Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Az arcra írt hiányállapotok felderítése Schüssler arcdiagnos
  2014-09-19 12:32:56, péntek
 
  Hogyan lehetséges, hogy ránézésre látható, mire van szüksége a szervezetnek?

Különböző betegségekben, ásványianyag-hiányos állapotokban a bőrön sajátos elváltozások figyelhetők meg. Arcunk megmutatja, ha szervezetünk ásványianyag-háztartása nem kiegyensúlyozott, bizonyos ásványi anyagok anyagcseréje nem megfelelő.
A jelzések látványosak és egyértelműek: szokatlan arcszín vagy arcvonások, foltok, ráncok, apró elszíneződések.

Miért fontos a hiányállapot felderítése?
Az ásványi anyagok életfontosságú szerepet játszanak, hiányuk esetén számos betegség kialakulhat, mint például csontritkulás, érelmeszesedés, depresszió, vérszegénység. Hiányukban hajhullás sőt pattanások is megjelenhetnek.

Sajnos a mai korban elég gyakorinak tekinthető, hogy az ásványi anyagok és nyomelemek ugyan kellő mennyiségben rendelkezésre állnak, de azok biológiai értelemben nem reakcióképesek, mert más anyagokkal - mint pl. konzerválószerek, antibiotikumok, bizonyos méreganyagok - reakcióba lépnek. A stressz, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, az elsavasodás, a dohányzás, a kávéfogyasztás szintén az ásványi anyagok részleges hiányát, nem megfelelő beépülését okozzák.

Mi lehet a megoldás akkor, ha úgy gondoljuk, hogy egészségesen táplálkozunk?

Olyan információt kell adni a szervezetnek, hogy a táplálékban lévő ásványi só be tudjon épülni a sejtekbe és oda, ahol arra szükség van. Ebben segítenek a szöveti sók, más néven Schüssler-sók.
A szöveti sók terápiás rendszerének alapítója Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos 12 szöveti sót használt betegségek gyógyítására, megelőzésére. Terápiás elve még ma is érvényben van, a Schüssler-sókat széles körben alkalmazzák megelőzésre és gyógyításra egyaránt.

Arcdiagnosztikával sokszor korábban is nyilvánvalóvá válik egy-egy ásványi só hiánya, így időben alkalmazva a megfelelő szöveti sót, egyes betegségek kialakulása elkerülhető.

A kialakult hiányállapotok a megfelelő Schüssler-sókkal kezelhetők. A bőrelváltozás romlása sok esetben megállítható, sőt ezek az eltérések rendeződhetnek, a bőr öregedése is késleltethető. Ez azonban csak a felszín, a szervezetben mélyreható folyamatok játszódnak le. Ha arcdiagnosztika során észleljük a hiányállapotot, akkor bizonyos esetekben a betegség kialakulása megelőzhető a megfelelő Schüssler-só kúraszerű szedésével.

A Schüssler-sók azonban nem csak hiányállapotok rendezésére alkalmasak. Akut panaszok esetén is sikerrel alkalmazhatók, mint például felső légúti gyulladások, hányás, hasmenés, görcsök.

Mindemellett a gyógyulás Schüssler-sókkal kíméletesen, mellékhatás mentesen történik, ami fontos választási szempont a gyógyszerek kavalkádjában.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

www.drfulakupunktura.hu
 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
Méregteleníteni lehet Schüssler sókkal is!
  2014-04-06 14:07:00, vasárnap
 
  Itt a tavasz, a megújulás, méregtelenítés időszaka. Tudtad, hogy a szervezetünkben egy év alatt akár négy kilogrammnyi felesleges méreganyag is felhalmozódhat?

Méregteleníteni lehet Schüssler sókkal is!

Nr.4. Kalium Chloratum: feloldja a szövetek között lerakódott salakanyagokat, és segíti a kiürülésüket.

Nr.6. Kalium Sulfuricum: lendületbe hozza a sejtek anyagcseréjét, segíti a máj méregtelenítő munkáját.

Nr.8. Natrium Chloratum: szabályozza a vízháztartást, megszabadít az ödémáktól.

Nr.9. Natrium Phosphoricum: megszünteti az elsavasodást, serkenti az anyagcseretermékek kiválasztását.

Nr.10. Natrium Sulfuricum: a sejtek között felhalmozódott folyadékot távozásra ösztönzi, biztosítja a salakanyagok eltávolítását.

Érdemes az egész napi mennyiséget ( 3 tabletta mindegyikből) feloldani 1,5 liter vízben és a nap folyamán elkortyolni.

Ha tetszett nyomj egy ,,tetszik"-et és oszd meg barátaiddal. Ha még nem követed a Doktor Fülakupunktúra facebook oldalát, klikk ide https://www.facebook.com/DoktorFulakupunktura és lájkolj,hogy minden hasznos-érdekes dologról értesülj!

,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
Schüssler-sók
  2012-03-20 10:21:47, kedd
 
  Dr. med. Wilhelm Heinrich Schüßler 1821. augusztus 21-én született Zwischenahn-ban, Oldenburg északnémet helység mellett és 1898. március 30-án halt meg agyvérzésben Oldenburgban.
A biokémiai sók története

Az 1873-as évben jelentette meg a német orvos, dr. med. Wilhelm Heinrich Schüssler (ejtsd: süsszler) közleményét az "Allgemeine Homöopathische Zeitung" (Általános Homeopátiás Újság)-ban "Egy egyszerűsített homeopátiás terápia" címmel, melyben kifejezésre juttatta azt a véleményét, hogy számára az "általánosan alkalmazott gyógyszerek nélkülözhetőek", és a továbbiakban csak a tizenkét anorganikus sóval, azaz a "szervezet élettani funkcionális szereivel" kíván gyógyítani. Arra a meggyőződésre jutott, hogy ezekkel a sókkal "a legrövidebb úton elérhetők a kitűzött terápiás célok".

Egy évvel később döntött úgy dr. Schüssler, hogy leegyszerűsített homeopátiás terápiájának alapelemeit a szélesebb szakmai és laikus nyilvánosság elé tárja. A könyvkereskedésekben megjelent egy kiadványa "Leegyszerűsített, a szövettani ismereteken és sejtkórtanon alapuló terápia" címmel. A címben szereplő kifejezések teljesen másként csengenek mint a korábban leírtak, azok már nem tartalmaznak hivatkozást a homeopátiás kapcsolatra. Dr. Schüssler a későbbiekben így írt: "Terápiás eljárásom nem homeopátiás természetű, mivel alkalmazása nem a hasonlósági-elven alapul, hanem olyan élettani-biokémiai folyamatok befolyásolásán keresztül, melyek az emberi szervezetben maguk is végbemennek." Az élettan (physiologia, görögül physis = természet) az a tudományterület, amely az élő szervezetekben lezajlódó kémiai-élettani folyamatokkal foglalkozik. Az élettani kémia, a biokémia a kémiai folyamatokban résztvevő anyagokkal és azok élettani hatásaival foglalkozik. Dr. Schüssler terápiás rendszerét a későbbiekben biokémiai módszernek tekintette.

A homeopátiától a biokémiáig vezető út

Általános orvosi diplomáját 1857-ben, harminchat évesen vette át dr. Schüssler és Oldenburgban, Észak-Németországban kezdett el praktizálni. Sikeres gyógyító tevékenységének kezdeti időszakában teljesen homeopátiás módon kezelte betegeit. Ebben az időszakban, sok tudományos közlemény megjelentetésén keresztül, sokat tett a homeopátia elfogadtatása érdekében. Később kritikai hangok is megjelentek nála és egy olyan ember mint ő, aki - egy állandóan kereső, saját ötleteitől vezérelt ember - arra törekedett, hogy egy "élesen körülhatárolható terápiát találjon", amely a homeopátia óriási gyógyszerkincsével szemben kevés gyógyszerkészítménnyel is eléri a kívánatos terápiás eredményességet. Évek alatt szerzett gyakorlati tudása és kísérletezései találkoztak az orvostudomány akkori új eredményeivel az élettani ismeretek és a biokémiai összefüggések erősödő felismerésének terén. Mindezek mind segítették őt az egészség és betegség összefüggéseinek mélyebb megértésében.

Ásványi anyagok az élő szervezetben

Az akkor új felismerésnek számító ásványi anyagok (anorganikus sók) élettani fontosságáról és szerepéről a holland származású fiziológus, Jacob Moleschott (1822 - 1893) értekezett először 1852-ben az "Az élet körforgása" című művében. Ebben olvasható többek között a következő gondolat is: "A szervek felépülése és életképessége az anorganikus összetevők szükséges mennyiségét feltételezi."

A biokémiai terápia

A felismerés, hogy a sejtek normális tevékenysége az anorganikus sók megfelelő mennyiségétől függ, Schüssler számára következetes lépést jelentett biokémiai terápiájának további kibővítésére. Az eltéréseket a szervetlen sókat, illetve a tápsókat illetően, különös tekintettel azok hiányára, jelölte meg a betegségek alapvető okaiként. A terápia ennek megfelelően számára azt jelentette, hogy a betegségi folyamatokban az anorganikus anyagok hiányát gyógyszeres úton kell kiegyenlíteni. Itt nem egyszerűen egy szubsztitúciós (helyettesítési) terápián belül a "hiányzó a hiányzó által pótlódik" elvre kell gondolni, hanem sokkal inkább egy olyan ingerterápiára, amely során a megfelelő információ sejtekhez juttatásával a sejtek olyan állapotba juthatnak, hogy a számukra életfontosságú anorganikus sók táplálékból felvett mennyisége ismét növekedhessen "a belső konzisztencia fenntartása érdekében". A Virchow-féle sejtkórtan mellé helyezhető Schüssler sejtterápiája. Manapság Schüssler dr. elképzelései gond nélkül bizonyíthatóak. Az anorganikus sók anyagcsere-funkciói, a nyomelemek élettani szerepe és a kiegyenlített táplálkozás fontossága ma már mindenki előtt közismert.


