Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/64 oldal   Bejegyzések száma: 636 
A nyugdíij összege a folyószámlára fog érkezni
  2018-08-17 15:38:21, péntek
 
  A nyugdíjak, állami szociális transzferek jelentős részét ma is készpénzben, pontosabban postai készpénzes átutalással kézbesítik a címzetteknek, akik aztán sokszor sárga csekken fizetik be a rezsiszámláikat. Olcsóbb és készpénzmentes megoldást jelenthetne, ha például átutalással, számlára fizetné az állam a nyugdíjakat és szociális juttatásokat. A kormány pénzügyi tudatosságot növelő tervének első kétéves tervében mi nem találtukírásba foglalva azt a részt, amely a nyugdíjak, szociális transzferek elektronizálásával foglalkozna, ugyanakkor, mint Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára kérdésünkre válaszolva elmondta, erről is szó van a Pénzügyminisztérium és az MNB készpénzmentesítéssel foglalkozó munkacsoportjában:
Az első kétéves tervben ez megfogalmazásra került, ez a pénzügyi stratégiánk része, szintén a Nemzeti Bankkal, aki a készpénzmentes illetve azonnali fizetésnek az őre, alkotunk egy munkacsoportot, és 2019 elejére fog összeállni egy koncepcióterv. Ahogy említettem, ez nem kötelező jelleggel történne, tehát fokozatosan kerülhetne majd bevezetésre, de ennél konkrétabb részleteket még nem szeretnék erről mondani, hiszen még csak most dolgozunk ezek kialakításán.
Egy ilyen lépésre azért is volna nagy szükség, mert a forgalomban lévő készpénzállomány rendületlenül emelkedik az elmúlt években Magyarországon, az emelkedő trend mértéke és a GDP-arányos készpénzállomány szintje is a bankválság által sújtott Görögországban látott helyzetet idézi.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Erzsébet királyné megnevezte trónörökösét!
  2018-08-16 19:11:10, csütörtök
 
  Az egész világ meglepődött azon, hogy ki az!
Vilmos herceg és Katalin hercegné, na meg a két gyerekük, Sarolta és György egyértelműen a királyi család legnépszerűbb tagjai. És bár sok vitájuk van a királynő II. Erzsébettel, ezzel nyilván ő is tisztában van. Így állítólag nekik szeretné átadni a trónt, és ezt szűk körben már be is jelentette.
Csakhogy a hivatalos trónöröklési sorban Vilmost megelőzi az apja, a sokak szemében népszerűtlen Károly herceg.
Ő pedig bennfentesek szerint nem akar ebbe harc nélkül belenyugodni, és ezért még lehallgató készülékeket is elhelyeztetett Vilmos és Katalin hálójában, állítólag még a telefonjukat is meghekkeltette. Így szeretett volna olyan információkhoz jutni, amelyekkel megrendítheti a pár népszerűségét, ám a fiatalok biztonsági emberei megtalálták a poloskákat.
...

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Történelmi fatemplom felgyújtása
  2018-08-14 21:27:59, kedd
 
  Sátánista fiatalt gyanúsítanak a karéliai történelmi fatemplom felgyújtásával
2018. augusztus 14. kedd 17:41
Egy tizenöt éves sátánista fiút gyanúsítanak azzal, hogy augusztus 10-én, pénteken felgyújtott egy 18. századi templomot az északnyugat-oroszországi Karéliában.
.........


Kondopoga település Nagyboldogasszony-templomát az oroszországi egyházi faépületek gyöngyszemeként tartották számon. Az épület az első jelentések szerint azután gyulladt ki, hogy egy turistacsoport látogatást tett az épületben. Szergej Sugajev, a rendkívüli helyzetek minisztériumának regionális képviselője augusztus 13-án, hétfőn kijelentette, hogy a templomot kívülről gyújtották fel.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Döbbenet: 15 évig évig élt egy barlangba zárva a nő
  2018-08-11 12:50:47, szombat
 
  Indonézia -15 éven át tartotta fogva a falu sámánja azt a nőt, akinek azt hazudta, hogy megszállta egy szellem. A BBC számolt be arról, hogy a rendőrség őrizetbe vett egy 83 éves sámánt, aki 15 éven át tartott fogva egy most 28 éves nőt. Az áldozat még csak 13 éves volt, amikor a falu sámánjához ellátogatott a családjával, akinek sikerült meggyőznie a család tudta nélkül, hogy megszállta őt egy szellem, így jobb ha vele marad. A Jago néven ismert férfi alternatív gyógyászként tevékenykedett a faluban és az a hír járta róla, hogy otthon van a fekete mágiába is. A férfi az éjszaka leple alatt végül magával vitte a lányt, akit több mint egy évtizeden szexuálisan is zaklatta. Amikor a család észrevette, hogy a lány eltűnt, felkeresték a sámánt, aki azt hazudta nekik, hogy a fiatal Jakartába ment, hogy munkát keressen. Éveken át kutattak a lány után, de sehol sem találták. A hatóságok végül most, 15 évvel később végre kiszabadították a nőt, aki a sámán házától nem messze lévő barlangban raboskodott.
Jago éjszakára beengedte a házba az agymosáson átesett áldozatát, de napközben kénytelen volt a barlangban maradni. A fiatal nő azért sem mert elmenekülni, mert a férfi azzal ijesztgette, hogy minden lépését egy dzsin figyeli
Ha a bíróság bűnösnek találja, Jago akár 15 év börtönt is kaphat.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Lakóhelyükhöz közeli” börtönökbe zárnák a hajléktalano
  2018-08-02 16:12:29, csütörtök
 
