Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 364 
Végső búcsút vettek a pólólegendától, Kárpáti Györgytől
  2020-07-03 12:17:50, péntek
 
  A Farkasréti temetőben csütörtökön utolsó útjára kísérték Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját, aki június 17-én, életének 85. évében hunyt el.
Nagyobb kép Link
...... ........... ..........


Nagyobb kép Link
...... .........


Az állami sportvezetés nevében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere mondott beszédet, melyben kiemelte, Kárpáti György "azért teremtetett, hogy megmutassa a világnak, az emberi tehetség határa a végtelen". Hozzátette, egyetlen és megismételhetetlen sportoló volt, aki ugyan úszóként kezdett, de csapatjátékosként találta meg a sorsát. Rafinált és cseles volt, társasági lény, intelligens és taktikus, aki briliáns technikával bírt.
Az olimpiai család részéről Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke beszélt. A MOB vezetője megjegyezte, Kárpáti György június 23-án, az olimpizmus világnapján született - 1894. június 23-án alapították a Nemzetközi Olimpia Bizottságot -, és június 17-én hunyt el, napra pontosan 31 évvel azt követően, hogy bekerült a MOB első szabadon választott elnökségébe.
Kulcsár Krisztián elmondta, Kárpáti György Helsinkitől Rióig tizenegy nyári olimpián vett részt, sportolóként négyszer, játékosként és edzőként is győzött.
"Álma volt a budapesti olimpia, teljes mellszélességgel, aktív szerepet vállalva támogatta a 2012-es és a 2024-es pályázatot is, szerette volna megélni, hogy itthon szurkolhasson" - jegyezte meg Kulcsár Krisztián, aki szerint Kárpáti György számára tinédzser kora óta az ötkarikás közeg volt a meghatározó.
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke felelevenítette, Kárpáti György humora mindig is markáns része volt az uszodai életnek, mindenkit meg tudott nevettetni, ugyanakkor mindig alázattal dolgozott azért, hogy a legjobbak között legyen.
"Legenda voltál, legenda maradsz, Gyurika" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok Vári, aki megjegyezte, hogy a teljes vízilabdás család hálás lehet, amiért ezt a sportágat választotta Kárpáti György, mivel bármihez nyúlt életében, arannyá változott. Az MVLSZ vezetője hozzátette, az ugyancsak háromszoros olimpiai bajnok Gyarmati Dezső és a 162-szeres válogatott Kárpáti György erőt és hitet adott az ő nemzedéküknek is abban, hogy hasonlóan sikeresek legyenek.
Az FTC részéről az olimpiai bajnok Gerendás György személyes hangvételben emlékezett meg egykori mentoráról: mint elmondta, egykoron Kárpáti György volt az, aki az úszástól a vízilabdához terelte.
Az 1952-es, helsinki olimpián 17 évesen akasztották Kárpáti György nyakába az aranyérmet, ezzel lett minden idők legfiatalabb vízilabdázó olimpiai bajnoka. Második aranyérmét az 1956-os, melbourne-i játékokon szerezte. Az 1960-as, római olimpián bronzérmet szerzett, de az 1964-es, tokiói tornán megnyerte harmadik olimpiai aranyérmét.
A három ötkarikás elsőség mellett 1954-ben, 1958-ban és 1962-ben Európa-bajnok is lett a válogatottal. A nemzeti csapatban 1969-ig 162 mérkőzésen szerepelt. A Ferencvárossal ötszörös magyar bajnok és kupagyőztes, a klub örökös bajnoka.
Visszavonulása után 1970 és 1980 között Gyarmati Dezső szövetségi kapitány mellett a válogatott edzőjeként dolgozott, részese volt a csapat 1976-os, montreali olimpián elért elsőségének. 1982-ben az egyesült államokbeli Fort Lauderdale-ben beválasztották a sportág halhatatlanjai közé, azaz a vizes sportok Hírességek Csarnokába. Melbourne és Budapest díszpolgára volt, 1994-től tagja, majd 2011-től elnöke volt a Halhatatlanok Klubjának, 2013-ban a Nemzet Sportolójává választották.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Búcsú Benedek Tibortól
  2020-07-03 09:50:54, péntek
 
