Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
  2017-09-13 22:57:17, szerda
 
  Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával

Hozzávalók

70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt

majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprika krém)
2 ek olaj (v. 1 ek zsír)
5 dl víz


Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát apró darabokra felvágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A harcsafilét ízlés szerint felkockázzuk.
Egy edénybe beleöntjük az olajat vagy a zsírt, majd elkezdjük üvegesre párolni a vöröshagymát. Amikor üvegesedik, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is. Ezután addig pároljuk, míg a paprika és a paradicsom kicsit összeesik, majd megszórjuk a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, és megszórjuk a fűszerekkel, majd kisebb lángon kb. 30 percig főzzük a pörköltalapot.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a pörköltalaphoz, és keverjük simára. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt halat, majd összekeverjük. Ezután felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük a halhúst. Főzés közben többször, óvatosan megkeverjük, megrázogatjuk, vigyázva hogy a halhús ne törjön össze. Közben elkészítjük a túrós csuszát, amellyel majd tálaljuk a paprikást (a csuszát kaporral is ízesíthetjük). Tálaláskor a tányérra szedjük a túrós csuszát, majd mellékanalazzuk a harcsapaprikást, és úgy kínáljuk.





Megjegyzés

A harcsapaprikást is ahány ház, annyiféleképpen készítik, de mi jó fűszeresen, csípősen szeretjük. Tálaláskor pedig elmaradhatatlan a túrós csusza, melyet esetenként egy kis kaporral is megbolondítok.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sonkában sült halfilé
  2017-09-07 23:01:38, csütörtök
 
  Sonkában sült halfilé

Hozzávalók:
80 dkg tengeri halfilé 2,5 centis rudakra vágva
8 levél bazsalikom
2 zöld citrom héja és leve
frissen őrölt fekete bors
16 vékony szelet füstölt sonka
olívaolaj
1 dl szőlőmagolaj
1 tojás
1 evőkanál mustár

bors
4 marék salátakeverék


Elkészítés: A halfiléket 2,5 centis rudakra vágjuk. A sonkaszeleteket kiterítjük. A halakat rátesszük, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bazsalikomlevelekkel betakarjuk, és a sonkába tekerjük.

A majonézhez 1 tojást felütünk egy magas pohárba, amibe a botmixer belefér. Hozzáadjuk a mustárt, a zöld citrom héját belereszeljük, fél citrom levét belefacsarjuk. Ráöntjük az olajat, óvatosan belenyomjuk a botmixert, és magas fordulattal majonézt készítünk.

A halas csomagok mindkét oldalát forró olívaolajon megpirítjuk, majd 160 fokos sütőben 6-8 perc alatt átsütjük.

A salátát tányérokra osztjuk, a majonézzel meglocsoljuk, a halat a tetejére téve tálaljuk, filézett citromgerezdeket kínálunk hozzá.





Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sárgarépás rizsröszti
  2017-08-22 23:23:09, kedd
 
  Sárgarépás rizsröszti

Hozzávalók

A garnélához:
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj (+ a sütéshez)
tengeri só
citromlé
1 tk kurkuma
25-30 dkg konyhakész garnélarák
A sárgarépás rösztihez:
15 dkg rizs
15 dkg sárgarépa
petrezselyemzöld
1 ek liszt (púpozott)
2 db tojás
vaj
A tálaláshoz:
creme fraiche vagy tejföl
1 db lime
friss petrezselyem


Elkészítés

Felaprítjuk a fokhagymát, egy tálban elkeverjük az olajjal, megsózzuk és citromlével ízesítjük. A kurkumát és a gyorsfagyasztott rákokat hozzákeverve 1-2 órán át pácoljuk.
Forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a rizst, majd lecsepegtetjük. Ezután összekeverjük a megtiszított és vékonyra reszelt sárgarépával, a felaprított petrezselyemzölddel és a liszttel, és összeállítjuk az enyhén felvert tojással. A masszából lapos pogácsákat formázunk, és egy kevés vajas olajon mindkét oldalukat ropogósra sütjük.





Ebben a vajas olajban kb. 4-5 perc alatt állandó kevergetés mellett kisütjük a szárazra törölt garnélarákokat.





Petrezselyemzölddel megszórt creme fraiche-sel vagy tejföllel tálaljuk, lime-karikákkal díszítjük.





Megjegyzés

Nagyon ízletes könnyű főétel vagy vacsora, natúr görög joghurttal is. Reszelhetünk a rösztibe cukkinit is, és adhatunk mellé párolt bébirépát, céklát stb.
buksz39

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Tonhalas buci
  2017-08-21 21:31:27, hétfő
 
  Tonhalas buci

Hozzávalók

2 db kerek buci
12 dkg tonhal (konzerv)
1/2 fej vöröshagyma (felaprítva)
1/2 db citrom (kimagozva és felaprítva)
1 tk mustár
1 csésze reszelt Frico Edam sajt
2 levél jégsaláta

bors

Elkészítés

A tonhalról leöntjük a levét, majd egy közepes méretű tálba tesszük a felaprított hagymával, az apróra vágott, kimagozott citrommal, a mustárral, a reszelt Edam sajttal, valamint a sóval és a borssal együtt.
A bucikat felvágjuk, de nem vágjuk teljesen ketté. Megtöltjük őket a tonhalas keverékkel, és rárakjuk a salátaleveleket is. Ha kész, kissé összenyomkodjuk a szendvicseket, és tálaljuk.





