Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/125 oldal   Bejegyzések száma: 1245 
Vadas-marha zsemlegombóccal
  2017-11-18 23:11:33, szombat
 
  Vadas-marha zsemlegombóccal


Hozzávalók 2 személynek:
40 dkg marhafelsál
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa (petrezselyem gyökér)
kevés zeller
kevés karalábé
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db hegyes zöldpaprika
1 db chili paprika
ecet

babérlevél
egész fehér bors
egész fekete bors
vörösbor
füstölt szalonna
olaj vagy zsír
liszt
tejföl
cukor
mustár
kakukkfű
citromlé
A zsemlegombóchoz:
2 db zsemle
1 db tojás

őrölt fekete bors
petrezselyem
tej
liszt


Elkészítés: Elkészítjük a páclét: ehhez a zöldségeket feldaraboljuk, s 1/2 liter vízben a fűszerekkel félpuhára főzzük, majd hozzáöntünk egy kevés ecetet és citromlevet. A páclevet ráöntjük a felszeletelt húsra, s egy dobozban 3 napig hűtőben tartjuk, időnként megforgatjuk.

Elkészítéskor a szalonnát egy serpenyőben megsütjük, majd rátesszük a hússzeleteket, és félig megsütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük egy kevés vörösborral és a páclé egy részével. Puhára pároljuk, s zsírjára sütjük.

Közben elkészítjük a zsemlegombócot: 1 zsemlét felkockázunk, tepsiben kevés olajon megpirítjuk. A másikat kevés tejbe áztatjuk. A pirított zsemlét a másikhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés lisztet és vizet, valamint a tojást és petrezselymet, összekeverjük. Rövid állás után gombócokat formálunk belőle, és forró, sós vízben megfőzzük.

Kivesszük a húst, és elkészítjük a vadas-mártást. Kevés cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a zöldségeket, egy kevés liszt hozzáadásával átsütjük, és a maradék páclével pár percig főzzük. Végül a mártást mustárral és tejföllel összeturmixoljuk.

Zsemlegombóccal, esetleg őszibarackkompóttal és ribizli- vagy áfonyalekvárral tálaljuk.





Sinka Endre hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Egyszerű brassói apró-pecsenye
  2017-11-16 23:30:28, csütörtök
 
  Egyszerű brassói apró-pecsenye

Hozzávalók

60 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt húsos szalonna
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
2 tk őrölt fűszerpaprika
olaj (a burgonya sütéshez)
aprított petrezselyemzöld (a tálaláshoz)

Elkészítés

A húst felkockázzuk. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát is és üvegesre pirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is.
A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk és a hagymás alaphoz keverjük, sózzuk, borsozzuk. Kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst. Addig pirítjuk, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt.Pirospaprikával megszórjuk és felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi. Kb. 40-45 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
A burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk. Bő olajban kisütjük, ezután konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék.
A brassói apró-pecsenyét a sült burgonya kockákkal tálaljuk. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pásztorpite
  2017-11-15 23:50:29, szerda
 
  Pásztorpite

Hozzávalók:
A földszinthez :)
50 dkg darált hús (birka, sertés vagy marha)
1 ág rozmaring aprítva
2 ág kakukkfű aprítva

bors
5 dl paradicsompüré
5 dl húsleves alaplé
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál Worcestershire szósz
1 dl száraz vörösbor
olívaolaj
1 nagy sárgarépa
Az első emelethez:
50 dkg főtt-tört burgonya
5 dkg sajt + 5 dkg sajt

bors
2 tojás sárgája


Elkészítés: Az alsó részhez az olajon megpárolom a húst, hozzáreszelem a fokhagymát, a vöröshagymát és a répát. Sózom és borsozom. Majd hozzáadom a rozmaringot és a kakukkfüvet, a paradicsompürét és a bort. Most körülbelül 5 percig rotyogtatom, végül a húslevest hozzáöntöm. Még 10 percig főzöm, hogy sűrűbb legyen. Majd két edény aljába halmozom és elkészítem a tetejét.

A főtt-tört burgonyát összekeverem a sóval, borssal, tojássárgákkal, végül hozzáreszelem a sajtot is. Mindezt az előre kiporciózott húsra kenem. A tetejét még 5 dkg sajttal megszórom.

20 percig sütöm közepes fokozaton, utána csak el kell merülni a finom ízekben.





