Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 221 
Jézus bánata!
  2018-06-11 18:14:39, hétfő
 
 

"Ma beszéltem az Úrral, aki ezt mondta: ,, Vannak lelkek, akikben egyáltalán nem tudok működni. Ezek azok, akik mindig másokat figyelnek, s nem tudják, mi történik saját bensőjükben. Állandóan másokról beszélnek, még a teljes csend idején is, ami a velem való társalgásra lenne szánva. Ezek a szegény lelkek nem hallják szavaimat, üres marad a lelkük. Engem nem saját szívükben keresnek, hanem a fecsegésben, ott pedig nem vagyok soha. Érzik ürességüket, de be nem vallanák saját hibájukat. Állandó szemrehányást jelentenek részükre azok a lelkek, akikben én uralkodom. Ahelyett, hogy megjavulnának, irigység kél szívükben. Nemhogy észre térnének, még mélyebbre süllyednek. S az idáig csak féltékeny lélek gyűlölködővé válik. Már a szakadék szélén állnak, másoktól irigylik adományaimat, míg maguk nem tudják és nem is akarják elfogadni azokat.''
/Fausztina nővér naplójából/

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Ha valakit megszeretsz
  2018-06-08 14:45:26, péntek
 
  Ha valakit megszeretsz, vegyél hozzá egy jó nagy szemeteszsákot. Minden nap dobd bele a másik hibáit! És felejtsd el! Nézz a szemébe! Ember ő is, szegény, mint te, és teli van hibával. Ne azt nézd, hanem a szemeit! Csakis a szemeit! Vagy még inkább: a szívét!

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Jöjj Szentlélek,
  2018-05-18 17:17:14, péntek
 
  Szükségünk van a Szentlélek új kiáradására, megtisztító, megerősítő kegyelmére! Szükségünk van a szeretet, erő és józanság lelkére, a Bátorítóra és Vígasztalóra, az Igazság lelkére, amely szabaddá tesz? a Szentlélek erejének és kegyelmeinek kiáradásáért, a megújulásért, gyógyulásért és szabadulásért imádkozzuk a kilencedet:

1.
Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárására, áraszd ki ránk Szentlelked, hogy ennek a megötrt világnak a sebei begyógyulhassanak!

Drága Jézusom! Te átmentél a bezárt ajtón, békességet hirdettél a reszkető tanítványoknak és rájuk leheltél, mondván: Vegyétek a Lelket! Kérünk Téged, leheld ránk is Szentlelked, hogy tanúid lehessünk a világ végezetéig!

Szentlélek Úristen! Kérünk, tölts be minket önmagaddal, hogy a béke eszközeivé lehessünk családunkban, egyházunkban és országunkban! Drága Szentlélek, hozd el a kiengesztelődést és megbékélést bennünk, körülöttünk és az egész világon! Ámen

2.

Drága Istenünk, Te azt akartad, hogy hegyen épült város, földbe elvetett mag, kovász és só legyünk ? mi pedig széteső, romos épület vagyunk, gyomos föld, ízetlen étel vagyunk. Íme, igazzá lett, amit mondtál: ?Nálam nélkül semmit sem tehettek.? És azt is mondtad: ?A Szentlélek az enyémből veszi, amit ad??
Kérünk Téged ezért drága Megváltónk, Jézus Krisztus, áraszd ki ránk a Szentlelket, építs újjá minket, tisztítsd meg minket, add meg nekünk a növekedés boldogságát és tölts el a Szentlélek hét ajándékával, az értelem és tudomány, a bölcsesség és jótanács, a jámborság és istenfélelem és az erősség lelkével, hogy személyiségünk és közösségeink krisztusivá formálódjanak és az Egyház megdicsőíthessen Téged a világban!

Ámen.

3.
Drága Istenünk! Te meghívtál minket az istengyermekségre és a szolgálatra, elküldted a Szentlelket, hogy tanítson minket és felkészítsen a krisztusi életre.

