Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/64 oldal   Bejegyzések száma: 636 
Május 4-től megváltozik a kijárási korlátozás rendje
  2020-04-30 08:26:01, csütörtök
 
  Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Jövő héttől újra kinyithatnak a szállodák és a kávézók
  2020-04-30 08:23:50, csütörtök
 
  A lazítás országszerte egységes, szigorú szabályok szerint kezdődhet majd el
Főpróbának is tekinthető ez a hét, amikor is a főpolgármester rendelete nyomán hétfő óta kötelező Budapesten szájmaszkot hordani mindenkinek, aki tömegközlekedik vagy üzletben vásárol. A Magyar Nemzet úgy tudja, jövő héttől lazítás jön, és országszerte kötelezővé teszik az orr és a száj eltakarását szolgáló védőmaszkokat azoknak, akik üzletbe vagy vendéglátóhelyre mennek.
A lap szerint májustól szigorú szabályok szerint fogadhatnak újra vendégeket a szállodák és a kávézók is, és újra kinyithatnak a hetek óta zárva tartó kisebb üzletek és ruha-, cipő- és játékboltok. Viszont arra továbbra is ügyelni kell majd, hogy a vásárlók között a másfél méteres távolság tartható legyen.
Az sem kizárt, hogy az élelmiszerboltokban négyzetméter alapján azt is kiszámítják majd, egyszerre hányan tartózkodhatnak a vásárlótérben. A különösen veszélyeztetett, 65 év feletti korosztály pedig továbbra is megkülönböztetett figyelemben részesül majd.

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Három napra korlátozás nélkül kinyithatnak a virágboltok
  2020-04-30 08:18:39, csütörtök
 
  Az anyák napjára tekintettel 2020. május 1-jén, 2-án és 3-án az elsősorban dísznövényt árusító üzlet (a továbbiakban: virágüzlet) korlátozás nélkül nyitva tarthat.
A virágüzletben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás és vásárlás.
Ezt rendeli el a kormány a tegnap éjszaka megjelent Magyar Közlöny szerint. Erről is beszélt tegnap este Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a fokozatos újranyitásról beszélt - a részleteket ma délelőtt ismerhetjük meg.
Ez után visszaáll a veszélyhelyzetre elrendelt általános szabály, vagyis utána, május 4. hétfőtől délután 3 óráig lehetnek nyitva az üzletek

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Orbán Viktor: Bezárnak az iskolák, digitális oktatás jön
  2020-03-13 22:31:13, péntek
 
  Forrás 24.h/belföld - Grád-Kovács Márta újságíró. 2020. 03. 13. 21:28

Cikk itt olvasható + videó Link

A kép forrása nlc.hu oldal
...... ..........- Figyeljünk szeretteinkre videó Link

- Koronavírus: megszólalt egy magyar beteg.
Cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Aleppó érseke elítélte a török katonai offenzívát Szíriában
  2019-10-12 14:49:54, szombat
 
  Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke rettenetesnek nevezte az elmúlt két nap történéseit, amelyek ismét ártatlan életeket követeltek.
A humanitárius krízis súlyosbodása és további civil áldozatok lesznek a következményei a török hadsereg és szíriai szövetségeseik támadásának, amelyről az október 9-i, szerda délutáni hírek tájékoztattak.
Az Eufrátesztől keletre, Szíria északkeleti részén zajló hadművelet a kurdok ellenőrzése alatt álló terület ellen zajlik. Jean-Clément Jeanbart érsek a SIR hírügynökségnek kifejezte, attól tart, a támadásnak vérfürdő és az ártatlanok halála lesz a következménye.
Tegnapi híradások szerint a török előrenyomulás első napja máris gyermekáldozatokat követelt.
A török kormány arra hivatkozott, azért támadja meg a kurd milíciák irányította szír területet, hogy ezáltal egy ,,biztonsági zónát" hozzon létre. Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke rámutatott, habár Törökország ezt ,,Béke tavasza“ hadműveletnek nevezi, ennek ellenére nem más, mint további erőszak forrása, amelyből már eddig is éppen elég volt.
Azzal kapcsolatban, hogy a török elnök szerint ezzel megakadályozzák, hogy egy ,,terrorfolyosó“ jöhessen létre, Jeanbart érsek elmondta, aggasztónak látja a helyzetet, mert ezzel éppenhogy egy területen kívüli sziget jön létre egy nemzet területén belül. A negyven kilométer széles biztonsági zóna a Szíria és Törökország közti határ teljes hosszában húzódna. Amellett, tette hozzá Aleppó érseke, Szíria egyik nyersanyagokban leggazdagabb területéről van szó, ahol víz, olaj, gáz és termékeny földek találhatók.
Törökország át akar telepíteni saját területéről mintegy kétmillió szíriai menekültet az újonnan kialakított biztonsági zónába - ez Jean-Clément Jeanbart érsek szerint ,,demográfiai földrengéssel“ fenyeget. A kurdok elűzése otthonaikból, földjükről súlyos belső feszültségeknek ágyaz meg. Ezt embertelennek tartja a melkita érsek, aki szerint még mindig lehetséges a vitatott kérdések más módon való rendezése.
Az érsek szerint a katonai megoldás, amelyet a török vezetés választott, számtalan ártatlan áldozat halálához vezet, a kurdok pedig nem fogják megadni magukat, hanem harcolnak a végsőkig.
,,Bízom benne, hogy újra lehet még kezdeni a párbeszédet, és békés megoldást találni, olyan kompromisszumot, amely biztonságos megoldást jelent minden érintett számára“ - fejezte ki végezetül Aleppó érseke.

Forrás és fotó: Vatican News
Magyar Kurír

*
- Az aleppói melkita érsek köszönetet mondott a Vatikánnak és Magyarországnak.
Jean-Clement Jeanbart, a szíriai Aleppo görögkatolikus érseke a Vatikáni Rádió olasz nyelvű adásának adott interjújában beszámolt a segélyprogramokról, amelyekkel a városban maradt keresztény családokat támogatják.
,,Elismerés kell, hogy illesse Magyarországot, Orbán Viktor urat, aki segít és jelentős módon segített bennünket az elmúlt évben, mert igazán kifejezésre juttatta valódi érdeklődését az aleppói, a szíriai keresztények iránt."
Bővebben Link

*
- Jeanbart szíriai érsek: Isten megmentett minket a harmadik világháborúban
,,Nem túlzás azt állítani, hogy egy harmadik világháború zajlott a mi földünkön, amely számtalan áldozatot hagyott maga után" - írja Jean-Clément Jeanbart aleppói érsek nemrégiben közreadott üzenetében. A francia nyelven megírt levél magyar fordítását teljes egészében közöljük.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Magyar kurír - Megújult honlapja
  2019-06-10 12:06:03, hétfő
 
  Megújult honlapunkkal továbbra is Krisztus örömhírét igyekszünk hirdetni. Az új honlapot és munkánkat a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja oltalmába ajánljuk. Egyúttal arra kérjük olvasóinkat, csatlakozzanak imáinkhoz, hogy a Szűzanya hathatós közbenjárásával végezhessük szolgálatunkat.

Magyar kurír - Megújult honlapja Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A francia szenátus döntése:
  2019-05-30 22:11:01, csütörtök
 
  eredeti állapotban állítják helyre a Notre-Dame-ot
2019. május 30., csütörtök | 19:11
A Notre-Dame-nak pontosan úgy kell kinéznie a helyreállítás után, mint a tűz előtt - erről döntött többórás vita után a francia szenátus május 28-ára, keddre virradóra.
A székesegyház újjáépítése körül vita bontakozott ki, miután egyesek lehetőséget láttak az épület átépítésére. Édouard Philippe miniszterelnök is a modernebb megközelítést támogatta, és nemzetközi építészeti pályázatot is hirdetett, miközben Anne Hidalgo párizsi polgármester az eredeti állapot helyreállítását tartotta helyénvalónak.
Azt is eldöntötték, hogy a felújítással a 2024-es párizsi nyári olimpiára el kell készülni, bár sokak szerint nagyon szűk ez a határidő, és politikai húzásként tekintenek rá. Frédéric Létoffé restaurátor szerint tíz-tizenöt évig is elhúzódhat a munka.
A tervezetről még megállapodásra kell jutnia a szenátusnak és a nemzetgyűlésnek, ezután emelkedhet törvényerőre.

