Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
Az utolsó forduló dönt
  2010-05-20 07:47:08, csütörtök
 
  A DVSC-TEVA heroikus küzdelemben 0-0-ás döntetlent játszott a Győrrel és megmaradt egypontos előnye.

A Loki szerdán úgy léphetett pályára a Győri ETO ellen az Oláh Gábor utcában, hogy amennyiben az Újpest Székesfehérváron legyőzi a Videotont, a debreceniek pedig megszerzik a három pontot a győriek ellen, akkor az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bajnoki címet ünnepelhet a cívisváros.A vendégek számára sem volt kevésbé fontos a kilencven perc, hiszen Pintér Attila együttese a bronzéremért vív ádáz harcot, éppen a lila-fehérekkel. A DVSC-TEVA-ban súlyosbította a gondokat az a tény, hogy a hosszabb ideje sérült Rudolf mellé Mészáros Norbert is feliratkozott a maródiak listájára, a védőnek részleges oldalszalag-szakadása van, ezért számára befejeződött az idény.Loki-helyzetek

A találkozó előtt átadták a Zilahi Zoltán-díjat, amelyet hagyományosan a szezon legjobb debreceni játékosának osztanak ki, ezúttal Czvitkovics Péter érdemelte ki az elismerést.

Ahogyan az az ilyen kiélezett összecsapások esetében lenni szokott, az elején keveset forogtak veszélyben a kapuk, a DVSC birtokolta többet a labdát, de egy-egy veszélyes győri kontra jelezte, jó lesz vigyázniuk a házigazdáknak hátul. A játékrész közepefelé aztán jöttek a Loki-helyzetek: előbb egy kemény Czvitkovics-lövés, majd két Feczesin-fejes képében, de ennek ellenére gól nélküli állással vonulhattak az öltözőbe a felek.


A fordulás után tovább feszültek az idegek a pályán, amit egy jókora kakaskodás is jelzett, amely után csak nehezen nyugodtak meg az indulatok. A Debrecen ment előre becsülettel a nehéz talajon, különösen Coulibaly volt elemében, akit nehezen tudtak tartani a zöld-fehérek. Hatvan percnyi játék után a francia-szenegáli játékost tüntették el a tizenhatoson belül, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást...


A meccs hajrája úgy tűnt, hogy a Lokié lesz, de Szakály néhány percen belül összeszedett két sárgája miatt megfogyatkozott a házigazda. Az ETO mindent egy lapra feltéve kezdett el támadni, a piros-fehérek pedig igyekezték megóvni kapujukat a góltól, sőt egy-egy ellentámadásra is futotta erejükből!

A végén roppant hősies harc folyt a gyepen, a vendégeknél Józsi is "kipontozódott" és az utolsó pillanatban Bodnár szabadrúgásból majdnem megszerezte a győzelmet a bajnokcsapat. A vége döntetlen lett és mivel a Videoton is ikszelt az újpestiekkel, a Loki egypontos előnye megmaradt. Vasárnap, az utolsó fordulóban dől el az aranyérem sorsa: a Loki Kecskemétre, a Videoton pedig Győrbe utazik.

Ha a Herczeg-legénység megszerzi mind a három pontot, akkor a másik meccs eredményétől függetlenül révbe ér, minden más esetben a Videotontól is függ a sorsa. Nehéz, de felemelő feladat lesz.

HBN-TN


 
 
1 komment , kategória:  Debrecen  
Beszakadt a föld Debrecenben
  2010-05-20 07:40:11, csütörtök
 
  Beszakadt az út egy tehergépjármű alatt szerdán délután Debrecenben a Szurony és Kőrösi Csoma utcák kereszteződésében.

A tűzoltókat hívták segítségül. Közvetlen életveszély nem állt fent, az elakadt gépjármű a közúti forgalmat sem akadályozta, a tulajdonos pedig nem fogadta el a tűzoltók által mentési lehetőséget - hivatkozva arra, hogy kár keletkezik azzal az autójában, így nem tudtak segíteni a gépjármű vezetőnek.
A környékbeliek elmondása szerint körül-belül két hónapja adták át csatornázás után a területet, és a feltételezések szerint a betemetett csapadék-elvezető feletti terület szakadhatott be.
Az illetékest eddig nem sikerült elérnie szerkesztőségünknek. További információk később.

