Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
A kvótanépszavazás egy csatáját a kormány elvesztette
  2016-10-03 12:11:55, hétfő
 
  A kvótanépszavazás egy csatáját a kormány elvesztette Itt olvasható Link

2016.10.02 népszavazásról cikkek Link
 
 
0 komment , kategória:  Választások  
Önkormányzati választás 2014 videók
  2014-10-13 20:10:31, hétfő
 
  Index oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  Választások  
Önkormányzati választás 2014
  2014-10-13 20:07:27, hétfő
 
  A szavazókörök 98,69 százalékának adatai alapján országosan 44,04 százalékos volt a részvétel az önkormányzati választásokon.
- A megyei közgyűlésekben a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 93,48 százalékos feldolgozottságánál a jelölőszervezetek összesített mandátumaránya a következő.
Fidesz-KDNP - 225 mandátum
Jobbik - 81 mandátum
MSZP - 51 mandátum
DK - 18 mandátum
LMP - 5 mandátum
Somogyért - 2 mandátum
NP - 1 mandátum
Öszefogás - 1 mandátum
PVME - 1 mandátum

- Orbán Viktor: megvan a harmadik győzelmünk
A Fidesz-KDNP önkormányzati választási sikerével "megvan a harmadik győzelmünk", Budapesten pedig "több mint kétharmadunk van" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a Fidesz-KDNP önkormányzati választási eredményváró rendezvényén, a budapesti Bálna előtt felállított színpadon.
.........Országos eredmények Link

Index térképeken Link

- Percről - percre Link
 
 
0 komment , kategória:  Választások  
2014 európai parlamenti választás Magyar képviselői
  2014-05-25 23:51:28, vasárnap
 
  - FIDESZ-KDNP (12 mandátum):
Bocskor Andrea
Deli Andor
Deutsch Tamás
Erdős Norbert
Gál Kinga
Gyürk András
Hölvényi György
Dr. Kósa Ádám
Pelczné Gáll Ildikó
Schöpflin György
Szájer József
Tőkés László

- JOBBIK (3 mandátum):
Balczó Zoltán
Kovács Béla
Dr. Morvai Krisztina

- MSZP (2 mandátum):
Dr. Szanyi Tibor
Dr. Ujhelyi István

- DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ (2 mandátum):
Gyurcsány Ferenc
Dr. Molnár Csaba

- EGYÜTT-PM (1 mandátum):
Bajnai Gordon

- LMP (1 mandátum)
Meszerics Tamás- Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke értékelte a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási eredményét a budai Millenáris Parkban.
Az Európai Néppárt tagjai közül a Fidesz-KDNP érte el a legjobb eredményt, arányaiban ez a pártszövetség járult hozzá a legjobban a néppárt győzelméhez - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Három a magyar igazság, megvan a második - fogalmazott.
A kormányfő azután tartott beszédet - a mandátumot szerzett kormánypárti EP-képviselőjelöltek gyűrűjében -, hogy kiderült: a Fidesz-KDNP a szavazatok 51,49 százalékával megnyerte a vasárnapi EP-választást.A vasárnap megválasztott európai parlamenti képviselőink jelentik a magyarok előretolt helyőrségét, "ők lesznek azok, akik külföldön is a hazát védik" - mondta Orbán Viktor. EP-képviselőinknek az lesz a dolga, hogy kivívják a tiszteletet a magyaroknak, kiálljanak az érdekeikért, és hogy Brüsszelben is hallassák a magyarok hangját, mondják el: a magyarok az egység erejével újra elutasították a szélsőségeket - közölte a kormányfő.
A magyarok olyan országot építenek, amely nagy jövő előtt áll - hangsúlyozta.
 
 
1 komment , kategória:  Választások  
Vácott adta le szavazatát a 102 éves néni
  2014-04-07 21:00:26, hétfő
 
  Tamás Ilonkát megfosztották szlovák állampolgárságától, miután felvette a magyart. Ezért az otthoni elnökválasztáson sem vehetett részt. Ilonka néni azt mondta: habár megfélemlítették a felvidéki magyarokat, merni kell vállalni nemzeti hovatartozásukat.
Történelmi jelentőségűnek nevezte a mai napot az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke. Lomnici Zoltán elkísérte a Vácott szavazó, szlovák állampolgárságától megfosztott 102 éves Tamás Ilonkát és Kassai Gyulát.
Lomnici Zoltán úgy fogalmazott: ,,ezzel is jelzik, hogy ők a magyar nemzethez tartoznak, és hogy ebben az országban befogadták őket, és élhetnek azokkal a jogokkal, amelyeket a szülőföldjük megtagadott tőlük".
- A 102 éves felvidéki pedagógust azután fosztották meg szlovák állampolgárságától, miután felvette a magyart. Ezért a szlovákiai elnökválasztáson sem vehetett részt. Ilonka néni azt mondta: annak ellenére, hogy megfélemlítették a felvidéki magyarokat, merniük kell vállalni nemzeti hovatartozásukat. Tamás Ilonka a Krónikának úgy fogalmazott: nagyon sok felvidéki magyar vallja magát magyarnak, de csendben maradnak, és azt várják, hogy ha valaki elintézi, akkor ők is ott lesznek. A csendes belenyugvás a jellemző. A felvidéki pedagógus hozzátette: - akit otthon, a hazájában nem fogadnak el, kénytelen idejönni szavazni.
.........


