Belépés
vicus54.blog.xfree.hu
"Továbblépek még akkor is, ha hullnak könnyeim, és szertefoszlottak gyönyörű álmaim!" Huszár Mihályné
1954.02.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
Megindító vallomás: ezt mondta Kocsis Zoltán a legutolsó,,,,
  2016-11-07 18:07:11, hétfő
 
  Az utolsó interjúban félvállról beszélt a betegségéről Kocsis Zoltán. A zongoraművész, karmester hosszan tartó betegség után halt meg.
Félvállról vette a betegségét - legalábbis a nyilvánosság előtt a világhírű zeneszerző, zongorista és karmester, a vasárnap elhunyt Kocsis Zoltán. Mint arról korábban a Faktor is írt, október elején le kellett mondania minden fellépését, akkor azt írtuk, hogy a Nemzeti Filharmonikusok egy 18 napos, tízállomásos, Japánt és Kínát érintő turnéra indultak volna.A karmester a hazai közönség előtt legközelebb november 18-án, a Művészetek Palotájában lépett volna fel, ám már akkor kiderült, hogy helyette Farkas Róbert vezényel. Akkor csak annyit lehetett tudni, hogy nagy a baj.
Kocsis Zoltánnal az utolsó interjút az azóta bezárt Népszabadság készítette, írja a Blikk.

"- Mindenféle pletykák terjengnek az egészségéről. Mondja, hogy van?

- Annyira vagyok beteg, amennyire a munkabírásomon látszik. Tehát semennyire. Voltak betegségeim mostanában, ilyen szövődmény, olyan szövődmény... De nem kell ezzel foglalkozni. Nyugodjon meg, majd én jelentkezem, ha igazán beteg vagyok" - nyilatkozta utoljára Kocsis. 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
Meghalt Kocsis Zoltán zongoraművész, a Nemzet.........
  2016-11-06 21:50:34, vasárnap
 
  Hatvannégy éves volt.
A legenda nemrég életmentő szív- és aortaműtéten esett át, melyből szerencsésen felépült, de néhány héttel ezelőtt hazai és külföldi hangversenyeinek jó részét lemondta, orvosai pedig több hónapos pihenőt írtak elő számára.

A szakma egy emberként szorított Kocsis felépüléséért, de a kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző és karmester ma, hatvannégy évesen elhunyt.

A hírről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy órával ezelőtt saját Facebook-oldalán számolt be:
Arat a halál.
Gulácsy Lajos, 92 éves kárpátaljai református püspök elbúcsúzott a földi életből. (7 évet töltött szovjet munkatáborban.)
Kocsis Zoltán, a zongoraművészek és karmesterek egyik legjobbja is itthagyott minket. 64 éves volt.
Kocsis hároméves kora óta zongorázott, nemzetközi ismertségre a Magyar Rádió Beethoven-versenyének megnyerésével, mindössze tizennyolc évesen tett szert. Azóta a legnagyobbakkal koncertezett együt, így a Bécsi és Berlini Filharmonikusokkal, vagy épp a Royal Philharmonic Orchestrával. 1983-ban Fischer Ivánnal együtt alapította meg a Budapesti Fesztiválzenekart, 1997 őszétől pedig a Nemzeti Filharmonikus Zenekart vezette.

Kocsis Zoltánt a kormány saját halottjának tekinti.
 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
Bara Margit az egyik legnagyobb magyar filmcsillag volt
  2016-10-26 20:41:55, szerda
 
  Bara Margit Kossuth- és Balázs Béla-díjas színésznő az 1950-1960-as években aratta legnagyobb sikereit filmszínésznőként és színházi szerepeiben. Az egykori filmcsillag 1978 óta nem állt kamera előtt vagy színpadon: fényesen induló karrierjét egy rosszindulatú pletyka árnyékolta be. A rendszerváltás után azonban számos díjjal ismerték el a mára virradóra, hosszú betegség után meghalt művész színészi teljesítményét és erkölcsi helytállását.
Bara Margit 1928-ban, Kolozsváron született, kétnyelvű családban. Édesanyja gyergyóremetei, tősgyökeres székely családból származott, de édesapja családneve is székely eredetű: korábbi formája úgy hangzott, hogy ,,Barra", ezt a színésznő bőrgyári munkás édesapja változtatta meg Barára. Bara Margit már középiskolás korában statisztának jelentkezett a Kolozsvári Magyar Színházba, ahol 10 éven át játszott.
Hivatalos színészi tanulmányait a kolozsvári Színiakadémián kezdte meg: itt egy évig tanult, de ekkor az iskolát áthelyezték Marosvásárhelyre. Bara Margit ezután nem maradt az akadémia hallgatója: a Kolozsvári Magyar Színház művésze lett. Olyan nagy szerepeket alakított, mint Roxane-t a Cyranó-ban, Ledért a Csongor és Tündé-ben, Mását A három nővér-ben.