(www.haon.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Debrecen  
Szégyellős hőlégballont láttam
  2010-04-29 19:49:53, csütörtök
 
  Ma vettem fel ezt a szégyellős hőlégballont az erkélyünkről, szép kilátás volt rá, bár hamar eltűnt:

A szégyellős hőlégballon Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-04-29 19:42:18
feltöltő: ujjozsef
nézettség: 855
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Szégyellős, hőlégballon,
kategória: felnőtt
leírás: Ma délután vettem fel az erkélyünkről ezt a hőlégballont. Sajnos szégyellős volt, hamar elbújt a fa mögé.[m5]

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Debrecen  
Kirándulójáratok aVekeri-tóhoz
  2010-04-29 18:20:44, csütörtök
 
  Kiránduló járatok a Vekeri-tóhoz

Szombattól szabad- és munkaszüneti napokon kiránduló járatokat közlekedtet a Vekeri-tóhoz a Volán.

Május 1-től szabad- és munkaszüneti napokon kiránduló járatokat közlekedtet a Vekeri-tóhoz, a Debrecen, Autóbusz-állomás - MÁV állomás - Mikepércsi út - Alkotóház - Víg-Kend major - Vekeri-tó - Dorcas kemping útvonalon.

A járatok az alábbi menetrend szerint közlekednek:

Autóbusz-állomástól indul: 08:45, 09:45, 11:45, 13:45, 15:45, 17:45 órakor.
Dorcas kempingtől indul: 09:10, 10:10, 12:10, 14:10, 16:10, 18:10 órakor.

A járatok valamennyi, az útvonalon lévő helyközi megállóhelyen megállnak és kizárólag egy útra szóló menetjeggyel vehetők igénybe.
(www.dehir.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Debrecen  
Új vezetőt keresnek a Kodály..
  2010-04-29 18:17:43, csütörtök
 
  Új vezetőt keresnek a Kodály Kórus élére
Négyen jelentkeztek a világhírű zenei együttes vezetésére, egyik pályázat sem érvényes. A közgyűlés úgy döntött, tovább keresi a vezetőt.

Márciusban írt ki pályázatot a Debreceni Kodály Kórus és a Debreceni Filharmonikus Zenekar vezetői posztjára. Négyen jelentkeztek: két budapesti pályázó mellett egy hajdúböszörményi és egy debreceni jelölt volt a pozícióra. A bíráló bizottság azonban úgy döntött, hogy egyikük pályázata sem felel meg formailag a kiírásnak. A debreceni közgyűlés ezért úgy határozott, hogy érvénytelenek a pályázatok. Ez azt is jelenti, hogy a testület újabb kiírást készít. Egy hónap múlva jelenik meg az új pályázat a debreceni zenei vezetői poszt betöltésére.
(www.dehir.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Debrecen  
Nem lesz türelmi zóna
  2010-04-29 18:14:12, csütörtök
 
  Nem lesz türelmi zóna Debrecenben. Erről is döntött mai ülésén a városi közgyűlés. A testület nemcsak lányokról, hanem számokról is tárgyalt. A szocialisták támogatása nélkül fogadták el a tavalyi évi zárszámadási határozatot. Emellett pályázatot írtak ki egy repülőtéri cargo és logisztikai bázis megépítésére.

Nem ismerősére vár a lány a Hadházi úton. Mindennapos feladatot ad a prostitúció a rendőrségnek. Tavaly 97 örömlány ellen indítottak eljárást. Egy évvel korábban 158 esetben intézkedtek a járőrök. Erről is beszélt Uzonyi Attila városi rendőrkapitány mai beszámolójában. A városi közgyűlés úgy döntött, hogy idén sem alakít ki türelmi zónát a városban. A testület nemcsak bűnüldözési, hanem gazdálkodási szempontból is értékelte a múlt évet. Az önkormányzat 2009-ben 63,3 milliárd forint bevételt könyvelhetett el. Kiadása a takarékos gazdálkodás miatt 59 milliárd forint volt, így több mint 4 milliárd forint a pénzmaradvány.A szocialisták szerint ezzel együtt sem lehet sikeresre értékelni a múlt évet.

