Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Hitelvesztő , ha nem csak szalvétát használ a politikus :
  2014-05-14 19:00:32, szerda
 
  Sike Lajos: Macerás

2014. február 10. hétfő, 16:36Aki rendszeresen olvassa a maszol.ro-t, az elmúlt hetekben, a sok száz friss információ mellett azt is megtudhatta, hogy milyen macerás ügye támadt New York polgármesterének. Bill de Blasio villával és késsel ette a pizzát, holott az átlag amerikaiak, vagyis a nagytöbbség kézzel eszi. A tányéron szépen összehajtják, szalvétával megfogják és majszolják. A városvezető pechére az egyik lesifotós lefényképezte, és a sajtó tette a dolgát. Blasio meglepődött, amikor az eset nyomán szembesítették a választás előtti kijelentésével, amely szerint úgy él, mint egy átlag amerikai - holott, lám, a fénykép egyértelműen igazolja: úgy eszi a pizzát, mint az arisztokrata! Volt erre magyarázata, hogy az ő olasz szülőföldjén így szokás, de nem sokat használt. Alig pár héttel hivatali beiktatása után, mondhatni egy semmiségért, elszenvedte az első jelentősebb hitelvesztést!

Mifelénk ennél tízszer, százszor, sőt ezerszer nagyobb hitelvesztéseket is könnyen elnéznek. Zsenge demokráciánkban fölötte szokatlan, hogy a stabil demokráciákban semmit nem bocsátanak meg a közszereplőnek, ha eltér a választások előtt tett ígéretétől, kijelentésétől. Olyannyira szokatlan, hogy a hazai sajtó is éppen csak morgott egy keveset, s csak úgy a szája szögletében mondott egy-két ejnye-bejnyét, amikor nyilvánosságra hozták: a bukaresti parlamentben ötven átülés történt alig egy év alatt. A jobb funkció és a tömöttebb zseb reményében minden tízedik képviselő pártot, ideológiát, programot, meggyőződést, inget-gatyát cserélt, anélkül, hogy választóit megkérdezte, vagy csak éppen tájékoztatta volna! Ezek az urak nem is ezüst, de aranyozott villával és késsel eszik a jelképes pizzát, ocsmányul becsapva választóikat, akik közül sokan ma is cserépszilkéből kanalazzák az aludttejet, amihez kukoricacsuhéban sütött málékenyeret törnek.

De miért is ne, amikor Ponta miniszterelnök több mint kétesen szerzett doktori címének ügyét is egy legyintéssel leseperték a nyilvánosság asztaláról! Egy nagy blablával, hogy nem úgy volt az, ahogy állítják, nem eszik olyan forrón a kását, és nincs most idő ilyesmivel foglalkozni. Közben ugyanekkor vádoltak meg plágiummal egy németországi minisztert, aki meg se várta ügye tisztázásának megkezdését, azonnal lemondott! Mert hát Friciéknél más az erkölcsi mérce, a gyanú árnyéka is elég, hogy a közszereplő félreálljon.

Mi magyarok szeretjük magunkat a becsület és a tisztesség példájának nevezni. Mégis napjainkban a magyar politika hitelességét és a közállapotokat nézve nem az osztrák sógorok mellett leélt több évszázad hatása érződik, sokkal inkább az ötven év kommunista múlt és a balkáni országokkal való ,,testvéri" együttélés. Igazságtalanok lennénk, ha csak Gyurcsány hazudozásaira, a szocialistáknak a határon túli magyarokkal kapcsolatos internacionalista magatartására vagy akár Schmitt Pál macerás doktori címének hosszadalmas megvonására, s persze a romániai rendszerváltásban betöltött szerepéért mindnyájunk által becsült, de azóta több váratlan bukfencet végrehajtó Tőkés Lászlóra gondolnánk.

Mert az is szomorú, hogy a rezsicsökkentés kámforos hatására nagyon sokan lenyelik, hogy a miniszterelnök falujában a talpnyalók által elsőosztályba juttatott focicsapatnak pompás kis stadiont építenek, s mondják, hogy a kiránduló-vasút mellett repülőteret is kap a másfél ezres település. Jut a közpénzekből mindenre!

Mi Romániában ezt már negyedszázada megéltük, s nagyon jól tudjuk, hogy az ilyen tekintélyelvűségnek mi a vége. Aki nem hiszi, menjen el Ceauşescu mesterségesen felvirágoztatott falujába, és láthatja, mi lett az elsőligás focicsapatból, a stadionból és annyi más objektumból. Pedig a román diktátor még rezsit sem csökkentett. Vagy éppen ezért?

Tuti, hogy a németek, angolok, franciák keményen elővennék kormányfőiket az efféle túlkapásokért. Igaz, Putyin más. De bocsánat, magyar előjáróinknak most már ő lett a modell?

A választásokra is csak jót kívánhatunk nemzetünknek. Azt, hogy legyenek hiteles, tartásos vezetői. Akik még arra is adnak, hogy ne egyenek más evőeszközzel, mint a választóik.


( A forrásoldal a linkre kattintva tekinthető meg)
LinkLink

Illusztrációként részemről egy papírszalvéta, mely konkrétan nem része a cikknek, én biggyesztettem most a cikk alá, hogy jó étvágyat kívánjon ezzel politikusainknak egy (szalvétagyűjtésnek hódoló) átlagember nevében.
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
Gazdasági szükségállapot szalvétába tekerve!
  2014-03-06 13:40:02, csütörtök
 
  Egy cikk következik 2009-ből. Hogy a történelem mennyire fogja megismételni önmagát?:Válság - Gyurcsány rendkívüli parlamenti ülést akar

Gazdasági szükségállapot szalvétába tekerve!

Borítékolom erre sürgősségi felhatalmazással fog törvényi hátteret kierőszakolni az ördögfattyú. Úgy tűnik, megérett a helyzet a teljes változásra. Az ő szempontjukból biztosan. Most folynak a legnagyobb kaszálások a kasszában, miközben a hóhérivadékok egy egész országot képesek volnának most már nem kínpadra, de vérpadra hurcolni.

Kijevben mínusz húsz fokban 2 millió ember egy hétig kitartott, amikor a parlamentjük elé vonultak. A többi szöveg.
Grúziában elkergették Sevarnadzét, a kommunista bérenc helytartót. A többi szöveg.
A szerbeknél is hasonló módon történt a változás. A többi szöveg.

Ők tudják, mikor kell a népnek összetartani!
Ők tudják, hogy a szabadság fontosabb!
Ők tudják, egyáltalán mit akarnak!!!

Ha most, a mocskos vörös-náci-cion-globalista készülődésre nem lép az ország, akkor el kell fordulni a politikától. Majd élünk, ahogy tudunk. Dolgozunk (ha lesz mit), eszünk (ha lesz mit), iszunk (ha lesz mit), szeretkezünk (ha jut rá kalória), alszunk (ha lesz hol). Olvasunk az újságok sorai között, az is a több nappal előbbi gyűrött szemetesbélelő, vagy remitenda lesz.

S miközben gyerekeink feltarisznyáznának, útra kelnének a szélrózsa minden irányába, az itthon maradó öregek halkan elenyésznének. Húzzuk az igát, ameddig fel nem bukunk valamelyik rögben, amiben nem ismernénk fel a tegnapi hantokat.

