Belépés
margit5.blog.xfree.hu
"Legyek én gyertya csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, ne tudjam soha kiért és kikért égek" (ismeretlen) Imre Margit
1950.07.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Pálmalevél könyvtár titkai
  2010-09-19 20:07:57, vasárnap
 
 

Intuitív történelemszemlélet

Ezt az intuitív, misztikus történelemszemléletet képviselték hajdanán India látnokai, bölcsei. Ezek a sokszor elvonultságban élő szent emberek nem a politikai tendenciákkal álltak kapcsolatban, hanem a mindenség nagy titkaival. Meditációjukban a világ előmenetelének sorsfordító kérdéseivel foglalkoztak, az emberek üdvén fáradoztak, s ha a helyzet szorongató volt, saját eszközeikkel beavatkoztak a dolgok menetébe. Ismeretes olyan példa, amikor a remeték és jógík ezeréves áldozatra gyűltek össze, hogy a világ javát a rítus gyakorlásával segítsék. Az ezer esztendő nem feltétlenül költői túlzás, és nem is a matuzsálemi korral magyarázható, hanem azzal a hihetetlen kontinuitással, amit generációk egymásutánja vitt tovább, a szent küldetés beteljesítése végett. Ez is történelemformáló cselekmény, hiszen egy ilyen nagyszabású szakrális és liturgikus esemény az állandóság képzetét s ezzel a biztonság érzetét kelti a kívülálló közemberekben. Az ilyen nagyszabású áldozat, esemény, zarándoklat vagy a jógík állandóan ismétlődő gyakorlatai önmagukban is intézménnyé válnak, a világ rendjét, az élet biztonságos kereteit jelző intézménnyé. Máskor a papok akár misztikus erejüket latba vetve tették le a gonosz királyt, hogy ezzel a nép s a világ üdvét szolgálják.

A látnokok tehát a magasabb realitással álltak kapcsolatban, s innen kiindulva szemlélték a világot.
Mikor történelemről beszélünk, általában csak a múltra gondolunk, pedig létezik prediktív, jövendőmondó történelem is. A próféciák, jövendölések a jövő történetét írják meg, s ehhez nem elegendő pusztán a homályos fogalmazás. A magasabb realitással kapcsolatban álló látnokok nemcsak a régmúlt történelmét olvassák, hanem az ákása-krónikát is. Az ákása szanszkrt kifejezés, jelentése ég, mennybolt, éter, fluidum, űr, térség, fény, világosság, mélyedés, és matematikai pont, vagy zérus. Az ákása, vagyis e finom rezgés magába foglal mindent, ami a világban történik, mintegy lenyomatot képezve a múltról, és bizony, a jövendőről is. Ez a titokzatos ismerethalmaz tekinthető a misztikusok globális tudásának, információforrásának. Az ákása-krónika híradásának tekinthető például a Dél-Indiában működő pálmalevél könyvtár, amely tartalmazza az emberiség és az egyes emberek megírt sorsát, vagy a titokzatos Bhavisja-purána, aminek címét úgy fordíthatnánk: az eljövendő múlt...

A misztika egyik alaptörvénye az 'amint fent, úgy lent' tétele, ami a mindenség nagy egybetartozására, összefüggésére rámutató tanítás. Ezt a helyhatározói - és erkölcsi vonatkozásokra is vetíthető - tételt a történelem vonatkozásában át kell fogalmaznunk. Ha a történelem az élet, az idő és a sors megragadására tett kísérlet, s a jelen mindig a múltból a jövőbe ívelő folytonosság, akkor a tétel teljes kibontásában így hangzik: 'Amint fent, úgy lent, amint a múlt, úgy a jövendő'.
(forrás: tvn. Szerzője ismeretlen)


 
 
0 komment , kategória:  Pálmalevél könyvtár titkai  
Pálmalevél könyvtár titkai
  2010-09-15 20:28:46, szerda
 
 

Pálmalevél könyvtár

Kétségtelen, hogy a világ egyik legkülönlegesebb jelenségei az indiai pálmalevél- könyvtárak. A tudás eme kisebb nagyobb tárházai egész India területén szétszóródva találhatóak. Az a hit járja, hogy bárki, aki az élete során egyszer személyesen megjelenik az egyik ilyen könyvtárban, betekintést nyerhet a saját sorsába.

