Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/98 oldal   Bejegyzések száma: 977 
Rakott túros tészta édesen
  2018-02-24 00:57:03, szombat
 
  Rakott túros tészta édesen

Hozzávalók

25 dkg fodros kocka
2 db tojás
25 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
5 dkg vaj
3 ek cukor (2 ek nyírfacukrot, 1 ek kristálycukor)
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
12 dkg mazsola és aszalt vörös áfonya
1 tk zsemlemorzsa
2 csipet só


Elkészítés

A fodros tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a vaj 2/3-ával és a túróval kikeverjük. A mazsolát megmossuk, majd a tésztához adjuk azt is, és alaposan összekeverjük.
Egy kerámia- vagy jénai tálat kikenünk a maradék vajjal, meghintjük a zsemlemorzsával, és beletesszük a túrós masszát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük az egészet, addig, amíg a teteje egy kicsit megpirul. Kissé hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve, felszeletelve tálaljuk.





Megjegyzés

Desszertként vagy önálló fogásként is tálalhatjuk.
Tipp: cukorbetegek nyírfacukrot vagy édesítőszert használjanak, illetve a mazsola adagját csökkentsék. Almakockákat is lehet belevágni.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Diétás pizza
  2018-02-21 23:16:39, szerda
 
  Diétás pizza

Hozzávalók

A tésztához:
1 db karfiol
1 db tojás
10 dkg parmezán
Feltétnek:
10 dkg pizzasajt ( bármilyen sajt a pizza tetejére)
10 db koktélparadicsom
friss bazsalikom
A szószhoz:
1/2 dl olaj
5 dkg finomra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
oregánó
1 doboz paradicsompüré

fekete bors
cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A karfiolt lereszeljük, majd a mikróba tesszük kb. 7-8 percre, hogy jól kiszáradjon, majd hagyjuk kihűlni. Közben összekeverjük a tészta többi hozzávalóját. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a parmezánt, végül a már kihűlt és lereszelt karfiolt.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egyenletesen eloszlatjuk, majd az előmelegített sütőben15 percig sütjük.
A paradicsomos szószhoz , a finomra vágott hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a paradicsompürét, a sót és a borsot. Az egészet lepirítjuk, majd felöntjük egy kis vízzel, és felforraljuk. Ha nagyon savanyú lenne, akkor ízlés szerint cukrozzuk, majd a pizzára kenve, egyenletesen eloszlatjuk.
Megszórjuk sajttal, rátesszük a félbevágott koktélparadicsomokat és a friss bazsalikomot majd további 15 percig sütjük. Melegen tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Indiai lepénykenyér (naan)
  2018-02-20 23:38:49, kedd
 
  Indiai lepénykenyér (naan)

Hozzávalók

12 dkg búzaliszt
12 dkg tönkölyliszt
1 csipet só
1 ek sütőpor
1 ek olívaolaj
1 dl joghurt
5 dkg tisztított vaj (ghí)
tengeri só
1/2 csokor petrezselyem
szezámmag (elhagyható)

Elkészítés

A liszteket nagy tálban elvegyítjük a sütőporral és 1 csipet sóval. Hozzáöntjük az olajat és a joghurtot, majd az ujjainkkal összedolgozzuk. Apránként hozzáadunk kb. 4 ek vizet, közepes keménységű, rugalmas tésztává gyúrjuk, és pihenni hagyjuk 15 percig.
Szárazon felhevítünk egy tapadásmentes serpenyőt. A tésztát 10 egyforma részre osztjuk. A kis gombócokat lisztezett felületen sodrófával kerek lapokká hengereljük, majd egymás után a tűzforró serpenyőbe helyezzük, ahol megemelkednek, és az aljuk barna lesz néhány másodperc alatt. Ekkor megfordítjuk, és a túlságosan puffadtakat pl. lapáttal, bögrével lenyomtatjuk, hogy a másik oldaluk is ropogósan foltosra barnuljon.
A kenyérkék kisütése után a tisztított vajat a serpenyőbe öntjük és addig hevítjük, amíg buborékokat vet. Ezután hűlni hagyjuk, és a habját lyukas lapáttal leszedjük.
A leöblített petrezselymet leszárítjuk, majd a lecsipkedett leveleket finomra vágjuk. Végül a naan kenyereket megkenjük a vajjal, megszórjuk tengeri sóval és a petrezselyemmel, valamint tetszés szerint szezámmaggal.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Amerikai palacsinta (alaprecept)
  2018-02-18 23:48:17, vasárnap
 