Eközben hozzáment a korszak egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb színészeként számon tartott Halász Gézához, aki a budapesti Vígszínház és a Művész Színház után úgynevezett államközi szerződéssel játszott Kolozsváron.
1955-ben a házaspár úgy döntött, hogy Budapestre jön, ami a férjnek a hazatérést, a feleségnek pedig a Magyarországra való áttelepülést jelentette. Az akkoriban Kolozsvár legszebb színésznőjeként emlegetett Bara Margit tudta, hogy így maga mögött kell hagynia addigi életét, mert a rendszer nem engedi majd, hogy visszatérjen: valóban, 21 évig nem léphette újra át a határt. Azonban, hiába volt Magyarországon ismeretlen, már Budapestre érkezése napján próbafelvételre hívták,
és Ranódy László neki adta a Szakadék című film női főszerepét - ezt alig több mint egy évtized alatt 26 további filmes feladat, többnyire főszerep követte. Emellett a Petőfi Színház társulatában lépett fel, 1957-ben pedig a Nemzeti Színházba került, ahol az Élő holttest című, Tolsztoj-Piscator-darabban élete talán egyik legnagyobb sikerét aratta.
Az Élő holttestben mindenkit lemosott a színpadról"
- mondta korábban Bara Margitról Törőcsik Mari.
A színésznő Halász Gézával kötött házassága azonban tragikusan végződött: a színész erősödő alkoholproblémái beárnyékolták közös életüket, majd Halász Géza 1957-ben, mindössze 38 évesen öngyilkos lett.

A magánéleti tragédiával egy időben viszont Bara Margit szakmai szempontból a csúcsra ért:
az 1956-os Szakadék sikere nyomán Ranódy László szerepet osztott rá a következő filmjében, A tettes ismeretlen-ben is, és ugyanebben az évben készült el a magyar filmművészet egyik emblematikus alkotása, a Bakaruhában című film. A Hunyady Sándor művéből forgatott történetben Darvas Iván alakítja a szép cselédlány, Vilma megnyerő, egyenruhás udvarlóját, aki nem az, akinek hazudja magát, és csúnyán becsapja az ártatlan, tiszta szívű lányt.Ezután a Láz és a Csempészek című filmekben is komoly szerepek vártak Bara Margitra, majd 1959-ben újabb kiemelkedő állomás volt pályáján a Jókai Mór regényéből készült Szegény gazdagok című romantikus kalandfilm. Itt Bán Frigyes rendezésében Fatia Negra kedvesét alakította, majd még ugyanabban az évben egy másik fajsúlyos filmtörténeti klasszikusban, Makk Károly Ház a sziklák alatt című filmjében is játszott.

