Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/131 oldal   Bejegyzések száma: 1308 
Egy százéves hölgy az 1938-as eucharisztikus kongresszusról
  2019-05-13 11:02:55, hétfő
 
  A legfőbb, hogy lelki élmény legyen..
2019. május 12., vasárnap | 18:00
Kevesen élnek hazánkban egy évszázadnyi tapasztalattal. Különösen olyanok, akik két nemzetközi eucharisztikus kongresszus előkészületi időszakának is tanúi lehetnek. Gőbel Ágoston készített interjút Buvári Andrásné Mária nénivel az 1938-as kongresszusról.
...... .......


1918. szeptember 26-án született. Jól beszél németül, angolul, ért franciául is. Mindmáig megőrizte szellemi frissességét és aktivitását. Művészeti élmények és a férjével való megismerkedés is szorosan kötik az 1938-as nyárhoz.
Mária néni még mindig önálló, tevékeny asszony, amilyen akkori egyetemi éveiben is volt. Pécsi otthonában beszélgetett vele Gőbel Ágoston, a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkárság kommunikációs munkatársa.
- Az 1938-as budapesti eucharisztikus kongresszus nagyszabású világesemény volt. Ha visszagondol arra az időszakra, mi az első, ami eszébe jut?
- Érdekes volt a '38-as év hangulata. Hasonló a mostanihoz. De nem tudnám megmondani, hogy miért. A másik, ami eszembe jut, a Hősök tere környéke. Nem tudom, hogyan csinálták, de elég az hozzá, hogy a városligeti tó vize le volt eresztve, kitisztították a medencét, és ,,le is padlózták". Széksorokat helyeztek oda, azok voltak az ülőhelyek. Komoly fillérekért lehetett helyet vásárolni. Szemben, a Millenniumi emlékmű előtt rendkívül magas oltár állt. Mondták is sokan, hogy az 1896-os nagy ünnepségsorozat óta nem látott ilyet ez a város, de az ország sem. Akkor alakították át a Hősök terét, akkor kapta meg a ma ismert formáját. Egyébként Horthy Miklós felesége - katolikus lévén - volt a rendezvény patrónája; ma úgy mondanánk védnöke. A pápai küldött pedig Pacelli bíboros. Néhány hónappal később meg is választották pápának. Úgyhogy mégis volt pápa az akkori kongresszuson.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ászja Bibi Kanadába érkezett
  2019-05-09 17:00:40, csütörtök
 
  2019. május 8., szerda | 18:27
A négygyermekes keresztény édesanya végre elhagyhatta Pakisztánt, ahol nyolc évet töltött a halálsoron, miután blaszfémiával (Istenkáromlás, kegyeletsértés.´ Szentnek tartott dolog gúnyolása. Erkölcsileg nagy becsben tartott személy vagy eszmei érték meggyalázása, kigúnyolása, megsértése) vádolták meg.
Ászja Bibi újra családjával lehet. Gyermekei hónapokkal ezelőtt elhagyták Pakisztánt, miután Kanada jelezte, hogy befogadja a súlyos fenyegetettségben élő családot.
A pakisztáni hatóságok nem tagadták és nem is erősítették meg sem azt, hogy Ászja Bibi elutazott, sem a befogadó országot, azonban Bibi ügyvédje, Szaif al-Maluk megerősítette, hogy az asszony megérkezett Kanadába, ahol két gyermeke várta.
A pakisztáni legfelsőbb bíróság január 29-én elutasította a felmentő ítélet elleni fellebbezést. Ászja Bibit védett, titkos helyen rejtették el az ítélethozatalig, illetve az ország elhagyásának pillanatáig; mindvégig vele volt férje, Asik Mászih is. A tavaly októberi tárgyaláson a legfelsőbb bíróság többek között Shakespeare Lear királyát idézte; szerintük többet vétkeztek Bibi ellen, mint amennyit ő maga vétkezett (,,more sinned against than sinning"), valamint rámutattak, hogy a tanúk vallomásai ellentmondanak egymásnak.
Januári hírek szerint a család egy kanadai kisvárosban telepedhet le. Már karácsony előtt Kanadába érkezett Ászja Bibi két tizenéves lánya és az a baráti család, akik támogatták és oltalmazták a lányokat Lahorban, amíg édesanyjuk a börtönben várta az újabb és újabb fellebbezésekről való döntéseket. Tartózkodási helyüket biztonságuk érdekében nem hozták nyilvánosságra.
1990 óta óvatos becslések szerint is legalább 65 embert végeztek ki Pakisztánban blaszfémia vádjával - Ászja Bibi volt az első ezzel megvádolt és halálbüntetésre ítélt nő.