  Amerikai palacsinta (alaprecept)

Hozzávalók

40 dkg finomliszt
2 csomag sütőpor
1 tk só
1 ek cukor
6 dl tej
2 db tojás
10 dkg olvasztott margarin
kevés olaj a sütéshez


Elkészítés

A lisztet a sütőporral elvegyítjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejet, a tojást és az olvasztott margarint és csomómentesre keverjük. Sűrű tésztát kapunk.
Merőkanál segítségével a kiolajozott palacsintasütő közepébe teszünk egy kanálnyi tésztát, ami szétfolyik olyan kerekre, amilyenre a tészta engedi. Lassabb tűzön mindkét oldalát megsütjük.
Szirupokkal, mogyorókrémmel vagy lekvárral tálaljuk.









Megjegyzés

Finom és laktató. Megfelel akár reggelinek is.
anita1990

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szaftos fokhagymás tészta
  2018-02-18 23:44:48, vasárnap
 
  Szaftos fokhagymás tészta

Hozzávalók

1 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
5 dl húslevesalaplé
1 dl tej
2 ek vaj
25 dkg spagetti tészta

bors
reszelt parmezán
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

Az olívaolajat felforrósítjuk, és1-2 percig pirítjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymákat. Felöntjük az alaplével és a tejjel, majd hozzáadjuk a vajat, és megolvasztjuk.
A mártásba tesszük a tésztát, megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Azután közepes lángon 18-20 percig főzzük (addig, amíg a tészta megpuhul). Végül hozzákeverünk egy kevés reszelt parmezánt. A finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Zöldséges pirított tészta
  2018-02-17 23:26:16, szombat
 
  Zöldséges pirított tészta

Hozzávalók

50 dkg tojásos tészta
wok olaj
1 üveg zöldségkeverék
3 gerezd fokhagyma

5 ek szójaszósz

Elkészítés

A tésztát csomagoláson található utasítás szerint forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A lecsepegtetett zöldségkeveréket és az áttört fokhagymát wokban a felhevített wok olajon megpirítjuk. Enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a tésztát, és szójaszósszal meglocsolva átpirítjuk, és azonnal tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tejbegrízgombóc
  2018-02-15 22:08:00, csütörtök
 
  Tejbegrízgombóc

Hozzávalók

20 dkg rizsdara
3 ek nádcukor vagy édesítőszer
3 dkg növényi margarin
2 db alma
2 bögre rizstej
0,5 doboz rizstejszín

őrölt fahéj
citromlé

Elkészítés

Egy lábosban felmelegítjük a rizstejet. Hozzáöntjük a rizsdarát, a nádcukrot, a csipet sót, majd fedő alatt puhára főzzük. Hűtőben hűtjük.

Az almát kockára vágjuk, és olvasztott vajon félig megpároljuk. Meglocsoljuk citromlével, cukorral és fahéjjal ízesítjük majd felöntjük rizstejszínnel és forralunk egyet rajta.

Kanál segítségével a kihűlt tejbegrízből gombócokat formázunk és a meleg tejszínes almával tálaljuk.





ÍME A RECEPT VIDEÓN:
Link
Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Búzadarás császármorzsa
  2018-02-10 23:31:06, szombat
 
  Búzadarás császármorzsa

Hozzávalók

3 ek mandula
4 dl tej
12,5 dkg búzadara
2 ek cukor

2 db tojás
3 ek mazsola
2 tk reszelt citromhéj
3 ek vaj
porcukor ( a szóráshoz )
1 üveg almabefőtt

Elkészítés

A mandulát szárazon felhevített serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A tejet felforraljuk. A búzadarát elvegyítjük a cukorral és 1 csipet sóval, kevergetve a forró tejhez adjuk, és a kikapcsolt tűzhelyen duzzadni hagyjuk kb. 5 percig.
Óvatosan egymás után a tejbegrízbe keverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a mandulát, a mazsolát és a citromhéjat.
Palacsintasütőben vagy tapadásmentes bevonatú nagy serpenyőben felforrósítjuk az olvasztott vajat. Ráöntjük a kissé lehűlt grízes masszát, közepes tűzön sütjük 8-10 percig, és közben lapáttal feldaraboljuk. Végül megszórjuk porcukorral, és az almabefőttel kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Dupla sajtos bolognai lasagne
  2018-02-09 23:13:42, péntek
 
