Belépés
naca1022.blog.xfree.hu
"..Leginkább a pillangóhoz hasonlítok. Ha megpróbálsz birtokolni, kisiklok a kezeid közül. Ám ha szabadon engedsz, örökké hozzád repülök majd.." . Naca
1969.10.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A szex-drogéria
  2009-10-29 07:43:57, csütörtök
 
 
A számítógépen található ezernyi szex-oldalon a legszebb nők és a legdögösebb férfiak figyelhetők. Többdimenziós szex, pornográfia, a vad és agresszív szextől a csoport-szexen át a legrejtettebb fantáziákat bemutató filmekig. A géppel való kapcsolat veszélyes függőséget okozhat felnőttekben és főleg gyerekekben. A felnőtt azért ül a számítógépéhez, mert dolga van, pihenésképpen elkalandozik, nézeget egy kis szexet vagy pornót, arra készülve, hogy hamarosan visszatér a munkájához. Erre készül, de késik a visszatérés. Német és brit felmérések szerint sokan a munkahelyen kalandoznak el, és több ezren veszítik el állásukat a gépies szextől való függőségük miatt.
Lebukhatnak, mert kiderül, mire is használják a cég gépét és munkaidejét.
Lecsökken a munkakedvük, a koncentrációs képességük, a figyelem a játékra terelődik, elég gyorsan függővé válnak. A statisztikák szerint a dolgozók férfiak mellett a dolgozó nők sokasága válik kiszolgáltatottá emiatt.
Veszteség éri azokat is, akiknek nincsen állásuk, munkájuk, otthon játszanak a számítógéppel (állást keresve), majd a szex-oldalakon landolva elfelejtik az eredeti célt.
Házasságok, családok bomlanak fel az eddig ismert okok mellett újabban a virtuális szex miatt, hiszen a féltékenység új formája lépett fel: chat-vonalon ismerkedés, beszélgetés, "szexelés" közben új szerelmek szövődnek, akikkel nehéz versenyezni, hiszen nem is ismerjük a vetélytársat. Maga a virtuális kalandor sem ismeri Őt - vagy Őket -, ez fokozza az izgalmat és fokozza a valódi kapcsolatok veszélyeztetettségét.
Káros a gyerekek számítógép-függősége akkor is, ha csupán a történelemtanuláshoz keresnek újabb információkat. Kimarad a közösségi létből minden gyerek, aki többet tölt a computere mellett, mint focipályán vagy a táncteremben. Érdemes a szülőknek ellenőrizni és szükség esetén letiltani - elzárni, tapintatosan nem hozzáférhetővé tenni - a gyerek által látogatott egyes oldalakat (pedofil szex, agresszív szex, pornó), mert súlyos- akár visszafordíthatatlan szorongást vagy kapcsolati függőséget okoznak. A szülők nincsenek könnyű helyzetben (ők dolgoznak, amíg a gyerek játszadozik a gépen), nem ellenőrizhető, hogy a lakáson kívül kinél, hol, milyen tartalmú oldalakat néz, a szülők kevésbé értenek a géphez, mint a gyerekek, végül nem könnyű eldönteni: hány éves korig avatkozhatunk bele a gyerek szabadidejének eltöltésébe? A szexuális élet önmagában túl intim téma, beszélgetni is nehéz sok családban, mégis ezt ajánlom! Káros az egészséges szexuális élete szempontjából, ha később mindenkit a tökéletes filmszerű vagy bábszerű társhoz mér. A szex, mint drog szerepel a jövőben az életében, nem könnyen tud élő kapcsolatokat építeni, megszokja a gyors és felületes "kötődést", a felszínes viszonyokat. A virtuális kielégüléshez nem kell partner, mégis azt a képet teremti meg, mintha nem lenne egyedül. Más szenvedélybeteghez hasonlóan romlik a bizonyítványa, minden gondolata a géphez és a szex-műsorhoz kapcsolódik, hazudozni kezd, nem tud lekattanni róla. A mértéktelenség a veszély fokmérője.
Játék-szex

Ha napi 1 óránál kevesebbet tölt valaki a szex-oldalakon, de élő kapcsolata van, létező hús-vér emberekkel kommunikál, ellátja a dolgát, önálló életet él, tanul vagy pénzt keres - az ő számára a virtuális szex megmarad a játék fokán. Ha ezek az oldalak nem tartalmaznak szexuálisan beteges, perverz jeleneteket, csupán a kíváncsiságot elégítik ki (és a testi kielégülést meghagyják a hazaérkező társnak), belefér a játékos kalandozásba.

