Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Benedekffy Katalin operaénekes bemutatás - apostol tv
  2017-07-05 12:01:46, szerda
 
  Videó Link

Benedekffy Katalin operaénekes wikipedia Link

Weboldala Link

Benedekffy Katalin - Je veux vivre videó Link

Benedekfi Katalin: Ne szidjatok soha engem videó Link

Benedekffy Katalin: Ott, ahol zúg az a négy folyó videó Link

Benedekffy Katalin: A Hargita alján videó Link

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
A húszéves Törőcsik Marit ünnepli a filmvilág krémje
  2017-05-04 16:07:48, csütörtök
 
  A húszéves Törőcsik Marit ünnepli a filmvilág krémje A cikk linkje: Link  
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Pavarotti unokája olyan gyönyörűen énekel, ......
  2016-02-02 17:01:22, kedd
 
  Pavarotti unokája olyan gyönyörűen énekel, amilyet rég hallottunk.
A világ egyik leghíresebb tenoristája volt az operaénekes Luciano Pavarotti, aki hangjával nemcsak a közönséget, de az egész világot képes volt ámulatba ejteni. Úgy tűnik, tehetségét unokája is örökölte.
Minden jel arra utal, hogy a világhírű Pavarotti utódja nem más, mint saját unokája lesz, a gyönyörű Sislena Caparossa. A lány az egész világot lenyűgözte, mikor egy tehetségkutató show-ban énekelte el a Nessun dormát. A zsűritagok szemei könnybe lábadtak, a közönség pedig állva tapsolt.
Amikor a dal csúcspontjához ért, Sislena sem tudta visszatartani a sírást. A varázslatos zenei élményre nagyapja minden bizonnyal nagyon büszke lenne!
Nem Sislena az egyetlen, aki gyönyörű hangjával ámulatba ejt mindenkit. Adele Hello című slágerét például sokan feldolgozták már, de a legszebbet, amit valaha hallottunk, itt hallgathatjátok meg.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Koncz Zsuzsa 67 éves
  2013-03-07 20:19:41, csütörtök
 
  1962-ben a Gézengúzzal robbant be a ma 67 éves Kossuth-díjas énekesnő.
.......


Az első, 1962-es Ki mit tud?-on két berzsenyis gimnazista lány lett a közönségkedvenc, akik egy gézengúzról énekeltek, akit a papa, mama kézen húz. Az akkor 15 és 16 éves lány a Corvin áruház kínálatából egy-egy asztali lámpát kapott a teljesítményéért. Egyikük - Gergely Ágnes - még egy ideig énekelt, végül pályát módosított és tanár lett.
- A másikuk a magyar rocktörténet megkerülhetetlen alakja azóta is. Elsősorban verslemezeiről és politikai tartalmú (a rendszerváltás előtt esetenként betiltott) dalairól és választékos előadásmódjáról ismert. Összesen 90 magyar és 18 külföldi önálló lemeze van, valamint 233 más magyar és külföldi albumon szerepel. Több mint háromszáz (333) hazai és külföldi hanghordozó őrzi dalait. A Kossuth- és Liszt-díjas Koncz Zsuzsa március 7-én ünnepli 67. születésnapját.
- A Ki kit tud? után az 1960-as évek három korszakalkotó, de még amatőrként játszó zenekara kísérte: az Omega, az Illés és a Metro együttes. Kezdeti pályafutásának meghatározó pillanata az 1967-ben készült Ezek a fiatalok című film főszerepe. Ez az első olyan hazai alkotás, ami célul tűzte ki egy korszak fiatal generációjának, életérzésének, vágyainak kifejezésre juttatását. A filmben felcsendülő - Bródy János által írt - Szőke Anni balladája, Mr. Alkohol és Ez az a ház című dalok már körvonalazzák azt a művészeti és szakmai irányt, ami jellemzi munkásságát mind a mai napig.
- Az 1970-es években már mint elismert előadóművésznek egymás után jelentek meg albumai. Ezekben az években az Illés zenekarral közösen megjelent öt album közül az 1973-ban készült Jelbeszéd című lemezt - egyértelmű politikai indokok hatására - betiltották. Az 1970-es évek közepére már sorra kapta a külföldi felkéréseket. Koncertezett a kettévágott Németország mindkét részében, továbbá a Szovjetunióban, Lengyelországban és Franciaországban. Közben itthon is fellépett, rendszeresen készített felvételeket az 1970-es évek második felének egyik meghatározó együttesével, a Fonográffal. A lassacskán enyhülő politikai szigor 1977-re nem állt útjába az addigi munkásságát elismerő Liszt Ferenc-díj odaítélésében. Az 1979-ben a Fonográffal közösen készített Valahol című lemezt a sajtó az évtized lemezének választotta.
- A megszűnő Fonográf együttessel végleg lezárult művészi életének egy szakasza. A pályafutásukat külön folytató Bródy János és Tolcsvay László továbbra is írt és hangszerelt dalokat számára, Bornai Tibor pedig segített a műhelymunkák elvégzésében, de innentől a lemezek már kizárólag Koncz Zsuzsáról szólnak. Az 1990-es években további önálló albumokkal jelentkezik, telt házas koncerteket ad a Sportcsarnokban.

