Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Vasi meggyes rétes recept
  2017-06-27 16:18:15, kedd
 
  Hozzávalók:
A tésztához (4 rúdhoz):
3 db 175 grammos kefir
3 egész tojás
60 dkg finomliszt (kb)
pici só
A töltelékhez:
1 kg magozott meggy
cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez:
2,5 dl étolaj
25 dkg finomliszt
A tészta lapok kenéséhez:
4 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
4 ek étolaj

Elkészítése:

A tésztához a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi liszttel, hogy rétestészta állagú legyen.

Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.

Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), majd kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.

A meggyet cukorral megszórjuk. Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá, majd lecsepegtetjük.

A tésztákat egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük és meggyel megszórjuk. Feltekerjük, tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük. Amikor szép piros, akkor kész.

Kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk és kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.

Bármilyen töltelékkel nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
szalonnába göngyölt töltött paprika
  2017-06-07 21:06:02, szerda
 
  A szalonnába göngyölt töltött paprika nagyon ötletes főétel! A recept eltér a klasszikustól, paradicsomos szószban főtt töltött paprikától, de a ropogós szalonna és a paprikába töltött sonka, sajt és tojás egyvelege tényleg nagyon finom. Ezzel a trükkel sikerült fiamat rávennem arra, hogy egye meg a töltött paprikát - amit saját elmondása szerint nem szeret. Az ötlet bevált, nem először készítettem a családnak!

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbf riss paprika
12 szeletszalonna
100 g sonka
200 g sajt
1 db tojás sárgája
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanáltejföl

bors
Elkészítés menete

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, félbe vágjuk, az ereket kivágjuk.
A sonkát felkockázzuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a sonkával. Hozzáadjuk a tejfölt, vajat és a tojássárgát. Sózzuk, borsozzuk.
Az így elkészített tölteléket beletöltjük a félbe vágott paprikákba, majd a töltött paprikákat a szalonnával betekerjük. A szalonnás töltött paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
A paprikákat 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Friss salátával vagy sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

topreceptek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Pogi recept
  2017-04-23 20:47:08, vasárnap
 
  1kg liszt, 5o dkg vaj, 50 dkg túró, 35 dkg tejföl, 2 egész tojás, 5 dkg élesztő, 1 púpos ek só, ezt össze gyúrni. Letakarva 1 éjszakát hűtőben pihentetni, reggel 25 perc pihentetésekkel 3 szór hajtogatni, :Tetejét apróra vagdosni, tojással megkenni és sajtot szórni rá, ismét pihentetni úgy 30 percig. Jó étvágyat hozzá  
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Fehérrépa nem csak levesbe!
  2017-03-09 21:11:23, csütörtök
 
  A fehérrépa a klasszikus húslevesből ismerős főként, leginkább azért, mert általában ott is marad a fazék alján. Pedig micsoda finomságokat készíthetsz belőle!

A fehérrépa alig-alig szerepel a konyhában a levest kivéve, pedig erőteljes íze mellett kitűnő rostforrás is. Próbáld ki alábbi receptjeinket!


Fehérrépa krémleves
Hozzávalók
1 l alaplé Maggi Erőleveskockából
5 db fehérrépa
2 db krumpli
1 fej hagyma
10 g vaj (kb. 1 ek)
2 dl tejszín
só, bors
tálaláshoz tökmagolaj, pirított zsemlekocka



Aprítsd fel a hagymát, és párold meg a vajon.
Az üvegesre párolt hagymára tedd rá az apróra kockázott zöldségeket, majd add hozzá az alaplevet.
Főzd puhára a répát és a krumplit, mixerrel pürésítsd őket.
Add a leveshez a tejszínt, majd főzd még pár percig alacsony lángon.
Tálald kiskanál tökmagolajjal és pirított zsemlekockával.