Szentlélek Istenünk, kérlek áraszd ki ránk mennyei ajéndékaidat, karizmáidat, amelyek képessé tesznek minket a hatékony szolgálatra! Küldd el nekünk a nyelvi ajándékokat, az erő-ajándékokat, a hit ajándékait, aszd szét ajándékaidat, vezess be minket a Szeretet csodálatos valóságába, hogy karizmáiddal élve, mi is krisztusi módon tudjunk élni és szolgálni, a Te dicsőségedre és az emberek javára.

Amen

4.

?Jöjj Szentlélek, és újítsd meg a Föld színét!? Istenünk, Te tudod, hogy az egész teremtett világ romlásnak indult. Földrengések, árvizek, globális felmelegedés, ökológiai katasztrófa ? még felsorolni is hosszú, mi minden rossz történik. De Istenem, a ?Te Lelked lebegett a vizek felett?, Te alkottad, Te tudod megvédeni és Te tudod újjáalakítani mindazt, amit áldó kezed teremtett.

Mennyei Atyánk! Valóban, az ?egész teremtett világ sóhajtozik, és várja megváltását? ? kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárására, áraszd ki ránk megőrző és megújító Lelkedet, hogy a természet világa is visszatérjen a teremtett rendbe és az emberek ? ráébredve felelősségükre -, valóban a teremtés megőrzésének munkatársaivá váljanak!
Ámen

5.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segít Szűzanya közbenjárására, küldd el nekünk Szentlelkedet, a Világosságot, az összetartó szeretet tüzes Lelkét, hogy ez a bűnbe és erőszakba süllyedt világ megláthassa és megérthesse, hogy Jézus Krisztus a megoldás minden problémánkra!

Jöjj Szentlélek Úristen, ihless meg minket, adj helyes gondolatokat, vágyakat, terveket, munkáld bennünk az akarást és a megvalósítást, hogy ajándékaid és kegyelmeid által, a Te erődben megvalósulhasson közöttünk Isten országa, a Szeretet földje!
Ámen.

6.

XXIII. János pápa így imádkozott új Pünkösdért: ?Újítsd meg csodáidat napjainkban, mintegy új Pünkösd által! Add meg Egyházadnak, hogy egy szívvel és kitartó imával, Máriával, Jézus anyjával együtt, Péter vezetését követve, előmozdíthassa Isteni Üdvözítőnk uralkodását, az igazság és igazságosság országát, a szeretet és béke uralmát! Ámen.?

Mennyei Atyánk! Köszönjük, hogy a II. Vatikáni Zsinattal valóban elkezdtél egy új Pünkösdöt életünkben. Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárására, hogy háríts el minden akadályt a Szentlélek útjából, hogy ez a Pünkösd kiteljesedhessen életünkben és az egész Egyház életében!

Jöjj Szentlélek, alakítsd át kőszíveinket hússzívvé, tégy minket szelíd és alázatos lelkűvé, adj nekünk bátorságot és erőt, hogy szavainkkal és tetteinkkel egyaránt tanúságot tudjunk tenni Jézus Krisztus megváltó művéről! Adj megvilágosodásokat, megtéréseket, gyógyulásokat és szabadulásokat, hogy az egész világ megláthassa, hogy Te vagy az Isten, és szeretsz minket!
Ámen

7.

II. János Pál pápa így imádkozott 1998-ban, Pünkösd vigíliáján: ?Jöjj Szentlélek, jöjj, és újítsd meg a föld színét! Jöjj hét ajándékoddal, Élet Lelke, jöjj Egység és Szeretet Lelke! Az Egyháznak és a világnak szüksége van Rád. Jöjj Szentlélek, és tedd még gyümölcsözőbbé a karizmákat, melyeket nekünk ajándékoztál!
Szolgálatunk erőtlen, szeretetünk önző, ismeretünk silány. Istenünk, ha nem segítesz, meghalunk bűneinkben!

