Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Születésnapi köszöntő Törőcsik Mari művésznőnek
  2018-11-24 14:29:33, szombat
 
  Ma, 83. születésnapján a Happy Birthday-t hegedülve telefonon keresztül köszöntöttem fel a Nemzet Színészét, Törőcsik Marit, aki számomra hazánk egyik legkedvesebb és legszeretetreméltóbb művésze.
Jó volt örömöt szerezni a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas színművésznőnek, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának.
Hosszú évek óta tartó jó barátságunk jegyében a művésznő azt mondta, már nagyon várja, hogy ott lehessen a koncertemen, és kérte, üdvözöljem nevében a tisztelőit, a közönségét, azokat, akik aggódnak felgyógyulásáért, és szeretettel gondoltak rá születésnapján.
Kedves Mari, ezúton is jó egészséget, hosszú életet kívánok! Mága Zoltán hegedű művész
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........... ......


 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Hosszú Katinka fenyegetést kapott.
  2018-11-09 14:05:30, péntek
 
  Forrás: startlap oldal
Nagy kérdés, mit lép erre olimpiai bajnok úszónőnk.
Úszóháború tört ki, amiben Hosszú Katinka is érintett. Eltiltást is kaphat ugyanis, ha részt vesz a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által el nem ismert Nemzetközi Úszó Liga (ISL) decemberi nyitóversenyén.
Nyáron a Nemzetközi Úszószövetség már figyelmeztette 209 tagországát: ha együttműködnek a rivális, nemzetközinek nevezett verseny szervezőivel, durva szankciókra számíthatnak. A FINA legalább egy-, maximum kétéves eltiltást is kilátásba helyezett az ellenszegülőknek.
Az Origo cikke alapján világklasszis versenyzők is jelezték már, hogy ott lesznek a versenyen, köztük van Hosszú Katinka is.
- Ha tényleg elindul a versenyen, és a FINA tartja magát a fenyegetéshez, akkor bajnokunk nem vehet részt a jövő évi dél-koreai világbajnokságon.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ismét hatalmas sikert aratott Mága Zoltán Athénban
  2018-09-19 11:24:17, szerda
 
  Hatalmas sikert aratott Athénban, a több ezer évvel ezelőtt épült színház alapjain álló Odeonban tartott gálakoncert meghívott művészeként Mága Zoltán. A hegedűvirtuóz az ATHENS REVISITED - Mítoszok és Hősök címmel, a Herodes Atticus Odeon színházában tartott előadáson világhírű görög tenor, Mario Frangoulis gálaműsorának vendégművészeként szerepelt Görögországban, immáron második alkalommal. A nemzetközi hírű dalszövegíró-előadóművész, Lina Nikolakopoulou művészeti irányításával szervezett gálakoncerten Mága Zoltán hegedűművész Mario Frangoulis mellett Jose Maria Canoval és Christina Poulitsi-al szerepelt a színpadon. A görög közönség már második alkalommal hallhatta Mága Zoltánt a világhírű koncerthelyszín színpadán, és a publikumot virtuóz hegedűjátékával annyira rabul ejtette, hogy jövőre egy önálló koncertre visszahívták.
...... ................ ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Soha többé nem áll színpadra Kulka János
  2018-08-04 10:16:05, szombat
 
  A Fókusznak adta első televíziós interjúját Kulka János azután, hogy 2016 áprilisában sztrókot kapott és életmentő műtéten esett át. Jobb karja lebénult, megszólalni nem tudott. Terapeutájával együtt elmesélik, hogyan tanult meg újra mozogni és beszélni.
A kérdésre, miszerint vállal-e még színházi szerepeket, ezt válaszolta: Soha többet
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Segítséget nyújt Mága Zoltán a kárpátaljai Nagydobronyban
  2018-08-02 17:54:45, csütörtök
 
  Segítséget nyújt Mága Zoltán a kárpátaljai Nagydobronyban felgyújtott református imaház újjáépítéséhez
100 templomi jótékonysági koncertsorozat - Ünnepi díszelőadás a Szent István téren
Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából Mága Zoltán hegedűművész 2018. augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtti téren tartja a második alkalommal útjára indított 100 Templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelőadását. A Kárpát-medence legnagyobb ökumenikus jótékonysági missziójának budapesti állomására a Príma Primissima-díjas hegedűművész több mint 10 ezer embert vár. A Kossuth-díjas művészek közreműködésével, Kásler Miklós miniszter fővédnöksége és Veres András győri megyéspüspök és Köves Slomó főrabbi védnöksége alatt rendezett koncert teljes bevételét Mága Zoltán karitatív célokra ajánlja fel.
Mága Zoltán azért választotta koncertjei helyszínéül a templomokat, mert Isten háza mindenki számára nyitva áll és a templomok atmoszférája erőt, hitet, reményt ad az embereknek. A hegedűművész azt mondta, abban bízik, hogy a most zajló újabb karitatív missziója felülmúlja a korábbi küldetéseit és még nagyobb összefogással sokkal több embernek tudnak segítséget nyújtani.

