Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 457 
Rotyognak a finomságok a Magyar Ízek utcájában
  2018-08-18 18:08:07, szombat
 
  A közönség elsőként kóstolhatja meg Magyarország tortáját, a Komáromi kisleányt és cukormentes tortáját, a Három kívánságot is, valamint a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipójába is beleharaphatnak.A Magyar Ízek Utcájában, a Szent István-napi ünnepségekhez kapcsolódó gasztronómiai programon a Kárpát-medence jellegzetes ételei mellett meg lehet kóstolni Magyarország születésnapi tortáját, valamint a Szent István-napi kenyérverseny győztes cipóit is augusztus 18. és 20. között.

A közönség elsőként kóstolhatja meg Magyarország tortáját, a Komáromi kisleányt és cukormentes tortáját, a Három kívánságot is, valamint a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipójába is beleharaphatnak.


 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
Bombaként robbant fel egy dinnye Szegeden
  2018-07-29 20:26:41, vasárnap
 
  Amikor fel szerettem volna vágni, nagy robajjal kilőtt a leve, a konyhámban a kávéfőző és a konyhaszekrény is dinnyés lett. Beledobtam a mosogatóba, melyből elviselhetetlen bűz áradt. A blokkot természetesen kidobtam, így nem tudtam visszavinni.
Göcző Mátyástól, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnökétől megtudták, előfordulhat ilyen probléma, de nem túl gyakori.


Vannak olyan időjárási körülmények, amikor ha a gazdák nem készültek fel megfelelő növényvédelemmel, egy szállítmányban pár dinnye belseje lefolyósodhat. Ez a folyamat hamar végbemegy a gyümölcsben, válogatáskor ezt még nem feltétlenül lehet észrevenni - magyarázta a medgyesegyházi szakember.

Herédi Szilveszterné, a Mars téri piac árusa szerint mire a dinnye konténerbe, kamionba kerül, ahol szállítás közben nyomódik, belül lédús lesz.

- Melegben ráadásul elvékonyodik a héja, és a világos végénél összegyűlik a sok lé. Ott elkezd sisteregni, hab képződik ott, ekkor robbanhat a dinnye - magyarázta az árus a lapnak. Ha halljuk a sziszegő hangot, ki kell vinni a dinnyét olyan helyre, ahol nem okoz kárt a lakásban, ettől persze még fogyaszthatatlan. Ezért érdemes körültekintően válogatni a lédús gyümölcsből. Vásárláskor kopogtatással lehet különbséget tenni, a jó dinnye csattog, éles, pengő hangja van. Ami már túlérett, az alig szól - mutatták meg számunkra a piacon.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
Gerbeaud – Hagyomány és innováció
  2018-07-04 16:06:46, szerda
 
