Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/105 oldal   Bejegyzések száma: 1048 
Paradicsomos rakott tészta
  2018-09-27 01:09:25, csütörtök
 
  Paradicsomos rakott tészta

Hozzávalók

20 dkg tészta (teljes kiőrlésű vagy hajdina)
20 dkg bacon
3 dkg szárított paradicsom
olívaolaj
1/2 kg paradicsom

bors
oregánó
bazsalikom
10 dkg sajt (lm)
paradicsom a díszítéshez

Elkészítés

A tésztát sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. A bacont és a szárított paradicsomot csíkokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk.
A paradicsomokat néhány percre forrásba lévő vízbe tesszük, majd eltávolítjuk a héját. Cikkekre vágjuk és összeturmixoljuk az olívaolajjal, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Egy hőálló tálba szétterítjük a tésztát, ráöntjük a paradicsommártást, rászórjuk a pirított baconos-paradicsomot és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejére paradicsom karikákart teszünk, majd előmelegített sütőben 210 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Videó! Így készítheted el a paradicsomos rakott tésztát!
Link





Felcsiki Tünde Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Grízes tészta lekvárral
  2018-09-27 01:01:21, csütörtök
 
  Grízes tészta lekvárral

Hozzávalók:
1 csomag szélesmetélt tészta
20 dkg búzadara
lekvár
pici olaj
porcukor



Elkészítés: A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

Közben a darát kevés forró olajon szép barnára megpirítjuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel, majd lefedjük, hogy a gőzben a daraszemek megduzzadjanak. Ha kész, a tésztát és a darát összekeverjük.

Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Egylábasos szalonnás-zöldséges tészta
  2018-09-17 23:53:27, hétfő
 
  Egylábasos szalonnás-zöldséges tészta


Hozzávalók

1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
5 fej gomba
15 dkg zöldborsó
1 kisebb cukkini
4 evőkanál csemegekukorica

30 dkg tészta
6,5 dl víz

kakukkfű
rozmaring
0,5 dl tej
2 evőkanál parmezán vagy pecorino


Elkészítés

A szalonnát felkockázzuk és a hagymával egy kicsi olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal is kicsit pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Mehet bele a borsó és a felkockázott cukkini, a tészta és a víz.

Fedő nélkül addig főzzük, míg a tészta és a zöldségek meg nem puhulnak és a víz nagyja el nem főtt. Ha megvan, mehet bele a kukorica és a tej , még egyszer összeforraljuk, kissé sűrítjük. A végén belekeverjük a sajtot és már tálalhatjuk is.





Megjegyzés

Gyors, egyszerű, laktató és finom.

Recept és fotó: Mandula
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Töltött szélű spenótos pizza
  2018-09-06 23:24:42, csütörtök
 
  Töltött szélű spenótos pizza

Hozzávalók

1 csomag szárított élesztő
1 tk méz
45 dkg liszt
1 tk só
1/2 dl olívaolaj
A feltéthez:
15 dkg koktélparadicsom
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
30 dkg spenótlevél (fagyasztott is jó)
1 ek olívaolaj
3 dl pizzaszósz (üveges vagy házi)

bors
oregánó
20 dkg sajt (pl. cheddar)
4 szál bazsalikom
15 dkg reszelt mozzarella