Fehérrépa mártás
Hozzávalók
5 db fehérrépa
2 ek olaj
5 ek tejföl
1 fej vöröshagyma
6 dl alaplé Maggi Erőleveskockából
1 kk cukor
pár csepp citromlé
só, bors

Az olajon párold meg a hagymát, majd add hozzá a vékony karikára vágott répát, kicsit pirítsd meg.
Add hozzá az alaplevet és főzd puhára a répát. Közben add hozzá a cukrot, csepegtess hozzá citromlevet ízlés szerint.
Ha már puha a répa keverd hozzá a tejfölt, és főzd össze.
Tálald natúr húsok mellé.
igyteljesazelet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Almakoch recept
  2017-03-07 15:47:25, kedd
 
  Hozzávalók:
10 felkarikázott kifli
10 alma lereszelve
kb. 8 dl tej
5 ek cukor
2 tojás
1 kis tejföl
10 dkg darált dió
fahéj
szegfűszeg
vaníliás cukor
vaj az edény kikenéséhez

Elkészítése:

A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.

A tejben feloldjuk a cukrot, majd belemártogatjuk a kiflikarikák felét - ez lesz az alsó réteg.

Erre rászórjuk a darált diót. A reszelt almát kinyomkodjuk, és egyenletesen elosztjuk a kiflirétegen, majd ráhelyezzük a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.

A tojásokkal a tejfölt felverjük, hozzákeverjük a megmaradt cukros tejet, és egyenletesen elosztva ráöntjük a kifliszeletekre.

Kb. 30-perc alatt aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk. Egy finom leves utáni kiadós második fogás.

Jó étvágyat kívánok!
recept neked.hu
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Almarózsás pite
  2016-06-13 10:03:03, hétfő
 
  Hozzávalók: 4 személyre
ALMARÓZSÁS PITE TÉSZTÁJÁHOZ
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 kicsi tojás
- 1 csipet só
- 1 nagy marék mazsola
- 1 evőkanál rum
A VANÍLIAKRÉMHEZ
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
A TETEJÉRE
- citromlé
- 4 piros alma
- 2 evőkanál kristálycukor
- fél kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál baracklekvár

ALMARÓZSÁS PITE TÉSZTÁJÁHOZ
Trükk
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 25 perc - Megmossuk a mazsolát, és egy kis rumos vízbe áztatjuk. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, egyesével beledolgozzuk a tojásokat, végül pedig hozzákeverjük a lisztet és a leszűrt mazsolát. Kivajazunk egy kerek piteformát, belesimítjuk a tésztát. 180 fokosra előmelegített sütőben körülbelül tíz perc alatt félig megsütjük.
A VANÍLIAKRÉMHEZ
Sűrű pudingot főzünk a vaníliás pudingporból, a három evőkanál cukorból és a három deci tejből. Hagyjuk kihűlni. Rákenjük a vaníliás krémet a félig sült tésztára.
A TETEJÉRE
Az almát negyedeljük, kivágjuk a magházat, és héjastul hajszálvékony szeletekre vágjuk. Cukros-citromos vízben nagyon rövid ideig főzzük, épp csak hogy könnyebb legyen felcsavarni. Rózsákat tekerünk, és kirakjuk vele a torta tetejét. Meghintjük cukorral és pici fahéjjal. Ismét betoljuk a 180 fokra melegített sütőbe, és körülbelül negyedóra alatt készre sütjük. Még forrón lekenjük felhígított, felmelegített lekvárral
vidék ízei
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Sajtos perec
  2016-06-12 19:22:36, vasárnap
 
  A tésztához:
70 dkg liszt
50 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt
4 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 púpos evőkanál só
A tetejére
1 tojás
20 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec formájú szaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük a tetejét, majd mindegyiket belemártjuk, reszelt sajtba. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
A 10 legjobb étel hideg időben
  2015-11-15 10:44:03, vasárnap
 
 

Hidegben minden meleg étel jóleshet, de melegitoetel_nagypróbáljunk meg nem meleg tésztákat vagy sajttal, tejföllel és zsiradékokkal teli leveseket fogyasztani. Gyűjtésünkben olyan javaslatokat találhat, amelyek tele vannak tápanyagokkal, antoxidánsokkal, immunrendszer-serkentő anyagokkal - és az ízük is szavatolja, hogy itt kell szerepelniük.



