Regisztráció  Belépés
eva0817.blog.xfree.hu
A szeretet művészet,semmi sem fontosabb a világon,mint megtanulni ezt a művészetet. Úgy éld a jelent,hogy egyszer az majd múltad lesz,mely tönkre teheti a jöv... Kárpáti Éva
1943.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Nincs többé derékfájás
  2014-08-04 21:21:42, hétfő
 
  Ha jó a tartásod, egészséges a gerinced, nemcsak az életet megnehezítő derék- és hátfájás kerül el, hanem a belső szerveid vérellátása, működése is optimális lesz, a légzésed javul, az emésztés zavartalan, és a testedben egyenletesen áramlik az energia. Persze vannak más befolyásoló tényezők is, és az is igaz, hogy az egészséged kulcsa nem egyetlen jógapóz, de ha van ászana, ami jolly joker, akkor a Bhudzsangászana, vagyis a Kobra póz ilyen!

fokozza a gerincoszlopod rugalmasságát

- megelőzi a derék- és hátfájást

- javítja a tartást, csodaszer az enyhén sérült gerinc számára

- erősíti a hátizmokat és a tricepszet

- nyitja a mellkast, ezáltal javul a légzőszervek működése

- masszírozza az alhasi szerveket, használ a májnak és vesének

- menstruációs és nőgyógyászati problémákra is jó

csillapítja a bosszúságot, indulatot

- energetikailag a Svadhishthána csakrát harmonizálja


Link

Azt mondják, az egészséges gerinc a hosszú élet titka. Tanuld meg velünk azt a pózt, ami kiváló hatással van az egész testedre, különösen a gerincedre!

 
 
0 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
Nyiroködéma
  2014-07-05 19:50:53, szombat
 
  idült nyiroködéma esetén rendszeres orvosi ellenőrzésre van szükség, és a betegség súlyosbodása vagy szövődmény fellépése miatt időnként a kórházi kezelés megismétlésére kerülhet sor.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
Hamvas Bélától.....
  2014-06-20 07:14:11, péntek
 
  [b
A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.
A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.
Mert amikor bennünket elküldtek, az útra bocsátó hatalom így szólt:
Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit, segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyd a sötétségben elmerülni.
Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg.
Az egész világ a tiéd.
Szabad vagy a kövektől az éterig.
Ismerd meg, hódítsd meg, senki sem tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod.
Elbocsátalak téged is, mint mindenkit - felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, s minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg.
Most eredj és élj, mert a világ a tiéd!
 
 
0 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
Nyirokkeringés pangás
  2014-06-18 06:17:27, szerda
 
  Magyarországon csupán néhány éve kezdtek el intenzíven foglalkozni a nyiroködémások, nyirokpangásosok diagnózisával és kezelésével.
A nyiroködéma legkifejezettebb tünete a kezdetben még vízhajtásra bizonyos mértékben reagáló, de a későbbiekben a hagyományos kezelésekre javulást nem mutató duzzanat.
Ez általában a végtagokon alakul ki, de súlyos problémákat okoz a nemi szerveken, a fejen és a törzsön elhelyezkedő duzzanat is.


A nyirokerek kapcsolatban vannak a vérkeringéssel. A nyirokerek szabadon kezdődnek a szövetekben és az a feladatuk, hogy a folyadék és a nagy molekulasúlyú anyagokat juttassák vissza a keringésbe, amiket a visszerek nem képesek a szövetekből elszállítani.A nyirokcsomókban vannak a szervezet védekezését szolgáló sejtek, az immunsejtek. Ezek hatástalanítják pl. a daganatsejteket, baktériumokat, vírusokat, amelyeket a nyirokerek odaszállítanak.
A nyiroködéma azt jelenti, hogy a nyirokerek nem képesek feladatukat betölteni. A szövetekben rekedt anyagok felszaporodnak és láthatóan is duzzanatot okoznak, ez a nyiroködéma.A narancsbőr a zsír helyi felhalmozódása, illetve a nyirokpangás miatt bekövetkezett salakanyag-felhalmozódás következtében jön létre.