  Csak azokat, akik ha 90 nap alatt sem szereznek más szállást.
Miután az Országgyűlés betiltotta a közterületi hajléktalanságot, a Népszava rákérdezett, pontosan mire számíthat az, aki megszegi a törvényt és 90 nap alatt, három felszólítás után, sem lesz fedél a feje felett. Hatvan napig tartó elzárással vagy hat-száznyolcvan órás közérdekű munkával büntethető október közepétől az a fedél nélkül élő, aki huzamosabb idő után sem hajlandó rendőri felszólításra távozni a közterületről
- válaszolta a Belügyminisztérium, hozzátéve, hogy a szabálysértőt fogház fokozatú, félig nyitott büntetés-végrehajtási intézetbe zárják. A rövidebb ideig tartó elzárásnál lakóhelyükhöz közeli megyei bv intézetekbe" kerülnek az otthontalanok. A BM szerint a ,,rendvédelmi szervek felkészültek a törvénymódosítás hatályba lépését követő időszakra", de a Helsinki Bizottság szerint a máris túlzsúfolt börtönökbe újabb elítélteket nem lehet a jogsértés nélkül elzárni.
Vig Dávid programvezető szerint ráadásul értelmetlen a hajléktalanságot elzárással szankcionálni, amit a Fidesszel ellentétben a hatóságok is tudnak. 2016-os vizsgálatuk szerint a büntetés-végrehajtásban dolgozók tisztában voltak azzal, hogy a hajléktalanság szociális probléma, amit nem lehet megoldani felesleges elzárásukkal, amit az adófizetők pénzéből finanszíroznak.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Erzsébet királyné megnevezte a trónörököst
  2018-07-30 16:39:47, hétfő
 
  Forrás: tények online.
Kiszivárgott. Erzsébet királyné megnevezte a trónörököst -Ezen sokan meglepődnek majd. Ő fog Erzsébet után a trónra ülni. Ezen sokan meglepődnek majd.
Vilmos herceg és Katalin hercegné, na meg a két gyerekük, Sarolta és György egyértelműen a királyi család legnépszerűbb tagjai. És bár sok vitájuk van a királynő II. Erzsébettel, ezzel nyilván ő is tisztában van. Így állítólag nekik szeretné átadni a trónt, és ezt szűk körben már be is jelentette. Csakhogy a hivatalos trónöröklési sorban Vilmost megelőzi az apja, a sokak szemében népszerűtlen Károly herceg. Ő pedig bennfentesek szerint nem akar ebbe harc nélkül belenyugodni, és ezért még lehallgató készülékeket is elhelyeztetett Vilmos és Katalin hálójában, állítólag még a telefonjukat is meghekkeltette. Így szeretett volna olyan információkhoz jutni, amelyekkel megrendítheti a pár népszerűségét, ám a fiatalok biztonsági emberei megtalálták a poloskákat.
II. Erzsébet (eredeti nevén: Elizabeth Alexandra Mary Windsor, London, 1926. április 21. -) 1952. február 6. óta Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, az anglikán egyház feje. A leghosszabb ideje trónon lévő brit (angol-skót) uralkodó. A leghosszabb ideig regnáló uralkodók listáján jelenleg a 14. helyet foglalja el, ahol a nők közül az első helyen szerepel.
Mint a jelenlegi uralkodó, elméletben számos előjoggal rendelkezik. A gyakorlatban viszont, a miniszterelnök kijelölésén kívül kevés olyan alkalom van a modern brit kormányban, ahol ezeket a jogait érvényesíthetné. Az uralkodó teljesen előjogainak listáját soha nem hozták nyilvánosságra, azonban 2004-ben a kormány egy közleményben tisztázott néhányat:
Elutasíthatja a parlament feloszlatását, ha a miniszterelnök úgy dönt.Saját döntése szerint kijelölheti a miniszterelnököt. Ezzel a jogával utoljára 1963-ban élt, amikor megválasztotta Alec Douglas-Home-t.Elbocsáthatja a miniszterelnököt és a kormányát.Beidézheti és elnapolhatja a parlamentet.Parancsot adhat a fegyveres erőknek.Elbocsáthat és kijelölhet minisztereket.Megbízást adhat tisztviselőknek a Fegyveres Erőknél.Beidézheti a Királynő Tanácsát.Kiadhat és visszavonhat útleveleket.Vállalatokat hozhat létre okiratok segítségével.Kinevezheti az anglikán egyház érsekeit és püspökeit.Címeket és kitüntetéseket adhat és vehet el.Uralkodói kegyelemben részesíthet bárkit.Elutasíthatja az uralkodói jóváhagyást (a brit törvényhozás utolsó pontját).Békét írhat alá és háborút jelenthet be.Külföldre küldheti a fegyveres erőket.Értékelhet és aláírhat megegyezéseket.

