Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
Dankó Pista dalait a Hungária Kávéházban írta:
  2014-05-08 17:34:03, csütörtök
 
  Dankó Pista ott élt a Hungária kávéházban. Azért írom, élt, mert Dankó inkább otthon, a lakásán számított vendégnek. A magunkfajta földi halandó ott él, ahol az éjszakáit átálmodja. Dankó a Hungáriában éjszakázott. A Hungáriában álmodott lágyan dallamos magyar melódiákat. Dankó fülemüleségének a Hungária volt a virágos mezeje, orgonabokra, hol kibocsáthatta dalait éjjel, a csillagfény sugarai felé. Ilyenkor aztán a magyar földről felröppent angyalkák kikönyököltek a felhőszegélyre, s gyönyörködtek a fel-felszálló hazai akkordokban.

Dankó Pista dalait ott szerezte, a Hungáriában. Az írók asztala volt a kottafüzete. Megbecsülhetetlen jó papiros a fehér márvány. A ceruza, tinta egyformán fogja, és pincérszalvéta a törlőgumija. E fehér márványlapra pontozta át Dankó öt vonalra hegedűn négy húron pengetett, cincogtatott ötleteit.

(www.gardonyigeza.hu/baratai/danko-pista/)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
Vujity Tvrtko is odafigyel a terítésnél a szalvétákra:
  2014-04-28 15:27:07, hétfő
 
  2014. március 13.Hamarosan kezdődik Kampalában a néhány lelkes magyar által megálmodott, 1848-ra emlékező ünnepségünk. Balogh Sándor Barátom bort vett, Lukács Balázs kiküldte a meghívókat, a lányok zászlót vasaltak, a 10 éves Martin megtanulta és elmondja majd a "Talpra magyart!" A fogadó-asztal az én kreálmányom, ugandai és magyar zászlóval, nemzetiszín szalvétasorral és kokárdával...a szögesdrótok árnyékában. Így álmodtunk magyar napot, Afrika szívében.
Link

A forrásoldal a linkre kattintva tekinthető meg: Link
 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
Britney Spears autogramot adott Chilében:
  2014-03-07 07:38:53, péntek
 
  Britney Spears autogramot adott egy lánynak Chilében a W hotel éttermének a szalvétájára.:

Britney signs an autograph on a napkin i Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-03-07 07:33:21
feltöltő: venci76
nézettség: 850
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Britney, Godney, Femme, Fatale, Tour,
kategória: felnőtt
leírás: Britney signs an autograph on a napkin in Chile Britney signs an autograph on a napkin for a girl who was at the restaurant of the W hotel. (November 21, 2011)

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
Hírességek dedikált koktélszalvétáinak kiállítása:
  2014-01-30 06:10:49, csütörtök
 
 
Local Celebs Sign Cocktail Napkins Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-01-30 05:51:24
feltöltő: venci76
nézettség: 928
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Cocktail, napkins, Citizen, Hotel, Sacramento,
kategória: hírek/bulvár
leírás: Cocktail napkins signed by local celebrities will soon be on display at the new Citizen Hotel in Sacramento.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
Farkasházy Tivadar írása: 1956 Papp László nagyváltósúly
  2014-01-12 19:20:51, vasárnap
 
  Melbourne idején, 56 őszén épp hogy tíz múltam, de korengedménnyel már a berni bevetésre hiába váró Csikarral, a nőket futtató Somossal, a nejlonharisnyákkal seftelő Singerrel römizhettem a Békében, míg anyám vacsorázott. A Kupola mellett, a miénk inkább kupolda volt. A kártyások azt mondják, az éjszakában nyerni lehet, visszanyerni sokkal nehezebb, virradatkor már nem tiszta a fej, s többnyire csak görcsös akarás, taxi nélküli hosszú gyaloglás lesz belőle. Laci Londonban és Helsinkiben is simán kitakarította a szorítót, de '56 nyarán csúnyán feltörölte vele a padlót Pietrzykowski Varsóban. Ki Petrusovszkinak, ki Pjecsikovszkinak ejtette Pesten, sajnos sokan megtanultuk a nevét. ,,Nem kellett volna kiutazni" - mondták az okosok, vesztett partik végén én is tudtam, hogy nem hand-re kellett volna játszani, inkább megtartani a dupla pikk bubit.

