Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/117 oldal   Bejegyzések száma: 1160 
Gesztenyés eclair
  2018-01-15 01:12:19, hétfő
 
  Gesztenyés eclair

Hozzávalók

A tésztához:
8 dkg vaj
1,5 dl víz
8 dkg liszt
2 db tojás
csipetnyi só
A töltetékhez:
25 dkg gesztenyemassza
1 ek porcukor
1 ek rum
3 dl tejszín

Elkészítés

A vajat a vízzel és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és alacsony lángon folyamatosan addig keverjük, amíg össze nem áll a tészta és már nem ragad az edény falához. Hagyjuk hűlni majd egyenként beleütjük a tojásokat, és habverővel simára kikeverjük.
A tésztát csillagcsöves nyomózsákba tesszük és sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 8- 10 cm hosszú rudacskákat húzunk belőle, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőajtót egy fakanál nyelével kitámasztva, hagyjuk kihűlni a fánkocskákat.
A gesztenyemasszát áttörjük és 3-4 ek tejszínnel, a porcukorral és a rummal simára keverjük, a tejszínből kemény habot verünk, és a felét a összeforgatjuk a gesztenyével. A krémet csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük, és betöltjük vele a félbe vágott fánkokat, majd a masszára nyomjuk a maradék tejszínhabot.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Almás-diós francia pite (galette)
  2018-01-14 00:53:17, vasárnap
 
  Almás-diós francia pite (galette)

Hozzávalók

Három darab pitéhez :
20 dkg liszt
2 ek cukor
1 csipet só
10 dkg vaj
víz
1 db tojás
1 ek barna cukor
A töltelékhez:
12,5 dkg cukor
2 tk őrölt fahéj
6 dkg dió
3 db alma
0,5 db citrom
1,25 dkg vaj

Elkészítés

A tésztához a lisztet elvegyítjük a cukorral, valamint a sóval, és összemorzsoljuk a felkockázott hideg vajjal. Ezután simára dolgozzuk 6 cl jéghideg vízzel, majd folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
A töltelékhez először 1,25 dl vizet felforralunk a cukorral és a fahéjjal, majd fedő nélkül sűrű sziruppá főzzük kb. 20 perc alatt. Közben a diót durvára aprítjuk. A meghámozott és negyedelt almákat a magház eltávolítása után vékony cikkekre vagy kockákra vágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével. A szirupot selymesre keverjük az 1,25 dkg vajjal, majd beleforgatjuk a diót és az almát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kivesszük a hűtőből, három részre osztjuk, és sütőpapíron mindet vékony kerek lappá nyújtjuk.
Az almás keveréket a lapok közepére halmozzuk, és a szélek felé eloszlatjuk úgy, hogy körben egy 2-3 cm-es sáv üresen maradjon. Ezt ráhajtjuk a töltelékre, majd megkenjük az elkevert tojássárgájával és megszórjuk a barna cukorral. Végül a pitéket az előmelegített sütő középső részében sütjük 25-30 percig.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vörösboros körtés csokis pite
  2018-01-12 01:09:59, péntek
 
  Vörösboros körtés csokis pite

Hozzávalók

Vörösboros körtekompót :
4 dl édes vörösbor
2 ek cukor
4 db szegfűszeg
5 db kemény körte
Tészta :
22 dkg liszt
2 ek kakaópor
10 dkg porcukor
1 csipet só
18 dkg vaj (hideg)
1 db tojás (sárgája)
2 ek vörösbor ( amiben megfőttek a körték )
Töltelék :
40 dkg ricotta vagy krémes túró
1 db citrom (reszelt héja)
5 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )
3 db tojás
10 dkg olvasztott tejcsokoládé
vörösboros körtekompót