1962 évi Ki mit tud? videó
Link

Ég és fökd között Videó
Link

 
 
1 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
80 éves Horn Gyula
  2012-07-05 20:10:28, csütörtök
 
  80 éves Horn Gyula
Horn Gyula, a harmadik Magyar Köztársaság 1994-1998 közötti miniszterelnöke.

MTV videó Link

Forrás: Blikk
Budapest - Bár többen is mielőbbi felépülést és gyógyulást kívántak Horn Gyulának 80. születésnapja alkalmából, az egykori kormányfő megromlott egészségi állapota miatt nem jelent meg a csütörtöki összejövetelen.
Az ünnepségre küldött üzenetekben több külföldi politikus, egykori kancellárok méltatták Horn Gyula nemzetközi érdemeit.
Horn Gyula 1994-98 között töltötte be a kormányfői posztot. Utolsó nyilvános szereplése napra pontosan öt évvel ezelőtt volt, akkor 75. születésnapján pohárral a kezében állt a kamerák előtt, jókedvűen, bár kissé közvetlen hangnemben nyilatkozott. A volt szocialista miniszterelnök 2007 szeptembere óta súlyos beteg, állandó kórházi kezelésre szorul, a budapesti Honvédkórház egyik szobájának lakója. Családtagjain kívül nem fogad látogatókat, a pártból is kevesen keresik fel, ápolóit is megválogatják.

...... ............


.


Orbán Viktor levélben köszönti Horn Gyula volt kormányfőt, aki csütörtökön lesz 80 éves - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI-t.
Orbán Viktor kormányfő azt írta: minden, a köz szolgálatára felesküdött vezetőnek kötelessége elismerését kifejeznie az elődök munkája iránt, hiszen a nemzet felemelése csak együtt és csak az egymást követő nemzedékek összefogásával lehetséges. A miniszterelnök leszögezi: elsősorban mindannyian magyarok vagyunk, a nemzet boldogulásáért cselekszünk saját hitünk és legjobb tudásunk szerint, ezért mindig több az, ami bennünket összeköt, mint ami szétválaszt.
Engedje meg, hogy a család, rokonok és barátok mögé sorakozva jó egészséget kívánjak! Isten éltesse 80. születésnapján!" - írta Orbán Viktor Horn Gyulának címzett születésnapi köszöntő levelében.
Csütörtökön, július 5-én tölti be nyolcvanadik életévét Horn Gyula, a harmadik Magyar Köztársaság 1994-1998 közötti miniszterelnöke. A volt szocialista miniszterelnök 2007 szeptembere óta súlyos beteg, állandó kórházi kezelésre szorul, már nem szerepel a nyilvánosság előtt.