Kérünk téged drága Szentlélek, elevenítsd fel bennünk a nyolc boldogság lelkületét és adj erőt, hogy Krisztus tanítása szerint élhessünk, Isten dicsőségére és az emberek javára!
Ámen

8.
Pál apostol azt írja: ?Mi pedig nem a félelem lelkét kaptuk, hanem a szeretet, az erő és a józanság lelkét, amellyel kiáltjuk:Abba Atyám!?
Mennyei atyánk! Sokat beszélünk arról, hogy Te az atyánk vagy, az apukánk, de mégis távolt tart minket Tőled a félelmünk, a megszokásaink, az önzésünk. A világ is elfeledte, hogy te vagy a Gondviselő.

Kérünk Téged ezért, Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárására, hogy küldd el nekünk Szentlelkedet, hogy újra forró szeretetközösségbe kerülhessünk veled! Hulljon le szívünkről és szemünkről a hályog, törjék össze minden elválasztó fal, lobbanjon fel szívünkben a Szeretet lángja, és dicsőítsen meg Téged bennünk és közöttünk!
Ámen.

9.

?De megkapjátok a Szentlélek rátok leszálló erejét, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, s egész Júdeában és Szamariában, sőt egészen a föld végső határáig.? (ApCsel 1, 8)
?Amikor elérkezett pünkösd napja, ugyanazon a helyen mindnyájan együtt voltak. Egyszerre olyan zúgás támadt az égből, mintha csak heves szélvész közeledett volna, és egészen betöltötte a házat, ahol ültek. Majd lángnyelvek jelentek meg nekik szétoszolva, és leereszkedtek mindegyikükre. Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és különböző nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogy a Lélek szólásra indította őket.? (ApCsel 2, 1-4)

?Megkérdezték Pétert és a többi apostolt: ?Mit tegyünk hát, emberek, testvérek?? ?Térjetek meg ? felelte Péter -, és keresztelkedjék meg mindegyiktek Jézus Krisztus nevében bűnei bocsánatára. És megkapjátok a Szentlélek ajándékát.? (ApCsel 2, 37-38)

Drága Istenünk, köszönjük, hogy te ingyen adod a Szentlelket mindannak, aki kéri! Köszönjük, hogy nem kell szépnek, okosnak, erősnek, sikeresnek vagy hatalmasnak lennünk, köszönjük, hogy elég, ha Hozzád fordulunk, elég, ha bűnbánatot tartunk ? és ugyan ki van közülünk bűn nélkül való? ? elég, ha hiszünk a Te szavaidnak és ígéreteidnek. Kérünk Téged, küldd el Szentlelkedet és alkoss újjá minket!
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Az élet egy vonattal való utazás…
  2018-05-11 19:20:51, péntek
 
 

