Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 184 
Spenótos-lazacos lasagne
  2018-09-15 23:51:29, szombat
 
  Spenótos-lazacos lasagne

Hozzávalók

20 dkg füstölt lazac szeletelve
8 lap lasagne tészta
25 dkg fagyasztott spenót (vagy 0,5 kg friss spenót)
5 dkg vaj
4 dkg liszt
5 dl tej
3 késhegynyi őrölt szerecsendió
késhegynyi frissen őrölt bors
1/2 kk só
bors
5 dkg grana padano vagy parmezán sajt


Elkészítés

A spenótot (ha mirelitet használunk) kiolvasztjuk, a levét kissé leöntjük. Egy serpenyőben kicsit megpároljuk, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tejből, lisztből és a vajból sűrű besamelt készítünk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, kevergetés mellett enyhén megpirítjuk rajta a lisztet, majd a tűzről levéve lassan hozzáöntjük a hideg tejet. (Közben habverővel folyamatosan kevergetjük, hogy szép sima legyen a besamel.) Ezután sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük. Addig kevergetjük, amíg közepesen sűrű mártást kapunk.
A lasagne lapokat 4 rétegben rakjuk le, ehhez a besamelt négy, a spenótot három, a lazacot két részre osztjuk. Tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a lasagnét, a besamelt, a spenót és a lazacot, majd a tetején eloszlatjuk a maradék besamelt, megszórjuk a sajttal, és az előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (Az első 20 percben alufóliával letakarva sütjük, majd további 6-8 perc alatt megpirítjuk a tetejét is.)





Megjegyzés

Ne nagyon szórjunk bele más fűszert, különben elvész a hozzávalók íze. A sóval vigyázzunk, mert a füstölt lazac eleve sós.
MME

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Rozmaringos tőkehalfilé párolt rizzsel és zöldséggel
  2018-08-21 00:58:13, kedd
 
  Rozmaringos tőkehalfilé párolt rizzsel és zöldséggel

Hozzávalók

2 szelet tőkehalfilé
1 bögre rizs
1 db sárgarépa
1 db cukkini
1/2 fej brokkoli
olívaolaj

bors
2 ág rozmaring
2-3 szelet citromkarika

Elkészítés

A répát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és megmossuk.
A párolóedény aljába vizet töltünk, majd a fölé helyezett műanyag edénybe beleöntjük a bögrényi rizst, és hozzáadunk ugyanannyi vizet.
Egy-egy darab alufóliára helyezzük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, mindkettőre rárakunk egy-egy citromkarikát, egy-egy ág rozmaringot, majd becsomagoljuk, és a batyukat a párolóedény következő szintjére helyezzük.
A harmadik műanyag tálba szórjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk, lefedjük, majd bekapcsoljuk a digitális párolót. A halat 10, a zöldségeket 15, a rizst 20 percig főzzük, majd tálaljuk.





Nézd meg az elkészítést videón:
Link
Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Pirított halas-olívás tészta
  2018-07-28 02:54:05, szombat
 
  Pirított halas-olívás tészta

Hozzávalók 2 személynek:
25 dkg spagetti tészta
1 kis konzerv lazac (nem füstölt) vagy tonhal
15 dkg félkemény vagy lágy sajt
kb. 15 szem olívabogyó
olívaolaj
petrezselyem
2 kávéskanál paprikakrém
2 kávéskanál szezámmag
1 citrom vagy lime


Elkészítés: Kevés olajon félig megpárolom a félbevágott olívabogyókat, majd aranybarnára pirítom benne a 3 részre tördelt tésztát is. Ha kész, a szezámmagot is pár pillanatra beledobom.(Vigyázat, a szezámmag könnyen megég, fél percnél tovább ne pirítsuk!) Rádobom a darabokra szedett halat, a fűszereket, és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Kis lángon fedő alatt párolom tovább. Ha kell, pótolom a vizet.

A megpuhult tésztához keverem a sajtot, majd addig főzöm, míg beleolvad, itt 1-2 dl vizet öntök bele, amennyit felvesz, hogy sajt szószos állagú legyen. (Keverni kell, mert könnyen odakap).

Azonnal tálalom, meglocsolom kis citromlével.





Hocsi Anett hanettkababy

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Rizses tonhalsaláta
  2018-07-18 23:30:01, szerda
 
  Rizses tonhalsaláta

Hozzávalók

1 doboz tonhalkonzerv (zöldségágyon)
20 dkg gyorsrizs (hosszú szemű)
1-2 szál újhagyma
1/2 db csili paprika vagy kaliforniai paprika
5 ek fehérborecet
friss petrezselyemzöld
tengeri só

Elkészítés

A rizst a dobozon található utasítás szerint elkészítjük, majd hűlni hagyjuk.
Az újhagymát, csilipaprikát ferdén karikákra vágjuk.
A petrezselyemzöld 3/4-ét felaprítjuk, és egy tálban összekeverjük az ecettel, a sóval és a paprikával.
Belevegyítjük a rizst, az újhagymát és a zöldséges tonhalat. Óvatosan összekeverjük, majd egy órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor tépkedett petrezselyemzölddel és aprított csilipaprikával megszórjuk.