  Idén nyílt meg 160 éve a hazai kávéházkultúra egyik legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud.A soproni cukrászcsaládból származó Kugler Henrik, későbbi udvari cukrász, édesapja cukrászatában tanulta a mesterség alapfogásait. Tanulóéveiben számos város neves mesterénél bővítette tudását, de legnagyobb hatás Párizsban érte, ahol több évig is tartózkodott. 1858 egy jeles év volt a hazai cukrászat életében, Kugler Henrik ugyanis megnyitotta saját, önálló cukrászatát a mai József Nádor téren, amit 1868-ban a korabeli leírások Pest legelegánsabb helyeként említik. 1870 - ben átköltözött az akkori Gizella, ma Vörösmarty térre. A díszdobozos bonbonjai, desszertjei és kávékülönlegességei hamar városszerte híresé tették és egyre több vendéget vonzottak. Kugler cukrászdája volt Pesten az első, melynek francia ízléssel és szaktudással készített fagylaltjait a cukrászat előtti térre kirakott márványasztaloknál fogyaszthatta az úri közönség, valamint vitte haza a papírtálcára csomagolt süteményeket.A mai ház névadója, Gerbeaud Emil az 1880-as évek elején lett - jelentős - része a patinás cukrászda történetének. A svájci származású cukrászt Kugler Henrik csábította az akkor már egyesített Budapestre, s lévén Kuglernek nem volt utódja, Gerbeaud Emilre örökítette üzletét, aki 1884-től már tulajdonosként indított el számos újítást, így ő honosította meg a napjainkig is közkedvelt macskanyelvet és a konyakos meggyet. De az üzletet is fejlesztette: megsokszorozta az alkalmazottakat, akik nagy lehetőségnek tartották, hogy Gerbeaud-nál képezhették magukat, hisz' az 1890-es évek közepére a Gerbeaud név már fogalommá vált.
Az 1900-as párizsi világkiállításon már zsűritagként szerepelt, s egyetlen svájci-magyar cukrászként - egy évvel később - már büszkén viselhette a francia becsületrend szalagját. A Gerbeaud 1910-ben egy nagy felújításon esett át, a korának jelentős iparművésze Darilek Henrik tervei alapján. Ezt az alapító, Kugler már nem érhette meg, mert 5 évvel korábban, 75 évesen meghalt. Ezzel a nagy felújítással elnyerte azt az arcát a cukrászda belső berendezése, amiben a mai napig gyönyörködhetünk. Ezt azonban Gerbeaud sem élvezhette sokáig, 1919 - ben hunyt el, a vezetést a felesége vette át. 1948-ban a patinás cukrászda állami tulajdonba került és Vörösmarty néven élte életét, de 1984-től a bejárat felett újra a Gerbeaud név “ragyogott". 1995-ben Erwin Müller, német üzletember megvásárolta a Gerbeaud négyemeletes épületét.2004-ben a Gerbeaud Gasztronómia Kft. vette át a cukrászda vezetését a tradíció és innováció szellemében. Feladatunknak tekintjük, hogy az ínyencségekre fogékony közönséget megismertessük az új ízekkel, textúrákkal és segítsük felfedezni a minőségi termékeket - mondta Pintér Katalin, a cég társ-ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy 2010-ben mutatták be a Gerbeaud fiatalos és letisztult arculatát, új süteménykollekciójukat, melynek jeles képviselői mind a mai napig a Royal csokoládé vagy a Sós-mogyorós-barack.


A Gerbeaud cukrászda életében mindig is fontos volt a család szerepe" - meséli Niszkács Anna, társ-ügyvezető, aki édesanyjával, Pintér Katalinnal közösen vezeti a családi vállalkozást, amihez a Gerbeaud mellett a nemrég második Michelin-csillaggal is elismert Onyx étterem és a budai Émile étterem is tartozik. A család férfi tagjai, az apa, Niszkács Miklós és fia, Attila szintén tulajdonosai a vállalkozásnak. ,,Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból és kézműves jelleggel dolgozunk és törekszünk arra, hogy a gazdag múlttal rendelkező magyar cukrászat ízeit és termékeit újjáélesszük és modern formába öntsük, a mai ízlésnek és alapanyagoknak megfelelően
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
Zsíros deszka és vajas kenyér
  2018-06-29 15:55:16, péntek
 
  Régi idők legcsodásabb ételei
Ha gyorsan és jót akartunk enni gyerekkorunkban, a legkézenfekvőbb megoldás a vajas kenyér és a zsíros kenyér volt. Cifrázás nélkül is teljes értékű ételként funkcionáltak, és még ma is ugyanúgy szeretjük őket.


