Belépés
csibi52.blog.xfree.hu
Fel a fejjel semmi remény,vagy talán mégis? Huszák János
1946.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Tavaszi saláta alapanyaga
  2014-02-18 10:50:54, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
Majonéz
  2010-09-26 00:30:39, vasárnap
 
  Majonéz
Hozzávalók: 2 tojássárga, 2-3 evőkanál fehér borecet, 2,5 dl olívaolaj, őrölt fehér bors, (1 avokádó)
A tojássárgát az ecettel és az ízesítőkkel simára keverjük.
Élénken keverve az olajat cseppenként, majd vékony sugárban beleöntjük, amíg a krém vajsűrűségű nem lesz. (Ha szeretjük, összetört avokadó-hússal is gazdagíthatjuk.)
 
 
0 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
Hideg babsaláta
  2010-09-26 00:29:51, vasárnap
 
  Hideg babsaláta
Hozzávalók (4 személyre): 1 hagyma vékony karikákra szelve, 35 dkg nagyszemű bab (friss vagy fagyasztott), 1.5 dl natúr joghurt, 1 ek apróra vágott friss menta, fél ek citromlé, 1 gerezd fokhagyma félbevágva, só, őrölt fehér bors, fél uborka meghámozva, félbevágva és felszeletelve
A hagymaszeleteket hideg forró víz alatt leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A nagy szemű babot forrásban lévő vízben puhára főzzük, ha friss babot használunk, akkor kb. 8-10 perc alatt, ha fagyasztottat, akkor 5-6 perc alatt. Lecsepegtetjük, hideg folyó csapvízben leöblítjük, majd újra alaposan lecsepegtetjük. Egy kis tálban összekeverjük a joghurtot, a mentát a citrom levet, a fokhagymát és a fűszereket. Összekeverjük a hagymát, az uborkát és a babot. Megforgatjuk a joghurtöntetben. A fokhagymát kidobjuk. Átkanalazzuk a kész salátát a tálalóedénybe.
 
 
1 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
Hagymás-olajos sárgabab
  2010-09-26 00:28:48, vasárnap
 
  Hagymás-olajos sárgabab-saláta
Hozzávalók: 60 dkg konzerv (sárga színű) zöldbab, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál almaecet, 1 közepes fej lilahagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1 csipet cukor, só. Elkészítése: Az olajat, az ecetet elkeverjük, sóval, kevés cukorral, apróra vágott lilahagymával és petrezselyemzölddel fűszerezzük. A leszűrt sárga színű zöldbabot ezzel az öntettel összekeverjük. Tálaláskor salátalevéllel, paradicsommal és petrezselyemzölddel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
Hagymás nagyszemű babsaláta
  2010-09-26 00:27:58, vasárnap
 
  Hagymás nagyszemű babsaláta
Hozzávalók: 30 dkg nagyszemű tarkabab, 1 kis darab póréhagyma, 1 közepes lilahagyma, 1/4 fejes saláta, 3 evőkanál 5%-os ecet, 6 evőkanál olaj, 1 csipet cukor, 1 késhegynyi, őrölt bors, só.
Elkészítése: Az előzetesen beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük. Az olajból, ecetből, kevés sóval, borssal és kockára vágott hagymákkal, valamint egy-két deci vízzel öntetet készítünk. Ezt ráöntjük a babra. Tálaláskor salátalevéllel és zöldpaprikával díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
Fűszeres babsaláta (Mexikó)
  2010-09-26 00:27:00, vasárnap
 
  Fűszeres babsaláta (Mexikó)
Hozzávalók: 3 csésze főtt tarkabab, 2 cs. apróra vágott vöröshagyma, 1 kimagozott hegyes zöldpaprika felaprítva, 0,5 dl salátaolaj, 3-4 ek. borecet, 1 tk. só, 1 tk. porcukor, 1 késhegynyi bors, 1 mk. bazsalikom, 1 mk. kakukkfű, 1 késhegynyi szurokfű.
A bab, hagyma, paprika kivételével tegyünk mindent zárható üvegbe. Rázzuk össze, hagyjuk állni 20 percig. Öntsük a babra.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
Balkáni babsaláta
  2010-09-26 00:22:57, vasárnap
 