Elkészítés

A szárított élesztőt elkeverjük 2,5 dl kézmeleg vízzel és a mézzel, majd állni hagyjuk 10 percig, amíg a teteje habos lesz.
A lisztet elvegyítjük a sóval, és nagy tálba vagy a munkalapra szitáljuk. A halom közepébe krátert készítünk. Beleöntjük az olívaolajat, húzunk rá egy kevés lisztet a kráter pereméről, és összeforgatjuk. Ráöntjük az élesztős folyadékot, majd simára gyúrjuk és cipóvá formázzuk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük legalább 1 órát.
A feltéthez a megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk vagy negyedeljük, a megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a leszárazott, megmosott spenótot lecsepegtetjük. A leöblített bazsalikom lecsipkedett leveleit csíkokra metéljük, a sajtot kis darabokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített 1 ek olívaolajon megizzasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk és megfonnyasztjuk a spenótot, beleforgatjuk a bazsalikomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, sodrófával 1 vagy 6 darab közepesen vastag kerek lappá nyújtjuk, és kerek formákba vagy sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. Körben, a szélektől távolabb elosztjuk a sajtdarabokat, majd ráhajtjuk a tésztát, és ujjunkkal lenyomkodjuk, hogy a sajt sütés közben ne tudjon kifolyni.
A pizzákat középen megkenjük a szósszal, majd megszórjuk az oregánóval és egy kevés mozzarellával. Eloszlatjuk a spenótot és a paradicsomot, majd megszórjuk a maradék mozzarellával, és az előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Füstölt húsos quiche karfiollal
  2018-09-01 23:51:59, szombat
 
  Füstölt húsos quiche karfiollal

Hozzávalók

25 dkg liszt

12,5 dkg vaj + a formához
1 db tojás
1 fej karfiol
1 db póréhagyma
25 dkg füstölt tarja
2 ek olaj
2 dl tejföl
1 dl tejszín
3 db tojás
frissen őrölt bors
10 dkg sajt
szárazbab a vaksütéshez

Elkészítés

A lisztet összedolgozzuk 1 csipet sóval, a vajjal és a tojással. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. A megtisztított pórét felkarikázzuk, a füstölt húst felkockázzuk, majd együtt megpirítjuk a felforrósított olajon.
Kivajazunk egy lepényformát. A tésztát kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Ráhelyezünk alufóliát, majd megszórjuk szárazbabbal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig vakon sütjük. Kivesszük, eltávolítjuk a babot és a fóliát.
A karfiolos-pórés-füstölt húsos keveréket elosztjuk az elősütött tésztán. A tejszínt a tojással habosra keverjük, majd a tésztára locsoljuk. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokon 40-45 percig sütjük.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Palacsinta gombás-csirkemájas raguval
  2018-08-27 00:52:56, hétfő
 
  Palacsinta gombás-csirkemájas raguval

Hozzávalók

20 dkg liszt
2 db tojás (nagy)
1 mk só
2-3 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)
Gombás-csirkemájas ragu hozzávalói:
25 dkg gomba
5 db csirkemáj
1 db lila hagyma
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj

őrölt színes bors
majoránna
csipet szerecsendió
Kapormártás hozzávalói:
1 csokor kapor
1/2 citrom leve
1 tk cukor
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1 púpozott tk liszt
3-4 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors


Elkészítés

A tojásokat egy tálban felütjük, megsózzuk, hozzákeverünk 2 dl szénsavas ásványvizet, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük.
Hozzákeverjük az olajat, és egy fél órát állni hagyjuk, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez, végül, enyhén olajozott palacsintasütőben, kisütjük a palacsintákat, majd melegen tartjuk.
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A csirkemájat alaposan megmossuk, kisebb kockákra vágyjuk. A lila hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk szerecsendióval és majoránnával, majd résnyire lefedve kb. 10 percig pároljuk.
Amikor a gomba megpárolódott, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemájat, és pár percig sütjük, arra figyelve, hogy a máj nehogy túlsüljön. Ezután az előzőleg megsütött palacsintákat töltsük meg a gombás-májas raguval. A kaprot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és pár percig pároljuk. (Én fedővel résnyire lefedtem, közben többször átkevertem, és úgy pároltam.) Megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjunk a citromlevet, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik a mártás. (Közben kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsünk utána.)
Tálaláskor helyezzük tányérra a megtöltött palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.





