Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/121 oldal   Bejegyzések száma: 1202 
Sajttal töltött padlizsánbatyu
  2018-09-22 23:55:40, szombat
 
  Sajttal töltött padlizsánbatyu

Hozzávalók

2 db padlizsán
230 g mozzarella
16 db bazsalikomlevél
2 db nagy paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
2 evőkanál napraforgómag a díszítéshez
Mártás:
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál citromlé


Elkészítés

A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk fel 16 hosszú szeletre (az első és az utolsó szeletet ne számítsuk). A szeleteket sós vízben főzzük kb. 2 percig, majd szűrjük le és szárítsuk meg. A mozzarellát és a két paradicsomot vágjuk fel 8-8 szeletre. Két padlizsánszeletet tegyünk egymásra keresztben, majd helyezzünk rá egy szelet paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg. Erre tegyünk egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomlevelet, majd újra egy szelet paradicsomot, melyet újra sózzunk és borsozzunk meg. A padlizsánok végeit hajtsuk össze. Ilyen módon készítsünk 8 csomagot, amelyeket tegyünk hűtőszekrénybe kb. 20 percre. Majd a padlizsánbatyukat kenjük meg olajjal, és kb. 10 percig grillezzük. A paradicsommártáshoz keverjük jól össze a felsorolt hozzávalókat. A grillezett padlizsánbatyukat forrón tálaljuk, szórjuk meg napraforgómaggal, bazsalikommal, és öntsük le paradicsommártással.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Sajtgolyó villámgyorsan
  2018-09-22 00:36:21, szombat
 
  Sajtgolyó villámgyorsan

Hozzávalók

2,5 dl víz
10 dkg vaj
1 tk só
20 dkg liszt
10 dkg sajt (cheddar)
10 dkg sajt (emmentáli)
3 db tojás
A tetejére:
1 db tojás


Elkészítés

A vizet összekeverjük a vajjal és a sóval. Felforraljuk, majd belefőzzük a lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk a tojást.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük mindet. A golyók tetejét megkenjük felvert tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Paradicsomos bulgur
  2018-09-20 01:14:02, csütörtök
 
  Paradicsomos bulgur

Hozzávalók

10 dkg ajvár (tubusos vagy üveges)
25 dkg bulgur
1 db citrom
4 ek olívaolaj
5 dl passzírozott paradicsom
1 tk csilipehely
1/2 csokor petrezselyem


Elkészítés

Az ajvárt simára keverjük 1,5 dl forrásban levő vízzel, majd a bulgurra öntjük és alaposan összeforgatjuk. A citrom levét kifacsarjuk, és a felét összekeverjük 2 ek olívaolajjal, valamint a passzírozott paradicsommal.
A paradicsomos folyadékot apránként a bulgurhoz adjuk, és minden adag után megvárjuk, hogy felszívja. Ezután legalább 4 órát pihentetjük, hogy megpuhuljon, majd a finomra vágott petrezselyemmel, 1 tk csilipehellyel és sóval, borssal ízesítjük.
Végül a maradék olívaolajat és citromlét összekeverjük. Megnedvesítjük vele a kezünket, és a bulgurt az ujjainkkal morzsolgatva fellazítjuk.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Főételként juhtúrós öntet vagy zöldsaláta illik hozzá.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
  2018-09-17 23:54:49, hétfő
 
  Caponata (szicíliai padlizsánragu)

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
4 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 szál zeller
1 ek mazsola

10 db fekete olívabogyó
20 db kapribogyó
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek cukor
3-4 db bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánkockákat, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a balzsamecetet és a cukrot. Élénk tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Ha szükséges, csak a végén sózzuk. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk pirított fenyőmaggal.





Megjegyzés

Szicília a történelmi helyezkedésénél fogva sajátságos ötvözete az olasz, a görög és arab konyha jellegzetes vonásainak. Ételeik gyakran édes-savanyúak, és aszalt, és friss gyümölcsökkel társítják őket. Mártogatóként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve fogyasszuk vagy grillezett húsok mellé.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak
  2018-09-05 01:14:26, szerda
 
  Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak

Hozzávalók:
10 dkg szójaszelet
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 vörös hagyma
25 dkg gomba
2 dl tejszín vagy tejföl
olaj
flekken fűszerkeverék
1 db zöldségleveskocka
50 dkg spagetti tészta


Elkészítés: A szóját kevés vízben a leveskockával feltesszük főni. Ha megpuhult, kivesszük, felcsíkozzuk, megszórjuk a flekken fűszerkeverékkel, és olajon kicsit átpirítjuk, félretesszük.