  Balkáni babsaláta
Hozzávalók: 50 dkg fejtett zöldbab, 30 dkg vajbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. olaj, 2 ek. ketchup, só őrölt bors, borecet, bazsalikom
A fejtett babot sós vízben puhára főzzük. Megtisztítjuk a vajbabot, és darabokra vágjuk, és sós vízben azt is megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, belekeverjük a reszelt vöröshagymát, az apróra zúzott fokhagymát, és a borecettel meg az olajjal leöntjük. A fűszerekkel meghintjük, és végül belekeverjük a ketchupot. Néhány órára hűtőbe tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
Babsaláta
  2010-09-26 00:22:08, vasárnap
 
  Babsaláta
Összeállítás: 10 perc Főzni nem kell!
Hozzávalók 6 személyre: 15 dkg zöldbab, 1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab, 1 nagy-doboz konzerv fehérbab, 1 fej kis lilahagyma, 1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem, 2 evőkanál francia öntet
Elkészítése: A zöldbabot megtisztítjuk, 4 cm hosszú darabokra vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig főzzük (blansírozzuk). Utána kiszedjük, jéghideg vízbe áttesszük, majd lecsepegtetjük. A kétféle konzerv babot leszűrjük, majd folyó csapvízzel leöblítjük. A felszeletelt hagymával meg a petrezselyemmel összekeverjük, a zöldbabot is hozzáadjuk. Az öntettel leöntjük, és alaposan összeforgatjuk. Néhány óráig állni hagyjuk. Jó tanács: A babfélék arányát ízlésünk szerint változtathatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a saláta tarka legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
Hagymás Zöldségcsalamáde.
  2010-01-18 10:38:52, hétfő
 
  HAGYMÁS ZÖLDSÉGCSALAMÁDÉ
1 kg patisszon
1 kg vöröshagyma
1 kg sárgarépa
1/2-1/2 teáskanál koriander és mustármag
5 szem fekete bors
1 csokor friss kaporzöld
1 szál tormagyökér
ecet, cukor és só ízlés szerint

A zöldségeket megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem. A patisszont és a sárgarépát legyalulom, a vöröshagymát vékony karikára vágom. A zöldségeket egy mély porcelán vagy üvegtálban sóval jól összekeverem. Lefedve állni hagyom. Másnap kicsavarom a levét, amelyet a só oldott ki belőle, és a zöldséget lazán üvegekbe töltöm. Közédugom a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott tormát, valamint a megmosott, lecsöpögtetett kaprot. Körülbelül másfél-két liternyi vizet forralok, ecetet és cukrot öntök bele, majd a felsorolt fűszerekkel ízesítem. A zubogó levet ráöntöm az üvegbe tett zöldségre, és azonnal lekötöm. Lehetőleg sötét, hűvös helyen tárolom. Nemcsak savanyúságként, hanem különféle kevert salátákhoz is nagyon finom. A lecsöpögtetett csalamádé tehető majonézes mártásba, összerakható áttört túróval, gyümölccsel, sajttal, sonkával stb. Leve kitűnő salátaízesítő.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
Hagymás Uborkasaláta.
  2010-01-18 10:37:18, hétfő
 
  HAGYMÁS UBORKASALÁTA
2 1/2 kg salátauborka
1 kg vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
15 dkg kristálycukor
1 szál torma
3 babérlevél
3/4 dl 10%-os ecet
1 csapott evőkanál mustármag
1 teáskanál koriander
1 teáskanál őrölt fekete bors
ízlés szerint só
literes üvegenként késhegynyi nátrium benzoikum

Az uborkát megmosom, ledörzsölöm, majd langyos vízben fél óráig áztatom. Ismételten megmosom. Héjastól legyalulom. Hozzákeverem a megtisztított, megmosott és vékonyra karikázott vöröshagymát. Besózom. Lefedem, és másnapig állni hagyom. Gyengén kicsavarom és tiszta üvegekbe rakom. A visszamaradt sós léhez hozzákeverem az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórom a fűszereket, és felforralom. Egy-két percnyi fövés után lezárom alatta a lángot, és hagyom egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékony hasábokra vágott tormát, valamint a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdosom, majd ráöntöm a salátalevet. Tetejére szórom a tartósítót, és légmentesen lekötözöm.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták,Mártások  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 13622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 1127
  • e Hónap: 4111
  • e Év: 10526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.