Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 167 
Citrusos rizottó garnélával
  2017-11-16 23:44:31, csütörtök
 
  Citrusos rizottó garnélával

Hozzávalók:
30 dkg rizottó rizs
15 dkg tisztított garnélarák
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
6 dl zöldségalaplé
1 dl fehérbor
8 dkg reszelt parmezán
1,5 dl főzőtejszín
1 rózsaszín húsú grapefruit
1 lime reszelt héja és leve

fehér bors
Valamint:
egész garnélák
olívaolaj


Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és előmelegített serpenyőben olívaolajon rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizottó rizst, sót és fehér borsot, és folyamatos kevergetés mellett először fehérbort, majd alaplevet adagolunk hozzá. Közepes lángon főzzük, ügyelve arra, hogy mindig legyen rajta kevés, de elegendő alaplé, egészen addig, míg puhulni nem kezd (15 perc).

Amikor eléri a megfelelő puhaságot, a lime reszelt héjával és facsart levével ízesítjük, és folyamatosan krémesítjük kevés vajjal, főzőtejszínnel és parmezán sajttal. Ha túl száraznak látszik a rizottó, pótolhatjuk a nedvességet kevés fehérborral, alaplével. A tökéletes krémes állagot az edény mozgatásával lehet elérni, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne kanállal kevergessük az utolsó fázisban, hisz úgy csak összetörjük a rizsszemeket.

A tisztított garnélákat





kevés olajon átpirítjuk,





a grapefruitot kifilézzük,





és mindkettőt a rizottóhoz adjuk.





Időközben az egész garnélákat is átsütjük serpenyőben,





tálaláskor a rizottó tetejére tesszük, esetleg néhány félretett grapefruit filével együtt.





Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Spenótos palacsinta sült hallal
  2017-11-15 23:50:39, szerda
 
  Spenótos palacsinta sült hallal


Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
3 dl tej
annyi víz, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk
3 evőkanál nyers parajpüré
A töltelékhez:
bármilyen halfilé
liszt
pirospaprika
50 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
tej
tartármártás


Elkészítés: A hozzávalókból palacsintát készítünk. A halfiléből kétujjnyi szeleteket vágunk, és paprikás lisztbe forgatva ropogósra sütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajjal, tojással, tejföllel és annyi tejjel, hogy ne legyen lágy, habosra keverjük. Megkenjük vele a palacsintákat, és minden palacsintába teszünk egy-egy halszeletet és feltekerjük.

Tűzálló tálba tesszük a palacsintákat, sütőbe tolva átforrósítjuk. Tartármártással vagy paradicsommártással tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Ropogós rántott hal a sütőből
  2017-09-25 22:13:45, hétfő
 
  Ropogós rántott hal a sütőből

Hozzávalók

1 kg filézett tőkehal

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 db tojás
15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1/2 dl olaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral. A halszeleteket szárazra töröljük egy papírtörlővel, majd enyhén besózzuk őket. Egy villa segítségével egyenként beleforgatjuk őket a lisztbe, majd felvert a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy tányért vékonyan kiolajozunk, majd beleforgatjuk a már panírozott halszeleteket (minden szelet előtt újra kiolajozzuk a tányért), és befektetjük őket a tepsibe.
A forró sütőbe tesszük a tepsit, 10 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk a halszeleteket, és a másik oldalukat is 10 percig sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
  2017-09-13 22:57:17, szerda
 
  Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával

Hozzávalók

70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt

majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprika krém)
2 ek olaj (v. 1 ek zsír)
5 dl víz


Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát apró darabokra felvágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A harcsafilét ízlés szerint felkockázzuk.
Egy edénybe beleöntjük az olajat vagy a zsírt, majd elkezdjük üvegesre párolni a vöröshagymát. Amikor üvegesedik, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is. Ezután addig pároljuk, míg a paprika és a paradicsom kicsit összeesik, majd megszórjuk a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, és megszórjuk a fűszerekkel, majd kisebb lángon kb. 30 percig főzzük a pörköltalapot.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a pörköltalaphoz, és keverjük simára. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt halat, majd összekeverjük. Ezután felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük a halhúst. Főzés közben többször, óvatosan megkeverjük, megrázogatjuk, vigyázva hogy a halhús ne törjön össze. Közben elkészítjük a túrós csuszát, amellyel majd tálaljuk a paprikást (a csuszát kaporral is ízesíthetjük). Tálaláskor a tányérra szedjük a túrós csuszát, majd mellékanalazzuk a harcsapaprikást, és úgy kínáljuk.