A vajas kenyér a maga nemes egyszerűségében is olyan gasztro élményt nyújtott, amit azóta sem tudott lekörözni egy szendvics sem. A korgó gyomrok megmentője, az odaégett ebédek gyors helyettesítője volt a vajas kenyér, aminek titka a két összetevőben rejlett: a vaj valóban vaj, és nem margarin, a kenyér pedig fehér, és semmiképp sem teljes kiőrlésű. A kéttenyérnyi kenyérszelet jó sok vajjal a tetején igazi időutazás, és attól függően, hogy sózzuk, vagy almát eszünk hozzá főételként és desszertként is funkcionálhat. Te hogy szereted a vajas kenyeret? Így még biztosan nem etted


A zsíros deszkát már nagyszüleink nagyszülei is ugyanolyan lelkesedéssel ették, mint mi, pedig a recept évtizedek óta nem változott semmit. Akik zsíros kenyéren nőttünk fel, csak mi érthetjük igazán ennek az ételnek a lelkét, amit a lila hagyma csak tovább nemesít, de tökéletesen passzol hozzá a vöröshagyma és az újhagyma is. Friss fehér kenyérrel, hagymával és őrölt piros paprikával meghintve még ma is könnyekre fakaszt, amikor esszük, annyira finom.
A Piros Arany eredetileg ételízesítőnek készült, de mint a legtöbb ételnek, anno ennek is megláttuk a kreatív oldalát. A paprikás ételekbe szánt piros krém tökéletes volt vajas kenyérrel, még jobb savanyú uborkás, főtt tojásos turista szalámis szendvicsen, de az igazán elszántak még a húslevesbe is tettek belőle. A rendszerváltás nagy túlélőjéből a legtöbben még ma is tartunk egy tubussal a hűtőben, a szolidak gulyáslevesbe, a nosztalgiázók ugyanúgy, mint régen, vajas kenyérre nyomják.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
Spárgás pite: a legjobb, ami a spárgával történhet
  2018-05-24 18:50:18, csütörtök
 
 
A spárgaszezon kezdete a biztos jele annak, hogy végre visszafordíthatatlanul közeledünk a nyár felé, és hamarosan megtelik a piac friss, és közelben termett zöldségekkel és gyümölcsökkel.

A spárga tehát maga az ígéretes kezdet - egyébként fizikai valójában is, hiszen egy zsenge hajtásról beszélünk. Ennek megfelelően az íze is friss és üde, a csíráéhoz hasonlatos, ami nem véletlen.A pite mindig jó választás, ha egy egyszerű, de kiadós ételre vágyunk. Piknikre, vendégvárónak, vagy egy gyors uzsonnának ideális. Ráadásul most leveles tésztát használunk, így még egyszerűbbé válik az elkészítése.

Zöld spárga = jóbarát
Spárgából ugyebár kétfélét lehet kapni: zöldet és fehéret. Szerintem a fehér finomabb, üdébb, "csírásabb". Csak van egy rossz tulajdonsága: meg kell hámozni. Bizony, az egy centi átmérőjű sípokról még le kell szedni egyenként és körbe-körbe a héját. A zöld spárga viszont maga a megtestesült, szűzi tisztaság: pucolás nélkül is készen áll a feladatra.
Elkészítési idő:
Előkészítés: 10 perc
Sütés / főzés: 20 perc
Hány adagra elég?
Adagok: 4
Hozzávalók:
leveles tészta 1 csomag
vékony spárga 60 gramm
reszelt sajt 120 gramm
olívaolaj 1-2 evőkanál
tojás a kenéshez 1 darab
só, bors 1 csipet
Leírás:
Terítsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire és szurkáljuk meg egy villával. Szórjuk meg a reszelt sajttal úgy, hogy a széleinél hagyjunk egy-egy centit üresen.

Helyezzük a sajtra a megtisztított spárgákat és locsoljuk meg olívaolajjal. Fűszerezzük ízlés szerint.
A felvert tojással kenjük meg a tészta széleit, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
Minden ételnek megvan a maga üzenete
  2018-05-24 18:43:52, csütörtök
 
  A tojásos nokedlié az, hogy az élet szép

Egyszerűen jó ránézni, olyan, mint egy csokor nárcisz. Megidézi a tavaszt. Végre süt a nap, végre újjászületett a természet és minden üde, százféle zöld. Az élet könnyű, mint a jó nokedli, a levegő harapós, mint a friss saláta, az élet pedig édes, mint a cukros-ecetes lé.

