Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/129 oldal   Bejegyzések száma: 1282 
Töltött csirkecomb hercegnőburgonyával
  2018-01-20 23:33:13, szombat
 
  Töltött csirkecomb hercegnőburgonyával

Hozzávalók

4 db csirkecomb

bors
A töltelékhez:
1 bögre hántolt köles
2 bögre víz
10 dkg vörös áfonya

Köret:
1 kg burgonya
2 tk só
5 dkg vaj
1 csokor medvehagyma
szerecsendió
2 db tojás


Elkészítés

A kölest kiválogatjuk, megmossuk, majd dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a vörös áfonyát, ízlés szerint sózzuk.
A csirkecombok bőre alá benyomkodjuk a tölteléket, majd a betöltött húsokat tepsibe helyezzük, lefedjük és kb 1 óra alatt készre sütjük, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grillezünk rajta egy kicsit, h ropogós legyen.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk, és az áttört krumplihoz adjuk, majd alaposan összekeverjük. A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt. Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.





Megjegyzés

Kölessel töltöttem a combokat, így a tejre érzékenyek is ehetik!
scarlett69

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Cordon bleu klasszikusan
  2018-01-19 23:48:59, péntek
 
  Cordon bleu klasszikusan

Hozzávalók

40 dkg borjúhús (felsál vagy comb)

bors
4 szelet jó minőségű sonka
5 dkg sajt (ementáli vagy ementáli típusú)
15 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg vaj


Elkészítés

A szeletek közepébe mély zsebet vágunk. Ezután a húsokat kívül-belül enyhén megsózzuk és megborsozzuk. A zsebekbe a méretükhöz igazítva 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk, majd a nyílást hústűvel összetűzzük.
A megtöltött hússzeleteket a hagyományos módon a lisztbe, a villával felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Végül az olvasztott vajban aranybarnára sütjük oldalanként 3-3 perc alatt. Tetszés szerinti körettel, pl. salátával és pürésített zöldségekkel kínáljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tepsis tarja vele sült gyümölcsökkel
  2018-01-18 23:01:22, csütörtök
 
  Tepsis tarja vele sült gyümölcsökkel

Hozzávalók

6 szelet sertéstarja (csont nélkül)

őrölt színes bors
1 tk koriander
1 tk ételízesítő
1 csokor zsályalevél
2 db lila hagyma
2 db alma
2 fürt szőlő
0,5 dl fehérbor
10 dkg sertészsír


Elkészítés

A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd átöntjük egy mozsárba, és összetörjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és az őrölt korianderrel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Az almának eltávolítjuk a magházát, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A lila hagymát megpucoljuk, majd szintén vastagabb szeletekre vágjuk. A szőlőt megmossuk, majd leszemezzük.
A tepsit kikenjük a zsírral, majd belefektetünk két-három szelet almát, ráhelyezünk egy szelet befűszerezett húst úgy, hogy félig fedje az almaszeleteket, majd ráteszünk két-három szelet lila hagymát. A rétegezést addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók. Ezután megszórjuk a zsályalevelekkel, aláöntjük a bort, majd lefedjük a tepsit alufóliával.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. Amikor a hús már puhára párolódott, levesszük a fóliát, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt szép pirosra sütjük.





Megjegyzés

Ajánlani tudom mindazoknak akik szeretik az édes és sós ízeket együtt, valamit a hús és gyümölcs párosítást.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fűszeres marhahúsos rolád
  2018-01-17 23:15:58, szerda
 
  Fűszeres marhahúsos rolád

Hozzávalók

50 dkg darált marhahús
1 db tojás
1 db zsemle ( barna magos )
tej

bors
1 mk majoránna
1 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 db pritaminpaprika
petrezselyemzöld
5 dkg sajt
1 tk mustár
20 dkg baconszalonna
1 csomag paprikával töltött olajbogyó
1 tk paprikakrém
2 ek vaj
15 dkg koktélparadicsom
húslé

