Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/52 oldal   Bejegyzések száma: 510 
Kecskesajtos saláta gyümölcsöntettel
  2018-01-15 01:14:50, hétfő
 
  Kecskesajtos saláta gyümölcsöntettel

Hozzávalók

1 csomag eisberg Bolero Mix
10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
20 dkg lágy kecskesajt
2 ek extra szűz olívaolaj
2 ek kristálycukor
1 tk vörösborecet

Elkészítés

Az erdei gyümölcsöt a kristálycukorral és kevés vízzel pépesre főzzük, majd lepasszírozzuk. Az így kapott mártást alaposan kikeverjük vörösborecettel, olívaolajjal.
Ebbe a dresszingbe forgatjuk bele a salátát, és tálaláskor a tördelt, félkemény kecskesajtot halmozzuk a tetejére.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Bulgursaláta
  2018-01-14 00:57:14, vasárnap
 
  Bulgursaláta

Hozzávalók

6 dl víz
1 tk só (+ a zöldségekhez)
30 dkg bulgur
2 db paradicsom
1/2 db kígyóuborka
1 csokor petrezselyem
15 dkg feta sajt

Elkészítés

A vizet a sóval felforraljuk. A bulgurt egy tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és lefedjük fóliával. 20 percig állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát, átkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A paradicsomot, az uborkát és a petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk. Megsózzuk, és a bulgurhoz keverjük. Végül a salátához adjuk a felkockázott fetát, és néhány órára a hűtőbe tesszük.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Színes lencsesaláta
  2017-12-31 21:47:52, vasárnap
 
  Színes lencsesaláta

galéria megnyitása Hozzávalók:
30 dkg lencse
10 dkg vöröslencse
20 dkg fagyasztott vegyes zöldség
1 fej lilahagyma
2 db babérlevél
2 db citrom leve
1 evőkanál olívaolaj

törött bors
cukor
Elkészítés:

A 30 dkg lencsét előző este beáztatom. Másnap leszűröm, és annyi sós, babérleveles vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Amikor megpuhult, leszűröm. Vígyázzunk, ne főzzük túl!

Közben elkészítem a salátalét, ami víz-citromlé-cukor-só-bors-olaj keveréke.

A vegyes zöldséget és a vöröslencsét forrásban lévő vízben 1-2 percig puhítom, majd leszűröm.

Ezt követően az összes alapanyagot beleteszem a salátalébe, jól összekeverem, tetejére szórom a lilahagyma karikákat. Kicsit pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.





Megjegyzés:
A vöröslencsét nem áztatom, mert hamar puhul.
Főtt hússal kinálom.

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Körözöttel töltött sajttekercs
  2017-12-31 21:45:33, vasárnap
 
  Körözöttel töltött sajttekercs

Hozzávalók:
60 dkg sajt (edami vagy trappista)
50 dkg túró
2-3 dl tejföl
1 csokor apróra vágott snidling
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 nagy csipet só

A majonézes zöldborsóhoz:
1 üveg zöldborsó konzerv
10 dkg majonéz
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
kevés citromlé
csipet só
1 nagyobb csipet porcukor

Elkészítés:
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk.

2.) A túrót összekeverjük a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózzuk, paprikázzuk, és alaposan összekeverjük.

3.) A kinyújtott sajtra (ami úgy fog kinézni, mintha tészta lenne) felkenjük a túrót, majd óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk az alufóliába, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül, ha letelt az idő, kivesszük, és felszeleteljük, mint egy bejglit.

4.) A zöldborsót lecsepegtetjük, a többi hozzávalót egy mély tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a borsót. Egy lapos tálba simítjuk a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset, és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük.






Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További receptek, fotó és érdekességek a Morzsáló blogban!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sonkás falatkák tojásos uborkatalpon
  2017-12-31 21:43:52, vasárnap
 
  Sonkás falatkák tojásos uborkatalpon

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
6 db főtt tojás
24 szelet füstölt sonka
1 db piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
majonéz a díszítéshez

Elkészítés:
A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle. A megtisztított főtt tojásokat szintén szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az uborkákra teszünk. 1-1 kiskanál majonézt kanalazunk rá, majd belefektetjük a félbehajtott és felcsavart füstölt sonka szeleteket. Mindegyik falat közepébe paprikaháromszögeket teszünk, fogvájóval áttűzzük, és friss petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlésesen tányérra rendezve kínáljuk.






Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Virslis burgonyasaláta csírákkal
  2017-12-31 01:55:42, vasárnap
 
 
Virsli nélkül nincs szilveszter!

A virsli kiváló friss kenyérrel és jó mustárral, de variálhatjuk is... Belekerülhet salátába, bundázhatjuk is... Középpontban a virsli!

Virslis burgonyasaláta csírákkal:

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg burgonya
20 dkg virsli
10 dkg hagyma, ízlés szerinti fajta
1 evőkanál vágott zellerzöld (petrezselyem)
A francia salátaöntethez:
2 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál magos mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt bors
A tálaláshoz:
4 dkg csíra ízlés szerint (brokkoli, lucerna, búza, retek, káposzta, hagyma)
tetszőleges saláta

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amikor teljesen kihűlt, karikákra vágjuk. A virslit is felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.