Tavasszal elfelejtjük a magyar konyhát. Egyszerűen átkattan valami a fejekben és könnyűeket meg gyorsakat akarunk főzni, csak úgy összekeverni valamit, ami két mozdulattal már kész is. Egészséges és bícsbádi biztos.Így aztán a magyar konyhát, ami miatt egyébként bármikor, bármilyen fórumon tűzbe megyünk, pláne, ha arról van szó, világhírű-e, tavasszal sutba dobjuk, és vadul lapozgatjuk a tizenöt perces szakácskönyveket, meg könnyű tésztás kajákat keresünk, de minimum valami olaszt, esetleg salátát. Mintha itthon nem lenne elég fertályórás kaja.

Van. Csakhogy a gulyás mellett pironkodunk mi másért is, és ahogy egymással sem bánunk túl kesztyűs kézzel, az ételeinket is szégyelljük, de legalábbis nem veszünk róluk tudomást. Pedig miénk a legtavaszibb kaja. A tojásos nokedli fejes salátával.

Itt az ideje, hogy elfoglalja méltó helyét és a fejébe nyomjuk a koronát.

Egyszerűen jó ránézni, olyan, mint egy csokor nárcisz. Megidézi a tavaszt. Végre süt a nap, végre újjászületett a természet és minden üde, százféle zöld. Az élet könnyű, mint a jó nokedli, a levegő harapós, mint a friss saláta, az élet pedig édes, mint a cukros-ecetes lé. Minden ételnek megvan a maga filozófiája, üzenete. A tojásos nokedlié az, hogy az élet szép.

A tojásos nokedli egyszerű és gyors étel, megfelel a fertályórás kihívásnak, e tekintetben trendinek is nevezhetjük. De nem az, mert az ételekkel szemben mostanában több elvárást támasztunk, mint harmincas szinglik a nagy ővel szemben. Hát nem egy vitaminbomba, tény. De a carbonara spagetti sem az, a szegénykaják nem arról szólnak, hogy a 21. század elvárásainak megfelelően táplálják a testet és a lelket, hanem arról, hogy ne legyünk éhesek. A tojásos nokedli ezt tudja.


Mivel mi magyarok imádunk hajba kapni, a tojásos nokedlisek is több pártra szakadtak, vannak azok, akik a tojást lekapatják rajta, és azok, akik arra esküdnek, a tojásnak lágy-remegősnek, kocsonyásnak kell lennie, mert akkor jó. Jelen sorok írója a hiszti forrását nem a tojás, hanem a nokedli külsejében és állagában találta meg, így én az apró, kerek és lágy nokedliben hiszek, és hatalmas ellenállást tanúsítok az öklömnyi, fojtós galuskákkal szemben.A tojásos nokedli tésztája akkor jó, ha nem keverjük agyon.
Ez nem palacsintatészta, nem az a lényeg, hogy egy homogén, fényes, sima tésztát kapjunk. Lehet kicsit darabos, sőt, akkor jó, ha kicsit darabosabb, kócosabb, a lényeg, hogy a lisztet elkeverjük a tojással, a sóval és a langyos vízzel. Ne legyen selymes és ne legyen folyós. Izé, legyenek benne göcsörtök, na. Ja és hogy mennyi tojást mennyi liszthez. Én fél kiló liszthez simán hozzáadok négy tojást, de van, aki kettőt tesz és abból is galuska lesz, ezt tudjuk be a hedonizmus egyéni megnyilvánulásának.Ha ez megvan, szaggathatjuk a lobogó, forró sós vízbe. A nokedli abban a pillanatban kész, amikor feljön a víz tetejére, ha tovább főzögetjük eszelős örömmel, egy lisztes ízű, összeragadt csimbókot kapunk, amin a rávert tojás sem segít.