Megjegyzés

A harcsapaprikást is ahány ház, annyiféleképpen készítik, de mi jó fűszeresen, csípősen szeretjük. Tálaláskor pedig elmaradhatatlan a túrós csusza, melyet esetenként egy kis kaporral is megbolondítok.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sonkában sült halfilé
  2017-09-07 23:01:38, csütörtök
 
  Sonkában sült halfilé

Hozzávalók:
80 dkg tengeri halfilé 2,5 centis rudakra vágva
8 levél bazsalikom
2 zöld citrom héja és leve
frissen őrölt fekete bors
16 vékony szelet füstölt sonka
olívaolaj
1 dl szőlőmagolaj
1 tojás
1 evőkanál mustár

bors
4 marék salátakeverék


Elkészítés: A halfiléket 2,5 centis rudakra vágjuk. A sonkaszeleteket kiterítjük. A halakat rátesszük, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bazsalikomlevelekkel betakarjuk, és a sonkába tekerjük.

A majonézhez 1 tojást felütünk egy magas pohárba, amibe a botmixer belefér. Hozzáadjuk a mustárt, a zöld citrom héját belereszeljük, fél citrom levét belefacsarjuk. Ráöntjük az olajat, óvatosan belenyomjuk a botmixert, és magas fordulattal majonézt készítünk.

A halas csomagok mindkét oldalát forró olívaolajon megpirítjuk, majd 160 fokos sütőben 6-8 perc alatt átsütjük.

A salátát tányérokra osztjuk, a majonézzel meglocsoljuk, a halat a tetejére téve tálaljuk, filézett citromgerezdeket kínálunk hozzá.





Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sárgarépás rizsröszti
  2017-08-22 23:23:09, kedd
 
  Sárgarépás rizsröszti

Hozzávalók

A garnélához:
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj (+ a sütéshez)
tengeri só
citromlé
1 tk kurkuma
25-30 dkg konyhakész garnélarák
A sárgarépás rösztihez:
15 dkg rizs
15 dkg sárgarépa
petrezselyemzöld
1 ek liszt (púpozott)
2 db tojás
vaj
A tálaláshoz:
creme fraiche vagy tejföl
1 db lime
friss petrezselyem


Elkészítés

Felaprítjuk a fokhagymát, egy tálban elkeverjük az olajjal, megsózzuk és citromlével ízesítjük. A kurkumát és a gyorsfagyasztott rákokat hozzákeverve 1-2 órán át pácoljuk.
Forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a rizst, majd lecsepegtetjük. Ezután összekeverjük a megtiszított és vékonyra reszelt sárgarépával, a felaprított petrezselyemzölddel és a liszttel, és összeállítjuk az enyhén felvert tojással. A masszából lapos pogácsákat formázunk, és egy kevés vajas olajon mindkét oldalukat ropogósra sütjük.





Ebben a vajas olajban kb. 4-5 perc alatt állandó kevergetés mellett kisütjük a szárazra törölt garnélarákokat.





Petrezselyemzölddel megszórt creme fraiche-sel vagy tejföllel tálaljuk, lime-karikákkal díszítjük.





Megjegyzés

Nagyon ízletes könnyű főétel vagy vacsora, natúr görög joghurttal is. Reszelhetünk a rösztibe cukkinit is, és adhatunk mellé párolt bébirépát, céklát stb.
buksz39

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Tonhalas buci
  2017-08-21 21:31:27, hétfő
 
  Tonhalas buci

Hozzávalók

2 db kerek buci
12 dkg tonhal (konzerv)
1/2 fej vöröshagyma (felaprítva)
1/2 db citrom (kimagozva és felaprítva)
1 tk mustár
1 csésze reszelt Frico Edam sajt
2 levél jégsaláta

bors

Elkészítés

A tonhalról leöntjük a levét, majd egy közepes méretű tálba tesszük a felaprított hagymával, az apróra vágott, kimagozott citrommal, a mustárral, a reszelt Edam sajttal, valamint a sóval és a borssal együtt.
A bucikat felvágjuk, de nem vágjuk teljesen ketté. Megtöltjük őket a tonhalas keverékkel, és rárakjuk a salátaleveleket is. Ha kész, kissé összenyomkodjuk a szendvicseket, és tálaljuk.