A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk felaprított paradicsomot és paprikát, végül a szeletelt gombát. Miután megfőtt, hozzáadjuk a szóját és a tejszínt, összeforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a raguval tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vegetáriánus töltött bagett
  2018-09-01 23:58:24, szombat
 
  Vegetáriánus töltött bagett

Hozzávalók:
2 db hosszú bagett
50 dkg franciasaláta alap vagy mexikói zöldségkeverék
1 db kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
1 szál szárzeller (elhagyható)
2-3 csemege uborka
1 kis csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt

őrölt bors
kevés tej a bagettek levágott végeinek beáztatásához


Elkészítés: A színes paprikát, a lila hagymát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.

A bagettek végeit levágjuk, a kenyérbelet kikaparjuk, ezeket tejbe áztatjuk.

A zöldségkeveréket forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, a megsózott paprika-hagyma-zeller keveréket, borsozzuk, majd a tejbe áztatott, darabolt bagettvégeket, a bagett tépkedett közepét és a reszelt sajtot. Ha véletlenül nagyon kihűltek volna a főtt zöldségek, enyhén melegíthetünk rajta, majd jól elkeverjük. Ha nagyon összeállt, kevés vajat még adhatunk hozzá. Sűrű, egynemű masszát kell kapnunk. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

A lyukas bagett egyik végét négyrét hajtott alufóliával lezárjuk, majd a másik végén kiskanállal a masszából adagolunk bele.





Minden töltéskor a bagett alufóliával borított végét ütögessük az asztal lapjához, hogy a töltelék tömörödjön. Fontos, hogy a bagett belét úgy vágjuk ki, hogy közepén át tudjunk látni, és semmi ne akadályozzon bennünket abban, hogy minél több masszát tudjunk a bagett közepébe tölteni.





Az így elkészített töltött rudak hűtést igényelnek, így a massza a közepükön szilárdabbá válik, és mire vendégeink megérkeznek, 1-1,5 centis töltött, bagett szeletekkel várhatjuk őket.





hajduistvan

Forrás: Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Töltött sült paradicsomok
  2018-08-29 00:54:42, szerda
 
  Töltött sült paradicsomok

Hozzávalók

12 db nagyobb paradicsom
4 ek olívaolaj
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g erdeigomba-keverék
2 ek frissen felaprított petrezselyem
120 g főtt rizs
2 ek reszelt parmezán

bors
2 ek vaj
60 g snidling


Elkészítés

A megmosott paradicsom ok tetejét vágjuk le. Kanállal kaparjuk ki a belsejüket, és tegyük félre a mártáshoz. Serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a felaprított vöröshagymát.

Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, az apróra vágott gombát, a petrezselymet, pároljuk kb. 4 percig, majd forgassuk az egészet a főtt rizsbe. Szórjuk meg a sajttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Töltsük a masszát a kivájt paradicsom okba, majd fedjük le mindegyiket a kalapjával. Locsoljuk meg a paradicsomokat a maradék olívaolajjal, és süssük készre a 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt.

Közben a snidlinges mártáshoz passzírozzuk át szűrőn a paradicsom ok korábban kivájt belsejét. Serpenyőben olvasszunk meg vajat, sózzuk meg, majd dobjuk rá a paradicsomot, és egy kicsit fonnyasztjuk meg. Végül szórjuk rá a snidlinget.

Még melegen, a snidlinges paradicsom mártással együtt tálaljuk a töltött paradicsomokat.





Megjegyzés

Hozzávalók: 4 személyre.

Ez a könnyű és ízletes húsmentes fogás a vegetáriánusok nagy kedvence lehet!