Forrás és fotó: La Croix, 24.hu
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A magyarok harmada akar csak euróval fizetni
  2019-05-21 11:33:07, kedd
 
  A velünk együtt csatlakozó kilenc országból hétben már az euró a fizetőeszköz. A magyarok többsége viszont ragaszkodik a forinthoz. És a kormány is.
A magyarok mindössze 38 százaléka támogatja az euró bevezetését - derül ki a 24.hu megrendelésére a Závecz Research által áprilisban készített reprezentatív közvélemény-kutatásból. (A kutatás eredményeit részleteiben közöljük, az eddig megjelent cikkek itt olvashatók.)
A felmérésben megkérdezettek fele (49 százaléka) szerint Magyarországnak nincs szüksége a közös európai fizetőeszközre, 13 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.
- Nem sietünk a forint euróra cserélésével
Az Európai Unió 28 tagállamából 19 tagállam már bevezette az eurót, és a Magyarországgal egy időben csatlakozó kilenc ország közül hétben is az euró a hivatalos fizetőeszköz. Ennyiben a magyar lakosság idegenkedése nehezen magyarázható, érthetőbbé válik azonban a kormányzati nyilatkozatok tükrében. A kormány ugyanis - bár Magyarország a kritériumok nagyobb részét teljesíti, vagy egyre közelebb kerül hozzá - még jó ideig biztosan nem siet megválni a forinttól. Orbán Viktor miniszterelnök januárban azt mondta, nincs céldátuma az euró magyarországi bevezetésének. Ezt azzal indokolta, hogy nem látni egyértelműen az euró jövőjét, másrészt az eurózóna sem ugyanaz már, mint amihez eredetileg csatlakozni akartunk.
Úgyhogy én itt a kivárás és az óvatos duhaj politikáját követem - jelentette ki.
Május elején a konvergenciaprogramot bemutató sajtótájékoztatóján Varga Mihály pénzügyminiszter is hasonlóan fogalmazott:
A velünk együtt csatlakozók közül egyébként Szlovénia volt a leggyorsabb, már 2007-ben áttért az uniós valutára. Szlovákia 2009-ben cserélte a szlovák koronát euróra. A balti államok közül Észtország 2011-ben, Lettország 2014-ben, Litvánia 2015-ben csatlakozott az eurózónához. Magyarországon kívül így már csak Lengyelország és Csehország marad ki az eurózónából a 2004-ben csatlakozottak közül (és nem tagja annak az utánunk csatlakozó Románia, Bulgária és Horvátország sem).

Az EU-tag, de egyelőre saját fizetőeszközt használó országok közül Dánia és a kilépésre készülő Egyesült Királyság kivételével minden tagállamnak, így Magyarországnak is a csatlakozási szerződésben előírt kötelessége az euró bevezetése. Azonban a csatlakozásnak nincsen előírt határideje, így a bevezetés feltételeit teljesíteni képes országok áttérésének időpontja lényegében a tagállamok döntésén múlik. Svédország például az 1994-es csatlakozási szerződésében vállalta, hogy a konvergenciakritériumok teljesítése után belép az akkor még csak a tervezőasztalon létező eurózónába, de amióta 2003-ban egy népszavazáson elbukott az euró bevezetése, kerülik a svéd korona lecserélését.
- A Fidesz-szavazók elutasítják, az ellenzékiek támogatják
A kormány idegenkedését ismerve nem csoda, hogy a Fidesz-szavazók többsége (57 százaléka) is ellenzi az euró bevezetését, és kevesebb mint a harmaduk (31 százalék) támogatja. Az ellenzékiek között fordított az arány: minden második válaszadó híve a közös pénz használatának, és 33 százalékuk tart tőle.
A nagyobb társadalmi csoportok közül viszont mindössze a felsőfokú végzettségűek és a budapestiek között vannak - legalább relatív - többségben a magyar eurót támogatók, az előbbieknél 48:42, az utóbbiak között 46:39 a támogatók, illetve az ellenzők aránya. A korcsoportokat nézve pedig csak a legfiatalabbaknál, a 18 és 29 év közöttieknél döntetlen az állás (43 százalék támogatja, és ugyanennyi ellenzi az euró bevezetését), az összes többi korosztályon belül azok vannak többen, akik nem pártolják az euró bevezetését.
A kormánynak nem szándéka, hogy olyan övezethez csatlakozzon, amelynek jelenleg is változnak a szabályai, átalakulás alatt áll.
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Több mint nyolcmilliárdot költött.....
  2019-05-07 07:58:44, kedd
 
