Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Íme az egész divathét legszerencsétlenebb modellje
  2017-10-30 19:47:52, hétfő
 
  Képzelje el, hogy ön egy fiatal férfimodell, aki castingról castingra jár a New York-i divathéten, hogy hátha kap valahol egy lehetőséget. Tegyük fel, hogy a sok megmérettetés után önt ki is választják egy munkára, mondjuk nem a leghíresebb márkák közül az egyikhez, hanem a Parsons egyetem hallgatóinak bemutatójához, de azért ez is egy siker!
Örömében ön büszkén odamegy a helyszínre a divatbemutató előtt pár órával, és akkor megmutatják önnek, hogy majd egy csípőig érő, aranyozott szegélyű bugyiban, valamint egy nagyrészt átlátszó bodyban kell majd vonulnia a nagy nyilvánosság előtt. A szetthez lesz továbbá egy csizma meg egy nyakörvszerű nyaklánc.Ugye, hogy ön is olyan fejet vágna, mint ez a szerencsétlen srác?További rossz hírünk, hogy erről a modellről készült egy kép a színfalak mögött is, hátulról.


Természetesen nem csak ő volt az egész divatbemtutatón, sőt, még csak nem is kizárólag férfiak vonultak, de a Kockahas blogból mindig szigorúan ki szoktuk hagyni a nőket. Mindenesetre a képre kattintva egy csomó srácot megnézhet, és ha van kedve, merenghet azon, hogy a szándékosan trehány és ízléstelen szerkókban tudja-e értékelni a kétségkívül jelen levő játékosságot és kreativitást. Mellesleg ezt a stílust a Gucci tette híressé pár éve, szóval annyira eredetinek azért már nem számít, mert hát láttunk már ezt-azt az esztendők folyamán.


 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
Ahogy a PirosLábos Fesztivált láttam
  2017-10-08 12:14:24, vasárnap
 
  Szigetmonostorra nem tudok jobb szót, mint: bájos. Ezt az arcát a mai csodaszép őszi napon is megmutatta.
A PirosLábos fesztivál keretén belül kinyíltak a porták a Fő utcán, ahol tündéri házak kertjeibe lehetett bekukkantani. Ezt nem hagyhattam ki. Régi vágyam volt már végigbaktatni a falu macskaköves Fő utcáján, amin ezidáig mindig csak átrobogtam a Rosianante Étterem felé.Az egy napos kulturális és kulináris fesztiválunk célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. A Szentendrei-sziget legdélebbi csücskében megbújó falucska macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy átléphessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett az illatos, fűszeres falusi élet.Az udvart a helyi kertbarát kör vette birtokba, amely nemcsak terményekkel érkezett, de a földműveléshez szükséges szerszámokból is kiállított pár szép, öreg, megbízható darabot.Érdekes volt az is, hogy a portán semminek nem volt ára, mindenki annyit fizetett a portékákért, amennyit gondolt, a becsületkasszás modell ezek szerint még működőképes tud lenni.A szigetmonostoriak készültek minden kellékkel (meghívó, virág, gyűrű, zene, smink, fodrász, fotós, stb.), a látogatóknak csak a bátor lépést kell megtenniük.A Könyvudvar könyvturkálóval várta az érdeklődőket, persze, hogy itt is csak adományt fogadtak el a helyi bölcsi javára

Egy Hokkaido sütőtököt választottam, de volt itt Provence-i Muskotály, Nagydobosi, Kanadai Orange tök is. Vettem volna többet, de cipelni így is elég volt a 4 kilós tököt és a sok kellemes emléket magammal haza. Áldás volt a mai napon: időjárás, színek, fények tekintetében.
 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
Majális -------------
  2017-03-06 21:26:29, hétfő
 
