Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Csak önként lehet
  2017-11-10 18:49:09, péntek
 
 


Csak önként lehet adni,és ha a veled szembeálló már látod túl fáradt,vagy túl szomorú hozzá,az övé már mára elfogyni látszik....Mosolyogj Te rá....
 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
Ve­szé­lyes krump­lit csem­pész­tek Ma­gyar­or­szágra
  2017-10-25 09:39:18, szerda
 
  A len­gyel szál­lít­mány­ban az egész ter­mést tönk­re­tevő bak­té­rium le­he­tett. Öt­ezer em­ber­nek ele­gendő mennyi­sé­get fog­lal­tak le be­lőle. 5000 embernek jutott volna abból a krumpliból, amit egy lengyel kamionban talált a NAV és a NÉBIH.


A 24 tonna jelöletlen, vagyis ismeretlen eredetű burgonyát azonnal elégették, mivel nem volt meg az a igazolása sem, ami bizonyítaná, hogy a zöldség nem fertőzött az úgynevezett gyűrűsrothadással. A baktérium a vető és étkezési burgonyát is megtámadhatja, igen könnyen fertőz.

A baktérium nem látszik, a krumpli kívülről egészségesnek tűnik. A gyanútlan vevő pucolásnál észreveszi, hogy fekete foltos a krumpli, kidobja a szemétbe, vagy komposztra.


A burgonyát támadó baktérium ellen ráadásul nem lehet védekezni. Éppen ezért az ilyen szállítmányokat, amiknek semmilyen papírja, igazolása nincs, azonnal meg kell semmisíteni, akkor is, ha nem bizonyított a fertőzés. A szabály szigorú, de Lengyelországban nagyon elterjedt ez a betegség.

A magyarországi címzett ellen eljárás indult, ő bírságra is számíthat.
 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
Talán már ön is evett betyárpogácsát,
  2017-01-29 14:58:50, vasárnap
 
  csak nem tudta hogy azÉpp most jelent meg egy cikkünk arról, hogy a tepertős pogácsa uniós védelmet kapott, ami azt jelenti, hogy csak azt hívhatjuk így, ami megfelel a szigorú szabályoknak. Ami nem, azt még csak hasonlóképpen sem lehet nevezni. Nincs se jellegű, se típusú, se szerű. A töpörtyűs pogácsa, meg a pogácsa tepertővel kombinációval sem érdemes próbálkozni, de még a tepertőkrémes pogácsával sem. Hát akkor mi lesz így a határesetekkel?Szerintem hamarosan szabad utat kap a kreativitás! Én tegnap este a Lidlben találkoztam az egyik első fecskével:
betyárpogácsa!
A név tök jó, az íze sem rossz, bár határozottan érezhető volt, hogy nem annyira tepertős, mint egy házi. Igaz, én inkább sajtos párti vagyok, a legnagyobb kedvencem pedig a juhtúrós,


 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
Furcsán néztek rá, mert be akarta fizetni az adóját
  2015-09-27 18:31:25, vasárnap
 
  A Prezi és a Ustream alapítója csodabogárnak érezte magát Magyarországon, pusztán azért, mert tisztességesen akart vállalkozni.Nagyon könnyű elindulni a zsarolhatóság felé, először mindenki csak egy számlát vesz, de ezzel azt a döntést is meghozza, hogy zsarolhatóvá válik" - mondta Fehér Gyula, a Ustream társalapítója nemrég egy rendezvényen. Nem véletlen, hogy ilyen környezetben - a Bridge Budapest kutatása szerint - a diplomás szülők nem szívesen látnák, ha a gyerekük vállalkozói pályára lépne.

Márpedig a Ustream a Prezivel együtt ezúttal is erősen kampányolt a vállalkozás fontossága mellett. Abban egyetértettek, hogy Magyarországon úgy vállalkozást kezdeni, hogy az ember elhatározza, mindent a szabályok szerint fog csinálni, leginkább a károgók miatt nehéz. Árvay Péter a Prezi egyik alapítója elmondta, furcsán néztek rá, mert az első pillanattól fogva adózni akart. Jó szándékkal, de mindenki a kiskapukat ajánlgatta, amellett, és még azzal a hozzáállással is meg kellett küzdeniük, hogy itt minden szar , ó innen nincs világsiker . A legkárosabb hozzáállás Fehér Gyula szerint a minek fizessek, úgyis ellopják" és a hogy itt mindenki csak igyekszik túlélni . Ezek a cégek ugyanis nem járulnak hozzá a szociális ellátórendszerhez és nem vállalhatják a sikerüket, vagyis ezzel nem erősítik a gazdaságot.