  Megható feldolgozás, emlékezés Benedek Tiborra , aki elment közülünk, de emlékei örökké velünk van
Videó Link

- Halála nagyon megérintett, példamutató élete, komoly üzenet sokunknak! Ebben a kís filmben mondom el gondolataimat. Ezúton szeretnék részvétet nyíivánítani Családjának, Rokonainak és Barátainak. Fogadják őszinte együttérzésemet!
Készítette Kalo Jenő tv. Videó Link

- Havas Henrik: Benedek Tiborra emlékezik az ország! videó Link

- A Harcos megpihen (Benedek Tibor emlékére) videó Link
A videóban elhangzó dal: Evanescence: My Immortal (Band Version)
2020.Június 18-ka minden olyan embernek egy fájdalmas nap akik ismerték őt.
Az egész felfoghatatlan és feldolgozhatatlan.
2000 Sydney,2004 Athén,2008 Peking.
Ezek a döntők felejthetetlenek voltak és lesznek is mindenki számára.
És az is az Ő nagyását emeli ,hogy bekerült 2015-ben a Hírességek csarnokába ahol olyan magyar kiválóságok nevei szerepelnek mint Hajós Alfréd,Komjádi Béla, vagy mint Kárpáti György akivel most már együtt edzhetnek és lőhetik a legszebb gólókat az égi vízilabda medencében.
Köszönünk mindent Bajnok.
Nyugodj Békében!


- Búcsú Benedek Tibortól videó Link

- Pályatársai emlékeznek Benedek Tiborra videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Az utolsó vacsora - megnézhetjük Jézus lábait.
  2020-06-25 22:50:02, csütörtök
 
  Leonardo falfestményén nem látszik, mégis megnézhetjük Jézus lábait.
Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című alkotásán Jézus Krisztus lábai is láthatóvá váltak gigapixeles részletességgel a brit Királyi Művészeti Akadémia és a Google együttműködésének köszönhetően.
...... .........


A legutóbb digitalizált művek közt van Leonardo híres falfestménye, Az utolsó vacsora másolata, amelyet a reneszánsz mester két tanítványa, Giampietrino és Giovanni Antonio Boltraffio alkotott.
Az eredeti falfestmény a milánói Santa Maria delle Grazie-templomban látható, és az évszázadok során rengeteg károsodás érte, a részletességéből sokat veszített.
E részletek azonban megtalálhatók a tanítványok által készített olajfestményen, köztük Jézus lábai is, amelyek 1652-ben ,,tűntek el", miután ajtójáratot vágtak a templomfalon.
........Forrás: magyar kurír 2020.06.25
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Zámbó Jimmy: Dalban mondom el
  2020-06-25 16:25:14, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Zámbó Jimmy: best of 1 - 2.
  2020-06-25 16:22:14, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Zambo Jimmy legszebb dalaiból
  2020-06-23 11:03:48, kedd
 
  2016 08.24. Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Így éli meg az önkéntes karantént Bálint gazda
  2020-06-23 10:36:05, kedd
 
  A Hit Rádió Gyújtópont című műsorában Bálint Györgyöt, azaz Bálint gazdát kérdeztük arról, hogyan kertészkedik a karantén idején feleségével.
Videó Link

Nők lapja Link
...... ........Bálint György (kertészmérnök) Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Fekete Istvánra emlékezünk
  2020-06-23 09:48:46, kedd
 
  Akinek könyveitől könnyebb lesz a lelkünk
...... .........


