Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 243 
82 éves korában elhunyt Fábián László olimpiai .....
  2018-08-10 20:49:49, péntek
 
  Forrás: M4 sport oldal
82 éves korában elhunyt Fábián László olimpiai és négyszeres világbajnok kajakozó, edző, a sportág első magyar olimpiai aranyérmese. A Magyar Kajak-kenu Szövetség pénteken arról számolt be a honlapján, hogy a sportembert álmában érte a halál.
...... ..........


- Fábián László 1936-ban született. Apja pék volt, egész fiatal korától ő is az üzemükben dolgozott, így tett szert a fizikai alapokra. Tizenöt éves volt, amikor a Budapesti Dózsában elkezdett kajakozni a korábbi sokszoros bajnok Varga Ferenc hatására - akivel egy házban laktak -, és tizenhét évesen már válogatott lett. Ekkor ragadt rá az Öcsi becenév, mert idősebb társai csak így szólították.
- 1954-ben kijutott a maconi világbajnokságra, ahol negyedik lett hosszú távú négyesben, majd ebben az évben magyar bajnokságot nyert kajak négyesben a 10 000 méteres távon. A négyes, amelynek Urányi János is tagja volt, 1955-ben 1000 méteren nyert, ekkor tanácsolta edzője, Gelle Sándor, hogy társuljon a nála tizenkét évvel idősebb, "Öregként" emlegetett Urányival, mert mindketten kitartóak, szorgalmasak voltak, és kimagasló állóképességgel rendelkeztek. Párosuk sikeresnek bizonyult, 1956-ban megnyerték az 500, az 1000 és a 10 0000 méteres magyar bajnokságot is.
- Az 1956-os melbourne-i olimpián győztek az akkor utoljára megrendezett kajak kettes 10 000 méteres versenyszámban, ezzel a sportág első magyar olimpiai diadalát aratták. Ráadásul úgy végeztek az első helyen, hogy a forradalom miatt a felkészülés utolsó szakaszában nem is edzhettek vízen. Urányival 1960-ban a római olimpián is esélyesének számítottak, de az olaszok a tízezer méteres számokat nem rendezték meg, és a hosszú táv ezután már nem került vissza az ötkarikás játékok programjába.
- Az 1956-os olimpiai győzelem után Fábián négyszer nyert világbajnokságot: 1958-ban Prágában kajak kettesben 10 000 méteren, 1963-ban Jajcéban Tímár Istvánnal kettesben és a négyes tagjaként, végül 1966-ban Szöllősi Imre párjaként. Emellett hat Európa-bajnoki aranyat is begyűjtött.
Az aktív versenyzést 1969-ben fejezte be, azután technikai vezető, illetve edző volt az Újpest kajak-kenu szakosztályában, és dolgozott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségében is. 1969-től az Újpesti Dózsa, illetve az UTE edzője, szakosztályvezetője volt, majd 1997-től az MTK vezetőedzője lett. Fábián Lászlót 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, 2012-ben Gerevich Aladár-emlékéremmel tüntették ki, 2016-ban megkapta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának életműdíját. Az UTE megújult Tímár utcai vízitelepe 2014-től Urányi és Fábián nevét viseli. Felesége, Rozsnyói Katalin is sikeres edző, aki olimpiai és világbajnokok sorát nevelte ki.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Elhunyt Dr. Csomós Tamás 48 évesen.
  2018-08-09 11:34:09, csütörtök
 
  Tragikus hirtelenséggel, életének 48. évében elhunyt Dr. Csomós Tamás, a Testnevelési Egyetem kancellárhelyettese - adta hírül az intézmény hivatalos honlapja.
A többek között vállalatgazdasági üzemmérnök, gazdasági agrármérnök és mérnöktanár végzettségű Csomós Tamás, aki gazdálkodás- és szervezéstudományokban szerzett PhD fokozatot, 2016 óta dolgozott a Testnevelési Egyetemen. Intézményünk munkáját előbb a felnőttképzés vezetőjeként segítette, majd napra pontosan egy hónapja, Dr. Genzwein Ferenc kancellár felkérésére kancellárhelyettesként tevékenykedett.
A felkészült, mindig vidám és segítőkész, a futballhoz és a sporthoz ezer szállal kötődő szakember korábban a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán tanított számvitelt és könyvelést, majd másfél évig az intézmény kancellárjaként dolgozott. Érdeklődése sokrétű volt, a tanulás és a tanítás mellett a sportot is szenvedélyesen űzte.
Nem csupán sportvezetőként, sportolóként is életének utolsó napjáig aktív volt. A tanulás, a tanítás és a sport iránti elkötelezettsége példaértékű.
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Szepesi György temetése augusztus 15-én, 11órakor
  2018-08-01 18:43:53, szerda
 