Zabpehely

Hideg időben ideális a zabpehely fogyasztása: növényi alapú fehérje és rost jó adagját kapjuk egy tálban, ami ráadásul megálljt is parancsol az éhségünknek. Az ebben található béta-glükán nevű keményítő ráadásul csökkenti a rossz koleszterin szintjet is: napi 3 grammnyi béta-glükán fogyasztása 5-10 százalékkal csökkentheti a koleszterinszintet. A zabpehelyre borított ízesítés extra tápanyagokat juttathat szervezetünkbe.



Forró csokoládé

A forró csokoládé az egyik legjobb dolog, amivel be lehet bújni az ágyba, a kérdés inkább az, hogyan is készítjük el ezt az italt. Hagyományos tejben vagy mandulatejben érdemes elkeverni két kockányi olvasztott fekete csokoládét. A fekete csokoládé jót tesz az egészségnek: az ebben található flavonoid nevű antioxidánsok csökkentik a rák és a szív- és érrendszeri betegségek esélyét.



Feketebab-leves

Hidegben bármilyen leves jól eshet, amiben kömény és chilipaprika van, de ezen ételt kifejezetten a bab teszi finommá és egészségessé: nemcsak vas- és réztartalma miatt (amelynek hatására izmaink több oxigént használnak, immunrendszerünk pedig erősödik), hanem azért is, mert egy adag levesben körülbelül annyi bab van, ami 15-15 grammnyi fehérjéhez és rosthoz juttat minket. A fekete babban ráadásul az állati eredetű fehérjéktől eltérően nincs telített zsír.





Kelbimbó

Akár még egy kezdődő náthát is visszafoghatunk a kelbimbóval, mivel nem csak rosttal és rákmegelőző fitotápanyaggal van tele, hanem C-vitaminnal is, így ha már elkaptunk egy ronda megfázást, annak hosszát jelentősen le tudjuk csökkenteni olyan étrenddel, amelyben a kelbimbó is megtalálható. Kesernyés ízük sokakat elriaszt, de az elkészítésen sok múlik: olívaolajon megpirítva egészen más ízt kapnak!



Sütőtökleves

Gans szerint egy jó adagnyi sütőtöklevesben rengeteg A-vitamin van, ami a szemünknek kifejezetten jót tesz. A sütőtök a benne található béta-karotinnak köszönhetően igen jó antioxidáns és rákmegelőző hatású élelmiszernek tekinthető.



Chili con carne

A chilipaprikák erejét a kapszaicin nevű vegyület adja, amely nem csupán chili-con-carne-500az anyagcserét serkenti, hanem a zsírlerakódást is megakadályozza. A chili con carnéban található babok proteintartalma segít az izomszövet kialakulásában, a paradicsomszósz likopinban gazdag, a hagyma pedig tele van antoxidánsokkal. Ha a húst is kihagyjuk belőle, csak nyerünk - a National Institutes of Health egyik kutatása azt állítja: minél több vörös húst fogyasztunk, annál nagyobb az esélyünk a rák, illetve a szív- és érrendszeri problémák kialakulására.



Dió

A diót az év bármely szakában fogyaszthatjuk, de a sült dió kifejezetten jól eshet az őszi időszakban, magában vagy bármilyen süteménybe keverve. A dió gazdag az alfa-linolénsavban: ez egy olyan omega-3 zsírsav, amely a szívegészséget javítja. A Journal of the American College of Nutrition szaklapban olvasható egy tanulmány, miszerint mindazok, akiknek étrendjében rendszeresen szerepel a dió, dióolaj és a lenolaj, jobb vérnyomásról számolhatnak be, valamint artériáikban is kedvezőbb a váráramlás.