Horn Gyula élete


Budapesten született, apja szállítómunkás, anyja gyári munkásnő volt. 1954-ben a Szovjetunióban, a Don menti Rosztov Közgazdasági és Pénzügyi Főiskoláján szerzett diplomát. 1970-ben elvégezte az MSZMP Politikai Főiskoláját is, 1977-ben pedig elnyerte a közgazdaságtudomány kandidátusa címet.
- 1954-től 1959-ig a Pénzügyminisztériumban dolgozott főelőadóként. 1956. október-novemberben nemzetőr volt, majd 1957 júniusáig a karhatalmi őrszolgálatnál volt állományban. 1959-ben a Külügyminisztérium szovjet osztályán kezdett dolgozni, bulgáriai, majd jugoszláviai külszolgálata alatt nagykövetségi titkári, később tanácsosi rangban tevékenykedett.
- 1969-től 16 éven keresztül az MSZMP KB külügyi osztályán dolgozott politikai munkatársként, konzultánsként, osztályvezető-helyettesként, majd egy évig osztályvezetőként. 1985-ben került vissza a külügyi tárcához, ahol négy évig államtitkári posztot töltött be.
A nyolcvanas évek második felétől Horn Gyulát az MSZMP-n belüli reformszárny tagjaként tartották számon.
- 1989 májusától 1990 májusáig a Németh-kormány külügyminisztere volt, az ő nevéhez fűződik a diplomáciai kapcsolatok felvétele Dél-Koreával, Izraellel, a Vatikánnal és a Dél-afrikai Köztársasággal. 1989. június 27-én ő volt az, aki osztrák kollégájával ünnepélyesen átvágta a vasfüggönynek nevezett műszaki határzár szögesdrótját, valamint bejelentette, hogy 1989. szeptember 11-től a magyar hatóságok átengedik a nyugati határon a Német Demokratikus Köztársaság (NDK) azon állampolgárait, akiket Ausztria vízum nélkül hajlandó fogadni. A határnyitás jelentős lépésnek bizonyult a német újraegyesítés folyamatában. Horn Gyula készítette elő és írta alá 1990 márciusában a magyar-szovjet csapatkivonási megállapodást, és már ebben az időszakban felvetette Magyarország lehetséges NATO-csatlakozását.
- Horn Gyula 1954-1956 között a Magyar Dolgozók Pártja, 1956-tól 1989-ig a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) tagja volt. 1985-től 1989-ig az MSZMP KB, 1988-89-ben az MSZMP Politikai Intéző Bizottsága tagjaként tevékenykedett. 1989 októberében egyike volt a Magyar Szocialista Párt alapítóinak, tagja lett az MSZP országos elnökségének, 1990 májusától 1998 szeptemberéig a párt élén állt.
- 1990-től 2010-ig országgyűlési képviselő volt, 1990 májusától 1993. januári lemondásáig ellátta az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöki tisztét.
1994. július 15-én - mint a választásokon győztes párt vezetőjét - az Országgyűlés miniszterelnökké választotta Horn Gyulát. Tisztségét 1998. július 6-ig látta el.
- 1996-tól 2003-ig a Szocialista Internacionálé alelnökeként is tevékenykedett. Az MSZP 1998-as parlamenti választási vereségét követően az 1998. szeptemberi kongresszuson Horn Gyula lemondott pártelnöki tisztéről, de továbbra is a pártfórumok rendszeres előadója maradt. Medgyessy Péter miniszterelnök 2002-ben az európai uniós ügyekben illetékes különmegbízottjának nevezte ki.Számos más kitüntetése mellett külpolitikai munkásságának elismeréseként
- Horn Gyulát 1990-ben a német Stresemann Társaság aranyéremmel tüntette ki, és ugyanebben az évben az európai egyesülés érdekében kifejtett tevékenységéért elnyerte az aacheni nemzetközi Károly-díjat.
- A német újraegyesítés elősegítéséért adományozta számára 1991-ben Solingen az Éles Penge-díjat, 1992-ben Bonn a német szabadkőművesek Humanitárius Nagydíját, 1994-ben az ARD Televízió az Arany Európa-díj politikai különdíját, 1995-ben Kassel a Prizma polgári díjat. 2005-ben a bajorországi Memmingenben Szabadság-díjjal ismerték el, és ugyanebben az évben a Nagy Arany Érdemrend a Szalaggal az Osztrák Köztársaság Szolgálatáért kitüntetésben részesült.
- Horn Gyula 2007 szeptembere óta súlyos beteg, állandó kórházi kezelésre szorul, és már nem szerepel a nyilvánosság előtt. Életéről az 1991-ben kiadott Cölöpök, majd az 1999-ben megjelent Azok a kilencvenes évek című könyvében számolt be.

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Habsburg Ottó - képekben
  2011-07-04 20:27:47, hétfő
 
  Habsburg Ottó
-Teljes neve: Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg-Lotharingen.

Fiatalon


Feleségével......


AranylakodalmukCsaládjával......

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Kómában van a magyar díva
  2011-05-19 11:30:40, csütörtök
 
  Gábor Zsa Zsa
.....


Sok kép az alábbi linken:
Link
Élete:
Gábor Sári született 1917.02.06. Budapesten - Jelenleg 94 éves
Gábor Zsazsa Budapesten született második gyerekként. Apja, Gábor Vilmos, katona volt, 1962-ben hunyt el és a Kozma utcai zsidó temetőben nyugszik. Anyja, Gábor Jolie (született Tilleman Janka (vagy ,,Jancsi") - szülei ugyanis fiút akartak) 1896-ban Budapesten született, és 1997-ben, 101 évesen hunyt el Kaliforniában, Rancho Mirage-ben. Anyja később Edmund de Szigethy-hez ment feleségül (a férjjel kapcsolatos híreszteléseknek, miszerint magyar grófi család leszármazottja, nincs valóságalapja, mivel a történelem folyamán Szigethy néven egyetlen család sem kapott bárói, vagy grófi címet).
Nevét Fedák Sári színésznő után kapta, akit szintén Zsazsának neveztek, mert a kislánya nem tudta kiejteni a nevét. Gábor Zsazsa szülei zsidó származásúak voltak. Édesanyja rokonságban állt Annette Tillemannal, Tom Lantos feleségével, míg édesapja eredeti neve Grün volt. A Gábor lányok (Magda, Zsa Zsa és Éva) kiemelkedően szépek voltak és már Budapesten extravagáns életstílusukról voltak ismertek. Gábor Zsazsa egy svájci internátusban tanult, majd 1936-ban elnyerte a Miss Hungary (Miss Hungaria) szépségkirálynő címet. Még ebben az évben Bécsbe utazott, ahol a híres tenor, Richard Tauber felfedezte és meghívta, hogy énekeljen egy szubrettet a Der singende Traum ("Az éneklő álom") című operettben a Theater an der Wienben. Ez volt Gábor Zsazsa első nyilvános szereplése. 1941-ben, miután házasságának Burhan Belge-gel, egy török diplomatával vége szakadt, követte testvéreit Hollywoodba. Itt színésznőként dolgozott (1952-től több mint 50 filmben szerepelt) és hamar hírnévre tett szert legfőképpen szépsége, afférjai, botrányai, milliomosokkal kötött házasságai és válásai, valamint egyszeri rövid letartóztatása miatt. A sajtóban gyakran párhuzamot vonnak közte és Paris Hilton között, akivel egyébként Gábor Conrad Hiltonnal kötött házassága révén rokonok.
Gábor Zsazsa 1968 októberében hazalátogatott Budapestre, ahol Lajos György készíthetett róla fotósorozatot.