Frico

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Lazacos penne
  2017-07-28 23:17:56, péntek
 
  Lazacos penne

Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac
3 nagy paradicsom
2 dl tejszín

fehérbors
50 dkg penne
friss bazsalikom
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
reszelt parmezán


Elkészítés: A hagymát lereszeljük, a paradicsomot apróra kockázzuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, sózzuk, borssal hintjük, majd a paradicsomot is beletesszük.

A lazacot apróra vágjuk vagy daráljuk, a paradicsomos hagymához tesszük, hozzáadjuk az apróra tépkedett bazsalikomot. Kevés vízzel felöntjük, s beletörjük a fokhagymát. Kis rotyogtatás után beletesszük a tejszínt is.

A penne tésztát külön megfőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a tejszínes-lazacos raguval.

Azonnal tálaljuk: tányérba szedjük, megszórjuk reszelt parmezánnal.





Sancho70

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Kakukkfüves ponty
  2017-07-25 23:53:55, kedd
 
  Kakukkfüves ponty

Hozzávalók

8 db pontyszelet (ujjnyi vastag)
2 ek kukoricadara
1 ek tönkölybúzaliszt
1 tk pirospaprika
1/2 db citrom
2 ek olaj

bors
kakukkfű


Elkészítés

A halat meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, majd megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval és kakukkfűvel, majd legalább 10-15 percig pihentetjük.
Papírtörlőre szedjük, majd beleforgatjuk a liszttel és a pirospaprikával elkevert kukoricadarába.
Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk néhány kakukkfűágat, 1-2 szelet citromkarikát és a bepanírozott halszeleteket. Ha a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedjük a serpenyőt 2-3 percre. Levesszük a fedőt, és további 3 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük. Joghurtos gombasalátával fogyasztjuk.





Megjegyzés

Szeretném népszerűsíteni egy kicsit a halat, a rántott halon kívül számtalan lehetőség van a hal elkészítésére, most csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető pontyot hoztam:-). Friss zöld fűszerrel nagyon ízletes, én most kakukkfűvel készítettem, de kaporral is finom.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sült lazac zöldborsópürével és vajas répával
  2017-06-03 23:53:50, szombat
 
  Sült lazac zöldborsópürével és vajas répával

Hozzávalók

80 dkg lazacfilé
0,8 dl olaj
7 ek vaj
4 db újhagyma
40 dkg zöldborsó
1 ág zsálya
30 dkg sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld

cukor


Elkészítés

Megtisztítjuk a lazacfilét. Levágjuk róla a zsíros és barna részeket, kihúzzuk belőle a szálkákat, és enyhén megsózzuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd megforgatjuk 2 ek vajban.
Megpároljunk 2 ek vajon az újhagymát. Hozzáadjunk a zöldborsót, valamint a zsályát, és fedő alatt puhára pároljuk(önthetünk alá egy kis vizet is). Még melegen átpasszírozzuk, majd vízzel vagy zöldségalaplével felhígítjuk.
A sós-cukros vízben ropogósra főzzük a sárgarépát. Felmelegítünk 3 ek vajat 1 csokor felaprított petrezselyemzölddel, majd átforgatjuk benne a répát. A lazacot a borsópürével és a répával tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

Sütés előtt hagyd a halat szoba hőmérsékletűre melegedni! Ha bőrösen sütöd a lazacot, akkor süsd majdnem teljesen készre a bőrös oldalán, és csak 1 percre fordítsd meg. Így biztosan nem szárad ki!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 167 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 129 db bejegyzés
e év: 3902 db bejegyzés
Összes: 29561 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2203
  • e Hét: 29519
  • e Hónap: 83333
  • e Év: 1351315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.