  Ragyogó kék ég, színes virágokkal tarkított zöld fű, simogató napsütés, virágillat, madárcsicsergés - a május a szabadság, a kiszabadulás ideje. Piknikezni a szabad ég alatt, pokrócon feküdni a földön, szánkban egy hosszú fűszállal bámulni a bárányfelhőket, elhagyni a megszokásokat, felszabadulni a konvenciók alól, ha csak egy rövid időre is. Hogy aztán újra visszatérjünk, ahogy mondani szokták, a ,,megszokott kerékvágásba", hogy folytatódhasson minden úgy, ahogy korábban, mintha mi sem történt volna - vagy azért mégsem. Szinyei Merse Pál 1873-ban egy olyan művön dolgozott, amelynek Magyarországon semmiféle előzménye nem volt, a nagyközönségnek való bemutatása után pedig több mint húsz évig hatása, következménye sem. Mintha mi sem történt volna. Aztán 1896-ban, amikor a nagyérdemű a millenniumi kiállításon újra megcsodálhatta a festményt, egyértelművé vált, hogy valami mégis csak történt. Hatalmas sikert aratott, elképesztően népszerű lett, tegyük hozzá, joggal, és az alkotás azóta is az egyik, ha nem a legismertebb magyar festmény.
Hogy miért nem fogadta a közönség már az 1870-es években elragadtatással a képet, és miért nem tudta értékelni, az könnyen megmagyarázható a mű akkor még szokatlan témaválasztásával és egyedülálló stílusával.
Ennél sokkal érdekesebb és inkább elgondolkodtató kérdés, hogy milyen körülmények között született a mű. Hogyan jutott egyáltalán Szinyei eszébe ez a téma - akkor, amikor hat évvel a kiegyezés után honfitársai szinte kizárólag történelmi témájú festményeket készítettek. Honnan jöttek a ragyogó, fénnyel telített színek, a kontúr nélküli foltok, a derű, az életöröm, az optimizmus - akkor, amikor a realizmus és az akadémizmus egészen más stílust diktált a XIX. század közepén dolgozó művészeknek?


Sehol egy történelmi hős

A jómódú nemesi családba született Szinyei tíz évvel a Majális megfestése előtt utazott Münchenbe. Négyévi szorgos munkájába telt, hogy bekerüljön annak a Karl von Pilotynak az osztályába, akinél többek között Benczúr Gyula, Székely Bertalan és Wagner Sándor is tanult, és aki nélkül a magyar nemzeti festészet talán meg sem született volna, vagy ha mégis, egészen biztosan másként. A historizmus iránt elkötelezett német mester tetszését sokáig Szinyei egyik képe sem nyerte el, de az 1867-ben festett Akasztott elszállítása című kompozíciója végre meghozta a sikert és a belépés lehetőségét az osztályba. Piloty azonban nem véletlenül volt kora egyik legkiemelkedőbb mestere: kezdettől fogva látta, hogy a történelmi festészet nem Szinyeinek való, szokásától és a hagyományoktól eltérő módon támogatta, hogy Szinyei előre megtervezett kompozíciók nélkül dolgozzon. Münchenben hamarosan ,,vázlatfestőnek" nevezték a fiatal magyar festőtanoncot, aki a nyarakat a család jernyei birtokán töltötte a rokonok, barátok, családtagok szabadba, természeti környezetbe helyezett portréinak a festésével.
 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
Óriási sorokban tolonganak a nyugdíjasok
  2017-03-01 15:55:52, szerda
 
  Március elsején foglalhatják le először a szállásokat azok a nyugdíjasok, akik korábban sikeresen pályáztak a kedvezményes nyaralásra. Száznál is több nyugdíjas állt sorban az Erzsébet-program Podmaniczky utcai ügyfélszolgálati irodájánál szerda reggel. Az 50-60 méter hosszú sorban várakozókat a biztonsági őr csak kisebb csoportokban engedte be az épületbe. Voltak olyanok is, akik inkább hazamentek