A Schüssler-féle biokémia évszázados múltja

Az idők során változó tudományos megismerés nem változtatott terápiás rendszere érvényességén, melyet mintegy 130 év óta sokan megtapasztalhattak. A Schüssler-féle terápia gyakorlatilag az alapító gyógyító munkásságát tükrözi mind a mai napig, abból semmit sem kellett elhagyni vagy lényegesen megváltoztatni, sőt ezzel éppen ellentétesen dr. Schüssler számos olyan terápiás összefüggésre rámutatott, melyek érvényességének bizonyíthatósága csak sokkal később vált lehetségessé.

Természetes és biztonságos terápia

Dr. Schüsslernek és későbbi követőinek sikerült bebizonyítania, hogy a biokémiai sók alkalmazása széles körű terápiás lehetőségeket jelent. Könnyen megismerhető és elsajátítható, rizikómentes megoldást kínáló, az egész emberre irányuló és "természetes" terápia a szó legszorosabb értelmében. A biokémiai terápia alkalmazhatóságának határai ott találhatók, ahol az orvostudomány újabb és újabb felfedezéseket tett a táplálkozás-tudomány, a kemoterápia, a hormonterápia, a fizikoterápia, a sebészet és más tudományterületeken, melyeket egy terapeuta sem hagyhat figyelmen kívül.

A tizenkét funkciószer

Az akkori idők megismerési szintje alapján dr. Schüssler 12, a vérben és a szövetekben előforduló ásványi sót állított terápiás rendszere középpontjába. Ezeket az ásványi sókat funkcionális (élettani működéseket befolyásoló) szereknek nevezte el, mert ezek mindegyike a szervek és szövetek meghatározott működéseit képesek befolyásolni.

A funkcionális szerek a következők:

1. Calcium fluoratum (CaF2) folypát, Calcium-fluorid: csont és fogbetegségekre, szuvasodásra, gerincbántalmakra, kötőszöveti és mirigykeményedésekre, daganatok kiegészítő terápiájára javasolt,
megerősítheti, feszessé teheti az izmokat, inakat, szalagokat, és az elasztikus szöveteket, segítheti a fekélyek (kiegészítő) kezelését.
Ez a só az inak, szalagok és a rugalmas kötőszövetek alapszere. Hasznos a ráncképződés, bőrrenyheség, szervsüllyedések, seprővénák és komolyabb visszértágulatok kezelésében, valamint segítséget nyújthat a terhesség ideje alatt és a szülés során is. A szervezetnek szüksége van rá a csontok és a fogak szilárdságnak megőrzéséhez. További javallatai: fogszuvasodás, szöveti és bőrkeményedés, berepedő bőr, laza ízületek, idült gyulladások, pl. melléküreg-gyulladások, szembetegségek; kiváló támogatója a fogyókúráknak is. Szellemi és lelki szinten frissítő, hangulatjavító, tisztító hatású. Garantálja a szellemi rugalmasságot, hasznos lehet fáradtság, fásultság, félelmek, rémálmok, melankólia esetén. Természetes előfordulása: hal, dió, mandula, teljes kiőrlésű gabona, tea, vaj, szójabab, saláta, szilva, rebarbara, zsázsa, citrom.
(A Calcium fluorátum Schüssler-só alkalmazása max. D12 - 4 tbl./nap krónikus kezelésben.

2.Calcium phosphoricum
(foszforsavas mész - kalcium-foszfát - CaHPO4 x 2H2O): csont és fogbetegségeknél a Calcium fluoratummal való kombinációban; idegrendszeri zavarokra és az ezekhez kapcsolódó viszkető érzésre; gyengeség és lábadozás esetén; felületes gyulladásokra. Tápláló, növekedést elősegítő és robolálószer, táplálhatja az idegeket. Vérszergénység, tüdőproblémák, menstruációs panaszok esetén is ajánlott.
Ez a só a növekedési folyamatokat támogató alapszer, amely tápláló hatású, elősegíti a lábadozást, táplálja és erősíti az idegeket, ezért különösen fontos lehet a gyermeki szervezet számára. A calcium phosphoricum a vér, a nyirok és a törött csontok legfontosabb gyógyszere. Fontos gyógyszere lehet a gyulladt nyáktömlőknek és az ínhüvelynek, de segít égés és láz esetén is. Hátfájdalmak csillapítására és vérszegénység kezelésére is használják, egyúttal minden görcs és a szívidegesség alapgyógyszere. Lelki-szellemi szinten szabályozó, tanulást elősegítő hatású, erősíti az akaraterőt és szabályozza az ingerválaszt. Erősíti az önbizalmat. Az akaraterő serkentése által elősegíti a káros szenvedélyektől való leszokást is. Természetes előfordulás: Kalcium: teljes kiőrlésű gabona, tejtermékek, olajos magvak, hal, burgonya. Foszfor:Tojás, hús, hal, burgony, tejtermékek.


3.Ferrum phosphoricum
(vas-foszfát - FePO4 x 4 H2O): vashiány okozta vérszegénységre, fertőzés iránti érzékenységre, friss sebekre, vérzésekre, gyermekek megbetegedéseire; savóshártya hurutokra ajánlott. Elsősegélyszer, lázas, fájdalommal járó állapotokban és sebek, vérzések, zúzódások esetén, fájdalmas heveny gyomorhurut és hányás, lázzal járó nyári hasmenés idején hatékony.
E készítmény elsősegélyként alkalmazható láz- és fájdalomcsillapításra, a sebgyógyulás meggyorsítására, továbbá sok egyéb panasz kezelésére. Minden gyógyulási folyamat elősegítéséhez szükséges. Vérszegénység, köhögés, rekedtség, gyulladások, izomgörcsök, fizikai túlerőltetés és gyengeség kezelésére használt alapszer. Vértisztító hatású, ezért fontos kiegészítője lehet a vértisztító és böjtkúráknak. Lelki-szellemi szinten elősegíti a kezdeményező hajlam kifejlődését és támogatja a kreativitást. Segíthet gyász, depressziók, félelmek, gyengeségérzet, álmatlanság, nyugtalanság, szorongások és a legkülönfélébb függőségek leküzdésében, továbbá erősíti a hátat és az önbizalmat. Természetes előfordulás: gabonamagvak, lencse, borsó, földi eper, olajos magvak, datolya, szójatermékek, tojás, hús, hal, tejtermékek.


4.Kalium chloratum
(kálium-klorid - KCl): Méregtelenítő szer, segít a salakanyag kiürítésében, segíthet feloldani a kötőszöveti pangásokat, hurutos gyulladások váladékait. Főleg a szem-orr-torokbetegségekben, tüdő-hörgő és mellhártyagyulladásban. Hatékonyan alkalmazható oltási reakciók és égések után.
Ez az alapkészítmény fontos méregtelenítő hatású szer. Feloldja a szervezetben elraktározott méreganyagokat és feloldja a kötőszövetben létrejött pangásokat. Javallatai: mirigygyulladások, hurutok, hűlés, hörghurut, a szem, a torok, a nyirokrendszer és a mandulák, a nyáktömlők és az ínhüvelyek stb. gyulladásai. Lelki-szellemi szinten megnyitó, görcsoldó, nyugtató hatású, segíti a leválási folyamatokat, enyhíti a stresszt, a gondokat, gyógyítja a lelki sérüléseket. Természetes előfordulása:Kálium: zöldségfélék, burgony, alma, füge, lencse, olívabogyó, zeller, paradicsom, citrom, napraforgómag, hal, baromfihús, tejtermékek.

5. Kalium phosphoricum
(kálium-foszfát - KH2PO4): a legfontosabb idegrendszeri Schüssler só, szívritmuszavaroknál, alvászavarokban, kimerültségben, depresszióban, álmatlanságban ,idegességben, izomgyengeség, vérzések, bénulások, üszkösödés esetén hatásos kiegészítő gyógymód. Kimerítő fertőző betegség után javallott.
A készítmény az idegrendszer, az izmok és a méregtelenítés fontos gyógyszere. Ez a só oxigénnel látja el a szervezetet, és segít lebontani a túlerőltetésből és a rothadási folyamatokból származó salakokat. Megóv a sejtpusztulástól, vér- és élelmiszer-mérgezések, gennyedző fogak, rothadásos folyamatok, fogínyvérzés, kenőcs formájában pedig izomsorvadás kezelésére használják. A kalium phosphoricum antidepresszáns hatású. Természetes előfordulása: teljes kiőrlésű gabona, burgony, hal, hús, tej- és tejtermékek, szárnyasok, tojás.

6.Kalium sulphuricum
(kálium-szulfát - K2SO4):anyagcsere szabályzó, a bőr és nyálkahártya (orr-torok-fül-hörgő-kötőhártya) gyulladásait, sérüléseinek gyógyulásának gyógyulását elősegítheti. A méregtelenítő és kiválasztási funkciókat fokozhatja. Reumatikus ízületi fájdalmaknál ajánlott, elősegíti a méregtelenítési és kiválasztási folyamatokat.
Ez a Schüssler-só a szervezet nagytakarítását szolgálja, a bőr és a nyálkahártyák fontos gyógyszere. A készítmény támogatja a májműködést, és számos anyagcsere-folyamatot harmonizál. A kórfolyamatok stagnálása esetén is alkalmazzák, pl. izomláz, másnaposság, nehéz végtagok, kedvetlenség, vérmérgezés, májpanaszok, valamint homloküreg- és arcmelléküreg-gyulladások esetén. Lelki-szellemi szinten hangulatjavító, harmonizáló hatású. Segíthet a túlérzékenységben, hangulatingadozásban szenvedőknek, a féltékenyeknek, valamint a hirtelen dührohamokra hajlamos embereknek. Természetes előfordulás: burgonya, banán, aszalt gyümölcs, napraforgómag, zöldség, tengeri hal, szárnyashús, tojás, tejtermékek.