Férjei:
- Burhan Belge (1937 - 1941) a török követség sajtóreferense volt, később író és diplomata
- Conrad Hilton (1942 - 1947) a Hilton szállodalánc alapítója, tőle van egyetlen gyereke
- George Sanders (1949 - 1954) Oscar-díjas brit színész, aki később Gábor Magdát vette feleségül
- Herbert Hutner (1962 - 1966) pénzügyi tanácsadó
- Joshua S. Cosden, Jr. (1966 - 1967) üzletember
- Jack Ryan (1975 - 1976) a Barbie-baba egyik tervezője
- Michael O'Hara (1976 - 1982) ügyvéd
- Felipe de Alba (1982) (érvénytelen) a házasság csak egy napig tartott
- Friedrich von Anhalt (1986 aug.14-én Jelenlegi férjével, kötött házasságot. A herceg Mária Auguszta anhalti hercegnő (II. Vilmos császár menye) 1980-ban adoptált fia, a német nemesség tagja, üzletember. Ez az utolsó a leghosszabb házassága.
Anhalt herceggel kötött házassága óta a színésznő hivatalos megszólítása, Anhalt és Szászország hercegnője (Princess Von Anhalt and Duchess of Saxony). Az elmúlt években azonban több történész vitatja ennek a címnek a hitelességét.