Parti és Polyák itt is ezüstöt szerez, mint Helsinkiben, a kenusnak Rómában harmadszorra összejön az arany, a birkózó ott ismét második, csak negyedszerre sikerül Tokióban kiharcolni a Dob utcai pincét, ahol majd mérheti a fröccsöket napestig. Harangi Imre a horthysta aranyért is megkapta a trafikot a Nádor utcában. Papp Laci butikosként majd nehéz kesztyűket árulhat egy erzsébetvárosi udvaron, mint Grosics a körúton, Bozsik kötődét kap a századikért a Kígyó utcában, Csikar és Nándi presszót a Franzstadtban, Albert, Mészöly, Zsivótzky borozót a Ferenc körúton, a Király utcában meg a Böszörményi úti Fakalapácsban, a szocializmus mindig megbecsülte híres, világverő fiait. Ha nem is nagyváltóban, legalább kisváltóban.

Amikor kiutaznak, a Gláznernél állok háztömböt ölelő, magával összeérő sorba kenyérért, egy orosz tank fölénk lő, tán szintén éhes. Mirelit málnát is szerzek, s porcukrot rá, hamarosan jő az egész család a lakásavatóra, majd be a Szobi utcába, egy kis baráti gyomormosásra, mert kékesre habzik tőle, mivel ammónia volt a zacskóban.

Mikorra kiérnek, a moszkoviták már gyűjtik be Darvas Iván későbbi névsora tagjait, míg az oroszok az ausztrál nyárban véresre fejelik Zádort a póló elődöntőben. Sokan elkeverednek utána, Szőke Kató, Tass Olga, Tábori László, Iglói Mihály, Korondi Margit, Keresztes Attila, Magay Dániel, Bolváry Antal, Gyarmati Dezső, az immáron ötszörös győztes Keleti Ágnes, Hámori Jenő pedig most másodszor, majd ötven évre rá, a Katrina hurrikán okozta áradásban.

Laci már az elődöntőben kifogja a lengyelt, máig nem tudom, hogyan veri meg, fotó is alig, nemhogy valami mozgás. A döntőben aztán ismét egy amerikait intéz el, utána még többet szeretne, de példapékünk, Marosán a profi Európa-bajnokság után megállítja, még odaát leitatják Coca-colával, amiről azt írta Randé Jenő, későbbi osztrák nagykövetünk, hogy az amerikai sportolók Helsinkiben, kólamámorban fetrengtek.


Egy dedikált szalvétát őrzök tőle, egy Bródy unokától kaptam Hawaiiról, rajta Laci fotója a mokány bajusszal, s a dátum: 1963. február 6. szerda, fél nyolc, Bécs, Stadthalle, középsúly, akkor éppen egy angolt vert cipóra a soros Európa-bajnoki döntőben: Ich schlage Aldridge. Majd negyven évre rá megadatik, hogy együtt leszünk díszpolgárok Angyalföldön, mintha már Öcsivel beszélnék.

'56 máig keserű sokaknak, a sportban is, a távoli érmesek fele szétszéled, az Aranycsapat atomjaira hull, még az ígéretes ifik is kinn felejtik magukat, tán ő az egyetlen, aki egy pillanatra megédesítette azt az évet. Egy pillanatra? Örök időkre! Hiszen háromszor verte vissza a kornak, mint Ludas Matyi.