Emlékezetes alakításainak, nagyobb filmszerepeinek sorát hosszan lehetne folytatni: a Katonazene, a Pacsirta, a Hideg napok vagy az Aranysárkány csak néhány kiragadott cím a sok közül.Jelenet Kovács András Hideg napok című 1966-os filmjéből, Bara Margit partnere Latinovits Zoltán.
Bara Margit tehát karrierje csúcsán volt 1964-ben, amikor belekeverték őt az úgynevezett Onódy-ügybe. A zavaros és máig több ponton tisztázatlan történet központi figurája Onódy Lajos, az Éttermi és Büfé Vállalat egykori igazgatója volt, aki ellen csalás és sikkasztás miatt indított vizsgálatot a rendőrség. A nyomozás aztán több gyanúsítottra is kiterjedt, több korabeli politikus és a gazdasági élet szereplői is belekeveredtek az ügybe, amely a kor egyik legnagyobb botrányává duzzadt.
Onódy ellen lényegében koncepciós per zajlott, és rengeteg rágalommal, pletykával igyekeztek őt minél jobban befeketíteni. Ezeknek a terjedő híreszteléseknek esett áldozatul a gyönyörű Bara Margit felfelé ívelő pályája: arctalan, névtelen vádak őt is az Onódy-per szereplőihez kapcsolták. Elképesztő, vad történetek jártak szájról szájra arról, hogy az Onódy által irányított mulatókban vad orgiák zajlottak magas beosztású funkcionáriusok és a legszebb magyar színésznők részvételével. Annak ellenére, hogy Bara Margit még csak nem is ismerte Onódy Lajost, róla szóltak a legsúlyosabban becsületbe gázoló pletykák, rá vonatkoztak a legobszcénabb megjegyzések.
A színésznő hiába próbált védekezni a rágalmak ellen: gyalázkodó leveleket és telefonokat kapott, a Nemzeti Színháztól elküldték, a kollégák, a barátok elfordultak tőle. Egyedül Szirtes Ádám állt ki mellette, akit annyira felháborítottak a Bara Margittal történtek, hogy még a pártkönyvét is visszaadta. Ettől függetlenül azonban a színésznő helyzete teljesen ellehetetlenedett, harminchat éves volt, amikor a pályafutása derékba tört.
1966-ban szerződtette ugyan a József Attila Színház, de nem kapott alkatához, tehetségéhez, színészi rangjához illő szerepeket, és ennek megfelelően csak rossz kritika jelent meg róla. A filmes felkérések is elmaradoztak: utolsó magyarországi filmszerepét 1969-ben játszotta, az Imposztorok című Máriássy Félix-filmben.

Ebben a légkörben megváltással ért fel a színésznő számára, hogy második férjét, az olimpiai bajnok vízilabdázót, Gyarmati Dezsőt, akivel 1964-ben házasodtak össze, felkérték a kolumbiai válogatott irányítására. Így a házaspár kislányával 1970-ben Kolumbiába költözött.

Hazatérésük után Bara Margit a Német Demokratikus Köztársaságban kapott még egy filmszerepet, de ezt a filmet itthon be sem mutatták. A megaláztatások és a méltatlan körülmények miatt .
1978-ban végül maga döntött úgy, hogy a visszavonul a színpadtól. Bár a rendszerváltás után több szerepajánlattal is megkeresték, egyiket sem érezte visszautasíthatatlannak, inkább a családjának élt. Két unokája is született, egyikük Szilágyi Liliána ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó.

2006-ban Bara Margit agyvérzést kapott, rohammentővel szállították kórházba. Napokig mozdulatlanul feküdt a betegágyában. Később, kitartó munkával, újra képes lett járni, de beszélni, írni, olvasni már nem sikerült újra megtanulnia: a művésznő hosszan tartó, súlyos betegség után halt meg október 25-re virradóra.
Bara Margit művészetét 1967-ben Balázs Béla-díjjal ismerték el, 1992-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét vehette át. 2002-ben megkapta a Kossuth-díjat is,
amelyet ,,kimagaslóan tehetséges színészi és filmművészi tevékenységéért, felejthetetlen, mélyen átélt és érzékenységtől sugárzó szerepformálásaiért, művészi életútjáért" ítéltek oda neki. 2011-ben, a 42. Magyar Filmszemlén életműdíjjal tüntették ki.

Halálával pótolhatatlan veszteség érte a színészvilágot és a magyar kultúrát"
- írta Tarlós István, Budapest főpolgármestere az MTI-hez eljuttatott közleményében, amely szerint a kiemelkedő színészi teljesítményéért és példamutató erkölcsi helytállásáért 2012-ben Budapest díszpolgára címmel kitüntetett, 88 éves korában meghalt színésznőt a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti.


 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
Kirabolták és megfenyegették Zalatnay Cinit
  2016-10-25 17:31:54, kedd
 
  Zalatnay Cini boldog volt, hogy végre lányával tölthette a hétvégét. Ám a boldogság hamar rémálommá vált...

Cini és lánya, Niki mostanában kevesebb időt tölt egymással, hiszen a nagylány már saját életét éli, elköltözött a családi házból, és külföldön próbál szerencsét. Cini a barátnőivel épp a reptérre sietett érte, amikor gyorsan betértek egy benzinkútra.

