Regisztráció  Belépés
noble.blog.xfree.hu
Néha te vagy a szélvédő... -időnként pedig te vagy a bogár. a noble
2008.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Paleo gesztenyés palacsinta
  2012-04-20 18:43:00, péntek
 
  2 dl kókusztejszín
3 tojás
6 dkg gesztenyeliszt
4 dkg kókuszliszt
egy csipet őrölt fahéj
egy csipet vanília őrlemény
1 ek. erytrit
zsiradék a sütéshez

A kókusztejszínt jól kikeverjük a tojásokkal. Beleszitáljuk a gesztenye- és a kókuszlisztet, hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliát és az erytritet. Alaposan összekeverjük. Egy palacsintasütőben kevés zsiradékot forrósítunk, és egy merőkanálnyi tésztát beleöntünk. Körbeforgatjuk, egyenletesen eloszlatjuk és közepes lángon két percig sütjük. Egy tányérra csúsztatjuk, és a tányért felemelve visszaejtjük a palacsintát a serpenyőbe, úgy, hogy most a másik fele süljön. Ezt is sütjük 1-2 percig, majd egy másik tányéron félretesszük. Ebből a mennyiségből hat palacsinta lesz. Tetszés szerinti lekvárral vagy friss gyümölccsel töltve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Kölesgombóc
  2011-07-31 14:46:00, vasárnap
 
  Rendkívül gazdaságos, 2 dl kölesből 11 gombócot sikerült készítenem. Egy személynek egy étkezésre pedig 2 gombóc is elég szerintem, olyan laktató.

A kölest a lúgosító gabonák közé sorolják, de Robert O. Young után tudjuk, hogy főzve szinte semmi nem lúgosít, viszont a köles a legkevésbé savasító gabonaféle. Ezért is mondják sokan lúgosító hatásúnak, a friss zöldségek, gyümölcsök lúgosító hatásától azért kicsit távol áll.

Íze a túrógombócéra hasonlít, ezért az öntetet is ennek megfelelően készítettem. Viszont ha nem teszel bele citromot, akkor szilvásgombócfélének is csinálhatod, ez esetben a töltelék lehet fahéjba forgatott szilva, és így xilittel elkevert fahéj szórással lesz nagyon finom.

Hozzávalók: 2 dl köles, háromszoros mennyiségű folyadék (azaz 6 dl, én ebből 4 dl hajdinatejet használtam, és 2 dl vizet, de lehet más növényi tej is), édesítésnek méz vagy xilit ízlés szerint (nem kell, hogy túl édes legyen, hiszen az öntet úgyis az lesz rá), 2-3 marék mandula, vanília por, tölteléknek gyümölcs: én barackot használtam, citromhéj és egy kis citromlé.

Elkészítés: A kölest jó alaposan, 4-5-ször is átöblítjük tiszta vízben, majd háromszoros mennyiségű növényi tejben feltesszük főni. A növényi tejet megédesítjük közben mézzel vagy xilittel és egy nagyobb csipet vanília port keverünk hozzá. A kölest megfőzzük. Ha beszívta az összes folyadékot, és megpuhult, egy kicsit hagyjuk fedő alatt is, eközben hozzákeverhetünk még ízesítésnek egy kis citromlevet és citromhéjat. Ha kihűlt, gombócokat formálunk belőle, közepébe barack darabkát nyomunk. A kész gombócokat meghempergetjük őrölt és pirított mandulában (egy serpenyőben olaj nélkül megpirítod a mandulát és megdarálod kávédarálón - vagy fordítva)

Finom öntetet készítünk hozzá: kesudiót vízzel és agavé sziruppal összeturmixolunk, hogy sűrűbb legyen, és azt öntjük a gombócra. Ha fogyasztasz tejterméket, édes tejfölt (xilittel vagy mézzel) is kínálhatsz hozzá.


 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Paleo kenyér
  2011-07-04 16:25:18, hétfő
 
  Hozzávalók

10 dkg mandulaliszt (őrölt hámozott mandula)
10 dkg lenmagliszt (őrölt lenmag)
3 tojás

fél teáskanál sütőpor
fél evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál olivaolaj
őrölt kömény ízlés szerint
1 dl víz
Elkészítés

A mandulalisztet, a lenmaglisztet a sóval a sütőporral a köménnyel összekeverem. Egy másik tálba a tojásokat az olivaolajjal és a nyírfacukorral kikeverem. Hozzáöntöm a szárazanyaghoz és 1 dl vízzel összedolgozom. (Egy kicsit lágynak tűnik, de a sütésnél össze fog állni.) Kizsírozott tepsibe, vagy őzgerincformába öntöm, és forró sütőben megsütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Zabkorpa galuska levesbe
  2011-07-04 16:15:57, hétfő
 
  Ez a galuska szerintem minden olyan levesbe elkészíthető, amibe alapvetően tésztát tennénk.