- Ünnepnap a felvidéki magyaroknak a mai, mondta Kassai Gyula, akitől szintén elvették szlovák állampolgárságát. A lévai református lelkész köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak a magyarországi szavazás lehetőségéért.
 
 
0 komment , kategória:  Választások  
Párt elnökök értékelése
  2014-04-07 19:40:31, hétfő
 
  - Orbán: Új és nagyszerű korszak kapujában állunk
...... .....


Orbán Viktor, a Fidesz elnökének szavai szerint a magyarok - jól hallhatóan - kimondták, olyan hely újra az ország, ahol érdemes élni, dolgozni, családot alapítani, és az elmúlt négy év vitáit a választók most egyértelműen lezárták
Bővebben Link


- Baloldal: nincs okunk gratulálni
Tudomásul veszi a választási eredményt, de nem gratulál ahhoz a Fidesznek - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Amit lehetett "megtettük, kiálltunk az elveink és a politikánk mellett" - jelentette ki. Bajnai súlyos kudarcról, Gyurcsány pedig arról beszélt, hogy a kormány talán nem tölti ki a következő ciklust. Fodor szerint az ország nem jár jól, Szabó Tímea szerint az ellenzéki politizálás a parlamenten kívülre tevődik.
........


........


Bővebben Link


- Vona: a célunkat nem tudtuk elérni
A célját nem tudta elérni a Jobbik, mert az elmúlt 24 évet nem tudta lezárni, ugyanakkor folyamatosan növekszik a támogatása - mondta Vona Gábor pártelnök.
...... ........... ...........


Bővebben Link


- Schiffer: átmentünk a tű fokán
Ha minden igaz, az LMP megőrizte a parlamenti tagságát - mondta Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke, Az ökopolitikának továbbra is van parlamenti képviselete Magyarországon és úgy tűnik, hogy sikerül megakadályozniuk a fideszes kétharmadot - mondta
Schiffer András (b) és Szél Bernadett (k), a Lehet Más a Politika (LMP) társelnökei, valamint Róna Péter közgazdász, a párt programtanácsának elnöke (j) a párt eredményváróján (Fotó: MTI)
...... ........... ...........


Bővebben Link- Külföldi sajtóvisszhangok a választásról Link


- Államfők és kormányfők gratulálnak Orbán Viktornak.
Folyamatosan érkeznek Orbán Viktor hivatalába az állam- és kormányfők valamint a legnagyobb cégek vezetőinek gratulációi.
Traian Basescu román államfő gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek az országgyűlési választáson aratott győzelméhez, és sikert kívánt számára újabb mandátuma célkitűzéseinek megvalósításához - közölte hétfőn a román elnöki hivatal.
A magyar népnek gratulált Basescu
Kihasználom ezt az alkalmat, hogy őszintén gratuláljak a magyar népnek. Kifejezem mély meggyőződésemet, hogy a népeink közötti hagyományos barátságra alapuló kétoldalú kapcsolataink minden szinten megerősödnek, a román és a magyar polgárok javát szolgálva" - írta a román államfő Orbán Viktorhoz intézett üzenetében.
- A román sajtó folyamatosan tudósított arról, hogy idén első ízben romániai magyarok tízezrei szavaztak a magyarországi parlamenti választáson, miután a budapesti kormány könnyített eljárással lehetővé tette számukra a magyar állampolgárság megszerzését. A szavazás napján Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete elmondta: a választási procedúrát a román hatóságok semmiben sem akadályozták, mindössze információt kértek arról, hogyan szervezte meg Magyarország a levélben való szavazást a Romániában élő magyar állampolgárok számára. Zsigmond Barna csíkszeredai magyar főkonzul kiemelte: a román hatóságok példásan viszonyultak a külképviseleten zajló választáshoz, amiért köszönet illeti őket.
- Az olasz és a japán kormányfő is gratulált
Ismertetése szerint a Fidesz elnökének, Magyarország kormányfőjének írt levelében Abe Sindzó japán miniszterelnök szívből gratulált a választási győzelemhez, egyben örömét fejezte ki, hogy tovább mélyült a két ország barátsága, és erősödnek a gazdasági kapcsolatok is.
Matteo Renzi olasz miniszterelnök azt írta: "a legőszintébben gratulálok a tegnapi országgyűlési választásokon elért nagyarányú győzelmedhez, amely tanúsítja, hogy a magyar állampolgárok határozottan támogatják a növekedés ösztönzése érdekében és a munkanélküliség ellen folytatott politikád".
Telefonon gratulált Orbán Viktornak a moldáv miniszterelnök, a kazah kormányfő, levelet írt Azerbajdzsán elnöke, illetve Aleksandar Vucic, a Szerb Haladó Párt elnöke, I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka, valamint Rudolf Schuster volt szlovák államfő is.
Gratulációját fejezte ki Orbán Viktornak Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, Joseph Daul az Európai Néppárt elnöke, valamint Hans-Gert Pöttering, az EP volt elnöke, a Konrad Adenauer Alapítvány elnöke is, akik külön kiemelte, hogy a Fidesz győzelme az Európai Néppárt tagpártjai számára "erős hátszelet" jelent a közeledő májusi európai választásokon.
Havasi Bertalan tájékoztatása szerint gratulált a választási győzelemhez és az ismételt kormányalakításhoz több multinacionális cég - így az RWE, az Audi és a GE - vezetősége is.
 