"Beugrottunk tankolni egy kútra, már a pénztárnál álltam, amikor bejött két illuminált fiatalember -mesélte a Borsnak az énekesnő.- Letettem a mobilomat a pultra, és hátravittem a velem utazó lányoknak, amit vettem, de ekkor elkezdtek randalírozni ezek a férfiak. Köpködtek a földre, szendvicseket dobáltak. Félelmetes volt, ezért gyorsan kimentünk a kocsiba, akkor jutott eszembe, hogy a telefonom ott maradt."Cini barátnője próbált visszamenni az értékes telefonért, ám a kutasok a biztonság kedvéért bezárták az ajtókat, és várták, amíg a rendőrség kiér.
"A fiúk őrjöngeni kezdtek, kitörték az ajtót. Autóba pattantak, és elhajtottak. Én bementem a pulthoz, de a telefonom már nem volt ott. Felhívtuk a számomat egy másik készülékről, olyan negyedóra múlva fel is vették, és minősíthetetlen hangon üvöltöztek velünk, hogy hatvanezerért visszaadják, ha nagyon kell. Megadtak egy másik benzinkutat, hogy oda menjek érte, de közölték, hogy ha rendőrökkel érkezem, elvágják a torkomat. Elképesztő volt az egész."

A rendőrök hamar a helyszínre érkeztek, visszanézték a kamerákat, amin felismerhető volt a két elkövető és a kocsijuk is. A két fiatal férfit azóta is keresi a rendőrség.

Cini és barátai a helyszínelés alatt gyorsan elszaladtak Nikiért a reptérre, majd vele kiegészülve hajnalig várták a rendőrségi nyomozás végét.
 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
A legendás Kovács Kati ma 72 éves
  2016-10-25 17:20:34, kedd
 
 

Kovács Kati legendás egyéniséggel és hanggal rendelkező, kiváló tehetségű énekesnő, akinek a szakmában töltött 50 évét számos díjjal ismerték el. Minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője.

Több millió eladott lemez és több ezer sikeres koncert van már Kovács Kati háta mögött, aki már 50 éve van a pályán és ez idő alatt 106 magyarországi és 25 külföldi önálló lemeze jelent meg. Karrierjét a második Ki mit tud? indította be 1965-ben, ahová édesanyja adta be a jelentkezését.Megnyerte a verseny és egy egész ország megismerte a nevét, különleges hangjával és stílusával együtt. Szinte megállíthatatlanul tört előre, a kor és minden idők egyik legsikeresebb női előadójává vált hazánkban. Dalt és lemezt is készített a három korszakalkotó együttessel: az Illéssel, a Metróval és az Omegával. Külföldön is sok versenyen képviselte hazánkat, több albuma is megjelent a határon túl. Bár a 90-es évekre lecsökkentek a más országokban adott koncertek száma, itthon sikere nem csökkent. Kovács Kati pályafutása során minden rangos elismerésben részesült, amit egy előadó hazánkban megkaphat, és a mai napig alkot, koncertezik, mert hiszi, hogy tud még újat adni az embereknek.
 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
Húszmillió forintot gyűjtve indult útjára Mága Zoltán...
  2016-08-22 18:36:36, hétfő
 
