Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/93 oldal   Bejegyzések száma: 920 
Császármorzsa grízzel
  2017-10-10 22:26:30, kedd
 
  Császármorzsa grízzel

Hozzávalók

50 dkg búzadara
2 db tojás
3 dl tej
2 db tojás
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor

1 db citrom
napraforgóolaj
lekvár

Elkészítés

A búzadarát egy nagy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojást, a cukrokat, a sót és a citrom reszelt héját. Hozzákeverjük a tejet, hogy híg tejbegríz állagú legyen, hagyjuk pihenni egy fél órát.
Serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy az egész alját ellepje, majd felhevítjük és beleöntjük a grízes masszát.
Kis lángon időnként átkeverjük, míg a morzsa szét nem esik és aranyszínű nem lesz. Nem gond, ha itt-ott kicsit odapirul.Lekvárral és cukorral tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Pulykamelles avokádós fusilli
  2017-10-07 23:46:53, szombat
 
  Pulykamelles avokádós fusilli

Hozzávalók

40 dkg Gallicoop pulykamell
40 dkg fusilli tészta
1 db citrom reszelt héja és leve
2 gerezd fokhagyma
1 db avokádó
1 marék petrezselyem

bors
olívaolaj

Elkészítés

A tésztát bő vízben kifőzzük, olajjal meglocsoljuk, átkeverjük, félretesszük.
A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk, sóval, borssal meghintjük, és forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára sütjük, miközben hozzáadjuk az áttört fokhagymát is.
A tésztát serpenyőbe tesszük, a citrom reszelt héját és levét hozzáadjuk, jól összekeverjük a felkockázott avokádóval és a pulykahússal. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Hortobágyi húsos palacsinta sajttal
  2017-10-06 21:54:21, péntek
 
  Hortobágyi húsos palacsinta sajttal

Hozzávalók

A töltelékhez:
1 kg darált hús (sertéslapocka)
1 fej vöröshagyma
olaj
3-4 ek liszt
45 dkg tejföl
30 dkg sajt
őrölt fűszerpaprika
őrölt bors (ízlés szerint)

ételízesítő (ízlés szerint)
A palacsintához:
20 dkg liszt (1 púpos evőkanál = 2 dkg)
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj

Elkészítés

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetve kicsit megpirítjuk, majd bő vízzel felöntjük, és beletesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb. 1 órát főzzük, de ügyeljünk arra, hogy jó sok szaftja maradjon.
Amíg fő a pörkölt, szokásos módon elkészítjük és kisütjük a palacsintákat.
Miután megfőtt a pörkölt, 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból hozzámerünk, csomómentesen összekeverjük, és végül beleöntjük a pörköltbe. Pár percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
A húst leszűrjük, a szaftját félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A palacsinták közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül rákanalazunk egy keveset a leszűrt darált húsból. A palacsinta jobb és a bal oldalát kissé ráhajtjuk a töltelékre, majd alulról, jó szorosan feltekerjük.
Tepsiben szép sorban egymás mellé rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat. Mindegyik palacsinta tetejét meglocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal, majd a tepsit 170 fokos sütőbe tesszük pár percre, hogy a sajt megolvadjon.Tálalás előtt még egyszer locsoljuk meg a szafttal a palacsintákat!





Tündi konyha Tündi konyha

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Karfiolpizza
  2017-10-05 22:34:49, csütörtök
 
  Karfiolpizza

Hozzávalók

1 fej karfiol

oregánó
bazsalikom
2 darab tojás
2 bögre mozzarella (reszelt)
1 bögre parmezán
1 tubus pizzaszósz
20 dkg sonka
1 fej lila hagyma
2 db paradicsom


Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, aprítógéppel összevágjuk, majd mikróba tesszük 4-5 percre és megpároljuk. Egy tiszta konyharuhába öntjük a karfiolt és kinyomkodjuk belőle a levet. (Vigyázat, forró! Nem árt egy kicsit hűlni hagyni!)
Ha kinyomkodtuk a levét, akkor összekeverjük a két tojással, sóval, zöld fűszerekkel, a reszelt mozzarella felével és a parmezánnal.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőformába szétnyomkodjuk a masszát és 180 fokon 20 percig sütjük. Amikor kezd pirulni a teteje kivesszük és elkészítjük a feltétet.
A tetejét megkenjük pizzaszósszal,sonkát, karikára vágott lila hagymát, paradicsomkarikát szórunk teszünk rá és majd a maradék reszelt mozzarellával megszórjuk a tetejét. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.