A pálmalevél kéziratok bölcsességeket tartalmaznak, melyek meglepően gyakran bizonyulnak találónak. Évszázadok óta írják az indiai bölcsek újra és újra az ősrégi szövegeket mindig új levelekre, hogy azok így fennmaradjanak az utókor számára. Itt megtalálható egy konkrét előrejelzés is, mely a világpolitikai helyzetet vázolja fel az elkövetkező 50 évre vonatkozóan. A látogató számára megdöbbentő, hogy mi mindent tudnak az indiai bölcsek az életről. Nemcsak a jelen és a múlt igazságai jelennek meg a bölcsességekben, hanem a látogató jövőjére vonatkozó előrejelzések is később igaznak bizonyulnak. A mai napig nem tisztázott, honnan származnak az információk. Thomas Ritter személyesen látogatta meg e könyvtárak javát, s olvasta a pálmaleveleket, melyek a sorsát rejtették, rádiokarbonos módszerrel mérte a levelek korát, és hihetetlen dolgokat tapasztalt meg.

Az ősi írásokban a világ jövőbeni eseményei is megtalálhatók. Főként a Kanchipuram-i és a Bangalore-i könyvtárakban fellelhetők a világ jövőjére vonatkozó kijelentések, megközelítőleg ötven évre előre megírva. Az írások szerint a társadalmunk döntő változások elé néz. Az Egyesült Államok által elindított, terrorizmus elleni világméretű harcban - mely elsősorban az amerikai hegemóniára való törekvések keresztülvitelét szolgálja - a NATO tagállamai is részt vesznek katonai akciók formájában, amerikai vezetés alatt. A támadási célok többek között Irán, Jemen, Líbia, Sri lanka, Malájzia és Szudán lesznek. A legérdekesebb azonban az a tény, hogy a prognózisok szerint az Irak elleni támadás, mely februárban kellene elkezdődjön, egy amerikai "Vimana" elpusztítása miatt egy hónapot késni fog. A Vimana az írásban repülőgépet vagy éppen űrhajót jelent. És valóban az amerikai űrhajó, a Columbia balesete miatt az Irak elleni amerikai háború a tervezettnél később kezdődött.

A megnevezett katonai akciók a világ további polarizálódásához vezetnek. A világméretű konfliktus, a rettegett harmadik világháború azonban a pálmalevelek jóslatai szerint nem fog bekövetkezni. Ehelyett az elkövetkező évtizedekben számos helyi és regionális háború rázza meg a világot, többek között Afrika és Ázsia sok országában. Így például India és Pakisztán között is kiújul a fegyveres konfliktus, a Közel-Keleten újabb háború tör majd ki Izrael és Pakisztán között, melynek kiváltó oka egy magas rangú pakisztáni méltóság meggyilkolása lesz. A háborúba ezúttal a szomszéd országok, Szíria és Jordánia is be lesznek rángatva. Fennáll a veszély, hogy a harcok során nukleáris fegyvereket is bevetnek, mely a Közel-Kelet nagy részének elsivatagodásához vezet.

Európában a balkánon 2040-ig újabb harcok várhatók. A következő háborút a szerb államfő meggyilkolása váltja majd ki. Közép és Nyugat-Európa valamint az Egyesült Államok újabb terrorista támadások célpontja. A támadások száma viszonylag alacsony lesz, a hatásuk annál nagyobb. A támadások egyre gyakrabban történnek turisták által látogatott helyeken, Spanyolországban és Olaszországban, ami jelentős emberáldozatokkal jár majd. Európa ezen felül masszív bevándorlástól szenved majd, melyet a világ más részén kitörő háborúk váltanak ki. Az európai szociális rendszereket túlterheli a menekülők tömege, az európai infrastruktúra eléri a terhelhetősége határait. Hasonló problémákkal fog küszködni Amerika is. Ez pedig a gazdaságok és a nyugati valuták destabilizálódását okozza. Ezek a fejlemények 2012-ben az amerikai dollár összeomlásához vezetnek.

