Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Spanyol nyelvű, látogatást megköszönő szalvéták :
  2014-02-08 06:55:05, szombat
 
 

LinkLinkLinkLinkLinkLinkLinkLink

Egy burleszkfilm ezekhez a szalvétákhoz kötődően,melyeken sokszor a megköszönő szövegen kívül más-más kis minta is található szokott lenni, mint itt is a felső képeken ez látható. Ez adta az ötletet ennek a kis burleszkfilmnek a készítéséhez.:

Gracias por su visita Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-02-08 07:03:48
feltöltő: venci76
nézettség: 699
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: jeu, tradition, portugal, archive, guardanapeiro,
kategória: kreatív
leírás: Jeu traditionnel portugais (France, début XXe sicle)

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
A fotókon szereplő szalvétákból jelenleg van egy-egy plusz darabom, ha valakinek megtetszene valamelyik, szívesen elcserélem.
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
A Cervecería la Surena szalvétájához:
  2014-02-08 06:13:31, szombat
 
 

Link


La Surena y Restalia: Emprende con nosot Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-02-08 06:06:57
feltöltő: venci76
nézettség: 750
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Cervecería, La, Surea, invierte, Grupo,
kategória: reklám
leírás: La Surena y Restalia: Emprende con nosotros
#Emprendeconnosotros Eres emprendedor? Monta tu
propia Cervecería La Surena ,es tu oportunidad!
Nuevas inversiones 2.0 a tu alcance. Información
en 902 197 494 -- 91 351 90 01 I...


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
A szalvétából jelenleg egy cseredarabom van, ha valakinek megtetszett, és cserélni szeretne,vagy járt már ott, és szívesen eltenné ezt a szalvétát emlékként, keressen meg e-mailben.
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
Madridból kapott Café Centralos szalvétámhoz:
  2014-02-08 05:49:49, szombat
 
 

Link

A Plaza del Angel, ahol ez a kávézó található, egy tér Madridban, nevét néhány homlokzati őrangyalról kapta. A téren található házak javarészt a 19. században épültek.A Central Square Cafet a 20. század elején avatták fel , egyidőben a chinitas kávé forgalomba kerülésével.

Bővebb információk a térről a linkre kattintva olvashatók el:
Link

A Café Central saját internetes oldala pedig a most következő linkre tekinthető meg:Link

A Café Centralban rendszeresen lépnek fel zenekarok, énekesek, ez az egyik együttes, akik felléptek a Café Centralban, kicsit bemutatva, milyen a hangulat ilyenkor ott, hogy is néz ki ilyenkor a Café Central

RED HOUSE-Café Central-Madrid-2012 Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-02-08 06:02:19
feltöltő: venci76
nézettség: 995
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Cafe, Central, Ritman, Blues,
kategória: party
leírás: Siempre magníficos, Red House, en directo desde el Café Central.Domingo de chili,tequila , ritman blues y buenos amigos.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
A szalvétából jelenleg egy cseredarabom van, ha esetleg megtetszett valakinek, szívesen elcserélem.
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
A milánói Rita Cafféból kapott kávézós szalvétámhoz:
  2013-04-22 22:22:07, hétfő
 
 

Link

Hétvégén kaptam többek között ezt a kávézós reklámszalvétát is ajándékba, melyből most még vannak cseredarabjaim is, ehhez szeretnék most a történetével kapcsolatosan egy bejegyzést tenni, mert érdekel így ismeretlenül is, hogy mikor alapították, mi van benne, mit nyújt a látogatóknak, stb:

A Rita kávézó története a második világháború utáni Olaszországban kezdődött, amikor az ország arra volt ösztönözve, hogy egy jobb jövőt alakítson ki magának. Ennek a növekedésnek a részeként, sok kis, közösség-orientált élelmiszer-termelés és elosztó társaságok jöttek létre,köztük a Rita Caffé is, s ők annak szentelték magukat,hogy az étkeztetés kiváló minőségű, versenyképes áron legyen eladható. Ezekből a szerény kezdetek nőtte ki magát mára a Rita Caffé magát CIR Food-dá,mely ma az egyik legnagyobb és legsikeresebb vállalat az olasz élelmiszeriparban.Később a CIR csatlakozott a La Prima Cateringhez,hogy még minőségibb és szélesebb körű szolgáltatásokat tudjon nyújtani.A Rita Caffé sok különleges kávét, Cappuccinót és egyéb kávékülönlegességeket nyújt vendégeinek, valamint frissen sült pékáruval is várja az oda látogatókat..
( Az angol nyelvű forrásoldal: ritarestaurant.com/history/history.html )
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
Savini éttermes milánói szalvétámhoz:
  2013-04-21 18:20:39, vasárnap
 
