Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Ketchup házilag
  2011-07-10 10:55:58, vasárnap
 
  A recept hozzávalói:
1 l sűrűre főzött paradicsom
3 dkg cukor,
1 dkg só,
1 dl ecet
1 fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt bors,
kevés mustár,
2 babérlevél


A recept elkészítése:
Az érett paradicsomot megmosom, cikkekre vágom, és tiszta lábasba hagyom hogy levet eresztjen. Utána addig főzöm, míg sűrű lesz. A sűrű léhez hozzáadom a lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, cukrot és a többi fűszert. 10 percig főzöm, utána melegen langyos üvegekbe öntöm, és kihűlésig pokrócban dunsztolom. Aki szereti, oregánóval ízesítheti.

 
 
0 komment , kategória:  Befőzés  
Pörköltízesítő
  2011-07-10 10:54:24, vasárnap
 
  A recept hozzávalói:
50 dkg pritaminpaprika
50 dkg piros szinű paprika
35-40 dkg vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
2 doboz paradicsom
2 teáskanál natrium-benzoát
25 dkg só


A recept elkészítése:
Az összetevőket ledarálom, belekeverem a paradicsompürét, a sót és a natrium-benzoátot, majd befőttes üvegekben, hűtőben hónapokig tárolható.

 
 
0 komment , kategória:  Befőzés  
Zakuszka
  2011-07-10 10:50:46, vasárnap
 
  Hozzávalók:
5 kg padlizsán
2 kg pritamin megtisztítva
50 dkg hagyma
7,5 dl paradicsom
7,5 dl olaj
kb. 3,5 evőkanál só
szalicil

Elkészítés:
Az 5 kg padlizsánt sütőben megsütöm a legmagasabb fokozaton. Sülés közben megforgatom, hogy jól átsüljön. Ha megsült, megpucolom, majd ledarálom. A pritamint és a hagymát megtisztítom és ledarálom. Az olajjal együtt pépesre főzöm a hagymát és pritamint. Amikor jó krémes, hozzáadom a sót, a paradicsomlevet és a padlizsánt. Összefőzöm és szalicilt teszek bele. Száraz, forró üvegekbe rakom, és szárazdunsztba teszem.

 
 
0 komment , kategória:  Befőzés  
Dinnyebefőtt
  2011-07-10 10:48:42, vasárnap
 
  Hozzávalók:
2 kg dinnyehéj
10 %-os ecet
1 kg kristálycukor
50 dkg citrom
víz

Elkészítés:
A görögdinnye héjának zöld részét vékonyan lehámozzuk, és az alatta lévő, zöld húsát ujjnyi darabokra vágjuk. Ecetes vízben - 3 rész víz, 1 rész enyhe ecet arányban - felforraljuk. Tésztaszűrővel kiszedjük, kétszer leöblítjük, megmérjük. Amennyi súlyú a dinnye, annyi cukrot kevés vízzel felforralunk, teszünk hozzá feleannyi súlyú citromkarikát (héjával együtt), és 10 percig főzzük. Ekkor a dinnyét is beledobjuk, egyszer felforraljuk, és a szirupban hagyjuk kihűlni. Másnap a szirupot leszűrjük, felforraljuk, ismét beletesszük a citromos dinnyét, majd benne hűtjük ki. Ezt harmadnap is megismételjük, majd üvegekbe rakva lekötjük.

 
 
0 komment , kategória:  Befőzés  
Fejtett meggy
  2011-07-10 10:46:56, vasárnap
 
  Hozzávalók:
5 kg meggy
2 csapott tk nátrium benzoát

Elkészítése:
A meggy szárát leszedjük és bő lében alaposan megmossuk.
Lecsurgatjuk a vizet a meggyről és kimagozzuk.
A kimagozott meggyről a levét leöntjük és megszórjuk 2 csapott teáskanál nátrium benzoáttal, majd jól összekeverjük.
Előkészített tiszta üvegekbe tesszük, jól belenyomkodva, majd rátesszük a befőző fóliát vagy celofánt és a tetőtvel lezárjuk.
Egy nagy lábosba meleg vizet öntünk, beleállítjuk az üvegeket (a víz kb az üvegek 2/3-ig érjen) és feltesszük a tűzhelyre dunsztolni (a víz forrásától számítva 30 percig dunsztoljuk).
Ha kész, ott hagyjuk kihűlni.

 
 
0 komment , kategória:  Befőzés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 25
  • e Hét: 247
  • e Hónap: 527
  • e Év: 60376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.