Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/136 oldal   Bejegyzések száma: 1351 
Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve
  2018-05-17 23:33:57, csütörtök
 
  Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve

Hozzávalók

1 kg darált sertéslapocka
2 db tojás

frissen őrölt bors
1 tk majoranna
2-3 ek zsemlemorzsa (+ a tetejére)
1 csokor medvehagyma
1 tk Piros Arany
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek olívaolaj
20 dkg csirkemáj
2 db édesburgonya (nagyobb)
szerecsendió
10 dkg vaj
tejszín
3 db burgonya (nagyobb)


Elkészítés

A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a majorannát, a zsemlemorzsát, a felaprított medvehagymát, a Piros Aranyat és az áttört fokhagymát, és az egészet összegyúrjuk. A sütőformát kibéleljük fóliával, majd kiolajozzuk.
A masszát hosszú rúddá formázzuk, és a közepén egy vájatot készítünk, amibe beletesszük a megmosott, szárazra törölt, és kettévágott csirkemájakat. A tetejét összezárjuk, jól megnyomkodjuk, nehogy szétnyíljon. Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk egy kevés felolvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, majd 160 fokon szép pirosra sütjük.
Az édesburgonyát héjában megsütjük a sütőben, míg a burgonyát megtisztítva, kockára vágva sós vízben megfőzzük. A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk, és villával összetörjük, majd megsózzuk, és szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd vajat keverünk hozzá, és egy kevés tejszínnel simára keverjük. A burgonyát leszűrjük, majd vajjal összetörjük, és tejszínnel dúsítjuk. Megsózzuk, majd a csirkemájas vagdalt mellé kínáljuk.





Megjegyzés

Őzgerincformába is teheti, csak bélelje ki alufóliával. Sajnos nekem utóbb jutott eszembe, hogy úgy is készíthettem volna, de így is sikerült szabadon formázva a sütőtepsimbe.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fólia alatt sült fűszeres csirkecomb
  2018-05-15 23:26:08, kedd
 
  Fólia alatt sült fűszeres csirkecomb

Hozzávalók

1 kg csirke felső comb

őrölt bors
2 tk sült csirke fűszersó
szárított rozmaring
1 mk pirospaprika
2 ek étolaj
A sütéshez:
1 ek sertészsír
1 dl víz


Elkészítés

A csirkecombot megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszersóval és a rozmaringgal, majd 1 órát állni hagyjuk.
A tepsit kikenjük a zsírral, és belerakjuk a combokat. A tepsi aljára öntjük a vizet. Alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Az étolajat elkeverjük a pirospaprikával. A tepsit kivesszük a sütőből, és a combokat megkenjük a paprikás olajjal. Ezután alufólia nélkül addig sütjük, amíg szép színt kap a csirke (kb 10-15 perc). Serpenyőben sült burgonyával és házi savanyúsággal tálaljuk.





Megjegyzés

A mai ebéd egyike: nagyon finom omlós csirkesült.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fűszeres sertéssült
  2018-05-12 23:54:15, szombat
 
  Fűszeres sertéssült

Hozzávalók

2 fej hagyma
80 dkg húsos sertésoldalas

6 szem fekete bors
3 szem szegfűbors
2 db babérlevél
1 ek grillfűszerkeverék
1 fej fokhagyma
1 dl sör
1 ek méz

Elkészítés

A megtisztított húst tegyük lábosba, és öntsük fel vízzel. Adjunk hozzá 1 fej meghámozott hagymát a kétféle borssal, a babérlevéllel és egy kevés sóval együtt. Főzzük legalább 60 percig, amíg majdnem teljesen megpuhul, majd vegyük ki az edényből, és hagyjuk kihűlni.
Ezután dörzsöljük be 3 gerezd összezúzott fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd tegyük tepsibe. Tegyük mellé a másik hagymát és a maradék fokhagymafejet kettévágva. Öntsük alá a sört, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 50 perc elteltével vagdossuk be a bőrét, locsoljuk meg a mézzel, és süssük pirosra.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Rántott hús kétféle panírral
  2018-05-12 00:33:01, szombat
 
  Rántott hús kétféle panírral

Hozzávalók

15 dkg kukoricapehely
4 db tojás

őrölt bors
60 dkg csirkemellfilé
20 dkg zabpehelyliszt (gm)
10 dkg burgonyapehely
kókuszolaj

Elkészítés

A kukoricapelyhet zacskóba tesszük és egy klopfolóval vagy egy vastag talpú üvegpohárral kissé összetörjük, majd egy tálkába öntjük. A tojásokat a sóval és őrölt borssal felverjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. Először beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba. A csirkemell egyik felét burgonyapehelybe forgatjuk, a másik felét a kukoricapehelybe. Végül felhevített kókuszolajban készre sütjük.





Így készítheted el a csirkemellet kétféle panírral!
Link
Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Göngyölt hús sajtos bundában
  2018-05-10 23:34:18, csütörtök
 
  Göngyölt hús sajtos bundában

Hozzávalók

6 szelet sertéskaraj

bors
1 csomag füstölt-főtt sonka (szeletelt)
2 db főtt tojás
6 db ecetes uborka
2 db héjában főtt burgonya
petrezselyemzöld
tojás
zsemlemorzsa
parmezán sajt
liszt
olaj
1 csomag burgonyakrokett
Salátához:
1 db jégsaláta
kb. 1,5 dl víz

cukor
balzsamecet


Elkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre rakunk egy szelet sonkát, egy negyed főtt tojást, burgonyakarikát, petrezselyemzöldet, és ecetes uborkát, majd összecsavarjuk. Konyhai kötözőzsineggel vagy hústűvel össze fűzzük.
A tojást kevés sóval felverjük, a zsemlemorzsába sajtot reszelünk. A húsgöngyölegeket megforgatjuk a lisztben, tojásban, és a sajtos zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.
A körethez kisütjük /a hús zsiradékában/ a mirelit burgonya krokettet. Elkészítjük a saláta lét, tálalás előtt rakjuk bele a metéltre vágott salátát, így ropogós marad.





