Belépés
csibi52.blog.xfree.hu
Fel a fejjel semmi remény,vagy talán mégis? Huszák János
1946.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ernő Sós Palacsintája.
  2010-01-15 09:48:38, péntek
 
  ERNŐ SÓS PALACSINTÁJA
20 dkg liszt
10 dkg finomra darált dió
2 tojás
2 dl tej
2 dl szódavíz
1/2 dl olaj
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fekete bors
A tojásokat habosra verem, ezután összekeverem a tejjel. Felváltva adom hozzá a diót és a lisztet, majd pedig annyi szódavizet öntök hozzá, hogy a szokásos állagú (vagyis tejföl sűrűségű) legyen a palacsintamassza. Ezután beleöntöm az olajat, és belekeverem a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítem. 15 percnyi pihentetés után a szokásos módon (olaj vagy zsír hozzáadása nélkül, hiszen az már benne van a tésztában), csak az első palacsinta sütése előtt kikent palacsintasütőben megsütöm. A vékony palacsintákat szorosan összegöngyölve tűzálló tálba rakom. Kitűnő ízes sör- vagy borkorcsolya, de kiadósabb leves után akár főétkezésre is megfelelő. Ekkor kevés tejföllel meg is kenhető a teteje, amit a forró sütőben néhány perc alatt rá is pirítok.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinta Receptek.  
Hagymapalacsinta.
  2010-01-15 09:47:04, péntek
 
  HAGYMAPALACSINTA
25 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
20-25 dkg liszt
2-3 dl szódavíz
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

A hagymát tisztítás után nagyon finomra vágom. Két evőkanálnyi olajon, sóval, borssal, fedő alatt 5 percig párolom. Közben a tojásokat a tejjel habosra felverem, ezután apránként hozzáadom a lisztet és annyi szódavizet, hogy a szokásos sűrűségű massza legyen belőle. Megsózom, fél dl olajat belecsorgatok, és jól összekeverem. Végül a párolt, de már egészen kihűlt hagymát is hozzáadom. Palacsintasütőt vagy teflon serpenyőt felforrósítok (nem kell olajat tenni bele, mert a palacsintában bőven van), és a szokásos módon vékony palacsintákat sütök belőle. A megsült palacsintát egyenként megkenem kevés tejföllel, és meghintem reszelt sajttal, majd szorosan összecsavarva, szögletes tepsibe teszem. A megmaradt sajtot összekeverem a megmaradt tejföllel, és rákenem a tetejére. Előmelegített forró sütőbe tolom néhány percre, és világos sárgára pirítom.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinta Receptek.  
Zöldhagymával Töltött Palacsin
  2010-01-15 09:45:26, péntek
 
  ZÖLDHAGYMÁVAL TÖLTÖTT PALACSINTA
12 db, a szokásos módon sütött sós palacsinta
10 dkg juhtúró
12 szál zöldhagyma
1 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
a bundázáshoz 3 tojás
4-5 evőkanál liszt és
ugyanannyi zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A juhtúrót simára keverem a tejföllel és a zúzott fokhagymával, majd a palacsintákat megkenem vele. A megtisztított és darabokra vágott zöldhagymát elosztom a juhtúrós krémen. A palacsinta két szélét behajtom, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle, ezután jó szorosan felcsavarom. A töltött palacsintarudakat először lisztbe mártom, majd megsózom és felvert tojásba hempergetem. Végül zsemlemorzsába forgatom, és óvatosan beleengedem a forró olajba. Erős lángon, gyorsan (hogy a zöldhagyma ne nagyon puhuljon meg), szép piros-ropogósra megsütöm. Tartármártással tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  Palacsinta Receptek.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 13622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 176
  • e Hét: 1017
  • e Hónap: 4001
  • e Év: 10416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.