Január végén születésének százhuszadik évfordulóját ünnepeltük, most pedig halálának ötvenedik évfordulója szólít emlékezésre. 1970. június 23-án hunyt elf/b] az Új Ember kedves írója. Az egyik legismertebb Fekete István-i történetben, a Tüskevárban való kalandozásra hívjuk az olvasókat.
Most, amikor ez az írás készül, az utolsó tanítási hét kezdetén vagyunk. Bár rendhagyó tanévzárás az idei, az iskolák hónapok óta csöndesek, és nem szaporodnak a táblákon a vakáció közeledtét jelző vidám betűk, a június eleji napok újra és újra nosztalgiával tölthetnek el minden egykori diákot. Benne van ebben a nosztalgiában az utolsó szorongások emléke: vajon merre billen a kétes jegy, benne a cseresznyeízű utolsó napok és utolsó órák örömmel és tervekkel teli pillanatai, az egyre erősödő felszabadultság, és benne az ünnepi ruhás tanévzárók kirobbanó szabadságélménye. És még valami (a Ballagó időből vett szavakkal): ,,...egy régi-régi, tiszta, nagy szerelem: a Balaton", sokunk számára a nyár legnagyobb ígérete és ajándéka.
Fekete István erdők, mezők, állatok, növények, a magyar táj nagy írója, a Tüskevárban megírta az időtlen, a ,,holnaptalan" nyarat. Ladó Gyula Lajos és Pondoray Béla, vagy szólítsuk inkább becsületes becenevükön őket: Tutajos és Bütyök immár hatvanhárom éve vakációznak a berekben, és hívják, egyre hívják a növekvő nemzedékeket, hogy legyenek élményeik részesei.
A regény első lapjain, a fülledt tanteremben az utolsó felelések szorongása fölött már a szünidős álmok lebegnek. Egy-két nap, és elérkezik a bizonyítványosztás: a kétséggel és reménnyel teli várakozás a számtanosztályzatra. Ettől függ minden. A félelem azonban felesleges, a számtan jeles kibontakozik a háttérben egy nagy tanáregyéniség -, és Gyula Lajost, pontosabban Tutajost viheti a vonat az életre szóló vakációra. Aki utazott már vonaton Budapestről a Balaton felé, ismeri a pillanatot, mikor Aliga és Világos fölött kitárul a csoda, a kék víz szívszorítóan szép látványa. Olyankor egy pillanatra elhallgatnak a beszélgetések is. És bárcsak lassítana a vonat, és a szigorú menetrend befogadná a vágyat: csak egy percig még, hadd igya a tekintet, amit lát! Bár úgyse képes jóllakni vele soha. Tutajos is csak néz, és ,,szíve tele a csodálatos táj ősi szépségével". István bácsi pedig már készíti unokaöccsét erre az egész további életét meghatározó nyárra: ,,Ebben nem is csalódsz, elhiheted. Nem beszél, hát nem is hazudik; nem ígér, és mégis odaadja mindenét, nem szól, és mégis többet mond, mint amit valaha ember mondott." A fiú ekkor még nem tudja, de a természet, a táj valóban odaadja majd neki mindenét. Igaz, megkéri az árát, amit Gyula becsületesen meg is fizet. Talán keserves a tanulópénz, de amit cserébe kap, azt később már nem adná semmiért. ,,Annyira vállalkozz, amennyit elbírsz." ,,Ne kapkodjon... Itt nem siet semmi" - szólnak a leckék a természettel szoros egységben élőktől. És én, az olvasó is tanulom e leckéket. Először a kertben figyelem Tutajossal a sárga fuvolást, a sárgarigót, és tudom már, hogy nem is rigó, sőt, nem is sárga, hanem aranymálinkó. Aminek egyszerű kis dala nélkül ,,talán süket és szomorú lenne a nyári délután", és a szeder sem érne meg a fán, ,,ha ez a dal nem simogatná". A feketerigóról is megtanulom, hogy ,,ingyen napszámos", ez hasznos tudás a kertésznek, ugyanakkor a költő tudását sem akarom többé elfelejteni: ,,a rigó az esti dal". De lépjünk ki most már a kertből is, a még nagyobb szabadságba, a természet elemi közelségébe. A berek, a Kis-Balaton és a Zala folyó vad nádi és mocsárvilága annyi mindent rejt! A Tüskevár nem pusztán olvasmány, a táj lelke lakik benne, azt őrzi. Fekete István megírta a könyvet és a kezünkbe adta. Ezzel le is mondott róla: tegyünk vele, amit akarunk. Aki elolvassa, az gazdag lesz. (Hogyhogy nem olvas mindenki?) Felkészül a tájjal való találkozásra, hogy az igazi legyen, amikor bekövetkezik.
