Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/118 oldal   Bejegyzések száma: 1170 
Béka esőben a virágszárán.
  2018-05-17 12:42:29, csütörtök
 
  ...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Gemenc 2018.05.06. 06:28 etetés
  2018-05-07 22:16:27, hétfő
 
  Videó Link

Gemenc 2018.05.06. 06:11 etetés majd váltás videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
arth Day 2018 Google Doodle - A föld napja 04.21
  2018-04-21 17:12:16, szombat
 
  Today's annual Earth Day Doodle was created in partnership with one of the planet's most influential advocates: Ethologist (animal behavior expert), conservationist, activist, and animal-lover Dr. Jane Goodall, who has dedicated her life to studying and protecting our environment. In it, Jane shares her personal message to the world on Earth Day 2018, including some of her inspiration and what we can all do to have a positive impact on our planet.


googledoodles/ Google mai videója Link

A mai Földnapi Doodle-t az egyik bolygó legbefolyásosabb szószólójával hozták létre: Dr. Jane Goodall etológus (állatok viselkedési szakértője), természetvédő, aktivista és állat-szerető, aki életét a környezetünk tanulmányozására és védelmére szentelte. Ben Jane megosztja személyes üzeneteit a 2018-as Föld Napja világával, beleértve néhány inspirációt, és mit tehetünk mindannyian, hogy pozitív hatással legyenek bolygónkra.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Érdekes videó a facebook oldalon
  2018-04-20 17:21:01, péntek
 
  Érdekes videó a facebook oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Megható történet - Emberi és baráti szeretetből PÉLDÁS
  2018-04-11 12:00:20, szerda
 
  Majd én tollak téged" - Kerekesszékkel a Caminón
2018. április 10.
Két barát megcsinálta a Caminót - ilyet hallottunk már sokat. Még olyat is, hogy nem ért véget a barátságuk az út végére. De kerekesszékkel, hegyeken át, 800 kilométert?
...... ........


A korábban dizájnerként dolgozó idahói Justin Skeesuck súlyos neuromuszkuláris (ideg- és izomrendszeri) betegsége miatt nem tudja használni végtagjait. Ennek ellenére zarándokútra indult legjobb barátjával, Patrick Gray-jel, mégpedig a Szent Jakab-útra, az El Caminóra, majd könyvet írtak tapasztalataikról. Egy nemrég készült interjúban visszaemlékeztek az út fizikai fáradalmaira, és arra, mennyire érezhetően velük volt Isten végig az úton.
A kerekesszékben élő Justin egy utazós műsort nézett éppen a Caminóról, amikor beléhasított: ,,Ezt meg kell csinálnod." Felvetésére, hogy mehetnének együtt, Patrick azzal válaszolt, ami később közös könyvük címe is lett: Majd én tollak téged (I'll push you).
Justin sok mindenkinek hálás, hogy életben és mozgásban tartják őt: Krisztusnak, aki az élete sarokköve; Kirstinnek, a feleségének, aki úgy ment hozzá feleségül évekkel ezelőtt, hogy tudta, hogyan fog alakulni a betegsége; a gyerekeinek, Jadennek, Noah-nak és Laurennek; és természetesen Patricknek, aki rengetegszer felemelte már őt, amikor magába zuhant.
,,Ezekre a kapcsolatokra támaszkodtam mindig... Rajtuk keresztül kereste a lelkem mindig a fényt és a világ szebb arcait, és igyekeztem nem arra koncentrálni, hogy »jaj, milyen szerencsétlen vagyok«. Nem esett volna nehezemre összekuporodni egy sarokban, és ott csendben elfonnyadni - de máshogy döntöttem. Mert dönteni kell."
Patrick viszont éppen Justinnak hálás, neki tulajdonítja, hogy már máshogy tekint a nehézségekre, a kihívásokra. Arra jutottak, mindig a miértre kell összpontosítani, nem a hogyanra, amikor valamilyen célt akarnak elérni. Ez segített Patricknek vállalni a fizikai megterhelést, amikor barátját egy újabb emelkedőn kellett feltolnia. ,,Ha igazán fontos valaminek a miértje, ha annyira hiszel benne, hogy tűzön-vízen keresztülviszed, akkor még ha a hogyanja nem tűnik is egyszerűnek, találsz rá megoldást. Megcsinálod, mert hiszel benne. Ha a részletekbe merülsz az elején, gyakran annyira elborítanak, hogy végül bele sem kezdesz az egészbe.
...... ...........