Ilyen Magyarországot akarjunk? Ilyen körülményeknek vessük alá magunkat?

Kicsúszott a szájnak látszó végbelén egy eszementnek, hogy el is lehet innen menni. Hamarosan fordulni látszódhat a helyzet. Csak a magyar nép nem felkínálja a lehetőséget, hanem kerget, ha belendül. Aki pedig ezek mellé áll, maga is viseli majd azok sorsát.
Istennél a kegyelem!


Ferencváros, 2009. január 15.

Lengyel Károly

(www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=karcsi&cikk=528#cikk)
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
I. Miklós cárral kapcsolatos történet:
  2013-06-15 19:24:20, szombat
 
  I. Miklós cárt a történészek igen eltérően értékelik. Egyesek reakciósnak ítélik meg, mások császári lovagnak látják. Uralkodása a dekabrista felkelés elnyomásával kezdődött, és a Krimi háborúban Oroszország vereségével ért véget.

Az orosz császári udvar I. Miklós cár idején talán a legragyogóbb volt Európában. De saját maga vonatkozásban Miklós - akár az apja, I. Pál, vagy bátyja, I. Sándor igen mértékletes volt többek között étkezésben is. Miklós hajnalban kelt, késő éjszakáig dolgozott, kemény fekvőhelyen aludt, keveset evett. Talán éppen mértékletességének köszönhetően a cár kitűnő egészségnek örvendett.

A császári ebédekre az udvarnál nem volt jellemző a különösebb pompa. Gyakorlatilag az uralkodóról író valamennyi emlékirat szerzője azt állítja, hogy nagyon tartózkodó volt az evésben és főképpen egyszerű orosz ételeket evett - fasírozottat krumplipürével, scsít (savanyú káposztalevest), kásákat.

Szentpétervár peremvárosában, Gatcsinában a cári család mindig hosszú asztalnál ebédelt. Maga Miklós a középen ült, a cárné vele szemben. Kétoldalt a nagyhercegek és hercegnők, a vendégek ültek. Az asztalnál a cár a hozzátartozóival oroszul beszélt, de a császárnőhöz fordulva franciára fordította a szót. Az ebédnél apródok szolgáltak fel. A cári család tagjai előtt az ebéd alatt mindig aranytányérok álltak, amelyeket nem cseréltek le az egész ebéd folyamán. Valahányszor új fogást hoztak, az apródnak erre a tányérra ügyesen, csörömpölés nélkül porcelán tányért kellett helyeznie.

Nyikolaj Pavlovics cár nagyon szívesen hívta meg ebédre a Téli Palotába Iván Szkobeljev tábornokot. Külön a tábornok számára orosz scsi-levest, hasalja-szalonnát kásával és pirogot tálaltak. Csaknem minden nap voltak ilyen kisebb ebédek, amelyekre a cárhoz közelálló két-három embert hívtak meg. A palotai ebéd alatt rendszerint valamilyen zenész zongorázott. Nem sok fogás volt - mindössze három vagy négy. Olykor a cárnak külön hoztak egy cserépedényben hajdinakását, ezt ő nagyon szerette. Általában Miklós keveset evett, főképpen zöldségfélét, és szinte semmit sem ivott, vízen kívül. Ritkán engedett meg magának egy pohár bort. Vacsorára a cár minden este egy és ugyanazt a burgonyapüré levest ette.

Utazásai során I. Miklós ugyanilyen mérsékletet tanúsított az evésben, arra utasítva a gondnokot, hogy ebédre soha ne legyen három fogásnál több. Ezt az utasítást csaknem mindig betartották. De egyszer a gondnok nem tudta megállni, hogy ne tálaljanak egy igen finom fogást friss pisztrángból. És meghallotta a szigorú császári intelmet: ,,Hát ez meg micsoda - negyedik fogás? Egye meg maga". A cár eldobta a szalvétát és elutazott.

(Forrásoldal: hungarian.ruvr.ru/2011/03/23/47845188.html)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
Itt egy szalvéta,írjon hozzá még két nullát,polgármester ...
  2013-02-11 19:26:31, hétfő
 
  Egy cikk anno a Magyar Narancs 2003/51-es számából (12.18.)

Gyurcsány Ferenc vidéken: Ember a Marsról

szerző:Miklósi Gábor
publikálva:2003/51. (12. 18.)


A hazai új baloldal vátesze. Vadprivatizációban nyerészkedő KISZ-káder. Az új tőkésosztály sikeres képviselője. Sokak szerint a baloldal következő miniszterelnöke. A Narancs másfél napig kísérte Gyurcsány Ferenc sportminisztert, az MSZP választmányának tagját vidéki körútján, hogy első kézből szerezzen benyomásokat Magyarország egyik legérdekesebb és legellentmondásosabb politikusáról.

A hazai új baloldal vátesze. Vadprivatizációban nyerészkedő KISZ-káder. Az új tőkésosztály sikeres képviselője. Sokak szerint a baloldal következő miniszterelnöke. A Narancs másfél napig kísérte Gyurcsány Ferenc sportminisztert, az MSZP választmányának tagját vidéki körútján, hogy első kézből szerezzen benyomásokat Magyarország egyik legérdekesebb és legellentmondásosabb politikusáról.Gyurcsány Ferenc sportminiszterként és szocialista politikusként szinte minden csütörtök délután és pénteken az országot járja. Egyes vélemények szerint már az MSZP országos választmányának szeptemberi ülésén is elsősorban a párt helyi és területi szerveinek képviselői védték meg, amikor korábbi privatizációs ügyei miatt tetemre hívták. A Narancs kérdésére Gyurcsány az MSZP-t egy mrp-vel (munkavállalói résztulajdonosi program) privatizált vállalathoz hasonlította, ahol mindenkinek fél százalék tulajdona, befolyása van, és még a főnököknek sincs több 10-15 százaléknál. (A Fideszt ezzel szemben tipikus "management buyout", vagyis a vezetők által megvásárolt szervezetként látja, ahol Orbán Viktornak egyedül vagy 60 százalékos a befolyása.) Gyurcsány szerint a párton belüli pozíció nem a vezetőhöz, hanem a tagsághoz fűződő viszony függvénye, és ezért mindig újra meg kell kötni az egyezségeket. Éppen azért nehéz irányítani a pártot, mert az átalakításokat pont azokkal szemben kellene végigvinni, akiktől a megbízott vezetők hatalma származik - osztotta meg lapunkkal tapasztalatait. Ez az elgondolás érthetővé teszi, hogy a kormányzati tisztségéből fakadó protokolláris feladatok és hivatali kötelességek mellett Gyurcsány miért fordít akkora figyelmet a helyi pártszervezetekkel való kapcsolattartásra.


"Itt egy szalvéta, írjon hozzá még két nullát, polgármester asszony! Így már tetszik az összeg? Ugye tegeződhetek mindenkivel!?"