Nespartner-szex

A nescafé és a nestea éppen olyan jó lehet, mint a "valódi". Szeretjük, mert könnyű kezelni, gyorsabban lehet vele célba érni. A "Nespartner-szex" ugyanilyen: nem kell vele vitázni, nem kell ígérni és betartani, nem kell felelősséget vállalni, és nem kell megsértődni, ha ő nem tartja be az ígéretet. Nem szükséges a teljes családjával jóban lenni, a használónak nem kell magát elkötelezni, nem kell a saját régebbi kudarcait elmesélni. Előny: nem kell félni a terhességtől, AIDS-től, fertőzésektől! Addig veszi igénybe a virtuális szexet, amíg akarja. Kivétel: ha már nem tudja kontrollálni önmagát, és nem látja, hogy kárára van a függőség. A virtuális szexben (chat-vonalon, telefon-szexben) bárki olyannak hazudhatja magát, amilyen szeretne lenni, és bárkiről elhiszi, amit lát vagy hall, mert ő maga akar becsapva lenni. Végy egy keveréket, öntsd hozzá a saját fantáziádat, és kész a "nesszerelem". A szex-terápiák tapasztalata szerint végzetes függésbe azok kerülnek, akik soha nem engedtek közel magukhoz élő személyt, nem ismerik a kölcsönös bizalom és intimitás élményét, és akik gyerekkorukban sem láttak erre jó példát.

Szex-plusz

A virtuális szex legenyhébb formája, amikor a szerelmespár, szerető-pár, házaspár együtt néznek bizonyos szexfilmeket vagy szexuális tartalmú internetes oldalakat szexuális előjáték céljából. Amikor nem végcél és nem a kielégülés egyik, károsító formáját választják, hanem a szexuális előjáték része a közös élmény. Ilyenkor nem vetődik fel a kérdés, hogy "megcsaltál-e a virtuális szeretőddel?" vagy hogy "miért fontosabb megint a számítógéped, mint én?" Ha két felnőttről beszélünk, megállapodhatnak a szexuális életük virtuális felturbózásában, annak kereteiben és szabályaiban. Ilyenkor nem félnek egymás szórakozásaitól és nem féltékenyek arra, nem kell vetélkedniük a virtuális partnerekkel, és nem kell szégyellniük egymás előtt magukat. Ha képesek közös akarattal színesíteni a szexuális életüket úgy, hogy a virtuális lét nem nő a valódi életük fölé - tegyék ezt.

Végül ne felejtsük el, hogy a számítógépek előtt is sok formában éltünk át virtuális szexet, akár orgazmust is. Nemcsak a fotók és filmek hatására gondolok, hanem az álmokra és a végtelen variációkat termelő szexuális fantáziára is.

 
 
0 komment , kategória:  Virtuális világ  
A virtuális szex rabjai
  2009-10-29 07:31:22, csütörtök
 
 
Az esetek többségében az egyik, vagy mindkét félnek valós kapcsolata van.
A legtöbb nagyvállalatnál belső levelezési rendszer is működik, és bizony sokan valamelyik kollégájukkal folytatnak intim és interaktív viszonyt, akadnak persze olyanok is, akik vad idegenekkel.

De hogy is lehetne a cyberszexet meghatározni?