  Húszmillió forintot gyűjtött össze Mága Zoltán hegedűművész a Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivál ünnepélyes nyitó hangversenyén, a koncert bevételéből pedig a Hortobágyon hősi halát halt négy tűzszerész családtagjainak is nyújt támogatást.
Húszmillió forintot gyűjtött össze Mága Zoltán hegedűművész a Kárpát-medencét átölelő Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivál ünnepélyes nyitó hangversenyén a Szent István-bazilikában, augusztus 21-én.A telt ház mellett tartott bazilikai koncert bevételéből a hegedűvirtuóz a Hortobágyon hősi halát halt négy tűzszerész családtagjainak nyújt 2 millió forint támogatást, valamint életmentő orvosi műszert vásárol a Heim Pál Gyermekkórháznak. A mecénások felajánlásaiból pedig hozzájárulnak a Szent István-bazilika felújításához és működéséhez. Mindemellett, a hegedűművész több mint ezer hátrányos helyzetű tanulónak ebben az évben is segítséget nyújt az iskolakezdéshez.
Az év legnagyobb jótékonysági koncertsorozata Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnöksége, Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek védnöksége mellett indult útjára.
Mága Zoltán a Kárpát-medencét átölelő magyar kulturális közösségi tudatot erősítő jótékonysági hangversenysorozatával segítséget szeretne nyújtani a koncerteknek otthont adó településeknek.
A Kossuth-díjas művészek közreműködésével katolikus, református, evangélikus templomokban és zsinagógákban rendezendő egy hónapos fesztiválon Magyarország minden megyéjében. Külhonban pedig Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken egyaránt világhírű zeneszerzők művei csendülnek fel.A Szent István-bazilikában tartott ünnepélyes megnyitón Mága Zoltán hegedűművész beszédében emlékeztetett: öt évvel ezelőtt, szintén az augusztus 20-ai állami ünnepnaphoz kapcsolódva indította útjára a 100 Templomi Jótékonysági Koncert sorozatát, amely során több, mint 100 millió forint értékben tudta segíteni a bajba jutott és rászoruló embereket, közösségeket, és számos templom felújításához járult hozzá.
Megszólalt hegedűje hősi halottak árváinak megsegítéséért, természeti katasztrófák károsultjaiért, beteg gyermekek gyógykezeléséért, hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek taníttatásáért, és kórházak támogatásáért. A templomi koncertsorozat sikerének híre eljutott a Vatikánba is, ahol XVI. Benedek pápa audiencián fogadta Mága Zoltánt 2011. szeptember 28-án.A hegedűművész úgy fogalmazott:
"az idei év is a jótékonyság és az összefogás jegyében zajlik Magyarországon, mert a siker kulcsa az egységben, az összefogásban, és az egymás kölcsönös megsegítésében van."
Mága Zoltán újabb ökumenikus küldetésével abban bízik, hogy a templomokban tartandó koncertekkel erőt, hitet, és reményt ad az embereknek, és a 100 Templomi Koncert sorozatához hasonló összefogást teremtve újra jelentős támogatással tudja majd segíteni a rászorulókat.
Köszönetét fejezte ki Erdő Péter bíborosnak és Snell György püspöknek, a Szent István-bazilika plébánosának, hogy ismét a gyönyörű neoreneszánsz templomból Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épületéből indíthatta útjára hangversenysorozatát.
A fesztiválsorozat elő-koncertjét - az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan - péntek éjjel, a zsúfolásig megtelt Debreceni Református Nagytemplomban rendezte a hegedűművész. Fekete Károly tiszántúli püspök, a Magyarországi Református Egyház lelkészi alelnöke beszédében úgy fogalmazott:
"Mága Zoltán koncertjeivel történelmi hang és hangszín köszönti a népeket, és a békesség hangján szóló harangkondulás a vigasztalást hozza el az embereknek. "A jótékonyság és a szeretet jegyében munkálkodó hegedűművésznek ,,a kálvinista Rómából" Kálvin János Emlékéremmel köszönte meg a tiszántúli püspök, hogy újra reményt és segítséget nyújtott a megyében élő embereknek.
A hegedűmész a debreceni jótékonysági koncert bevételéből a hátrányos helyzetű gyermekeknek 2 millió forint értékben ajánlott fel tanszereket, cipőket és ruhákat, enyhítve ezzel is a nehéz sorsú családok terhét a szeptemberi iskolakezdés előtt.
Az augusztus 21-én - Erdő Péter bíboros áldásával - a Szent István-bazilikában tartott hangversenyt közjogi méltóságok, miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők és nagykövetek is megtisztelték jelenlétükkel.A Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében közreműködött Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, Kiss B. Atilla Kossuth-díjas tenor, Lukács Gyöngyi Kossuth-díjas szoprán, és Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes. A hangversenyen - többek között - Mozart, Bach, Paganini, Vivaldi és Verdi művei csendültek fel, vezényelt Hámori Máté, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője, a Magyar Állami Operaház vendégkarmestere.
 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
Hosszú Katinka köszönetet mondott édesanyjának....
  2016-08-16 09:42:48, kedd
 