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Cigánysorról indult, ma már három étterme van.
  2019-05-06 08:16:40, hétfő
 
  Ásós Géza a békési cigánysorról indult, és már gyerekkorában elhatározta, hogy egyszer nyit egy éttermet. Volt segédmunkás és építési vállalkozó is, de mindig tett félre egy kis pénzt, hogy meg tudja valósítani az álmát. Tíz évvel ezelőtt az Üvegtigris mintájára vásárolt egy büfékocsit, ami annyira jól ment, hogy hamarosan egy pub tulajdonosa is lett. Nem sokkal később pedig megnyitotta az ország első cigány éttermét. Aztán a másodikat, majd a harmadikat is. Szinte csak cigányokkal dolgozik együtt, elsősorban azért, hogy lehetőséget adjon azoknak, akik mástól nem kapnának.

24.hu videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Érdekes kép az égboltról
  2019-05-04 09:46:02, szombat
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Krakkó - Graffiti kép II. János Pál pápáról
  2019-05-03 18:25:46, péntek
 
  ...... .........


Kivételesen ízléses szép alkotás.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Google a kétkezi munkások előtt.
  2019-05-01 14:00:46, szerda
 
  A munka ünnepe 2019: ezzel tiszteleg ma a Google a kétkezi munkások előtt. Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Történelmi emlékezés - Május i.re
  2019-05-01 13:53:52, szerda
 
  Nem csak a munka ünnepe miatt emlékezetes május 1. Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Eredeti, vagy fénymásolt életet élsz?
  2019-04-30 16:32:42, kedd
 
  Kamaszként az életszentség kapujában. Carlo Acutis életének középpontjába helyezte az Eucharisztiát. Informatikai tudását felhasználva 14 évesen létrehozott egy virtuális kiállítást az eucharisztikus csodákról, ami máig is megtekinthető.
Isten a fiatalok szívén is kopog - találkozás Carlo Acutis-szal
...... .......


