Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/121 oldal   Bejegyzések száma: 1209 
Vadas zsemlegombóccal
  2017-09-12 23:47:02, kedd
 
  Vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók

80 dkg sertéscomb

frissen őrölt bors
olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 db babérlevél
1 tk cukor
1 ek mustár
1 ek liszt
2 dl tejföl
4 db vizes zsemle
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld
1,5 dl tej
2 db tojás


Elkészítés

A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi vastagra felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olajon. Tálra szedjük és félretesszük.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a megtisztított és kockára vágott sárgarépát és fehérrépát. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, majd beletesszük a húst. Kb. 1 órát főzzük (amíg a hús megpuhul).
Ha megfőtt a hús, kivesszük a babérlevéllel együtt, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket. Hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejfölt és felforraljuk. Ha szükséges, utólag ízesítjük is a mártást.
A vizes zsemléket apró kockákra vágjuk, majd száraz serpenyőben illatosra, aranybarnára pirítjuk. A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Megsózzuk, megborsozzuk, és kissé hagyjuk kihűlni.
Közben egy nagy tálba öntjük a tejet a pirított zsemlekockákra, és kezünkkel jól összenyomkodjuk. Hozzákeverjük a felvert tojásokat és a szoba hőmérsékletűre hűlt hagymás alapot, és jól összekeverjük, majd hagyjuk állni 15 percig.
Ezután egy folpackon 15 cm-es, szalámi vastagságú rudakat formázunk a masszából, és szorosan feltekerjük. A folpackkal együtt egy réteg alufóliába csavarjuk, a végeit szorosan eltekerjük. Hústűvel átszurkáljuk a becsomagolt rudakat, majd sós forró vízben kb. 25-30 percig főzzük.A fóliát leszedjük, majd felszeleteljük a rudakat.A vadas mártást a hússal és a zsemlegombóccal tálaljuk.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmgette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemell
  2017-09-11 23:07:12, hétfő
 
  Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemell

Hozzávalók

50 dkg csirkemellfilé

bors
20 dkg aszalt szilva
20 dkg bacon
olaj

Elkészítés

A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal.
A kiterített szeletekre halmozzuk az aszalt szilvát, majd jó szorosan feltekerjük. A szilvával töltött filéket beborítjuk baconnel.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, belehelyezzük a csirkemelleket, 20 percen át fedő alatt sütjük, majd fedő nélkül készre pirítjuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Darált hússal töltött cukkini
  2017-09-08 23:39:25, péntek
 
  Darált hússal töltött cukkini

Hozzávalók

3 db cukkini (kb. 75 dkg)
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db húsos paradicsom
40 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
1 tk kakukkfű

frissen őrölt bors
2,5 dl húslevesalaplé (kockából)
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A cukkiniket megmossuk, a végektől megszabadítjuk, majd hosszában félbevágjuk és a magos részt kanállal vagy karalábévájóval kiszedjük.
A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. A leforrázott paradicsom héját lehúzzuk, és húsát a magos rész eltávolítása után apróra kockázzuk. A darált húst összekeverjük az előkészített hagymákkal és paradicsommal, majd a kakukkfűvel és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kivájt cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, majd tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük. Felöntjük az alaplével, megszórjuk a reszelt sajttal és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre. Párolt rizs és paradicsomszósz illik hozzá.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Toszkán csirke nokedlivel
  2017-09-05 22:01:51, kedd
 
  Toszkán csirke nokedlivel

Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé
10 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
2 dl főzőtejszín
5 dkg krémsajt
5 dkg kecskesajt
8 g olasz fűszerkeverék (toszkán)
3 dkg parmezán sajt
1 mk só
A nokedlihez:
40 dkg finomliszt
1 db tojás
1 tk só
3 dl víz


Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra töröljük, és felkockázzuk. A hagymát és szalonnával felkockázzuk. A fokhagymát összezúzzuk. A krémsajtot, a kecskesajtot és a tejszínt csomómentesre keverjük.
Olajon aranyszínűre pirítjuk a hagymát, a szalonnát és fokhagymát. Hozzáadjuk a csirkemellkockákat és megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszínes keveréket, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ízlés szerint megsózzuk, és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni nem kezd.
A nokedli alapanyagaiból közepesen lágy masszát gyúrunk, majd lobogó sós vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval. Amint feljöttek a víz felszínére, leszűrjük és egy tálba tesszük a kész galuskákat.
A nokedlit a szósszal és hússal tálaljuk, majd megszórjuk a tetejét frissen reszelt parmezánnal.





zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Karaj sajtos bundában
  2017-09-02 23:50:45, szombat
 
  Karaj sajtos bundában

Hozzávalók

60 dkg karaj (csont nélkül)

2 db tojás
1 dl tej
10 dkg sajt
20 dkg liszt
olaj
A körethez:
60 dkg burgonya
2 tk ételízesítő
1 tk piros paprika
6 dl étolaj


Elkészítés

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózzuk. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejet és a lereszelt sajtot. Először lisztbe, majd a sajtos masszába forgatjuk a hússzeleteket, majd újra megforgatjuk a lisztben. Felhevített olajban közepes lángon mindkét oldalát kisütjük.
A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, és nagyobb hasábokra vágjuk. Megszórjuk ételízesítővel és paprikával. Egy kis ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük a levét, és bő olajban kisütjük.