A francia salátaöntethez a hozzávalókat 1 dl vízzel csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk, majd tálba öntjük. Beletesszük a virslit, a hagymát, majd a burgonyát és a zellerzöldet is beleforgatjuk. Hogy jól összeérjenek az ízek 2,5-3 órára hűtőbe tesszük (ha egy napot áll, még ízletesebb). A csírával megszórva, a salátával díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 284 kcal






Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Rizssaláta virslivel
  2017-12-31 01:54:12, vasárnap
 
  Virsli nélkül nincs szilveszter!

Rizssaláta virslivel:

Hozzávalók 4 személyre:

1 tasak előfőzött rizs
10 dkg sajt
1 szál póréhagyma
1 csokor kapor
2 pár virsli
2 dl joghurt
1/2 citrom leve
3 evőkanál majonéz
5 dkg kimagozott olajbogyó

Elkészítés:

A rizst sós forró vízben a tasakon olvasható utasítás szerint megfőzzük. A sajtot gyufaszálnyi metéltre aprítjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk.

A virslit megfőzzük, majd kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. A rizs leszűrjük, lecsepegtetjük. Tálba borítjuk, és kihűtjük. A rizst, a sajtot, a pórét, a virslit, mély salátástálba tesszük, és jól összekeverjük. A joghurtot egy kisebb mély tálkába öntjük, hozzáadjuk a citromlevet, a majonézt, a kaprot, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A salátára öntjük. Díszítésül megszórjuk az olajbogyóval, és friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 412 kcal






Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sajtos fondü
  2017-12-28 23:50:33, csütörtök
 
  Sajtos fondü

Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma
3,75 dl citromos víz (+ a keményítőhöz)
1 ek kukoricakeményítő
20 dkg reszelt Frico Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico érett Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico Edam sajt


Elkészítés

Egy közepes méretű lábas oldalát a bedörzsöljük fokhagymával. Beleöntjük a citromos vizet, és közepes hőmérsékleten felforraljuk.
Összekeverjük a kukoricakeményítőt és egy kevés vizet egy bögrében.
A sajtot fokozatosan a lábasba adagoljuk, közben cikk-cakk alakban (nem körkörösen) keverjük, hogy megakadályozzuk a sajt csomósodását. Egészen addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad (ne hagyjuk, hogy felforrjon).
Átkeverjük még egyszer a kukoricakeményítős keveréket, majd a fondübe keverjük. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett 5-8 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A masszát átöntjük egy fondüedénybe, és az asztalra tesszük egy láng fölé. Kenyérrel vagy zöldségekkel mártogatjuk.





Frico

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Zsályás gombamártás
  2017-12-23 23:58:25, szombat
 
  Zsályás gombamártás

Hozzávalók:
50 dkg barna csiperke
3 dkg szárított vargánya (vagy más, zamatos erdei gombák)
2 kisebb salotta (vagy 1 kis fej lilahagyma)
8-10 db apróbb vagy 4-5 db nagyobb friss zsályalevél
1 evőkanál olívaolaj
2 dkg jó minőségű vaj
1/2 mokkáskanál szárított kakukkfű (vagy 1 ágacska friss)
3 dl főzőtejszín (10% zsírtartalommal)
1,5 teáskanál kukoricakeményítő
tengeri só
frissen őrölt bors

Elkészítés: A szárított vargányát kisebb darabokra tépkedem, 1/2 dl langyos vízbe áztatom. A csiperkéket óvatosan (egy erre használható kefe segítségével) megtisztítom, kb. 1 cm-es kockákra vágom. A hagymákat és a zsályaleveleket egészen finomra aprítom.

Az olívaolajat és a vajat serpenyőben felforrósítom, erre dobom a hagymát és a zsályát - mire a hagyma üvegesre pirul, a zsálya is kiadja aromáit. Erre kerül a kétféle gomba. Sózom, borsozom, kakukkfűvel fűszerezem. 10-12 perc percig pirítom, közben - ha szükséges - egy keveset hozzáadok a vargánya aromás áztató vizéből. Itt csupán arra kell ügyelni, hogy az aljára ülepedett szemcsék a tál alján maradjanak.

A tejszínt elkeverem a keményítővel, majd besűrítem vele a mártást. Friss zsályalevelekkel díszítve tálalom.





Megjegyzés
További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
Habliliom

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Citromos-olívás nyers gombasaláta
  2017-12-18 01:11:56, hétfő
 
  Citromos-olívás nyers gombasaláta

Hozzávalók

80 dkg csiperkegomba
1-2 db citrom leve (kb. 0,5 dl)
0,5 dl olívaolaj
1 tk só
frissen őrölt bors


Elkészítés

A csiperkét a szárával együtt 2-3 mm vasragra szeleteljük. Egy tálban összeforgatjuk a sóval, jó pár tekerésnyi borssal és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan összeforgatjuk.
Amikor a gombák összeestek, hozzákeverjük az olívaolajat és ízlés szerint még egy kevés citromlével ízesítjük (ha savanykásabban szeretjük). Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kínáljuk.





Megjegyzés

Egy olasz étteremben dolgoztam, az olasz kollégámtól kaptam a receptet. Furcsán hangzik, de isteni finom :)
Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kitűnő köret.
bluesun

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/52 oldal   Bejegyzések száma: 510 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 305 db bejegyzés
e év: 665 db bejegyzés
Összes: 30710 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2683
  • e Hét: 33799
  • e Hónap: 121839
  • e Év: 289411
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.