Az élet olyan, mint egy utazás a vonattal: Felülünk és leszállunk gyakran, léteznek balesetek, kellemes meglepetések egyes megállókban és nagyon szomorúak másokban.
Mikor megszületünk és felülünk a vonatra, találkozunk emberekkel, akikről azt hisszük, hogy elkísérnek az egész kirándulásunkra: a szüleink.
Sajnos az igazság más. Ők leszállnak egy megállóban és otthagynak minket a szeretetük és a ragaszkodásuk nélkül, a barátságuk és a társaságuk nélkül.
Igaz, hogy a vonatba felülnek más személyek, akik egy fontos szerepet foglalnak majd el a utazásunkban. Ők a testvéreink, barátaink és azok a csodálatos emberek, akiket szeretünk.
Ezek közül egyes személyek, akik felülnek a vonatra, úgy nézik az utazást, mint egy rövid sétát.
Mások csak szomorúságot találnak az utazás alatt.
És vannak olyanok is a vonatban, akik mindig jelen vannak és készek segítséget nyújtani azoknak, akiknek szükségük van rájuk.
Egyesek leszállás után hagynak egy örök vágyat...
Egyesek felülnek, leszállnak, és mi alig vesszük észre őket.
Csodálkozunk azon, ha egyes utasok, akiket mi a legjobban szerettünk, átülnek egy más kocsiba és egyedül hagynak minket az utazásunk ezen szakaszán.
Természetesen mi nem hagyjuk magunkat és törekedünk, hogy megtaláljuk őket, és furakodunk abba a kocsiba ahol ők vannak.
Sajnos néha nem tudunk leülni melléjük, mert a mellettük lévő hely már foglalt.
Nem tehetünk semmit, ilyen az utazás: tele kihívásokkal, álmokkal, fantáziával, reménnyel és szakítással... de visszafordulás nélkül.
Tehát, az utazást a lehető legjobb módon kell megtegyük.
Törekednünk kell, hogy megértsük egymást azokkal, akikkel utazunk, és hogy keressük azt, ami a legjobb mindenkiben...
Hogy jusson eszünkbe, hogy az utazásunk bármely szakaszán létezhet egy útitárs, aki habozik, és akinek több mint valószínű szüksége van a mi megértésünkre.
És mi sokszor inogni fogunk, és lesz valaki, aki megért minket.
Az utazás titka az, hogy nem tudjuk, hogy mikor szállunk ki véglegesen a vonatból, és azt sem tudjuk, hogy mikor szállnak ki azok, akik mellettünk utaznak, még azt sem tudjuk, aki mellettünk ül.
Remélem, hogy körül leszek fogva kedvességgel, mikor véglegesen kiszállok a vonatból.....
De, csak remélem ezt.
Az elvállás egyes személyektől, akikkel találkoztam fájdalmas lesz.
Szomorúan hagyom ott azokat, akik kedvesek voltak előttem.
De remélem, hogy egyszer, fog jönni a végállomás, és úgy érzem, hogy fogom látni őket jönni, olyan csomagokkal, amelyek még nem voltak akkor, mikor felültek a vonatra.
Ami boldoggá tesz, az az a tudat, hogy én is aktívan részt vettem az ők csomagjaik szaporításában és ezek értékének növelésében.
Kedves barátaim, törekedjünk azon, hogy egy jó utazásunk legyen és hogy a végén tudjuk azt mondani, hogy megérte a fáradozást.
Próbáljuk meg, hogy kiszállásunk után, egy olyan üres helyet hagyjunk, mely vágyat, és szép emlékeket jelent azoknak, akik tovább utaznak
Azoknak, akik részesei az én utazásomnak, kívánok kellemes utazást!
"Sohase mond hogy vége, csak annyit, hogy ennyi megérte!"
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Milyen sírásra gondolhatott?
  2018-05-07 14:34:28, hétfő
 
  "Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. "(Mt 5,4)

Különös megállapítása ez Jézusnak. Milyen sírásra gondolhatott?

Egyszer valaki úgy ment el reggel otthonról, hogy köszönés nélkül csapta be maga mögött az ajtót. Felesége szipogva készült szintén munkába. A napi események kitörölték mindezt a férfiból, s este kedélyesen tért haza. Az asszony éppen mosogatott, s amikor a férje megpuszilta, látta, hogy sír. Te meg mit bőgsz? - kérdezte. Rövid csodálkozás után a férje vállára borult, és elkezdett zokogni. A legtöbb férfi ilyenkor nem tudja, mit tegyen, de ahogyan ott álltak a konyha közepén, eszébe jutott a reggeli jelenet. Meg az a sok veszekedés, ami az utóbbi időben lezajlott. Szinte visszahallotta a maga kemény, durva szavait, és ő is elkezdett sírni. Aztán leült, ölébe vette asszonyát (már régen nem történt ilyen), és elkezdett gyónni. Bocsánatot kért sok mindenért. Mire az asszony is kezdte sorolni a maga bűneit. És kölcsönösen megbocsátottak egymásnak. Amikor ezt elmondták, így fejezték be: azóta vagyunk boldog házasok.

Ugye, milyen igaz Jézus szava: boldogok, akik sírnak. Akik csak siránkoznak, hogy milyen szerencsétlenek, azok nem boldogok. De akik sírni tudnak amiatt, hogy milyen bűnösök, azok boldogok.