(Forrásoldal: www.mob.hu/papp_laszlo )Link
 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
Nikola Tesla és a szalvéták:
  2013-10-13 14:51:27, vasárnap
 
  El nem ismert hős

Nikola Tesla a tudomány egyik el nem ismert hőse. 1884-ben érkezett Szerbiából Amerikába, ahol hamarosan Thomas Edisonnak dolgozott, és kulcsfontosságú találmányok pattantak ki a fejéből a rádiózás, a motorok és az elektromosság terén, melyekért végül Edisont veregették vállon. (Tulajdonképpen Tesla találta fel a villanykörtét, nem Edison). Azonban nemcsak a tudomány terén volt megszállott. Kényszerzavarban szenvedett, ezért semmit se volt hajlandó megérinteni, ami kicsit is koszos, szőrös, gyöngy vagy gömb alakú volt. Emellett a 3-as szám lett a mániája: 3-szor körbejárta az épületeket, mielőtt belépett volna rajtuk. Minden egyes étkezéskor pontosan 18 szalvétát használt el az evőeszközök tökéletesre fényesítéséhez.

(Forrásoldal:http://donna.hu/cikk/Ablak/Orult-zsenik/10457
Link
 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
Hat szó és egy egész életrajz
  2013-07-16 20:32:14, kedd
 
  Szerző: Cultura / 2013. június 21. péntek / Kultúra, Irodalom

Az ismert anekdota szerint egy baráti társaságban felvetődött, mekkora a legrövidebb történet, amit valaha is írtak. Ernest Hemingway fogott egy szalvétát és megírta a hatszavas regényét.

A társaságban kétségbe vonták Hemingway állítását, mire az író fogadást kötött, annyi volt a feladata, hogy írjon egy történetet, mely csupán hat szóból áll. A legenda szerint Ernest Hemingway ezt írta: "Eladó soha nem használt babacipőcske" - és ezzel megalkotta az angolszász irodalomban történelmi jelentőséggel bíró, a pátosz, tömör remekművet.

Talán a hatszavas történet nem sorolhatjuk Hemingway legjobb írásai közé, mégis a minimalista irodalom egyik alapmondatává vált.

Ha nehéz is ugyanilyen intenzitású mini-regényt írni, próbálkozásokban nincs hiány. Néhány évvel ezelőtt Larry Smith újságíró-író, a smithag.net megalapítója Az öreg halász és a tenger szerzőjének mondatából kiindulva közzétett egy felhívást, hat szóból álló történetek megírására. A kis remekekből gyűjtemény jelent meg nyomtatásban. Címe: "Not quite what I was expecting", azaz "Ez nem egészen az, amit vártam".

Néhány mű a gyűjteményből: "Megtaláltam az igazit, elvettem egy másikat". "Írni akartam, elijesztett, hogy nem sikerül". "Még mindig két személyre főzöm a kávét".

Az ismert írók közül Joyce Carol Oates hatszavasa: "Az igazi bosszú jól élni nélküled". Nora Ephron írónő: "Az élet titka: olaszhoz menj feleségül".

(Forrásoldal:cultura.hu/kultura/hat-szo-es-egy-egesz-eletrajz/)
 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
Szomorú padlizsánok kísérik utolsó útjára a szalvétát.
  2013-06-06 18:05:02, csütörtök
 
  Litkai Gergely Facebookos oldaláról egy kis részlet:

Szomorú padlizsánok kísérik utolsó útjára a szalvétát. (Ételmaradék képek, indokolatlan effekttel és semmitmondó szöveggel sorozat 3. rész.)Link

 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
Rácz Gergő grafikusként is dolgozhatna:
  2013-05-15 19:59:13, szerda
 
  Rácz Gergő grafikusként is dolgozhatna
Bors Online

2013. május 15., szerda - Zsófia, Szonja


2013.02.25. 10:45 | Bors

A Dal továbbjutójáról, hogy az éneklés mellett a rajzoláshoz is konyít. A V.I.P. együttes egykori tagjára már iskolásként felfigyelt a tanára.
Link

Fotómontázsokat gyakran készítek, rajzolni csak úgy nem szoktam nekiállni. Bár, ha egy étteremben várnom kell és van nálam toll, akkor a szalvétát gyorsan kidekorálom.