Frico

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Lazacos penne
  2017-07-28 23:17:56, péntek
 
  Lazacos penne

Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac
3 nagy paradicsom
2 dl tejszín

fehérbors
50 dkg penne
friss bazsalikom
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
reszelt parmezán


Elkészítés: A hagymát lereszeljük, a paradicsomot apróra kockázzuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, sózzuk, borssal hintjük, majd a paradicsomot is beletesszük.

A lazacot apróra vágjuk vagy daráljuk, a paradicsomos hagymához tesszük, hozzáadjuk az apróra tépkedett bazsalikomot. Kevés vízzel felöntjük, s beletörjük a fokhagymát. Kis rotyogtatás után beletesszük a tejszínt is.

A penne tésztát külön megfőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a tejszínes-lazacos raguval.

Azonnal tálaljuk: tányérba szedjük, megszórjuk reszelt parmezánnal.





Sancho70

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Kakukkfüves ponty
  2017-07-25 23:53:55, kedd
 
  Kakukkfüves ponty

Hozzávalók

8 db pontyszelet (ujjnyi vastag)
2 ek kukoricadara
1 ek tönkölybúzaliszt
1 tk pirospaprika
1/2 db citrom
2 ek olaj

bors
kakukkfű


Elkészítés

A halat meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, majd megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval és kakukkfűvel, majd legalább 10-15 percig pihentetjük.
Papírtörlőre szedjük, majd beleforgatjuk a liszttel és a pirospaprikával elkevert kukoricadarába.
Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk néhány kakukkfűágat, 1-2 szelet citromkarikát és a bepanírozott halszeleteket. Ha a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedjük a serpenyőt 2-3 percre. Levesszük a fedőt, és további 3 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük. Joghurtos gombasalátával fogyasztjuk.





Megjegyzés

Szeretném népszerűsíteni egy kicsit a halat, a rántott halon kívül számtalan lehetőség van a hal elkészítésére, most csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető pontyot hoztam:-). Friss zöld fűszerrel nagyon ízletes, én most kakukkfűvel készítettem, de kaporral is finom.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sült lazac zöldborsópürével és vajas répával
  2017-06-03 23:53:50, szombat
 
  Sült lazac zöldborsópürével és vajas répával

Hozzávalók

80 dkg lazacfilé
0,8 dl olaj
7 ek vaj
4 db újhagyma
40 dkg zöldborsó
1 ág zsálya
30 dkg sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld

cukor


Elkészítés

Megtisztítjuk a lazacfilét. Levágjuk róla a zsíros és barna részeket, kihúzzuk belőle a szálkákat, és enyhén megsózzuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd megforgatjuk 2 ek vajban.
Megpároljunk 2 ek vajon az újhagymát. Hozzáadjunk a zöldborsót, valamint a zsályát, és fedő alatt puhára pároljuk(önthetünk alá egy kis vizet is). Még melegen átpasszírozzuk, majd vízzel vagy zöldségalaplével felhígítjuk.
A sós-cukros vízben ropogósra főzzük a sárgarépát. Felmelegítünk 3 ek vajat 1 csokor felaprított petrezselyemzölddel, majd átforgatjuk benne a répát. A lazacot a borsópürével és a répával tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

Sütés előtt hagyd a halat szoba hőmérsékletűre melegedni! Ha bőrösen sütöd a lazacot, akkor süsd majdnem teljesen készre a bőrös oldalán, és csak 1 percre fordítsd meg. Így biztosan nem szárad ki!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Paprikás lisztben sült hal rizzsel
  2017-05-22 22:53:36, hétfő
 
  Paprikás lisztben sült hal rizzsel

Hozzávalók

1 szelet hal
1 bögre rizs
1 csomag olasz zöldségkeverék (mirelit)
3 mk delikát
3 bögre víz
0,5 dl olívaolaj
2 kk pirospaprika
3 ek liszt

őrölt bors
olaj a sütéshez


Elkészítés

A vizet felforraljuk a fűszerkeverékkel. Közben a rizst üvegesre pirítjuk kevés olívaolajon.
Ezután ráöntjük a forró vizet, és beletesszük a zöldségkeveréket. Ízlés szerint borsozzuk. Felforraljuk, de nem kavargatjuk. Amikor megpuhult a rizs, elzárjuk alatta a tüzet, és lefedve állni hagyjuk.
A halat megtisztítjuk, megsózzuk, majd paprikás lisztben megforgatjuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.