Elkészítés

A körtét meghámozzuk, kikaparjuk a magházát és félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, hozzádobjuk a szegfűszeget és felöntjük a borral. A körtéket puhára főzzük, de csak annyira, hogy ne essenek szét, majd hagyjuk a borba kihűlni.
A tésztához összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a a cukrot, a sót, a vajat, a tojássárgáját, és a maradék borral, majd átlátszó fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. Ezután kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteforma alját és az oldalát, majd villával megbökdössük pár helyen, végül ráteszünk egy sütőpapírt, arra rászórunk száraz babot vagy lencsét. 180 °C - on, 15 percig sütjük.
A töltelékhez krémesre keverjük a ricottát, a citrom héját, a vanília kivonatot, a pudingport, a tojásokat és az olvasztott tejcsokit. Az elősült tésztára kenünk egy keveset a töltelékből, ráhelyezzük a körtéket a vágott felükkel lefelé és rásimítjuk a megmaradt krémet.
Visszatesszük a sütőbe és 170 °C-on további 35 - 40 percig sütjük. Ha a pite kihűlt, megszórjuk vegyesen tej - és étcsokoládé forgáccsal.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Villámgyors csokipuding
  2018-01-09 22:36:33, kedd
 
  Villámgyors csokipuding

Hozzávalók

1 ek holland kakaópor (púpozott)
1 dl forró víz
2 db banán (érett)
méz (ízlés szerint)


Elkészítés

A kakaóport elkeverjük a forró vízzel, majd kihűtjük, és összeturmixoljuk a banánnal. Ízlés szerint mézzel ízesítjük, és poharakba töltjük. Fogyasztható azonnal vagy jól behűtve.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pepita- sajttorta
  2018-01-09 01:08:59, kedd
 
  Pepita- sajttorta

Hozzávalók

A tésztához:
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
12 dkg cukor
15 dkg vaj
1 tk sütőpor
18 dkg liszt
2 db tojás
csipet só
2 ek tej
Sajtkrém:
50 dkg krémes túró
4 db tojás
2 ek liszt
4 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg vaj
25 dkg mascarpone
25 dkg ricotta
1 tk vanília aroma
A tetejére
10 dkg étcsokoládé bevonó


Elkészítés

A piskóta elkészítéséhez egy edényben vizet forralunk, föléje tesszük egy másik edénybe a kakaóport, a cukrot, és a vajat. Gőz felett megolvasszuk, ha megolvadt, langyosra kikeverjük.
A sütőporral összekevert lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat és a sót. A csokimasszát és a tejet is beleöntjük, majd keverőlapáttal simára keverjük tészta alapanyagát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kikenjük vajjal, sütőpapírt teszünk bele A masszát elsimítjuk benne és légkeveréses fokozaton 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, akkor kivesszük a lapot a papírral, és hosszúkás csíkokat 8-at vágunk belőle. 5 db-ot visszahelyezünk a tepsibe papírral együtt, úgy hogy 1,5 cm-es távolságot hagyunk közöttük.
A túrót a tojással, liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a mascarpone-val, a ricottával, és az aromával simára keverjük. A köztes részeket kitöltjük a sajtkrémmel. Elkészítjük a következő réteget, a krémre helyezzük a piskótarudakat, és szintén kitöltjük krémmel a köztes réseket, majd 160 fokon 40 percig sütjük a sütőben.
Ha megsült, még melegen ráöntjük a felolvasztott étcsokoládét, és elkenjük rajta. A sütit kiemeljük a papírral együtt a tepsiből, és hűtőbe tegyük dermedni.





Megjegyzés

A sütőlap 23x33-as.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Házi túrós krémes
  2018-01-07 01:10:25, vasárnap
 
  Házi túrós krémes

Hozzávalók

Tészta :
25 dkg liszt
15 dkg vaj
csipet só
1 db tojás
1 tk ecet (20 %-os)
2 ek tejföl
Krém :
50 dkg krémes túró
1 db citrom reszelt héja
5 ek porcukor vagy 1 tasak vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
4 ek baracklekvár


