Regisztráció  Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Sajttorta
  2011-07-10 10:59:46, vasárnap
 
  A recept hozzávalói:
20 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült keksz (Hobbit)
10 dkg vaj
5 doboz natúr tejszínes krémsajt (Philadelphia)
15 dkg cukor
1 ½ ek finomliszt
1 dl tejföl
1 vaníliarúd
2 citrom
3 tojás
30 dkg málna
1 zacskó piros tortazselé


A recept elkészítése:
A kekszet durvára daráljuk, vagy összezúzzuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük az összezúzott keksszel. Egy 24 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és egyenletesen eloszlatjuk. 160 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A sajtkrémet a cukorral robotgép segítségével összedolgozzuk. A sajtot a liszttel, a tejföllel és a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejével tovább keverjük. Belereszeljük a citromok héját, majd a tojásokat is a masszába tesszük. Jól összedolgozzuk, szinte habosra keverjük. A masszát ráöntjük a kihűlt kekszre, és 50 perc alatt megsütjük a tortát. Amikor kihűlt pár órára vagy akár egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Tálaláskor a formából kivesszük, és a tetejére tesszük a málnát, ami lehet friss és mélyhűtött is. Mélyhűtött esetén a levétől csepegtessük le. A leírás szerint elkészített tortazselét ráöntjük. Azért várjuk meg, amíg a zselé megdermed.


 
 
0 komment , kategória:  Torta  
Epertorta sütés nélkül
  2011-05-27 17:55:51, péntek
 
  Hozzávalók:
20 dkg kekszmorzsa
12.5 dkg Rama
5 dkg reszelt étcsokoládé
6 lap zselatin
75 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg mascarpone
2 evőkanál citromlé
10 dkg koronás kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
2.5 dl tejszín
60 dkg eper
10 dkg eperzselé

Elkészítés:
A kekszmorzsát a megolvasztott Ramaval és a csokoládéval összedolgozzuk. Egy nagyméretű sütitányérra, vagy tálcára tesszük a 26 cm-es tortakarikát és belenyomkodjuk a masszát. A túrót a mascarponéval, a citromlével és a vaníliás cukros kristálycukorral összekeverjük. A feloldott zselatint 3-4 evőkanál túróval összekeverjük, majd a többi krémhez adjuk. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, a tortalapra simítjuk és 3 órára hűtőbe tesszük. A félbevágott eperszemeket a krémen elosztjuk és a megmelegített eperzselével leöntjük. Jó étvágyat.



 
 
0 komment , kategória:  Torta  
Cicitorta
  2010-04-12 17:32:38, hétfő
 
  Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
120 g liszt
80 g keményítő
120 g cukor
0,5 cs. sütőpor
4 ek. hideg víz

Először is kibélelek egy lasagna tepsit sütőpapírral, és 2 csészét kivajazok, kilisztezek. A két csészét is a tepsibe állítom, ennyivel kisebb lesz a piskótalap. A sütőt beállítom 180 °C-ra.
A tojások fehérjét habbá verem egy csipet sóval, a vízzel, a cukor felével. A tojások sárgáját egy másik edényben a cukor másik felével addig verem, míg az is teljesen habos lesz. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverem. A sárgájához először egy kevés tojásfehérje habot keverek, majd felváltva szitálom hozzá a lisztet és keverem hozzá a fehérjét. A tésztát két bögrébe, a tepsibe öntöm, és beteszem az előmelegített sütőbe. Kb. 30 percig sütöm, de ez lehet kevesebb is, de több is. (Nagyon sütőfüggő.)


A gesztenyekrémhez:
0,75 l tej
1,5 cs. vaníliás pudingpor
3 púposabb ek. liszt
300 g porcukor
370 g gesztenyemassza
370 g Ráma margarin
rum (vagy rumaroma

A pudingot a liszttel összekeverem és a tejjel sűrűre főzöm. Hűlés közben néha megkeverem.
A porcukrot a Rámával habosra keverem. Ezután hozzáadom a kihűlt pudingot, és a gesztenyemasszát, amit a rummal vagy aromával nagyon könnyű, habos krémmé keverek.
A csészében sült piskótának levágom a kidudorodó részét, kiszedem a csészéből és vízszintesen kettévágom. A piskótalapot, miután kihűlt, kettévágom. A krémmel megtöltöm a lapokat, a ciciket is megtöltöm, és a piskótára helyezem. A vállaknál kissé lenyomom és kerekre szabom, a másik végét kissé V alakúra. Kívülről bekenem, ekkor tudom a hiányosságokat pótolni, formázni a melleket, majd beteszem a hűtőbe.

Közben elkészítem a borítást.
A borításhoz:
kb. 0,5 cs. pillecukor (ami a Lidl-ben kapható)
kb. 400 dkg porcukor
2 ek. víz

Elkészítés:
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem és összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz.
2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. (Talán kétszer kellett egy kis porcukrot szórnom alá. Ha szép lassan nyújtom, nem ragad rá. Ebből a Lidl-ben kapható pillecukorból lesz ilyen szép testszínű a bevonat.) Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a testre. A ruhához megfestem a maradékot úgy, hogy beteszem a mikróba még egy-két szem pillecukorral együtt, megolvasztom, ételfestéket adok hozzá, és porcukrot. Klf. színű kisebb gombócokat készítek, majd sodrófával kinyújtom úgy, hogy ősszemosódjon. A mellbimbóhoz a sötétebb és világosabb barna színt kakaóporral érem el. Nyakláncként cukorgyöngyöt használok.
 