Talán találó lenne a következő leírás: a szuggesztív, verbális szexuális aktus művészete fizikai kontaktus nélkül.
Alapjában véve egy férfi és egy nő, kizárólag az által, hogy egy billentyűzeten gépel, megtapasztalhatja a virtuális szexet, és közel kerülhet az eufóriás állapothoz is akár.
Habár a szeretkezés egy monitoron keresztül egy kissé abszurd elgondolás, mégis felszabadíthatja a stresszt, ami rendszerint a valós szexuális indíttatású találkozásokhoz társul, és biztonság érzetet ad a kevésbé magabiztos egyéneknek.
A legtöbb férfi és nő a cyberszexet megcsalásként értelmezi. Még akkor is ha ellentétben a valós megcsalással , ha itt nincs fizikai kapcsolat még az ún. aktus alatt sem.

Nézzünk szembe a tényekkel!

Amikor szenvedélyesen írunk, amikor a dolgok felforrósodnak, vajon hányan mondanánk nemet, amikor klassz visszajelzéseket kapunk, és ráadásul így hatnak a másikra a szavaink!? Általában a legtöbb ember él ezzel a lehetőséggel, és nem foglalkozik a lelkiismeret furdalással, hogy esetleg ez megcsalás mégis. Nyilvánvalóan minden ember ártatlan, amíg be nem bizonyosodik ennek ellenkezője, és ráadásul a virtuális aktusnak nincsenek következményei.Hacsak nem bukik le valaki.

Ezáltal elveszíthet társat barátot!
 
 
0 komment , kategória:  Virtuális világ  
Függőség???
  2009-10-29 07:10:13, csütörtök
 
  Mennyi a normális internethasználat?

Ma még nincsen megegyezés a szakemberek között abban, hogy vajon mennyi a normális internet használat. Az amerikai kutatók véleménye szerint a heti 8-20 óra a természetes intervallum, ha más tünetekkel nem párosul. Ugyancsak vita tárgyát képezi, hogy a világ háló gyakori használata izolációhoz, hús-vér emberi kapcsolatok megszakadásához vezet, vagy épp ellenkezőleg, az ismeretségek kitágulásához, az országhatárokat semmibe vevő barátságokhoz. Az elemzés ehhez kapcsolódóan idéz vizsgálatot, amely során 93 családot láttak el internetes számítógéppel. Két év után a családon belüli kommunikáció csökkenését, a magányosság és a depresszív tünetek gyakoribbá válását állapították meg.
A chat klubokban internet függőség is keletkezhet.
A Websense tanulmánya szerint a szörfölők 67%-a a híreket vadássza az interneten, 37%-a vásárol, 2%-a a pornó oldalakat látogatja, és 2%-a szerencsejáték kedvelő.
A szenvedélyes netfüggők főleg chatelnek, az online játék oldalakat és a szex oldalakat látogatják. Egyre többen vannak, akik sokkal inkább vannak jelen a virtuális térben, mint a valódi események terében. Az internetes lét ugyanis soha nem látott teret nyit a másik emberről alkotott illúziók előtt.
Az ITTK elemzése érdekes összefüggéseket írt le: elsőként azt, hogy a cybertérnek nevezett közegben azoknak is szociális kompetencia érzése lehet, akik a valós világban szoronganak. Ennek oka, hogy az interneten a minimális az új kapcsolatok létrehozásának kockázata, illetve az érzelmek kifejezésének eszközei kevésbé bonyolultak. Ezek vonzó, ám némileg kockázatos jellemzők.
Sokszor a magányos, kapcsolat teremtési nehézségekkel küzdő emberek olcsó pszichoterápiának használják a chat fórumokat. Gyakran saját személyiségüktől eltérő emberként mutatkoznak be, és egy idealizált személy álarca mögé rejtőznek.. Az új személyiség kitalálása az elfojtott vágyak kielégítésére is alkalmas. Az ilyen fórumok látogatói között főként igen felszínes ismeretség alakul ki, komolyabb, nem virtuális kapcsolat és szerelem csak nagyon kis százalékban szövődik.


A függőség kialakulása és megelőzése

Pszichológusok szerint a felhasználók bensőségesség és időtlenség érzete, illetve a tiltás hiánya járul hozzá a leginkább az internet káros vonzerejének kialakulásához.
A számítógép előtt ülés magányos tevékenység még akkor is, ha ezen keresztül kommunikálunk valakikkel. Nagyon sok esetben valódi függőség alakul ki, a gép elromlása esetén pedig elvonási tünetek jelentkeznek.

