Belépés
m-irene.blog.xfree.hu
"Az élet szép, Tenéked magyarázzam." Molnár Irén
1955.05.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
A Lélekpillangó meséje ( 2013. ápr. 01-i történet )
  2013-04-01 13:59:13, hétfő
 
 

Link

A Lélekpillangó meséje ebben az évben véget ért. Ma húsvét hétfője van. A mesét nagyon sok kis és nagy gyermek olvasta, követte végig. Tízezrek érették meg általa az adakozóvá válás lényegét.

A szavazás során 3 olyan ügyet, életművet tartottak a figyelem kereszttüzében, mely méltán érdemelte azt. Reméljük ma, az utolsó napon, még Te magad is szólsz néhány embernek, hogy a szavazás állása egyértelműen eldőljön.

Ilyenkor az a szokás, hogy ajándékot adunk egymásnak. Édeset, házról házra járósat, amelytől termékenyek, illatosak lehetünk. Ezért ma egy ajándék vár rád.

A Lélekpillangó meditáció, melyet ne csak te magad végezz, hanem add oda azoknak, akiknek örömet okozol vele! Link


A Lélekpillangó 2013-as jótékonysági kampánya ma éjfélkor véget ér. A tudáscsomagot még ma éjfélig meg tudod vásárolni, az eddig beérkezett rendelésekből áll majd össze az életműdíj alapja. Később már jóval drágábban, a készlet erejéig lesz csak hozzáférhető, a csomag, ám a vásárlásoddal akkor is az Emberért, a lélek megmentéséért alapítványt támogatod.

Tarts velünk április 20-án a díjátadó Boldogságnapon és egész évben, a Lélekpillangó következő eljöveteléig!Link
 
 
2 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 31-i történet )
  2013-03-31 14:01:09, vasárnap
 
 

Link

A szikomorfa két mesebeli, titkos odvát titokzatos tündérlények vették körül. Pillangó szárnyukon nem volt két egyforma rajzolat. A gyerekek, és az igazán érzékeny, csöndben figyelni tudó mesélők ismerik csak őket, ők is csak ritka alkalmakkor, szemhunyásnyira pillantják meg titkaikat. Ők, akik még képesek megpillantani a bokor alatt elsurranó húsvéti nyulat, akik értik a tojások minden míves rajzolatának titkos jelentését.

Ezek a titokzatos tündérlények ma lágy hálóval rejtették el a szikomorfa szíve körüli odvakat, finom gallyakkal takarták el a bölcsőket, s hallhatatlan daluk védelmébe fonták az eljövendő esztendő Lélekpillangóit.

A Lélekpillangó pár pedig szerelmes egyetértésben rebbent tova az alkonyatban, átadva a szent küldetést azoknak, akik szívében ebben az esztendőben lángra lobbantották az aranyló csillámot .

Húsvét vasárnapjától, a Feltámadás, az öröklét üzenetét megértve mostantól te magad viszed tovább...
Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 30-i történet )
  2013-03-30 19:27:47, szombat
 
 

Link

A Lélekpillangók ma megpillantották a követ - a Bölcsek Kövét. Mindvégig ott volt. Ott, ahol minden áldott nap láthatták, ahol mindig nekivethették a hátukat - de ahol csak ma észlelték teljes pompájában.

A szikomorfa odvának rejtekén lapult. Ott volt észrevétlen - mégis valóságosan. Nem volt ez más, mint a varázslatos szikomorfa szíve. A szív, mely összekötötte a két kis rejtekadó odút, melyből az egyik az erdő örök éléskamrájára, a másik a város mindig nyitott pitvarára nézett. A követ, mely minden erőnek a középpontjában állott. Az ős-aranyat, melyhez minden létező szívének középpontja csatlakozott.

A Lélekpillangók megkapták hát a beavatást. Boldogságuk beteljesült. Hirtelen ezernyi szólamban és színben hallották csengeni a dallamot, s megértették: ez a megfelelő idő arra, hogy nászuk beteljesüljön. A harangok ma hallgattak - s helyettük ez az égi dallam szólt mindazok szívében, akik követték a Lélekpillangók misztériumát.