  A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közösségi oldalán tudatta, hogy Barátai, tisztelői - a szűk, családi körben megtartott gyászszertartást követően augusztus 15-én, 11:00-kor a Farkasréti Temetőben búcsúztatják a július 25-én elhunyt legendás sportriportert, az Aranycsapat 12. tagját, Szepesi Györgyöt.
A kilencvenhat éves legendás rádiós sportriporter július 25-én szerdára virradóra hunyt el.
- Szepesi 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, gazdag életpályája során riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt.

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Gerda Taro első női újságíró
  2018-08-01 13:14:07, szerda
 
  Forrás: Wikipedia
Gerda Taro (eredeti nevén Gerta Pohorylle; Stuttgart, 1910. augusztus 1. - Madrid, 1937. július 26.) német származású fotográfus, Robert Capa társa, barátja és híresen nagy szerelme. Tarót tartják az első olyan női fotóriporternek, aki munkája közben vesztette életét.
Élete:
Gerta Pohorylle Galíciából bevándorolt zsidó családban született. Neveltetését gyermektelen, jómódú nagynénje vállalta, aki jó hírű gimnáziumba járatta. 1929-ben családjával Lipcsébe költözött. Adolf Hitler hatalomra jutása után barátnőjével Párizsba távozott. Taro többet nem látta a családját, ők később a holokauszt áldozatai lettek.
1934-ben ismerkedett meg Friedmann Endrével, a későbbi Robert Capával, aki akkor André Friedmann néven dolgozott. Taro tolmácsolással segített a franciául nem tudó Andrénak, majd a segítségével egy fotóügynökségnél szerzett állást. Jó hatással volt barátjára, elérte, hogy leszokjon az ivásról és konszolidáltabban öltözködjön. Gerda fotózni tanult tőle, és 1936 májusában megkapta első sajtóigazolványát. Munkához azonban nehezen jutottak. Ekkoriban találták ki, hogy nevet változtatnak, és André Robert Capa néven amerikai származásúnak adja ki magát a nagyobb siker reményében. Gerda Taro is ekkor vette fel művésznevét, mégpedig a japán avantgard művész Okamoto Taró neve nyomán.
A spanyol polgárháború kitörése után Barcelonába utaztak és fotósorozatokkal tárták fel a világ előtt a köztársaságiak helyzetét. Egy ideig Zalka Máté, az akkor Lukács tábornok néven a nemzetközi brigádokat vezető magyar kommunista környezetében dolgoztak, majd a tardientai hadoszlopot követték, amit George Orwell is megörökített Hódolat Katalóniának című művében.
1937 júliusában Capa rövid időre Párizsba utazott, hogy előkészítse kínai útjukat, ahol a kínai-japán háborúról akartak tudósítani. Taro még tudósítani akart a brunetei frontvonalról. Filme kifogytával július 25-én egy sebesülteket szállító teherautón próbált visszajutni Madridba, ami aztán egy tankkal ütközött össze. Taro másnapra belehalt sérüléseibe.
Capa 1939-ben, amikor New Yorkba emigrált, egy bőröndnyi negatívot hagyott barátjánál saját és Taro felvételeivel. A 4500 negatív csak 2007-ben került elő.
Halálakor már neves antifasiszta volt. Holttestét Párizsba szállították és augusztus 1-én, amikor betöltötte volna 27. életévét, a Francia Kommunista Párt nagy temetést rendezett tiszteletére Père-Lachaise temetőben, és Alberto Giacomettit kérte fel egy síremlék megalkotására.

