, Szingapúr valamint Tajvan) és Kína sikeres gazdasági modelljének a másolása, aminek egyik fontos eleme a szándékosan gyengén tartott nemzeti fizetőeszköz, hogy aztán olcsóbban lehessen eladni külföldre a gyártott termékeket.

 
 
0 komment , kategória:  politika  
A béke szempontjából fontos
  2018-06-12 19:41:41, kedd
 
 


Phenjan elkötelezte magát a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése mellett, az Egyesült Államok pedig biztonsági garanciákat vállal.
Magyar idő szerint hajnal három órakor a történelem során először találkozott egymással hatalmon lévő amerikai elnök és észak-koreai diktátor.

Donald Trump és Kim Dzsongun a szingapúri Sentosa szigetén üdvözölte egymást. A két vezető első kézfogása úgy 12 másodpercig tartott, váltottak pár szót, majd pózoltak egyet. Az ingatlanmágnás többször is megérintette az észak-koreai rezsim teljhatalmú emberét, aztán besétáltak a szállodába.
A tárgyalás kezdete előtt a két államférfi rövid sajtótájékoztatót tartott, melyen Trump arról beszélt, kétsége nincs afelől, hogy hatalmas siker lesz és hogy csodálatos kapcsolatot tudnak majd kiépíteni. Kim Dzsongun pedig azt mondta, nem volt egyszerű eljutni idáig, a berögzült előítélek sok akadályt állítottak eléjük, de túljutottak rajtuk és ma itt vannak.

Előbb négyszemközt, szinkrontolmácsok jelenlétében tárgyaltak egymással 38 percen keresztül. Az első egyeztetés helyszíne ez a különterem volt:


A két elnök később közös munkaebéden vett részt, majd történelmi, átfogó és fontos dokumentumot írtak alá. Sajtóértesülések szerint ebben ígéretet tettek az együttműködés lendületének megtartására. Bár a sajtótájékoztatón konkrétumokat nem árultak el a vezetők, az AFP francia hírügynökség szerint Phenjan elkötelezte magát a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése mellett, az Egyesült Államok pedig biztonsági garanciákat vállal. Trump arról beszélt, hogy még a nap folyamán bővebben beszámol a megállapodás részleteiről és teljes egészében közzéteszik azt.

A helyszínen volt Dennis Rodman, a Féreg, Trump és Kim Dzsongun egyetlen közös ismerőse, akinek a háttérben nagy szerepe lehetett a történelmi találkozó létrejöttében. A CNN élő adásában zokogva beszélt arról, milyen fontos is a mai nap és hogy mennyire boldog miatta.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Beugattak Orbánnak mucsajról
  2018-06-11 21:22:47, hétfő
 
  Parlamenten kívüli erő is együtt rezeghet a magyar emberek lelkével: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pontosan rámutatott, milyen hiány mardossa a nép lelkét a tavaszi parlamenti választások óta.


 
 
0 komment , kategória:  politika  
Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga
  2018-06-08 22:02:34, péntek
 
 


Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a betlehemi csillaggal kapott kitüntetést.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
nem lesz újra miniszter Balog Zoltán
  2018-04-23 21:19:01, hétfő
 
 


Elmondása szerint a jövőt illetően két hosszabb beszélgetése volt a miniszterelnökkel a választások után. Azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ebben a struktúrában és összeállításban marad. Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatniSzavai szerint itt az idő, hogy olyan munkát végezzen, mely kevesebb napi szintű kitettséget jelent a nyilvánosságnak, s több intellektuális lehetőséget, kihívást nyújt. Ezentúl a teljes munkaidőben vezeti a Polgári Magyarországért Alapítványt, a Fidesz pártalapítványát.

Az utódlásról: három nevet kért tőlem a miniszterelnök, ezek közül fog választani. De az ő dolga, hogy a megfelelő helyen és időben beszéljen erről - mondta Balog Zoltán.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Így látja Orbán Viktort egy holland karikaturista
  2018-04-18 21:42:13, szerda
 
  Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.Nehezen félreérthető karikatúrával emlékezett meg Orbán Viktor választási győzelméről az egyik legnagyobb holland napilap, a De Volkskrant. A Schot által rajzolt kép a magyar miniszterelnök Európában jól ismert szlogenjét figurázza ki. A szöveg: "Harcolni fogunk a brüsszeli diktatórikus elit ellen!" A képen pedig a politikus két legismertebb kiegészítőjével: az élénk színű nyakkendővel és egy nagy zsák uniós pénzzel.

 
 
0 komment , kategória:  politika  
     1/128 oldal   Bejegyzések száma: 1274 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 203 db bejegyzés
e év: 3098 db bejegyzés
Összes: 32472 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1249
  • e Hét: 1249
  • e Hónap: 40749
  • e Év: 746352
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.