- Összességében 7 milliárd forint értékben hitelt vett fel a város, és olyan fizetéseket ütemezett át, amiket a 2009-es évben kellett volna teljesíteni, erre azt mondani, hogy sikeres volt a város gazdálkodása, az minimum megkérdőjelezhető - hangoztatta Zsiros Zsolt, az MSZP városi frakcióvezetője.

Másképp látja az önkormányzat pénzügyi helyzetét Papp László fideszes frakcióvezető. A politikus azt mondta: a város adósságszolgálata kielégítő volt 2009-ben. Annyi hitelt vett csak fel az önkormányzat, amennyit egyébként ki is fizetett.

- A város adósságállományának szinten tartása mellett sikerül az önkormányzat költségvetését stabil helyzetben tartani. Kiegyensúlyozott, stabil volt 2009-ben is a város gazdálkodása - nyilatkozta Papp László, a Fidesz debreceni frakcióvezetője.

A testület végül a szocialisták elutasítása mellett 34 igen és 11 nem szavazattal elfogadta a tavalyi zárszámadást. A közgyűlés pályázatot is kiírt. Beruházót keres az önkormányzat egy cargo és logisztikai bázis építésére. A területet nem eladja a város, hanem 99 évre bérbe adná a jelentkezőnek.
(www.dehir.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Debrecen  
Péntektől nem lehet parkolni..
  2010-04-29 18:11:22, csütörtök
 
  Péntektől nem lehet parkolni a Hal közben

Csobogó és új padok is lesznek a megújuló Hal közben. A munkálatok pénteken kezdődnek, holnaptól már nem lehet parkolni a téren. A terület egy része díszburkolatot kap, a másikat füvesítik. A beruházással a sétálóövezetet bővítik.
(www.dehir.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Debrecen  
Jazz a belvárosban
  2010-04-29 18:09:17, csütörtök
 
  A '20-as évek Amerikájának zenei ,,termése" csendül fel holnap Belvárosi Közösségi Házban, a Melódia Big Band Debrecen előadásában.

Április a jazz hónapja Amerikában. Ebből az alkalomból háromrészes programsorozatot indított útjára az Amerikai Kuckó, amelynek utolsó rendezvénye április 30-án (pénteken) 18 órakor kezdődik a Belvárosi Közösségi Ház Pódiumtermében (Kossuth u. 1.). A rendezvényen a Melódia Big Band Debrecen előadásában főként a '20-as évek Amerikájának zenei ,,termése" csendül fel, de a zenészek játszanak majd '30-as, '40-es évekbeli szerzeményeket is. A '20-as évek Amerikáját a jazz korszakának nevezték.

A Melódia Big Band Debrecen a következő dalokat fogja játszani az ingyenes koncerten:

1. Glenn Miller-Jerry Gray: American Patrol (Külvárosi Őrjárat)
2. Duke Ellington, Johnny Merker and Billy Strayhorn, arr. Jerry Novak: Satin Doll
3. By Dorothy Fields and Jimmy McHugh, arr. Sammy Nestico: I can't give you anything but love
4. Dorothy Fields, music by Jimmy McHugh, arr. Sammy Nestico: On the Sunny Side of the Street
5. Music by Henry Mancini, arr. by Mike Lewis: The Pink Panther
6. Carl Sigman, Jerry Gray by Jeff Hest: Pennsylvania 6-5000
7. Fred Ebb, music John Kander. arr Frank D. Cofield: Theme for New York, New York
8. Arr. Roder Holmes: Just a gigolo/I Ain't Got Nobody (And Nobody Cares For Me)
9. Words by Ira Gershwin, music by George Gershwin, arr. by David Wolpe: ‘S wonderful
10. Music by Walter Donalds, Lyrics by Gus Cahr, arr. by David Wolpe: Makin' Whopee
11. Words by Lorenz Hart, music by Richard Rogers, arr. by David Wolpe: The Lady is a tramp
12. Duke Ellington, arr. Reg Owen: Caravan
13. By Sammy Nestico: Sam' Boogie
14. Bruce Sussman and Barry Manilow, music C. Albertine, arr. Jerry Novak: Banstand Boogie
15. By Chuck Rio, arr. Michael Sweeney: Tequila
(www.dehir.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Debrecen  
Két debreceni az APEH új....
  2010-04-29 07:36:42, csütörtök
 
