Belépés
csibi52.blog.xfree.hu
Fel a fejjel semmi remény,vagy talán mégis? Huszák János
1946.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Uborkás fokhagymaleves.
  2010-01-08 19:01:07, péntek
 
  UBORKÁS FOKHAGYMALEVES
4 közepes nagyságú kovászos uborka
1 kis saláta- vagy kígyóuborka
2 dl kovászosuborka-lé
2 dl víz
2 dl kefir
3-4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint cukor és kevés só

A megmosott uborkát héjastól kis darabokra vágom, majd két, ugyancsak felvágott kovászos uborkával együtt turmixgép poharába rakom. Ráöntöm a kefirt és beleteszem a zúzott fokhagymát. Addig keverem, amíg sűrű pép nem lesz belőle. Ezután felöntöm az uborkalével és a vízzel, majd megfűszerezem a sóval és a cukorral. (Csak nagyon kevés só kell bele, mert a kovászos uborka általában sós.) Előhűtött leveses csészékbe rakom a megmaradt, kis kockákra vágott uborkát valamint egy-egy jégkockát, és ráöntöm a hideg levest. Azonnal fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Hideg levesek.  
Joghurtos fokhagymaleves.
  2010-01-08 18:59:41, péntek
 
  JOGHURTOS FOKHAGYMALEVES
6 dl joghurt
2 dl tej
4 gerezd friss, még nagy nedvességtartalmú (nyári) fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só és cukor ízlés szerint

A fokhagymát tisztítás után fokhagymaprésbe teszem. Turmixgép poharába öntöm a joghurtot, hozzáadom a megmosott és összevágott petrezselyemzöldet, majd 1 mokkáskanálnyi sóval ízesítem. Attól függően, ki mennyire szereti a pikáns, savanyú ízeket, egy-két teáskanálnyi porcukorral "szelídítem" a joghurt savanyúságát. Ezután a fokhagymát a présből a pohárba nyomom, majd a turmixgépet addig működtetem, amíg habos, sűrű levest kapok belőle. A fokhagymalevest leveses csészékbe öntöm, és mindegyikbe teszek egy-egy jégkockát (ha gyerek is eszik belőle, jégkocka nélkül tálalom). Azonnal fogyasztjuk.
A nyári melegben nagyon üdítő.
 
 
0 komment , kategória:  Hideg levesek.  
Spanyol fokhagymaleves.
  2010-01-08 18:57:41, péntek
 
  SPANYOL FOKHAGYMALEVES

1 zsemle
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 tojássárgája
2 evőkanál borecet
1 kis fürt nagy szemű, lehetőleg mag nélküli fehér szőlő
kevés só

A zsemlét kis kockákra vágom, és ráöntök 1 dl vizet. Az olajat a tojássárgákkal együtt turmixgépbe csorgatom, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, a sót, az áztatott zsemlét (a vízzel együtt) és a borecetet. Addig keverem, amíg sűrű, egynemű massza lesz belőle. Ezután annyi vizet öntök hozzá, hogy összesen körülbelül 8 dl folyadékot kapjak. Tovább keverem egy percig. Előhűtött leveses csészékbe egy-egy jégkockát teszek, és a megmosott, leszemezett szőlőt elosztom, majd ráöntöm a levest. Azonnal fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Hideg levesek.  
Paradicsomos fokhagymaleves
  2010-01-08 18:56:24, péntek
 
 
PARADICSOMOS FOKHAGYMALEVES
25 dkg apró paradicsom (szendvicsparadicsom)
2 dl kefir
2 dl tejszín
2 dl tej
1 kis doboz paradicsompüré
4-5 gerezd friss fokhagyma
1 csokor zellerzöld
1 evőkanál porcukor (vagy egyéb édesítő)
1/2 mokkáskanál törött fekete bors
1 púpozott mokkáskanál só

A paradicsomokat megmosom és félbe (ha nagyobb, negyedekbe) vágom. Egy-egy jégkockával együtt előhűtött leveses csészékbe rakom. Turmixgép poharába öntöm az előzőleg lehűtött tejet, tejszínt és kefirt, majd hozzáadom a paradicsompürét, a megmosott és apróra vágott zellerzöldet, valamint a fokhagymaprésen átnyomott, tisztított fokhagymát. Ezután sóval, borssal és cukorral fűszerezem. Jó habosra keverve ráöntöm a paradicsomra, és azonnal kínálom.
Kimondottan nyári leves, nagyon üdítő. (Tejszín helyett csak tejjel is készíthető, akkor kevésbé kalóriadús.)
 
 
0 komment , kategória:  Hideg levesek.  
Gazpacho Spanyol nemzetileves
  2010-01-08 18:09:59, péntek
 
  GAZPACHO GAZDAGON (SPANYOL NEMZETI LEVES)
4 nagy paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 közepes kígyóuborka
4 gerezd fokhagyma
1 szelet kenyér
4 evőkanál olaj
2 evőkanál borecet
1 teáskanál piros fűszerpaprika
csipetnyi őrölt köménymag
ízlés szerint só
a levesbetéthez:
1 paradicsom,
fél uborka
1 csokor zöldhagyma

A kenyeret kis kockákra vágva az olajban pirosra sütöm. Ezután tálba teszem, hozzárakom az ugyancsak kockákra vágott paradicsomot, a kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, a karikákra vágott héjas uborkát, valamint a megtisztított és felaprított vöröshagymát. Ráöntöm a borecetet, hozzáteszem a zúzott fokhagymát és az összes többi fűszert, majd öt deci vizet engedek rá. Befedem, és a hűtőszekrényben legalább 3 órán keresztül hagyom állni. Végül turmixgép poharába öntöm, és sűrű, sima levessé keverem. Jégkockákkal valamint a megmaradt, nagyon apróra vágott paradicsommal, uborkával, hagymával tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  Hideg levesek.  
Fokhagymaleves sárgadinnyével
  2010-01-08 18:03:15, péntek
 
  FOKHAGYMALEVES SÁRGADINNYEVEL

1 kicsi, jó érett sárgadinnye
6 dl száraz fehér bor
1 szelet meghámozott fehér kenyér
2 evőkanál darált fehér (hámozott) mandula
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd egészen friss, még zöld fokhagyma
késhegynyi só és őrölt fehér bors

A sárgadinnyét félbevágom, kimagozom, és az egyik darabot apró kockákra vágva, a hűtőszekrénybe teszem. A másik felét nagyobb darabokra aprítom, és turmixgép poharába rakom. Hozzáteszem a darált mandulát, a szétmorzsolt kenyeret, az olajat és a zúzott fokhagymát, ezután pedig sóval, borssal fűszerezem. 2 dl bort ráöntök, és pépesre töröm. A megmaradt bort is hozzáöntve, addig keverem, amíg egynemű leves lesz belőle. Tálaláskor néhány darabka jégbe hűtött dinnyekockát valamint egy-egy jégkockát az előhűtött leveses csészékbe osztok, és a levet ráöntöm.
 
 
0 komment , kategória:  Hideg levesek.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 13622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 176
  • e Hét: 1017
  • e Hónap: 4001
  • e Év: 10416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.