Fehér Gyula szerint a vállalkozások megítélésen kellene változtatni, mert azokban az országokban, ahol nem lehet mutyival, kapcsolatokkal vagy egy kis csúszópénzzel semmit megoldani, respekt munkát adni. Amerikában és Japánban például így van - mondta, és jó lenne itthon is megélni ezt az érzést. Úgy fogalmazott, becsületes embernek tartom magam, de üzletember vagyok, remélem lesz ebből a hozzáállásból értékünk. Árvay svéd példát hozott fel: a svéd gyerekek harmadiktól azt tanulják, hogy Svédország sikere az exportban van, ezért működik jól a gazdaság, és a vállalkozások hősként vannak ábrázolva. Szerinte is a bizalom hiányzik a legjobban a magyar környezetből, minden szinten.

A bizalom energiát spórol, ott kezdődik, hogy megbízom a másikban, hogy eljön a találkozóra, nem hívogatom energiát pazarolva, és egészen addig tart, hogy megbízom a cégben, hogy értéket termel, nemcsak magát gazdagítja.
 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
Poénos
  2015-08-20 21:38:29, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
Ön észrevette?
  2015-07-29 10:36:46, szerda
 
  Hogy stikában változtattak a vaníliás karika évtizedes hagyományán A vaníliás karika nem édesség, hanem vallás. Onnan lehet ezt tudni, hogy aki szereti a vaníliás karikát, úgy értem tényleg, igazán szereti, az sosem érti meg azokat, akik szerint a pilóta keksz finomabb.

Mert egyáltalán nem finomabb, a pilóta keksz egy fújtós izé, túl édes benne a csokikrém, a keksz meg mállik. Ismerjük el viszont, hogy a gyaur pilótakeksz-kutyák egy valamiben jobbak voltak: az a kekszek nem olvadtak össze a csomagolásban. A vaníliás karika viszont mindig, talán csak télen nem volt probléma, hogy két darab karika összeolvadt a csokis felénél fogva, mert elég hideg volt ahhoz, hogy ne olvadjon meg a csoki. Mondjuk akkor meg összefagytak.

De a lényeg, hogy ma észrevettem, hogy a gyár (mit gyár, az egyház) egy nyilvánvalóan zseni munkatársa rájött, mi kell ahhoz, hogy két karika ne tapadjon egymáshoz. Lehet, hogy egy véletlen műve az egész, de sokkal valószínűbb, hogy tudatos innoválás vezetett oda, hogy a hozzám kerülő csomagban végre úgy vannak a karikák, hogy nem ér össze a csokis részük. Tádááám, máris itt a 21. század, eszköz nélkül szétválasztható vaníliás karika! Vajon mi igaz az egészből?
 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
Napi fúj: szalonna a Coopból
  2015-07-02 22:07:25, csütörtök
 
 


Nem nagyon szeretnék semmit hozzáfűzni a Coop-szalonna állapotához, de javaslom, hogy a galériát csak saját felelősségre nyissa meg mindenki.

A magyar minőség!


 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
Ilyen akadálymentesített feljárót még nem látott
  2014-12-11 17:28:02, csütörtök
 
 


Hiába a jószándék, ha valahol hiba csúszik a rendszerbe. A celldömölki vasútállomáson elkészült a rámpa, aztán korláttal lezárták.A képen jól látszik, hogy a vasútállomásnál gondosan kialakított mozgássérült rámpát egy korláttal lezárták, de még egy hulladéktárolót is kitettek a végére, nehogy valakinek csak a korlátnál tűnjön fel, hogy nem tud tovább haladni.
A nyugat.hu szerkesztői próbálták elérni a vasútállomást, hogy megkérdezzék, miért nem lehet használni a mozgássérült rámpát, a telefont egyszer sem vették fel az állomáson.
Ahol a gondolkodás nem ismérv

 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
Vigyázat, már a fajlagos ár sem a régi !
  2014-11-13 22:32:09, csütörtök
 
  Amikor a vakteszteket írjuk, minden poszt végére teszünk egy táblázatot, amiben feltüntetjük, hogy mennyi a termékek egy kilogrammra vetített fajlagos ára. Ez azért jó, mert sokszor megtévesztő lehet az összeg, amit a termék csomagolására írnak, hiszen nem minden terméknek azonos a kiszerelése, így könnyen előfordulhat, hogy az olcsóbbnak látszót veszi meg az ember, mégis a drágábbat viszi haza. Szóval, ahogy már sokszor megírtuk: nem árt a fajlagos árakat is szemlézni, mielőtt bármit is megvásárol. Szerencsére a Tesco, az Interspar és most már az Auchan is odafigyel erre, és ha nem is nagy betűkkel, de valamilyen módon feltünteti a termékek fajlagos árát is.
A sajtpultnál és a felvágottaknál is ez a helyzet - vagyis ez volt addig, amíg az Interspar rá nem jött, hogy mekkora trollkodás az áruknak nem a kilós, hanem inkább a 10 dekára eső fajlagos árait kiírni. Hogy ez miért jó? Mert a 4550 forintos (kilónkénti) árú sonkánál sokkal jobban hangzik a 455 forintos, simán megörülhet neki és jól bevásárolhat belőle a sietős vevő, miközben ugyanazt kapta: az "olcsóbb" ár mindössze a tíz dekára vetített fajlagos ár volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezeken a táblákon a tízdekás alatt a kilós fajlagos ár is fel van tüntetve, de az már annyira kis betűkkel, hogy szabad szemmel alig látható. De szabad ilyet?
Ezek után körülnéztünk a többi hiperben is, mert kíváncsiak lettünk, ez csak az Interspar trükkje, vagy ez lesz az általános gyakorlat a jövőben?