7.Magnesium phosphoricum
(magnézium-foszfát - MgHPO4 x 3H2O) egyik legfontosabb görcsoldó szer. Idegrendszeri és nyugtató hatású lehet, görcsoldó és frissítő, élénkítő hatású, kiváló (kiegészítő) fájdalomcsillapító idegfájdalmak, migrénes hajlam, és kólikák (hasi görcsök) esetén.
Ez a Schüssler-só elsőrangú ideggyógyszer és lazítószer. Hatása görcsoldó, frissítő, élénkítő és fájdalomcsillapító, különösen idegfájdalmak és kólikák esetén. Ez a só lazítja a belszervek és a véredények görcseit, továbbá javítja az idegpályák ingerületvezető képességét. Javallatai: különféle fájdalmak, neuralgiák, fej- és tarkófájdalom, migrén, kólikák, szamárköhögés, asztma, szívtáji szorítás, szorulás és mindenféle izomgörcsök, pl. éjjeli lábikragörcs. A készítményt gyakran használják a szülés előkészítésére és megkönnyítésére. Lelki, szellemi szinten nyugtató, tisztító hatású. Reggel beszedve frissítő, esténként szedve pedig nyugtató, az elalvást megkönnyítő hatású. Segít továbbá megszokni az új élethelyzeteket és az új környezetet (pl. honvágy esetén). Természetes előfordulása: Magnézium: sötétzöld levélzetű zöldségfélék, fényezetlen rizs, borsó, citrusfélék, szójabab, keshuadió, fekete tea, kakaó. Foszfor: tojás, hús, hal, burgonya, tejtermékek.

8.Natrium chloratum
(nátrium-klorid - konyhasó - NaCl): a vízháztartást szabályozza, nedvedző ekcéma, lesoványodás, étvágytalanság, ideggyengesség, nyálfolyás, könnyezés esetén jól használható. Segít a szövetek víztartalmának szabályozásában, vízhajtó hatású, hidratálja a kiszáradt nyálkahártyát, serkentheti az anyagcserét és salakürítést. Vérszegénység, étvágytalanság, tejhiány gyermekágyas anyáknál, fejfájás, neuraszténia esetén hatásos kiegészítő gyógymód.
A készítmény gondoskodik a kötőszövetek vízellátásáról, de a felesleges vizet is segít kiválasztani, elősegíti a vérképzést. Anyagcsere-serkentő, méregtelenítő hatású. Ez a készítmény lényegében azonos a közönséges konyhasóval. Homeopatikus formában alkalmazva égési sérülések, napszúrás, dohányfüst- és fémmérgezés, rovarcsípések, migrén, csalánkiütés, akné, heves szívdobogás, száraz nyálkahártyák, reuma és derékfájdalmak kezelésére alkalmas. Lelki, szellemi szinten mindenkinek hasznos segítséget nyújthat, akik nem képesek feldolgozni régen - akár évtizedekkel korábban lezajlott - eseményeket. Kiváló hatású a környezetüktől egyre inkább elszigetelődő, magányba húzódó emberek esetén, akik sokkoló élményeket, megaláztatást, csalódásokat és bánatot okozó eseményeket bensőleg újra meg újra felidéznek és átélnek. Természetes előfordulása:A táplálkozási ajánlás ebben az esetben arra irányul, hogy a nagy sótartalmú ételeket kisebb mennyiségben fogyasszuk.

9. Natrium phosphoricum (nátrium-foszfát - Na2HPO4 x 12H2O): a szervezet sav-bázis egyensúlyát szabályozza; gyomorsavtúltengés, húgysavas diatézis és az ezzel összefüggő komplikációk, mint pl.: vesehomok, vese- hólyag- és epekövek kapcsán használatos.
Ez a Schüssler-só savakat semlegesítő, lebontó hatású anyag, amely hat a vesében és az epehólyagban képződő homokképződésre és serkenti az anyagcsere-folyamatokat. Fenti tulajdonságai alapján kiválóan alkalmas készítmény diéták és méregtelenítő böjtkúrák kiegészítésére. Alkalmazzák továbbá idegfájdalmak, gyomorégés, túlsavasodás, reuma, köszvény és más ízületi megbetegedések, zsíros arcbőr és haj, valamint minden, az elsavasodásra visszavezethető megbetegedés gyógyítására. Lelki, szellemi szinten ellazító, átmelegítő hatású, segítségével hamarabb leküzdhető a rosszkedv. Hatására úgy érezzük, hogy lelkünkben ismét felragyog a nap. Természetes előfordulás: Gabonafélék, különösen rozs, borsó, földieper, dió, répa. Kevesebbet ajánlatos fogyasztani: hering, olívabogyó, sajt, kolbász, füstölthús- halkészítmények, cola.

10. Natrium sulphuricum (nátrium-szulfát - Glauber-só - Na2SO4): anyagcsere fokozó, méregtelenítő,elősegíti a vízhajtást és a fogyást , a máj-epe-vese betegségeire, bőrkiütésekre, sömörös bőr, nedvedző alsólábszári fekély és influenza esetén hatékony kiegészítő gyógymód. ; vizenyők esetén, reumatikus panaszoknál, a bőr gombásodásánál, bőrkiütéseknél jól bevált.
A sót tüzes energiájú életelixír. Kiváló anyagcsere-serkentő, méregtelenítő, máj-, epe és vesegyógyszer. Szabályozza a sejtekközötti állomány folyadéktartalmát, kivonja a kiválasztandó salakanyagokból a vizet, így azok könnyebben lebomlanak. Erőteljesen serkenti az anyagcsere-folyamatokat és a kiválasztó szervek működését. Sikerrel alkalmazzák túlsúly, reuma, isiász, sárgaság, epekövesség, vesegyulladások, bőrviszketés, migrén gyógyítására, valamint gyógyszerek, narkotikumok stb. kiválasztására. Lelki, szellemi szinten szintén a szer tüzes természete érvényesül: serkentő hatású, segít megszokni és elfogadni az életben bekövetkező állandó változást.Természetes előfordulása: alma, földieper, narancs, karfiol, sárgarépa, burgonya, káposzta, lencse, hagyma, saláta, retek. Kevesebbet ajánlatos fogyasztani: füstölt hús- és halkészítmények, sajt.


11. Silicea(kvarc - kovasav - SiO2 x H2O): erősíti az ereket, a bőrt, a hajat, a körmöket, porcokat és a csontokat, és szilárdítja a kötőszövetet; Reszorpciós szer, a gyulladásos folyamatokban képződött nedveket felszívja, gennyes gyulladásoknál, sipolyképződésre hajlamos heveny és krónikus gyulladásoknál kiváló szer. Erősítő, regeneráló, idegrendszeri készítmény, az ingerekkel szemben ellenállóvá teheti az idegeket.
A silicea erősítő, regeneráló hatású ideggyógyszer, amely ellenállóbbá teszi idegrendszerünket a kellemetlen, zavaró ingerek ellen. Felszívó hatású készítménynek is nevezik, mert felszívja a gyulladásos folyamatokat. Bőrre, fogakra, a hajra és körmökre gyakorolt hatásai miatt szépítőszerként is ismerik. A silicea (szilícium) igen sok betegség és panasz kezelésére alkalmas, többek között: elsavasodás, reuma, orrvérzés, fisztulaképződés, fekélyek, szemölcsök, nehezen gyógyuló sebek, gennyképződés, foggyökértályogok, akné, sebhelyek és aranyér esetén. Lelki, szellemi szinten strukturáló, rendező hatású szer, ezért ajánlott a szétszórt, szórakozott, kaotikus gondolkodásra, feledékenységre hajlamos, illetve koncentrációzavarokkal küszködő és a felelősségtől rettegő embereknek. Természetes előfordulása: gabonafélék, földieper, füge, uborka, rozspehely, fejes saláta, spárga, spenót.

12. Calcium sulphuricum(kalcium-szulfát - gipsz - CaSO4 x 2H2O): segíthet a nyirokfolyadék tisztításában, az anyagcserét fokozza, vértisztító hatású, elsősorban régi és gennyes folyamatokra, tályogokra javallott; Orrmelléküreg gennyes gyulladása, reuma, szédülés és fokozott álmosság érzet esetén alkalmazható.
A calcium sulfuricum tisztítja a nyirokrendszert, serkenti az anyagcserét és elősegíti a véralvadást. Mély szöveti gennyképződések, tályogok kezelésének alapszere.
A calcium sulfuricumot fekélyek, fisztulák, petefészek- és vesegyulladások, székrekedés és más blokádok kezelésére ajánlják. Szellemi szinten hasznos segitséget nyújthat mindazok számára, akik szeretnének megszabadulni valamilyen lelki hulladéktól. Támogatja a megtépázott önbizalmat és a kreativitást. Természetes előfordulása: borsó, lencse, hagyma, fokhagyma, rozs, spenót, fejes saláta, citrusfélék, rebarbara.

Tradíció és minőség a gyógyszer-előállításban

A biokémiai szerek tradicionális előállítója a több mint száz éves gyártói tapasztalattal rendelkező Deutsche Homöopathie-Union (DHU), Karlsruhe, Németország. A DHU készítményei kiváló minőségükről híresek, megbízhatóan hatékonyak és biztonságosan alkalmazhatók.