Időskora
Gábor Zsazsa 2002. november 27-én utasként részese volt egy autóbalesetnek, melynek következtében a 85 éves színésznő kómába esett. A kórházat csak 2003 januárjában hagyhatta el, azóta folyamatos ellátásban részesül. A baleset után kártérítési pert indított, melyet megnyert és 2 millió dollárt kapott.
A színésznő 2004 decemberében öngyilkossági kísérletet tett: jelentős mennyiségű altatót vett be, azonban férje, Friedrich von Anhalt herceg még időben rátalált. A 87 éves művésznőt azonnal kórházba szállították, ahol kimosták a gyomrát. A Bild című német lapnak a herceg akkor azt nyilatkozta, sejtette, hogy felesége öngyilkosságot kísérelhet meg, de remélte, hogy ez mégsem következik be.
A díva 2005. július 7-én, 88 évesen komoly agyvérzésen esett át. A kórházból július 15-én tért haza és az elmondások szerint a felépülése jól halad.
A színésznő férje, Anhalt herceg 2007. február 9-én az AP hírügynökségen keresztül bejelentette, évtizeden át tartó viszonya volt az egy nappal korábban elhunyt Anna Nicole Smith-szel, a Playboy erotikus magazin egykori modell-színésznőjével, és lehet, hogy ő Smith lányának apja. Végül kiderült, hogy Smith 5 hónapos lányának nem Anhalt az apja.
Az utolsó hivatalos fénykép Gábor Zsazsáról 2007-ben egy amerikai magazinban jelent meg.
A színésznő férje, Anhalt herceg 2010. január 21-én bejelentette, hogy indulni kíván a kaliforniai választásokon, ahol kormányzó akar lenni.
Az idős színésznőt 2010. július 17-én kórházba szállították, miután Bel Air-i otthonában televízió nézés közben kiesett az ágyából, (valószínűleg a telefonjáért nyúlt) aminek következtében több csontja is eltört. A három és fél órás műtét sikeres volt, de a beteg az eséskor a fejét is beütötte, agyrázkódást kapott. Az orvosok, szerint csípőműtétje közben Gábor Zsazsa agyvérzést is kaphatott.
A színésznő lánya, Francesca Hilton viszont cáfolta, hogy anyja kritikus állapotban volna, vagy hogy ne reagálna a körülötte levőkre. "Nincs kómában, gyógyszereket adnak neki, még minden életfunkciója erős, és beszél is" - mondta.
A 93 esztendős díva 2010. augusztus 13-án rohammentővel újra visszakerült a Los Angeles-i Ronald Reagen kórházba, ahonnan két nappal korábban távozhatott, miután csípőtörése után egy hónappal hazengedték. Időközben von Anhalt bejelentette, hogy hivatalosan is visszalép kaliforniai kormányzójelöltségétől felesége egészségi állapota miatt.
Zsazsát 2010. augusztus 31-én eszméletlenül, lázasan, influenzagyanús tünetekkel visszaszállították a kórházba, annak ellenére, hogy már megkapta az utolsó kenetet, és elutasította hogy újabb műtétet hajtsanak rajta végre. 2010. szeptember 3-án engedték ki a kórházból, és a Bild című német lapnak nyilatkozva a színésznő férje elmondta halála után konzerváltatni akarja testét a színésznő.
2011. március 23-án ismét kórházba került, ennek egyik oka kedves barátnőjének Elizabeth Taylornak a halál híre.
2011.március.30-án ismét kórházba szállították,mert nem kapott levegőt.Férje szerint elég valószínű, hogy a sztár már nem távozik élve a kórteremből,ugyanis azt nyilatkozta,hogy fél,mert talán végleg elveszítheti Gábor Zsazsát.
Kómában van a magyar díva
Forrás: 2011. május 19., csütörtök 11:00 Sztori
Gábor Zsa Zsa ismét a halál torkában van, miután nem ébredt fel a keddi életmentő, sürgősségi beavatkozását követően Pár napja megint kórházba kellett szállítani Gábor Zsa Zsát. A kilencvennégy esztendős legendás díva gyomorszondája ugyanis begyulladt, és egy komoly fertőzés terjedt el a gyomrában. A magyar színésznőt kedden meg is kellett operálni, ami ugyan jól sikerült, viszont Zsa Zsa szervezete nem bírta az újabb műtétet, és kómába esett. Azt nem tudni, hogy az orvosok miben reménykednek, vagy mit jósolnak, ugyanis a férje, Frédéric von Anhalt herceg nem ad pontos felvilágosítást. De egyes hírek szerint halálán van Hollywood egyik utolsó dívája. Bár az elmúlt egy évben már legalább háromszor mondták ugyanezt róla, ám ő hihetetlen módon ragaszkodik az élethez.
Miközben Zsa Zsa a kórházi ágyán küzd, a családja az egymással való harcokkal van elfoglalva. Gábor lánya, Constance Francesca és hetedik férje, Conrad Hilton ugyanis azt állítják, hogy az amerikai sajtó által csak Ahole hercegnek csúfolt Frédéric nem engedi őket a sztár közelébe. Pedig ők csak el szeretnének tőle búcsúzni, és megtudni, hogy milyen állapotban van valójában, mivel nem bíznak abban, amit Zsa Zsa ura elmond a média képviselőinek. Ám Anhalt szerint csak hazudnak, és egyedül az érdekli őket, hogy kapjanak majd valamit a színésznő hagyatékából. Mert ugye a világ legnagyobb szállodaláncának feje és egyik örököse amúgy nem tudna máshogy megélni.

Érdekességek olvashatók és videók nézhetők az alábbi linken
Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Roger Moore linkjei
  2010-10-14 12:03:42, csütörtök
 