(Forrásoldal: borsonline.hu/20130225_racz_gergo_grafikuskent_is_dolgozhatna_)
 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
Schmuck Andor értékeli a dekupázst,igaz más szót használ rá:
  2013-05-03 20:39:26, péntek
 
  Schmuck Andornak bora, pezsgője és energiaitala is van a saját arcképével

Unger András2013.04.24.14:03

Bebocsátást nyertünk a szentélybe, a legnagyobb politikusceleb magángyűjteményének darabjai közé, amiket most elő is tárunk. Tudjuk, hogy Ön is kíváncsi rájuk!

Kapva kaptunk az alkalmon, amikor kaptunk egy fülest, hogy Schmuck Andor, a közéleti bulvár legszélesebb mosolyú, a dalra fakadástól sem ódzkodó (és még saját születésnapját is kizárólag a legmagasabb fordulatszámon ünneplő) figurája, a nyugdíjasokat szárnya alá vevő Tisztelet Társaságának vidám vezetője nem mondana nemet arra, hogy bemutassa, micsoda kortörténeti dokumentumoknak is beillő tárgyakat tart a birtokában. Időpontot kértünk, és már ott is találtunk magunkat az elképesztő kollekció előtt, amit pár évtized múlva alighanem egymást taposva kapkodnak majd szét a kellő humorérzékkel is rendelkező kortárs múzeumok.

Andor nyájasan kezdett mesélni a történettel rendelkező tárgyakról, egyszerű ajándékoktól az egyre brutálisabb sztorijú szerzeményekig haladva - ezt itt például ""egy nyugdíjas néni csinálta, szerintem zseniális. Hinnéd vagy nem hinnéd, egy szalvéta van rámiskárolva.""

Link

""Aztán mutatok egy másik ilyen szuvenírt is, ez akár hiszed akár nem, gyöngyből van megcsinálva. Két és fél napba telt, hogy elkészüljön "" - emeli fel erős, de gyengéd ujjaival az aprócska, cserepet mintázó kézművescsodát.

Link

""Na aztán mutatok mást, a legfontosabb, majdnem elfelejtettem"" - közli aztán, noha még csak alig két perce mutogatja a szeretett objekteket. Ezeket a matrjoska-babákat az ötödik kerületi lomtalanításánál találta. 92-ben dobta ki valaki, azóta mindenhova elkíséri Andort.

Link

",,Bárkiből tudok csinálni a rendszerváltás előtti minisztert"" - csattan fel még miközben a babákat fotózom, nem is nagyon értem, mire gondol, de aztán kiderül, hogy erre. Folymatosan pajkosan fel-felkacarászik, miközben kezében forgatja a bizarr plakátot, ahol a fejek alatt ilyenek olvashatók: ",,a TSZ megszilárdításában kiváló munkát végzett"", ",,az abádszalóki Gépállomás traktorosa, évi tervét 192%-ra teljesítette"", de kedvencünk a mezőtúri tehenészlány, akinek ",,Citrom nevű tehene egy év alatt 4250 kilogramm tejet adott. ""

Majd gyorsan hozzátoldja a mindent vivő slusszpoént: ez lehetett az előzménye a "Magyarország jobban teljesít" mottójú kampánynak.


Kisvártatva közéletmentes vizekre evezünk - de csak egy időre: ez itt az egyik legismertebb budapesti pláza, a Westend első kapavágásánál jelen lévő munkavédelmi sisak 1999-ből.


Egy tengerentúlról hozott focilabda Orbántól, ",,de nem a Viktortól, hanem a Józsitól, aki nagy Amerika-fan.""