DHU készítmények elérhetősége

A Schüßler-sók (funkciószerek) Magyarországon vény nélkül elérhetők a gyógyszertárakban 20 grammos (80 db tabletta) kiszerelésben.

ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS:

Tabletták a felnőtteknek
Akut esetekben,problémáknál vegyen be ötpercenként egy tablettát, tegye a nyelve alá és hagyja,
hogy teljesen felolvadjon, mindaddig, amíg be nem áll a javulás! Az ezt követő kezeléseknél,
ill. krónikus eseteknél napi 3-6-alkalommal 1-2 tabletta bevétele javallott ...

Tabletták a gyermekeknek
12 éven aluli gyermekek akut esetekben egy- vagy kétóránként vegyenek be egy tablettát.
Az ezt követő kezeléseknél, ill. krónikus eseteknél napi 3-4-alkalommal 1 tabletta bevétele javallott ...

Fontos: a sókat hagyjuk a szájban felolvadni!
Ajánlatos az egyes tablettákat fél- vagy egy órával az étkezések előtt, vagy azok után bevenni és
lassan a szájban - a nyelv alá téve - felolvadni hagyni. Így a hatóanyagok rögtön képesek a száj-,
garat nyálkahártyáin át rögtön a véráramba jutni ...

Speciális tipp: Van aki forrón szereti
Egy egészen speciális ;bánásmódban" részesítjük a Nr.7 -es számú ásványi sót, a
Magnesium phosphoricum-ot. Ennél egy másfajta alkalmazási technika vált be rendkívüli mértékben,
amely különösen gyorsan és intenzíven hat: az úgynevezett ;forró hetes".
Ehhez oldjunk fel 10-12 tablettát a Nr. 7-esből, és tegyük egy pohár forró vízbe. Keverjük el a
tablettákat, majd ezt követően lassan kortyolgatva fogyasszuk, lehetőleg melegen ...
Bár ezen bevételi forma speciálisan a Nr.7 -es számúnál vált be, más szereknél is lehet - és
szoktuk is - alkalmazni ...
 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
Schüssler sók
  2012-03-20 10:15:03, kedd
 
  Dr. Schüssler német orvos 1873-ban kifejlesztett egy zseniális, igen egyszerű gyógymódot, a szervezetben is előforduló 12 sóval végzett terápiát. Ezek az ásványi sók homeopatikus adagokban szedve harmonizálják a sejtek és az idegrendszer működését. A Schüssler féle sók fontos alkotó elemei és energiaforrása az emberi testnek. Alapvetően befolyásolják, szabályozzák a hormonrendszer és anyagcsere-folyamataink működését, a lelki és pszichés funkciókat. Ezek az anyagok fontos elektrolitként működnek, tehát bioelektromos összeköttetést biztosítanak a sejtek között. A szervezet minden sejtjében, a vérben, a nyirokfolyadékban, az izmokban, a fogakban, inainkban és kötőszövetekben megtalálhatók. Segítségükkel a kötőszövetekből könnyebben távoznak az ott lerakódott salakanyagok és mérgek, valamint a folyadékháztartásra is kedvező hatást gyakorolnak.
Minden heveny vagy idült idegi, lelki vagy testi megerőltetés, stressz megterheli a szervezetet és felborítja annak elektrolit-egyensúlyát, ami előbb-utóbb bizonyos ásványi sók hiányát okozza. Hasonló hatása van a helytelen életmódnak, az egészségtelen táplálkozási szokásoknak is. A leggyakoribb kockázati tényezők: az egyoldalú táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás, mozgásszegény életmód, oxigénhiány.

A Schüssler-sók szedésével kiegészíthetők a gyógyszeres terápiák is, a mellékhatások csökkentése érdekében. Ilyen esetekben ki kell kikérni a kezelőorvos véleményét. A készítmények hatására javul a vér összetétele és a sejtek anyagcseréje.
 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
dr Shüssler tanításai
  2012-03-20 10:14:21, kedd
 
  SCHÜSSLER TANÍTÁSAI

1) Minden betegség legfőbb oka a sejtek szintjén bekövetkező szervetlen, esszenciális ásványanyagok hiányában keresendő

2) A hiányzó anyagok bejuttatása révén a sejtek ásványanyaghiánya kiegyenlítődik, és ezáltal következik be a gyógyulás

3) Az ásványi anyagok bejuttatása a sejteken belülre csakis minimális adagolásban, hígítva történhet

4) Ezeket addig kell hígítani, amíg azok képesek a száj-, torok- és nyelőcső finom nyálkahártyáin átjutni, és így egyből a keringésbe áramolni, ezáltal az emésztőrendszert kikerülni.
 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
fogyás Schüssler sókkal
  2012-03-20 10:13:11, kedd
 
 
"Heten, mint a gonoszok" - A fogyást gátló anyagcsereblokádok

Testünk külső tisztítása és tisztántartása szinte valamennyiőnk számára magától értetődő. Ám arra, hogy egészségünk megkívánná az éppoly rendszeres belső tisztítást is, már kevesebben figyelnek. Egy azonban bizonyos: akinek gondja támadt testsúlyával, annak bizonyosan problémája van így vagy úgy az anyagcserével is.

De ha Ön már több ízben is megkísérelt leadni a feleslegből, ill. ezen kísérletek általában sikertelenül végződtek, nos akkor az egy fontos jelzés lehet a testében kialakult blokádok egyikére, másikára.

A helyesen megválasztott ásványi sók képesek a normalizálásra

Aktivátorok, katalizátorok és kivezetők is egyben, s nyirok, szövet és vér egyaránt képes ismét erőt nyerni - így sejtjeinket a munkájukban megfelelőképpen támogatni...

1. A kötőszöveti blokádok

Legfontosabb feladata a tápanyagok szervezetünkben való továbbítása és raktározása. Szerepe nem csak az egyes anyagok felvételében, hanem azok végtermékeinek (salakanyagok) leadásában is jelentős...

Amennyiben ez a bizonyos salakanyag-elvezetés nem biztosított ill. nem elég intenzív, akkor ezek lerakódhatnak és elraktározódhatnak a kötőszöveteinkben. Egészségünknek tehát egyik fontos alapja, hogy ezen ún. tranzitszakasz a legmesszebbmenőkig áteresztőképes maradjon az egyes tápanyagok számára...

A Schüssler-sók jelentősége a kötőszövet számára
A különféle salakanyagok megfelelő elszállítása elegendő Nr. 10 Natrium sulfuricum nélkül nem lehetséges. Amikor azonban szerveink más szintű elfoglaltsággal bírnak, és nem történik meg a megfelelő salaktalanítás, méregtelenítés, akkor a méreganyagok fokozottabb mértékben képesek felszaporodni...

Mik is azok a salakanyagok?
A salakokanyagok savakból képződött sók, melyeket szervezetünk ásványanyagokból és savakból állít elő, hogy így azok ne tudják szétmarni vagy megmérgezni. Egyszerűen tehát a salakanyagok neutralizált savak. Elégtelen Nr. 10 Natrium sulfuricum jelenlétében a salakokkal teli folyadék elterjedhet a testben, következménye: lerakódása a kötőszövetekben, felpüffedt szemekkel, megduzzadt kezekkel és ujjakkel, de mindenekelőtt megduzzadt lábakkal...

Fontos biokémiai szer itt még a Nr. 11 Silicea, amely képes a húgysav-kristályokat ismételten feloldani. Így tehermentesíti a kötőszövetet. Ez elsősorban az olyan lágyrészeinket érinti, mint az izmok, a szalagok, ínak, zsír- és kötőszövetek, valamint az idegek és az erek. A szabaddá lett savak lebontásához még egy másik Schüssler-só is szükséges, s ez a Nr. 9 Natrium phosphoricum.
A Nr. 11 Silicea az izzadmányok szabályzásáért is felelős, így segíti a szervezetet a megterhelő anyagok bőrön keresztüli megszabadulásában...

2. A Vízháztartás blokádja

Talán már Önök számára is ismert, hogy testünk hónapokon át képes a szilárd táplálékok hiányában is tovább élni, azonban folyadék - pontosabban víz nélkül, csak igen kevés ideig; mindössze 3-4 napig.

A vízben nagyon fontos ásványanyagok találhatók oldott állapotukban, amiből következik, hogy miért is kellene előtérbe helyeznünk minden egyéb, napjainkban számos módon "átdegenerálódott" formájával szemben. Csakis a tiszta, ősi formájában található víz képes mindezen kritériumoknak megfelelni és szervezetünket hathatós módon segíteni a méregtelenítésben, salaktalanításban. E helyen is kitérnék a Pí-Víz jelentőségére és rendkívüli hatásosságára...

A Schüssler-sók jelentősége a vízháztartás számára
A vízháztartásunk legfontosabb szabályzója a Nr. 8 Natrium chloratum , amely arról gondoskodik, hogy a salaktalanításon átesett folyadék a veséken át elhagyja a szervezetünket. Továbbá serkenti és elősegíti a szövetek regenerációját a salaktalanítást követően azáltal, hogy támogatja a sejtosztódást. A nátrium-ionok megkötik a testünk számára mérgező anyagokat - itt a Natrium chloratum példájában -, melyek azután távozhatnak szervezetünkből. Ezért bír valamennyi mérgezéses betegség esetében rendkívüli fontossággal.

Az alkohol lebontása is ide sorolandó, ezért mindenki számára, aki rendszeresen fogyaszt alkoholt, jó ha tud ennek az életsónak a rendkívüli hatásosságáról...