Megjegyzés

A sós, gombás-csirkemájas raguval töltött palacsintához remekül illik a kapormártás. Tálalhatjuk előételként, de főételként is megállja a helyét.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sonkás mini pite
  2018-08-21 01:01:58, kedd
 
  Sonkás mini pite

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg vaj
1 tk só
3-4 ek víz
A töltelékhez:
1 db lila hagyma
3 db tojás
reszelt sajt
4 ek krém sajt
10 dkg szeletelt pulykamell sonka

bors


Elkészítés

A lisztet a sóval és a vajjal összekeverjük, míg morzsás nem lesz. Kézzel továbbgyúrjuk, miközben kanalanként adagoljuk a keverékhez a vizet, amíg összeáll tésztává. Gombócot formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Egy keverőtálban felverjük a tojásokat, és összekeverjük a krémsajttal és a reszelt sajttal, sóval, borssal ízesítsük. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, megfelelő méretű darabokra vágjuk, majd a kivajazott mini tortaformákba tesszük.
Mindegyik tésztakosárkába egy sonkaszeletet hajtogatunk, körberakjuk a felszeletelt hagymával,majd feltöltjük a sajtos-tojásos masszával.Előmelegített, 190fokos sütőben addig sütjük, amíg piros nem lesz.





Megjegyzés

Recept és fotó: Gallicoop
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Kolbászos tészta
  2018-08-13 23:44:53, hétfő
 
  Kolbászos tészta

Hozzávalók

1 ek olívaolaj
1 pár sütni való kolbász
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db piros kaliforniai paprika

bors
40 dkg darabolt paradicsom-konzerv
40 dkg spagetti tészta
bazsalikomlevél
reszelt parmezán

Elkészítés

Felforrósítjuk az olívaolajat, és aranyszínűre pirítjuk benne a kolbászokat. Azután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon4-5 percig pirítjuk a meghámozott, felkarikázott lila hagymát. Akkor jó, ha kissé karamellizálódik.
Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát a kimagozott, felkockázott paprikával együtt, és együtt további 2-3 percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a keveréket, majd beleforgatjuk a darabolt paradicsomot a levével együtt. Ezután közepes lángon8-10 percig főzzük a ragut.
Közben kifőzzük a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük.
A sült kolbászokat felkarikázzuk, és a paradicsomos mártásba forgatjuk. Végül a tésztára halmozzuk. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá némi reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
A legegyszerűbb mac and cheese
  2018-07-31 23:17:37, kedd
 
  A legegyszerűbb mac and cheese

Hozzávalók

1,3 liter tej
50 dkg szarvacska tészta
10 dkg vaj
20 dkg cheddar sajt
10 dkg füstölt sajt

bors

Elkészítés

A tejet egy magasabb falú serpenyőbe öntjük és felmelegítjük. Beleöntjük a tésztát és folyamatos keverés mellett fogkeményre főzzük. Ha beszívta a tészta a tejet, de még nagyon keménynek találjuk, akkor öntsünk még hozzá. A tészta akkor jó, ha fogkemény és kicsit krémes.
Ha a tészta megfőtt, akkor rászórjuk a vajat és a reszelt sajtokat. Sózzuk, borsozzuk és addig keverjük míg a sajt el nem olvad benne.





Videó! Így készítheted el pillanatok alatt a Mac and cheese-t!
Link

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sajtos-sonkás tészta sütve
  2018-07-25 00:36:46, szerda
 
  Sajtos-sonkás tészta sütve

Hozzávalók

50 dkg tészta (csavart, penne, spagetti)
15 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
olaj
1 tk pirospaprika
30 dkg sonka
bors
oregánó
20 dkg sajt

Elkészítés

A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bacont apró kockára vágjuk, kisütjük és félre tesszük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, felöntjük 1 dl vízzel és puhára főzzük. Ízesíthetjük borssal, oregánóval.
Ha megfőtt a sonka, akkor a tésztát összekeverjük a szaftos raguval és hozzákeverjük a bacont is.
Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk és elterítjük benne a tésztát. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/105 oldal   Bejegyzések száma: 1048 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 2201 db bejegyzés
Összes: 32246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 24420
  • e Hónap: 66103
  • e Év: 1464803
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.