A sírás nem a gyengeség jele, hanem az őszinteségé. Boldog az, akinek valós képe van önmagáról, aki nem akar olyan maradni, amilyen, akinek van bátorsága bűnt vallani és bocsánatot kérni, s aki tud szívből megbocsátani. S boldog az, akit Isten annyira szeret, hogy bevilágít a szívébe, s megmutatja, mi rejtőzik ott. Amikor ezt meglátta Péter, a kemény férfi, a derék, jó ember is csak sírni tudott rajta. Ekkor már meg lehetett vigasztalni.
/Cseri Kálmán/

Építsétek egymást
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Szeretet
  2018-05-04 16:16:43, péntek
 
 

Nem kell különösen magyarázni, hogy aki tud szeretni, az mindig boldogabb ember, mint akit csak szeretni lehet.
Életünk legnagyobb élményei a szeretettel kapcsolatosak.
Akár abban az értelemben, hogy sikerült rátalálnunk azokra, akikkel megértjük egymást; netán a legnagyobb szeretetélményt, a szerelmet is megtapasztaltuk; de akár, ha sokat szenvedtünk már a magányosságtól, az emberi rosszindulattól.
A másiknak szóló közvetlen tett, érzés, jelzés és gondolat soha nem cserélhető fel formaságokra, áttételes értelmű anyagi eszközökre.

A szeretet mindig személytől indul ki, hogy valahol egy másik személyt érjen el.

A boldogság számos jellemzője olyan, hogy külső hatások váltják ki az emberben.
A szeretet más természetű.

Bennünk van, és azáltal, hogy mi is szerethetünk, boldogok leszünk.
Ez a boldogságérzet abból fakad, hogy az ember a természetének és lehetőségeinek a legjavát adja, ezeknek megfelelően gondolkodik, érez és cselekszik.
Aki szeret, az benned egészen más értéket fog tisztelni, mint aki csak teljesítmények szerint rangsorol.
Noha fontos, hogy képességeid lehetőségeidnek megfelelően fejlődjenek, mégis az alapvető emberi méltóság szerint kell egymást tisztelnünk.
Az, hogy kinek mi jutott az életben, és hogy ezzel hogyan gazdálkodott, az csak később derül ki.
Milyen fontos, hogy bizonytalan elképzeléseidhez támogatókat találj!
Olyanokat, akik bíznak benned, akik bátorítanak, és nem törik le rögtön a próbálkozásaidat. Ugyancsak lényeges, hogy te is mondj biztató szót barátodnak; hogy ne hagyd kétségek között!
Mindez elképzelhető volna anélkül, hogy ne szeressétek egymást?
A szeretetet olykor-olykor feszültségek is kísérik.
Szomorú csalódások és végérvényesnek tűnő lépések látszólag értelmetlenné teszik hosszú évek önfeláldozását.

Ekkor nagyon fontos, hogy ne ingadozzunk a szeretet szükségességét illetően.
Nem kérdőjelezhető meg egyetlen tett vagy szándék sem csak azért, mert most másképpen alakult a helyzet. Amit az ember szeretetből tett, az ő maga volt.
Önmagunkat tagadnánk meg, ha utólag visszavonnánk.
Ha netán úgy éreznéd, hogy te nem tudsz szeretni, vagy téged senki sem szeret: ezt ne hidd el!
Keresd meg az akadályokat, amelyek nem engedik kifejlődni belőled az alapvető emberi megnyilvánulásokat.

Vedd észre:többen is vannak,akik - ha másként is, mint azt elvárod, de - szeretnek. Ne mi magunk adjunk használati utasítást ahhoz, hogy miként kell minket szeretni.

Mindenkit csak egyféleképpen lehet: őszinte elfogadó szeretettel.

Ha megtanulod a morzsányit is értékelni, akkor egész életedet ennek igézetében, az emberi értékek feléd és tőled irányuló gazdag áradatában fogod élni.