 
0 komment , kategória:  Torta  
Gesztenyetorta nem kell sütni
  2010-03-27 20:49:56, szombat
 
  Hozzávalók:
-2 gesztenyemassza,
-15 dkg darált keksz,
-3 ek.tej,
-pici rum
Ezeket jól összedolgozzuk, és a tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.

-2 vaniliapudingot
-6 dl tejben megfőzünk.
-25 dkg rámát
-20 dkg porcukorral kikeverünk és a pudinghoz keverjük.

Elkészítés:
A gesztenyére rátesszük a fele krémet,
erre egy sor rumos tejben épp csak megmártott babapiskóta kerül,
majd a krém másik fele.
Tetejére tejszínhab/4-5 dl/
erre csokireszelék vagy tortadara.
Pár órára hűtőbe teszem.
 
 
0 komment , kategória:  Torta  
Talitorta
  2010-03-26 08:21:19, péntek
 
  Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg csokis keksz
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
tej

A hozzávalókat összegyúrom annyi tejjel, hogy jól összeálljon a massza, majd egy tál aljára nyomkodom. Előtte megszórom kekszmorzsával a formát. (A képen még adtam hozzá egy kevés darált háztartási kekszet is, mert kicsit sok lett a tej.)

I. krém:
25 dkg krémtúró
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

A túrót, ha nagyon darabos, egy botmixerrel krémesítem, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverem, és óvatosan hozzávegyítem a felvert tejszínhabot.

II. krém:
2 dl narancslé
3 púposabb ek. étkezési keményítő
1 ek. zselatin + 0,5 dl narancsszörp
2,5 dl tejszín

Szobi szörpből egy sűrűbb, édesebb szörpöt készítek (2 dl-t), amibe belekeverem az étkezési keményítőt és sűrűre főzöm. (Azért használok szörpöt dobozos narancslé helyett, mert intenzívebb a narancs íze, és annyi sűrítményt használok, hogy elég édes és narancsos legyen. A szörpben megáztatom a zselatint és a forró krémbe keverem. Ha kihűlt, egy kevés tejszínhabbal lazítom, majd a többit lazán beleforgatom. (Egy kis reszelt narancshéj még finomabbá teszi.)

III. krém:
2 dl tej
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
3 púposabb evőkanál étkezési keményítő
1 tábla keserűcsoki
2,5 dl tejszín
1 ek. zselatin + 0,5 dl tej


Elkészítés:
A tejbe teszem a cukrot és felforralom, egy kevés tejbe belekeverem az étkezési keményítőt, és a többi tejhez öntöm. Sűrűre főzöm és a csokit is hozzáadom. A zselatint egy kevés tejben megáztatom és a forró krémhez keverem. Ha kihűlt, egy kevés tejszínhabbal fellazítom, és a többit óvatosan beleforgatom.
A kekszes tésztára a túrós krémet, rá a narancsosat, majd a csokisat kenem. A tetejére reszelt fehér csokit szórok. A csokit az uborkaszeletelőn reszelem, így nagyobb forgácsokat kapok.
 
 
0 komment , kategória:  Torta  
Gesztenyetorta sütés nélkül
  2010-03-18 19:25:13, csütörtök
 
  Hozzávalók:
50 dkg darált házi keksz, 15 dkg margarin, 4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor, 1,5 dl főtt kávé
Mindezt összegyúrjuk, és egy kivajazott 26 cm-es átmérőjű tortaformába nyomkodjuk egyenletesen.

Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza , 0,5 dl rum
5 dl Hulala kemény habbá verve, 20 gramm étkezési zselatin felfőzve

Tetejére:
étcsokoládé reszelék, és csoki dara.

Elkészítése:
A gesztenyemasszát a 0,5 dl rummal kikeverjük, hozzákeverjük óvatosan a kemény habbá vert Hulalát, melyből félre teszünk a torta tetejének díszítésére. Majd a felfőzött, és langyosra hűtött zselatint is hozzákeverjük.
A krémet rámerjük a tortaformában lévő kekszalapra. Kb. 15 perc pihentetés után lekenhetjük a díszítésre félretett Hulalával. Étcsokoládé reszelékkel díszíthetjük.
Kb. 2-3 óra múlva szelhető már.
 
 
0 komment , kategória:  Torta  
Baileys torta
  2010-03-18 19:22:37, csütörtök
 
  Piskóta:
6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk
1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a
6 tojás felvert habját,(amit 1 csipetnyi sóval verek fel). A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es torta formában, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig
(tűpróba!) sütjük.