Gyurcsánynak érezhetően fontos, hogy minél közvetlenebb hangot találjon hallgatóságával. Nagykáta vezetői sem számítottak arra a szelíd verbális offenzívára, amivel a városukba látogató sportminiszter nyitott a városházán. Gyurcsánynak kialakult módszere van a helyi közösségek megszólítására, legyen szó egy település vezetéséről, lakossági fórumról, pártgyűlésről vagy helyi újságírók egy csoportjáról. Igyekszik a szerepéből és pozíciójából fakadó formális kötöttségektől a lehető leginkább megszabadulni. Zakó le, (lehetőleg) tegeződés, tréfálkozás, köznapi beszédstílus, érthető példák, néha egy-egy vulgáris fordulat.
A másfél napos derbi kezdetén a Narancs tudósítója még meg volt róla győződve, hogy mindez (csakúgy, mint lapunk 2003. július 10-i címlapfotóján a lazán nyakba dobott nyakkendő) egy átgondolt píár-stratégia része, és Gyurcsány tudatosan hozza a "nép gyermekéből lett sikeres vállalkozó és reformer reálpolitikus" imázsát. A feszített program végére azonban úgy tűnt, hogy Gyurcsány valószínűleg nem alakoskodik: személyisége integráns részei ezek az elemek még akkor is, ha egy adott környezetben egyikre-másikra tudatosan rájátszik. Kérdés persze, hogy e sokrétűség közelebb vihet-e a megismeréséhez. A milliárdokkal dobálódzó gazdasági szakember, az álmodozó kisfiú, az anakronisztikus pártját és annak lehetetlen belső viszonyait hideg fejjel értékelő politikus, a pénzhez ösztönösen konyító, gyorsan fejszámoló vállalkozó, a baloldal megújítójának képében tetszelgő ideológus és a sikerre, szeretetre és szimpátiára vágyó ember gesztusai és vonásai nála gyakran követhetetlen gyorsasággal váltják egymást.

A különböző közönségek ettől függetlenül vevők Gyurcsányra, aki másfél nap alatt - értékelésünk szerint - csak kisebb kommunikációs bakikat vétett. Péntek délután Egerben, a civil szervezetek képviselőinek rendezett szociális fórumon egyik legelső mondatában arról a káros gyakorlatról beszélt, mely szerint a civil szervezeteknek gyakran "be kell állniuk a helyi politika kurváinak", hogy biztosíthassák a működésükhöz szükséges forrásokat. A teremben üldögélő középkorú hölgyek feszengését látva ezután már finomabb módjait kereste a civilek problémái iránti empátia kifejezésének, és mintegy negyedóra elteltével kialakult a kívánatos közvetlen hangulat. Udvarias csend fogadta Gyurcsány szavait a lakossági fórumon akkor is, amikor egy nagykátai focidrukkernek a profi futball állami támogatása megszüntetésének indoklásakor kijelentette: ">>It`s your business<< - ezt mondtuk a profitorientált egyesületek vezetőinek."

Felsőtárkány volt az egyetlen helyszín, ahol Gyurcsánynak nemigen sikerült megtalálni a hangot a helyiekkel. A községet Egerrel összekötő bicikliút múlt pénteki avatásáról a miniszter önhibáján kívül 25 percet késett. Bár a falu szélén a hidegben ácsorgó képviselők nem fogadták fagyosan, Gyurcsány a sorozatos bocsánatkérés ellenére sem tudott megbarátkozni a helyzettel ("remélem, lesz tea vagy neocitran"), és még egy órával később, a művelődési házban tartott fogadáson is láthatóan feszengett.

A lakossági fórumokon és a helyi pártszervezetek meghirdette beszélgetéseken azonban elemében van. Kiemelkedően jó kommunikációs készségét mutatta, ahogy a meggazdagodásával kapcsolatos kellemetlenkedésnek a Nagykáta lakosainak szervezett eszmecsere kezdetekor sikerült egy jól irányzott, önironikusnak ható, valójában önvédelmi jellegű megjegyzéssel elejét venni. Az eltérő vagyoni kiindulóhelyzetek elemzését illusztrálandó hozta fel: "Mondjuk az ön zsebében van háromszázezer forint, az enyémben meg hárommillió - na jó, az esetemben ez nem jó példa." A reakció zavart nevetgélés, de ha akart is volna valaki, ezután nem jött elő az üdülőügyekkel. Másnap, az egri pártfórumon az államtól való függetlenedésről és a sikeres vállalkozói rétegről jelentette ki, határozottan körbenézve: "Iszonyatos érték, hogy van egy réteg, amelyik megáll a saját lábán." Gyurcsánynak persze igaza van, viszont ki akarna ezután az iszonyatosan értékes vállalkozó zsebében lapuló pénzek kétes eredetéről kérdezősködni?

Gyurcsány profizmusa nem csak az elkerülési technikák ügyes használatában nyilvánul meg. Minden egyes nyilvános esemény végén

megköszönték

neki az őszinteségét, és tapasztalataink szerint a résztvevők többsége valóban úgy érezte, hogy a politikus nem beszélt mellé. Ebben a sportminiszternek megvan az a tagadhatatlan előnye, hogy hosszú évek után értelmes sportpolitikai prioritásokról számolhat be: a támogatott versenysportágak számának jelentős szűkítéséről, az utánpótlás finanszírozásának racionalizálásáról, a presztízsberuházások megszüntetéséről, a hiányzó tornatermek fokozatos pótlásáról, a helyi sportlétesítmények fejlesztéséről. Bár Nagykátán, Gyöngyösön, Egerben és nyilván bármelyik vidéki településen kedvező akusztikája van, ha a miniszter feddőleg szól a 40 milliárdos Budapest Sportarénával kapcsolatos ellenérzéseiről, mondván, ugyanennyi pénzből az ország összes lerobbant helyi sporttelepét fel lehetett volna újítani, a miniszter azonban sem itt, sem máshol nem kerülte meg a konfliktusos kérdések megválaszolását.

"Nem tudunk ilyen célra pénzt adni" - hangzott a lakonikus válasz a hevesi polgármestereknek rendezett sportfórumon felvetett igények többségére. A falusi polgármesterek gyakran roppant különleges sportágakhoz kértek támogatást: ilyen volt az egyik falu lábtoll-labda egyesületének ügye, máshol a gokartpálya a település vezetőinek fő sportproblémája, de volt, aki a lövészegylet ellehetetlenülése vagy a településen született olimpikonok nagy száma miatt érezte indokoltnak a felszólalást. A sportminiszter rezzenéstelen arccal tűrte a megpróbáltatásokat, részletesen elmagyarázta, hogy egy-egy igény miért nem méltányolható, a megalapozottnak tűnőket feljegyezte, egy pillanatig sem keltett azonban hamis illúziókat, hogy a lobbizásnak lehet bármilyen foganatja. Az elutasításokat mindig megindokolta, s arra is gondosan ügyel, hogy kellően ellensúlyozza őket. Minden helyszínen megpendítette továbbá a helyi sporttámogatási döntések megyei szintre delegálását, s az uniós csatlakozást követő első három évben az országba áramló mintegy 1350 milliárd forintnyi uniós forrású fejlesztések jótékony hatásait.