Dr.Gondek Károlyné buksz39

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Házi halrudacskák édesburgonyával
  2018-06-26 23:24:36, kedd
 
  Házi halrudacskák édesburgonyával

Hozzávalók

4 db édesburgonya
6 ek étkezési keményítő
4 tk őrölt pirospaprika
2 dl szóda- vagy szénsavas ásványvíz
1 db kezeletlen citrom
4 gerezd fokhagyma
2 dl napraforgó- vagy repceolaj

bors
1/2 csokor koriander (elhagyható)
4 szelet tengeri halfilé (pl. sárga tőkehal)
30 dkg liszt
4 db tojás
40 dkg panko morzsa
olaj (a sütéshez)

Elkészítés

Az édesburgonyát lesikáljuk, megmossuk és ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. A keményítőt tálban elvegyítjük a pirospaprikával és a szódavízzel. A burgonyahasábokat nagy nejlonzacskóban összeforgatjuk a paprikás masszával, majd rácson eloszlatjuk, és szikkadni hagyjuk kb. 1 órát.
A mártogatóshoz a forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket keverőpohárba dobjuk. Ráöntjük az olajat, hozzáadunk egy kevés citromlét, és kb. 20 másodpercig pihentetjük. Ezután a pohár aljáig lenyomott botmixerrel elkezdjük pépesíteni, majd az eszközt lassan egyre feljebb emeljük. Az így kapott sűrű szószt sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és tetszés szerint aprított koriander zölddel ízesítjük.
A panírhoz a tálba ütött tojásokat villával felhabosítjuk. A lisztet és a morzsát külön-külön tálcára vagy lapostányérra szórjuk. Fritőzbe vagy nagyobb edénybe bőven olajat öntünk, és felhevítjük 175 fokra.
Közben a halfiléket 12 cm hosszú rudakra vágjuk, és a lisztbe forgatjuk. A felesleges lisztet leütögetjük. A rudakat áthúzzuk a tojáson, majd finoman a morzsába nyomkodjuk.
A burgonyahasábokat a forró olajban sütjük 6-8 percig, majd lecsepegtetjük. Végül egy tálban megsózzuk, és melegen tartjuk.
A panírozott halrudacskákat is ropogósra sütjük az olajban 3-5 perc alatt. Az édesburgonyával és a fokhagymás mártogatóssal tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Cukkinis tonhalfasírt
  2018-06-04 23:36:46, hétfő
 
  Cukkinis tonhalfasírt

Hozzávalók

2 db salátacukkini
3 db újhagyma
2 db tojás
1 db tonhalkonzerv (olívaolajos)

bors
pirospaprika
fokhagymapor
ételízesítő
3 marék zabkorpa
2 marék búzakorpa


Elkészítés

A cukkiniket meghámozzuk, lereszeljük majd lesózzuk, és állni hagyjuk.
Az újhagymát apróra vágjuk, a tonhalról leöntjük az olajat, majd a tojásokkal összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.
A kinyomkodott cukkinit hozzákeverjük, majd a korpával sűrítjük, jól összegyúrjuk és tenyérnyi fasírtpogácsákat formázunk belőle. Kipapírozott, nagyméretű tepsibe rakjuk, és 180 fokon, kb. 20 percig sütjük.





Megjegyzés

Egyszerű, egészséges könnyű étel, ami a diétába is belefér. Főzelékhez feltétként, vagy szendvicsbe is tehetünk.
Galcsill

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Pikáns párolt hal
  2018-05-30 23:27:55, szerda
 
  Pikáns párolt hal

Hozzávalók

3 db kaliforniai paprika (piros, sárga és narancsszínű)
1 fej lila hagyma (kisebb)
1 db édeskömény
3 gerezd fokhagyma
6 szelet tengeri hal (filézett fehér húsú, kb. 70 dkg)

frissen őrölt bors
3 ek olívaolaj
1 pohár száraz fehérbor
1 pohár fehérborecet
1/2 pohár cukor
1 db babérlevél
1 pohár aranyszínű mazsola
1 pohár pirított fenyőmag
petrezselyem a díszítéshez (elhagyható)


Elkészítés

A megmosott, kicsumázott paprikákat, valamint a megtisztított hagymát és édesköményt csíkokra metéljük. Az édeskömény zöldjét félretesszük a díszítéshez. A megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott halszeleteket papírtörlővel leitatjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
Mély serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Közepes tűzön a halszeleteket az egyik felükön aranyszínűre pirítjuk, majd áttesszük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékban az előkészített zöldségeket addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz (kb. 5 perc). Felöntjük a borral és az ecettel, majd sűrűbbre forraljuk 3-5 perc alatt. Ezután beleszórjuk a cukrot, és kevergetve feloldjuk.
A halszeleteket a pirított oldalukkal felfelé visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a babérlevelet, és a levet teljesen elfőzzük. Ezután felöntjük 1/2 pohár vízzel, felforraljuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk 12-15 percig. Végül adagonként zöldségágyra tesszük, és megszórjuk a mazsolával, a fenyőmaggal, valamint az édeskömény zöldjével. Tetszés szerint petrezselyemmel díszítjük.