Alma

A sült alma nem csupán ideális őszi étel, hiszen a gyümölcsben rengeteg rost található: ezek lassítják az emésztést, illetve segítenek abban, hogy az étel könnyebben csússzon végig szervezetünkön. Mindezek miatt visszafogottabb éhségérzetre és kevesebb gyomorproblémára számíthatunk. Ne felejtsük el: jobbat teszünk magunknak, ha nem hámozzuk meg az almát, mivel a héjában koncentráltabban találhatók meg a rostok, mint az alma húsában. Fahéj hozzáadásával több antioxidánst vihetünk be a szervezetünkbe állítja a szakértő, aki hozzáteszi: az alma 86 százaléka víz, úgyhogy szükség esetén ezzel is tudjuk hidratálni magunkat.



Édesburgonya

A tökhöz hasonlóan az édesburgonya A-vitamin tartalma is igen magas: egy közepes méretű főtt édesburgonyában a napi szükséglet csaknem négy és félszerese található. E mellé kapunk még a héjából 4 grammnyi rostot, hogy gyomrunkat is megtölthessük. Az édesburgonya C-vitamint, kalciumot és némi vasat is tartalmaz. Ha az édesburgonyát magában akarjuk fogyasztani, ne tegyünk rá zsiradékot, inkább tegyünk rá rozmaringot, amelynek B-vitamin tartalma is magas, valamint megnöveli ellenálló képességünket a karcinogén anyagokkal szemben. És amúgy isteni íze van.



Gyömbértea

A gyömbérnek extra hőtermelő hatása van, ami hidegben igen jól jöhet - serkenti az anyagcserét és javítja a vér áramlását. Több kutatás is alátámasztja hasznosságát: a gyömbértea folyamatos reggeli fogyasztása napközben kisebb éhségérzethez, nagyobb teltségérzethez vezethet. A gyömbér teaként való fogyasztása segíthet orvosolni a test azon fájásait is, amelyeket például egy edzés után tapasztalhatunk: ha a torokfájás enyhítése lenne elég.
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Házi bazsalikomos pesto – ilyen fincsit a boltokban ne
  2014-11-26 09:57:45, szerda
 
  Az olasz ételek szerelmesei ezt el kell készítsék!

Hozzávalók:

7 dkg friss bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
15 dkg reszelt parmezán
1 dl szűz olívaolaj
Elkészítése:

Az olívaolaj kivételével minden alapanyagot egy kis tálkába teszünk és botmixerrel pépesíteni kezdjük. Akkor jó, ha krémes állagú, ezt követően lassan hozzáöntjük az olívaolajat és újra összedolgozzuk a mixerrel. Amikor elkészült kis üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk, mennyei ízt ad a tésztáknak!
Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Káposztás pogácsa
  2014-09-28 10:59:03, vasárnap
 
  Hozzávalók 20 db pogácsához:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*2 kk só
*10 dkg tyúkzsír
*2,5 dkg élesztő
*1,5 dl tej
*1 tk cukor
*1 tojás sárgája
*3 púpos ek tejföl
Hajtogatáshoz:
*1 kis fej káposzta (lereszelve mérve 30 dkg)
*5-6 ek olaj
*1 kk só
*1 csapott kk őrölt bors
Lekenéshez:
*1 kisebb tojás felverve
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és meghintjük a cukorral. Hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, meghintjük a sóval, elmorzsoljuk benne a zsírt.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojás sárgáját, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A káposztát lereszeljük, a torzsa részt és a vastag ereket nem használjuk fel. Egy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk, sózzuk, meghintjük 1 kk borssal. Hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
A káposztát egyenletesen elosztjuk rajta.
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk.
A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk.
Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 15 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
Megint 15 perc pihenés, nyújtás, hajtogatás, pihenés.
Elnyújtjuk kb. 2cm vastagra, egy éles késsel bevágjuk a tetejét, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb. Előmelegítjük a sütőt és addig kb. 20 percet kelesztjük a pogácsákat. A tetejüket lekenjük egy felvert tojással.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 348 db bejegyzés
Összes: 6840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 643
  • e Hét: 643
  • e Hónap: 27844
  • e Év: 326792
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.