  A háromszoros olimpiai bajnok és olimpiai ezüstérmes Iron Lady legnagyobb szurkolói családtagjai voltak az Olimpiai Játékok alatt. Most, a 7 napos versenysorozat után végre nemcsak egy-egy rövid ölelésre és gratulációra, hanem egy egész pihenőnapra is idejük volt együtt.
Élményekkel teli nap
Rövid pihenés vár csak Hosszú Katinkára a 7 napos versenysorozat után, ugyanis hétfőn reggel máris indul a felkészülés a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokra. A hétvégét azonban igyekeztek minél hasznosabban, minél több pihenéssel eltölteni.
Erre a Procter & Gamble is lehetőséget biztosított Katinkának és édesanyjának, Barbarának - a ,,Köszi, Anyu!" kampány nagyköveteiként az olimpiai falu mellett felállított P&G Anya Rezidenciára kaptak meghívást, hogy egy szépségápolással egybekötött délutánt tölthessenek el együtt. Katinka és Barbara a P&G profi szakemberei által készített smink, haj és körömápolásban vehettek részt, valamint tölthettek el egy érzelmekkel és élményekkel teli napot itt.
További képekért és hírekért Hosszú Katinkáról és Édesanyjáról, Barbaráról látogass el a köszianyu.blog.hu-ra. 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
Három kamaszt nevel Egerszegi Krisztina ,,,,,
  2016-08-16 09:32:55, kedd
 
  Egerszegi Krisztina, vagy ahogy korábban, becenevén hívták, Egérke ma ünnepli a 42. születésnapját. Hosszú Katinka nagy elődje háromgyermekes édesanya, két fia és kislánya már jócskán kamaszodnak.
Egerszegi Krisztina 42 éves lett
Egerszegi Krisztina, akinek egy olimpiára jutó teljesítményét csak Hosszú Katinkának sikerült felülmúlnia a 2016-os riói olimpián, ma ünnepli a 42. születésnapját. Az ország Egérkéje már hosszú ideje visszavonultan él, 1999-ben férjhez ment Vigassy Ádámhoz, akitől három gyermeke született, a 16 éves Bálint, a 14 éves Barnabás, valamint egyetlen lánya, a 12 éves Zille. Nem meglepő, hogy mindhárom gyerek imádja a sportot, a legidősebb anyjához hasonlóan úszik, a középső kajakozni szeret, a legkisebb pedig a lovardában érzi magát a leginkább elemében.Egerszegi Krisztina nem csak saját gyerekei jövőjét egyengeti, igyekszik felkarolni a tehetséges kis úszókat, így például a még mindig csak 14 éves Késely Ajnát, aki idén a 4x200 méter gyorsváltón 6. helyezést ért el csapatával Rióban.
"Azonnal feltűnt, hogy milyen szépen és jól úszik, miközben sorra döntötte a korosztályos rekordokat, köztük az enyémet is. Azóta is tartom a kapcsolatot vele és az édesanyjával, olykor tanácsokkal is ellátom, de ezek tartalma szigorúan csak kettőnkre tartozik. Kívánom neki, hogy a jövőben is elsősorban az eredményeivel és a szerénységével hívja fel a figyelmet magára" - nyilatkozta Ajnáról Egerszegi 2014-ben.
"Gyere, Egérke! Gyere, kicsi lány!"
Egerszegi Krisztina mindössze 14 éves volt élete első olimpiáján, Szöulban 1988-ban 200 méter háton aranyat, 100 méter háton pedig ezüstérmet szerzett. A hozzá fűződő egyik leghíresebb mondat Vitray Tamástól származik, aki így biztatta, amikor elnyerte élete első olimpiai aranyérmét: "Gyere Egérke! Gyere, kicsi lány!" A mai napig ő a legfiatalabb magyar olimpiai bajnok.
Három aranyat hozott haza Barcelonából
Négy évvel később, immár 18 évesen még nagyobb sikereket ért el a barcelonai olimpián, ahol 400 vegyesen, 100 háton, illetve 200 háton is ő bizonyult a legjobbnak. 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
Szerdán temetik Laux Józsefet
  2016-08-15 16:44:15, hétfő
 