Megjegyzés

Jellegzetes étke a pásztorpite (angolul: Shepherd*s pie) angol barátainknak. Egyáltalán nem nehéz az elkészítése, de annál nagyobb ízkavalkádot kapunk cserébe. Az én receptem alapja egy Gordon Ramsay adaptáció. Szinte teljesen azonosan készítem, kivéve a darált bárányhúst. 1885-re visszamenőleg találtak írásos nyomot a pásztorpite történetére, tehát nem egy mai gyerek.
BoldogAgi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mozzarellás-paradicsomos töltött csirkemell
  2017-11-14 23:50:32, kedd
 
  Hozzávalók

4 db csirkemell

bors
oregánó
bazsalikom
2 db paradicsom
8 db szárított paradicsom
8 szelet mozzarella
friss bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
5 ek balzsamecet
3 ek barna cukor

Elkészítés

A csirkékre oldalt zsebet vágunk, majd sózzuk, borsozzuk és beszórjuk oregánóval és bazsalikommal mindkét oldalukat.
A zsebbe helyezünk minden csirkemellnél két szelet mozzarellát, két szelet vékonyra vágott paradicsomot és két darab szárított paradicsomot, végül néhány friss bazsalikomlevelet. A csirkemell alsó és felső részét fogvájóval rögzítjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkék mindkét oldalát addig sütjük, míg kellően meg nem pirulnak és a bennük lévő sajt meg nem olvad.
Egy kis tálban összekeverjük a fokhagymát, a balzsamecetet és a cukrot, majd a keveréket a csirkére öntjük, végül ha a szósz is felforrt tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával
  2017-11-11 23:40:06, szombat
 
  Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával

Hozzávalók

A marhahúshoz:
50 dkg marhahús (comb)
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db hagyma
3 szem egész bors
1 db babérlevél

A meggymártáshoz:
50 dkg magozott meggy
1 ek barna cukor
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1/4 db citrom facsart leve
1 ek étkezési keményítő
2 dl főzőtejszín
A pirított darához:
10 dkg búzadara
1 ek étolaj
2,5 dl víz
1 nagy csipet só


Elkészítés

A marhahúst megtisztítjuk, majd egy fazékban alacsony lángon feltesszük főni a megtisztított és felaprított zöldségekkel, a fűszerekkel és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, és vékonyan felszeleteljük.
A mártáshoz a meggyet egy fazékba tesszük a cukorral, a fűszerekkel és a citromlével együtt, és épp csak annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A keményítőt csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, majd a meggy levéből jó pár kanállal hozzákeverünk, és lassan a meggyhez adjuk. Felforraljuk, és levesszük a tűzről.
A búzadarát egy serpenyőben egy kevés olajon illatosra pirítjuk. Ezután apránként felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, és folyamatos kevergetés mellett kb.4-5 perc alatt puhára főzzük.
A szeletelt főtt marhát a meggymártással és pirított búzadarával tálaljuk.





Megjegyzés

A hús levét tegyük félre, később remekül használható alapléként főzéshez.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Libamáj ínyenceknek
  2017-11-10 23:34:36, péntek
 
  Libamáj ínyenceknek

Hozzávalók:
50 dkg pecsenye libamáj
5 dl tej
10 dkg dióbél
2 db tojás
1 evőkanál paradicsompüré
őrölt fekete bors
majoránna
2 gerezd fokhagyma
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítés:
A libamájat szeletekre vágom, tejbe áztatom, legalább 3-4 órát hagyom őket lazsálni a hűtőben. Kutyasétáltatás ideje van, Zsebibabával megyünk egy kört.

Visszaértem. Előkapok egy keverőtálat, felverem benne a tojásokat, beleadom a paradicsompürét, az őrölt borsot és a majoránnát, valamint a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát is, rendesen átkeverem. A dióbelet egy tálba finomra darálom, utóbbit félreteszem.

Kiveszem a libamájszeleteimet a hűtőből és a tejből, lecsepegtetem, hagyom, száradjon. Megforgatom őket lisztben, majd a fűszeres tojásban és a darált dióbélben. Ismét a tojásba, és végül a zsemlemorzsába mártom, 1-2 percig így sütöm az olajban.

Az olajból száraz papírtörlőre kiszedve szárazra csepegtetem, fűszeres rizzsel, friss salátával tálalom.