Kicsit visszakanyarodunk a hálás nyugdíjasok által alkotott ereklyékig, ez itt ",,a Kotlós. Az az érdekessége, hogy egy 92 éves néni készítette, aki egyébként a Kazinczynek az ükunokája. És szó szerint is gomb szeme van!"" (Mármint a Kotlósnak.)


Andor az eredeti lappföldi Mikulásnál is járt, és hogy-hogy nem, saját elmondása szerint tökvéletlenül találkozott össze ott ezekkel a kedves magyar celebekkel, Ganxsta Zoleeval, Bebével és Harsányi Leventével. És ha már így esett, miért ne készült volna fotó is?


És egy százmilliárd dolláros bankjegy Zimbabwéből - állítólag a kilencvenes években pontosan egy darab csirkét ért.
Schmuck Andor relikviái

""Talán még megvan, ha csak valaki le nem nyúlta..."" - kezdi a következő kincs felvezetését, ami egy Zámbó Jimmy halálakor készült telefonkártya, ""a Király szignifikáns aláírásával.""


S ha már telekommunikáció, előveszi életének első mobilját. Csípőből hozzácsap egy anekdotát is, miszerint annyira nem tudják már az emberek, hogyan néztek ki ezek a kezdetleges készülékek, hogy amikor mostanában elvitte egy konferenciára, többen meg voltak győződve róla, hogy ez egy műholdas telefon.


...és egy klasszikus önkormányzati kampány:


És egy ""borzasztóan érdekes"" Horn Gyuláról készült bélyeg: azt a pillanatot örökíti meg, amikor átvágták a vasfüggönyt.


És érkezik az Őrület Maga: a Schmuck Andort Shrekként ábrázoló bor a politikus 2009-es esküvőjéről, ahol a férj tanúja Korda György, a feleségé a Barátok közt Magdi anyusa volt.


Hevenyészetten ocsúdunk, pedig az italdili még nem ér véget: ",,ezt egy nyugdíjas táncegyüttestől kaptam. Az az érdekessége, hogy pezsgőn még sosem voltam!""


Ezek után ide már képaláírás sem kell: ötezer lájk, Schmuck-energia!

Andor elárulta nekünk, hogy irtózatosan elkötelezett Cola Light rajongó, ezért kapott egy barátjától korzikából egy majdnem tökéletes hamisítványt:


Hogy cukormenteskóla-rajongása felől kétségünk ne legyen, azt a mézeskalácskreációt is megmutatja, amit ő maga hozott létre.


Washingtoni Capitoliuma is van neki, makettben, ",,csak hogy az ember tudja, hogyan működik az amerikai demokrácia. Ezt mások három másodperc alatt kirakják, én is úgy gondoltam, hogy egyszer kirakom majd unalmas óriámban, hát egy évembe került.""


Elementáris szeretettel - ezekkel a szavakkal dedikálta világnagy barátja, Korda György a Kártya Codex című kiadványt. ",,Ki van rakva, Gyuri meg van becsülve"" - halljuk, és csendben fejet is hajtunk.


Sehol máshol nem látható festménnyel búcsúzik tőlünk Andor, a csupa szív: ahogy kikísér minket a lépcsőfordulóra, rábök a szemközti falra, ahol egy nem akármilyen pápafestmény kapott helyett, azon ugyanis egy kedves - szintén ajándékozó kedvű - szépkorú hölgy II. János Pált és Ratzingert hozta közös nevezőre, vagyis festette egybe arcukat.

(Forrásoldal további fényképekkel a linkre kattintva tekinthető meg:)
Link

A dekupázsoláshoz használt szalvéta többféle alapszínben is forgalomban van, illetve van normál és koktélméretben is, nekem jelenleg ez az alapszínű, koktélméretű szalvétám van a csereanyagomban, bárkivel szívesen elcserélem.Link
 
 
0 komment , kategória:  Híresség+szalvéta-cikk,sztori  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 180
  • e Hónap: 3162
  • e Év: 3162
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.