- Miért van ma a Google kereső főoldalán ez a fotónegatív? Ki az a Gerda Taro?
Az utókor emlékezetében kevéssé megmaradó, mégis ikonikus szerepet játszó fotós előtt tiszteleg ma a kereső főoldalán elhelyezett speciális logójával a Google. Gerda Tarót tartják az első újságírónőnek, aki a háborús frontvonalakról tudósított, egyben az első olyan női fotóriporternek, aki munkavégzés közben halt meg. 26 évesen.
108 évvel ezelőtt ezen a napon született Gerta Pohorylle, aki később Gerda Taro néven került bele a fotográfia és az újságírás nagykönyvébe. Az 1910-ben, Stuttgartban napvilágot látott zsidó lány és családja 1929-ben költözött Lipcsébe, majd Hitler kancellárrá választása után nem sokkal, 1933-ban Gerta barátnőjével nem csak várost, hanem országot is váltott.
Gerta új lakhelyén, Párizsban ismerkedett meg Robert Capával, aki megtanította őt a fényképezés alapjaira. Szerelmi szál is fonódott köztük, élettársak lettek. A munka terén érvényesülni viszont nem igazán tudtak. Ezért aztán úgy döntöttek, nevet változtattak. Friedmann Endre, aki akkor André Friedmann néven élt, felvette a "divatosabban" hangzó Robert Capa nevet, Gerta Pohorylle új neve pedig Gerda Taro lett.
A spanyol polgárháborúról együtt küldtek tudósításokat 1936-ban a Ce Soir című lapnak. Munkájukat ekkor ismerte meg a világ, Capa ekkor vált világhírű háborús fotóssá. Taro életrajzírója szerint a katonák kedvelték ők lelkiismeretes munkája miatt, ám épp ezért figyelmeztette Capa is: ne álljon bele túl kockázatos szituációkba.
Szükség is volt a jó tanácsra, hiszen míg párja Párizsba visszatérve végezte következő, kínai frontvonalra tervezett útjuk előkészületeit, Taro a spanyol fronton maradva élete utolsó hónapjaiban egyedül dolgozott. 1937 nyarán a brunetei csatában a köztársaságiak visszavonulásáról tudósított, amikor felszállt egy sérült katonákat szállító autóra. A járműbe véletlenül belehajtott egy, a köztársaságiak oldalán harcoló tank - Taro olyan súlyosan megsérült, hogy 1937. július 26-án, mindössze 26 évesen meghalt.
...... ..............


...... ........... ...........

- Egy eddig ismeretlen FOTÓ KERÜLT ELŐ A HALDOKLÓ GERDA TARÓRÓL, ROBERT CAPA SZERELMÉRŐL
Cikk linkje: Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Elhunyt Spányi András esperes, plébános
  2018-07-31 17:39:06, kedd
 
  2018. július 31. kedd 11:39
Életének 73., áldozópapságának 50. évében, 2018. július 25-én, szentségekkel megerősítve elhunyt Spányi András érdemes esperes, nyugalmazott plébános - tudatja fájdalmas szívvel, de Isten akaratában megnyugodva az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.
A megboldogult lelkipásztor lelki üdvéért paptestvérei augusztus 21-én, kedden 15 óra 30 perckor a Budapes - Tabáni Alexandriai Szent Katalin-plébániatemplomban mutatnak be szentmisét.
Spányi András földi maradványait ezt követően helyezik örök nyugalomra a plébániatemplom urnatemetőjében - a feltámadás hitével és reményével.
...... .........


Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Infantino is megemlékezett Szepesi Györgyről
  2018-07-31 17:07:11, kedd
 
  2018. 07. 31. M4 sport online

Szepesi nemcsak legendás rádióriporter és MLSZ-elnök volt, de több vb és olimpiai futballtorna szervezésében is szerepet vállalt.
Csányi Sándornak küldött gyászlevelében emlékezett meg a múlt szerdán elhunyt Szepesi Györgyről Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.
A magyar szövetség (MLSZ) Twitter-oldalára kikerült levél tanúsága szerint a sportvezető legmélyebb együttérzését fejezte ki az MLSZ elnökének, egyben a FIFA alelnökének, illetve mindenek előtt Szepesi György családjának.
Infantino nemcsak arról emlékezett meg, hogy a legendás rádióriporter 15 olimpiáról és 14 labdarúgó-világbajnokságról tudósított, és 1979-től 1986-ig az MLSZ elnöke volt, hanem a FIFA-ban vállalt szerepeiről is. Kiemelte, hogy 1982 és 1994 között a végrehajtó bizottság, 1983 és 1994 között a médiabizottság tagja volt, de kivette a részét az 1986-os és 1990-es vb, illetve az 1988-as és 1992-es olimpia futballtornájának szervezéséből is.
Szepesi György 96 éves korában halt meg
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Cseh Tamás: A telihold dala
  2018-07-31 11:35:53, kedd
 
  Ha holdfényre ébredsz és felülsz az ágyban
Magad találod egy úszó szobában
A holdfény elönti a padlót, a széket
Némán szitálva megfürdet téged

Három az óra, aztán negyednégy
Többé nem alhatsz az agyadban fecskék
A holdfényben álló nagy fényes lakásban
Te meztelen sétálsz egy kék szín világban