Megjegyzés

Tavaszi színek kavalkádja, fogyókúrázóknak is nagyon remek fogás.
Sete

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Lazacfilé spárgaágyon
  2017-05-21 23:30:59, vasárnap
 
  Lazacfilé spárgaágyon

Hozzávalók

60 dkg lazacfilé
3 gerezd fokhagyma
1 db lime
75 dkg fehér spárga
75 dkg zöld spárga
7,5 dkg parmezán sajt

3 ek olívaolaj
3 dkg fenyőmag
bors
petrezselyem a díszítéshez


Elkészítés

A lazacfilét megmossuk, szárazra töröljük, és 4 egyforma szeletre vágjuk. A meghámozott fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük. A megmosott petrezselymet lerázzuk, és finomra aprítjuk. A forró vízzel lemosott lime-ot felkarikázzuk.
A kétféle spárgát megmossuk, és külön-külön megtisztítjuk. (A fehér sípokról a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldekről az alsó harmadukon lehántjuk a héjat, az alsó fás végeket pedig mindkettőtől levágjuk.) A parmezánt forgácsokra gyaluljuk vagy finomra reszeljük. A fehér spárgát enyhén sós vízben a sípok vastagságától függően főzzük 5-8 percig, majd hozzáadjuk a zöldet, és együtt puhára főzzük további 4-7 perc alatt.
Az olívaolajat nagy serpenyőben felhevítjük, és belehelyezzük a lazacszeleteket. Kb. 1 perc múlva melléjük dobjuk a fokhagymát, a lime-ot, valamint a fenyőmagot, és 4 percig sütjük. Ezután a halszeleteket megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. Közben a fokhagymát, a lime-ot és a fenyőmagot átforgatjuk. Végül a lazacot sóval és borssal ízesítjük.
A leszűrt, lecsepegtetett spárgát adagonként tányérokra szedjük. A lazacszeleteket a spárgaágyra fektetjük, és elosztjuk rajtuk a serpenyőben maradt hozzávalókat. A parmezánnal és petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Recept és fotó: FIZ
MME
PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

Főtt burgonyát vagy kifőtt tésztát és fehérbort kínálhatsz hozzá.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Spárgás rizottó fogassal
  2017-05-20 22:26:21, szombat
 
  Spárgás rizottó fogassal

Hozzávalók

1,5 kg zöld spárga
1,2 l tyúkhús- vagy zöldségleves-alaplé
2 db salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 ek olívaolaj
30 g rizs
1,5 dl száraz fehérbor
40 dkg bőrös fogasfilé
1 db kezeletlen citrom
5 dkg hideg vaj

frissen őrölt bors
turbolya vagy petrezselyem a díszítéshez


Elkészítés

A megmosott spárgasípok fás végét eltávolítjuk, alsó harmadukat meghámozzuk. A fejeket a csúcs alatt 5 cm-rel levágjuk és félretesszük. A sípok megmaradt részét felszeleteljük, 2 dl alaplében kb. 8 percig főzzük, majd botmixerrel vagy turmixgépben darabosra pürésítjük.
A maradék alaplét felforraljuk. Közben a megtisztított salotta-, valamint fokhagymát nagyon apróra kockázzuk, és 2 ek olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, és közepes tűzön üvegesre pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és a folyadékot szinte teljesen elfőzzük. Ezután annyi forró alaplét öntünk rá, amennyi éppen ellepi, majd megvárjuk, hogy a rizs felszívja. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, és gyakran átkeverve főzzük kb. 20 percig.
Közben, a rizottó elkészülte előtt kb. 7 perccel serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat. Közepes tűzön roppanósra pirítjuk rajta a félretett spárgafejeket, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A megmosott, konyhai papír törlőn leszárított fogasfilét 4 egyforma szeletre vágjuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. A forró vízzel lemosott citrom közepéből 4 karikát kivágunk, és a gyümölcs levét kifacsarjuk. Serpenyőben felhevítjük a maradék 2 ek olívaolajat. A bőrrel lefelé belefektetjük a halszeleteket, és a bőr pirulásáig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a citromkarikákat hozzáadva készre sütjük.
A spárgapürét és az apróra kockázott hideg vajat az elkészült rizottóba keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és citromlével ízesítjük.
A rizottót adagonként tányérokra szedjük, majd elrendezzük rajta a spárgacsúcsokat, a fogasszeleteket és a citromkarikákat. Tetszés szerint turbolyával vagy petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Rizottóhoz a gömbölyű szemű rizs a legjobb. Ne főzd szét a szemeket! Fogas helyett más halfilével, pl. pisztránggal is készítheted.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 202 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 159
  • e Hét: 17931
  • e Hónap: 80949
  • e Év: 1067081
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.