Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/94 oldal   Bejegyzések száma: 938 
Metélt tészta gombamártással
  2017-12-09 23:49:56, szombat
 
  Metélt tészta gombamártással

Hozzávalók

20-25 dkg shiitake gomba
1 fej hagyma
3-4 ek napraforgóolaj
4 dl tejszín
25 dkg széles metélt

bors
petrezselyem (a díszítéshez)


Elkészítés

A gombát letisztogatjuk és apróra daraboljuk. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és a serpenyőben felhevített olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Végül a mártást megsózzuk, megborsozzuk.
A metéltet a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tésztát tányérokra halmozzuk, és rámerjük a mártást. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.





Megjegyzés

A tejszínt kókusztejjel, tönköly- vagy zabtejszínnel helyettesítheted. Tetszés szerint csili- vagy curryporral is fűszerezheted.
MME

Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Karamellás-almás kelt csigák
  2017-12-09 23:47:17, szombat
 
  Karamellás-almás kelt csigák

Hozzávalók

A tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojássárgája
8 dkg cukor
2 dl tej
5 dkg vaj
2 dkg élesztő
1 csipet só
A fahéjas almatöltelékhez:
2 db közepes alma
3 dkg cukor
3 dkg mazsola
3 dkg vaj
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A karamell bevonathoz:
5 dkg cukor
4,5 dkg vaj
0,5 dl tejszín
1 tk vanília kivonat
1 csipet szódabikarbóna


Elkészítés

Egy 12 db-os muffin sütőformát, ecset segítségével, vagy az ujjunkkal kiolajozunk, és kiszórunk liszttel. A tésztához egy kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt egy közepesen lágy tésztát gyúrunk. Amikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat, és addig dagasztjuk - géppel, vagy kézzel -, amíg fényes, hólyagos tésztát kapunk. Ekkor enyhén meglisztezzük a tetejét és egy tiszta konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a fahéjas almatölteléket. Ehhez az almákat megtisztítjuk, apróbb kockára vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe tesszük a vajat, majd az almát és a leöblített mazsolát megpároljuk rajta, egy kevés cukorral, majd a tűzről levéve hozzákeverjük az őrölt fahéjat és hagyjuk hűlni.
A tésztát, miután megkelt, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk és elosztjuk rajta az almatölteléket, majd feltekerjük, mint a bejglit. 12 részre vágjuk, és a tekercseket egyenként muffinformába helyezzük, és még 15-20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
A karamell bevonathoz egy serpenyőben barnára sütjük a cukrot, majd hozzákeverjük a vajat, apránként a tejszínt és a vaníliát. Folyamatosan kevergetjük, és amikor teljesen simává válik a karamell, hozzáadunk egy csipetnyi szódabikarbónát, amitől egy pillanatra felhabosodik, majd újra kisimul.





Mikor megsültek, kivesszük a csigákat a formából, egy tálra rendezzük és meglocsoljuk őket a karamellmázzal, majd hagyjuk kihűlni.





Tálaláskor egy kevés tejszínhabot kínáljunk hozzá, azzal még finomabb!





Megjegyzés

Ezekre a karamellás mázzal locsolt, belül puha és szaftos, fahéjas almadarabokkal és édes mazsola szemekkel bélelt kelt csigákhoz, nem is nagyon lehet mit hozzáfűzni. El kell őket készíteni és csak élvezni minden egyes falatot. Már a látványuktól is összefut szánkban a nyál. Hát még az íze, az valami csodás! Javaslom mindenkinek, hogy süsse meg őket és tapasztalja meg ezt a csodát. Nálunk nagy kedvenc lett.
veruss74

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Egyszerű vargabéles
  2017-12-08 23:16:50, péntek
 
  Egyszerű vargabéles

Hozzávalók

1 csomag rétes lap (10 lapos)
15 dkg cérnametélt
1 kg túró
3 dl tejföl
5 db tojás
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
0,5 dl olaj
15 dkg mazsola
1 db citrom
A béles tetejére:
4 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés

A tésztát forró, enyhén sós vízbe kifőzzük. Ha elkészült leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és félretesszük.
A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük egy nagyobb tálban, majd vaníliás cukrot is belekeverjük. Beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát, tejfölt, majd a túrót, mazsolát, a reszelt citrom héját, végül az olajat.
Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot is és lazán összeforgatjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze. A tepsit vékonyan kivajazzuk és egymásra terítünk fedésben 5 réteslapot, amiket vékonyan lekenünk olajjal.
Rárakjuk a túrótölteléket és befedjük a maradék réteslappal. Az utolsó réteg réteslapot is vékonyan megolajozzuk és a tejfölben elkevert vaníliás cukorral jó alaposan megkenjük. Előmelegített 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva melegen vagy langyosan tálaljuk.





Megjegyzés

Izlés szerint lehet bele több mazsolát rakni.
TinkaPrinzessin

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Fokhagymás-cukkinis spagetti
  2017-11-29 21:47:41, szerda
 
  Fokhagymás-cukkinis spagetti

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
3 zsenge cukkini
3 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
csipet bazsalikom (vagy ha van, friss)
4 kanál olívaolaj



Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát 2 kanál olívaolajon (serpenyőben) megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a reszelt fokhagymát és sózzuk.

Amikor összepirultak, rátesszük a bazsalikomot, s pár perc után félretesszük. A cukkinit vékony karikára vágjuk, és forró olajban pirosra sütjük úgy, hogy roppanós maradjon.

Ha kész, enyhén sózzuk, és összekeverjük a hagymás, fokhagymás paradicsommal, amit a kifőtt spagettire öntünk.

Lehet hozzá adni reszelt sajtot is.





Megjegyzés

Ha valaki még tartalmasabban szeretné
elkészíteni, akkor vékony csíkokra vágott párolt csirkemellet is adhatunk hozzá. De enélkül is finom, tartalmas étel.

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Meggyes serpenyős palacsinta
  2017-11-29 21:42:12, szerda
 
  Meggyes serpenyős palacsinta

Hozzávalók

30 dkg meggy
2 db tojás
1 db tojássárgája
1,5 dl tejszín
1 dl tej
6 dkg kristálycukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj
1 tk vaníliakivonat
1 csipet só
fahéjas porcukor a tálaláshoz


Elkészítés

A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a csipet sóval, hozzászitáljuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, valamint a vaníliát, majd kézi habverővel összedolgozzuk, hogy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapjunk.
Kivajazunk egy olyan serpenyőt, aminek a nyele is fémből van, beleszórjuk bele a kimagozott meggyet, majd ráöntjük a sűrű masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz, és nem remeg a közepe.

Langyosan fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Ricottás cannelloni édesen
  2017-11-28 22:57:23, kedd
 
  Ricottás cannelloni édesen

Hozzávalók

25 dkg ricotta
12,5 dkg cukor
2 tk őrölt fahéj
2 ek darált dió
2 db tojás
1 db alma (kb. 25 dkg)
6 db cannelloni
vaj a formához
5 dkg marcipánmassza
2 dl tej

Elkészítés

A ricottát összekeverjük 5 dkg cukorral, a dióval és 1 db tojással. A meghámozott és negyedelt almát a magház eltávolítása után nagyon apróra kockázzuk, majd a ricottás masszába forgatjuk.
A ricottás masszát habzsákból a cannellonikba nyomjuk. A megtöltött cannellonikat kivajazott alufólia tálcába vagy sütőtálba fektetjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A finomra reszelt marcipánt krémesre keverjük a tejjel, valamint a maradék tojással és cukorral. A cannellonikat meglocsoljuk a marcipános szósszal, és letakarjuk alufóliával. Az előmelegített sütőben alulról a 2. sínen sütjük 25 percig, végül a fólia levétele után további kb. 15 percig.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Füstölt sajtos töltött szalonnás burgonyaszendvics
  2017-11-25 23:51:59, szombat
 
  Füstölt sajtos töltött szalonnás burgonyaszendvics

Hozzávalók:
burgonya
szeletelt bacon
füstölt sajt
friss rozmaring és kakukkfű
őrölt bors