Feltűnően elemében volt a sportminiszter Kékestetőn, ahol az új sípálya-beruházást tekintette meg. A beruházó vállalkozó és környezete egyöntetű elismeréssel adózott Gyurcsány gyors megtérülési kalkulációinak és lényegre törő kérdéseinek, melyek azonban inkább az üzleti lehetőséget méricskélő vállalkozó, semmint egy sportminiszter kérdései voltak. Nyitottnak mutatkozott a bővítéshez szükséges, jelenleg semmire sem használt állami tulajdon bérbeadása ügyében. A sportminiszter jól megtalálta a hangot az erőteljesen nyomuló Heves megyei pártelittel is, bár azt újból

elkerülte, hogy bármit megígérjen,

annál is inkább, mert erre a ciklusra Gyöngyös és Hatvan már kilobbizott magának egy sportcsarnokot, illetve tanuszodát, összesen egymilliárdért.

A négygyerekes sportminiszter meglepő módon a gyerekekkel tudott a legkevésbé valamit kezdeni. Nem volt például kifejezetten gyermekbarát húzás, hogy a nagykátai iskolában este privát angolórán részt vevő, érkezéséről mit sem tudó tízéves gyerekeket először angolul támadta le, majd a szüleik diplomájáról faggatta őket. Igaz, a tőlük és egy halálra rémült takarítónőtől megszerzett jövedelmi információk összekapcsolásával később a lakossági fórumon jól rá lehetett világítani a társadalmi igazságtalanságok mibenlétére.

A pártfórumokon Gyurcsány a pártpolitikai jellegű kérdésekre válaszolva általában a helyzetnek megfelelő, zanzásított formában megismételte a Népszabadságban közölt írásaiban és más interjúiban (a Narancsnak adott interjúját lásd: Nem a lábhoz tett fegyver politikája, 2003. július 10.) kifejtett neoliberális (például az öngondoskodás szükségességéről, az állam újraelosztó szerepének mérsékléséről) vagy klasszikus baloldali (például a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséről vallott) nézeteit. Az aktuális probléma, a lakáshitelek kamattámogatásának csökkentése élénken foglalkoztatta a nyilvános fórumok résztvevőit, de jól ültek Gyurcsánynak a támogatás terheinek egyenlőtlen viselését ("sokan fizetjük kevesek kedvezményét, akikről ráadásul azt sem tudjuk, hogy valóban rászorulók-e") példázó érvei.

Gyurcsány meglepően kendőzetlenül szólt a párton belüli konfliktusokról, a változások szükségességéről, valamint arról, hogy a helyi pártalkalmazottak pozícióik féltése miatt ellenérdekeltek a tagság bővítésében, a fiatalok bevonásában. Megfigyeléseink szerint a magabiztossággal vegyített tépelődő stílus láthatóan lehengerelte az erősen panoptikum-jellegű hallgatóságokat, jóllehet azok tagjai többnyire sem társadalmi helyzetükkel, sem dinamizmusukkal, sem a baloldaliságról alkotott nézeteikkel nem tartoznának szükségképpen a sportminiszter hívei közé. Az volt a benyomásunk, hogy Gyurcsány Ferenc jól halad az MSZP helyi aktivistáinak meggyőzésében. Ám hogy ez az apránként összegyűjtött szimpátiatőke mire lesz elég egy későbbi, komolyabb pártbéli megmérettetésen, azt azért még korai lenne megtippelni.

Miklósi Gábor

kifogások kívül-belül

Gyurcsány Ferencet az idei márciusi kongresszuson választották meg tagnak az MSZP választmányába, és bár e tisztében a viharos szeptemberi választmányi ülés is megerősítette, párton belüli pozíciója egyáltalán nem mondható erősnek. Pártkarrierje felívelésének hátterében ugyanis sokan elsősorban a Medgyessy Péterhez fűződő jó viszonyát látják. Miniszteri kinevezéséig Gyurcsány a miniszterelnök főtanácsadója volt, és továbbra is a kormányfő egyik legközelebbi bizalmasának számít. "A pártnak van egy sajátos belső kultúrája, világa, amelyben szinte behozhatatlan hátrány, hogy nem veszek benne részt a 90-es évek elejétől. Ez a párt ugyan nem egy kollégiumi szobában épült, az eredeti élménynek mégis nagyon fontos része az >>ott voltunk `89 őszén, amikor megalakult a szocialista pártilágban. Olyan vagyok, mintha a Marsról jöttem volna" - mondta lapunknak a sportminiszter.

A párt vezetőségének a dinamikus és lépten-nyomon az MSZP megújulásának szükségességét hangoztató Gyurcsánnyal szemben eleve bizalmatlan tagjainak, elsősorban Kovács László pártelnöknek, Szili Katalin elnökhelyettesnek, (a korábbi sportminiszter) Jánosi György választmányi elnöknek és Kiss Péter országos elnökségi tagnak kapóra jöttek a milliárdos vállalkozóból lett sportminiszter meggazdagodásának egyes, idén nyáron felszínre került kétes fejezetei. Gyurcsány mindvégig, így a napokban lapunknak nyilatkozva is ragaszkodott a balatoni üdülők a parlamenti klub jutányos megszerzése és a paksi tanácsadás jogszerű és ezért erkölcsös voltához. Többen viszont úgy vélik - köztük a Beszélő mostani számában Neményi László -, nem biztos, hogy alkalmas politikusnak az, akinek a meggazdagodása ha jogilag nem is, de erkölcsileg mindenképpen megkérdőjelezhető. Márpedig a 90-es évek elején privatizációs trükkökkel eredeti tőkét felhalmozók "élelmességének" akkori társadalmi szerepe és mai megítélése még akkor sem egyértelmű, ha azóta nemcsak a saját szempontjukból, de a nemzetgazdaságéból is jól működtetik a vagyonukat.

Ugyanakkor Gyurcsány Ferencnek szerencséje van, hogy az említett ügyek most, a ciklus első harmadában, és nem később kerültek elő, amikor a választások közeledtével jóval több kárt okozhattak volna a pártjának és saját politikai karrierjének. Addigra ugyanis az MSZP belső közvéleményének rugalmasságát és a választók egyre magasabb ingerküszöbét ismerve e kínos történetekből valószínűleg csak valami homályos, kellemetlen emlék marad.

(Forrásoldal: magyarnarancs.hu/belpol/gyurcsany_ferenc_videken_ember_a_marsrol-62268)
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
Berlusconi Merkel-ellenes szalvétatechnikája
  2012-11-04 20:12:18, vasárnap
 
  Berlusconi Merkel-ellenes szalvétatechnikája

MTI
- 2012. november 2., péntek
Róma
Link

Nem Mario Monti jelenlegi miniszterelnököt, hanem Angela Merkelt választotta választási kampánya célpontjának Silvio Berlusconi, volt olasz kormányfő, aki október 24-én bejelentette visszavonulását az aktív politikából, majd ezt három nappal később visszavonta. ,,Az EU által diktált szigorúság, amely Németország nyomására született, vég nélküli recesszióba taszította a gazdaságot. Németország egyeduralkodóként viselkedik, szolidaritás nélkül, egoizmustól hajtva... " - mondta Berlusconi egy megjelenés előtt álló interjúkötetben. Hírportálok bemutatták azt a szalvétát is, amelyre egy toszkán étteremben Berlusconi választási stratégiáját vázolta fel.