A nyirokrendszer és az immunrendszer kapcsolata:
Nyiroknedv keletkezik, amikor a kisartériákból folyadék préselődik ki a szövetekbe. Láthatóvá akkor válik, ha például megégetjük a bőrünket, vagy feltöri a cipő a sarkunkat, és kis, szalmasárga színű, áttetsző folyadékkal teli hólyagocskák keletkeznek; ezek terméke tehát a nyiroknedv.
A nyirokcsomók feladata nemcsak a beérkező nedv megszűrése, hanem az adott alkotóktól függően olyan sejteket, faktorokat is termelnek, melyek az immunrendszer komplex működését szabályozzák.
Az ún. nyirokszervek: a csecsemőmirigy, a lép, a mandulák, a vakbél és a vékonybél Peyer-féle plakkjai, illetve a csontvelő a fent említetteken túl egyéb speciális funkciókat is betöltenek.

A lymphdrenázs (nyirokmasszázs) hatása
A módszert a század elején dr. Emil Vodder dán biológus fejlesztette ki hosszas kutatások során. A nyirokdrenázs körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere 'hulladék'- és salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok ugyanis előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz, illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak. A nyirokdrenázs tehát aktiválja az immunrendszert,és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat - csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát -, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.
 
 
0 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
Magamról napjaimról........................
  2014-05-27 06:47:40, kedd
 
  Eszembe jutott néhány dolog magamról!!!

1. Nagyon megértő vagyok (előnyöm és hátrányom)
2. Türelmes vagyok (előnyöm és hátrányom)
3. Alkalmazkodó vagyok (előnyöm és hátrányom)
4. Önzetlennek mondanak (előnyöm és hátrányom)
5. Nem bírom a hazugságot, a hamisságot (előnyöm és hátrányom)
6. Gyors vagyok , és kitartó :) (előnyöm és hátrányom)
7. Próbálom megérteni az Embert, a gondolkodását, a motivációját, mit miért tesz, vagy nem tesz, miért mást mond, mind amit csinál stb.
Nehezen megy...

Minden jót Nektek! Vigyázzatok magatokra, egymásra!
Mosolyogjatok,
 
 
1 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
A Természetgyógyászat kézikönyve !
  2014-05-11 17:20:05, vasárnap
 
 
Link
 
 
0 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
A 10 TITOK amivel elkerülheted a gerincsérvet
  2014-04-15 20:19:43, kedd
 
  avagy a 10 legfontosabb JÓTANÁCS Hátfájósoknak!

1. Tanulj meg helyesen cipekedni, emelni!

Kerüld az előrehajlást emelés közben! Ez óriási terhelést ró az ágyéki porckorongjaidra.
Inkább guggolj le, és segíts a lábaiddal is a felemelkedésben. Egyenes háttal emelkedj fel!

2. Ne görnyedj!

Őseinknek nem volt oka arra, hogy ülő helyzetben annyi időt töltsenek mint mi. A természetellenesen sok ülőmunka a gerincsérv kialakulásának egyik fő oka. Pontosabban nem is közvetlenül az ülés, hanem a helytelen ülőhelyzetből adódó görnyedés.
Nem véletlenül ültek hátratett kézzel szüleink az iskolában,

3. Figyelj oda a testsúlyodra!

4. Mozogj sokat!

És még egy fontos jótanács! Nem minden edző vagy jógatanár ért a gerinchez. Olyant keress, aki képzett szakember és nem okoz további kárt a gerincedben.

5. Végezz rendszeresen gerinctornát!

6.A mindennapi tevékenységeidet végezd gerincbarát módon!

A legfontosabb tudnivaló az, hogy a gerinc tengelyirányban jól terhelhető, de óvakodni kell az olyan terheléstől, amely görnyedt (nem tengelyirányú, függőleges) helyzetben terheli a gerincedet.
És ne feledd! Az élet hétköznapi pillanatokból áll, és a sok apró, ám hosszú éveken át végzett helytelen gerinckárosító mozdulat eredményezi a beteg gerincet. A gerincsérvet nem egy emeléskor szerezted, hanem hosszú és kitartó helytelen mozdulatokkal és testtartásokkal készítetted el magadnak! Nem becsüld hát alá annak a jelentőségét, hogy megtanulj gerincbarát módon fogat mosni, hajat mosni, vásárolni, aludni, tévézni, biciklizni.