  Milánóból tegnap sok szalvétát kaphattam ajándékba, köztük sok reklámszalvétát is, melyek közül pár felkeltette az érdeklődésemet, milyen is lehet az a hely, ahonnan ezt a szalvétát hozták nekem, így a Savini mintás szalvétának is igyekeztem utánajárni képekben. Ez a szalvéta, amit onnan kaphattam:

Link

A videofelvételen pedig az étterem környezete, majd belseje látható, kicsit bemutatva a hangulatot, milyen is lehetett ott időt tölteni, milyen is az a hely, ahonnan a szalvétát kaphattam:

A Savini Étterem Milánóban Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-04-21 18:05:52
feltöltő: dendrocopos
nézettség: 767
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Savini, Étterem, Ristorante, Milánó, Italia,
kategória: utazás
leírás: A Savini Étterem Milánóban

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
A szalvétából több darabot is kaptam a tegnapi napon, ha valakinek megtetszik, szívesen cserélek belőle bárkivel.
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
Caffé Ottolina mintás kávézós szalvétámhoz
  2013-04-21 17:52:36, vasárnap
 
  Tegnap sok szalvétát volt módom kapni Milánóból, köztük több kávézóst is, mint például ezt a Caffé Ottolinást is. Felkeltette az érdeklődésemet , hogy milyen is lehet ez a hely, ahonnan ezt a szalvétát hozták nekem, milyen lehetett ott lenni, s így kicsit utánajártam ennek a helynek, ezt a videót találtam róla, mely a szalvéta alatt látható:Link

A videofelvételen nem csak magát a helyet és a hely légkörét mutatják be, hanem a kávékat is melyekből ott a finom forró kávékat főzik, s maguk a kávéfőzőgépek is bemutatásra kerülnek:

A Caffé Ottolina Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-04-21 17:21:45
feltöltő: csobaizsolt
nézettség: 1900
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Caffé, Ottolina,
kategória: reklám
leírás: Az olaszországi Caffé Ottolina.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!A szalvétából több darabot is kaphattam, így még jelenleg tudok belőle cserélni, ha valakinek megtetszene.
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
Caffé MoKambo mintás szalvétámhoz:
  2012-12-01 20:21:06, szombat
 
  Ma volt módom olyan helyen ebédelni a Hobbi-napra menetel előtt, ahol pár darab Caffé MoKambo mintás szalvétára tehettem szert, amikből eddig a gyűjteményemben nem volt egy darab sem, most sikerült egy darabbal bővítenem így a gyűjteményemet, s pár darab csereszalvétám is lett így belőle, amiket szívesen elcserélek másokkal is, ha valakinek megtetszik.Link

Pár mondat a Café MoKambo-ról:

A Caffé MoKambo elődjét 1972-ben hozta létre egy barista testvérpár az olasz Chieti városában. Szakértelmük, a kávé iránti szeretetük, és az a különös odafigyelés, amivel végigkísérik az alapanyagok beszerzésétől a presszó kávé lefőzéséig az egész folyamatot, nagy sikerre vezettek. A MoKambo mára világszerte elismert, első osztályú olasz kávé.

A cég foglalkozik még kávéfőző gépek eladásával, bérbeadásával és javításával, valamint webáruházunkban lehetőség van szemes kávé vásárlására magánszemélyek, éttermek és egyéb vendéglátó helyek számára egyaránt.

(Forrásoldala a leírásnak:www.mokambo.hu)

Egy reklámfelvétel a Caffé MoKambo cég kávéjának csomagolásáról, Olaszországba való eljutásáról, s a vásárlókhoz-vendégekhez való eljutásáról, amit a linkre kattintva lehet megnézni:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
Firenzéből kapott fagyizós szalvétámhoz:
  2012-09-30 18:35:59, vasárnap
 
  Egy ilyen egyszerű kis fagyizós szalvéta is tudja az ember ismereteit nagyban növelni, ha utánanéz, mit is ad a minta. Ma kaptam ebből a fagyizós szalvétából is pár darabot egy ismerősömtől, aki tudja, hogy én a szalvétagyűjtés szenvedélyének hódolok, s meglepett pár másik szalvétával együtt ezzel a szalvétával is:Link

A Perseo Caffeteria -Gelateria nevét Perszeuszról kapta, aki a görög mitológiában Zeusz és Danaé fia, egyike a legendás hérószoknak. A hagyomány szerint Mükéné királya.