Megjegyzés

Diétázóknak ajánlott minél zsírszegényebb sajtot használni.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Húsos palacsinta rántva
  2017-10-04 21:53:54, szerda
 
  Húsos palacsinta rántva

Hozzávalók

A palacsintához:
25 dkg liszt
3 db tojás
4 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz
1/2 dl olaj (+ a sütéshez)
1 csipet só
A töltelékhez:
3 ek olaj vagy kacsazsír
1 fej hagyma
60 dkg darált sertéshús

bors
pirospaprika
oreganó
majoránna
A panírhoz:
10 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
5 dl olaj (a sütéshez)


Elkészítés

A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálban simára keverjük, 30 percet pihentetjük, majd egy teflon serpenyőben egyenként kisütjük mindet.
A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával, oregánóval és majorannával. Addig pirítjuk, amíg elfőtte a levét, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, és a szélüket behajtva feltekerjük. A szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk,





majd forró olajban kisütjük.





Megjegyzés

Franciasaláta, kukoricasaláta vagy tartármártás illik hozzá, körete lehet rizs vagy burgonya is.
rolvisa

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Cukkinis-paradicsomos tészta
  2017-10-02 23:13:32, hétfő
 
  Cukkinis-paradicsomos tészta

Hozzávalók

50 dkg fusilli
3 db cukkini (kisebb)
3 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
3 ek olívaolaj
1,5 dl fehérbor
2 db sűrítettparadicsom-konzerv
10 dkg koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem

bors


Elkészítés

A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint megfőzzük. Közben a cukkinit megmossuk,elfelezzük és felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk.
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, megpároljuk rajta a fokhagymát, majd megpirítjuk a cukkini- és gombaszeleteket.
Pár perc múlva hozzáadjuk a hozzáadjuk a fehérbort, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és fedő alatt, lassú tűzön tovább pároljuk.
Kb. 15 perc múlva, amikor a cukkini is levet engedett, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az elfelezett koktélparadicsomot. Összekeverjük, és lassú tűzön kb. 1 percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és friss petrezselyemmel, valamint reszelt sajttal megszórva - vagy anélkül - tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta
  2017-10-02 00:24:52, hétfő
 
  Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta

Hozzávalók

10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
50 dkg csirkemellfilé

édes-nemes paprika
35 dkg penne
0,5 dl tej
0,5 dl cukrozatlan habtejszín
10 dkg mozzarella + a tálaláshoz
1/2 csokor bazsalikom + a tálaláshoz
csilipehely

Elkészítés

Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a lecsepegtetett, felaprított aszalt paradicsomot a meghámozott, átnyomott fokhagymával együtt. Azután kiszedjük, és félretesszük.
Az olívaolajat a serpenyőbe locsoljuk, felhevítjük, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felcsíkozott csirkemellet.Meghintjük egy kevés sóval és 1 csipet pirospaprikával.
A pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint megfőzzük.Félreteszünk kb. 50 ml főzővizet, majd leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.
A húscsíkokhoz keverjük az aszalt paradicsomos keveréket, a tejet, a tejszínt, a felkockázott sajtot, valamint a félretett főzővizet, ezután forgassuk bele a tésztát. Végül a bazsalikom lecsipkedett, felcsíkozott leveleivel és némi csilipehellyel ízesítjük. Forrón, néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Ázsiai tésztás egytálétel
  2017-09-27 23:49:15, szerda
 