  Két debreceni az APEH új feketelistáján

Egy cég és egy magánszemély szerepel debreceni címmel azon a listán, amit a legnagyobb adóhiánnyal érintett adózóról állított össze az APEH.


Egy Küküllő utcai magánszemély 58,5 millió forint adót nem fizetett be, amiért 54 millió forintos büntetést kaphat. Ezzel a tartozással a férfi a feketelista harmadik helyén áll országosan. A legnagyobb összeggel egy kiskunhalasi férfi tartozik, tőle 89 milliós be nem fizetett adó mellett 85 millió bírságot is vár az APEH.
A cégek kétes ragsorában a 105. helyen szerepel egy debreceni, Mézharmat utcai kereskedelmi és szolgáltató kft. A társaság 104 millió forint adót nem fizetett meg, ezért 74 millió forintos jogkövetkezménnyel kell számolnia. Ebben a fekete ragsorban egy budapesti cég a 2010-es első negyedévi csúcstartó, 2,7 milliárd forint adót nem fizetett meg, ami mellé további 2,3 milliárd forintot szabott ki rá büntetésként az APEH.
(www.dehir.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Debrecen  
Szépül az egyetemi aula
  2010-04-29 07:34:24, csütörtök
 
  Folytatódott a Debreceni Egyetem Aulájának rekonstrukciója: másfél év elteltével újabb két ólomüveg ablak helyreállítása készült el.

Az egykori Tisza István Magyar Királyi Tudományegyetem főépületében Róth Miksa neves üvegfestő tervei alapján 1938-ra készült el az Aulát díszítő öt üvegablak, de nem sokáig gyönyörködhettek benne az egyetem polgárai. A II. világháborúban - mint oly sok más érték - ez is megsemmisült.

Közel nyolc évtized telt el, míg megkezdődhetett a rekonstrukció, köszönhetően Vince László szorgos kutatómunkájának. A nyugalmazott rektori titkár az egyetem kézirattárában bukkant rá korabeli vázlatokra, fekete-fehér fotókra. Az eredeti tervek mai napig nem kerültek elő. A kutatás során előkerült azonban a tervekhez készített vízfestmények eredetije, így a megmaradt töredéküveg, a fényképek és akvarellek alapján elkezdődhetett a tervezés.

Az egyetem vezetése előteremtette a pénzt az öt ablak újbóli elkészítésére: a kivitelezésre kiírt pályázatra öten jelentkeztek, közülük Velledits Lajos restaurátorművésszel kötött szerződést az intézmény 2007 júliusában. Az első - középső ablak elkészítésére 2008 decemberéig kellett várni. Ekkor került helyére az angyaloktól közrefogott magyar királyi címert és a Református Kollégiumot, mellette Debrecen város Isten bárányát ábrázoló címerét, és az intézmény egykori névadója, Tisza István 17. századból származó családi címerét ábrázoló ólomüveg ablak.

- Hosszas előkészítő munka után most a filozófiai és az orvosi fakultást jelképező ablakok készültek el, előbbi az utrechti, utóbbi a wittenbergi egyetem látképével - tájékoztatott Sárvári Géza műemlékvédelmi szakmérnök. A még hiányzó két ablak restaurációja egyszerre készül el, a jogi fakultás ablakán Zürich, a teológiát jelképezőn pedig Genf látképével, várhatóan 2011 végére.
(www.dehir.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Debrecen  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 256
  • e Hónap: 1509
  • e Év: 98981
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.