Ölelésükben egyé váltak. Teljes egyetértésben a szív mindkét oldalát lágyan megérintve gondoskodtak arról, hogy a következő esztendőben is megtörténhessék ugyanez a csodálatos misztérium. Hogy az erő, mely szárnyat ad a pillangóknak, folyamatosan lüktethessen a világokon át.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 29-i történet )
  2013-03-30 19:25:13, szombat
 
 

Link

A Lélekpillangók a Beavatás előtti utolsó lépcsőfokon állva megértették: ők öröktől fogva léteznek. Nincsenek Lélekpillangók, nem létezik idő - egyetlen örök körforgás van csupán, melyben csak játék az anyag. Egyetlen Lélekpillangó van, mely azonos az összes emberrel, az összes ember szíve közepén lakozó aranycsillámmal. Nincs idő, nincs tér, akár ha úgy tetszik, valóság sem létezik... megszűnt minden, és megérkezett minden.

A Lélekpillangó pár visszatalált oda, ahonnan elindult - végtelen boldog, bölcs és kiteljesedett érzés kerítette őket hatalmába, mely átívelt mindenen, ami megismerhető ésszel, látható szemmel, vagy egyáltalán érzékelhető a testi érzékszervekkel.

Végre bepillantást nyertek a Titokba. Az átváltozásba, mely most a városban is zajlott. Zajlott az egyházban, a hitben, a vezetősben, a gazdaságban. Minden területén a létezésnek.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 28-i történet )
  2013-03-30 19:22:00, szombat
 
 

Link

A Lélekpillangó pár olyan erővel érezte az emberektől feléjük áradó szeretet örvénylő lüktetését, hogy megértette végre: ez az erő nem más, mint ami forgatja a világot a tengelye körül. Ez az erő az, ami mindenkiben azonos. Ez az erő, mely mindent mozgat, és amely ugyanakkor képes mindent elpusztítani is. Ez a végtelen erő adja a szemnek, hogy pislogjon, a szívnek, hogy szeressen, s a Lélekpillangóknak azt, hogy a boldogságot tudja közvetíteni az embereknek. Az erő több, mint szeretet, a szeretet maga az erő. Ez a szeretet túlmutat minden emberi gyarlóságon, mert ez csupa lüktető, élő folyamat, a szerelmeskedésből a beteljesültség, a művészetből a katarzis, a születésből az első föllélegzés, a halálból a belátó csönd. Ez a szeretet nem áll meg, mégis mozdulatlanul, örökké jelenlévő. Ez a Lélekpillangók szárnyának mozdítója, a szívdobbantó erő.Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 27-i történet )
  2013-03-27 19:47:30, szerda
 
 

Link

A világot törvények mozgatják. Vannak emberi törvények, melyek igazságosak vagy igazságtalanok - ezt a Lélekpillangók jól látták, míg a világi küldetésüket teljesítették. Ám létezik az univerzális törvény is, mely mindig és szükségszerűen igazságos. Ez a törvényszerűség határozza meg, hogy a pillangó szárnya felrepítse testét, ez mondja meg a csecsemőnek, hogy első levegővételére a tüdejét használja, ez tudatja a méhekkel, hogy merre van a virágzó mező. Ezek a törvények megmásíthatatlanok. Ezek a törvények azok, amelyek szerint élünk.

A Lélekpillangók ma az egyetemes törvények adta fix pontokat fedezték fel a világban. Megértették, hogy az örökkévaló dolgok törvénye mindenütt igaz ezen a Földön. Amit feldobtál, az leesik. Amit megöltél, az ugyanabban a testben nem kel többé életre. Amit megettél, azt megemészted, s amit megemésztettél, az szükségszerűen távozik belőled, táptalajt adva mindannak, ami életet ad. Ha követ vetsz az állóvízbe, az feléd gyűrűzik.

Pont annyit kapsz vissza a külvilágtól, amennyit te magad adtál. A Lélekpillangók megértették, hogy ők mindent odaadtak. S megérezték az erőt, amely erős, boldog szeretet formájában visszahatott hozzájuk. Ebben az erőben nem más volt jelen, mint a beavatás következő lépcsőjének értelme.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 26-i történet )
  2013-03-27 19:41:22, szerda
 
 

Link

A Lélekpillangók új napra ébredtek, és ma szinte harsogón kiabálta az élet a folytonosságot. A beavatás harmadik fokán álltak, s figyelték, ahogy az erdőben megszületik egy szarvasborjú, s ugyanekkor a városban lélek fogan meg egy fiatal nő méhében. Figyelték, ahogy a szikomorfa gyökerei közt élő hangyák elhordják a néhány napja még a gyökerek közt szaladgáló szürke egér tetemét. Figyelték, ahogy a lehullott ágakból a madarak fészket építettek, ahogy a lehulló harmat a vizével táplálta a növényeket és rovarokat, akik aztán táplálékként szolgáltak a madaraknak.