De természetesen itt is érvényes: a bajokat jobb megelőzni, mint orvosolni, mert - ha elfogadják egyesek, ha nem - az alkohol (természetesen itt nem a hébe-hóba való vörösbor fogyasztására gondolok) még mindig egy komoly méreg, melyet szervezetünk csak nagy erők bevetése által képes ismét neutralizálni...

3. Az emésztőrendszer blokádja

Emésztőrendszerünk két legfontosabb "főszereplője" a májunk és bélrendszerünk, melyek sűrűn reagálhatnak érzékenyen az egyes, őket károsan érintő anyagok bevitelére. A szóba jövő és igen fontos Schüssler-só ezen folyamatban a Nr. 6 Kalium sulfuricum, melyet röviden csak a biokémia "májszere"-ként szoktunk említeni...

Egyik legfőbb funkciója a Nr. 6 Kalium sulfuricum szernek a sejtek oxigénellátásának támogatása és így magának az anyagcserének a támogatása is. Azokat a káros anyagokat hozza ki a sejtekből, amelyeket szervezetünk nem volt képes kiválasztani, ugyanis itt, a sejtek belsejében bújtak meg lassacskán. De ha megtelt a depónk, akkor szervezetünknek nem marad más választása, mint hogy helyenként drasztikus módon reagáljon. Bizonyos anyagokra való allergiák, túlérzékenységi reakciók és különféle bőrproblémák mutathatják mindezeket...

A szabaddá vált salakanyagoknak a Natrium sulfuricum hatására kell távozniuk szervezetünkből, ellenkező esetben mérgezéses folyamatok léphetnek fel...

A Schüssler-sók jelentősége az emésztőrendszer számára
Természetgyógyászati körökben már régóta ismeretes, miszerint az egyes bőrproblémák, mint hámlásos folyamatok vagy a dermatitisz, az emésztőrendszer diszfunkcióira utalhat. Ez megint csak a lecsökkent Nr. 6 Kalium sulfuricum voltára enged következtetni, amely a tisztítómunka érdekében szép lassan a bőr legfelső rétegéből leválik...

4. A zsíranyagcsere blokádja

Az, hogy a fokozott zsírfelvétel nem vezet feltétlenül elhízáshoz, mára számos fórumon és szakelőadáson ismerté vált fogalom. A minőség a lényeges, nem pedig csupán a mennyiség. Fontosabb a minőségre helyezni a hangsúlyt, tehát inkább a telítetlen zsírsavak fogyasztása felé orientálódnunk. Nem szabadna naponta többet felvennünk zsírok formájában, mint a maximális energiaszükségletünk 30%-a, ennek is a 10%-a ún. esszenciális zsírsavak formájában kellene, hogy legyen. Különös figyelmet kell szentelnünk az ún. rejtett zsíroknak a túlzott húsfogyasztás időszakában, hiszen ezek igen gazdagok a telített zsírsavakban és koleszterinben is...

A napi 10 000 Kjoule szükséglet mellett nem szabadna többet fogyasztanunk, mint 77 gramm az efféle telített zsírsavakból. A táplálékunk energiáját Joule-ban fejezik ki. 1 Joule az a mennyiség, amellyel 100 grammot 1 Newton erősséggel 1 méter magasba emelünk. Vagyis látható, hogy a Joule valójában nem más, mint az energiaelhasználás mértékegysége...

Aki olvasta a Gyógyulás a 12 ásványi sóval című könyvet, az emlékezhet arra, hogy a Nr. 9 Natrium phosphoricum több szinten is fontos az anyagcserénket illetően. Először is a savháztartás szabályzásában van rendkívül fontos szerepe, továbbá fontos még a zsír-, illetve a cukorlebontás folyamatában. Mivel mindhárom szintnek megvan a maga jelentősége a testsúly kérdésében is, ezért a Nr. 9 Natrium phosphoricum igen fontos a sikeres súlycsökkentésben...

A Schüssler-sók jelentősége a zsíranyagcsere számára
Ha megemelkedik a szervezet savszintje, akkor - a lecsökkent jelenlét miatt - a zsíranyagcsere számára nem tud elegendő mennyiségben a Nr. 9 Natrium phosphoricum a rendelkezésre állni. Felszaporodnak a zsírok, melyek azután különböző képen hathatnak ki. A szervezet megkísérli azokat a zsírokat kiválasztani, amellyel a lecsökkent Nr. 9 Natrium phosphoricum -tartalom hatására nem volt képes elbírni.
Okos és bölcs szervezetünk mindig egy bizonyos séma alapján cselekszik. Legelőször az úm. alacsonyabb rendű (faggyú) zsírokat igyekszik kiválasztani, melyeket viszontláthatunk az apró, eldugult faggyúmirigyekben mitesszerek és pattanások formájában, a zsíros arcbőrben és hajban. Viszont eközben a folyamat közben, tehát a faggyúkiválasztás folyamatában, fennállhat annak a veszélye, hogy a bőr apróbb nyílásai a mirigyeknél eldugulnak, minek következtében a mirigyek begyulladhatnak, körülötte vörös folttal jelezvén ezt...

Ha hosszabb ideig fennáll a Nr. 9 Natrium phosphoricum hiánya és már sok zsírt kellett a szervezetnek kiválasztania, abban az esetben a testben zsírhiány jön létre, bár meglehet a túlsúly mégsem csökken. A zsírhiány ilyenkor elsősorban a test felső rétegeiben fog megmutatkozni, a sprőd (zsírszegény) és száraz hajban, de mindenek előtt a száraz bőrben. A száraz bőr egyre kellemetlenebben feszül, s azok, akik érintettek, megkísérlenek mindent, hogy különböző zsíros kozmetikai krémekkel enyhítsenek a problémán, amely idővel egyre elviselhetetlenebb lesz...

5. A fehérje-háztartás blokádja

A fehérjék (proteinek) minden kétséget kizárva rendkívül fontos építőkövei szervezetünknek, melyeket azonban csak kis mennyiségben igényelne a legfontosabb funkciók kielégítése érdekében. Minden ember, mint egy közel 50 000 protein-molekulával rendelkezik. A táplálkozással vesszük fel, s közel 20 aminosav az, amelyet mindenképpen igényel - ezek azok a bizonyos esszenciális (nélkülözhetetlen) aminosavak. Másként úgy is hívják még ezen aminosavakat, mint az életünk építőkövei...

Napi igényünk a fehérjéből kilónként, mint egy 2 gramm körül van. Rendkívül fontos, hogy előtérbe helyezzük a növényi fehérjéket, mert ezeket szervezetünk csak lassan bontja fel, így nem lehetséges a túlzott felvételük ellentétben az állati fehérjékkel. Ezek testünknek gyorsabban a rendelkezésére áll, azonban az komolyabban igénybe veszi szervezetünket a túlzott zsírokkal, koleszterinnel, purinnal, hormonokkal és egyéb peszticidekkel is...

Túl ezeken, az állati fehérjében gazdag táplálkozással igen gyorsan bekövetkezhet a szervezet túlsavasodása, hiszen egyidejűleg számos fontos ásványanyag vonódik el az egyéb fontos területekről ezen savak megkötése érdekében...

A Schüssler-sók jelentősége a fehérje-anyagcsere számára
Bár a fehérje emésztés folyamata egy rendkívül bonyolult és komplex folyamat, mégis egy bizonyos: ismervén Dr. Schüssler álláspontját, nem lenne lehetséges a Nr. 2 Calcium phosphoricum nélkül, tehát ennek a szernek is kulcs szerepe van testsúlyunk kontrolljában! A túlzott fehérjebevitel eredményeképpen, az ebben a folyamatban résztvevő fontos ásványi sók hiánya, de legalábbis lecsökkent jelenléte lesz megfigyelhető. Ez egy napjainkban egyre inkább terjedő "lopakodó tömegbetegség" kialakulása szempontjából is igen fontos. Szemléljük csak meg, miért: A hosszú hónapokon és éveken át tartó folyamatos állati fehérjékben gazdag táplálkozással lassan, de biztosan kialakul a szervezetben a kalcium-hiány. Elsősorban az állati fehérjék lebontása jár különböző savak termelődésével együtt és ezen savak megkötéséhez, ismételt kivezetéséhez ásványanyagok szükségesek...

Ilyen pl. a Nr. 2 Calcium phosphoricum , melyet a szervezet ilyen esetben egyre sűrűbben igényel. Mivel egyidejűleg egy lecsökkent kalcium-kínálat és bevitel is társul mindezekhez, a szervezet kénytelen az egyes raktáraihoz nyúlni, hogy elegendő kalcium-foszfát molekulákat tudjon a savmegkötéshez mozgósítani. No és hol van testünk legnagyobb kalcium-foszfát raktára? A csontjaink belsejében. Az éveken át fennálló tartós elvonás eredményeként jön tehát létre azon betegség, melyet oszteoporózisként, magyarul csontritkulásként ismerhetünk...

6. A szénhidrátok blokádja

A szénhidrátok közé a cukrot, a keményítőt és a cellulózt soroljuk. A zsírokon és fehérjéken kívül a harmadik legfontosabb és leggyakoribb táplálékunk. Testünkben a különböző biokémiai folyamatok által energiává alakul, midőn szénné, vízzé és hidrogénné bomlanak szét. A szénhidrátok emésztése már a szájunkban elkezdődik, a nyálban lévő enzimek (amilázok) segítségével. Ezek a szénhidrátokat kisebb "cukordarabkákra" bontják, többek között pl. diszaharidokra. Ez az oka is annak például, hogy a kenyér hosszabb rágást követően édesnek hat a szánkban. Miközben rágunk, hasnyálmirigyünk megkapja azon információt az agyunktól, hogy már egyes szénhidrátok úton vannak a vékonybél felé. Itt azután "kellemes fogadtatás közepette" előkészítik a különböző enzimei a további feladatokhoz - egyszerűcukrokká alakulnak, mint glükózok, fruktózok vagy galaktózok. A bélből azután bekerülnek a keringésbe, a véráramba, hogy így az egyes szerveinkhez is eljuthassanak...