Elkészítés

A darált húshoz adjuk a sót, a borsot, a majoránnát, és a tejben áztatott magos zsemlét kifacsarjuk, majd elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt fokhagymát, és a vöröshagymát, az aprított pritaminpaprikát, a mustárt, és vágott petrezselymet, végül a reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk, és hagyjuk kicsit a hűtőbe 20 percig pihenni, hogy az ízek kissé összeérjenek.
Addig előkészítünk három szelet baconszalonnát és félig egymásra hajtjuk őket. Ebbe kerül egy maréknyi húsmassza, majd egyenletesen eloszlatjuk, ovális alakban. Középre 3-3 db olajbogyót teszünk, és szorosan feltekerjük a szalonna segítségével.
A roládokat vajjal kikent tepsibe helyezzük. A koktélparadicsomokat a roládok mellé rendezzük, majd húslével megöntözzük, és a sütőbe tolva 160 fokon megsütjük. 50 perc alatt elkészül.
A kész roládot szeletekre vágjuk, majd a megmaradt szaftba kevés lisztet keverünk, és egy serpenyőbe átszűrve forralunk egyet rajta, miközben egy kevés paprikakrémmel, sóval, borssal, vajjal és húslével ízesítjük.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Barackos pulykamell
  2018-01-16 23:27:57, kedd
 
  Barackos pulykamell

Hozzávalók

40 dkg pulykamell

őrölt bors
10 dkg laktózmentes vaj
10 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt tőzegáfonya vagy áfonya
10 dkg laktózmentes sajt
3 dl laktózmentes tejszín

Elkészítés

A pulykamelleket felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk és a laktózmentes vajon elősütjük.
Ezután tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük a hússzeleteket, és meglocsoljuk a sütéshez használt vajjal. Rászórjuk az aszalt gyümölcsöket és a laktózmentes sajtot, majd meglocsoljuk a laktózmentes tejszínnel.
190 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.





Íme a recept videón:Link


Felcsiki Tünde Mindenmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Paradicsomos metélt tejszínes húsgombóccal
  2018-01-15 22:58:57, hétfő
 
  Paradicsomos metélt tejszínes húsgombóccal

Hozzávalók

A fűszeres paradicsompüréhez:
1 fej vöröshagyma
1 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 marék friss bazsalikom

őrölt színes bors
A metélt tésztához:
20 dkg liszt
1 csipet só
1 db tojás (nagy)
2-3 ek fűszeres paradicsompüré
A húsgombóchoz:
25 dkg darált sertéscomb

frissen őrölt színes bors
2 tk ételízesítő
1 db tojás (nagy)
3-4 ek olívaolaj
5 dl főzőtejszín (20%-os)
1 marék friss bazsalikom


Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva beletesszük a feldarabolt paradicsomot, és a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, és kb 10 percig főzzük. Kihűtjük, majd összeturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felvert tojást, és a paradicsompürét, majd összegyúrjuk. (ha lágy lenne a tészta, gyúrás közben hozzáadunk még egy kevés lisztet) Ezután vékonyra kinyújtjuk , majd felvágjuk metéltnek.
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy teáskanál ételízesítővel, majd hozzáadjuk az egész tojást és alaposan összegyúrjuk a masszát. Ezután nedves kézzel, kisebb gombócokat formázunk a masszából. Az olajat felhevítjük, és kisebb lángon kb. 10 percig sütjük benne a gombócokat, hogy szép színt kapjanak. (sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljenek)
Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és pár percig főzzük, hogy a tejszínes szósz kellően besűrűsödjön. Ameddig a tejszínes húsgombóc készül, enyhén sós vízben, kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és a tejszínes gombóccal tálaljuk.





Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a kifőtt, és alaposan lecsepegtetett tésztát, majd helyezzük rá a húsgombócokat, kanalazzuk rá a tejszínes-bazsalikomos szószt, és úgy kínáljuk.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pikáns-citromos csirkecomb
  2018-01-15 01:10:01, hétfő
 
  Pikáns-citromos csirkecomb

Hozzávalók

4 db csirkecomb
2 db citrom
10 gerezd fokhagyma
1 csomag pikáns csirke fűszerkeverék

2 dl olaj
0,5 dl víz


Elkészítés

A csirkecombot besózzuk, majd állni hagyjuk, amíg elkészítjük a pácot. Az olajhoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket, belefacsarjuk fél citrom levét, hozzápréselünk 2 gerezd fokhagymát, majd alaposan bedörzsöljük a combokat. Ezután egy fóliával lefedjük a tálat, majd betesszük a hűtőbe pár órára hogy az ízek kellően átjárják a húst.
Egy tepsibe helyezzük a bepácolt húsokat, majd vizet öntünk alá, végül a visszamaradt olajos pácot. Ezután a hús köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni!) és a cikkekre vágott citromot, majd fóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd pirosra sütjük a combokat.





Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a köretet, locsoljuk meg egy kevés pikáns szafttal, majd úgy kínáljuk.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vörös-lencse krémleves cukkinis pulykanyárssal
  2018-01-14 00:46:34, vasárnap
 
  Vörös-lencse krémleves cukkinis pulykanyárssal

Hozzávalók

1 db salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg vörös lencse
víz
bors
1 ek halszósz
3 cm gyömbér
0,5 tk őrölt római kömény
1 tk currypor
1 tk koriander (egész)
chilipaprika
4 dl kókusztej
1 tk olaj
30 dkg pulykamell
1 db cukkini

Elkészítés

Egy lábosban, olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rádobjuk a vörös lencsét, majd felöntjük háromszor annyi vízzel, mint a lencse, végül borsozzuk és hozzáadjuk a halszószt. Ezután hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért, a római köményt, a curryt.
Az egész koriandert megtörjük mozsárban, és a leveshez adjuk, a chilivel együtt. Letakarva puhára főzzük kb. 10 perc alatt.
Összeturmixoljuk a levest, hozzáöntjük a kókusztejet, és abbahagyjuk a forralást. Ha nem elég sós, tehetünk még bele halszószt.
A pulykahúst nagyobb kockára vágjuk. A cukkinit vastagon felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, nyársra húzzuk. Serpenyőben kevés olajon folyamatosan forgatva átsütjük. A levessel tálaljuk.





Gallicoop

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mézes-narancsos csirke
  2018-01-09 22:34:28, kedd
 
  Mézes-narancsos csirke

Hozzávalók

4 db egész csirkecomb

bors
olaj
2 ek méz
2 db narancs
1 fej fokhagyma
aszalt szilva


Elkészítés

A megtisztított combok mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
A mézet kikeverjük 1 db narancs kifacsart levével, és a felével meglocsoljuk a combokat. Hozzátesszük a megpucolt fokhagymagerezdeket, letakarjuk alufóliával, majd a hűtőbe tesszük kb. 1 órára pácolódni.
Ezután alufóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és egy ecsettel átkenjük a combokat a maradék mézes narancslével. Mellétesszük a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát. Sütés közben még párszor átkenjük a húst a a mézes narancslével, és szép pirosra sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Darált hússal töltött sütőtök
  2018-01-09 01:05:53, kedd
 
  Darált hússal töltött sütőtök

Hozzávalók

1 db kanadai sütőtök
5 dkg rizs
olívaolaj
1 db vöröshagyma
15 dkg darált borjúhús
rozmaring
oregánó

bors
1 tk őrölt paprika
csemege Piros Arany
5 db aszalt paradicsom
5 dkg gouda sajt


Elkészítés

Keresztben felvágjuk a sütőtököt, és az alsó részéből eltávolítjuk a magokat. Ezután sütőben 30-45 perc alatt puhára sütjük. A felső részét meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A rizst a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A wokban az olívaolajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk az előzőleg lereszelt sütőtököt és a darált borjúhúst. Összepirítjuk a fűszerekkel és a Piros Arannyal. Az aszalt paradicsomot felkockázzuk, és a húshoz adjuk. Végül belekeverjük a megpárolt rizst.
A sült tökbe beletöltjük a húsos-tökös keveréket, és ráreszeljük a sajtot. 5 percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Rozmaringgal díszítve tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/129 oldal   Bejegyzések száma: 1282 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 199 db bejegyzés
e év: 199 db bejegyzés
Összes: 30244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4767
  • e Hét: 4767
  • e Hónap: 110784
  • e Év: 110784
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.