Minden céllal volt jelen ezen a világon. Mindennek volt párja, s gondoskodott arról, hogy utódai legyenek, hogy ha visszatér az örök körforgásba, ők vigyék tovább a küldetést...

A Lélekpillangók boldog ölelésben fonódtak össze.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 25-i történet )
  2013-03-27 19:38:53, szerda
 
 

Link

Az új nap reggelén a Lélekpillangók a szikomorfa legkisebb ághegyén csüngő harmatcseppre lettek figyelmesek. Úgy tükröződött benne a nap, hogy aranyló foncsort vont a vízcsepp mögé, s a Lélekpillangók megpillantották tükörképüket ebben az egyetlen vízcseppben. Kacagva álltak a csepp elé, jót derültek, ahogy pohos, vagy éppen másik szemszögből karcsú torzójuk visszatükröződött a csepp-tükörben. Egymás tündöklő, szerelmes szemébe néztek, és ott is megpillantották önmagukat, akár a sebesen felszáradó vízcsepp tükörben.

Játékos kacagásuk ekkor komoly, szerelmes hallgatássá nemesedett, s megértették a beavatás második lépcsőfokának tanítását: egymás szemében tükröződünk - magunkat csak a másik által láthatjuk. Ám a kép, amit látunk, soha nem a valóságos ént mutatja. Az minden esetben annak tükröződése. Az egységet megélni a kettő által lehet. A világban minden dolognak megvan a párja, ahogy a Nap tüzét az éj sötétjében visszatükrözi nekünk a Hold.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 24-i történet )
  2013-03-27 19:36:58, szerda
 
 

Link

A Lélekpillangó pár arra várt, hogy a mai nap valamilyen különleges esemény fog történni. Nyílt szívvel várakoztak, de semmi nem vonta magára a figyelmüket, amit jelnek vehettek volna. Figyeltek hát tovább, amikor hirtelen megérezték...

Semmi nem ok és cél nélkül való. Érezték a szikomorfa nedvességét, az erőt, mely a fában évről évre leveleket növeszt, gyümölcsöt hoz. Érezték, ahogy a fa tövében szorgalmas hangyák végzik munkájukat, és a fa koronájában vadméhek csapata édes mézet gyűjtöget, hogy a kék madarak enni adhassanak fiókáiknak.

Megértették, hogy ezen a világon minden élőlény úgy jön a világra, hogy küldetése van. Legyen az ember, vagy kicsiny hangya, legyen az pillangó, vagy éppen az ég madarai közül az egyik, létezése mindenképpen szükségszerű és nyilvánvaló. Mindenki fontos a maga helyén.

A beavatás első tézisét hirtelen minden érző, akikhez a Lélekpillangók csak ellátogattak, hirtelen tudta. Úgy robbant tudatukba ez a mindennél fontosabb tudás, ahogy az élet első pillanatában robban be a termékenyítő mag az anyaméhben várakozó sejt közepébe. Az ébredő emberek hirtelen a küldetésüket kezdték keresni.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2013. márc. 23-i történet )
  2013-03-23 19:52:53, szombat
 
 

Link

A Lélekpillangó pár megértette, hogy a kék madarak násza jelzés az ő számukra is, ám küldetésük egy része még hátra volt. Varázslatos hét nap várt rájuk, melynek minden ízét élvezettel és mély küldetéstudattal kóstolják végig, minden pillanatát élvezettel látják, minden ölelését boldogan várják, minden hangját szívükbe fogadják.

,,Hét nap múlva, ha a beavatást megkaptátok - szólt hozzájuk a kék madarak dala - a ti nászotok is gazdag eredményt hoz majd! Figyeljétek a jeleket!"

Megkezdődött a Lélekpillangó pár beavatása. Útjukon jelek vezették őket. Gyengéd tanításokban kapott, finom kis utalások ösvényén haladtak előre, melyeket az eddig megtapasztalt és megértett tudás és tisztaság szegélyezett. Felkészülten várták hát, hogy sor kerüljön erre a végső, nagy lépésre.
Link
 
 
0 komment , kategória:  A lélekpillangó meséi  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 23925 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 83
  • e Hét: 839
  • e Hónap: 2109
  • e Év: 250711
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.