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába tekerve 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután két gombóccá osztjuk és lisztezett felületen, egyenként, kb. 18x28 cm-es lapokká nyújtjuk.
A lapokat egy tepsi hátára fektetjük - amire előzőleg sütőpapírt helyeztünk - villával megszurkáljuk, és 180°C - on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A túrót kikeverjük a cukrokkal, 1/2 dl tejszínnel, és ízesítjük citromhéjjal. A maradék tejszínből habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával.
Az egyik tésztalapot megkenjük a lekvár felével, majd rásimítjuk a túrós krémet, a másik lapot szintén megkenjük a maradék lekvárral és a lekváros résszel lefelé ráborítjuk a töltelékre, és kissé rányomkodjuk.
A süteményt folpackkal letakarjuk, és pár órát, vagy egy éjszakát pihentetjük, majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mézes tiramisuszelet
  2018-01-05 23:45:53, péntek
 
  Mézes tiramisuszelet

Hozzávalók

A tésztához :
35 dkg liszt
10 dkg cukor
2 ek méz
8 dkg vaj
1 kk szódabikarbóna
2 db tojás
1-2 ek tej
A krémhez:
7,5 dl tej
1 csomag főzős tejszínes pudingpor
2 csomag főzős tiramisu pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
18 db babapiskóta
1-2 dl kávé
1 ek rum
kakaópor
A tetejére:
2,5 dl Meggle cukrászhab


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mézet, a vajat, valamint a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük.
A lisztet és a szódabikarbónát kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a meleg, mézes masszával és a tojással, hogy puha, gyúrható tésztát kapjunk (ha kemény, adunk hozzá 1-2 ek tejet).
Két részre osztjuk a tésztát, majd egy 20 x 30 cm-es tepsin nyújtjuk, a lapokat néhány helyen megszurkáljuk villával, és a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 6 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. A pudingokat (mindhármat együtt) a tejjel és cukorral felfőzzük, és kihűtjük. A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krémet elfelezzük, és felső lapra kenünk belőle 3 púpozott evőkanállal.
Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk a kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan, rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk.
Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet, és befedjük a második mézes lappal. A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 ek krémmel, és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, valamint a lapok megpuhuljanak.
Másnap a tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük, majd az egészet megszórjuk kakaóporral, és a maradék tejszínnel díszítjük.





Vass Lászlóné ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Banános-nutellás croissant
  2018-01-04 00:10:48, csütörtök
 
  Banános-nutellás croissant

Hozzávalók

27 dkg konyhakész leveles tészta
8 tk mogyorókrém
1-2 db banán
1 db tojás

Elkészítés

A tésztát kitekerjük, és felvágjuk 8 db háromszögre, majd mindegyikre rákanalazunk 1-1 tk mogyorókrémet.
A banánt meghámozzuk,felkarikázzuk, és elrendezzük a tésztaháromszögeken. Mindegyiket feltekerjük, majd kiflit formázunk belőlük.
A kifliket elrendezzük a sütőpapírral bélelt tepsiben, megkenjük a tetejüket az 1 ek vízzel elhabart tojással, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Habkönnyű csokoládékrémes szelet
  2018-01-03 00:06:59, szerda
 
  Habkönnyű csokoládékrémes szelet

Hozzávalók

A piskótához:
4 db tojás (L-es)
9 dkg cukor
12 dkg liszt
2 tk sütőpor
A krémhez:
15 dkg csokoládé
4 db tojássárgája (L-es)
12 dkg cukor
6 dl habtejszín
1,5 teáskanál zselatin
0,75 dl víz
Díszítés:
csokiforgács