  Több mint nyolcmilliárdot költött az Orbán-kormány üldözött keresztényekre.
Ennyit költött eddig a magyar kormány a Hungary Helps Programra - derül ki a Miniszterelnökség által közölt adatokból. A 24.hu közérdekű adatigénylésére küldött dokumentumok szerint hat országban - Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Nigériában - összesen 24 projekt teljesülésében segédkezett a magyar állam. A program részeként keresztény fiataloknak szóló ösztöndíjprogramot is indítottak, ez 2016 és 2019 között összesen 1,381 milliárd forintba került.
A Hungary Helps Program 2017 óta foglalja magába Magyarország humanitárius segítségnyújtás keretében végzett tevékenységét olyan országokban, amelyekből sok menekült indul útnak. A Miniszterelnökség szerint az üldözött keresztény közösségek támogatását szolgáló programmal 35 ezer embernek segítettek a szülőföldön maradásban vagy a visszatérésben, az ösztöndíjprogram révén pedig összesen 167 üldözött keresztény diák kezdte meg tanulmányait Magyarországon.
A programról Orbán Viktor 2017 áprilisában azt mondta, hogy ,,a menekültek befogadása és elosztása helyett az Európai Uniónak inkább ott kellene segítenie, ahol a baj van". Nem sokat változott a kormányzati kommunikáció azóta, a miniszterelnök a múlt héten, Matteo Salvini olasz belügyminiszter budapesti látogatása előtt egy lapinterjúban szintén kitért a programra:
Nem kell szétosztani Európában a migránsokat. Haza kell őket vinnünk, és nem a bajt kell idehozni, hanem ott helyben segítséget kell nekik adnunk. Tegyük rendbe azokat a térségeket, ahonnan elindulnak. Magyarország már ezt teszi, erőnkön felül költünk erre a programunkra, amit Hungary Helps néven indítottunk. És emellett fontos lenne, hogy működjünk együtt a hazatelepítésben.
Hogy mit jelent az erőn felüli költés, arra még visszatérünk.
2017 augusztusában mindenesetre kineveztek egy utazó nagykövetet Heltai Péter személyében, aki fél év után eltűnt, majd kiderült, hogy már nem dolgozik a programon, amely ezután átkerült az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkársághoz. Ennek vezetésével Azbej Tristan KDNP-s politikust bízták meg, az államtitkárság pedig egy Naphegyi téri villában kapott helyet. Azbej Tristan idén áprilisban közölte, hogy mivel az államtitkárság egyre több programot működtet, szükségessé vált egy ügynökség létrehozása ,,a programok lebonyolítására és ellenőrzésére, az átláthatóság biztosítására és a hatékonyság mérésére".
A Hungary Helps keretében összesen 13 egyházi szervezet részesült támogatásban. Az üldözött keresztényeknek létrehozott ösztöndíjprogramon kívüli összesen 7 287 731 651 forintból a legnagyobb összegben, több mint 3,1 milliárd forintban a nyolc éve polgárháború sújtotta Szíria részesült, de több mint kétmilliárd jutott Irakba és több mint egymilliárd forint Libanonba.

Forrás: 24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A munka ünnepe mellett az EU-csatlakozás 15 éves .........
  2019-05-01 13:57:40, szerda
 
  A munka ünnepe mellett az EU-csatlakozás 15 éves évfordulóját
ünnepeljük ma, kevesebb mint egy hónappal az európai parlamenti választások előtt. Az ellenzéki pártok mind tartanak ma rendezvényeket, míg Orbán Viktor Varsóba utazott, de lesz ma Nagy Futam is. Kövesse a nap eseményeit a hvg.hu-val!
HVG oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/64 oldal   Bejegyzések száma: 636 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 3147 db bejegyzés
Összes: 43641 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 927
  • e Hónap: 23771
  • e Év: 960606
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.