Megjegyzés

Nagyon finom bundás hús. Jó étvágyat kívánok hozzá!
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Darálthúsos rakott vajbab
  2017-08-29 23:54:49, kedd
 
  Darálthúsos rakott vajbab

Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
40 dkg Gallicoop pulyka darált hús

bors
kakukkfű
50 dkg vajbab
4 dl zsírszegény joghurt
1 db tojás

Elkészítés

2 gerezd felaprított fokhagymát egy serpenyőben olajon megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a darált húst. Megpirítjuk, és sóval, borssal, és kakukkfűvel ízesítjük.
A megtisztított vajbabot (gőzpárolóban) félig puhára pároljuk. Egy közepes jénai tál alját kiolajozzuk, beletesszük a vajbabot, megsózzuk, megborsozzuk, majd rásimítjuk a húst.
A joghurtot elkeverjük a tojással és a maradék áttört fokhagymával. Ráöntjük a keveréket a húsra, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.





Gallicoop

Forrás: Mindmehette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Rántott és töltött karaj paradicsomsalátával és krumplival
  2017-08-27 00:42:32, vasárnap
 
  Rántott és töltött karaj paradicsomsalátával és krumplival

Hozzávalók

70 dkg csont nélküli karaj

A töltelékhez:
2 db zsemle
1 db tojás
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma reszelve
2 ek olaj
1 csokor petrezselyem
10-15 dkg sajt

bors
A panírozáshoz:
10 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
A paradicsomsaláta hozzávalói:
0,5 kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 tk ecet
1 tk olívaolaj

bors
1 csokor petrezselyemzöld
A körethez:
1 kg krumpli

ételízesítő
2 ek folyékony margarin
1 kis csokor petrezselyem felaprítva


Elkészítés

A karajt 1,5 cm-es darabokra szeleteljük. Kiklopfoljuk, megmossuk és mindkét oldalát besózzuk.
A töltelékhez a zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk őket. A lereszelt hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kifacsart zsemléket, megsózzuk, -borsozzuk, végül pedig a felvert tojást és az aprított petrezselymet is hozzáadjuk. Az egészet összesütjük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a feldarabolt sajtot.
A tölteléket eloszlatjuk a karajszeleteken, majd feltekerjük. Beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba, végül a zsemlemorzsába, és lassú tűzön, fedő alatt kisütjük bő, forró olajban, majd papírtörlőre szedjük.
A salátához karikára vágjuk a paradicsomot és a hagymát. Egy tálba tesszük a paradicsom negyedét, rá a hagyma negyedét, szálakra szedve. Megsózzuk, -borsozzuk, és így rétegezzük tovább. Végül meglocsoljuk az ecettel és az olajjal, és megszórjuk a petrezselyemmel. Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk.
A körethez a krumplit megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük. Ezután leszűrjük, a héját lehúzzuk és feldaraboljuk a krumpliszemeket. Egy tálba tesszük őket, kevés ételízesítővel megszórjuk, majd a összekeverjük a margarinnal és a petrezselyemmel.





Megjegyzés

Nagyon finom, kiadós főétel bármely alkalomra.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Klasszikus paprikás krumpli
  2017-08-25 23:20:05, péntek
 
  Klasszikus paprikás krumpli

Hozzávalók

1 kg burgonya
15 dkg szárazkolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek étolaj
2 tk pirospaprika

frissen őrölt bors


Elkészítés

A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk és a hagymát is apróra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a krumplit, a kolbászkarikákat és a zúzott fokhagymát is, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel egy kevés vízzel, de ne lepje el teljesen.
Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.





Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Darált pulykahússal töltött gomba
  2017-08-24 21:56:07, csütörtök
 
  Darált pulykahússal töltött gomba

Hozzávalók

40 dkg Gallicoop darált hús
50 dkg nagy fejű gomba
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csipet kakukkfű
1 ek apróra vágott friss rozmaring

frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
reszelt parmezán a tetejére


Elkészítés

Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal, zöld fűszerekkel ízesítjük, és további 10 percig sütjük közepes lángon.
A gomba szárát kivesszük, és megtöltjüka darált hússal. A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, majd 200 fokos sütőben 12 perc alatt elkészítjük.





Gallicoop
Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Rakott karfiol
  2017-08-23 21:56:34, szerda
 
  Rakott karfiol

Hozzávalók

1 kg karfiol
20 dkg sütnivaló kolbász
1 dl paradicsomszósz
5 dl tejföl
2 db tojás
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

8 dkg rizs
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőrétől megfosztott, sütnivaló kolbász húsát. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, beletesszük a tört fokhagymát, és folyamatos keverés közben megsütjük.
A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel és puhára főzzük. Az elkészült karfiolt leszűrjük, megvárjuk, amíg hűl egy kicsit, majd a felét egy jénai tál aljára rendezzük. A karfiolra terítjük a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is a tetejére helyezzük.
A tejfölbe keverjük a tojást, és ízlés szerint a sót. Ezt a mártást elterítjük a második réteg karfiol tetején, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokon, 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.





Lilalicsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/121 oldal   Bejegyzések száma: 1209 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 202 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2857
  • e Hét: 2857
  • e Hónap: 92738
  • e Év: 1078870
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.