Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Így jártam anyátokkal sorozat szalvétás epizódja:
  2014-05-28 21:07:36, szerda
 
  Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 2x17 - Arrivederci, Fiero
2014. április 16. 13:00 - sawyer_15

Nos, a sorozatzáró résztől én speciel máig nem tértem teljesen magamhoz, de tekintsünk el attól a valahol gyomortájékon jelentkező kellemetlen izétől, amit okozott és helyette a sorozathoz illően ugrándozzunk kicsit az időben, ezúttal vissza pár évet, és tegyünk úgy, mintha. Nem lesz könnyű. Nyitókép: Ted és Marshall furikáznak, és baromira örülnek maguknak, meg annak, hogy még egy mérföld, és Marshall élete értelme eléri a kétezret. Csak remélni tudom, hogy ez alatt nem Lily múltját és műszaki jártasságát dekódolja. Thanks god, nem, helyette a Fieroját becézgeti, miközben Ted egy Robi rotációs kapa teljesítményével ekézi a nyugdíjas verdát: öregszaga van és furcsa hangok jönnek belőle hátul, csak pár gyöngyszem az analógiából.

Mindegy, mielőtt Fierot kiállítják a szekérmúzeumban, a nyugdíjas-búcsúztatóra Marshall megszavaz pár kubai szivart, egyenesen a kínai negyedből, pont a 2000 mérföldes alkalomra szánva. A szivardoboz eredetéhez nem férhet kétség, amit jól bizonyít, hogy két kínai evőpálcika kerül elő belőle, de legalább ízléses szalvétába csomagolva. Erre Ted is csak Üvegtigris Gaben örökbecsű konklúzióját tudja levonni, ,,na, ezzel speciel átbasztak". S még nincs vége a hányattatásoknak, a röhögéstől Marshall belerongyol egy akkora kátyúba, hogy lerobbannak. Ezt a szerepet vagy egy kátyúdublőrre osztották, vagy a Róbert Károly körútról importáltak egyet a jelenet kedvéért.

Ted-apu a háttérben elnarrálja a heti Coelho-parafrázist: Gyakran nem azt kapjuk az élettől, amiről álmodoztunk, emiatt próbálunk megőrizni pár apróságot, amik a régi énünkre emlékeztetnek. Egy tetkó, egy köldökpiercing, Marshall számára pedig a Fieroja jelentette a kapaszkodót a múltba. Minél inkább távolabb került az álmától, a környezetvédelemtől, annál jobban ragaszkodott élemedett korú kocsijához. Nem éppen apróság, de még mindig valóban jobban passzolt Marshallhoz, mint egy nonfiguratív varrat a bal lapockán.

Egy fasza kis autószerelő műhelyben folytatjuk, Ted tízlittyós fazékkal önti Marshallba a lelket, ha valahol, hát ebben a műhelyben összefércelik a Fierot, nézd a falon a sok díszes oklevelet, ja, arról, hogy a segédszerelő megevett egy félkilós steaket, ez is valami, legalább ők is jók valamiben. A forgatási helyszín elképesztően hiteles amúgy, nemhogy egy fél köbcenti motorolajszag nem árad a képernyő pórusaiból, de sehol egy bögyös-faros Miss Május a kilencvenvalahányas Playboy-ból, a kellékes akkor járt autószerelőnél, amikor a joviális Putyin gáláns engedékenységet mutatott területi kérdésekben.


Tedék éppen annak örömködnek, hogy így legalább lemaradnak a szalvétahajtogatásról, mert Lily legújabb őrülete esküvő fronton, hogy mindenki kézzel hajtogatott szalvétadarvakba törölje majd az éjféli töltött káposzta maradványait. Korai volt az öröm, kivágódik az ajtó, és Lily képében helybe jön az origami party, Barney és Robin sem úszták meg, lehet kezdeni a redőzést-visszahajtást, szárnyaljanak a darvak. Valahogy senki nem kezd veszett hullámzásba.

Átesünk egy kis polimizáláson, hogy Marshall számára a Fiero egy kiscsaj, vagy kissrác, vagy esetleg az LMBT-fesztiválok transzvesztita szekciójának vezérszónoka. De csak azért, hogy Robin rákérdezhessen, mióta tart ez a sajátosan boldog viszony, és belecsaphassunk a Fiero flashbackekkel zsúfolt élettörténetébe. Ha valaki meglepődött, magára vessen. Na, akkor indítókulcs kézben, adjuk rá a gyújtást: Marshall 16 évesen kapta a Fierot a korábban megismert lapaj bátyjaitól, és ez nem volt kedves húzás a részükről, meséli olyan arccal, amitől megsavanyodik a tartóstej. Flashback. A pattanásos, bundesfrizurás Eriksen testvérek úgy néznek ki, mintha a Borussia Dortmund ificsapatának edzéséről lógnának el éppen, Marshall-junior kinézetén a fogszabályzó fémes csillogása sem javít sokat.