(Forrásoldal: http://www.magyarhirlap.hu/kulfold/berlusconi-merkel-ellenes-szalvetatechnikaja )
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
100 Dollárost mintázó szalvétámhoz:
  2012-10-12 21:16:01, péntek
 
 

Link

Az Amerikai Egyesült Államok 100 dollárosán, mely nekem jelenleg szalvéta formájában van meg, Benjamin Franklin látható az előlapon.

Benjamin Franklin (Boston, 1706. január 17. - Philadelphia, 1790. április 17.): amerikai diplomata, feltaláló, író, polgári demokrata politikus, természettudós, filozófus, nyomdász.

Életrajza :

Benjamin Franklin egy szegény szappan- és viaszfőző, Josiah Franklin és Abiah Folger tizenkettedik gyermekeként született. Már gyermekkorában kitűntek rendkívüli fizikai és szellemi adottságai. Remekül úszott, ezzel egy időben a természet titkai, és a művészi világ is foglalkoztatta. Újítási, teremtési szándéka megmutatkozott egyszerű kísérleteiben, valamint előbb lírai, majd később egyre inkább prózai írásaiban.

Tizenkét évesen szegődött tanoncként az apja engedélyével a nála kilenc évvel idősebb bátyjához, Jameshez, aki saját nyomdát működtetett. Az itt eltöltött évek alatt alaposan kitanulta a nyomdász szakmát, ami későbbi vállalkozásainak alapja lett. De a tanoncság azt is jelentette, hogy alkalma nyílt rengeteget olvasni, valamint könyvgyűjteményét is gyarapította megspórolt pénzéből. Egy okos trükknek köszönhetően pedig írásai először jelenhettek meg a nyilvánosság előtt, igaz, csakis álnév alatt. Tizenhét évesen, egyetlen holland dollárral a zsebében utazott a pennsylvaniai Philadelphiába.

1728-ban társtulajdonos lett egy nyomdában, és megjelentette a Pennsylvania Gazette és a Poor Richard's Almanach című folyóiratokat. Szorgalmas és igényes munkájának, és körültekintő gazdálkodásának hála fokozatosan fölé került a konkurenciájának, egyre nagyobb haszonnal működött a vállalkozása. A riválisaival ellentétben nem hagyta, hogy az adósságai elnyeljék, mihamarabb rendezte őket. Erre ösztönözte az az erős meggyőződése, miszerint az adósság valójában egyfajta rabszolgaság. Később a postához szegődött, ahol a postaügyi miniszterségig vitte, miközben megreformálta a postaforgalmat.

1743-ban filozófiai társaságot alapított. Létrehozta az első pennsylvaniai tűzoltó-egyesületet, biztosítótársaságot, egyetemet és kórházat. Megalapított egy Művelődési Kört, amiből valamiből később létrehozta az első ,,kölcsönkönyvtárat". Először vezette be a pozitív és negatív töltések fogalmát, valamint felfedezte, hogy a villám is elektromos természetű. 1752-ben egy papírsárkány segítségével kísérletet végzett, aminek következtében létrejött a villámhárító.

Franklint a forradalom után megválasztották Pennsylvania kormányzójának, de fizetést nem fogadott el a szolgálatért. 1757-től 1775-ig Pennsylvania teljhatalmú megbízottjaként volt a gyarmatok képviselője Londonban, Angliában. Hosszú időn át igyekezett megakadályozni a fegyveres összecsapást a gyarmatok és az anyaország között, s az ő feladata volt segítséget kérni Franciaországtól a forradalom támogatására. 1776-ban kezdeményezte az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot. Anglia után Franciaországba ment és elérte a katonai szövetség létrehozását Franciaországgal. Ezzel a függetlenségi háború fordulatot vett, és az 1783-as békeszerződésben Anglia elismerte az Amerikai Egyesült Államok függetlenségét.

Találmányai és tudományos vizsgálódásai:

Franklin tehetséges fizikus, és feltaláló volt. Feltalálta többek között a villámhárítót, az üvegharmonikát, a Franklin-kályhát, a bifokális szemüveglencsét és a rugalmas katétert. Bár nem védjegyeztette egyik találmányát sem, mindig támogatta a fejlesztők és szerzők jogait.

1743-ban megalapította az Amerikai Filozófiai Társaságot (American Philosophical Society) hogy a tudományos élet képviselői lehetőséget kapjanak a találmányaik megvitatására. Elektromos kutatásokba kezdett, s életének további részében, más egyéb tudományos vizsgálatok, politikai küzdelmek és a pénzkeresés mellett ezzel a kutatással foglalkozott.
Illusztráció Franklin jegyzeteiből a víztölcsérrel és forgószéllel kapcsolatosan

Nyomdászi munkájából 1748-ban nyugalomba vonult, s folytatásként más üzletekbe kezdett. Társult David Hallal, s a társulásuk tizennyolc évig az üzlet bevételének a felét jelentette számára. A jövedelmező üzleti megállapodás tette lehetővé azt is, hogy ideje legyen a tanulásra, így néhány éven belül olyan felfedezéseket tett, amellyel hírnevet szerzett magának a tanult emberek között Európa-szerte.

Vizsgálta többek között az elektromosságot. Ő vezette be a pozitív és negatív elnevezést[4] és ő fedezte fel a a töltésmegmaradás törvényét. 1750-ben publikálta javaslatát egy kísérletre, mely igazolja azt, hogy a villám elektromosság. Ebben egy papírsárkány feleresztését javasolta olyan viharban, amelyben várhatóan a továbbiakban villámlani fog. 1752. május 10-én Thomas-François Dalibard Franciaországban végrehajtotta Franklin kísérletét 40 láb magas vasrudat használva sárkány helyett, és elektromos szikrákat hozott létre a felhőkből. Franklin június 15-én hajtotta végre híres sárkányos kísérletét Philadelphiában és szintén sikeresen hozott létre szikrákat egy felhőből (nem tudva arról, hogy Dalibard 36 nappal korábban ezt megtette). Franklin kísérletét csak 1767-ben jegyezte le Joseph Priestley Az elektromosság története és jelen állapota (History and Present Status of Electricity) című művében. Franklin a kísérlet során gondosan el volt szigetelve a sárkánytól, mások viszont, mint például Georg Wilhelm Richmann Szentpéterváron, halálos áramütést szenvedtek, miközben a kísérlet megismétlésével próbálkoztak az eredeti kísérlet utáni hónapokban.

Franklin elektromos kísérletei vezettek a villámhárító feltalálásához. Észrevette, hogy a hegyes végű vezetők képesek csendesen levezetni a kisülést, méghozzá jóval távolabbi helyen is. Úgy vélte, hogy ez a tudás hasznos lehet, ha a házakat meg akarjuk védeni a villámoktól. Miután egy sor kísérletet elvégzett a saját házánál, a jelenlegi Pennsylvániai Egyetemen (University of Pennsylvania) és a későbbi Independence Hallban állított fel villámhárítókat 1752-ben.

Az elektromossággal kapcsolatos munkáinak elismeréseképpen 1753-ban a Királyi Társulat Copley-érmét kapta meg, és 1756-ban ő lett annak a néhány 18. századi amerikainak az egyike, akit taggá választottak. Az elektromos töltés cgs-egységét az ő tiszteletére nevezték el franklinnek (Fr).