7.Kerüld vagy kezeld a túlzott stresszt!

Természetesen a stressz hatással van vázrendszerünkre, a gerincünkre, s ezen keresztül a porckorongjainkra is.
Vannak tipikus helyek vázrendszerünkön, ahol a stressz markánsan nyomot hagy, ilyenek például a nyak és a hát tájéka.

8. Figyelj oda a táplálkozásodra!

9.Szokj le a cigarettáról!

Mindenki tudja, hogy a cigaretta káros az egészségre, de azt kevesen tudják, hogy még a porckorongok állapotára is hatással van. Pedig így van. A porckorongoknak nincs saját vérkeringésük, s a környező szövetekből nyernek tápanyagot. A cigaretta azonban károsítja ezeknek a szöveteknek a vérellátását, s így csökken a porckorongok regenerálódó képessége. Ha tényleg egészséges gerincet szeretnél, akkor bármennyire is nehéz, már csak emiatt is szokjál le a dohányzásról.

10. S végül a legfőbb jótanács: változtatnod kell!

Ha gerincproblémád van, az szervezeted jelzése arra, hogy változtatnod kell! Nem folytathatod ugyanúgy az életed mind eddig! Lassítanod kell! Szerencsére a gerincsérv megelőzhető és az esetek többségében műtét nélkül gyógyítható. De ugyanúgy ahogy a gerincsérvet hosszú évek helytelen életmódjával ,,gyártottad le" magadnak, most a rendbetételéhez is időt és energiát kell befektetned.
Rendszeres masszázs ,torna, több mozgás, több pihenés, egészségesebb táplálkozás!
Odafigyelés a helyes emelésekre és óvatosabb, tudatosabb mozgás!
Ezentúl jobban kell figyelj magadra! Időt kell szánj a gyógyulásra, és a megelőzésre. 
 
0 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
Az életmentő K-vitamin
  2014-04-14 08:18:57, hétfő
 
  A K2-vitamin szerepe a csontképző folyamatban
Csontjaink folyamatos átépülésben vannak: a régi csontszövet lebomlik és új képződik helyette. Az élet korai szakaszában nagyobb mennyiségű csont képződik, mint amennyi lebomlik. Maximális csonttömegünket 25-30 éves korunkra érjük el. Ezután a csontok bomlása gyorsabbá válik, mint az új csont képződése.

A K2-vitamin előnyösen hat a csontképző folyamatra a következő módon: a kalciumot a csontokba egy oszteokalcin nevű fehérje építi be. Az oszteokalcin K-vitamin függő fehérje. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő működéséhez K2-vitaminra van szüksége. A K2-vitamin aktiválja az oszteokalcint, amely aktivált állapotban képes a kalciumot a csontszerkezetbe beépíteni.
A hosszú távon fennálló K-vitamin hiány kalcium vesztéshez és a csont minőségének romlásához vezet.
Étrendünk K2-vitaminban szegény, ezért fontos gondoskodni pótlásáról.


Link 
 
1 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
Vitaminok-ásványok
  2014-04-02 21:54:13, szerda
 
 Link

 
 
0 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
A kéz sérülése
  2014-03-28 07:46:11, péntek
 
  Ujjaink sérülése!!!

Link


én masszírozással értem el a mozgásbeszűkülés megszüntetését!!!!!!a törött -begipszelt csuklómon !

A természetes gyógymódok közé soroljuk az akupunktúrát, mely tűszúrásos eljárás, és ennek szélesebb körben elterjedt változatát, az akupresszúrát.
Az akupresszúrás kezeléshez nincs szükség tűszúrásra, itt az ujjakkal,vagy valamilyen eszközzel gyakorlunk nyomást a megfelelő pontokra.
 
 
0 komment , kategória:  Masszázzsal KAPCSOLATOS   
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 441 db bejegyzés
Összes: 8130 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2336
  • e Hét: 30423
  • e Hónap: 109695
  • e Év: 892757
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.