Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/103 oldal   Bejegyzések száma: 1026 
Töltött lángos (füstölt sajttal és sonkával)
  2018-06-20 23:37:30, szerda
 
  Töltött lángos (füstölt sajttal és sonkával)

Hozzávalók

2 dkg élesztő
1 dl tej
1/2 tk cukor
42 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
1 doboz kefir
1 db tojás
1 tk só (csapott)
12 dkg füstölt sajt
12 dkg prágai sonka
olaj (sütéshez)


Elkészítés

Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, és megszórjuk a cukorral. Hagyjuk, hogy felfusson, majd egy nagyobb keverőtálba öntjük, és dagasztókaros robotgéppel összedolgozzuk a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással és a sóval. Ha már szép ruganyos a tészta, fóliával lefedjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Miután a tészta a hűtőben megkelt, lisztezett munkafelületen golflabda nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra kinyújtjuk. A közepére szórunk a felkockázott sajtból és a vékony csíkokra vágott sonkából, majd félbehajtjuk, és a széleit gondosan összenyomkodjuk.
Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és frissen, melegen kínáljuk.





Megjegyzés

A 2 óra pihentetés a minimum, de a frissen begyúrt tészta akár 4-5 napig is eltartható a hűtőben!

Snidlinges tejfölt adhatunk mellé mártogatósnak.

Fotó: Tóth András, Stylist: Filep Kata
MME

Forrás: Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tojásos nokedli kolbásszal és medvehagymával
  2018-06-06 23:50:25, szerda
 
  Tojásos nokedli kolbásszal és medvehagymával

Hozzávalók

1 csomag galuska
6 db tojás
15 dkg parasztkolbász
5 dkg füstölt szalonna
3 szál újhagyma
5-6 levél medvehagyma

bors
A káposztasalátához:
1 fej káposzta
ecet

bors
cukor
őrölt kömény


Elkészítés

A szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kolbászt és az egészet összeforgatva, néhányszor megkeverve, hagyjuk egy kicsit pirulni. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, a tojásokat egyenként felütjük, és hozzáadjuk. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a tojás alja pirulni kezd, hozzákeverjük a kifőtt galuskát (nokedlit) és jó alaposan összekeverjük. Addig sütjük, míg a tojás rásül a galuskára, ekkor megszórjuk apróra vágott medvehagymával és tálaljuk.
A káposztasalátához a káposztát, miután a külső leveleitől megszabadítjuk, alaposan átöblítjük, negyedeljük, majd vékony szeletekre gyaluljuk. Megsózzuk, és kézzel megtördeljük, hogy a rostjai megpuhuljanak, majd meghintjük őrölt köménnyel és frissen őrölt borssal. Egy kancsóban elkészítjük hozzá a levet a cukorból, az ecetből és hideg vízből ízlés, majd felöntjük vele a káposztát addig, hogy ellepje. Jól összekeverjük és a hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei.





Megjegyzés

Ez az étel a tojásos nokedli turbósított változata. Káposzta helyett, friss salátával is tökéletes.
veruss74

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Dupla sajtos bolognai lasagne
  2018-06-03 00:54:03, vasárnap
 
  Dupla sajtos bolognai lasagne

Hozzávalók

20 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sárgarépa
15 dkg szárzeller
1 nagy doboz hámozott paradicsom (800 g)
4 ek olívaolaj
1 dkg vaj + formához
50 dkg vegyes darált hús

bors
1 tk paradicsompüré
2 dl száraz vörösbor
1 db babérlevél
12 db lasagnelap
A besamelhez:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
7 dl tej

10 dkg finomra reszelt kemény sajt (parmezán típusú)
12,5 dkg mozzarella

Elkészítés

A megtisztított hagymát, fokhagymát, sárgarépát és szárzellert apróra kockázzuk. A hámozott paradicsomot lecsepegtetjük, levét felfogjuk.
Az olívaolajat az 1 ek vajjal együtt lábosban felforrósítjuk, és közepes tűzön megdinszteljük rajta a hagymákat kb. 3 perc alatt. A sárgarépával és a szárzellerrel együtt tovább pároljuk 4-5 percig, majd hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve pirítjuk 3-4 percig. Megsózzuk, megborsozzuk, belevegyítjük a paradicsompürét, és összemelegítjük fél perc alatt. Ezután felöntjük a vörösborral, és a keletkezett levet elfőzzük. Végül hozzákeverjük a kissé szétnyomkodott hámozott paradicsomot a felfogott lével, valamint a babérlevéllel együtt, és fedő nélkül sűrűre főzzük kb. 1 óra 20 perc alatt. Megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevelet kiszedjük.
A besamelhez a vajat lábosban felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük a tejjel, és gyenge tűzön fedő nélkül, gyakran átkeverve főzzük 20-25 percig. Végül megsózzuk, és felolvasztunk benne 5 dkg reszelt sajtot.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a mozzarellát apróra daraboljuk, és egy kb. 23 x 28 cm-es, kivajazott felfújtformát vagy tűzálló tálat az alján megkenünk besamellel. A lasagnelapokat 4 dkg reszelt sajttal, a mozzarellával és a bolognai mártással váltogatva a tálba rétegezzük, majd az egészet meglocsoljuk a maradék besamellel, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen sütjük 15-20 percig. Végül a lasagnét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és ropogós aranybarna kérget sütünk rá további kb. 15 perc alatt. Rövid pihentetés után, melegen tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Cukkinis-gombás egy-tál tészta
  2018-05-31 23:29:16, csütörtök
 