Vezetőnk a természet felfedezésében és megtanulásában maga az író, de most álarcban jár, és Matula Gergelynek hívják. Matula bácsi nem más, mint ,,a pákászok utolsó maradéka", az ,,öreg rétjáró", aki ,,minden nádszálat ismer a berekben, és akinek minden szúnyog a barátja". Aki előtt nyitott könyv a természet, a csodákkal és titkokkal teli világ, melyről Fekete István, az író megannyi történetet tudott mesélni. ,,A téma egyedüli volt és kimeríthetetlen. A természet és benne az ember. Az ember, aki szerette az erdők és a mezők élővilágát..." Sorok a Ballagó időből. Fekete István saját tapasztalatait, személyiségének a természet mély ismeretéből, tiszteletéből és szeretetéből származó gazdagságát ajándékozta oda hőseinek - és az olvasóknak. ,,Matula olyan közel volt a természethez, hogy csak egy nyelve volt, akár a varjaknak: a valóság nyelve." Mi ez a mondat, újra a Tüskevárból, ha nem önarckép? Volt-e Fekete Istvánnak, az írónak más nyelve, mint a valóság és a természet nyelve? Mély humánummal teli műveiben az egyszerű, csöndes élet reális lehetőségként ragyog előttünk. Boldog somogyi, göllei gyerekkora egész életén át elkísérte az írót. Az embereket, akikkel találkozott, akik hatottak rá, megírta elbeszéléseiben, regényeiben, így mondott nekik köszönetet azért, hogy emberségre nevelték, hogy egy talán keservesen nehéz, de a jó felé irányuló, a jót kereső, a jóra törekvő életet éltek elé. Egészen biztos, hogy ő maga is ismert egy Matula bácsit. Szűkszavú, bölcs tanítót, aki kedélyes szigorával óv a bajtól, és minden zugba és ,,tudományba" bevezet. Magányos, ritkán, keveset beszélő ember; aki mintha az apostol tanácsára figyelmeztetne a szószátyár világban: ,,Legyen minden ember készen a hallgatásra, de késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra" (Jak 1,19).
Amit mindenképpen szeretnék kiemelni és megmutatni, az Fekete István láttató erejű leíró képessége. Íme néhány felejthetetlen írott kép a Tüskevárból. A madarak ezreit rejtő berek ébredésének leírásai ezek: ,,a szárnyak íja fellöki az életet a levegőbe"; ,,felszárnyal a hajnal". Az alkonyaté pedig: ,,mélyen a nádasban ült a nap, és piros arcába bele lehetett nézni"; ,,Az ég lassan kivirágzott, a fák feketén nyúltak a levegőbe". S még egy hosszabb, eleven erejű képsor. Aki állt már ,,megbűvölve, reszketve" vihar közeledtén a Balaton mellett, az tudja, hogy ilyen, pontosan ilyen: ,,A délnyugati ég már fekete volt, mintha sötét hegyek nőttek volna a látóhatár mögötti mélységekből, és a völgyek hamvas szakadékaiban úgy jártak a villámok, mint a takács vetélője. A felhőhegyek csipkés taraja sárgásfehér volt, mint az ázott szalma vastag füstje, amely mögött eltűnt a táj és az ég. A szél most már ordított. Egész ágak, nádszálak, levelek úsztak vad száguldással a levegőben, s úgy lehetett érezni, hogy az a rémséges, mozgó fal a következő percben rádől a világra. De a legfélelmetesebb volt ebben a pokoli színjátékban a kísérőzene, az a szívszorongató, gurgulázó hörgés, az az állandó morajlás, a szörnyű feszültség szikrázó fenyegetése, hogy még egy pillanat, és szétrobban az egész világ." Bárcsak felnőttként is sikerülne megélni a nyár időtlenségét és szabadságát. Most is mindent kínál: erdőn, mezőn, vizeken, berkekben. Ha vissza tudok találni a gyerekkorba, a létezésbe (Ottlik szavával!), ha tisztelem a tájat, ha kiérdemlem, hogy odaadja magát nekem, ha én is odaadom magamat, ha nem kirándulóhelyet, nem kikapcsolódást, nem zsákmányt, még csak nem is élményt keresek, hanem magát a létet, a harmóniát a teremtett világban, ha tudok egyszerűen csak lenni és együtt lélegezni a tájjal, ha haza tudok érkezni a tájba, feküdni ,,a széna- és nádszagú magányban" vagy ,,egyenesen beleevezni a kelő nap végtelen glóriájába", akkor eljön a pillanat, amikor elhallgat minden vágy, minden kívánság, minden gondolat. Nem kell semmi, és ki tudom mondani Tutajossal az egyszerű mondatot, amiben minden benne van: ,,Olyan jó itt, Matula bácsi.".
....