Nanasnani

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Ludaskása gerslivel
  2017-11-10 23:28:06, péntek
 
  Ludaskása gerslivel

Hozzávalók

25 dkg árpagyöngy
25 dkg libazúza
3 gerezd fokhagyma
1 db petrezselyemgyökér
2 db sárgarépa

4-5 szem egész fekete bors
0,3 dl napraforgó étolaj
1 fej vöröshagyma
25 dkg pecsenye libamáj
bors
10 dkg barna csiperkegomba
10 dkg zöldborsó (mirelit)
1 dl száraz fehérbor
1 kis marék petrezselyemzöld


Elkészítés

Az árpagyöngyöt hideg vízbe áztatjuk.
A libazúzát kisebb darabokra vágjuk, majd vízben feltesszük főzni 2 gerezd fokhagymával, a feldarabolt petrezselyemgyökérrel és 1 db sárgarépával. Megsózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot. Közepes lángon kb. 1,5 óráig főzzük, amíg a zúza megpuhul. Közben a főzővizet folyamatosan pótoljuk, ha szükséges.
Amikor megfőtt a zúza, leszűrjük, és a főzővizét a leszűrt árpagyöngyre öntjük, és abban puhára főzzük.
Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a maradék répát, majd hozzáadjuk a feldarabolt pecsenye libamájat és a maradék zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, majd ha a máj kezd kifehéredni, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a zöldborsót és a megpárolódott zúzát, majd puhára pároljuk mindet egy kevés száraz fehérborban.
A megfőtt gerslit összekeverjük a párolt zöldséges belsőségekkel. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Ropogós libasült hagymás burgonyával
  2017-11-10 23:24:03, péntek
 
  Ropogós libasült hagymás burgonyával

Hozzávalók

2 egész libacomb (kb. 1 kg)
4 ág friss kakukkfű

frissen őrölt bors
4 db alma (kisebb)
2 tk méz
60 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
6 dkg vaj
1 csipet őrölt szerecsendió

frissen őrölt bors

Elkészítés

A libacombokat bedörzsöljük a száráról lemorzsolt kakukkfű levelekkel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalán. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb. egy óra alatt aranybarnára, ropogósra sütjük. (A sütési idő nagyban függ a combok méretétől, érdemes félidőben ellenőrizni.) Kb. félidőben egy másik sütőedényben tesszük a combok mellé a negyedelt almákat, amelyeket kevés mézzel megcsurgatunk.
Amíg a liba és az alma sül, elkészítjük a hagymás törtburgonyát. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd lobogó sós vízben puhára főzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd bő vajon megdinszteljük. A megfőtt leszűrt burgonyához hozzáadjuk a vajas hagymát, majd krumplinyomóval jól összetörjük. Őrölt szerecsendióval fűszerezhetjük, sóval, borssal ízesítjük.
A megsült libacombokat elfelezzük, majd tálaljuk a mézes sült almával és a hagymás tört burgonyával körítve.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csirkepörkölt olasz módra
  2017-11-07 23:44:51, kedd
 
  Csirkepörkölt olasz módra

Hozzávalók

olívaolaj
4 db csirkecomb
1 db hagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
0,5 dl száraz fehérbor
2 db konzerv paradicsom (darabos, lével együtt)
10 db aszalt paradicsom
1 tk kakukkfű
1 tk oregánó
1 babérlevél

bors

Elkészítés

Egy nagy lábasban (akkorára lesz szükségünk, ami a sütőbe is befér) felhevítjük az olívaolajat, és a már besózott, borsozott csirkecombokat pirosra sütjük.
A kész csirkét kivesszük a lábasból, és a maradék olajra dobjuk a durvára vágott hagymát és a paprikákat. Pár percig együtt pirítjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát és felöntjük a zöldségeket a borral. Pár perc forralás után hozzáadjuk a paradicsomkonzervek tartalmát, az aszalt paradicsomokat, a kakukkfüvet, az oregánót és a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A csirkecombokat visszarakjuk a zöldségek mellé, lehetőleg úgy, hogy a szósz és a zöldségek elfedjék a csirkét. 180 fokon 40 percig sütjük.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mézes-csilis csirkeszárny
  2017-11-06 22:39:56, hétfő
 
  Mézes-csilis csirkeszárny

Hozzávalók

12 db csirkeszárny
2 ek méz
3 ek ketchup
1 ek olaj
1 tk csilipaprika (darált)


Elkészítés

A csirkeszárnyát megmossuk, megtisztítjuk.
A mézet összekeverjük a ketchuppal, olajjal, csilipaprikával és ízlés szerint sóval. A szárnyakat bekenjük a páccal, majd egy jénai tálba tesszük és alufóliával lefedve fél órán át sütjük, utána megpirítjuk.
Rizzsel, salátával tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/125 oldal   Bejegyzések száma: 1245 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 138 db bejegyzés
e év: 3911 db bejegyzés
Összes: 29570 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 6924
  • e Hónap: 92728
  • e Év: 1360710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.