  Cukkinis-gombás egy-tál tészta

Hozzávalók

20 dkg mirelit zöldborsó
20 dkg gomba
1 db cukkini
2 db húsleves kocka
50 dkg spagetti
2 ág kakukkfű
100 ml cukrozatlan hab-tejszín
4 dkg reszelt parmezán

bors

Elkészítés

A borsót hagyjuk felengedni. A gombát gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi darabokra. A cukkinit öblítsük le, vágjuk hosszában négy részre és szeleteljük fel.
Forraljunk fel 1 l vizet a húsleves kockákkal, majd tegyük bele a spagettit. Ha újra forrni kezd, adjuk hozzá az előkészített gombát és cukkinit, majd ismét forraljuk fel az egészet. Végül keverjük a zöldséges tésztához a borsót és a megmosott kakukkfüvet, majd főzzük az ételt a tészta csomagolásán megadott ideig.
Gazdagítsuk a tésztafazekat a tejszínnel, és ízlés szerint sózzuk meg. Halmozzuk tányérokra és hintsük meg frissen őrölt borssal, valamint a reszelt parmezánnal.





ÍGY KÉSZÍTHETED EL A CUKKINIS-GOMBÁS EGY-TÁL TÉSZTÁT!
Link
Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Thai pirított tészta grillezett padlizsánnal
  2018-05-26 23:53:11, szombat
 
  Thai pirított tészta grillezett padlizsánnal

Hozzávalók

250 g rizstészta
1 ek szezámolaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
1/2 marék friss bazsalikom felaprítva
2 ek szezámmag
A padlizsánhoz:
1 db padlizsán
1/2 csésze rizs- vagy fehérborecet
2 ek szójaszósz
2 ek szezámolaj
1 ek agaveszirup
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A tésztát feltesszük főni. A padlizsánhoz páclevet készítünk: az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát.
A padlizsánt kb. 1,5 cm vastag karikákra vágjuk, majd húsz percre a páclébe tesszük.
Egy serpenyőben szezámolajat hevítünk, és mikor kellően forró, hozzáadjuk a megfőtt, lecsepegtetett tésztát. Ráöntjük az ecetet, a bazsalikomot, és a szezámmagot, majd összeforgatjuk.
A padlizsánt forró grillserpenyőbe helyezzük, majd mindkét felén 4-4 percig sütjük. Felszeleteljük, a tésztához adjuk, majd végezetül meglocsoljuk a páclé kb. 2/3-ával.





KIRSCH ANDRÁS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Házi Gundel palacsinta
  2018-05-23 23:52:03, szerda
 
  Házi Gundel palacsinta

Hozzávalók

A palacsintához:
4 dl tej
30 dkg liszt
1 dl szódavíz
2 tojás
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál cukor
Diótöltelékhez:
25 dkg darált dió
12 dkg cukor
2 dl tej
2 dkg mazsola
2 evőkanál rum/rumaroma
fél citrom reszelt héja
Csokiöntethez:
10 dkg étcsoki
2 dkg kakaópor
2 tojássárga
3 dl tej
2 dkg liszt
1 ek rum


Elkészítés

A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát sütök. A töltelékhez felforralom a tejet a cukorral és a citromhéjjal, leveszem a tűzről, majd belekeverem a diót, a mazsolát és a rumot is.

Az öntethez a tojássárgáját, a lisztet és az 1 dl tejet simára keverem, majd felforrósítom a maradék tejet, a kakaóport és az apróra tört csokit. Óvatosan, vékony sugárban hozzáöntöm a tojásos masszát, majd folyamatos keverés mellett, lassú tűzön besűrítem. Nem kell felforralni! Végül adok hozzá 1-2 kanál rumot, vagy rumaromát.