A kész nokedlit öntsük a szűrőbe. Álljunk ellen a kísértésnek, és ne kezdjük el folyó víz alatt mosogatni a kész galuskát, felesleges, ám valami miatt a tészta hideg vizes zuhanyoztatása jobban beleivódott a kollektív tudatba, mint az, ha olajat öntünk a spagetti főzővizébe, akkor nem ragad össze.

A lecsurgatott nokedlit tegyük át egy lábosba és forrósítsuk fel zsiradékkal. Ez a parasztgyomrúak - beleértve engem is - esetében disznózsír, mások öntsenek olajat, esetleg olvasszanak fel vajat. Ha a nokedli felforrósodott, öntsük rá a felvert tojást, minimum négyet.
Ennél konkrétabb kell? Legyen! Recept:
50 dkg liszt
4 tojás
2 ek zsír/vaj/olaj
1 kávéskanál só
2-3 deci víz, de ezt bele ne öntsd egyszerre!

Tedd tálba a lisztet. Üsd hozzá a tojást. Tedd bele a zsírt. Sózd meg. Aztán tegyél bele két deci vizet. Keverd el. És most addig add hozzá apránként a többi vizet (ha kell), amíg jó nem lesz. A jó pedig olyan, hogy már nem szilárd, de még nem nagyon folyós. Ha végighúzod az edény alján a fakanaladat vagy az ujjaidat, akkor lassan záródik össze mögötte a tészta.

Lobogó forró sós vízbe szaggasd bele.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
Leteszteltük a konyhatrükköt
  2018-05-24 18:34:00, csütörtök
 
  és tíz másodperc alatt lett egy rakás furcsán félbe vágott paradicsomunk

Végtelen jófejségünkben újabb YouTube-on keringő konyhahack videót próbáltunk ki, hogy nektek már ne kelljen. Megnéztük, hogy tényleg ketté lehet-e vágni egy rakat koktélparadicsomot egyetlen késsuhintással, ha két tányér közé zárjuk őket.

Andi odaállt, és megcsinálta! A módszer működik, de azért, maradjunk abban, csak bizonyos keretek között.
Az első probléma a megfelelő tányér megtalálása volt, ugyanis két normál méretű lapostányér között annyi helyük maradt a koktélparadicsomoknak, hogy gyakorlatilag gombfocizni tudtak odabent.

Ekkor kerültek elő a kávéscsészealjak, amik elég laposak voltak ahhoz, hogy amikor beletette Andi a paradicsomokat, rés maradt a peremük között. Ez a rés vezette a késünket, ügyesen és határozottan.

És akkor ezután már csak vágni kellett, az eredmény pedig egy marék furcsán kettévágott paradicsom lett.

Végeredményben, ha nem vagyunk szimmetria fixáltak, és nincsenek elvárásaink azzal kapcsolatban, hogy a vágás a kocsánybemélyedés (utánanéztem, így hívják) közepén haladjon végig, akkor egészen jó a módszer, hiszen a paradicsomok kétségtelenül félbe vannak vágva. Ellenkező esetben próbálkozzunk inkább egyenként, akkor biztosan eltaláljuk a megfelelő szöget.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
Brunate: kilátás és ebéd felsőfokon
  2018-05-24 18:24:06, csütörtök
 
  Brunate egy apró, alig 1800 fős település, ami közvetlen Como fölé magasodik és a hegytetőn található szűk utcáival. A városka elég szerencsés helyzetben van: gyakorlatilag minden szegletéből olyan kilátás nyílik a Comói-tóra vagy a környező erdőkre és falvakra, hogy az már szinte nem is fair. De nem csak ezért érdemes megnézni!