A tesók a Fiero kulcsért cserébe azzal szopatják Marshallt, hogy utolsó próbatételként hozzon nekik 12 kávét a közeli drive-in gyorskajáldából. Egy kitétel, ők határozzák meg, milyen ruha lehet rajta. Marshall junior még veszettül nem érzi, hogy éppen most vágják keresztül a palánkon feszesre húzott szopóálarcban, mert annyit kérdez, Tényleg csak ennyi???, ahelyett hogy egy lemondó sóhaj kíséretében elkezdene vetkőzni. És lőn, Marshall mindösszesen két sor fogszabályzóban gurul be a kiadó ablakhoz. A meztelen Marshallból mi már kaptunk egy adagot pár résszel ezelőtt, így nem lepődünk meg annyira, mint a pultos, miközben kipakolja a 12 kávét... tartó és fedél nélkül, mert két colos srác fél órája felvásárolta az összeset.

Marshall olyan módszeresen bástyázza körbe magát a kávékkal, ahogy Bajnaiék eredményváróját kordonozta el a VII. kerületi önkormányzat. De hiába próbálna lábujjhegyen hazavánszorogni a Fieroval, a két lesben álló báty előugrik a gyorskajás bodé rejtekéből, Marshall pedig a saját bőrén tapasztalja meg a forró kávé perzselő frissességét. Innen ered a nincs kaja/nincs pia a Fieroban szabály. A számláló 72108 mérföldet mutat, a magnóból az I'm gonna be bömböl a The Proclaimers előadásában.

Vissza a szervízbe (megint rácsodálkozom, hogy az egész műhely mennyire steril, ide a rozsdásat, hogy a felvétel előtt egy órával még a Grace klinika forgatásán mosakodtak be itt a rezidensek szívbillentyű-műtéthez), Barney elrontja a hajtogatást, a daruja leginkább egy hormonzavaros kölyökrinocéroszra hasonlít, az meg baromira nem illik az esküvői hangulatba. Lily lehajszárítozza a fejét, közben ledarál egy félperces völgy- és hegyhajtásokkal súlyosbított használati utasítást, Barney olyan őszinte értetlenséget tükröz, amelyhez foghatót csak a Széles Gábor facebook üzeneteit olvasgatók élhetnek át.

Ted sztorija következik, felvezetésként vitába kezd Marshallal, a kajaszabály hülyeség, meg is halhattunk volna miatta, példának hozza a 100 ezres fiaskót, amit Marshall következetesen Fiero-askóként emleget, én kérek elnézést, Geszti biztosan ott sertepertélt a forgatókönyvírásnál. Jöhet a flashback: első év az egyetemen, téli szünet, Ted és Marshall még nem voltak igazán jóban. Koleszszoba, borzas Ted szemüvegben, a srácok olyan batikolt pulcsikban, amiért Woodstockban békejel medállal a nyakukban ment volna ölre még a betépett hippisereg is.

Marshall felajánlja, hogy kitérővel hazaviszi Tedet, jól jönne a benzinpénz. Ted lepattintja, egyrészt a szülei élnek Ohioban, ő a pillanatban él, ami Ted retro fejével párosítva kimeríti a vizuális oximoron fogalmát. Másrészt, nem megy haza szünetre, mert szeretné, ha Karennel - aktuális randomlány - működne a távkapcsolata, hálaadás óta nem látták egymást. Oké, hívj, ha meggondolod magad. No way, Karen pipa lenne, ha nem találkoznánk. Látatlanban büdös nagy szivola lehet a csaj.

A kocsiban folytatjuk, ahool Ted morózusan mormogja maga elé, hogy közös döntés volt, mégha Karen jött is elő az ötlettel. (Szivola, mondom.) Kicsit diskurálnak Lily-ről, Marshall nagyzol, nem fekszem az első csirke elé, nem lehet ketrecbe zárni, bla-bla. Az út eleje tipikus kocsizás, mennek a mérföldek (99788), szól a zene (I'm gonna be, I'm gonna be...), egyfolytában ugyanaz a szám. Ted feje a harmadik ájmgonabí után annyira elkeseredett lesz, amilyet Kálomista Gábor vágna, ha egy első sorközepi székbe szíjazva kellene végignéznie egy Shilling Árpád-féle színházi maratont.