Elkészítés: A burgonyákat héjastul megmossuk, fazékba tesszük, és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk. Amikor kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk, óvatosan, nehogy szétessen. Minden szeletet sózunk, borsozunk ízlés szerint, és megszórjuk rozmaringgal. Minden alsó darabra egy vastagabb szelet sajtot ültetünk, befedjük a középső szelet krumplival, újabb füstölt sajt következik, majd a burgonya teteje. Ha összeállt a szendvicsünk, körbetekerjük a szalonnával, és fogpiszkálóval megtűzzük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott kakukkfű kétharmadával, és kivajazott tűzálló tálra ültetjük őket. Mellészórjuk a megmaradt kakukkfüvet, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Eredeti pásztortarhonya
  2017-11-23 23:03:41, csütörtök
 
  Eredeti pásztortarhonya

Hozzávalók

4 ek napraforgó olaj
1 fej vöröshagyma
20 dkg tarhonya
15 dkg füstölt száraz
1 db zöldpaprika (közepes)
1 db paradicsom (közepes)
1 ek fűszerpaprika
4 db burgonya (közepes)

őrölt bors


Elkészítés

Egy serpenyőben olajat hevítünk, amin megfonnyasztjuk az apróra felkockázott vöröshagymát.
Hozzászórjuk a tarhonyát és a karikára vágott kolbászt - kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró kockákra felvágott paprikát és paradicsomot és 1-2 percig kevergetjük.
Pirospaprikával meghintjük. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és annyi vízzel öntjük fel, hogy a folyadék 2 ujjnyira ellepje azt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Lefedve puhára főzzük. Ha szükséges pótoljuk időközben az elfőtt folyadékot.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmgette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Banános-nutellás rakott palacsinta
  2017-11-22 23:32:07, szerda
 
  Banános-nutellás rakott palacsinta

Hozzávalók

A palacsintához:
1 db banán
3 dl tej
20 dkg liszt
1 mk só
1/2 ek sütőpor
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
banán
Nutella
juharszirup
pekándió


Elkészítés

A banánt a tejjel összeturmixoljuk. A lisztet a sóval, a cukorral és a sütőporral összeszitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a banános tejet és az olvasztott vajat, majd simára keverjük.
A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd a masszából kisebb adagokat halmozunk bele, és alacsony lángon megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.
Mindegyik palacsintát megkenjük Nutellával, és néhány karika banánt teszünk rá. Így rétegezünk 5-5 db-ot. A tetejére juharszirupot locsolunk, és megszórjuk durvára vágott pekándióval.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bolognai spagetti alaprecept
  2017-11-21 23:26:25, kedd
 
  Bolognai spagetti alaprecept

Hozzávalók

1 közepes fej hagyma
1 db sárgarépa
1 db szárzeller
10 dkg pancetta
3 ek olívaolaj
5 dkg vaj
50 dkg darált marhahús
2 dl vörösbor
5 dkg sűrített paradicsom
2 dl húsleves alaplé

bors
1 dl zsíros tej
50 dkg spagetti tészta

Elkészítés

Egy aprítógép segítségével püré állagúra turmixoljuk a hagymát, a répát és a zellert, majd a zöldségeket egy külön tálba szedve ledaráljuk a pancettát is.
Az olajat és a vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd erős tűzön kb. 10 percig pároljuk a pürésített zöldségeket.
Hozzáadjuk a zöldségekhez a szalonnát és a marhahúst is, lepirítjuk, majd kb. 30 percig pároljuk.
Hozzáöntjük a bort, 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az alaplevet is. Megsózzuk, megborsozzuk, majd további 30 percen keresztül főzzük. Végül apránként belekeverjük a tejet.
A spagetti tésztát sós vízben al dentére főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd ráhalmozzuk a ragut és tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/94 oldal   Bejegyzések száma: 938 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 4166 db bejegyzés
Összes: 29825 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3568
  • e Hét: 12937
  • e Hónap: 57753
  • e Év: 1473898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.