Hozzávalók

5 dkg zabkorpa
1 db tojás
5 csepp olivaolaj
1 csapott kávéskanál só
bors
Elkészítés

A tojásokat felverem, sózom, borsozom, beleteszem a zabkorpát és az olajat. 15 percet állni hagyom és a forrásban lévő levesbe kis kanállal beleszaggatom. Kb. 5 percet még együtt forralom és kész van.
 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Gyors meggyleves
  2011-07-04 15:53:40, hétfő
 
  Ez a meggyleves abban különbözik a megszokott, hagyományos változattól, hogy főzés nélkül készült, valamint a sűrítésre nem lisztet, vagy pudingport használunk, hanem chia magot.

Mégis olyan ízletes, ha nem finomabb, mint a főtt változat.

A meggy enzimjei így nem sérülnek, vitamintartalma pedig nem vész kárba a hőkezelés során. Akár 10 perc alatt elkészíthető, persze meggymagozással és mosogatással együtt.

A recept vegán változat, nem tartalmaz tehéntejet sem.

Hozzávalók: 1 csésze magozott meggy, fél banán, 2 nagy evőkanál chia mag, csipet vanília por, csipet fahéj, fél csipet himalaya só, 4 nagyobb evőkanálnyi zabtejszín, kb. 2 dl hideg növényi tej (rizstej, zabtej, mandulatej, vagy hajdinatej ... stb.), méz vagy agavé szirup (ízlés szerint)

Elkészítés: A hozzávalókat a turmixgépbe rakjuk, és jó alaposan összeturmixoljuk. Várunk 5-10 percet, míg a chia mag “zselét" ereszt, ezáltal sűrűsödik a leves, majd tálkákba tesszük, belepotyogtatunk néhány kimagozott meggyet és jóízűen elfogyasztjuk.

Tipp: Ha még krémesebbre szeretnéd, tehetsz bele a zabtejszínen kívül egy kis vízzel és mézzel turmixolt kesudiót. Ha sűrűbbre szeretnéd, tegyél bele plusz chia magot (vagy zabkorpát, esetleg útifű maghéjat. Még laktatóbbá teheted, így ezáltal főfogásnak is felér, ha pl. hajdinapelyhet teszel hozzá, vagy sűrűbb meggymártásként fogyasztva pici tönkölydarát pirítasz hozzá kókuszzsíron.


 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Paleo panír
  2011-07-04 15:43:47, hétfő
 
  Hozzávalók:
tojás, zabkorpa vagy kókuszliszt

A tojásokat felverjük, sózzuk egy tálkában. A másik tálba zabkorpát vagy kókuszlisztet rakunk. Dupla bundázással panírozunk, tehát tojásba mártjuk a húst, gombát stb, majd a zabkorpába vagy a kókuszlisztbe és újra megismételjük a műveletet.
 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Protein szelet
  2011-07-02 10:18:30, szombat
 
  1,5 cup (kábé 2.5 decis bögrével is lehet mérni) zabpehelyliszt

2 cup zabpehely

0.5 cup zabkorpa

0.5 tk fahéj

háromnegyed tk só (tényleg kell ennyi bele)

kábé 0.5 cup barna cukor ( minél melaszosabb, annál jobb, de méz is lehet szerintem)

1 cup csokidarabok

1.5 cup joghurt (sima vagy vaníliás)

0.25 cup repceolaj (én vajat tettem bele, de lehet peanut-butter is)

Mindent összekeverünk és egy kábé 20×30 cm-es tálba (sütőpapír!!!) nyomkodjuk a masszát. 15 percig sül 160 fokon, majd kivesszük, felszeleteljük kívánt formára és sütőlapon még 15-20 percig sül, míg szépen pirulni nem kezd. Elképesztően finom és variálható!


 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 4 db bejegyzés
Összes: 457 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 162
  • e Hét: 1275
  • e Hónap: 4560
  • e Év: 32840
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.