Ha Comóban jártok, az egyik látványosság, amit meg kell néznetek, az az 1800-as évek óta működő sikló, és az, ami a tetején van: Brunate. A sikló pár köztes megálló érintésével jut fel a településre, mindössze nagyjából 5 euróért retúr, és már maga az út egy élmény - főleg, ha rendesen ki tudtok nézni az ablakon. Fölfelé ugyanis szépen, fokozatosan bontakozik ki a Comói-tó látványa a magasból, ami természetesen a hegytetőn válik teljessé. Itt kezdődik Brunate, egy valóban kicsi, ám annál barátságosabb hely, ahová nem csak várost nézni, de túrázni jönni is megéri.Brunate ugyanis kiindulópontja több túraútvonalnak is a tó feletti erdőkön át, melyeken keresztül más városokba is eljuthatunk. De már az is egy szép kirándulás, ha csak a Faro Voltioanóba megyünk fel, ami nem más, mint egy Voltáról elnevezett világítótorony. Az olasz fizikus egy darabig a város lakója volt, így a tiszteletére és emlékére emelték a tornyot, ő sosem járt benne. A Voltianót nagyjából fél óra alatt elérhetjük a sikló megállójától (persze nem számolva a sok-sok megállót, amit a nézelődés érdekében teszünk), azon pedig ne lepődjetek meg, hogy olykor erős emelkedőkön visz felfelé az út. Már a torony aljától is elképesztő a kilátás, de mindenképpen érdemes a két eurós belépőt befizetve felmenni a tetejére is, hiszen az az igazán elképesztő. Megfelelő időben messzire ellátni, és nagyon jó időzni is itt egy kicsit, feltöltődni a végtelen nyugalommal és a friss levegővel.Már ez a kis túra is nagyon jó élmény volt comói utazásunk utolsó napján, de Brunate tartogatott még egy meglepetést: a Locanda Del Dolce Basilico éttermet. A világítótoronyból lefelé akadt meg a szemünk fakó, régiesen kopott épületén és őszinte kínálatán. A teraszán elénk táruló látvánnyal pedig teljesen megvett minket kilóra. Pár asztal, hatalmas fák, a tó és a hegyek - más nem is kell
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
Jó reggelt kakaóval
  2018-05-02 19:35:41, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
Ezen ne múljon
  2017-12-28 15:28:11, csütörtök
 
  lencsés recept, amivel bebiztosítjuk a jövő évi gazdagságot.
Az nem kérdés, hogy lencse lesz január elsején. Ezen nem múlhat a 2018-as gazdagságunk, szó sem lehet róla. De a szokásos lencsefőzelék már kicsit unalmas, ezért most valami egészen mást hoztunkA lencsében rengeteg lehetőség van, és még több, ha a vörös lencsét is bevesszük a felhasználható alapanyagok sorába. Elvégre az is lencse!


Quiche zöldségekkel és vörös lencsével
Tészta:
20 dkg liszt
csipet só
10 dkg vaj
4-5 evőkanál víz
...... ...........Töltelék:
pár csipet só
30 dkg vörös lencse
3 fej gomba
8 dkg parmezán
2 dl tejszín
csipet őrölt bors
3 evőkanál olaj
10 dkg bacon
1 db vöröshagyma
2 db tojás
1 db édeskömény

A tészta:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, és a vízzel összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 30 percet hűtjük.
A töltelék:
A vörös lencsét annyi vízben, amennyi ellepi, fogkeményre főzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, a gombát felkockázzuk, az édesköményt felcsíkozzuk. Egy serpenyőt felmelegítünk, majd beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, megfonnyasztjuk benne. Ezt követően hozzáadjuk egyszerre a gombát és az édesköményt, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzákeverjük a vörös lencsét. Belereszeljük a parmezánt. A tejszínhez adjuk a felvert tojásokat, majd belekeverjük a zöldségeket. A tésztát kinyújtjuk és a formába simítjuk. A kilógó részeit levágjuk. Megböködjük, majd beleöntjük a masszát, és 40-45 percig 200 fokon sütjük. A szalonnát közben megpirítjuk és tálaláskor a quiche-re szórjuk
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia   
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 457 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 172
  • e Hét: 5212
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 23299
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.