Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/50 oldal   Bejegyzések száma: 498 
Majonézes káposztasaláta II.
  2017-11-13 23:56:44, hétfő
 
  Majonézes káposztasaláta II.

Hozzávalók:
1 kis fej káposzta
1 nagy sárgarépa
1 fej lila hagyma
1 dl tejföl
2 teáskanál mustár
kb. 2 dl majonéz
petrezselyem

őrölt bors


Elkészítés: A káposztát és a répát nagy-lyukú reszelőn reszeljük le. A hagymát vágjuk apróra. Az egészet keverjük össze, sózzuk meg, majd hagyjuk állni.

A tejfölből, a mustárból és a majonézből keverjük ki az öntetet, melyet borssal ízesítsünk. Az öntetbe forgassuk bele a kinyomkodott zöldségeket és az apróra vágott petrezselymet. Az öntet mennyiségét a zöldségek mennyiségéhez igazodóan természetesen növelhetjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sajtos tésztasaláta almával
  2017-11-11 23:47:11, szombat
 
  Sajtos tésztasaláta almával

Hozzávalók

1 csomag orsótészta
2 db kígyóuborka
3 db kaliforniai paprika
3 db nagy alma
200-250 g trappista sajt
1 doboz feta sajt
Az öntethez:
2 doboz tejföl
2 doboz joghurt
1 nagy tubus majonéz
3 evőkanál mustár

bors


Elkészítés

A tésztát főzzük ki és hagyjuk kihűlni. A zöldségeket, a gyümölcsöt és a sajtot kockázzuk fel, az öntethez valókat pedig keverjük ki.

Vegyítsük a hozzávalókat, majd locsoljuk meg az öntettel, és jól keverjük össze.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Gyors avokádókrém
  2017-11-07 23:50:20, kedd
 
  Gyors avokádókrém

Hozzávalók

1 db avokádó
2 ek vaj
1 ek tejföl

bors
oregánó
kakukkfű
1 db citrom
1 gerezd fokhagyma


Elkészítés

Az avokádó kivájt belsejét összetörjük egy villával, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel. Belekeverjük a citrom kifacsart levét és a zúzott fokhagymát.
Alaposan összekeverjük, azonnal fogyasztjuk vagy néhány órára a hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Almás-diós bébispenót saláta
  2017-11-06 00:30:18, hétfő
 
  Almás-diós bébispenót saláta

Hozzávalók

20 dkg bébispenót
2 db alma
1 marék dió
1 marék szárított áfonya
10 dkg fetasajt
Az öntethez:
1 bögre almalé
4 tk almaecet
2 tk méz
2 tk olívaolaj

bors

Elkészítés

Az almákat megmossuk és felkockázzuk, majd a megmosott bébispenótra dobjuk őket. Hozzáadjuk a diót, a szárított áfonyát és a tetejére morzsoljuk a fetasajtot.
Az öntethez összekeverjük az almalevet, az almaecetet, a mézet és az olajat majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közvetlenül a tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Indonéz tésztasaláta
  2017-10-31 13:37:38, kedd
 
  Indonéz tésztasaláta

Hozzávalók

20 dkg vékony metélt tészta
1 db kígyóuborka
1 db kaliforniai paprika
0,5 db vöröshagyma
4 ek szójaszósz
1 db citrom
1 ek fenyőmag
2 db tojás

Elkészítés

A tésztát sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a kis hasábokra vágott uborkát és paprikát, majd a karikákra vágott hagymát.
Meglocsoljuk szójaszósszal és a citrom levével, végül rátesszük a cikkekre vágott kemény tojást, és megszórjuk a fenyőmaggal.





Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Györgyi néni tésztasalátája
  2017-10-12 23:16:19, csütörtök
 
  Györgyi néni tésztasalátája

Hozzávalók

80 dkg tejföl
20 dkg majonéz
2 ek mustár
1 db citrom leve
2 ek porcukor
50 dkg orsótészta

1 db sárgarépa
1 db alma (nagy)
2 db lila hagyma
1 db paprika (piros húsú)
6 db csemege uborka
1 fej jégsaláta

Elkészítés

A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a porcukrot egyneművé keverjük (ha szükséges, porcukorral vagy mustárral tovább ízesítjük), majd a hűtőbe tesszük.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben aldentére főzzük, majd leszűrjük.
A megtisztított sárgarépát és az almát lereszeljük, a lila hagymát és a paprikát felkockázzuk, az uborkát felkarikázzuk, a jégsalátát felaprítjuk.
Ezután egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a zöldségeket és a tartármártást, és néhány órára a hűtőbe tesszük.