/Bene Béla/
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
A menny! A menny!
  2018-04-25 15:21:28, szerda
 
  Ez már a menny! (J.R. Miller)

Egyszer egy író egy olyan francia hajóról számolt be, melynek a déli tengereken dúló viharokban hónapokra nyoma veszett. Az egyik reggel azonban az árbocon álló őrszem szárazföldet vett észre. Az utasok és a legénység mind összegyűltek a hajó fedélzetén, izgatottan várva, hogy végre megpillantsák a szárazföldet, mely felé közeledtek. De egyelőre még csak az alig kivehető körvonalát látták, ami még annyira halvány volt, hogy a bizonytalanság a szívüket marcangolta. Vajon tényleg szárazföld felé tartottak? Ha igen, miféle vidék felé? Lehetett-e az Franciaország? Valóban Franciaország? Vagy valamilyen más, idegen ország?

Egyre közelebb és közelebb kerültek. A táj körvonalai egyre kivehetőbbek lettek. És néhány óra múlva - mely órák szinte napoknak tűntek nekik - az őrszem hangosan felkiáltott: ,,Franciaország! Franciaország! Ez már Franciaország!" A hajó legénységét határtalan boldogság töltötte el. Végre-valahára tényleg hazaértek minden bolyongásuk után, maguk mögött hagyva a veszélyeket és félelmeiket!

És pontosan ez fog velünk, hívőkkel is történni, amikor azon a ködös vizű tengeren keresztül, amit halálnak hívunk, az örök élet partjaihoz érkezünk. A halál homálya után - kinyílnak szemeink, és a menny partjait pillantjuk meg! S akkor nem azt fogjuk kiáltozni, hogy ,,Franciaország! Ez már Franciaország!", hanem azt, hogy ,, A menny! A menny! Ez már a menny!" És a viharok mind a múltba vesznek. Örök dicsőségben fogunk élni; az élet teljessége lesz osztályrészünk. Akkor már örökre otthon leszünk!

Épitsétek egymás.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Egymásra utalrság
  2018-04-20 21:45:21, péntek
 
 
AZ EGYMÁSRA TÁMASZKODÁSNAK, AZ EGYMÁST KIEGÉSZÍTÉSNEK MEGKAPÓ PÉLDÁJÁT LÁTTAM A MINAP, AMINT ABLAKOMBÓL AZ UTCA JÁRÓKELŐIT FIGYELTEM.
Egy emberpár közeledett a forgalmas útkereszteződéshez. A férfi vak volt, a nő majdnem béna.; aki csak nehezen haladt előre, még vak társa erős karjának támogatásával is.
A férfi volt az erő a nő számára, a nő pedig szeme volt a férfinek.
Szánalomra méltó - mondanák sokan; mégis úgy tetszett, hogy csendes diadal sugárzott a párból, amint átkeltek az úttesten. Mindegyikük adott valamit, amire a másiknak szüksége volt, így elérték céljukat.
A krisztusi szeretet-parancs arra hív minket ishogy felismerjük felebarátunk szükségét és tőlünk telhetően segítsünk.
Ha szegények vagyunk, akkor is tudunk adni. Egy vígasztaló szó, egy mosoly vagy egy testvéri ima a kellő időben csodálatos, lelket építő erővé válhat embertársunk életében.
Itt is az Úr Jézus példája álljon előttünk, aki isteni irgalmasságával meglátta nagy szükségünket, bűnben való rabságunkat; eljött a földre és itt a legnagyobbat adta értünk váltásgul, saját életét!
(Smith Erzsébet)

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Nincs Cím
  2018-04-20 21:30:48, péntek
 
  TALÁN NÉHA MI IS ÍGY TILTAKOZUNK,MINT EZ A PARADICSOMPALÁNTA! :)

Virágedényben nevelkedett, és nagyon jól érezte magát. Aztán egyszer csak jött egy KÉZ, és
kivette onnan.

,,Miért veszel ki innen? Olyan jól éreztem magam!"- kérdezte.

,,Azért, mert itt nem lenne számodra elég hely növekedni."- jött a válasz.