A legszimpatikusabb kiírásokat az Auchanban találtuk: itt ugyanis a megszokott módon, egyértelműen jelzik az árakat: a kilós fajlagos ár van kirakva minden helyben szeletelt felvágott elé, hatalmas számokkal.
A Tescóba szintén nem kötnénk bele, ugyanis itt a táblákra a 100 grammra eső és a kilós ár is látszik - bár elég nehezen olvasható mindkettő, ugyanis krétával(?) vannak felpingálva. Ez néhol el is mosódik, de még ezzel együtt is jobb a helyzet, mint a Sparban.
Ezek után megkérdeztük a Spart, mi indokolta a kilósról tízdekásra módosított fajlagos ár-kiírásokat. ,,Mivel a csemegepultban lévő árukat döntően ilyen egységekben vásárolják a vevők, a kényelmesebb árkövetés érdekében tüntetjük fel így az árakat (ez nem egyedi a kereskedelem gyakorlatában). Ezt a csemegepultoknál vevőtájékoztató is jelzi. Az árjelzőkön egyébként a kilós árak is fel vannak tüntetve"
Tekintve, hogy a felvágottat jellemzően dekára (10 dkg, 20 dkg, 30 dkg stb.) vásárolják a fogyasztók, álláspontunk szerint a dekagrammban történő egységár meghatározással a kereskedő eljárása - az alább olvasható előírásokat figyelembe véve - jogilag nem kifogásolható" - tudtuk meg a szóvivőtől. Ahogyan az is megtalálható ebben a szabályzatban, hogy a boltok kötelesek feltüntetni a termék eladási és az egységárát is.

 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
Életünk eredete............milyen volt ?
  2013-11-25 16:54:51, hétfő
 
 


Minél távolabb látunk a világűrben a folyamatosan fejlődő űrteleszkópokkal, annál félelmetesebb elképzelni csillagok, galaxisok számát, a millió fényévnyi távolságokat. De mind jobban értékelhetjük azt, hogy itt vagyunk és részei vagyunk egy történetnek, az életnek. Mi mint a csillagok porából - atomokból összeállt élőlények eltűnődhetünk saját eredetünkön. Érdekes dolog ez... az anyag életre kel és azon elmélkedik "Hogyan lehetséges, hogy létezem?", "Miért létezem?", "Mi a létezésem értelme?".

Valószínűleg sosem foghatjuk fel a világmindenség eredetét, a nagy kérdésekben semmivel sem vagyunk közelebb ma, mint őseink évszázadokkal ezelőtt. Elméletekből van elég... mikroszkopikus pontból kirobbanó és azóta is táguló világegyetem, párhuzamos világegyetemek, de semmi sem bizonyított. És mindig ott a kérdés, hogy mi volt előtte... és miért... Felfogásunk szerint nem létezhetünk, mert nem tudunk elképzelni egy semmiből létrejövő valóságot, de mégis itt vagyunk... Talán ez így is van jól, így izgalmas, itt vannak mindig ezek a titokzatos, misztikus dolgok amire nincsennek válaszok...

A jelenlegi teleszkópokkal érzékelhető világűr tartományban becslések szerint ezermilliárd galaxis van, melyek mindegyikében ezermilliárd csillag ragyog. Egyik ilyen csillag a napunk, melynek életet adó bolygólyán élünk. Ezeket a számokat nagyon nehéz elképzelni... egy hasonlat szerint... képzelj el egy tenyérnyi homokot - vajon hány homokszemet tartalmazhat?, aztán képzelj egy hatalmas sivatagot, pl. a szaharát - vajon ott összesen hány homokszem lehet? Nos minden egyes homokszemre a földön, 1 millió csillag jut a világmindenségben.

Kaptunk egy lehetőséget, hogy részei lehessünk ennek a csodának és csak tőlünk függ, hogy a megadatott időt mire használjuk...
Úgy érzem, hogy egy apró, kerek, kőből és fémből álló homokszemen állok, körülvéve vízzel és levegővel, körülöttem fény és sötétség kavarog. És ennek a homokszemnek a felületén élnek munkában és vakságban emberek milliói, egyik generáció a másik után, amit indőnként megszakít, hol az öröm, hol a szellem fényessége. És az egész történelmünk a népvándorlásokkal, birodalmaikkal, filozófiáikkal, büszke tudományukkal, szociális forradalmaikkal, a közösség iránt egyre növekvő vágyukkal együtt nem más, mint egy röpke villanás a csillagok életének egyetlen pillanatában

 
 
0 komment , kategória:  Csalás átverés   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 172
  • e Hét: 5212
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 23299
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.