Megjegyzés

Lapos halból a legfinomabb. A bőrös filét először a bőrös oldalán pirítsd meg. A fehérbor és az ecet pároláskor közömbösíti a cukrot, de az étel végső íze kellemesen édeskés marad. Recept és fotó: Le Creuset
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Rácos rakott hal
  2018-05-21 01:13:30, hétfő
 
  Rácos rakott hal

Hozzávalók:
1-1,5 kg tetszőleges hal (keszegnél nagyobb, de lehet vegyes is)
50 dkg burgonya
3-4 zöldpaprika
3-4 paradicsom
néhány szál petrezselyem
10 dkg szalonna

olaj


Elkészítés: A tepsi alját beterítjük a szalonnaszeletekkel. Erre rátesszük a megtisztított, hasábokra vágott
burgonyát, amin elhelyezzük a besózott
halszeleteket. A felkarikázott paprikát és paradicsomot elosztjuk rajta, meghintjük petrezselyemmel. Ugyanezt még egyszer megismételjük. Végül a tetejét meglocsoljuk olajjal.

Lefedjük, előmelegített sütőbe toljuk, és a krumpli puhulásáig sütjük.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Halrudacskák spenótos krumplipürével
  2018-05-18 22:37:39, péntek
 
  Halrudacskák spenótos krumplipürével

Hozzávalók

12 db fagyasztott, panírozott halrúd
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
50 dkg fagyasztott leveles spenót
1,5 dl cukrozatlan habtejszín

bors
szerecsendió
2,5 dl tej
5 dkg vaj
4 db tojás

Elkészítés

A halrudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a csomagoláson megadott utasítás szerint forró sütőben aranyszínűre sütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forrásban lévő sós vízben 15 percig főzzük. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, majd üvegesre sütjük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és puhára pároljuk. Ha az összes folyadék elpárolgott, felöntjük a spenótot a tejszínnel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Végül fűszerezzük egy kevés szerecsendióval.
A tejet felforrósítjuk, a burgonyát leszűrjük. Az áttört burgonyát összeforgatjuk a felforrósított tejjel, majd megsózzuk és hozzákeverjük a vajat. A krumplipürét melegen tartjuk. Felforrósítjuk a megmaradt olajat, és megsütjük rajta tükörtojásokat.
A burgonyapürét és a spenótot tányérokra halmozzuk. Elrendezzük rajta a halrudakat, majd mindre 1-1 tükörtojást teszünk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Alufóliában grillezett pisztráng
  2018-03-30 23:51:47, péntek
 
  Alufóliában grillezett pisztráng

Hozzávalók

5 db biocitrom
1/2 tk sáfrány
3 gerezd fokhagyma
3 fej hagyma
1 tk gyömbér
1/2 maréknyi korianderlevél
1 maréknyi petrezselyem
2 tk őrölt koriander
1 tk édes-nemes paprika
1/2 tk darált csilipaprika
1/2 tk currypor
6 ek olívaolaj

6 db konyhakész pisztráng

Elkészítés

Az egyik citrom levét kifacsarjuk, és a sáfrányt a citromlében áztatjuk 5 percig. A megtisztított fokhagymát és az egyik fej hagymát durvára vágjuk, majd aprítógépben összeturmixoljuk a korianderlevéllel, a petrezselyemmel, a fűszerekkel és a sáfrányos citromlével. Az apránként hozzáadott olívaolajjal paszta állagúra keverjük, és sóval ízesítjük.
A maradék 4 db citromot forró vízzel lemossuk és vékonyan felszeleteljük. A pisztrángokat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, mindkét oldalon kb. 3 cm-enként ferdén bevagdossuk, és kívül-belül megkenjük a fűszerpasztával. Ezután tálcára téve letakarjuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 60 percig.
A maradék 2 fej hagymát megtisztítjuk, és vastagon felszeleteljük. Alufóliából a pisztrángok becsomagolásához elegendő nagyságú darabokat tépünk. A hűtőből kivett halak hasüregébe és az egyik oldalukon a bevágásokba citromkarikákat teszünk. A hagymát és a maradék citromot elosztjuk a fóliadarabokon, majd ráhelyezzük a halakat, és gondosan becsomagoljuk.
A grillt felforrósítjuk, és a fóliacsomagokat közepes hőfokon 10-15 percig grillezzük. Végül a csomagokat óvatosan felvágjuk, és a pisztrángokat a fólián tálaljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 184 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 2201 db bejegyzés
Összes: 32247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5215
  • e Hónap: 77064
  • e Év: 1475764
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.