A folytatás fényképekkel illusztrálva a linkre kattintva olvasható el:
LinkLink

 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
Ha a szalvétáknál baleset történik,megérkezik a mentőosztag:
  2014-03-04 09:59:07, kedd
 
  Ők a szalvétaangyalok, akik mikor kell, segítenek a szalvétákon:

Szalvétás mentőosztag:a szalvétaangyalok Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-03-04 09:47:49
feltöltő: venci76
nézettség: 2097
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: szalvéta, mentő, angyal,
kategória: animáció/videojáték
leírás: A szalvétás mentőosztag, a szalvéták elázásakor.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
Szalvéta a díványon:
  2014-03-04 08:23:41, kedd
 
 
Szalvéta a díványon Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-03-04 08:18:34
feltöltő: venci76
nézettség: 1402
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: szalvéta, dívány,
kategória: anime/rajzfilm
leírás: Szalvéta a díványon.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
A hasimádó szalvéta története :
  2014-03-04 07:57:22, kedd
 
  A hasimádó szalvéta története tekinthető meg ezen a rövid videofelvételen:

A hasimádó szalvéta Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-03-04 07:52:59
feltöltő: venci76
nézettség: 1724
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: szalvéta, trükk,
kategória: animáció/videojáték
leírás: A hasimádó szalvéta története tekinthető meg a felvételen.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
Szalvétás jelenet Az ünnep című filmből:
  2014-01-29 06:43:54, szerda
 
  Holiday
(The Holiday)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 138 perc, 2006 (12)

The Holiday - Mr. Napkin Head Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-01-29 06:37:57
feltöltő: venci76
nézettség: 1089
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Mr., Napkin, Head, Jude, Law,
kategória: baki/vicces
leírás:

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.


rendező: Nancy Meyers
forgatókönyvíró: Nancy Meyers
zeneszerző: Hans Zimmer
operatőr: Dean Cundey
producer: Bruce A. Block, Nancy Meyers

szereplő(k):
Cameron Diaz (Amanda)
Kate Winslet (Iris)
Jude Law (Graham)
Jack Black (Miles)
Eli Wallach (Arthur Abbott)
Rufus Sewell (Jasper)
Edward Burns (Ethan)
 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
Szalvétás jelenet a Reszkessetek betörők ! című filmből
  2014-01-28 19:21:01, kedd
 
  Miknek az okán és mikre lehet hirtelen használni a szalvétákat?
Coke napkin milk Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-01-28 19:04:24
feltöltő: venci76
nézettség: 2002
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: IMAG0267,
kategória: baki/vicces
leírás:

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
Vigyázz, mielőtt esetleg te is szalvétapofont kapnál! -video
  2014-01-15 18:15:38, szerda
 
  Lányok heccelődnek egymással ezen a videofelvételen.

napkin slapped! Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-01-15 18:11:06
feltöltő: venci76
nézettség: 2246
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: slap, ouch, funny,
kategória: baki/vicces
leírás: by noes request. miss you guys!

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
Itt pedig sörözés közben heccelődnek egymással ezzel a srácok:

beer napkin slap Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-01-15 18:21:06
feltöltő: venci76
nézettség: 775
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Beer, slap, funny,
kategória: party
leírás: Dude doesn' t chug his beer so he gets slapped with a nasty beer napkin

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
Egy szalvétás jelenet az Egy rém rendes családból:
  2014-01-01 19:18:59, szerda
 
  Egy kis jelenet az Egy rém rendes család című szappanoperából,melynek ha csak kis elemként is, de része a szalvéta:

Jefferson megmenti Peg udvarlóját Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-01-01 19:16:23
feltöltő: venci76
nézettség: 885
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Egy, rém, rendes, család, Peg,
kategória: felnőtt
leírás: Részlet az Egy rém rendes család című szappanoperából, ahol Jefferson megmenti Peg udvarlóját a fulladástól.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
A Szomszédok sorozat is kezdődött szalvétás szituációval:
  2013-06-03 10:33:06, hétfő
 
  Az egykori magyar szappanopera is kezdődött szalvétás szituációval. Ez a 241. rész kezdete:Szomszédok 241. rész Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-06-03 10:18:31
feltöltő: venci76
nézettség: 5558
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Szomszédok, Vágásiék, szalvéta,
kategória: család
leírás: Szomszédok , 241. rész: Vágásiék első tyúkhúslevese.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
Kukori és Kotkoda: A hattyú
  2013-03-15 17:27:27, péntek
 
  A Kukori és Kotkoda című rajzfilmsorozat egyik részében is emlegetve van a szalvéta:

Kukori és Kotkoda: A hattyú Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-03-15 17:23:34
feltöltő: venci76
nézettség: 6410
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: Kukori, Kotkoda, hattyú, rajzfilm,
kategória: anime/rajzfilm
leírás: Kukori és Kotkoda, 1. évad 4. része: A hattyú

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Film,szalvéta felvillanásával  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 1943
  • e Hónap: 4925
  • e Év: 4925
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.