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra (elektromos - alsó-felső sütés), és egy magasfalú tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. Amikor már sűrű a hab, lassanként hozzáadagoljuk a cukrot is és így verjük keményedésig, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáit is. Egy másik tálban összeszitáljuk a sütőport a liszttel, majd óvatos mozdulatokkal a tojásos-cukros masszához keverjük.
A tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd az előmelegített sütőbe 10-12 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük - a piskóta ruganyos legyen, színe aranybarna. Semmiképpen se süssük túl, mert száraz, fojtós lesz!)
A krémhez tulajdonképpen ugyanazt a folyamatot kell kétszer elvégeznünk, csak más-más csokoládéval. Először a zselatint a hideg vízbe kanalazzuk, jól elkeverjük, és hagyjuk megduzzadni, míg a krém készül. A csokoládé darabokat vízgőz fölött megolvasztjuk (elsőként azt, amelyiket az alsó rétegnek szánjuk.) Amikor a csoki teljesen felolvadt, félretesszük.
A vízgőz fölé helyezünk egy másik tálat, amiben a 4 tojás sárgáját elkeverjük a cukorral, és gyakori kevergetés mellett majdnem forróra melegítjük. A tűzről levéve habosra verjük.
A habtejszínt kemény habbá felverjük és összekeverjük a cukros-tojásos keverékkel. Végül belecsorgatjuk a csokoládét is és elkeverjük, míg egynemű krémet nem kapunk. A zselatint langyosra melegítjük és hozzákeverjük a krémhez.
A megsült piskótát kihűtjük, rásimítjuk az első réteg krémet, majd mélyhűtőbe tesszük nagyjából 20 percre. Eközben elkészítjük a második adag krémet a fent leírtak szerint. Amikor ezzel is készen vagyunk, kivesszük a mélyhűtőből az alapot, és rásimítsuk a következő csokoládés réteget is. Szilárdulásig, nagyjából egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szeleteljük és megszórjuk csokiforgáccsal.





Megjegyzés

A hozzávalók 25x35 cm-es tepsihez valók.
katakonyhaja

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Flódni (alaprecept)
  2017-12-31 01:33:20, vasárnap
 
  Flódni (alaprecept)

Hozzávalók

A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
7,5 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csipet só
13 dkg víz (nagyon hideg)
A diós töltelékhez:
20 dkg dió (finomra aprítva)
5 dkg mazsola (durvára aprítva)
12 dkg cukor
10 dkg víz
1 csipet só
A mákos töltelékhez:
17,5 dkg darált mák
7 dkg cukor
9 dkg víz
1/2 db narancs (reszelt héja)
1 db citrom (reszelt héja)
1 csipet só
Az alma töltelékhez:
1 kg alma (meghámozva, vékony szeletekre vágva)
1 ek méz
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl fehérbor
1 ek fahéj
1-2 szem szegfűszeg (mozsárban megőrölve)
1-2 ek édes morzsa
1 csipet só
A lekváros töltelékhez:
házi szilvalekvár

A kenéshez:
1 db tojássárgája
2 ek tej


Elkészítés

A tészta hozzávalóit - a víz kivételével - egy robotgéppel összedolgozzuk. Apránként hozzáadjuk a vizet, és összegyúrjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, és sütőpapírra tesszük az összeset, majd egymásra pakoljuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A diós töltelékhez közepes lángon összefőzzük az összetevőket, amíg a cukor teljesen el nem olvad, és a massza be nem sűrűsödik.
A mákos töltekékhez az összetevőket 2-3 percig közepes lángon főzzük, amíg el nem kezd buborékosan forrni.
Az almát a mézzel, a cukorral, a borral, a fahéjjal és a szegfűszeggel megpároljuk, de nem túlságosan. Egy szűrőn keresztül lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a morzsát.
Mindegyik tölteléket kihűtjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük a diós töltelékkel, rátesszük a következő lapot, és megkenjük a mákos töltelékkel. Rátesszük a harmadik tésztalapot és az almás tölteléket, majd egy újabb tésztát, és kisujjnyi vastagon megkenjük szilvalekvárral, végül befedjük az utolsó tésztalappal.
A tetejét megkenjük a tejes tojássárgájával, és a hűtőbe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd 170 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 45-50 percig sütjük.





Megjegyzés

Pinczel Orsolya receptje.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     1/117 oldal   Bejegyzések száma: 1160 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 115 db bejegyzés
Összes: 30160 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1904
  • e Hét: 11162
  • e Hónap: 85445
  • e Év: 85445
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.