Természetesen Patrick és Justin is rengeteg ,,tamáskodó" véleményt hallgatott végig, amikor másokkal megosztották a nagy tervet. Volt, aki egyenesen őrültnek nevezte őket - ez azonban csak olaj volt a tűzre.
Justin azt mondta, a zarándoklat felnyitotta a szemét rá, mennyi jó van a világban; számtalan segítséget kaptak útközben, akár csak pár órára, akár több napra is melléjük álltak emberek, néha elmondhatatlanul nehéz helyzetekben.
Patrick számára az útból fakadó egyik legfontosabb ,,útravaló" az a hozzáállás volt, amelyet ő ,,sabbatinak" nevez, az Úrnak szentelt napra utalva, melyet megállásra, megpihenésre kellene fordítanunk. Mi talán vasárnapi mentalitásnak nevezhetnénk ezt, azzal együtt, hogy nem csupán szombatokon vagy vasárnapokon alkalmazhatjuk. Jézushoz hasonlóan megállhatunk, és elvonulhatunk pihenni, távol a szétszórttá tevő tényezőktől; megpihenhetünk szeretteink jelenlétében.
A Caminót ilyen hosszúra nyúlt ,,sabbatnak" érezték; amikor túl sok volt a szétszakító tényező, egyszerűen megálltak és megpihentek. Ezt a mentalitást hazavitték az útról, és családjaikban is bevezették; megtapasztalták, mennyire előreviszi és intimebbé teszi a kapcsolatokat.
Ha hagyod, hogy életed minden aspektusát átjárja ez a hozzáállás, befolyásolni fogja a döntéseidet is, könnyebb lesz megpihenni mások jelenlétében, és másoknak is könnyebb lesz megpihenni a te jelenlétedben. Ez sebezhetőbbé is tesz, de meghittebbé teszi a kapcsolatokat. Úgy hozza össze az embereket, ahogy - Patrick így gondolja - Jézus szerette volna, hogy együtt legyenek: olyan közösséggé válva, amely ellenáll a zavaró, szétszóró, szétszakító tényezőknek, megpihen egymás jelenlétében, közel engedi és közel tartja a többieket.

Forrás: Aleteia.org
Fotó: Calvin College/YouTube
Magyar Kurír

Véleményem: Igazi keresztények,- barátok, akik segítenek a bajban lévő embertársukon. A jó Isten és az Őrző angyalaik vigyáztak a zarándok úton lévő barátokra. mert lélekben az istennel vannak és Őt szolgálják .
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Hangvadászaton Gombos Miklós és Ferenc őrbottyáni műhelyében
  2018-04-09 20:41:48, hétfő
 
  Gombos Miklós és fia, Ferenc, az őrbottyáni harangöntő mesterek műhelyében azt próbáltuk megtudni, hogyan születnek a messzire ható, lélekrezgető hangok.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Tűzgömb hasított át Magyarország felett
  2018-04-09 10:33:44, hétfő
 
  Tűzgömb hasított át Magyarország felett 2018.04.08-án.
Magyarország délnyugati égboltján hatalmas tűzgömb ragyogott fel - írja az Időkép.
Az égi jelenség vasárnap, az esti órákban tűnt fel, Budapestről is jól látható volt, és több kamera is rögzítette Videó Link
Úgy hullott, mint egy falevél, zöldesen vibrált, szikrák szakadtak le róla, 4-5 másodpercig az Orion övétől a horizont felé. Akkora volt, mintha a szomszédban esett volna..
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Kecskemét kedvenc malaca lett Turcsi
  2018-04-06 16:59:30, péntek
 