ÍME A RECEPT VIDEÓN: Link


DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Tavaszi burgonyasaláta pestóval
  2017-09-06 22:32:31, szerda
 
  Tavaszi burgonyasaláta pestóval

Hozzávalók

75 dkg burgonya

2 db tojás
1 csokor hónapos retek
1/2 db kígyóuborka
1 csokor újhagyma
A pestóhoz:
5 dkg tökmag
2 gerezd fokhagyma
1 db piros csilipaprika
2 csokor petrezselyem
8 cl napraforgóolaj
5 dkg hegyi vagy más kemény sajt
1 dl zöldségleves-alaplé
2 ek citromlé

frissen őrölt bors


Elkészítés

Forrásban levő sós vízben megfőzzük a burgonyát héjában kb. 20 perc alatt, majd hideg vízzel leöblítjük és állni hagyjuk.
Közben a tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd meghámozzuk és hűlni hagyjuk. Néhány reteklevelet megmosunk és félreteszünk. A megtisztított, illetve megmosott retket és uborkát vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk, a megtisztított újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
A pestóhoz egy felhevített serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a tökmagot, majd kivesszük. A meghámozott fokhagymát és a megmosott, kicsumázott csilipaprikát durvára aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük és lerázzuk vagy konyhai papírtörlőn leszárítjuk. A kihűlt magvakat, a félretett retek- és a lecsipkedett petrezselyemleveleket, valamint a fokhagymát és a csilipaprikát késes aprítógépbe tesszük, és 6 cl olajjal együtt durvára pürésítjük. Végül belekeverjük a finomra reszelt sajtot.
A burgonyát meghámozzuk és egy nagy tálba daraboljuk. Megöntözzük az alaplével, a citromlével és a maradék 2 cl olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd állni hagyjuk kb. 15 percig. Közben a tojásokat meghámozzuk és félbevágjuk vagy felszeleteljük. Az előkészített retket, uborkát és újhagymát a burgonyához adjuk, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a pestóval. A kemény tojással díszítve tálaljuk.





Megjegyzés

Kiváló köret sült vagy grillhúsokhoz. Vegetáriánusok főételként fogyaszthatják.
Dobozban szállítható munkahelyi ebédnek is tökéletes.
MME

PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Friss görög saláta
  2017-09-01 23:27:19, péntek
 
  Friss görög saláta

Hozzávalók

1 db kígyóuborka
4 db paradicsom
1 db lila hagyma
15 dkg olívabogyó
1/2 db citrom leve
tengeri só
őrölt bors
1 tk oregánó
20 dkg feta
4 ek olívaolaj

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és felaprítjuk.
Egy tálban összekeverjük az uborkát, a paradicsomot, a lila hagymát és az olívabogyót, majd meglocsoljuk a citromlével, és összekeverjük.
Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd hozzáadjuk a felkockázott feta sajtot. Végül meglocsoljuk az olívaolajjal, összekeverjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Hagymás-tejfölös mártogatós
  2017-08-27 00:39:58, vasárnap
 
  Hagymás-tejfölös mártogatós

Hozzávalók

1 szál póréhagyma
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db biocitrom
1,5 ek olívaolaj
30 dkg tejföl
20 dkg ricotta
2 db uborka
1 maréknyi lestyánlevél
nyers zöldségek (pl. sárgarépa, uborka, szárzeller, paprika)



Elkészítés

A megtisztított pórét és 3 szál újhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma zöldjét külön felkarikázzuk, a meghámozott fokhagymát finomra vágjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
A lábosban felhevített olajon a pórét és az újhagyma fehér részét a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig. Hozzáadjuk az újhagyma zöldjét és a citromlé felét, majd a felére beforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk 15 percig. Belekeverjük a tejfölt, a ricottát, valamint a maradék citromlét, és megsózzuk.
A megmosott vagy meghámozott uborkát durvára reszeljük, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig. Közben a lestyánt finomra aprítjuk, a maradék újhagymát vékonyra karikázzuk. A kinyomkodott uborkát összeforgatjuk a lestyánnal, az újhagymával és a tejfölös keverékkel, majd sóval ízesítjük. A rudakra vágott nyers zöldségekkel kínáljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Joghurtos padlizsánkrém (laktózmentes recept)
  2017-08-24 21:53:26, csütörtök
 
  Joghurtos padlizsánkrém (laktózmentes recept)

Hozzávalók

3 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek majonéz
1 ek mustár
2 ek joghurt
1 ek olaj

bors


Elkészítés

A padlizsánokat megmossuk, héjastul egy sütlapra helyezzük, majd 200 fokon, másfél órán át sütjük.
Meghámozzuk, és a belsejét egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprítógéppel pépesített hagymát, a mustárt, a majonézt, a joghurtot és az olajat, sózzuk borsozzuk és alaposan összekeverjük. Egy órára ahűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Pirított baguette-szeletekre kenve tálaljuk, de mártogatósként is tökéletes vendégváró.





Nézd meg az elkészítést videón!

Link

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/50 oldal   Bejegyzések száma: 498 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 167 db bejegyzés
e év: 3940 db bejegyzés
Összes: 29599 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1713
  • e Hét: 22951
  • e Hónap: 108755
  • e Év: 1376737
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.