  Dupla sajtos bolognai lasagne

Hozzávalók

20 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sárgarépa
15 dkg szárzeller
1 nagy doboz hámozott paradicsom (800 g)
4 ek olívaolaj
1 dkg vaj + formához
50 dkg vegyes darált hús

bors
1 tk paradicsompüré
2 dl száraz vörösbor
1 db babérlevél
12 db lasagnelap
A besamelhez:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
7 dl tej

10 dkg finomra reszelt kemény sajt (parmezán típusú)
12,5 dkg mozzarella

Elkészítés

A megtisztított hagymát, fokhagymát, sárgarépát és szárzellert apróra kockázzuk. A hámozott paradicsomot lecsepegtetjük, levét felfogjuk.
Az olívaolajat az 1 ek vajjal együtt lábosban felforrósítjuk, és közepes tűzön megdinszteljük rajta a hagymákat kb. 3 perc alatt. A sárgarépával és a szárzellerrel együtt tovább pároljuk 4-5 percig, majd hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve pirítjuk 3-4 percig. Megsózzuk, megborsozzuk, belevegyítjük a paradicsompürét, és összemelegítjük fél perc alatt. Ezután felöntjük a vörösborral, és a keletkezett levet elfőzzük. Végül hozzákeverjük a kissé szétnyomkodott hámozott paradicsomot a felfogott lével, valamint a babérlevéllel együtt, és fedő nélkül sűrűre főzzük kb. 1 óra 20 perc alatt. Megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevelet kiszedjük.
A besamelhez a vajat lábosban felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük a tejjel, és gyenge tűzön fedő nélkül, gyakran átkeverve főzzük 20-25 percig. Végül megsózzuk, és felolvasztunk benne 5 dkg reszelt sajtot.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a mozzarellát apróra daraboljuk, és egy kb. 23 x 28 cm-es, kivajazott felfújtformát vagy tűzálló tálat az alján megkenünk besamellel. A lasagnelapokat 4 dkg reszelt sajttal, a mozzarellával és a bolognai mártással váltogatva a tálba rétegezzük, majd az egészet meglocsoljuk a maradék besamellel, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen sütjük 15-20 percig. Végül a lasagnét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és ropogós aranybarna kérget sütünk rá további kb. 15 perc alatt. Rövid pihentetés után, melegen tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Orsótészta póréhagymás szósszal
  2018-02-05 23:19:14, hétfő
 
  Orsótészta póréhagymás szósszal

Hozzávalók

5 dkg vaj
2 dkg durva szemű zsemlemorzsa
2 szál póréhagyma (kb. 75 dkg)
10 ág friss vagy 1,5 tk szárított kakukkfű
15 dkg félkemény sajt (pl. trappista, óvári, edami)
20 dkg spiráltészta (fusilli)

bors
1 dl fehérbor
1,5 dl habtejszín
szerecsendió

Elkészítés

Serpenyőben felolvasztunk 2 dkg vajat, és kevergetve aranybarnára pirítjuk rajta a morzsát. A megtisztított és megmosott póréhagymát kb. 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A leöblített friss kakukkfű levélkéit finomra vágjuk, a sajtot durvára reszeljük.
A serpenyőt a morzsa kiszedése után kitöröljük, és felolvasztjuk benne a maradék 3 dkg vajat. Rádobjuk a pórét és a kakukkfüvet, majd közepes tűzön dinszteljük kb. 5 percig. Fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát a csomagolásán olvasható leírás szerint kifőzzük.
A pórét felöntjük a borral, és közepes tűzön, fedő nélkül kissé sűrűbbre főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk, majd közepes tűzön, fedő nélkül besűrítjük kb. 3 perc alatt. Végül beleforgatjuk a sajt felét, és gyenge tűzön felolvasztjuk. A szószt megsózzuk, megborsozzuk, és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A leszűrt tésztát 1,5 dl főzővízzel együtt a sajtszószhoz adjuk. Jól összeforgatjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és fedő alatt, gyenge tűzön hagyjuk szétolvadni 3-4 perc alatt. A vajas morzsával megszórva tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/98 oldal   Bejegyzések száma: 977 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 302 db bejegyzés
e év: 662 db bejegyzés
Összes: 30705 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 31116
  • e Hónap: 119156
  • e Év: 286728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.