Járhat együtt komoly számítógépes tudás és mély istenkapcsolat? Kamaszkorban is? Igen! A mindössze 15 évet élt Carlo Acutis méltó példája ennek.
A számítógép világa napjainkra - különböző szinteken ugyan -, de mindannyiunk számára hétköznapi valósággá vált. Az Alfáktól egészen a Veteránokig. Kezeljük a Word szövegszerkesztőt, szörfölünk a Google keresőjét használva és online levelezünk. Neten rendeljük az ebédet és ott veszünk színházjegyet is. A gyerekek között is egyre gyakoribb a számítógép és az internet használata. Sokan tanulnak programozást, és otthonosan mozognak az informatika mélyebb rétegeiben, rendkívül könnyedén dolgoznak fel komolyabb problémákat is.
Carlo Acutis zseni volt az informatika területén, már kiskamasz korától kezdve. A hozzá közel álló és informatikához értő felnőttek azt állították, egyetemi szintű informatikai tudással rendelkezett. Programozott, filmeket vágott, honlapot készített, képregényeket animált. De Carlo nem csupán ebben volt különleges. Keresztény életet élt, olyat, amelyet felnőttként is kevesen. 2006-ban, 15 évesen három nap alatt elvitte egy gyors lefolyású leukémia, de spirituális öröksége máig is sokak számára sorsfordító. Naponta járt szentmisére, elsőáldozásától kezdve egyet sem hagyott ki. Édesanyja megosztotta, hogy még az utazásaik során is az foglalkoztatta, hogy merre van a legközelebbi templom. A misék előtt vagy után a tabernákulum előtt imádkozott. Szűz Máriával is szoros kapcsolatban állt, a rózsafüzér mindennapi imaeszköze volt. Az Eucharisztiáról azt vallotta, hogy országút számára a mennyországba. Mély és aktív hitélete mellett az átlagos kamaszok életét élte. Sok barát vette körbe, különleges bölcsességét tisztelték és elfogadták, mert érezték, hogy a szívéből jön. Fontosnak tartotta, hogy másokon is segítsen, hajléktalanokat, rászorulókat támogatott
Carlo élete a mai napig sok fiatalt inspirál. Megalapították Carlo Acutis barátainak társaságát, ahova olyan fiatalok tartoznak, akik szoros kapcsolatban álltak az olasz fiúval, vagy az életükre valamilyen módon hatással volt. Antonio elmondta, hogy mielőtt találkozott volna Carloval, rutinszerűen élte spirituális életét. Eljárt templomba, részt vett a plébánia életében, ezek a tevékenységek megszokások voltak számára. De 2008-ban, amikor megismerte Carlo életét, megváltozott benne valami. Egy pohár hideg víz miatt súlyos gyomorproblémákkal küzdött, ami miatt hónapokig beteg volt. Ekkor találkozott álmában Carlóval. Azóta életének részévé vált. Rosanna számára - aki szintén tagja ennek a csapatnak - Carlo egyik mondata jelentett sokat: szomorúság az, amikor magadra nézel, boldogság az, amikor Istenre. Rájött, hogy plébániáján való részvétele ellenére mindig magára figyel, önmagát és problémáit helyezi a középpontba. Carlo megtanította neki, hogy kisebb és nagyobb nehézségekkel is lehet boldog életet élni. Egyszerűen csak Istenre kell tekinteni. Diletta és Veronica kiemelték, hogy példamutató az olasz fiú mérhetetlen Istenbe vetett bizalma, és megmutatta, hogy az életszentség az ő korosztályuk számára is elérhető. Carlo elkezdett járni egy utat, amelyet most nekünk folytatni kell - mondta Antonio.
Az olasz fiú életének középpontjába helyezte az Eucharisztiát. Informatikai tudását felhasználva 14 évesen létrehozott egy virtuális kiállítást az eucharisztikus csodákról, ami máig is megtekinthető Link. Két és fél év alatt szüleivel ellátogatott az összes csoda helyszínére. Betegségében szenvedéseit a pápáért és az egyházért ajánlotta fel. Sírhelye - kérésének megfelelően - Assisiben található, abban a városban, amire mindig azt mondta: a hely, ahol boldogabb vagyok. Szentté avatási eljárása folyamatosan zajlik. A milánói érsek fogalmazta meg, hogy Carlo bensőséges hite bizonyíték arra, hogy Isten a fiatalok szívén is kopog.
Ne fénymásolt életet élj, ne más életét próbáld meg élni. Éld a saját, egyedi missziódat, hiszen annak betöltésére vagy meghívva!

Csodák listája .Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Péntekenként késő estig várják a látogatókat a Vatikáni Múze
  2019-04-28 08:45:36, vasárnap
 
  Péntekenként késő estig várják a látogatókat a Vatikáni Múzeumokban.
...... .........


2019. április 27., szombat | 18:39
A nyári időszakban immár tizedik éve péntekenként éjszakába nyúlóan, este tizenegy óráig várják az érdeklődőket a Vatikáni Múzeumokban.
2009-ben, XVI. Benedek pápasága alatt indult a kezdeményezés, melynek jegyében hetente egy alkalommal a késő esti órákban is várják a látogatókat a Vatikáni Múzeumok termeiben. Az azóta eltelt időszak igazolta a kezdeményezőket; e lehetőség főként a napközben kötöttebb családokat és a fiatalokat vonzotta leginkább. Az éjszakai múzeumlátogatás más élményt nyújt, mint a megszokott, napközi múzeumlátogatás.
A késő esti múzeumlátogatást különleges fénytechnika és zenei programok színesítik.
Péntek esténként 19-től 23 óráig fogadja a vatikáni múzeumegyüttes az érdeklődőket. Az utolsó belépésre 21.30-kor van lehetőség.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Megszólalt a 27 év után felébredt nő orvosa
  2019-04-25 15:07:45, csütörtök
 
  Az alábbi történet - Isten gyógyító erejének csodája volt,No meg a gondos orvosi, nővéri munkáé. - Véleményem szerint.