Fekete István sok mindent elmondott nekünk minderről. Kitárta a lelkét, ahogy egy interjúban fogalmazott; az írásain keresztül megengedte, hogy belenézzünk a lelkébe. ,,És az olvasó bármilyen következtetést levonhat. Amit írtam, őszintén írtam, igazat írtam" - fűzte hozzá.
Pontosan ötven évvel ezelőtt tette le természetíró, láttató, lelkét feltáró tollát. Mit kaptunk tőle, mit hagyott ránk? Talán leginkább azt a biztonságot, hogy igenis lehetséges békében, csöndben élni.
1970-ben két kapcsolódó írás is megjelent a Vigiliában: az első köszöntés volt, sok, alkotásban gazdag esztendőt kívánt az írónak a 70. születésnap alkalmából. Néhány hónappal később azonban elkövetkezett a búcsúzás. Mindkét szerző ugyanazt emelte ki, az egyik csendnek, békének, harmóniának nevezte, a másik megnyugvásnak. ,,Fekete István írásainak sajátos varázsát éppen ez a harmóniára törekvés, a természet és az emberi világ rokonvonásainak újrafelfedezése jelenti. (...) Írásművészetének fő erényei: az érzelmek őszintesége, az írói szándék világossága, a szavak és a mondatok egyszerűsége, amelyek méltó keretként szolgálják a hazaszeretetet, a tájat és a gondolatot, a lélek tisztulását érlelő csend dicséretét. (...) Az emberhez illő béke, a lélek és a szellem nyugalmának áhítása vezérli őt az állat- és növényvilág emberközelbe hozásának szívós és türelmes kísérleteiben, a természet törvényeinek költői feltárásában és a minden élőkre, minden közösségre érvényes harmónia aranymetszés-szabályainak megmutatásában." ,,Olvasom, és minden feloldódik bennem, könnyebb leszek tőle, megnyugszom. Átveszem nyugalmát, megnyugvását a természetben. Mert ezt sugározza minden könyve." Félévszázad elteltével sem mondhatunk mást, többet. Ha harmóniát, ha megnyugvást keres a zaklatott lélek, forduljon bátran Fekete Istvánhoz.