II. Erzsébet brit királynő 2007-ben
Elutasíthatja a királynő hozzájárulását, ami szükséges egy rendkívüli döntés elfogadásához. Ezzel a jogával 1999-ben élt, amikor elutasította az fegyveres erőkkel való fellépést Irak ellen.[forrás?]Ezek a jogok többnyire vészhelyzetekben gyakorolhatók, például egy alkotmányos válság ideje alatt, valamint fontosak akkor, ha nincs egy párt sem többségben a parlamentben.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Képviselők fizetése: van, aki 674 ezer forinttal többet ...
  2018-07-19 09:37:06, csütörtök
 
  Képviselők fizetése: van, aki 674 ezer forinttal többet fog keresni.
Szijjártó Péter 666 ezer forinttal, míg Kövér László 674 ezer forinttal kereshet többet a módosításnak köszönhetően.
...... ........


Az RTL csütörtök esti Híradójában is megnézte, hogy mennyivel is nő az egyes politikus bére, miután a napokban fizetésemelést szavaztak meg saját maguknak.
Kövér László házelnöknek az eddigi 1,7 milliós fizetése helyette 2,4 millió forintot kereshet majd, ez 674 ezer forintos emelés.
Bánki Erik is jelentős növelést kap: 1,5 millió forintot tehet zsebre minden hónap végén, az eddigi 997 ezerhez képest. A fizetésemelés érinti a kormánytagokat is, ők eddig a képviselői fizetés 30 százalékát kapták meg a miniszteri, államtitkári fizetésük mellé - idézi a hvg.hu az RTL-t.
Az új törvény szerint viszont nekik is jár a teljes képviselői fizetés. Így például Szijjártó Péter külügyminiszter pénztárcája több mint 666 ezer forinttal lesz vastagabb augusztustól, miután fizetése közel 2 millióra forintra nő. Megjegyzik, hogy a módosítást az átlagkeresethez igazította a politikusok juttatását, tehát, ha nőnek a bérek, emelkedik a képviselők fizetése is.

atv.hu
Forrás: ATV hírek
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Egy hónapja műtötték Fülöp herceget
  2018-07-18 14:40:14, szerda
 
  Egy hónapja műtötték Fülöp herceget, aki már októberben visszavonult a közszerepléstől.
A műtétre csípőproblémák miatt volt szükség. Az operáció után néhány napig kórházban lábadozott a 96 éves herceg.
Ma feleségével ellátogatott a királyi lóversenyre. Most jött róla először képes hír az operáció után. Úgy tűnik nem szállt ki az autóból és Erzsébet királynő többször aggódva pillantott be a járműbe, minden rendben van-e férje körül. A herceg szemén látszik erősen megviselte szervezetét az áprilisi műtét. Ám, feltette szemüvegét és kíváncsian figyelte a versenyt. Ettől mindenki megnyugodhat egy kicsit, mert úgy látszik nincs rosszul Fülöp herceg, de nyilván az operáció után még kell idő, amíg a járás és az állás jobban megy majd neki.
...... .....Forrás: hotbulvar.com
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Püspöki áldásban részesültek a végzős gyógyszerészhallgatók
  2018-07-10 19:19:12, kedd
 
  2018. július 10. kedd 18:41
Július 6-án főpásztori áldást kaptak jövőbeni munkájukra a végzős pécsi gyógyszerészhallgatók a Szent Péter és Szent Pál-székesegyházban. Udvardy György megyéspüspök a hivatás erejéről beszélt az avatásuk előtt állóknak.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Megtámadták Nicaraguában az apostoli nunciust és kíséretét
  2018-07-10 19:15:14, kedd
 
  2018. július 10. kedd 15:28
Nicaraguában hónapok óta súlyos erőszakos cselekmények történnek. Ezúttal három egyházi személyt támadtak meg Diriambában, egy templomban július 9-én - tájékoztatott a SIR olasz katolikus hírügynökség.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/64 oldal   Bejegyzések száma: 636 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 12 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3114 db bejegyzés
Összes: 35430 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1923
  • e Hét: 20043
  • e Hónap: 66878
  • e Év: 1199135
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.