- Egyetlen beteg sem ébred fel egyszerűen kómából 27 év után - közölte a Spiegel Online hírportállal Friedemann Müller, a németországi Bad Aiblingben lévő klinika orvosa. Az elmúlt évben ő kezelte azt a nőt, aki 27 évig volt éber kómában.
A német kezelőorvos szerint az eset ritka, de nem egyedülálló.
Munira Abdulla történetét az abu-dzabi The National napilap adta közre hétfőn. A nő 32 évesen, 1991-ben autóbalesetet szenvedett, amikor négyéves fiát iskolába vitte. Kocsijuk busszal ütközött, fia megúszta néhány horzsolással, de Abdulla eszméletét vesztette. Tavaly nyerte vissza öntudatát egy német klinikán, ahol Dubaj és London után kezelték.
Friedmann Müller elmondta, hogy a nő vegetatív állapotban volt, amit nem szabad összekeverni a kómával. Abdullah "minimálisan volt a tudatánál", egyfajta éber kómában volt, érzékelte környezetét, képes volt kinyitni a szemét, röviden összpontosítani valamire, például fia arcára.
A kórházakban szondán keresztül etették és fizioterápiát alkalmaztak, hogy elejét vegyék izmai elsorvadásának. Amikor Németországba vitték, az orvosok holisztikus megközelítést alkalmaztak kezelésében: izomműködését erősítették, megváltoztatták az epilepsziára adott gyógyszerét, fizioterápiát alkalmaztak, lehetővé téve, hogy kerekesszéken elhagyhassa szobáját, hogy még több inger érhesse, hallhassa például a madarak énekét.
A terápia hatására fokozatosan javulni kezdett az állapota, képes volt kinyitni a száját, majd képes volt kimondani fia nevét, üdvözölni az orvosokat, sőt idézni a Koránból. "Néhány hét alatt a beteg fizikális és mentális állapota jelentősen javult. Most már képes tudatosan kommunikálni környezetével és részt venni a család életében" - mondta az orvos, hangsúlyozva, hogy "az eset igen ritka, de nem egyedülálló". Emlékeztetett arra, hogy Nyugat-Virginiában egy beteg 20 év után kezdett el beszélni.
Müller hangoztatta, hogy Abdulla esete reményt nyújt hasonló helyzetben lévő betegeknek, de nem garantálható a javulás akkor, ha az illető oxigénhiányból eredő agysérülést szenvedett.

- Munira Abdulla 1991-ben autóbalesetet szenvedett és kómába esett. Senki nem hitte, hogy felébred, de 2018-ban magához tért, és azóta is szépen gyógyul.
Ritka orvosi esetről számol be a BBC: egy 1991 óta kómában feküdt arab nő nem csak magához tért, úgy tűnik, teljesen sikerül majd felépülnie.
27 évvel korábban Munira Abdulla hazafelé tartott kisfiával autójukban, amikor egy busszal ütközve balesetet szenvedtek. A gyermeknek nem esett baja, Abdulla azonban súlyos agysérülés miatt kórházba került, ahol azonnal kómába esett. A nőt kezelték Londonban, utána pedig az Egyesült Arab Emirátusokban kezelték tovább. Abdulla vegetatív állapotba került, ami azt jelenti, hogy fájdalmat érzett ugyan, reagálni viszont nem tudott.
A kórházban töltött évek alatt csövön át táplálták, és igyekeztek életben tartani. Fizioterápiával is segítették a gyógyulását, de ezzel igazából csak lassítani próbálták izmai sorvadását, ugyanis nem volt jele annak, hogy a nő valaha is magához tér.
Al Ainból aztán egy németországi kórházba került, ahol folytatták gyógyszeres kezelését, és végül itt is ébredt fel. 2018-ban a szobájában feküdve hangokat kezdett kiadni, ám az orvosok nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget, mert elmondásuk szerint ez normális reakció volt.
Néhány nappal később Abdulla azonban fia nevét emlegetve felébredt.
A szenzációs gyógyulás történetét a nő fia mesélte el az egyesült arab emírségekbeli Nationalnek, amely az anya kezeléseiről is beszámolt.
- Abdulla időközben visszatért hazájába, ahol további terápiákon kell még részt vennie. Fia elmondása szerint valamennyire már beszélni is tud.
A lap beszámol az amerikai Terry Wallis esetéről, aki szintén hosszú időn át volt kómában, igaz, nem ennyit, de ugyanígy: ő is autóbalesetet szenvedett, és csak 19 évvel később ébredt fel.
Az arab nő esete azért is különleges, mert mialatt kómában volt, számtalan esemény történt világon, többek között néhány elnökváltás. A nő még az idősebb George Bush elnöksége alatt esett kómába.
Forrás: HVG
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/131 oldal   Bejegyzések száma: 1308 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 14 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 1996 db bejegyzés
Összes: 38702 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 619
  • e Hét: 619
  • e Hónap: 29302
  • e Év: 306291
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.