A tömeg azért alakult ki, mert március 1-je az első napja annak, hogy a nyugdíjasok kedvezményes szállást foglalhatnak az előszezonban áprilisra és májusra, valamint az utószezonban szeptembertől decemberig. Az érintettek korábban már sikeresen pályáztak a nyaralási lehetőségre, így csak ötezer forintot kellett előre befizetniük. Most már csak az maradt hátra, hogy kiválasszák, hova utaznak.A foglalást interneten is el lehet intézni, a fennakadást azonban az okozza, hogy nem mindenkinek van erre lehetősége.Otthonról egyszerűbb
Szállást foglalni elektronikusan az Erzsébet-program honlapján lehet, az elsősorban termál, illetve gyógyfürdős szállásokhoz igénybe vehető kedvezményes nyaralásokon pihenhetnek a nyugdíjasok. A foglalások jelenlegi szakaszában 2017. március 1. ­- április 30. között , 2017 második, harmadik és negyedik negyedévére lehet szállást foglalni, egyebek közt Gyulára, Hajdúszoboszlóra, Hévízre és Zalakarosra
Megjegyzem én is ma éjféltől reggel fél nyolcig vártam a foglalásra !! de meg van
 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
Dizájnos alkotások tervek
  2017-01-05 16:22:39, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
Szexi és dermesztő:
  2016-03-28 16:20:38, hétfő
 
  felvonultak a rajongók.A WonderCon idén a Los Angeles Convention Centerben zajlott: a rendezvény a képregények, sci-fi filmek, sorozatok híveinek egyik nagy eseménye, ahol találkozhatnak kedvenc színészeikkel, rendezőkkel, készítőkkel, kérdezhetnek tőlük, fotót készíthetnek társaságukban. Neve eredetileg Wonderful World of Comics Convention volt, 1987 és 2002 között például Oakland adott neki otthont, de később is többször költözött


 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
Otthon édes otthon
  2015-10-30 22:11:26, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
National Geographic fotóversenyének képei
  2015-08-02 13:34:58, vasárnap
 
 
 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
Jót mulattam, kötésig csöcsben és pinában
  2015-06-19 21:37:00, péntek
 
 


Klasszul sikerült Nagy Tereskova Kriszta feminista kiállítása, ahol több meztelen nőt látni, mint egy pornókongresszuson, és több komoly műélvezőt, mint a Vatikánban.

A legjobban a megnyitó előtti negyed órát élveztem, amikor bementem, hogy nyugodtan meg tudjam nézni a munkákat. A közönség ugyanis némán, templomi csendben, szinte ájtatos arccal kerigve nézte a műveket. Néha komolyan bólintottak, egyszer-egyszer közelebb hajoltak, hogy elolvassanak egy sort, és úgy ingatták a fejüket, mintha valami matematikai levezetés lenne. Ha az ember nem látta volna, hogy a sorok egy meztelen női test combjára vannak írva - ráadásul egy olyan meztelen női testére, aminek a gazdája ott állt kint a Liget Galéria előtti járdán -, azt hihette volna, hogy statisztikai táblázatokat szögeztek a falra az ismert kiállítóteremben.

Pedig szó sem volt erről. A kiállítás ugyanis jórészt irtó vicces, én egy csomót nevettem rajta. Amikor épp nem hatódtam meg vagy gondolkoztam el, mert az Úgy szeretnék beszélni veled, mint férfi a férfivel néha tényleg vicces, néha igen komoly vagy filozofikus, néha meg megható.


A közönség visszafogott komolysága azért is lepett meg, mert végül is egy ismert provokátor tárlatán voltunk, aki az utóbbi időben sikeresen borította aki a nagyközönség nem kis részét


 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
Tatai Patara
  2015-05-21 18:06:41, csütörtök
 