A Kárpát-medence legnagyobb jótékonysági koncertsorozatának ünnepi gáláján a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében sztárvendégként közreműködik: Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes, Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház érdemes és kiváló művésze, Bonnyai Apolka zongoraművész, Georgina von Benza operaénekes, Kiss B. Atilla Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Csillagszemű Táncegyüttes, valamint a több mint száz fős erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és magyarországi gyermekek kórusa.
Mága Zoltán az ünnepi díszelőadás teljes bevételét jótékony célra ajánlja fel: anyagi hozzájárulásával kiegészíti a súlyos betegséggel küzdő Tóth Róbert ifjúsági Európa-bajnok és többszörös magyar bajnok kajakozó életmentő külföldi orvosi műtétjéhez hiányzó összeget és az elmúlt évekhez hasonlóan a hátrányos helyzetű gyermek tanulását segítve idén is 1000 iskolás számára ad át iskolatáskát és tanszereket. A Szent István-bazilika előtt tartandó koncert bevételének nagyobb részét pedig Kárpátalja legnagyobb magyarlakta községében, a magyar többségű Nagydobrony településen 2018. július 15-én hajnalban, feltehetően szándékos gyújtogatás miatt leégett református imaház és a hozzá tartozó óvoda teljes felújítására fordítja. ,,Számomra az élet, a család biztonsága, Isten szeretete és a tudás elsajátítása a legfontosabb érték és feladat a világon, éppen ezért a hitéletet és a lelket, valamint a felebaráti szeretetből fakadó tenni akarást is erősítő templomi koncertsorozatom a legjobb összekötő kapocs, hogy a tragikus sorsú nagydobronyi magyar közösséget megsegítsem" - fogalmazott a hegedűművész, aki a segítségnyújtást a határon túli magyarság melletti szolidaritásnak, az erőszak és a rasszizmus elleni kiállásának is tekinti. Mága Zoltán szerint az, hogy idén februárban a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházát gyújtották fel és az elmúlt időszakban a magyarajkú romák ellen követtek el súlyos atrocitásokat, arra ösztönözi a Kárpát-medencei magyarságot, hogy összetartóbbak és szolidárisabbak legyenek a honfitársakkal, mert csak az országhatárok választják el a őket, de lélekben, kultúrában és identitásban mindannyian egyformák vagyunk.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
100 Templomi jótékonysági koncertsorozat
  2018-07-22 08:20:17, vasárnap
 
  100 Templomi jótékonysági koncertsorozat - Ünnepi díszelőadás

Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából Mága Zoltán hegedűművész 2018. augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtti téren tartja a második alkalommal útjára indított 100 Templomi jótékonysági koncertsorozatának dísz előadását. Az év legnagyobb ökumenikus jótékonysági missziójának budapesti állomására a Príma Primissima-díjas hegedűművész több mint 10 ezer embert vár. A Kossuth-díjas énekesek és világhírű előadók, valamint erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és magyarországi gyermekkórusok közreműködésével tartandó koncert ingyenes, azonban támogató ülőjegyek korlátozott számban még vásárolhatók. A koncert teljes bevételét Mága Zoltán jótékony célra ajánlja fel. További részletek hamarosan.
Kérjük, amennyiben lehetőségük van, egy megosztással segítsék, hogy a jótékonysági koncertünk híre minél több emberhez eljusson. Szeretettel és tisztelettel várunk minden zeneszerető, és segíteni szándékozó embertársunkat a Szent István téren 2018. augusztus 21-én, 19 órakor kezdődő gálakoncertre!
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Kulka János - Halleluja - Dohány utcai zsinagóga
  2018-07-16 20:46:06, hétfő
 
  Videó Link

...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Sose hittem, hogy Yoko életében betölthetem John Lennon ....
  2018-07-09 16:39:23, hétfő
 
  Havadtőy Sámuel:: Sose hittem, hogy Yoko életében betölthetem John Lennon helyét
Tizenkilenc évesen disszidált, New Yorkban lett sikeres festő és lakberendező, s nem mellesleg arról is ismert, hogy John Lennon halála után húsz éven át ő volt Yoko Ono élettársa. Pesti Nagyinterjú.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Honfoglaló a Duna TV csatornán
  2018-07-09 16:35:11, hétfő
 
  .........


Itt megnézhető a műsor naponta Link
Magyarország legnépszerűbb online stratégiai- és kvízjátéka a televízió képernyőjére érkezik!
A világsikert is elért magyar fejlesztésű online játék, a Honfoglaló ezúttal vadonatúj televíziós vetélkedőműsorként jelentkezik! A közösségi játék televíziós formátuma a Duna Televízióban 2018. január 2-ától lesz látható, minden hétköznap este. . Januártól pedig minden hétfőtől péntekig három hadvezér - tudásukat latba vetve - mérkőzik meg egymással Magyarország megyéiért. Minél több területet foglalnak el, annál több pénzt nyerhetnek, de minden alkalommal csak egy győztes lehet.
Ki nyer? Aki bátran támad? Aki okosan védekezik? Az adások győztes hadvezérei pedig a bajnokok hetén még keményebb küzdelemben mérik össze tudásukat.
Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója a Ma reggelben arról beszélt, hogy a kérdések a magyar kultúrához, történelemhez, irodalomhoz kapcsolódnak. Kiemelte, hogy amíg az utóbbi két évtizedben a televíziós társaságok jellemzően megvásárolt formátumot sugároztak, a közmédia több sajátot alakított ki, mint A Dal, a Fölszállott a páva és a Virtuózok, most pedig hazai fejlesztésű napi vetélkedővel jelentkeznek.
EZ AZ A JÁTÉK, AHOL A TUDÁS VALÓBAN HATALOM!
...... ......Eddigi vetélkedők megnézhetők Link

Műsor vezetője Szente Vajk színész , rendező, drámaíró, műsorvezető.
...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Öt videó Paudics Béla előadásaiból
  2018-06-13 22:45:32, szerda
 
  Öt fergeteges alakítás, amivel Paudits Béla bevéste magát a kultúrtörténetbe Link  
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 267 db bejegyzés
e év: 4780 db bejegyzés
Összes: 36422 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1152
  • e Hét: 13169
  • e Hónap: 45680
  • e Év: 1696443
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.