 
0 komment , kategória:  Választások  
56,77% a részvételi arány a szavazáson
  2014-04-07 19:32:28, hétfő
 
  56,77% vett részt a szavazáson a szavazatra jogosult állampolgárok közül.

............Szintén a Facebookon, szintén idő előtt tett közzé egy részeredményt.
Befutott az első eredmény Kaposgyarmatról, ebből a kis zselici gyöngyszemből: Kolber (Mszp-Együtt-Dk-Pm-Mlp) 24, Gelencsér (Fidesz) 22, Mihaldinecz (Jobbik) 19. A pártok: 20, 23, 23.
A fideszes Hende Csaba törvényt sértett
Méghozzá azzal, hogy az utolsó szavazókör lezárta előtt közzétett egy részeredményt Facebook oldalán. Íme a VASKERESZTESI előzetes eredmények (szavazatok száma):
- Hende Csaba (Fidesz): 134
- Nemény András (MSZP): 22
- Balassa Péter (Jobbik): 30
- Horváth Zoltán (LMP): 20


- Halovány a részvétel, hajaj
A jogosultak 56,77 százaléka, 4.552.933 ember járult az urnákhoz este fél hatig. A fővárosban a szavazók 62,08 százaléka, 848.348 választópolgár adta le szavazatát. A megyék közül továbbra is Heves az evidens (59,15 százalék, 147.088 szavazó), Bács-Kiskun a renitens (52,62 százalék, 224.825 voks). Az 1998-as választás első fordulójában 49,52 százalék, a 2002-esen 65,56 százalék, a 2006-oson 61,72 százalék, a 2010-esen 59,28 százalék voksolt.
...... .......A határon túli szavazatok
A levélben leadott listás szavazatok összesítése szerint (88,66 százalékos feldolgozottságnál, éjfél előtt) a FIDESZ-KDNP pártlistájára érkezett a szavazatok 94,43 százaléka. A Jobbik 2,49 százalékot, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 1,78 százalékot kapott.
Az országos pártlistákra levélben leadott összes érvényes szavazat: 33.769
A levélben szavazók névjegyzékében szereplő választópolgárok száma: 193.793
Érvényes szavazási iratok száma: 87.972- A Fidesz kétharmad-közeli eredményét egészen különös megvilágításba helyezi, ha megnézzük, a párt listája hány szavazatot kapott az elmúlt négy választáson.
1998-ban 1,34 millióan szavaztak Orbánékra.
2002-ben 2,31 millióan.
2006-ban 2,27 millióan.
2010-ben 2,7 millióan.
 
 
0 komment , kategória:  Választások  
2014 évi választás eredménye
  2014-04-07 17:39:58, hétfő
 
  Megyénként Link

Orbán Viktor beszéde a győzelem után
Link

Egyéni körzetek - a térképen mozgatva az egeret kiírja a megyénkénti győzteseket Link

Parlamenti patkó
.........