  Minden egyes népnek különösen fontos a saját történelme, lényegében függetlenül attól, hogy mik is történtek a múltban. Így van ez a mi nemzetünk esetében is, hiszen egyszer fent, egyszer lent voltunk, már ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgokat. Ugyanakkor nem véletlenül ismertetjük meg ezt az iskolásokkal is, hiszem meglehetősen fontos, hogy tudják az elődeink mit meg nem tettek a hazáért, a jövőért, azért, hogy a jelenlegi generációnak meglegyen az, ami jelenleg adott.
Továbbá a jelenlegi generációnak okulás szempontjából is fontos ismernie a történelmet, hiszen így lehet tanulni az esetleges hibákból vagy történtekből, amelyeket elődeink elkövettek. Ez pedig csak a történelem ismerete által lehetséges, hiszen egy-egy jelentős történelmi döntés következményeit meg sem tudjuk tippelni, csupán a történelem tud hiteles választ adni. Napjainkban azonban lehetőségünk van ismerkedni a történelemmel, illetve feleleveníteni a múltat egybekötve egy kis szórakozással. Erről pedig a Tatai Patara gondoskodik, ugyanis május 22-24 között Európa legrangosabb török kori történelmi fesztiválját rendezik meg a Tati vár lábánál. A fesztivál ideje alatt például szemügyre vehetjük az 1957-es történelmi jelentőségű ostromot is.


A hétvégén négy monumentális csatának lehetünk szem és fül tanúi az 1597. évi ostrom emlékére, de a kontraszt kedvéért, a 25. Klapka György Lövészdandár is felvonultat néhányat a legújabb haditechnikai berendezésekből. Emellett múltidéző kiállítás, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és gyönyörű hastáncosok fogadják a kíváncsiskodókat, akik a titkon őrzött hárembe is bepillantást nyernek. A korhű vásári forgatag természetesen nem múlhat el tűzzsonglőrök és mutatványosok, illetve a Nánai Sólymos Vitézek vidám történelmi színi előadásai nélkül. Mindeközben ,,Sarkantyú peng, szoknya lebben" a Borudvarban, ahol közel 400 hazai és felvidéki néptáncos várja táncházzal az érdeklődőket a rangos II. Nemzetközi Néptánctalálkozó keretében.- tudtuk meg a tataipatara.hu oldalról az információt. Ez bizony egy vérbeli történelmi fesztiválnak ígérkezik, amelyet mi különösen kedvelünk több okból is. Az egyik a már említett művelődés, felelevenítés, hiszen így sokkal szórakoztatóbb és maradandóbb, mintha egy könyvből tájékozódnánk. Egy másik ok pedig a hangulat, hiszen ez korántsem mindennapi, már csak a látvány sem

Nem kell aggódniuk a családosoknak sem, hiszen egészen biztosan a gyerekek is élvezni fogják, főleg, hogy kifejezetten nekik is lesz program szervezve, mégpedig a Diák Patara: A Tatai Patara idén nyolcadik alkalommal varázsolja el az idelátogatókat 456 hazai, cseh, szlovák, lengyel, osztrák és olasz hagyományőr, valamint közel ezer további közreműködő egyedülálló összefogásának köszönhetően. A szórakozás és az élményszerű történelmi fejtágítás egyszerre adatik meg a látogatóknak, a gyermekek számára pedig a tanulás egy teljesen új dimenziója nyílik meg. "Aprajafalvában" kézműves foglalkozások, csepűrágók tábora és népi játszótér várja a kicsiket, és az idei évben először a fesztivál kezdetét megelőző napon lesz külön 'Diák Patara', amit kifejezetten iskolások számára találtak ki a szervezők izgalmas és történelmi tanulságokat tartalmazó programokkal. -olvasható a hivatalos oldalukon.
Na de mi is az a Patara? Nos, nem szeretnénk elárulni, viszont, hogy felkeltsük az érdeklődést, annyit megsúgunk, hogy egy különleges hadászati eszköz volt, amely nagyban hozzájárult abban, hogy vissza tudtuk foglalni a várat a törököktől.


Jó szórakozás lesz tavaly is voltam,
 
 
0 komment , kategória:  KULTÚRA >MŰVÉSZET  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2150
  • e Hét: 5040
  • e Hónap: 23127
  • e Év: 23127
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.