  Roger Moore linkjei

Születésnapi ünneplés Roger Moore-ral
Link
Ez volt a küldetése átitatott top titok lenne méltó James Bond - és még a meghívás olvasható: "Psszt ...." A telek már keltették hónappal ezelőtt, és sikeresen végzett tegnap este Aquavit, egy népszerű éttermet svéd off Park Avenue-n New Yorkban. Az áldozatot csábította abba a csapdába, segítségével egy gyönyörű kettős ügynök-a saját felesége. Az alkalom: egy meglepetés 80. születésnapja fél Sir Roger Moore. Sir Roger egy forgószél nemzetközi menetrend, a felesége Lady Kristina gondoltam, hogy jó ötlet, hogy megünnepeljük a legutóbbi mérföldkő születésnapját egy kis hangulatos összejövetel a barátokkal és kollégákkal. A fő probléma az, hogyan lehet biztosítani, hogy egy férfi állandóan változó ütemezése a nemzetközi utazás lehet hivatkozni, hogy megjelenik egy adott helyen és időben. A vacsora és a tervek szerint egybeesik egy esemény Sir Roger követték el, hogy részt vegyen-egy ünnepségen az Egyesült Nemzetek Szervezete a mai napon, amelyben tiszteletben tartják az méltóságok a fáradhatatlan munkáját az UNICEF nevében. Annak ellenére, hogy a legjobb tervek, mindig volt valami az esélye volna baj. A tíz meghívott vendégek, köztük Mozi Retro's Gareth Owen és Lee Pfeiffer, összegyűltek egy privát ebédlőben, hogy megvárja Sir Roger és Lady Christina érkezése. Ez volt a sor, hogy Lady Kristina, hogy biztosítsák a férfi az óra érkezett időben - nem kis bravúr tekintve a folyamatosan változó menetrend.
Mégis, 7:30-kor éles voltunk figyelmeztetni az étterem személyzete, hogy a Moores érkezett. Sir Roger volt terelte be az ebédlőbe, a kórus a Boldog születésnapot tört ki. Ha a hirtelen kántálása nem riasztó neki, mint az off-kulcs minőségét az ének biztosan kell. Sir Roger elismerte, ő volt a "Gobsmacked", és már teljesen becsapott hívő volt részt venni egy nyugodt vacsora a feleségével. Az este volt a kis kulcsot, de tele nevet, és lehetővé tette Sir Roger, hogy pihenjen egy kicsit. Ő még csak most jönnek a Los Angeles, ahol megtisztelte Thalians egy ünnepségen, hogy újraegyesített őt Bond lányok Maud Adams, Gloria Hendry és Lois paprika. Mivel a bor és a pálinka folyt szabadon, így nem a humor - a legtöbb azt Roger költségén, noha ő bizonyult tudott dobálják ki bő saját tüskék. Lee Pfeiffer lobbed a régi Henny Youngman sort tőle: "Amikor Roger született, a Holt-tenger volt, csak beteg!" amely Sir Roger válaszolt ... nos, ez a legjobb baloldali nyomott.
A csúcspontja az esti történt, amikor Gareth Owen olvasni számos születésnapi üdvözletet Sir Roger a világ méltóságok és a hírességek köztük a volt ENSZ-főtitkár Koffi Annan, Mia Farrow színésznő, és egy személyes levelet írt Gordon Brown miniszterelnök. Sir Roger ezután bemutatásra ajándékot barátai és kollégái UNICEF. Néhány ajándék egyértelműen nyelv-in-pofa. Lee Pfeiffer és Gareth Owen emlékeztette Sir Roger, hogy az ő első nagy film felülvizsgálat a 1950-es évek pulyka nevű Diane amelyben a vele együtt játszotta Lana Turner fiatalabb szeretője. A bíráló elutasította Sir Roger teljes teljesítményének utalva rá, mint "egy darab angol marhasült". Hogy megemlékezzenek a "nagy" felülvizsgálat, Lee és Gareth bemutatott Sir Roger egy eredeti MGM lobby kártyát ábrázoló neki Lana Turner a filmben. A duó ezután tréfásan tette a bejelentést, hogy Sir Roger alkotó saját ruházati vonal annak érdekében, hogy a stílusérzéke és kifinomult az átlagember a költségvetést. Az úgynevezett "Moore kevesebbért", közölték a vonal lenne elérhető a K Mart üzletekben és bemutatott Sir Roger a prototípus az első termék a ruházati vonal: egy rikító piros nyakkendőt ábrázoló Sir Roger Octopussy. Bár Sir Roger ordított a nevetéstől, reméljük, csak viccel, amikor azt mondta, "Most, hogy egy nagyszerű ötlet!"Ahogy az óra telt el, Sir Roger egyértelműen élvezte a kellemes estét. Rengeteg kis beszélni hogy a filmek, mint a A vadludak, a tengeri farkasok és Arany, de még Cinema Retro dolgozók részére kell meg időben, sem az anekdoták kerültek rögzítésre. Ugyanakkor azt feltételezi, hogy meg fogják mondani részletesen Sir Roger közelgő önéletrajzában.
Végén az esti, egyértelműen érzelmi Sir Roger bőven megköszönte minden tanulóknak, hogy ravasz abban, hogy a meglepetés-parti siker. A résztvevők minden egyetértett abban, hogy ugyanazon a helyen, hogy megünnepeljük Sir Roger 100. születésnapját -, és bár azt mondta, mint egy vicc, nem egy személy jelen kételkedett ez valószínűleg egy olyan esemény, ami a megvalósulásra.
Ünneplése filmek az 1960-as és 1970-es években
Link
Az 1961-es nyugat-MGM A Thunder a Dob már megjelent a Warner Levéltár, a cég írás-to-order szolgáltatást. A film szabványnak tekinthetőek oater annak idején, de azóta épült hűséges követői, akik már alig várja, hogy a film elérhető a hazai piacon videó. Mi határozza meg A Thunder a Dob kívül számos megkülönböztethetetlen western az időszak a downbeat történet és intelligens szkript, amely nyilvánvalóan irányul a felnőttek, szemben a moppets. Létezik még a lenyűgöző szereplők: Richard Boone, George Hamilton, Charles Bronson, Arthur O'Connell, Richard Chamberlain és Slim Pickens között them.The film nyit egy sorozat, ami nagyon nyugtalanító és megdöbbentő a maga idejében: egy indiai támadás egy nyugodt tanya. Egy kislány is kénytelen tanúja a csoportos nemi erőszakot és a gyilkosságot az anyja és a nővére tizenéves. A telek ezután vált át a helyi erőd parancsnoka, amikor Boone is felügyeli a rendelkezik kellő lovasság függő, hogy meg kell találnia, és győzd le a rabló törzs, amely már levágott számos telepesek és katonák. Az indiaiak kirakatrendezés a történetben: névtelen, arctalan ellenfelek, akik nem kapnak különösebb motiváció a vadság. (Ezek az volt, emlékszem, sokkal kevésbé felvilágosult időkben, és az ilyen konfliktusok általában be nem árnyalatot.)