A palacsintákat megtöltöm a diós krémmel, négybe hajtom, és leöntöm csokiszósszal. Porcukorral díszítem.





kovacsagi58

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tojásos nokedli ecetes salátával - Mindmegette Villámverseny
  2018-05-22 23:48:23, kedd
 
  Tojásos nokedli ecetes salátával - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

30 dkg liszt
1 db tojás
víz

2 evőkanál zsír
4 db tojás
1 fej saláta
ecet
cukor

víz

Elkészítés

A lisztet megsózom, hozzáütöm a tojást és vízzel nokedlitésztát keverek belőle, forró vízbe szaggatom.
Egy teflon lábasba felolvasztom a zsírt, rászedem a nokedlit, ráöntöm a kicsit megsózott, elkevert tojásokat, és fakanállal kezdem keverni.
Amikor már mindenhol bevonta a tésztát, kicsit rásült, akkor jó is. A salátát hagyományos módon, kevés ecettel, cukorral, pici sóval készült lével öntöm le.





kovacsagi58

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Gundel palacsinta
  2018-05-22 23:46:16, kedd
 
  Gundel palacsinta

Hozzávalók

A palacsintatésztához:
30 dkg liszt
3 db tojás
2 ek étolaj (+ a sütéshez)
1 ek cukor
1 csipet só
4 dl tej
1 dl szódavíz
A diótöltelékhez:
2 dl tej
10 dkg cukor
1/2 db citrom (reszelt héja)
25 dkg darált dió
2 ek mazsola
1 ek rum
A csokoládéöntethez:
3 db tojássárgája
2 dkg liszt
3 dl tej
1 ek kakaópor
15 dkg étcsokoládé
1 ek rum
A tálaláshoz:
tejszínhab


Elkészítés

Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd étolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 db palacsintát sütünk a szokásos módon.
A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot. Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük (nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás!). Végül rummal ízesítjük.
Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután feltekerjük vagy félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást. Forró csokoládéöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.





Megjegyzés

Nagyon finom diós töltelékkel készült. Mennyei volt.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Spenótos nokedli II.
  2018-05-18 22:46:52, péntek
 
  Spenótos nokedli II.

Hozzávalók

Hozzávalók:
mélyhűtött spenót
tojás
liszt
olaj
fokhagyma

bors


Elkészítés

Elkészítés: Készítünk egy egyszerű nokedlitésztát, amibe belekeverjük kiolvadt spenótot. Fokhagymát reszelünk bele, ízesítjük sóval és borssal. Forrásban lévő olajos-sós vízbe szaggatjuk, majd a kész nokedlit megforgatjuk fokhagymás olajon.





Megjegyzés

Nagyon gyorsan kész, igazán egyszerű és finom.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Zöldséges-sajtos lasagne
  2018-05-17 23:42:10, csütörtök
 
  Zöldséges-sajtos lasagne

Hozzávalók

25 dkg lasagnelap
2 db sárgarépa
1/4 db zellergumó
1/2 szál póréhagyma
2 db cukkini
3 db húsos paradicsom
1/2 csokor petrezselyem
2 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj + a formához
1,25 dl zöldségleves-alaplé
1 pohár száraz fehérbor
pirospaprika

bors
szerecsendió
1,5 dl tejföl
20 dkg ementáli sajt


Elkészítés

A lasagnelapokat haraphatóan keményre (al dente) előfőzzük. Közben a répát és a zellert durvára reszeljük, a pórét szálasra metéljük, a hosszában félbevágott cukkinit felszeleteljük. A leforrázott paradicsomot a héj lehúzása után felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
A megtisztított hagymát, valamint vöröshagymát apróra kockázzuk, és a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és a petrezselymet, felöntjük az alaplével és a borral, majd paprikával, sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megfűszerezve 12-15 percig pároljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt és szükség esetén utánaízesítjük.
A sajtot lereszeljük. Négy kisebb felfújtforma vagy egy nagyobb tűzálló tál aljára egy kevés zöldséges keveréket terítünk, majd megszórjuk reszelt sajttal és beborítjuk leszűrt, lecsepegtetett lasagnelapokkal. A maradék alapanyagokból folytatjuk a rétegezést úgy, hogy felülre zöldség és sajt kerüljön. Végül a lasagnét 190 fokos sütőben készre sütjük 35-40 perc alatt.





Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress
MME
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Rétegezéskor úgy oszd be a sajtot, hogy legfelülre kicsivel vastagabban tudd szórni.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/103 oldal   Bejegyzések száma: 1026 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 1712 db bejegyzés
Összes: 31757 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3220
  • e Hét: 21047
  • e Hónap: 94306
  • e Év: 956340
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.