  Laux Józseftől szerdán 14 óra 15 perctől vesznek végső búcsút családtagjai, zenésztársai, barátai és tisztelői az Óbudai temetőben - közölte az Omega hétfőn az MTI-vel.Az Omega és az LGT egykori dobosa augusztus 6-án 73 évesen hunyt el szívbetegség következtében.
Laux József 1943. május 8-án született Budapesten. Már a gimnáziumban zenekart hozott létre Kóbor Jánossal. A dobolás alapjait a Benkó Dixieland Band ütőse ismertette meg vele, lejárt a BDB próbáira és a bulikra, végül bekerült a zenekarba. A gimnázium után azért iratkozott be a Budapesti Műszaki Egyetemre, hogy időhaladékot nyerjen a katonaságtól, itt autógépészetet tanult.
1962-ben alakult meg az Omega, amely először még angolszász számokat játszott. A csapat Presser Gábor 1967-es belépése után rukkolt elő saját dalokkal, olyan slágerekkel, mint a Petróleumlámpa, a Tízezer lépés vagy a Gyöngyhajú lány. A szövegeket Laux József akkori felesége, Adamis Anna írta.
Laux József a legjobb hazai dobosok egyikének számított a közönség és a szakma szerint, ezt tükrözte az Ifjúsági Magazin 1970-es felmérése is, amely a különböző hangszerek legjobbjait vette számba. Az élen végzett muzsikusok - Laux és Presser mellett Frenreisz Károly basszusgitáros és a Radics Béla mögött második Barta Tamás gitáros - 1971-ben megalakították a Locomotiv GT-t, az első magyar "supergroupot". Presser és Laux számára kockázatos lépés volt otthagyni a népszerű Omegát, de az LGT sikere igazolta őket. A zenekar ügyeit itt is Laux intézte, de egy idő után belefáradt a kultúrpolitika merev hatóságaival vívott szélmalomharcba. Az LGT 1976-os ötödik, dupla lemeze után Amerikába ment, követve Bartát, aki már két évvel korábban a tengerentúlon maradt.
Hamar beilleszkedett Amerikában: rockzenét játszott, majd a producerek, zenei rendezők lapjának főszerkesztője lett. A tulajdonos rábízta a lapot, és bejuttatta Kalifornia egyik legjobb stúdiójába, ahol együtt dolgozott Bryan Adamsszel, Chick Coreával, Frank Zappával, az Average White Band tagjaival és másokkal. Az It's My Faith című saját dalára általa készített videoklipet különdíjjal jutalmazta a nemzetközi zenetévé, az MTV. A zene mellett ügynökként könyvekkel kezdett foglalkozni.
Először 1986-ban jött haza az LGT búcsúkoncertjére, korábban nem kapott vízumot. Itthon 1988-ban kezdődött kiadói tevékenysége, a JLX Kiadó amerikai, angol és más nemzetközi bestseller-szerzők regényeit hozta el a magyar olvasóknak.
A zenében visszatért gyökereihez, újra főként dzsesszt játszott. Joe Muranyival - Louis Armstrong zenekarának magyar származású klarinétosával - 2000 után több lemezt vett fel, a Laux Trio and Friends formációval főként dzsesszklubokban lépett fel.
Munkásságát 2008-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el.
 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
Itt élte utolsó napjait Laux József!
  2016-08-07 21:00:40, vasárnap
 
  A zenész nem nagyon híresztelte, de idősek otthonba költözött Laux József, az Omega és az LGT egykori legendás dobosa, aki szombaton halt meg.Hónapokkal ezelőtt sajátos humorával mesélt életéről.
Somló Tomi benézett hozzám, és neki is tetszett a hely. Csak azon kacagtunk, hogy sok itt a fehérhajú csaj.
- idézte fel a Blikknek Laux Józsi, majd hozzátette, még a pincében van a hangszere.
Idősotthonban nem jó ötlet a bőrök közé csapni, akkor sem, ha nem hallja mindenki
- nevetett fel februárban a zenész.
A Ripost megtudta, hogy az LGT egykori alapítója a budai Kálvin János Református Idősek Otthonába vonult el 2016 elején.
A legendás dobos 1962-ben, 19 évesen, alapítótagja volt az Omegának. 1971-ben Presser Gáborral kivált az Omegából, és megalapították a Locomotiv GT-t.
Dobszólói a toplisták élére repítették: a Petróleumlámpa, a Gyöngyhajú lány és még sok Omega-siker fűződik a nevéhez. 1976-tól zenei pályáját Los Angelesben folytatta. Új zenekara a Laux& Cream Cheese sűrűn szerepelt a New York-i Music Television programjaiban.
1985-ben látogathatott haza először, s a 90-es évek elején hazatelepült. Laux Trio & Friends új alapítású zenekarával unplugged és akusztikus zenét játszottak.
 
 
0 komment , kategória:  sztárok,hirek  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 11255 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 373
  • e Hét: 373
  • e Hónap: 7065
  • e Év: 7065
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.