Sir Roger Moore George, KBE (Született október 14, 1927) egy Angol színész és filmproducer, talán a legismertebb ábrázolása brit titkos ügynök James Bond A Hét film 1973-1985. Azt is ábrázolt Simon Templar A hosszú ideig futó brit televíziós sorozat
Minden lében két kanál - főcím - Klasszikus szinkron
videó link Link

Roger Morr Web oldala Link

Élete munkássága Link
52 évesen


 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Roger Moore születésnapja
  2010-10-14 11:08:03, csütörtök
 
  Roger Moore születésnapja 1924.10.14. a majdani Angyal, sok-sok hölgy kedvenc színésze,

A Képen autóverseny-jelenet Tony Curtisszel:
.........


Sean Connery és George Lazenby után ő kapta meg azt a lehetőséget, hogy eljátssza James Bond szerepét. Ezt nevezhetjük pályafutása kirakatszerepének, a legtöbb ember innen ismeri.
Vagy éppen az Angyal megformálójaként. Számunkra, magyaroknak a Minden lépben két kanál című sorozatban Tony Curtis partnereként is maradandót alkotott. Roger Moore ikon, utána Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig játszotta Bondot. 1991 óta az UNICEF jószolgálati nagykövete.
Best of British - Roger Mooer életéről:
videó link Link
Sir Roger Moore 1927. október 14-én született Stockwellben, Londonban. Egyetlen gyermek volt a családban, apja George Moore rendőr volt, édesanyja Lillian mai szóval élve háztartásbeli. A durhami egyetemre járt, de sosem diplomázott le. A II. világháború alatt besorozták, tiszt lett, egy rövid ideig Németországban is állomásozott.
Később aztán a Szórakoztató Szolgálat színésze lett, majd elvégezte a Royal Academy of Dramatic Arts iskolát Cambridge-ben, hogy aztán statisztaként szerepeljen. A színészképzőben osztálytársa volt Lois Maxwell, aki később Miss Moneypennyt játszotta a James Bond-filmekben. 1945-ben statisztaként játszott a Cézár és Kleopátra című filmben is.
1948-ra már színházakban és kisebb tv-műsorokban szerepelt. Kihasználva, hogy jóképűnek teremtetett, modellként dolgozott a kisebb szerepek mellett. Fogkrémet reklámozott, majd szerződést kötött az MGM-mel, és 1952-ben Amerikába szerződött. Mégis, végül a televízióban alapozta meg népszerűségét, leginkább Ivanhoe-ként (1957-ben indult a Columbia Pictures sorozata, Angliában egy évvel később került adásba) - az MGM négy év után nem hosszabbított vele szerződést.
A világhírnevet Simon Templar megformálása hozta meg neki a The saints (Az angyal) című sorozatban 1961-ben. A sorozat Angliában készült, de sikeres volt a tengerentúlon is. Leslie Charteris volt Az angyal írója, tőle Moore meg akarta szerezni a jogokat. A következő hét évben 118 részt forgattak le, mindegyik 50 perces volt.
1970-ben Lew Grade (Az angyal rendezője) felkérte a The Persuaders (Minden lében két kanál) című sorozat főszerepére, Tony Curtis mellé. Ez a sorozat a 70-es évek egyik legnépszerább tévés produkciója lett. Ezzel a filmmel lett Roger Moore a világ legjobban fizetett színésze, ugyanis több mint 1 millió fontot kapott a sorozatért.
James Bondként
1972-ben felváltja Sean Conneryt a James Bond-filmek főszereplőjeként. A következő 12 évben 7 Bond-filmben szerepelt. Ezek a követezők voltak: Élni és élni hagyni; Az aranypisztolyos férfi; A kém, aki szeretett engem; Holdkelte; Szigorúan bizalmas; Polipka; Halálvágta.
A mai napig ő játszotta a legtovább a főszerepet. A kritikusok szerint általa humorosabb, könnyedebb lett a karakter, kissé ,,playboyos", de cseppet sem rossz, sőt. 45 éves volt a kezdetkor, 58 éves az utolsó film esetében, azóta is csak fiatalabbak játszották Bondot.
2004-ben a szavazatok 62 százalékával a legjobb Bondnak választották, és 2008-ban is ő vezeti a népszerűségi rangsort Daniel Craig előtt, 58 százalékos mutatóval.
My name is Bond. James Bond:
videó link Link
Egyéb szerepek
A Bond-sorozat alatt 13 másik filmben szerepelt Roger Moore, például a Sherlock Holmes New Yorkban (1976), Az aranybánya (1974), az Ágyúgolyó futam (1983) című filmben. Több kritika is érte amiatt, hogy három filmet is készített a 70-es években a dél-afrikai apartheid-rendszer elleni fellépés jegyében. Nagy sikert aratott a barátjával, Michael Caine-nel készített Telitalálat című mozi. Utolsó filmjét 2002-ben készítette, a Hajó a vége címűt.
2009-ben a Sunday Times című lapnak elismerte, hogy több szerepet már nem vállal. Ugyanakkor a 2012-es olimpiát reklámozó kisfilmben feltűnt James Bondként, partnere Samantha Bond volt, aki Miss Moneypennyt játszotta a Pierce Brosnan-érában.
Ugyanebben az évben egy postai reklámban jelent meg, emellett Roger Moore több filmes testületben is vezető tisztségviselőként dolgozik. Több televíziós produkcióban vállalt és vállal narrátori szerepeket.
Az angol királynő 1999-ben ütötte lovaggá.
Első felesége Doorn van Steyn műkorcsoláyzó volt, 1946 és 1953 között. Őt Dorothy Squires énekesnőért hagyta ott, vele 15 éven keresztül élt együtt. 1961-ben ismerkedett meg Luisa Mattioli olasz színésznővel, akit 1969-ben vett el. Tőle egy lánya és két fia született. Ez a házasság is véget ért, 2002-től a svéd-dán multimilliomos Kristina Tholstrup a felesége. Miatta ápol jó kapcsolatot a svéd és a dán királyi családdal.
UNICEF-szerepvállalás
1983-ban megváltozott gondolkodása, miközben a hatodik James Bond-filmet forgatta. A helyszín India volt, ahol megérintette a szegénység. Egyre inkább érdeklődni kezdett a harmadik világ országainak sorsa iránt. Barátja, Audrey Hepburn UNICEF-ben végzett munkájával mély benyomást tett rá, ő maga 1991-től lett a szervezet jószolgálati nagykövete.
Ő az egyik legfoglalkoztatottabb közéleti személyiség a nagykövetek közül.
 