Az ablaknál állva a holdfényes házak
Mint sötétlő őrök vigyázban állnak
Az asztalnál ülve szem fájdulva nézed
A mindent elöntő sok holdfényes képet

Negyednégy és félnégy, majd háromnegyed négy
Holdfény van a széken, agyadban a fecskék
Egymással keresztben szökkenve cikáznak
Sercegve betölti a holdfény a házat

Telihold tüzétől káprázó szemekkel
Látva a világot azt mondja az ember
Láthatatlan kézzel hálót sző fejemben
Egy furcsa szándékú sötétlő nagy ember

A holdfény, a holdfény megéget, megéget
A túlsó világból bolondít téged
Nem érted, hogy mit látsz, nem érted mit nézel
Itt hálókat szőnek nagy szándékú kézzel

Álmatlan ember ül sajgó szemekkel
És nem tudja mit hoz a káprázó tenger
Nem érted, hogy mit látsz, nem érted mit nézel
Itt hálókat szőnek nagy szándékú kézzel

Na most ez hasonlat
A jelen műsornak
Nagy átfogó képe
A holdnak a fénye

Mivel most világunk
Nagy holdfényben fürdik
S mi velünk történik
Azt más honnan küldik

Hát úgy hallgassátok
A ma esti műsort
Hogy minden dalával
A holdfénytől elforrt

Negyednégy és félnégy, majd háromnegyed négy
Holdfény van a széken, agyadban a fecskék
Egymással keresztben szökkenve cikáznak
Sercegve betölti a holdfény a házat

Telihold tüzétől káprázó szemekkel
Látva a világot azt mondja az ember
Láthatatlan kézzel hálót sző fejemben
Egy furcsa szándékú ragyogó nagy tenger

Videó Link

Cseh Tamás (Budapest, 1943. január 22. - Budapest, 2009. augusztus 7.) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész, rajztanár
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
96 éves korában elhunyt Szepesi György
  2018-07-25 12:08:21, szerda
 
  96 éves korában, szerdára virradóra elhunyt Szepesi György, tájékoztatta a család a Nemzeti Sportot. A legendás sportriportert sokan az Aranycsapat 12. játékosaként emlegették.
Szepesi György 1922. február 5-én született Budapesten, Friedländer György néven. Édesapja Szepesváralján született, ezért is vette fel később a Szepesi nevet.
1945-től volt a Magyar Rádió munkatársa, ahol riporterként, osztályvezetőként, bonni tudósítóként dolgozott. Londontól Londonig, azaz 1948-tól 2012-ig közvetített olimpiákról, míg a labdarúgó-világbajnokságokon 1954-től 2010-ig dolgozott. Ő közvetítette az Évszázad mérkőzését, melyen az Aranycsapat 6-3-ra legyőzte Angliát a Wembley-ben.
Anglia-Magyarország 3-6 - Videó Link
A Wembley-ben 1953. november 25.én a Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Lóránt Gyula, Lantos Mihály, Bozsik József, Zakariás József, Budai II. László, Kocsis Sándor, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán összeállításban pályára lépő magyar labdarúgó-válogatott Hidegkuti 1' 22' 53' Puskás 25' 29' és Bozsik 50' góljaival 6:3-ra győzte le azt az angol válogatottat, mely addig soha nem kapott ki hazai pályán. Sebes Gusztáv, a válogatott szövetségi kapitánya Gellér Sándort is pályára küldte, aki Grosicsot váltotta a kapuban. Az azóta az évszázad mérkőzésének megválasztott találkozót Szepesi György közvetítette.

Annak köszönhető, hogy végigkísértem a zsenik útját. Mert ha tizenkettedik játékos, a szövetségi kapitány Sebes Gusztávot inkább megilleti a titulus, meg mindenkit, aki valóban tett a sikerekért. Magyarán túlzásnak tartom a címet, de ha már adták - nem vagyok álszerény -, tisztelettel köszönöm
- idézi a Nemzeti Sport a nyilatkozatát, amit azzal kapcsolatban adott, hogy őt tartják az Aranycsapat tizenkettedik tagjának.
Sportvezetőként is bizonyított, 1978 és 1986 között ő volt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, 1982 és 1994 között a FIFA vezető testületének volt tagja.
1995-ben megkapta a NOB Olimpiai Érdemrend ezüstfokozatát, 2002-ben Pulitzer-emlékdíjat, 2005-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét kapta. 2005 óta Budapest díszpolgára.
...... .......- Tények online oldalon Link
Meghalt Szepesi György, a legenda. Többször volt interjualanyom. Sőt, kamaszként teniszmeccseit vezettem Siófokon. Húgomnak a strapás rész jutott. Ő szedte a labdát. Páros partnere Zsolt Róbert volt, a Magyar Nemzet rovatvezetője, aki később tanárom lett a MÚOSZ iskolájában. Kár, hogy egy igazi önéletrajz benne maradt... Jó lett volna megismerni, hogy mi minden történt vele nem csak a magyar sport aranykorában, hanem a Rákosi- és Kádár-rendszer hatalmi viszonyai között.
De ha már elvitte a titkot, nyugodjék békében!