Az egyik legfontosabb glükóz-raktárunk a májunk, ahol a glükózok az inzulin segédletével (hasnyálmirigy enzim) glükogénné alakulnak. A májat azonban glükogénként nem hagyhatja el; eredménye: lecsökkent vércukorszint és az ezzel együtt járó lecsökkent inzulin-kibocsátás. Amennyiben a testnek még több energiára lenne szüksége (glükóz formájában), abban az esetben a glükogént kell újra visszaalakítania glükózzá. A májunk mintegy 170 grammnyi raktára gyorsan megtelik, ám a szervezet képes még további 170 gramm glükogént az izmokba "félretenni", és elsősorban ehhez a tartalékhoz fog visszanyúlni egy esetleges nagyobb terhelés idején...

Azon glükózok, melyeket nem raktároz el testünk, a keringéssel a szerveinkhez, sejtjeinkhez jutnak, ahol közvetlenül energiává alakulnak vagy elhasználódnak. Itt a a glükózok oxigén kíséretében szénné és vízzé égnek (glükolízis). Ebben a rendkívül fontos folyamatban nem elhanyagolandó szereppel bírnak az ásványanyagok és nyomelemek is, mint a magnézium, a mangán, a kobalt vagy a réz. Ha azonban az elégetést követően maradna még glükóz, ám a glükogén-raktár telve, úgy az a testben fog elraktározódni, melyhez azonban előtte zsírrá kell alakulnia...

A Schüssler-sók jelentősége a szénhidrát-anyagcsere számára
Mind a Nr. 3 Ferrum phosphoricum , mind pedig a Nr. 6 Kalium sulfuricum a sejtek oxigénellátásában jeleskedik, azaz támogatja a glükóz elégetését (glükolízis). Ehhez azonban az amiláz nevű enzim kálciumot is igényel, hogy a szénhidrátokat kellőképpen fel tudja bontani. Éppen ezért oly' nélkülözhetetlen a glükóz-anyagcsere megzavart folyamatánál a Nr. 2 Calcium phosphoricum is...

7. A túlsavasodás, mint fontos tényező!

Sajnos egyre többen érintettek ebben a témában, hiszen táplálkozásunk és életkörülményeink nagymértékben "hozzásegítenek" bennünket ahhoz, hogy szervezetünk lassan, de biztosan, túlsavasodjék. A napjaink szintén túlzott mértékű szénhidrát fogyasztásának is meg van a maga problematikája, amely megint csak kihathat a testsúlyunkra is - persze negatívan. A szénhidrátok elsősorban (mint szacharidok) víz-, szén- illetve oxigén-atomokból állnak és ismételt lebontásuk és átalakításuk a Nr. 9 Natrium phosphoricum nélkül lehetetlen, mert a Nr. 9-es Schüssler-só segítségével válhatnak ismételten szénsavvá és vízzé. Így talán jobban megérthető, miért is növekszik oly' nagyon a túlzott cukor- és szénhidrátfogyasztás alkalmával (elsősorban az ún. fehérlisztből készült sütemények említhetőek itt elsősorban) e biokémiai szer hiánya, illetve az is jobban érthető, hogy a raktárunk tartósmértékű "ürítése" következtében miért növekszik egyúttal a szervezet savszintje is...

Az izommunkát követően a tejsav szindioxidra és vízre bontódik. A széndioxidot a nátriumfoszfát ionok megkötik és a tüdőn keresztül, a kilégzéssel hagyja el testünket. A húgysav pedig, ami a fehérjeemésztést követően marad hátra, karbamiddá (húgyanyag) bontódik le és a vesék át ürül ki. Ha tehát a táplálkozásunk túl sok savat tartalmaz (vagy a táplálékunk az anyagcserében savakat termel), illetve túlzott mértékben képes megkötni a savakat, akkor ez rendkívüli mértékben veszi igénybe szerveztünk Natrium phosphoricum -háztartását. Az eredmény: ezen életsó raktára szervezetünknek fokozott mértékben kiürül. Ha pedig mind emellé egyre kevesebb jut be, akkor (ez egy szimpla matematikai számítás is egyben) ez hamarosan sejtpusztulást is eredményezhet...

Mint láthattuk, a zsír- és fehérjeemésztés bizonyos folyamatainak irányításában szintén fontos szerep jut a Nr. 9 Natrium phosphoricum-nak; Ha nincs elegendő belőle, hogy a felszaporodott savakat megköthesse, akkor az elhízáshoz és az egyes szervek elzsírosodásához is vezethet...




 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
Schüssler krémek
  2012-03-20 10:12:02, kedd
 
 
Nr.1- Calcium fluoratum krémzselé

A Calcium fluoratum elsődleges szerepe a szervezetben a kötőszövetek rugalmasságának biztosítása a kötőszövetek gumija. Hiánya esetén az elasztikus rostok dilatálnak (elernyednek), ami számos betegség forrása lehet. Mivel az ereink is nagy mennyiségű elasztikus rostot tartalmaznak, ezzel magyarázható, hogy hiánya összefüggésbe hozható az aranyeres, visszeres panaszok, érelmeszesedés kialakulásával is. Az elasztikus rostok dilatációja miatt a nyirokrendszer sem képes megfelelőképpen működni, ami megnagyobbodott, megkeményedett nyirokcsomók kialakulásához vezethet. Mivel bőrünk is nagy mennyiségű elasztikus rostot tartalmaz, így hiányállapota esetén bőrünk korábban öregszik, tipikus ráncok jelennek meg, illetve a kézen és lábon fokozott elszarusodás, kérgesedés, sárgás elváltozások, berepedések figyelhetők meg. Ha gyermekkorban hiányzik ez az ásványi só, az nem megfelelő csontosodáshoz, rossz tartáshoz, a fogak korai romlásához vezethet. Idősebb korban, különösen nők esetében hiánya csontritkulás kialakulására hajlamosít.

Schüssler-féle krémzselé Nr. 1

Kérdés felvetése a termékről
Nr.1- Calcium fluoratum krémzselé

A Calcium fluoratum elsődleges szerepe a szervezetben a kötőszövetek rugalmasságának biztosítása a kötőszövetek gumija. Hiánya esetén az elasztikus rostok dilatálnak (elernyednek), ami számos betegség forrása lehet. Mivel az ereink is nagy mennyiségű elasztikus rostot tartalmaznak, ezzel magyarázható, hogy hiánya összefüggésbe hozható az aranyeres, visszeres panaszok, érelmeszesedés kialakulásával is. Az elasztikus rostok dilatációja miatt a nyirokrendszer sem képes megfelelőképpen működni, ami megnagyobbodott, megkeményedett nyirokcsomók kialakulásához vezethet. Mivel bőrünk is nagy mennyiségű elasztikus rostot tartalmaz, így hiányállapota esetén bőrünk korábban öregszik, tipikus ráncok jelennek meg, illetve a kézen és lábon fokozott elszarusodás, kérgesedés, sárgás elváltozások, berepedések figyelhetők meg. Ha gyermekkorban hiányzik ez az ásványi só, az nem megfelelő csontosodáshoz, rossz tartáshoz, a fogak korai romlásához vezethet. Idősebb korban, különösen nők esetében hiánya csontritkulás kialakulására hajlamosít.



Nr.1- Calcium fluoratum arcdiagnosztikája

Calcium fluoratum hiány esetén nagyon gyakran megfigyelhető úgynevezett kockaredők kialakulása, melyet a belső szemzugban figyelhetünk meg (egymást keresztező ráncok). A kockaredő képződéshez gyakran társul a belső szemzug barnás, barnás-feketés elszíneződése is. A kockaredők mellett szarkalábak kialakulása is jellemző lehet. Minél kifejezettebb egy hiányállapot, annál markánsabban jelentkeznek a tünetek is.


Nr.1- Calcium fluoratum krémzselé alkalmazási területei

Aranyér: érdemes Nr. 11 Silicea krémzselével kombinálni
Visszér: érdemes Nr. 11 Silicea krémzselével kombinálni
,,Bőrfiatalítás": szarkalábak, kockaredők, laza kötőszövet esetén érdemes
Nr. 11 Silicea krémzselével kombinálni
Laza ízületek: pl. gyakori bokarándulás
Laza hasfal: érdemes Nr. 11 Silicea krémzselével kombinálni
Köldöksérv, lágyéksérv: érdemes Nr. 11 Silicea krémzselével kombinálni
Lúdtalp: érdemes Nr. 11 Silicea krémzselével kombinálni
Sárga bőrkeményedések, tyúkszem kiegészítő kezelése, berepedések a
bőrön, berepedések végbéltájon
Keloidos sebgyógyulás
Bőrön lévő striák: érdemes Nr. 11 Silicea krémzselével kombinálni


Schüssler-féle krémzselé Nr. 2

Nr.2 - Calcium phosphoricum krémzselé

A Calcium phosphoricum elsődlegesen a csontok és a fogak sója. A csontszövet több, mint 50 %-át Calcium phosphoricum alkotja. Hiányállapota sokszor teljesen észrevétlenül alakul ki. A csontrendszer felépítése mellett fontos szerepet kap a vérképzésben, és a sejtanyagcserében is.