Az Egyesült Államokban annyira aggasztó a helyzet, hogy megalakult a COLA (Center of On-Line Addiction), amelynek szakemberei a függőség kialakulásával és megelőzésével foglalkoznak. Vizsgálják, hogy mennyiben kapcsolódnak a web függés (Internet Addiction Disorder, IAD) és esetleges előzetes pszichológiai problémák, például depresszióra való hajlam, egyes személyiség jegyek, -típusok, a családi kötődések, kommunikációs képességek. Ugyanezeket a tényezőket vizsgálva próbálják a különböző terápiás módszereket az "új" szenvedély-betegség gyógyítására megfelelővé alakítani. Külön foglalkoznak az internet-függőség és az ennél specifikusabb cybersex-függés kérdéseivel, valamint a gyerekek és az internet kapcsolatával is.
A COLA munkatársai vizsgálják az interneten kialakult románcok, kapcsolatok (cyberaffair) házasságra gyakorolt hatását is. Az internet-függő felhasználók sokkal kevesebb időt töltenek valódi társaikkal, partnerükkel. Az élő emberek helyébe a neten szerzett barátok(nők) lépnek. A regisztrált 396 netfüggő páciens 53 százaléka számolt be komoly házassági problémákról, mely szorosan kapcsolódik az internetes kapcsolatokhoz, netbarátokhoz, netbarátnőkhöz, szexoldalak látogatásához. Az internetes kapcsolatok rendkívüli erővel képesek lesöpörni a függő ember valós kapcsolatait, a beteg mintegy elidegenedik környezetétől. A "virtuális hűtlenség" leginkább a web, illetve a weben való szörfölés nagyfokú szabadságának tudható be; a személytelenség, a felelősségmentes kapcsolatok (akármennyié) kialakításának lehetősége rendkívül vonzó.


A "virtuális hűtlenség" jelei korán jelenkeznek. Megváltoznak az alvási szokások, a chatelés főleg éjszakai program. Megnő az egyedüllét igénye, a számítógép kizárólagos használata. Kiugró lesz a telefonszámla. A webfüggő elveszti érdeklődését partnere, a szex iránt. A szakemberek ugyanakkor rámutatnak, hogy a házasságok nem közvetlenül az internetnek köszönhetik a problémákat. Valószínű, hogy ezekben a házasságokban a web megjelenése előtt is már lappangtak párkapcsolati konliktusok, és elsősorban ezeket kell kezelni a terapeutáknak, a számítógép kikapcsolása egyedül nem oldja meg a problémákat.
Vásárlási-, chat- és játékmánia...
A téma kutatói előreláthatóan az internetes szenvedélybetegséget is különböző alcsoportokra osztják majd, így olyan kategóriák alakulhatnak ki, mint például a szexszel kapcsolatos Web-oldalak visszatérő látogatása, a vásárlási és kártyázási kényszer, a tőzsdefüggőség, vagy a megszállott, öncélú szörfözés.


Gyógyítható, kezelhető-e ez a betegség?

A terapeuták szakvéleménye alapján az internetfüggőség néhány válfaja sikeresen kezelhető a közvetlenül egyes, jól körülírható viselkedéscsoportok visszaszorítására irányuló beszélgetési terápia, illetve gyógyító program alkalmazásával. A terapeuta első dolga annak felmérése, hogy a beteg milyen gyakran és milyen sokáig "van" a neten. Az egy-három hónapos terápiákon jegyzőkönyvet készítettnek vele szokásairól, megtanulja kezelni a bejövő impulzusokat, de közben nem kell végleg lemondania szenvedélyéről. Gyógyszert csak akkor kell szednie, ha az internetfüggőség valamilyen más betegséggel - szorongás, depresszió - együtt jelentkezik.
 
 
0 komment , kategória:  Virtuális világ  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 474 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 25
  • e Hét: 57
  • e Hónap: 655
  • e Év: 27646
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.