Származása:

Nagyapja, Argosz királya, Akrisziosz elment egy jósdába, hogy megtudja, lesz-e fiúgyermeke. Ott azt válaszolták, hogy neki nem, de lányának majd igen, és ez a fiú életére tör majd és megöli. Hogy ezt megakadályozza, Akrisziosz egy föld alatti barlangba (mások szerint érctoronyba) zárta leányát, Zeusz azonban (arany)eső formájában beszivárgott egy hasadékon, és teherbe ejtette Danaét. Danaé fiút szült és sikerült pár hónapos koráig titokban nevelnie. Amikor Akrisziosz megtudta a dolgot, nem volt hajlandó elhinni, hogy Zeusz a gyermek apja. Feltételezett közreműködéséért halállal büntette Danaé dajkáját, lányát és unokáját pedig egy faládában a tengerbe dobatta.

A láda Szeriphosz szigetén ért partot, ahol a helyi uralkodó, Polüdektész öccse Diktüsz talált rájuk. Diktüsz befogadta őket és felnevelte Perszeuszt. Időközben Polüdektész beleszeretett Danaéba, de Perszeusz senkit sem engedett anyja közelébe. Egyszer egy vacsorán, ahová többek között az ifjú Perszeuszt is meghívták, a türannosz megkérdezte a vendégeket, hogy milyen ajándékot adnának neki. Mindenki a lovat tartotta a megfelelőnek, de Perszeusz a Gorgó fejét nevezte meg. Polüdektész kapott az alkalmon, és azt mondta, hogy ha a fiú nem hozza el neki a fejet, erővel ragadja el Danaét. Perszeusznak nem volt más választása, elindult, hogy megkeresse és lefejezze a Gorgót.

A hőstett :

Tette végrehajtásában két isten segítette Perszeuszt: Pallasz Athéné, aki rávette a nimfákat, hogy adják neki Hadész láthatatlanná tevő sisakját, egy pár szárnyas sarut és egy bűvös tarisznyát; Hermész pedig egy sarlóval fegyverezte fel Perszeuszt. Ezen eszközök segítségével már könnyen végre lehetett hajtani a feladatot: amikor Perszeusz a Gorgókhoz érkezett, azok már aludtak, szárnyas sarujában a magasba szökkent és levágta Medúza fejét, miközben csak Athénétől kapott pajzsban visszatükröződve látta a szörny képét. Medúza nyakából ekkor előpattant Pégaszosz és Khrüszaór gigász. Medúza nővérei hiába keresték a gyilkost, Perszeusz a sisakban láthatatlan volt. Hazafelé tartva megmentette Andromédát, akit anyja, Kassziopeia elbizakodottsága miatt akartak feláldozni.

A jóslat beteljesedik :

Visszatérve Perszeusz Medusza fejét Athénénak ajándékozta, aki a pajzsára tette.

A jóslat beteljesedésére több változat is van. Pauszaniasz szerint Perszeusz nem tért vissza Argoszba, hanem a larisszai atlétikai játékokra ment. Itt feltalálta a diszkoszvetést, és éppen bemutatót tartott a nézőknek, amikor Akrisziosz belépett a diszkosz pályájára. Így az elrepülő diszkosz eltalálta, és ha véletlenül is, de tényleg unokája kezétől halt meg.

Apollodórosz változata szerint az elkerülhetetlen más módon következett be: Perszeusz önkéntes száműzetésbe vonult Thesszáliába. Itt Larissza királya halotti játékokat szervezett apja emlékére. Perszeusz beszállt a versenybe és véletlenül eltalálta Akriszioszt, aki azonnal meghalt.

Családja :

Perszeusznak hét fia született Andromédától: Perszész, Alkaiosz, Héleiosz, Mésztor, Szthenelosz, Élektrüón és Künurosz, és két lánya, Gorgophoné és Autokhthoé. Perszész lett az őse a perzsa császároknak. Perszeusz leszármazottai közül a leghíresebb Héraklész, aki Amphitrüón fia, Alkaiosz unokája volt.

(hu.wikipedia.org/wiki/Perszeusz_(mitológia))

Firenze mellett a szalvétán Firenze címere látható, mely kinagyítva ezen a fényképen is megtekinthető:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
Anna Cukrászdás szalvétámhoz:
  2012-01-24 20:58:16, kedd
 
  A szalvéta:Link

Rövid leírás:

Nagyon szép, modern kialakítású, mégis a régi idők hangulatát idéző cukrászda.Hatalmas sütemény és marcipán választék, rendelésre házhozszállítás.

(www.cylex-tudakozo.hu/ceg-info/anna-cukrászda-69419.html)
Link

(debrecen.varosom.hu/shopping/Gasztronomia/Anna-Cukraszda-1.html)
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
Gino Ginelli -s szalvétámhoz:
  2011-11-13 19:05:01, vasárnap
 
 

Link

Ez egy olasz fagylalt-jégkrémkészítő cég, reklámfilmje a linkre kattintva tekinthető meg:Link

Képek termékeikről:LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Kávézós csereszalvétáimhoz:  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 1943
  • e Hónap: 4925
  • e Év: 4925
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.