Nr.2 - Calcium phosphoricum arcdiagnosztikája

A hiányállapot leginkább a bőr viaszos fénylésében, színében látható. Ennek felismerése sokszor nem egyszerű. Az elváltozás először a füleken, homlokon, orrhegyen, szemhéjakon, majd az egész arcon figyelhető meg. A körmökön feltűnő fehér foltok szintén a 2. számú só hiányát jelzik. Hiányállapotra utal a fogvégek áttetszővé válása is, ami szintén gyakori elváltozásnak számít.

Nr.2 - Calcium phosphoricum krémzselé alkalmazási területei

Csonttörések után fennmaradó fájdalom
Gipsszel nem rögzített törések gyógyulásának támogatása
Gyermekeknél jelentkező növekedési fájdalom
Időskori bőrviszketés
Koncentrációs zavarok: a halántékot kell bedörzsölni, Nr. 5 Kalium phosphoricummal kombináltan
Tanulás után jelentkező fejfájás: a halántékot kell bedörzsölni
Terhességi hányás: érdemes a gyomor környékét finoman bedörzsölni


Schüssler-féle krémzselé Nr. 3

Nr.3 - Ferrum phosphoricum krémzselé

A Ferrum phosphoricum a Schüssler sók között az akut szer, vagy más néven elsősegélyszer. Elsősorban tehát akkor gondoljunk rá, ha hirtelen történik velünk valami:
- valamilyen sérülést szenvedünk,
- egy fertőzés, vagy egy gyulladásos folyamat indul.

Fontos hangsúlyozni, hogy a Ferrum phosphoricum krémzselé a gyulladás első stádiumában alkalmazható. Minél hamarabb kezdjük el használni, annál jobb eredményre számíthatunk.

Nr.3 - Ferrum phosphoricum arcdiagnosztikája

Ferrum phosphoricum esetén barnás, feketés-lilás elváltozás látható az orrgyöktől kiindulva a szemek alatt. Az elszíneződés mértéke mutatja a hiányállapot kiterjedtségét. Másik jellemző elváltozás lehet a vasvörösség (a bőr kipirulása, mely nagyon gyakran jelentkezik pl. a fülön). A vasvörösség elsősorban fertőzések kapcsán figyelhető meg. Krónikus hiányállapot esetén jellemző lehet a bőrön jelentkező hosszanti barázdák megjelenése.

Nr.3 - Ferrum phosphoricum krémzselé alkalmazási területei

Sérülések kezelése: elsődlegesen hámhiánnyal nem járó sérülések kezelésére alkalmas, mint például zúzódások, ficamok, vérömlenyek
Gyulladásos folyamatok kezelése: pl. nátha esetén az orr körüli terület kezelése javasolt, szoptatás során begyulladó, vagy berepedt mell
Izomláz: vékonyan kenje be a leginkább fájdalmas izomcsoportokat
Lumbago: a krémzselét masszírozza a leginkább fájdalmas területre
Visszérgyulladás: gyulladáscsökkentő hatású, de a kezelést érdemes Nr. 1 Calcium fluoratum, és Nr. 11 Silicea krémzselével kiegészíteni, melyek segítenek az erek tónusának fenntartásában
Aranyérgyulladás: a kezelést érdemes Nr. 1 Calcium fluoratum, és Nr. 11 Silicea krémzselével kiegészíteni, melyek segítenek az erek tónusának fenntartásában
Gyulladt pattanások: a kezelést érdemes Nr. 9 Natrium phosphoricum, és Nr. 11 Silicea krémzselével kiegészíteni


Schüssler-féle krémzselé Nr. 4

Nr.4 - Kalium chloratum krémzselé

Kalium chloratum alkalmazásánál fontos elkülönítenünk a krónikus hiányállapotokat, ami ,,az arcra van írva", illetve azon akut betegségeket, melyek jól kezelhetők Kalium chloratummal. Akut betegségek közül elsődlegesen azokban az esetekben használhatjuk, ahol gyulladás kapcsán fehérje dús váladékok vannak jelen bárhol szervezetünkben. Ennek alapján a nyálkahártyák és savós hártyák sójának is aposztrofálhatjuk. Ezek a váladékok általában fehérek, nyúlósak.

Nr.4 - Kalium chloratum arcdiagnosztikája

Krónikus hiányállapotát tejszerű arcszín jelezheti. A tejszerű elszíneződés gyakran csak a száj fölötti régióban jelentkezik ,,tejbajusz" formájában. Kálium chloratum hiány esetén azonban zavaró esztétikai elváltozások is jelentkezhetnek (couperosis - ún. tágult erek), illetve különösen a szem körüli területre jellemző bőrgrízesség formájában. Minél korábban kezdjük meg ezen elváltozások kezelését, annál jobb eredményre számíthatunk.

Nr.4 - Kalium chloratum krémzselé alkalmazási területei

Tágult erek az arcon (couperosis): legalább 2-3 hónapos kúra javasolt, a kezelés szükség esetén ismételhető
Bőrgrízesség: mely nem csak a szem körüli területen, hanem bárhol jelentkezhet
Ínhüvelygyulladás
Köhögés: fehér nyúlós váladékkal járó köhögés esetén a mellkas bedörzsölése javasolt
Mellhártyagyulladás kiegészítő kezelése: a mellkas bedörzsölése javasolt

Schüssler-féle krémzselé Nr. 5

Nr.5 - Kalium phosphoricum krémzselé

A Kalium phosphoricum elsősorban az agy szürkeállományának működéséhez szükséges, de szerepet játszik az izomszövet (főleg a szívizom) és a vörösvértestek működésében is. Hiányállapotára hangulatzavarok, kimerültség, és pszichoszomatikus betegségek jellemzők.

Nr.5 - Kalium phosphoricum arcdiagnosztikája

Kalium phosphoricum hiányra a hamuszürke arcszín, illetve a halánték beesettsége jellemző. Az ásványi só hiánya esetén a szemek apatikussá, beesetté válnak.

Nr.5 -Kalium phosphoricum krémzselé alkalmazási területei

Hajhullás: kör alakú foltos hajhiány - az érintett területet Ferrum phosphoricum krémzselével keverve bedörzsölni
Ideges fejfájás: a halántéktáj bedörzsölése javasolt - fél óránként ismételhető
Ideges szívpanaszok, szívdobogásérzés (fontos az organikus ok kizárása)
Kimerültség: a halántéktáj bedörzsölése - óránként ismételhető
Memória segítése (pl. tanulás alatt, vagy tanulási zavaroknál): a halántéktáj masszírozása a krémzselével - óránként ismételhető
Szédülés idegesség következtében: halántéktáj bedörzsölése - fél óránként ismételhető.

Schüssler-féle krémzselé Nr. 6

Nr.6 -Kalium sulfuricum krémzselé

Ez a Schüssler-só a szervezet ,,nagytakarítását" szolgálja, általánosságban a méregtelenítési, és kiválasztási folyamatokat fokozza. Elsődlegesen a bőrt, és a nyálkahártyákat, valamint a májat célozza meg. Alkalmazása minden olyan bőrfolyamatnál javasolt, ahol a bőr pigmentációs zavarával találkozunk. Gyulladásos folyamatok esetén sárgás váladékozásokkal járó megbetegedéseknél adhatjuk.

Nr.6 - Kalium sulfuricum arcdiagnosztikája

A Kalium sulfuricum arcdiagnosztikájára a bőr pigmentációs zavarai jellemzők, melyek spontán (szeplők), napsütés hatására, vagy várandósság során jelentkeznek. A vitiligo (pigmenthiány) szintén Kalium sulfuricum hiányra utal. Jellemző még a belső szemzugban látható barnássárga színárnyalat, valamint ,,A" alakban az orrgyöktől az álcsúcsig látható sárgás bőrszín.

Nr.6 - Kalium sulfuricum krémzselé alkalmazási területei

Barna foltok a bőrön (pl. napozás hatására)
Köhögés: sárga köpettel járó hörghurut esetén a mellkas bedörzsölése javasolt
Májfolt
Orrmelléküreg gyulladás: az arcüreg feletti terület be krémezése javasolt naponta 3x - kiegészítő kezelésként alkalmazható
Nátha: sárga váladékozással járó nátha esetén az orr körüli terület bedörzsölése javasolt - segíti a gyógyulást
Vitiligo (pigmenthiány)



Schüssler-féle krémzselé Nr. 7

Nr.7 -Magnesium phosphoricum krémzselé

Közismert, hogy magnesium hiány esetén a szervezet fokozott görcskészségével találkozunk, ugyanis a magnézium elengedhetetlenül szükséges az izmok, idegek megfelelő működéséhez. Helyileg krémzselé formában alkalmazva segíti a sejtek homeostasisának helyreállítását, így szüntetve meg a görcsös folyamatot.

Nr.7 -Magnesium phosphoricum arcdiagnosztikája

Amennyiben arcdiagnosztikával magnesium hiányra utaló jeleket találunk, abban az esetben a szervezet hajlamosabb a különböző görcsös folyamatok kialakulására. Arcdiagnosztikailag a magnesium hiányt úgynevezett magnesium-pirosság jellemzi, mely elsősorban az orcákon jelentkezik.
Ez a típusú pirosság nyugalmi állapotban is megfigyelhető. Bizonyos embereknél csak ,,hektikus pirosság" formájában jelentkezik, amely piros foltok formájában nyilvánul meg a nyak, illetve mellkas területén, elsősorban idegesség alatt.