Az USA-ban és Európában súlyos zavargások lesznek, részben polgárháborús állapotok alakulnak ki. A nyugati társadalmak hosszútávú krízise az Egyesült Államok külpolitikai jelentőségének csökkenéséhez vezet. Az erőszak elterjedése oda vezet, hogy az érintett országokba megerősített békehadtestek állítják fel állásaikat. Míg az USA-ba kanadai csapatok vonulnak be, addig Európában elsősorban orosz szövetséges csapatok veszik át a békefenntartó feladatot, ezek az országok ugyanis óvatos külpolitikájuknak köszönhetően kevésbé érzik majd meg a válságot.

A világméretű változások az európai naptárrendszer szerint kb. 2050-ig tartanak. Eredményeképpen Amerika elveszíti jelenlegi domináns pozícióját, Európa pedig Ázsiával együtt új geopolitikai gazdasági teret teremt egy Párizs-Berlin-Moszkva-Peking-Delhi-Tokio tengely mentén, melynek társadalmai az egyes országok gyökereinek és hagyományainak figyelembe vételével a világot a stabilitás és fejlődés új korszakába vezetik.
(forrás: tvn. szerzője ismeretlen)
 
 
0 komment , kategória:  Pálmalevél könyvtár titkai  
Video az indiai pálmalevelekrő
  2010-09-15 20:22:42, szerda
 
 
A tv-ben a fókuszban mutatták be :

Link

Az indiában lévő pálmalevelekről video

Kattints Ide:
Link

 
 
0 komment , kategória:  Pálmalevél könyvtár titkai  
Pálmalevél könyvtár titkai
  2010-09-11 20:11:59, szombat
 
 
Próféciák pálmalevélen 1.

Bangalore, (India) ahol a sorsunk meg van írva

Indiai bölcsek évezredekkel ezelőtt előre feljegyezték minden ember sorsát és életének alakulását. A 48 cm hosszú és 6 cm széles pálmalevelek, amelyekre mindent felírtak, a világ egyik legtitokzatosabb könyvtárában, egy eldugott kis indiai faluban találhatók. Bárki elérheti itt a saját sorsára vonatkozó pálmaleveleket.

A levelekbe olyan emberek életrajzát karcolták bele, több ezer évvel ezelőtt, akik ma élnek és egy napon majd felkeresik ezeket a könyvtárakat! Aki nem utazik ide, annak az életrajza nincs meg, vagyis a pálmalevelek írói tudták előre, hogy a könyvtárak látogatói kik lesznek.

A leheletvékony pálmalevelek élettartama kb. 800 év, ami után elöregednek, törékennyé válnak. Tartalmukat ezért időről időre újramásolják. Az emberek sorsa ősi tamil nyelven, versformában sűrű sorokban van leírva. A kb. 1 mm magas írásjelek puszta szemmel nehezen ismerhetők fel.

Minden látogatónak két pálmalevele van, az egyiken a múlt, a másikon a jövő eseményei vannak feltüntetve. A múltat tartalmazó levélen többek között szerepel az illető neve, foglalkozása és korábbi inkarnációi. Adatok olvashatóak emellett az érintett szüleiről, testvéreiről, házastársáról és gyermekeiről. Külön vannak felsorolva a látogatás napján még élő hozzátartozók. Gyakran közlik a látogatás napját, sőt a látogatót fogadó pálmalevél-olvasó nevét is. A második pálmalevélről kérheti az érintett, hogy olvassák fel jövőjét. Ezek az események 2,5-5 éves időintervallumokban vannak összefoglalva. Fel van tüntetve a halál napja és órája is.

A pálmalevél gyűjtemény több, mint 800 éve van a Shastri család birtokában. Srí Shastrit, a pálmalevél olvasót, gyermekkora óta tanította édesapja e tudományra, mely már 5300 éves múltra tekint vissza. A pálmalevél-olvasó hagyományos öltözetben fogadja a látogatót, akinek először egy megtisztulási szertartáson kell átesnie, majd meg kell mondania a születési dátumát, ami alapján kiválasztják a két megfelelő pálmalevelet.