A csökkentett létszámú parlamentben 199 képviselő kezdi majd meg a munkát.
...... ...........
Az Országgyűlés összetétele pártonként a szavazatok 98,86 százalékának összesítése után
A linken olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Választások  
Az országos lista sorrendje:
  2014-04-06 21:20:40, vasárnap
 
  Forrás: Mandiner

1 - HATÁRON TÚLI MAGYAROK PÁRTJA
2 - MAGYARORSZÁGI CIGÁNYPÁRT
3 - A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT
4 - MAGYAR CSELEKVŐ PÁRT
5 - SERES MÁRIA SZÖVETSÉGESEI
6 - SZABAD MAGYAROK PÁRTJA
7 - FÜGGETLEN KISGAZDA- FÖLDMUNKÁS ÉS POLGÁRI PÁRT 8 - ÚJ DIMENZIÓ PÁRT
8 - ÚJ DIMENZIÓ PÁRT
9 - FIDESZ - MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG, KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT
10 - MAGYAR GAZDASÁG PÁRT
11 - NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRT
12 - MCF ROMA ÖSSZEFOGÁS PÁRT
13 - SPORTOS ÉS EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT
14 - LEHET MÁS A POLITIKA
15 - MAGYAR REPUBLIKÁNUS POLITIKAI PÁRT
16 - JÓLÉT ÉS SZABADSÁG DEMOKRATA KÖZÖSSÉG
17 - MAGYAR DEMOKRATIKUS UNIÓ
18 - ÚJ MAGYARORSZÁG PÁRT
19 - MAGYAR MUNKÁSPÁRT
20 - SZOCIÁLDEMOKRATÁK MAGYAR POLGÁRI PÁRTJA
21 - REND, SZABADSÁG, JÓLÉT PÁRT
22 - ELÉGEDETLENEK PÁRTJA
23 - KÖZÖSSÉG A TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁGÉRT NÉPPÁRT
24 - EGYÜTT 2014 PÁRT
25 - EURÓPAI ROMA KERESZTÉNYEK JOBBLÉTÉÉRT DEMOKRATIKUS PÁRT
26 - ZÖLDEK PÁRTJA
27 - ÖSSZEFOGÁS PÁRT
28 - MAGYARORSZÁGI SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT
28 - SZABAD VÁLASZTÓK PÁRTJA
30 - MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT, EGYÜTT - A KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJA, DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ, PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT, MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT
31 - JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM


A nemzetiségi lista sorrendje:
1 - MAGYARORSZÁGI ROMÁNOK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA
2 - ORSZÁGOS RUSZIN ÖNKORMÁNYZAT
3 - ORSZÁGOS LENGYEL ÖNKORMÁNYZAT
4 - ORSZÁGOS SZLOVÁK ÖNKORMÁNYZAT
5 - ORSZÁGOS HORVÁT ÖNKORMÁNYZAT
6 - ORSZÁGOS ROMA ÖNKORMÁNYZAT
7 - MAGYARORSZÁGI NÉMETEK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA
8 - ORSZÁGOS SZLOVÉN ÖNKORMÁNYZAT
9 - SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT
10 - ORSZÁGOS ÖRMÉNY ÖNKORMÁNYZAT
11 - UKRÁN ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT
12 - BOLGÁR ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT
13 - MAGYARORSZÁGI GÖRÖGÖK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA


Szavazati lapon résztvevő pártok_Wikipedie Link


Hivatalosan befejeződött a szavazás
Este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 3176 településén kialakított 10 386 szavazókörben a vasárnap tartott országgyűlési választáson. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják voksukat.
A részvételi adatok megoszlása megyénként a következő volt:
Baranya megye 54,49 százalék 171.748 szavazó
Bács-Kiskun megye 52,62 százalék 224.825 szavazó
Békés megye 54,26 százalék 161.195 szavazó
Borsod-Abaúj-Zemplén megye 54,45 százalék 298.158 szavazó
Csongrád megye 54,53 százalék 184.473 szavazó
Fejér megye 56,68 százalék 196.267 szavazó
Győr-Moson-Sopron megye 57,73 százalék 207.998 szavazó
Hajdú-Bihar megye 53,14 százalék 230.696 szavazó
Heves megye 59,15 százalék 147.088 szavazó
Jász-Nagykun-Szolnok megye 53,66 százalék 169.066 szavazó
Komárom-Esztergom megye 56,03 százalék 140.370 szavazó
Nógrád megye 56,55 százalék 92.773 szavazó
Pest megye 58,18 százalék 569.049 szavazó
Somogy megye 54,12 százalék 140.271 szavazó
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 55,29 százalék 247.196 szavazó
Tolna megye 54,27 százalék 103.257 szavazó
Vas megye 58,17 százalék 121.979 szavazó
Veszprém megye 56,9 százalék 166.118 szavazó
Zala megye 56,89 százalék 132.058 szavazó
 
 
1 komment , kategória:  Választások  
Ismert színészek is szavaztak
  2014-04-06 18:38:33, vasárnap
 
  Klikk a linkre Link  
 
0 komment , kategória:  Választások  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 15 db bejegyzés
e hónap: 241 db bejegyzés
e év: 1997 db bejegyzés
Összes: 38703 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 756
  • e Hét: 756
  • e Hónap: 29439
  • e Év: 306428
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.