1743. október 21-én egy északkeleti vihar meghiúsította Franklin számára egy holdfogyatkozás megfigyelését. Fiútestvérével levelezve Franklin megtudta, hogy a vihar nem érte el Bostont, csak a fogyatkozás után, jóllehet Boston északkeletre van Philadelphiától. Ebből arra következtetett, hogy a viharok nem mindig abba az irányba haladnak, amelybe a fő szélirány mutat, ennek a megállapításnak komoly befolyása volt a meteorológiára.

Franklin felfedezte a hűtés egyik alapelvét egy nagyon meleg napon tett megfigyelésével: szellőben nedves ruhában hűvösebb maradt a bőre, mint szárazban. Hogy megértse ezt a jelenséget, Franklin kísérleteket végzett. Egy 1758-ös meleg napon Cambridge-ben (Angliában) Franklin és tudós társa John Hadley egy higanyhőmérő gömbjét folyamatosan nedvesítették éterrel és fújtatót használtak az éter elpárologtatására. Minden egymást követő párolgás során a hőmérő alacsonyabb értéket mutatott, végül elérték a -14 °C-ot. Másik hőmérő mutatta, hogy a szoba hőmérséklete állandó 18 °C volt. Hűtés párologtatással (Cooling by Evaporation) című levelében Franklin megállapította, hogy "látható a lehetőség, hogy egy embert halálra fagyasszunk egy meleg nyári napon." Minden évben a fagyasztóipar Franklin-érmet ad ki ennek a megfigyelésnek a tiszteletére.

A nyári időszámítás bevezetését Benjamin Franklin amerikai polihisztor javasolta először, még 1784-ben. A tudós az ,,Egy gazdaságos tervezet" című esszéjében próbált megoldást találni arra a problémára, hogy évszakonként változik a sötét és világos órák száma.

Foglalkoztatta a népnevelés ügye, nem véletlen, hogy az Amerikai Egyesült Államokban nevéhez fűződik az első kölcsönkönyvtár megalapítása. Az ingyenes iskoláztatásnak és a nők oktatásának elkötelezett híve volt. Felismerte az iskolai önképzőkörök fontosságát és az élő idegen nyelvek szerepét.

Benjamin Franklin számadása életéről :

(részlet)

Úgy kívántam élni, hogy ne vétsek soha, s legyőzzem a természeti hajlam, szokás és társaság kísértéseit. Mivel tudtam, vagy legalább azt hittem: tudom mi jó s mi rossz, elgondolkodtam miért is ne cselekedhetném mindig az egyiket és miért ne kerülhetném el a másikat messzi. Azonban hamarosan látnom kellett, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. Míg minden igyekezetemmel egyik hibámat tartottam szemmel, észrevétlen becsusszant a másik; a szokás rajtaütött a figyelmetlenségen; a hajlandóság néha erősebbnek bizonyult a meggondolásnál. Végül megbizonyosodtam afelől, hogy magammal kötött elvi megállapodásom, mely szerint az erkölcsösség egybevág legszemélyesebb érdekeimmel, nem elegendő ballépéseim megakadályozására; megcsontosodott rossz szokásokat kell letörnöm, majd jókat megszereznem és elplántálnom, mielőtt viselkedésem egyenletes helyességében megbízhatnék. E célból a következő módszert dolgoztam ki.

Tizenhárom erény címszavába gyűjtöttem mindazt, amit magam elé mint szükségest vagy kívánatost tűztem, majd minden címszóhoz mellékeltem egy rövid utasítást az erény mibenlétéről. Az erény címszavai s a hozzá fűzött címszavak így hangzottak:

1. MÉRTÉKLETESSÉG

Ne egyél a tunyulásig, ne igyál a részegségig.

2. CSÖND

Csak úgy szólj, ha a magad vagy mások javát szolgálod; kerüld a fecsegést.

3. REND

Legyen meg minden holmid helye; legyen meg minden tevékenységed ideje.

4. HATÁROZOTTSÁG

Határozz mit kell tenned; hiánytalanul tedd meg, amit elhatároztál.

5. TAKARÉKOSSÁG

Csak úgy költekezz, ha mások vagy a magad javát szolgálod; ne pocsékolj.

6. SZORGALOM

Ne veszíts időt; hasznos dolgon munkálkodj mindig; mellőzz minden fölös tevékenységet.

7. ŐSZINTESÉG

Bántó módon senkit félre ne vezess; jámboran s méltányosan gondolkodj, s ha szólsz, eképpen szóljál.

8. IGAZSÁG

Senkit igaztalanul meg ne sérts; iránta való kötelességed el ne mulaszd.

9. MÉRSÉKLET

Kerüld a végleteket; de légy türelmes a legvégső határig azok iránt, akik megsértenek.

10. TISZTASÁG

Ne tűrd sem tested, sem ruhád, sem környezeted tisztátalanságát.

11. NYUGALOM

Állj ellent az apró bosszúságnak; a hétköznapi és elkerülhetetlen hibák ne zavarjanak.

12. MAKULÁTLANSÁG

Ritkán élj a kéjjel; céljának egészségedet vagy a nemzést tekintsd; csömörig, erőd fogytáig, mások vagy magad békéjének, jóhírének rovására ne űzd.

13. ALÁZAT

Kövesd Jézust és Szókratészt

Lévén szándékom mindezen erényekből életmódot formálni, úgy véltem, nem volna tanácsos, ha figyelmemet egyszerre osztom meg valamennyi között, hanem egyenként építem őket életembe; s mikor az egyik már véremmé vált, akkor térek a másikra, és így haladok tovább, míg végére nem járok mind a tizenháromnak. Minthogy pedig némely erények előbbi elsajátítása könnyítheti dolgomat a továbbiakban, e célszerűségi sorrend szem előtt tartásával formuláztam meg az erények lajstromát.

Elsőül állítottam a Mértékletesség-et, mert az elmében hűvös tisztaságot teremt, mely oly fontos, ha résen kell állnunk megcsontosodott szokásaink szüntelen vonzása és az örökös kísértések ellenében. Emez erény teljes birtokában könnyebb megfelelni a Csönd parancsolatának. Vágyam az volt, hogy tudásom is gyarapodjék, míg erényeimet öregbítem, és meggondolván, hogy a beszélgetések során több tudományra tehet szert az ember a füle, mint a nyelve útján: igyekeztem tehát letenni a fecsegés, szójátékfaragás, tréfálkozás szokásáról, mely csak a semmirevaló társaság előtt kedves, épp ezért az erények sorában második helyre a Csönd-et tűztem. Ettől, s a soron következő Rend-től reméltem, hogy több időt biztosítanak mind erénytervezetem valóra váltásához, mind tanulmányaimhoz. Ha pedig a Határozottság egyszer véremmé válik, megerősíti majd akaratomat a további erények birtokba vételéhez; Takarékosság és Szorgalom megszabadít megmaradt adósságaimtól, majd jóléthez és anyagi függetlenséghez segítvén megkönnyíti az Őszinteség és Igazság gyakorlását, etc., etc.

Majd eszembe vettem, hogy Püthagorasznak az Arany Versek-ben adott tanácsához híven önvizsgálat volna szükséges naponként; ehhez pedig a következő rendszert dolgoztam ki. Kötöttem egy kis könyvet, melyben minden erénynek külön lapot nyitottam. A lapokra hét-hét hosszanti vonalat húztam, megjelölvén mindeniket egy-egy erény kezdőbetűjével. E keresztvonal mentén, a hét megfelelő napjánál kis fekete ponttal jelölhettem, milyen hibát találtam a napi önvizsgálat során.