...... ........... ........... ........... ........... .......


Szepesi György az Aranycsapat tizenkettedik játékosaként emlegetik
Szepesi György munkásságát számos elismerés övezi: első magyar sportújságíróként kapta meg a Gerevich-díjat, birtokosa az Orth György-díjnak, az Aranytollnak,
- 2007 januárjában Kodály Zoltán közművelődési díjat vehetett át a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány kuratóriumától, amely 1993 óta az oktatás, a kultúra és a tudomány területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyiségeket tünteti ki. 2004-ben lett a Prima Primissima-díj kitüntetettje, s ugyanebben az évben a Magyar Sportújságírók Szövetsége Életműdíjjal jutalmazta. Birtokosa a NOB Olimpiai Érdemrend Ezüst Fokozatának, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjének is.
- 1995-ben szűkebb pátriája, Budapest XIII. kerülete, majd
- 2005-ben a főváros is díszpolgárává avatta.
- 2012-ben FIFA-érdemrendet kapott. 2012-ben az újonnan alapított Magyar Sportsajtó Halhatatlanja díjat és a Magyar Olimpiai Bizottság sajtóbizottságának Média különdíját vehette át.
- 2016-ban Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Életműdíját kapta meg. A róla elnevezett Szepesi-díjat, amellyel a hazai újságírás és sportújságírás egyik meghatározó alakját díjazzák, először 2015-ben adták át
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Száz éve született Ingmar Bergman
  2018-07-17 08:41:09, kedd
 
  ...... ......


Július 14-én emlékezünk meg Ingmar Bergman (1918-2007), az egyetemes filmművészet meghatározó alakjának századik születésnapjáról.
Édesapja lutheránus lelkész volt, édesanyja mindenben segítette férjét, s közben nevelte három gyermeküket, két fiút és egy lányt. Ingmar a középső gyermek volt. Bergman 1945 és 2003 között csaknem nyolcvan mozi- és tévéfilmet rendezett. Színházi rendezőként is jelentős, mintegy száz drámát vitt színre. Kimagaslót alkotott regény- és drámaíróként is. Ez az elképesztő termékenység nála nem ment a minőség rovására. Terjedelmi korlátok miatt most csak a filmrendező Bergmannal foglalkozunk.
A negyvenes években rendezett, kezdeti filmjei közül kiemelendő az 1949-ben bemutatott Börtön, amelyben már szinte benne van mindaz, ami a későbbi filmjeit jellemzi, elsősorban a Bergmant mindennél jobban gyötrő istenkérdés. Nem lehet eldönteni, hogy Isten meghalt vagy legyőzték, miközben az ördög szabadon tobzódik, az emberek legbensőbb vágyait teljesítve. A világot ő irányítja, így a pokol már a földön megvalósul. Bár látszólag teljes a sátán győzelme, a tragikus sorsú, életét kilátástalannak tartó, a kitörési lehetőséget elutasító, öngyilkosságot elkövető kamaszlány, Birgitta halálának pillanatában az iránta ,,nagyon nagy gyengédséget" érző Thomas arcát látja, vagyis egy őt szerető lény irgalmas tekintete kíséri át a túlvilágra.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Elhunyt a válogatott focista 45 éves korában
  2018-07-09 12:22:31, hétfő
 
  Csütörtökön, 45 éves korában elhunyt Goran Bunjevcsevics, a Tottenham Hotspur és a Crveza zvezda korábbi labdarúgója. Bunjevcsevics áprilisban kapott stroke-ot, s a kórházi kezelés ellenére nem tért magához - írja a Ripost.
A jugoszláv válogatott labdarúgója 16-szor lépett pályára címeres mezben. A világbajnokság előtt a szerb válogatott tagjai is meglátogatták, Alekszandar Kolarov pedig neki ajánlotta a Costa Rica ellen szerzett gólját.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 243 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 230 db bejegyzés
e év: 3069 db bejegyzés
Összes: 35386 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1024
  • e Hét: 10465
  • e Hónap: 57300
  • e Év: 1189557
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.