Megjegyzés

A húst önmagában is fogyaszthatjuk, de körettel, salátával kiadósabb fogást kapunk. A balzsamecetes saláta különleges, és leve is nagyon ízletes.
buksz39

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Egyszerű brassói apró pecsenye
  2018-05-07 23:41:16, hétfő
 
  Egyszerű brassói apró pecsenye

Hozzávalók

60 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt húsos szalonna
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
2 tk őrölt fűszerpaprika
olaj (a burgonya sütéshez)
aprított petrezselyemzöld (a tálaláshoz)

Elkészítés

A húst felkockázzuk. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát is és üvegesre pirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is.
A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk és a hagymás alaphoz keverjük, sózzuk, borsozzuk. Kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Addig pirítjuk, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt.Pirospaprikával megszórjuk és felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi. Kb. 40-45 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
A burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk. Bő olajban kisütjük, ezután konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék.
A brassói apró pecsenyét a sült burgonya kockákkal tálaljuk. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Paprikás csirke nokedlivel
  2018-05-05 23:53:24, szombat
 
  Paprikás csirke nokedlivel

Hozzávalók

A paprikás csirkéhez:
4 ek étolaj
2 fej vöröshagyma (közepes)
2 ek őrölt fűszerpaprika
2 db paprika
2 db paradicsom (közepes)
4 db csirkecomb (egész)

frissen őrölt bors
1 tk szárított majoranna (elhagyható)
A nokedlihez:
20 dkg búzaliszt (BL55)
2 db tojás (L-es)
1,2 dl víz
2 csipet só (+ a főzővízbe)
petrezselyem (a tálaláshoz)


Elkészítés

Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ezen üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kettévágott, megtisztított csirkecombokat. Megsózzuk, megborsozzuk és majorannával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, közepes lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (ha szükséges, pótoljuk a folyadékot).
Egy lábasban vizet forralunk, majd a nokedli hozzávalóit egy edénybe mérjük, és ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk, szódavízzel lazíthatjuk a szerkezetét). Nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
A friss nokedlit a paprikás csirkével tálaljuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.





Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Krumplis rakott csirke
  2018-05-04 23:22:57, péntek
 
  Krumplis rakott csirke

Hozzávalók

30 dkg krumpli
2 db paprika
3 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
50 dkg csirkemell filé

bors
1 doboz tejföl (nagy)
15 dkg sajt
1 csomag bacon


Elkészítés

Egy magas falú tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenünk, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A krumplit meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát is felkarikázzuk, a csirkemellet szeletekre vágjuk.
A krumpli felét leterítjük a tepsibe, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a csirkemellet, azt is sózzuk, borsozzuk. Erre rétegezzük a paprikát, paradicsomot és a hagymakarikát. Meglocsoljuk tejföllel, majd befedjük a krumplival. Fóliával lefedve 45 percen át sütjük.
Ha a krumpli és a hús is megpuhult, a fóliát levesszük a rakottasról, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal és a kockára vágott baconnel. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a sajt és a bacon megpirul.





Megjegyzés

Ha biztosra akarsz menni, akkor főzd elő egy kicsit a krumplit.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Spenótos-fetás töltött csirkemell
  2018-04-28 23:46:49, szombat
 
  Spenótos-fetás töltött csirkemell

Hozzávalók

2 db csirkemellfilé
1 gerezd fokhagyma
10 dkg bébispenót
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg feta sajt
olívaolaj (a sütéshez)

bors

Elkészítés

A bébispenótot felaprítjuk, majd egy tálban összekeverjük a krémsajttal és az áttört fokhagymával. Hozzámorzsoljuk a feta sajtot, sózzuk borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.
A csirkemellfiléket megmossuk, a nedvességet egy papírtörlővel felitatjuk. A húsokat oldalt háromnegyedig bevágjuk, és az így keletkezett "zsebbe" belekanalazzuk a tölteléket.
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, felforrósított olívaolajon mindkét oldalát fehérre pirítjuk.
Az elősütött csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.






NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN:
Link

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Darált-húsos sajtos rántott szelet
  2018-04-26 23:28:41, csütörtök
 
  Darált-húsos sajtos rántott szelet

Hozzávalók

1 kg darált sertéshús (lapocka)
20 dkg reszelt sajt (trappista)
só (ízlés szerint)
őrölt bors (ízlés szerint)
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


Elkészítés

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót és a borsot. Alaposan összekeverjük.
A masszából vizes kézzel tenyérnyi gombócokat formázunk, és egy kiterített folpackra tesszük őket, nem túl közel egymáshoz.
A húsgombócok tetejét is befedjük folpackkal, és a kezünkkel egyenletesen kilapítgatjuk őket (ne túl vékonyra).
Bepanírozzuk őket: először megforgatjuk a gombócokat a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.





Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.





Tündi konyha

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/136 oldal   Bejegyzések száma: 1351 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 1533 db bejegyzés
Összes: 31578 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2896
  • e Hét: 14605
  • e Hónap: 171120
  • e Év: 830773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.