Krém:
500 g hulala, 2 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg mogyoró ízű cappucino por
1 dl rum 2 dl tejföl
20 gr étkezési zselatin

Elkészítés:
A hulalát a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A cappucino port óvatosan a fölvert kemény tejszínhabba forgatjuk, hozzáadjuk az 1 dl rumot és a tejfölös zselatint.( 1,5 dl vízben feloldjuk állandó keverés közben melegítve a zselatint, ha felforrt azonnal lezárjuk, kihűtjük, és a tejfölbe keverjük) Lazán összekeverjük a masszát.
A kihűlt tortalapot visszarakjuk a torta formába, 5 evőkanál Baileys likörrel meglocsoljuk és a fenti krémmel megkenjük. Csoki mázzal leöntjük, vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét, és darabolt mandulával díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Torta  
Mikrós túrótorta karamellel
  2010-03-15 09:09:07, hétfő
 
  Hozzávalók:
40 dkg túró
10 dkg cukor
3 tojás
7 dkg margarin
5 dkg búzadara
2 ek. vaníliás pudingpor
2 ek. tej
ízlés szerint mazsola

Karamellhez:
1,5 dl tejszín
30 dkg kristálycukor
2 ek. méz
kakópor

Elkészítés:
A hozzávalókat a tojásfehérje kivételével összekeverem. Ha nagyon darabos a túró, előtte áttöröm, vagy mixelő rúddal pépesítem. A tojásfehérjét habbá verem és lazán belekeverem a túróba.
Egy közepes pie formát vagy más kerek mikróálló edényt kivajazok, darával meghintem és beleöntöm a masszát. A mikróban teljes fokozaton kb. 10 percig sütöm. (Ez az idő függ a mikró teljesítményétől.) Egy lapos tálra borítom és hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a karamellt. Egy laposabb edénybe öntöm a tejszínt, a cukrot és mézet és addig főzöm, míg sűrű barna karamell nem lesz. A főzés vége felé hideg vízbe csöppentek belőle, és ha nem ragad és nyúlik, akkor már jó is. Lehet hozzá vajat is keverni.
Kihűtöm, de még addig, ameddig folyós, leöntöm vele a süteményt.
Még előtte kiveszek belőle pár kanállal, amihez annyi kakaóport keverek, hogy sötétebb barna legyen. Ezt egy nylon zacskóba töltöm, és míg folyós, mintákat rajzolok vele a torta tetejére.

Megjegyzés: jól meg kell szárítani a karamellt a tetején, mert ha idő előtt letakarva betesszük a hűtőbe, könnyen elfolyósodhat.
 
 
0 komment , kategória:  Torta  
Madártejes torta
  2010-02-21 11:07:17, vasárnap
 
  Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor

A krémhez:
8 tojássárgája
1 cs. vaníliás pudingpor
2 ek. liszt
8 dl tej
20-25 dkg porcukor
25 dkg margarin

Tetejére:
3 dl Hullala
vagy
3 dl tejszín +2 lap zselatin + 0,5 dl tej
6 dkg fehércsoki

Elkészítés:
A sütőport belekeverem a lisztbe. A tojások fehérjét felverem, közben hozzáadom a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatom. Egy kerek (24 cm-es) tortaformát sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.
6 dl tejet felforrósítok a mikróban. Egy lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverem benne a tojások sárgáját, a vaníliás pudingport, és a lisztet. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a forró tejet és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem. A puha margarint a porcukorral habosítom, majd a kihűlt tojáskrémet (nem baj, ha még egy kicsit langyos) apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem. A megsült piskóta aljáról lehúzom a papírt, kettévágom, az alsó lapot egy nagyobb tálra teszem, visszateszem rá a tortaforma oldalát és ráöntöm a krém ¾ részét. Ráteszem a másik lapot és a tetejét is bekenem a krémmel Egy keveset hagyok az oldalára is. Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.
A tortáról leveszem a tortakarimát, az oldalát is bekenem krémmel, a fehércsokit lereszelem, de az uborkaszeletelőn, így kicsit forgácsos lesz, nem nagyon apró és ezzel beszórom az oldalát.
A Hullalát felverem és 2 kanál segítségével nagyobb habgaluskákat szaggatok a torta tetejére, és kevés fehércsoki reszeléket szórok rá.
(Ha tejszínt használok, akkor a zselatint vízbe áztatom, majd kinyomkodom, fél dl tejbe teszem és a mikróban felmelegítem. Nem kell forralni, mert a zselatin gyorsan elolvad. A tejszínt felverem és beleforgatom a langyosra hűlt zselatint. Hagyom kicsit dermedni.)
 
 
0 komment , kategória:  Torta  
Zebratorta mandarin sorbet-val
  2010-02-15 20:10:47, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 tk. sütőpor
5 deka cukor
12,5 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
30 dkg liszt

A krémhez:
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
15 deka cukor
2 tojás
2 ek. citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukrozatlan kakaópor
75 dkg krémesre áttört túró

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább, amíg a krémből tart. 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

Azért használok mártáshoz használatos merőkanalat, mert azt tapasztaltam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb, mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.

 
 
0 komment , kategória:  Torta  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 254
  • e Hónap: 1720
  • e Év: 55255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.