Ezek a levelek segíthetnek az embernek abban, hogy teljesíthesse világi kötelezettségeit, s ezáltal teljes mértékben a lelki fejlődésnek szentelhesse magát. Mivel a felolvasottak összhangban vannak az "isteni tervvel", így az segítségére lehet az embereknek, hogy életükből a legjobbat hozzák ki. Ez magában foglalja a személyiséget, a családi életet, a pénzügyi sikert, a szellemi és lelki adottságokat.

A Shuka Nadi elnevezésű keleti filozófia (a Shuka Isteni bölcsességet, a Nadi az idő egy pillanatát jelenti), melytől elválaszthatatlan a pálmalevél-olvasás tudománya, azt vallja , hogy a Föld iskola, ittlétünk oka a reinkarnációk révén megvalósuló tanulás, célja pedig egyre magasabb lelki fejlettségi szint elérése, az önzetlen szeretet elsajátítása.
(Forrás: tvn.hu. szerzője ismeretlen)
 
 
0 komment , kategória:  Pálmalevél könyvtár titkai  
Pálmalevél könyvtár titkai
  2010-09-11 20:09:37, szombat
 
 

Pálmalevél kéziratokra leltek Indiában

Szenzációs eredménnyel ért véget a fém és pálmalevél kéziratokat kutató kampány: Több, mint kétszázezer, részben 1650-ből származó pálmalevél kéziratot fedeztek fel a dél-indiai Tamil Náduban.

Az Unió és a kormány által szervezett, februárban folytatott kampány a legalább 75 éves kéziratokra összpontosított. A kormány egyetemisták segítségét kérte, akik házról házra járva keresték az írásokat. A Madurai Kámarádzs Egyetem diákjai biztosították a tulajdonosokat, hogy nem viszik el, csupán katalogizálják e ritkaságokat. Az asztrológiával foglalkozó kéziratokat nem vették figyelembe. Csaknem 20327 köteg kéziratot találtak Maduraiban. Mindegyik köteg közel 50 lapot tartalmaz.

A kerületi könyvtár dolgozói elmondták, hogy a diákok kiváló munkát végeztek: "Nem kísértük el őket, amikor helyszínelésre mentek. Azt sem kértük, hogy azonnal mutassák be a kéziratokat. Biztosra vesszük, hogy az emberek nem mutatták volna meg féltve őrzött kincseiket, ha ezt a kampányt hivatalosan szervezzük."

A kéziratok között van egy teljes Mahábhárata, amelyet ezer évvel ezelőtt írtak pálmalevelekre. A Vadipattiban élő tulajdonos szerint már több nemzedék óta őrzi a családja a muzeális értékű kéziratokat. Az Anadzsipur közelében talált, rézlemezre írt kéziratok a Thirumadai Naicskar adminisztrációjára vetnek fényt. Több, mint kétszázötvenezer pálmalevél kéziratot találtak Virudhunagar kerületben, ahol a tulajdonosok közölték a diákokkal, némelyiket sziddhák (misztikusok) írták.

A feljegyzések között leírások találhatók az arany gyártásáról, ti. a védák említést tesznek a vas arannyá változtatásának folyamatáról. Olvashatók többek között az élet elixírjének receptjenek részletei is, amelyről úgy tartják, hogy föltámasztja a holtakat. Hozzátették azonban, hogy ezeket a kéziratokat most már nagyon nehéz kibetűzni és értelmezni.

Theni a másik kerület, ahol sok kincset találtak, 229542 pálmalevél kéziratot, köztük 9000 nagyon régi, és találtak fémpénzeket is.Néhány tulajdonos átadta a kéziratokat a diákoknak, akik leadták a kerületi könyvtárban.
Forrás: The Times of India
2006.07.

 
 
0 komment , kategória:  Pálmalevél könyvtár titkai  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 298
  • e Hónap: 1456
  • e Év: 3260
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.