Úgy határoztam, hogy egyheti szigorú figyelmet szentelek minden soron következő erénynek. Ilyenformán az első héten legfőbb gondom az volt, hogy legcsekélyebbet se vétsem a Mértékletesség ellen, a többi erényt pedig sorsára bíztam, csupán a táblázaton jelöltem esténként a nap egyéb vétkeit. Az első héten sikerült is tisztán tartanom első soromat, melyet az M betű jelölt, s föltehettem, hogy az erény immár szokássá erősödött bennem; megkíséreltem tehát figyelmemet a második erényre terelni, hogy a következő héten már a két első sorom tisztán álljon. Ily módon járván az erények végére, egy tanfolyamot tizenhárom hét alatt fejeztem be, s minden évben négy tanfolyamra jutott idő. S miként a kertész sem esik a gyomlálásnak kertszerte, mert erejéből nem telnék minden dudvára-gazra, hanem sorra veszi az ágyásokat, hasonlóképpen reméltem bátorítást és erőt a lapok fokozatos megtisztulásától az erényekben való öregbedésemhez, míg majd néhány tanfolyam után boldogan lapozgathatok makulátlan könyvemben naponkénti önvizsgálataim során.

"... a beszélgetés legfőbb célja mégis, hogy tudassunk vagy tudomást szerezzünk, továbbá, hogy szórakoztassunk és meggyőzzünk. Ilyenformán óhajom az, bárha a jó szándékú, eszes emberek ne veszítenének jó szándékaik erejéből azáltal, hogy támadó határozottsággal formuláznak, mert csak utálatot gyűjtenek fejükre, ellenséget szereznek és tulajdon beszédük végső értelme ellen fordulnak, azaz sem szórakoztatók nem lesznek, sem új tudomásokkal nem szolgálnak.

Mert ha kioktatás volt is a cél, a kifejtés módjának feltétlensége viszályt szül, és gátlója a figyelmes meghallgattatásnak is. Ha pedig okulást kívánsz mások tudományán, mégis szilárd véleményedet hangoztatod, az olyan szerény és értelmes emberek, akik a vitáért nem lelkesülnek, meghagynak tévedésedben békével." (Benjamin Franklin)

(hu.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Franklin)
Link

Benjamin Franklin J.S.Duplessis festményén

Egy angol nyelvű videós életrajz a YouTube- ról,mely a linkre kattintva tekinthető meg:Link

Egy rajzfilm, melyben meg lett örökítve:Link
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
Politikai és közéleti abszurditások - Szégyen
  2012-05-05 19:05:27, szombat
 
  Politikai és közéleti abszurditások - Szégyen
2012. március 21. - Mikos

Köztudott, hogy a balliberális magyar ellenzék, sokszor az amerikai nagykövetség áttételes segítségével, itthonról vezényli a külföldi sajtóhadjáratok egy részét. Érdekes, hogy Magyarország külföldi megítélésével sosincs baj, ha az MSZP és az SZDSZ van kormányon.

Akkor sosem sérülnek az emberi jogok, és még az sem zavar senkit, ha a kormány lovasrohamot vezényel békés utcai ünneplők ellen. De ha veszítenek egy demokratikus választáson, Magyarországon szinte azonnal megszűnik a jogállam, összeomlik a demokratikus államberendezkedés, tombolni kezdenek a nacionalisták és az antiszemiták.
Link

A kisebbségek és a liberálisok rettegnek, az emberi jogok érvényesítését a jobboldali kormányok figyelmen kívül hagyják. E forgatókönyv szerint ilyenkor rögtön szervezkedésbe kezdenek a baloldali, liberális és zsidó szervezetek, majd az egykori SZDSZ-es értelmiségi holdudvar segítségével a hivatásos rettegők a felvilágosult és liberális Amerika és Európa segítségét kérik személyes biztonságuk megóvása érdekében. Úgy, ahogy azt az SZDSZ-es Göncz Árpád is tette, amikor térdre borulva kérte Európa segítségét, az egyébként nem létező jobboldali veszély miatt.
Árpi bácsit megbízói ma is istenítik, pedig még a papírszalvétát is aláírta, ha SZDSZ-es vagy szocialista barátai tették elé. Lánya dr. Göncz Kinga Mária a Gyurcsány-kormány mindenese volt, most Magyarország lejáratásával tölti az idejét az Európai Parlament Szocialista Frakciójában.
A koreográfia és a szereplők húsz éve változatlanok. Vajon mit gondol egy átlag francia, amikor ezt olvassa a Le Monde február 9-i számában: ,,Nem lehet mindent megmagyarázni, néha el kell fogadni a tényeket. Magyarország egy olyan fatalitás, amelynek sem értelme, sem magyarázata nincsen, s egyedülálló Európában. A magyarok ragaszkodnak a sorsukhoz. Egy nap valószínűleg úgy fognak elbukni, hogy nem fogják tudni, miért történt." Ezek a zavaros mondatok, a magyarságát többször megtagadó, Berlinben élő, Nobel-díjas Kertész Imrétől valók.

A nem magyar kezdeményezőkről érdemes tudni, hogy az Európai Zöldpárt társelnöke szerint az emberek többsége nem hisz a nemzetben, a hűségben, a családban. Az egykori ultrabaloldali, pedofil hajlamait nyíltan megvalló Daniel Cohn-Bendit ma az Európai Parlament tagja, a Zöldpárti frakció társelnöke. Már januárban felszólalt a magyar médiatörvény ellen, jelezve: a törvény nem felel meg az Európai Unió értékeinek. Cohn-Bendit a magyar miniszterelnököt Európa Chavezének, nacionalistának és populistának nevezte. De az Alaptörvénnyel sem volt kibékülve: miután ő nem hisz Istenben nem értette mit jelent az, hogy: ,,Isten áldd meg a magyart!"

Hannes Swoboda, az európai szocialisták frakcióvezetője 2011. február 10-én részt vett az MSZP frakcióülésén, ahol biztosította elvtársait, hogy Orbán Viktor nem annyira fontos személy, hogy egész Európa összeesküdjön az elmozdítása érdekében. Később hozzátette: budapesti látogatása sem oszlatta el aggályait.

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke és frakcióvezetője azzal kedveskedett a rózsaszín szemüveget viselő vendégnek, hogy megerősítette: Magyarországon valóban baj van a demokratikus és jogállami elvek érvényesülésével.

Ulrike Lunacek EP-képviselő, az osztrák Parlamenti Zöld Klub alelnöke, aki 2009 óta az európai politika, valamint a leszbikusok, melegek és transzneműek esélyegyenlőségének szóvivője és a jelek szerint a magyar demokrácia kizöldülésének híve.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság (EB) holland alelnöke egy rendkívül erőszakos és sértődékeny valaki, aki arra akarta rávenni Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest, hogy olyan szövegmódosítást fogadjon el, amit még nem is látott.