 
1 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Két nőt szeret Omar Sharif
  2009-06-24 22:08:06, szerda
 
  Két nőt szeret - Élete sötét foltjáról is vallott a legendás színész!

2009. június 24. 15:01 MTV híradó
Megdöbbentően őszinte interjút adott egy spanyol lapnak a 77 éves Omar Sharif.Számvetésre készül Omar Sharif. A legendás egyiptomi színész a közelmúltban részt vett Granadában a Déli Filmek Fesztiválján, és ez alkalommal beszélt életéről, nem kerülve a fájdalmas pontokat sem. Régebben sok időt töltött Spanyolországban, mert itt élt az édesanyja, és ma is vannak Madridban rokonai. Tökéletesen beszél spanyolul, amit az autogrammért sorban álló emberek örömmel konstatáltak.
Az El País című lapnak adott interjúban felidézte pályáját, életének egy-egy döntő mozzanatát. Elkerülhetetlenül szóba került a játékszenvedélye, életének az a szakasza, amikor bridzsversenyről bridzsversenyre járt, és ezekről még tudósításokat is adott a Chicago Tribune-nak. "Egyszer sikerült egyetlen éjszaka egymillió dollárt veszítenem" - emlékezett. Ma már nem játszik, inkább az unokáival foglalkozik. Fiának, Tariknak három gyermeke van, mindnyájan Kairóban élnek.
A 77 éves színész igen kritikus saját művészi múltjával szemben. A Doktor Zsivágót középszerűnek tartotta, a Monsieur Ibrahim és a Korán virágainak a második részét feleslegesnek. Megmentené viszont az Arábiai Lawrence-et, és azokat a filmeket, amelyeket a francia-egyiptomi rendezővel, Youssef Chahine-nal készített. Moziba évek óta nem jár, a tévében is csak Chaplin némafilmjei tetszenek neki.
Elmondta, hogy eredetileg keresztény volt, de áttért az iszlámra, amikor megnősült, és ma olyan filmekben szeret játszani, amelyek a vallások közti párbeszédet segítik. Ateistának tartja magát, ugyanakkor elismeri, hogy amikor rosszul mentek a dolgai, Isten mindig küldött neki szerepet, amivel pénzt tudott keresni.
Hajdanában három legenda keringett körülötte: tud bánni a nőkkel, rettenetes dühkitörései vannak, napjait pedig mindig délben kezdi. Most azonban bevallotta, hogy öt éve már nincsen kedvese. "Van két 35 éves asszony. Egy Párizsban, egy Kairóban. Néha együtt vacsorázunk, de amikor vége van, adunk egymásnak két puszit, és ki-ki megy haza a saját otthonába" - mondta.

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 349 db bejegyzés
e év: 3416 db bejegyzés
Összes: 31733 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1872
  • e Hét: 42617
  • e Hónap: 149218
  • e Év: 1653207
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.