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni
  2018-08-21 01:06:10, kedd
 
  Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni

Hozzávalók

0,5 db karfiol
1 gerezd fokhagyma
1 ek zsemlemorzsa
4 db krumpli
1 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
2 szál petrezselyem

őrölt fekete bors
1 ek liszt
2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
1 db paradicsom
1 ek zöldborsó
1 újhagyma zöldje
1 ek csípős ketchup
1 ek majonéz
1 ek kaukázusi kefir
1 ek chiliszósz


Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük.
A tojásokat felverjük, krumplit megpucoljuk, lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel, az aprított petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojás egyharmadával összekeverjük, és pogácsákat készítünk.
A karfiolt villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, és a tojás másik egyharmadával, majd ebből a masszából is pogácsákat készítünk.
A pogácsákat lelapítjuk, lisztben és a maradék tojásban meghempergetjük, és forró olajban kisütjük.
A paradicsomot felszeleteljük, az újhagyma zöldjét karikára vágjuk, a zöldborsót mikróban megpároljuk.
Tálaláskor szedjük a tányérra karfiolfasírtot és burgonya tócsnit, dekoráljuk paradicsomszeletekkel és zöldborsóval, szórjunk rá újhagyma zöldet és kanalazzunk rá ketchupot, majonézt, kefirt és chiliszószt.





Megjegyzés

Bár nem vagyok se vegetáriánus, se a böjtöt nem tartom, de kedvem támadt erre a hús nélküli ételre.
hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Céklás rizottó II.
  2018-08-13 23:51:36, hétfő
 
  Céklás rizottó II.

Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 db vöröshagyma
1 db fokhagyma gerezd
7 dl zöldségalaplé
ízlés szerint frissen őrölt bors
20 dkg arborio rizs
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint parmezán
1 kis gumó cékla


Elkészítés: A céklát alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük, ezután hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és pürésítjük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, és 6 dkg vaj és 1 evőkanál olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, majd 1 perc után a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, hozzáadjuk a bort. Fontos a sorrend, mindig bor az első, és utána következik az alaplé. Amikor a rizs felszívta a bort, annyi alaplét adunk hozzá, hogy ellepje azt, és folyamatosan keverjük. Ha felszívta a rizs az alaplét, újból öntünk rá egy keveset. Ezt addig folytatjuk, míg puha nem lesz a rizs. Az arborio rizsnek körülbelül 15-18 perc kell, hogy megpuhuljon.

Amikor már kész a rizs, még 0,5 dl alaplevet öntünk rá, hozzáadunk 4 dkg vajat és a céklapürét. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, ízlés szerint sózzuk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.





Forrás: Mindmegettge.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Cukkinipalacsinta feta sajtos mártogatóssal
  2018-08-06 23:48:07, hétfő
 
  Cukkinipalacsinta feta sajtos mártogatóssal

Hozzávalók

10 dkg feta
1/2 tk citromhéj

bors
20 dkg liszt
2 db tojás
1/2 tk csilipor vagy paprika
2 db közepes cukkini
4 ág kapor
8 rk olaj
kb 16 db koktél paradicsom

Elkészítés

A mártogatóshoz a fetát kézzel vagy aprító segítségével egészen apró darabokra törjük. A citrom héját 50 ml vízzel, sóval, borssal krémes állagúra keverjük, és a fetához adjuk. Az elkészült fetakrémet egy tálkában tálalásig a hűtőbe helyezzük.
A lisztet 2 dl vízzel, és a tojásokkal egy habverő segítségével palacsintatészta állagúvá habarjuk és a csilivel, fél tk sóval és némi borssal ízesítjük. A cukkinit lereszeljük, 3 ág kaprot pedig felaprítunk, majd mindkettőt az elkészült masszához adjuk (ha túl híg, akkor még teszünk hozzá lisztet).
4 evőkanál olajt felhevítünk egy serpenyőben. A cukkini massza felét egy evőkanál segítségével 8 adagra osztjuk, és a felforrósított serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy konyhai törlő segítségével a palacsintáról az olajt felitatjuk és 100 fokon a sütőben melegen tartjuk. Miután az összes cukkinipalacsinta elkészült, a megmosott paradicsomokat beledobjuk egészben a serpenyőbe, míg egy kissé meg nem puhulnak. A cukkinipalacsintákat tányérra helyezzük és a meleg paradicsommal valamint a fetakrémmel együtt kínáljuk, és kaporral díszítjük.





Így készítheted el a cukkinipalacsintát!
Link
FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/121 oldal   Bejegyzések száma: 1202 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 2107 db bejegyzés
Összes: 32152 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 9528
  • e Hónap: 85505
  • e Év: 1260262
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.