Magyar kurír 2020.06.22

*
- Januárban, születése 120. évfordulóján az Aki nagyon szerette az erdőket és a mezőket című írással emlékeztünk az íróra. Link


- Fekete István-emlékhelyet hoztak létre Bakócán Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Elhunyt Bálint gazda 100 éves korában
  2020-06-21 22:37:06, vasárnap
 
  Az ország 100 éves kertésze ma este csöndben elment.
...... .......1919-2020
Elhunyt Bálint György, akit Bálint gazda néven az ország kertészmérnökeként ismert az ország.
Bálint gazda ma este csöndben elment - adta hírül nem sokkal ezelőtt az ország imádott kertészmérnökének Facebook-oldala. 2020. július 28-án ünnepelte volna a 101. születésnapját.
Akkor zárta szívébe az egész ország, amikor a nyolcvanas évek elején az Ablak című tévéműsor állandó munkatársa lett. Kedves kisugárzásával, szeretetre méltó személyiségével hamar belopta magát a nézők szívébe, de hosszú élete során más területeken is kipróbálta magát.
Bálint György néven látta meg a napvilágot 1919. július 28-án Gyöngyösön. A természet és a gazdálkodás szeretetét családjának köszönhette, édesapja ugyanis fiatalkorától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelte.Túlélte a holokausztot1937-ben érettségizett a gyöngyösi gimnáziumban, majd 1941-ben kertészmérnöki oklevelet szerzett a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián. A második világháború az ő életében is tragikus fordulatot jelentett, 1942-ben ugyanis behívták munkaszolgálatra, majd koncentrációs táborba került, ahonnan csak 1945-ben szabadult. A holokauszt során a teljes családját megölték egyetlen testvére kivételével.
Bálint gazda azok után sem lelt nyugalomra, hogy szerencsésen hazatért a családi birtokukra, a kommunista rezsim ugyanis azzal fenyegette meg, hogy internálják, és végül az összes földjét elkobozták. 1949-ben szerezte meg második diplomáját a Magyar Agrártudományi Egyetemen, ahol mezőgazdasági mérnökként végzett.Ezt követően néhány évig a Földművelésügyi Minisztériumban dolgozott, majd onnan egy évre a Kertészeti Kutatóintézetbe került. Az ötvenes évek második felében a Mányi Állami Gazdaság főagronómusa volt, a hatvanas évek elején pedig a Fejér Megyei Állami Gazdaságok Igazgatóságának főkertészeként dolgozott.Újságírói pályafutása a hatvanas évek végén kezdődött. 1969 és 1981 között a Kertészet és Szőlészet főszerkesztőjeként dolgozott, emellett szerkesztette a Kertgazdaságot, a Kerti kalendáriumot és a Kertbarát Magazint is.
1981-ben nyugdíjazták, de ugyanebben az évben a Magyar Televízió munkatársa lett. 2009-ig láthattuk az Ablakban, 1991 és 2000 között a Gazdaképző című műsor főszerkesztőjeként dolgozott. 1994-ben a politika felé fordult: előbb belépett a Szabad Demokraták Szövetségébe, majd az országos tanács tagja lett. 1994 és 1998 között országgyűlési képviselő volt, a SZDSZ-ből pedig végül 2009-ben lépett ki.Több mint harminc önálló kötete is megjelent, melyek közül az egyik legnépszerűbb a Gyümölcsöskert című könyve volt, amelynek hat kiadásából 200 ezer példányt adtak el összesen. Szerteágazó munkásságát számos rangos díjjal ismerték el, 1990-ben például Táncsics Mihály-díjat, 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2009-ben A Hajléktalan Emberért díjat vehette át. Ugyanebben az évben Budapest díszpolgárának is megválasztották. A magyar népművészet és közművelődés kategória kitüntetettjeként 2017 decemberében Prima Primissima díjat vehetett át. 2018-ban Magyar Szabadságért díjat kapott, 2019-ben ő vehette át Az Év Agrárembere 2018 Életműdíjat.

- Új Buda
Bálint György, vagy ahogy mindenki ismerte, Bálint gazda már nincs közöttünk. Egy szűkszavú közlemény szerint ma csendben elment mindenki kedvence, alig egy hónappal 101. születésnapja előtt. 2020. július 28-án ünnepelte volna a 101. születésnapját.
Akkor zárta szívébe az egész ország, amikor a nyolcvanas évek elején az Ablak című tévéműsor állandó munkatársa lett. Kedves kisugárzásával, szeretetre méltó személyiségével hamar belopta magát a nézők szívébe, de hosszú élete során más területeken is kipróbálta magát. Újbudára utoljára tavaly novemberben látogatott el, a Demokratikus Charta XI. évfordulós összejövetelének díszvendégeként.
Mindent köszönünk, Bálint gazda. Nyugodj békében!
*
Én gyertyám is ég Bálint gazda tiszteletére. Legyen örök nyugodalma a mennyek országában
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Elment egy nagy diák
  2020-06-18 23:17:20, csütörtök
 
  Benedek Tibortól búcsúzik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem 2020.06.18-án
Magyar Kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 364 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 3555 db bejegyzés
Összes: 44048 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 419
  • e Hét: 29246
  • e Hónap: 15713
  • e Év: 1072054
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.