A KÉZ nem sokkal később kiültette a szabad ég alá.

,,Miért teszel engem ide? Úgy tűz a nap, és úgy fúj szél!"- mondta.

,,Azért, mert így tudsz növekedni és erősödni!" - jött a válasz.
Aztán jött a zivatar, dörgött az ég, csapkodtak a villámok.

,,Félek!!! Elázok! Vigyél el innen te KÉZ!"- kiáltotta.

,,Nyugodj meg! A villám nem bánt téged, víz nélkül pedig legyengülnél és elszáradnának értékes leveleid!"- jött a válasz.
Most már szépen nőtt, és örült a kis növény.

De jött a KÉZ, hozott egy karót, és odakötözte.
,,Miért kötözöl meg? Én szabad akarok lenni!"- mondta.

,,Azért, hogy a karó mellett maradj, és ne törjön el értékes szárad, ami összeköt a gyökérrel."- jött a válasz.

Aztán újra jött a KÉZ, és ridegen leszakított róla néhány hajtást.

,,Mit csinálsz?! Leszaggatod értékes hajtásaimat?"- kérdezte ingerülten.

,,Nem, "- felelte a KÉZ - ,,csak elveszem tőled azt, ami akadályozna a bőséges gyümölcstermésben!"

Ezután a KÉZ beszórta a növényt valami szerrel.

,,Mit csinálsz velem, ez büdös, alig kapok levegőt!"- kiáltotta.
,,Ne ijedj meg" - mondta a KÉZ - ,,ez véd meg majd a kártevőktől".

És a növény csak nőtt tovább... és végül termett sok-sok gyümölcsöt... és boldog volt!


Ne félj! Téged is Annak a KEZE formál, aki alkotott!
Azt akarja, hogy gyümölcsözz! Hogy fényesen ragyogj! Hogy örömöd teljes legyen!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
A méhcsípés.
  2018-04-20 21:27:19, péntek
 
 

Egy vakációzó család autóval utazik. Lehúzott ablak mellett élvezik a meleg napsugarat és a langyos szellőt. Hirtelen egy méh repül be az ablakon, és zümmögve keringeni kezd a kocsiban.
Egy kislány kucorog a hátsó ülésen, aki nagyon érzékeny a méhcsípésre. Ha a méh megcsípi, egy órán belül meghalhat a kislány.
- Ó, apa! - rikoltja kétségbeesetten. - Egy méh! Meg fog csípni!
Az édesapa lehúzódik a kocsival egy parkírozóba, és hátranyúl, hogy elkapja a méhet. A méh zümmögve megy felé, majd nekiütközik a szélvédőnek, ahol az apa végül elkapja.
Markában tartva várja az elkerülhetetlen csípést. A méh megcsípi az apa kezét, ő pedig fájdalmában elengedi a méhet. Az ismét szabadon repked a kocsiban. A kislány megint pánikba esik.
- Apa! Megcsíp!
Az apa szelíden így szól:
- Nem, drágám, most már nem fog téged megcsípni. Nézd csak a kezemet!
A méh fullánkja ott van a kezében.

Pál így ujjong az 1Kor 15,55-ben: ,,Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" Jézus így szól hozzánk: ,,Nézd a kezemet!" A Sátán fullánkja, a halál fullánkja, a bűn fullánkja, a megtévesztés fullánkja, az értéktelenség érzésének fullánkja őbenne van. Ezek a fullánkok mind Jézus kezében vannak. Ha látod az ő átszegzett kezét, megérted, hogy Jézus érted vállalta mindazt a fájdalmat, amivel csak sújtani tudta a Sátán.
A Sátánt egy nagy fekete méhvé zsugorította össze, amely elveszítette a fullánkját - a Sátán semmi másra nem képes már, csak zümmögni tud. Ez az a győzelem, amit Jézus megszerzett neked.

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 221 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 442 db bejegyzés
Összes: 7408 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 447
  • e Hét: 1028
  • e Hónap: 20371
  • e Év: 285228
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.