  Ázsiai tésztás egytálétel

Hozzávalók

1/2 db pirított nori lap (ázsiai boltból)
2 ek szezámmag
4 db tojás
2 dkg friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
4 szál újhagyma
25 dkg mie tészta (ázsiai boltból)
1 ek napraforgóolaj
6 dl tyúkhúsleves-alaplé
12 db konyhakész garnéla
3 ek szójaszósz
2 ek szezámolaj
12,5 dkg konzerv vörös bab (elhagyható)

Elkészítés

A norilapot ollóval nagyon vékony csíkokra vágjuk. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd hideg vízben hűlni hagyjuk. Közben a megtisztított gyömbért és fokhagymát finomra vágjuk, az újhagyma fehér részét és a leöblített zöldjét külön-külön felkarikázzuk.
A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A fazékban felhevített napraforgóolajon a gyömbért és a fokhagymát 1 percig pirítjuk, majd az alaplével felöntve felforraljuk. Beletesszük a garnélát, és gyenge tűzön főzzük 3 percig. Hozzáadjuk az újhagyma fehér részét, és további 1 percig főzzük. Belekeverjük a szójaszószt és a szezámolajat, majd összemelegítjük a leöblített, lecsepegtetett vörös babbal.
A tojásokat megtisztítjuk és félbevágjuk. A levest tálkákba merjük, és adagonként elosztjuk benne a tésztát. Elrendezzük rajta a félbevágott tojásokat és a garnélát, majd a szezámmaggal, a hagyma zölddel és a norival megszórva tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Cukkinis-gombás egytál tészta
  2017-09-26 23:59:10, kedd
 
  Cukkinis-gombás egytál tészta

Hozzávalók

20 dkg mirelit zöldborsó
20 dkg gomba
1 db cukkini
2 db húsleves kocka
50 dkg spagetti
2 ág kakukkfű
100 ml cukrozatlan habtejszín
4 dkg reszelt parmezán

bors

Elkészítés

A borsót hagyjuk felengedni. A gombát gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi darabokra. A cukkinit öblítsük le, vágjuk hosszában négy részre és szeleteljük fel.
Forraljunk fel 1 l vizet a húsleves kockákkal, majd tegyük bele a spagettit. Ha újra forrni kezd, adjuk hozzá az előkészített gombát és cukkinit, majd ismét forraljuk fel az egészet. Végül keverjük a zöldséges tésztához a borsót és a megmosott kakukkfüvet, majd főzzük az ételt a tészta csomagolásán megadott ideig.
Gazdagítsuk a tésztafazekat a tejszínnel, és ízlés szerint sózzuk meg. Halmozzuk tányérokra és hintsük meg frissen őrölt borssal, valamint a reszelt parmezánnal.





Videó: Link


Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Almás-diós rétes - villámgyorsan!
  2017-09-14 23:12:38, csütörtök
 
  Almás-diós rétes - villámgyorsan!

Hozzávalók

2 db alma
citromlé
2 ek kristálycukor
1/2 tk őrölt fahéj
2 ek zsemlemorzsa
1 csomag konyhakész leveles tészta
10 dkg dióbél
10 dkg aranymazsola
vaj a kenéshez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A meghámozott, kimagozott almákat felkockázzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd összeforgatjuk a cukorral, az őrölt fahéjjal és a zsemlemorzsával.
A kitekert tésztát felvágjuk két, egyforma méretű darabra, és azokra halmozzuk az almás keveréket, a durvára vágott diót, továbbá a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
Feltekerjük a tésztalapokat, majd megkenjük a tetejüket egy kevés, megolvasztott vajjal. Tegyük a réteseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük a 220 fokos sütő középső részében 20 percig. Végül vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a süteményeket, majd felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/93 oldal   Bejegyzések száma: 920 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 3615 db bejegyzés
Összes: 29274 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 853
  • e Hét: 25627
  • e Hónap: 97841
  • e Év: 1208597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.