Kroes kijelentette: nem tűri, hogy bárki elhallgattassa.
Guy Verhofstadt az EP liberális frakciójának vezetője, még a tárgyilagosság látszatát is elkerülve, nemzetközi sajtótájékoztatón, független értelmiségiként maga mellé ültette az SZDSZ egykori befolyásos háttéremberét, az Orbánt egyértelműen gyűlölő Konrád Györgyöt.

Strasbourban, az Európai Parlament február 16-i ülésén megszavazták azt a szocialista, liberális, zöldpárti és kommunista frakció által benyújtott határozatot, amely elítéli és helytelennek tartja a magyarországi jogalkotási folyamatokat. Megvizsgálandónak tartják, hogy a hazánkban nemrégiben elfogadott jogszabályok megfelelnek-e az európai értékeknek. Az ezzel foglalkozó szakbizottságot (LIBE) Neelie Kroes médiaügyi biztos vezeti.
Link

A Magyarországot elmarasztaló határozatot minden magyar szocialista képviselő megszavazta. A 315 igen mellett 49-en tartózkodtak, az ellenszavazatok száma 263 volt.

A magyar néppárti képviselőcsoport szerint az elítélő határozat nem tényeken, hanem pártpolitikai érdekeken alapul, és a ,,koncepciós perek gyakorlatát idézi." Az állásfoglalás szerint az EP ,,súlyos aggodalmának ad hangot a demokrácia, a jogállamiság, az emberi és szociális jogok, a fékek és ellensúlyok rendszere, az egyenlőség és a megkülönböztetés tilalma terén fennálló magyarországi helyzet miatt."

A baloldaliak rosszhiszeműségét és előítéletességét jelzi, hogy az EP nem várta meg a magyar kormány válaszát a januárban indított három kötelezettségszegési eljárás ügyében született válaszra, amelyet időközben elküldtek Budapestről az Európai Bizottságnak. Ez az egész procedúra nem Magyarország, hanem az Európai Unió szégyene.

Tóth Gy. László
politológus,
a miniszterelnök volt főtanácsadója

demokrata.hu

(gondolatjelek.wordpress.com/2012/03/21/politikai-es-kozeleti-abszurditasok-szegy en/)
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
Tévedésből kérte a kormány az IMF segítségét anno
  2012-04-13 21:04:29, péntek
 
  Tévedésből kérte a kormány az IMF segítségét

2011. november 21., hétfő | Szerző: Rózsa Sanyi | Rovat: politika határon innen

A kormány legfrissebb tájékoztatása szerint mégsem kéri Magyarország a Nemzetközi Valutaalap segítségét. Matolcsy miniszter sajnálatosan félreértette Orbán Viktor egyik üzenetét.


A miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter éppen egy reggeli megbeszélésen vett részt, amin többek között jelen volt Selmeczi Gabriella is. Fideszes forrásaink szerint rá célzott akkor Orbán Viktor, amikor felírta egy szalvéta hátuljára a "MILF" szót, ami a dekoratív idősebb hölgyek megnevezésére szolgáló kedvelt szlengszó kormánykörökben. Matolcsy valószínűleg csak egy gyors pillantást vetett a papírra, és félreolvasta azt, ezért gondolta, hogy az IMF-hez kell fordulnia a gazdaság rendbetétele ügyében. A félreértés szerencsére hamar tisztázódott, Orbán viccesen úgy kommentálta az ügyet, hogy legközelebb inkább a "szúrnám" kifejezést fogja használni, kivéve, ha Hende Csabának akar üzenni, mert még a végén lerohanjuk Suriname-ot.

Sajnos azonban nem ez az első eset mostanában arra, hogy egy-egy félreértés alakítson nagyon fontos döntéseket. Az egyszerűsített vállalkozási adó, az EVA nemrég majdnem Semjén Zsolt lobbizásának esett áldozatul, akinek csak később szóltak, hogy az "evások" alatt nem az evangélikusokat kell érteni (a KDNP vezére egyébként egy keresztény ifjúsági táborban elszenvedett futballsérülés miatt nem szívleli a lutheránusokat). De jól példázza ezt a problémát az az eset is, hogy a Magyar Televízió Az Este című közéleti műsorába tervezett Dominique Strauss-Kahn interjúból hogyan lett végül egy elírás miatt a D. Tóth Kriszta nevével fémjelzett showműsor.

(hircsarda.blog.hu/2011/11/21/tevedesbol_kerte_a_kormany_az_imf_segitseget)
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
Érdekes kapcsolása a dolgoknak Diocles részéről:
  2012-04-11 20:05:19, szerda
 
  Diocles 2012.03.02. 19:33:39
@Diocles:

Ja, meg az ügynöktörvény is, hát nem röhej, h az MSZP leendő koalapartnere nyomul ezzel is, a Jobbik meg lapul, mint szalvéta a fűben?

Lusztráció dettó.

(Ez a hozzászólás ezen az oldalon olvasható: torokgaborelemez.blog.hu/2012/02/29/kozvelemeny_kutatasi_eredmenyek
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
Egy vélemény a most lemondott köztársasági elkökünkről:
  2012-04-11 19:19:07, szerda
 
  vélemény
2012. február 23. csütörtök
18:39

A buherens...igen találó cimke arra az emberre aki mindent aláírt, ami csak elé került. Legyen az étlap, törvény, alkotmány, emlékkönyv, szalvéta. Tükör már nincs a palotájában mert már maga sem tud bele nézni. Nagy dicséret Orbán számára Schmitt ügyködése. Ne felejtsük , Orbán mit mondott amikor Schmittet jelölte. Magyarország legsikeresebb politikusa Schmitt azért jelölte. Kérem ha a plagizáló Schmitt a legsikeresebb politikus milyen a fidesz többi tagja. ja tudjuk ...látjuk...a 20 százalék nevű Kósa, lézer Lázár János, a sikeres részvénykibocsáltó, Rogán a tiszta kezű 5keres, kérem folytassa mindenki belátása szerint...De a csodálatos fidesz vezérkar forradalmára Orbán , fején korona, amelynek ékköve , oly tisztán messzefénylően ragyog Schmitt a buherán golyóstól.

(nepszava.com/2012/02/magyarorszag/erdemes-e-kinyirni-a-ven-buheranst.html)


Vajon amiket aláírt egykor Schmitt Pál, a későbbiekben mennyire lesz értékes dolog?Mennyire marad fenn a neve nagy emberként? Utódaim is ha a szalvétagyűjteményemben meglátnák Schmitt Pál által aláírt szalvétámat, mondana e nekik majd valamit? Mi csengene vissza bennük? Jaj , de jó, hogy ettől a nagy embertől is van egy ilyen aláírt szalvétánk,értékes emlék, vagy: na ez is mindent aláírt , amit csak elétettek! A cikk,amihez ezt a véleményt írták, a fentebb megadott oldalon olvasható, más hozzá kapcsolódó véleményekkel együtt. Ez a vélemény szalvétás tartalma miatt lett kiragadva a környezetből.Kinek mi jut eszébe a szalvétáról. Itt ennek kapcsán jutott eszébe ennek a felhasználónak, Dombóvári Istvánnak pedig más tapasztalat miatt, lásd a következő bejegyzést:
 
 
0 komment , kategória:  Politikusok és a szalvéta:  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 241
  • e Hét: 629
  • e Hónap: 2211
  • e Év: 2211
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.