  Tavaly nyáron Kecskemét főterén turisták találták meg és vitték be a Kecskeméti Vadasparkba Turcsit, a törpemalacot. Azóta belakta a kifutóját és már ketten is örökbe fogadták.
Egy kánikulai júliusi hétvégén hathetes törpemalac kóborolt Kecskemét főterén. Éppen akkor járt ott két turista, a hírös város nevezetességeit érkeztek megtekinteni. Rögtön felismerték azt, hogy bár ismeretlen a város számukra, mégsem lehet normális az, hogy a téren egy kölyökmalac vág keresztül. Ezért megfogták és bevitték a fürge négylábút a Kecskeméti Vadaskertbe, ahol szerencsére éppen volt hely számára, így kapott egy szép kifutót, ahol azóta is napjait tölti. Turcsinak nevezték el gondozói.
Turcsi 3 kilósan került be, de az elmúlt 8 hónap törődésének hála több mint hatszorosára gyarapodott, jelenleg 20 kilót nyom. A Kecskeméti Vadaskert igazgatóhelyettese, Zomboryné Polyák Irén elmondása alapján Turcsi nagyon vidám természet: imádja az embereket és a látogatók is viszontszeretik. Egyáltalán nem félős, bátran odamegy a kerítéshez és elfogadja a vendégek finom falatjait.
Mint a sertések általában, Turcsi is mindenevő. Étrendje vegyes, gerincét zöldségek és gyümölcsök alkotják, de súlygyarapodását gondozói körében tapasztalható népszerűségének is köszönheti: mindig akad valami finom falat a házi koszt maradékából a törpemalac számára. Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy mostanában kicsit visszafogják a jutalomfalatok osztogatását, mert Turcsi már-már túl jól szigetelt a langyos tavaszi időhöz képest. Mindenevőként bármit elfogyaszt, a cipőt, cipőfűzőt különösen kedveli, aki belép a kifutójába, annak lábbelije veszélyben forog.
Turcsi származását homály fedi, az állatkert dolgozóinak nem sikerült fényt deríteni múltjára. A Vadaskert a legnagyobb közösségi oldalon lévő profiloldalára fényképeket is feltöltött róla azért, hogy hátha jelentkeznek érte gazdái, de ez visszhangtalan maradt. Zomboryné Polyák Irén feltételezése szerint fajtáját tekintve valószínűleg keresztezés, egyik őse vietnámi csüngőhasú malac lehet. Az ilyen törpenövésű malacokat háziállatként is szokták tartani, mert nagyon barátságosak, vidámak és mókásak, amire Turcsi is kiváló példa. Szereti és hagyja, hogy simogassák, a füle tövét vakargassák gondozói, de azért nem árt vigyázni vele, mert ha nagyon elkényeztetik, akkor fölényben érzi magát és oda-odaharap az őt simogató kézbe.
Turcsi nyár óta egyedül él kifutójában, aminek fedett részén vastag szalmatakaró óvja a hidegtől. Hiába minden kényelem, napjait a látogatók és gondozói társaságát leszámítva egyedül tölti, de magányát remélhetőleg hamarosan feloldja a szerelem: nemsoká társat kap egy törpemalac leány személyében.
Videó Link

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Cica kényelem
  2018-04-04 18:33:51, szerda
 
  ..

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Krisztus szobra, mely homokból készűlt
  2018-04-02 18:46:46, hétfő
 
  Monostori Ferenc alkotása. a szobor.
Nagypéntekre időzítette Monostori Ferenc homokszobrászunk homokból készített Krisztus szobrát. A 2,5 méter magas szobor tegnaptól megtekinthető Tinnyén a teniszpályán.

...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/118 oldal   Bejegyzések száma: 1170 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 276 db bejegyzés
e év: 2006 db bejegyzés
Összes: 34326 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1673
  • e Hét: 23407
  • e Hónap: 148436
  • e Év: 863969
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.