Nr.7 - Magnesium phosphoricum krémzselé alkalmazási területei

Aranyeres panaszok: görcsös aranyeres panaszok esetén alkalmazható. Érdemes kiegészíteni az érfalak erősítésére Nr. 1 Calcium fluoratum, és Nr. 11 Silicea krémzselével
Arcneuralgia (trigeminus neuralgia): erős, nyilalló, akár villámcsapásszerűen jelentkező idegfájdalom esetén naponta háromszor kenjük be a bőrt a fájdalmas ideg lefutása mentén
Bőrviszketés: ismeretlen eredetű bőrviszketés esetén alkalmazható
Gyomorgörcs: órajárás irányával megegyezően gyengéden masszírozzuk be a krémzselét a has bőrébe - segíti a simaizmok elernyedését
Hasgörcs - kisgyermekek kólikás panaszai (pocakfájós baba): naponta két-három alkalommal az óra járásával megegyező irányban gyengéden masszírozzuk be a krémzselét
Köhögés: görcsös köhögés esetén a mellkas bedörzsölése javasolt naponta két-három alkalommal
Lábikragörcs: a leginkább fájdalmas területet kezeljük a krémzselével, gyöngéd masszírozással fellazítva az izmokat
Menstruációs görcsök
Vesegörcs



Schüssler-féle krémzselé Nr. 8

Nr.8 - Natrium chloratum krémzselé

A Natrium chloratum Schüssler só a szervezet só-víz háztartásának szabályozására hat. Ezt az ásványi sót a legtöbben konyhasóként ismerjük. Hogy hiányozhat mégis, amikor a legtöbb ember az ajánlottnál lényegesen többet fogyaszt belőle? A válasz egyszerű: nem ott, és nem olyan mennyiségben van jelen szervezetünkben, mint ahogy az szükséges lenne, azaz nem tényleges hiányállapotról, hanem relatív hiányról, eloszlási zavarról van szó.

Nr.8 -Natrium chloratum arcdiagnosztikája

Arcdiagnosztikája egyszerű: a kozmetikai iparban igénybevett bőrként emlegetik, azaz a nehezen kezelhető, rossz vízháztartású bőrről van szó, mely egyszerre rendelkezhet a zsíros, és száraz bőr tulajdonságaival. Nagyon jellemző a tág pórus, melynek intenzitása a hiányállapot mértékére utal. Az arc duzzadt lehet, és jellemző ,,csigás", nem letörölhető fénylés is jelentkezhet. A hajas fejbőr határa gyulladásosan piros lehet. Az ásványi só hiányához a combokon kifejezett narancsbőr megjelenése társulhat.

Nr.8 -Natrium chloratum krémzselé alkalmazási területei

Narancsbőr: segíti a lerakódott anyagok távozását. A kötőszöveti struktúra helyreállítására használata Nr. 11 Silicea, és Nr. 1 Calcium fluoratum krémzselével kiegészítve javasolt
Száraz, helyenként zsíros bőr: rendezi a bőr vízháztartását
Tág pórusú bőr: segíti a bőr regenerálódását, alkalmazását érdemes Nr. 11 Silicea krémzselével kiegészíten


Schüssler-féle krémzselé Nr. 9

Nr.9 - Natrium phosphoricum krémzselé

A Natrium phosphoricum a szervezet elsavasodásának megakadályozásában játszik szerepet. Napjainkban a szervezet ph értékének savas irányba billenése népbetegségnek számít. Ez a legtöbb esetben a túlzott keményítő és húsfogyasztásnak köszönhető. Ha szervezetünk sav-bázis háztartása nincs rendben, levertté, kimerültté válunk, bőrünkön pattanások, mitesszerek jelennek meg, bőrünk zsírossá, vagy érdessé válik.

Nr.9 -Natrium phosphoricum arcdiagnosztikája

Natrium phosphoricum hiány esetén a legjellemzőbb elváltozás a pattanásos, zsíros bőr megjelenése. Mitesszerek jelenléte szintén Natrium phosphoricum hiányra utal. Főleg későbbi életévekben a száj körüli régióban függőleges lefutású ráncok jelenhetnek meg.

Nr.9 - Natrium phosphoricum krémzselé alkalmazási területei

Mitesszeres bőr
Pattanásos bőr: a Nr. 9 Natrium phosphoricum krémzselé minden típusú pattanásnál elsődlegesen választandó krémzselé. Alkalmazását érdemes Nr. 11 Siliceával kiegészíteni. Gennyes pattanások esetén a két alapkrémzselé mellé harmadikként Nr. 12 Calcium sulfuricumot keverjünk. Elsődlegesen gyulladásos pattanások kezelésekor Nr. 9 Natrium phosphoricum, és Nr. 11 Silicea krémzselé mellé Nr. 3 Ferrum phosphoricum krémzselé használata javasolt
Szőrtüszőgyulladás: Nr. 3 Ferrum phosphoricum krémzselével keverjük össze



Schüssler-féle krémzselé Nr.10

Nr.10 -Natrium sulfuricum krémzselé

A Natrium sulfuricum fő feladata a szervezet víztelenítése, az anyagcseretermékek kiválasztása. Ezen kívül hatással van még a májra, és az epehólyagra is. Hiányállapota esetén helyi duzzanatokkal, oedemával, és epepanaszokkal találkozunk. Hatásterületéből adódóan természetes vízhajtóként használható.

Nr.10 -Natrium sulfuricum arcdiagnosztikája

Arcdiagnosztikájára az orr, illetve arc kékesvörös-vörös gyulladása jellemző (rosacea). Kifejezett hiányállapot esetén a szájkörüli terület zöldessárga elszíneződése jelentkezik. Fontos lehet a különböző területen megjelenő duzzanatok (oedemák) megjelenése is (pl. táskás szemek, lábdagadás).

Nr.10 -Natrium sulfuricum krémzselé alkalmazási területei

Duzzadt szem körüli terület
Epepanaszok (természetesen orvosi kontroll szükséges): a fájdalmas terület be krémezése naponta 3 alkalommal
Lábdagadás, ,,nehéz láb szindróma" (természetesen szervi eredetű - pl. szívbetegség esetén a megfelelő gyógyszerek szedése mellett): a kötőszövetek, erek rugalmasságának fokozására Nr. 1 Calcium fluoratum krémzselével egy időben érdemes alkalmazni, a só-víz háztartás helyi normalizálására Nr. 8 Natrium chloratum krémzselével kiegészíthető
Rosacea (borvirágos orr): elsődlegesen az orr területén jelentkezik. Amenynyiben az arcon is megfigyelhetőek tágult erek és gyulladás, abban az esetben használatát Nr. 4 Kalium chloratum krémzselével kell kiegészíteni
Táskás szem



Schüssler-féle krémzselé Nr.11

Nr.11 - Silicea krémzselé

A szilicium a földkéreg negyedik leggyakoribb eleme, azonban ennek ellenére nincs a köztudatban. Klinikai vizsgálatok is igazolják, hogy az emberi szervezet számára is elengedhetetlenül fontos ásványi sóról van szó. A silicea elsődlegesen a kötő- és támasztószövet struktúrájának kialakításában vesz részt, de a csont és porc felépítésében is fontos szerepet játszik. Hiányállapot esetén bőrünk veszít feszességéből, korai és intenzívebb ráncképződéssel találkozunk, valamint az erek rugalmassága is csökken. Tehát egy igazi szépség sóról van szó.

Nr.11 - Silicea arcdiagnosztikája

Silicea hiánya esetén korai és kifejezettebb ráncképződéssel találkozunk. Jellemző lehet vízszintes lefutású homlokredők, szarkalábak, és kifejezett mimikai ráncok megjelenése. Speciális jel lehet a fül előtti hosszanti, úgynevezett harmonikaredő megjelenése.

Nr.11 - Silicea krémzselé alkalmazási területei

Aranyér: Nr. 1 Calcium fluoratum krémzselével egy időben alkalmazzuk.
Gyulladásos aranyér esetén Nr. 3 Ferrum phosphoricum krémzselével egészítsük ki
,,Bőrfiatalítás": Nr. 1 Calcium fluoratummal együtt alkalmazva a kötőszövetek regenerálásával, a bőr tónusának javításával fejti ki hatását
Pattanásos bőr (a pattanásos bőr kezelése részletesen a Nr. 9 Natrium phosphoricum krémzselénél van leírva, a pattanás jellegétől függően kell más ásványi krémzselékkel kiegészíteni)
Striák a bőrön: Nr. 1 Calcium fluoratum krémzselével egy időben alkalmazzuk
Visszér: Nr. 1 Calcium fluoratum krémzselével egy időben alkalmazzuk. Visszérgyulladás esetén Nr. 3 Ferrum phosphoricum Schüssler krémzselével egészítsük ki

Nr.12 - Calcium sulfuricum krémzselé

Calcium sulfuricum hiány esetén elhúzódó gennyes folyamatokkal, és pigmentációs zavarral találkozhatunk. A Kalium sulfuricum hiánnyal ellentétben ezek a pigmentációs foltok inkább idősebb korban jelentkeznek, a köznyelvben öregségi foltként ismertek.

Nr.12 - Calcium sulfuricum arcdiagnosztikája

Calcium sulfuricum hiány esetén gipsz-fehér arc, valamint különösen a végtagok, illetve arc területén jelentkező időskori barna foltok jellemzőek.

Nr.12 - Calcium sulfuricum krémzselé alkalmazási területei

Időskori barna foltok
Pattanásos bőr: a pattanáskezelés részletes leírása a Nr. 9-es krémzselénél található. Gennyes pattanások esetén a Nr. 12-es Calcium-sulfuricum krémzselét Nr. 9-es Natrium phosphoricum krémzselével érdemes kiegészíteni a Nr. 11-es Silicea krémzselé mellett





 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 1013
  • e Hónap: 12400
  • e Év: 50148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.