Belépés
margit5.blog.xfree.hu
"Legyek én gyertya csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, ne tudjam soha kiért és kikért égek" (ismeretlen) Imre Margit
1950.07.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Megszabadulás - Sai Baba tanít
  2011-02-13 15:07:24, vasárnap
 
 

Megszabadulás


Igaz Valóságomat nem érthetitek meg sem ma, sem ezer és ezer önsanyargatásban vagy buzgó keresésben töltött év után sem, még ha az egész emberiség összefog is ennek érdekében. De hamarosan megismerhetitek azt a Boldogságot, amely abból az Isteni Alapelvből árad felétek, amely Magára vette e szent Testet és Nevet. Ezért szerencsétek még annál is nagyobb, mint amelyben a bölcsek és szentek vagy az Isteni Dicsőség különböző megnyilvánulásait megtestesítő Személyiségek osztoztak.

Mivel közöttetek járok, úgy táplálkozom, ahogyan ti, és beszélgetek veletek, tévesen úgy hiszitek, hogy nem vagyok egyéb, mint egyszerű emberi lény. Óvakodjatok e hibás látásmódtól. Azzal is félrevezetlek benneteket, hogy együtt járok, énekelek és tevékenykedem veletek. De Isteniségem bármelyik pillanatban megnyilatkozhat előttetek; legyetek tehát készen erre a pillanatra. Az Istenséget emberi forma fedi, tehát igyekezzetek legyőzni a káprázatot, Mayát, amely elfedi szemetek el - a Valóságot.
Ebben az Emberi Formában minden Isteni Lény, minden Isteni Alapelv, vagyis minden Név és Forma megnyilvánul, amelyet, az ember Istenkét tiszttel, Istennek tulajdonít. Ne engedd, hogy a kétségek eltérítsenek. Ha a szíved oltárára helyezed Isteniségembe vetett rendületlen hited, részesülhetsz Igaz Valóm látomásában. Ám, ha ide-oda ingadozol a hit és hitetlenség között, akár az inga, soha nem sikerül felfognod az Igazságot és elnyerned az Üdvösséget. Igen szerencsésnek mondhatod magad, hogy jelenlegi életed során a Sarva-daivathwa-swaroopam (Forma, mely magába foglalja Isten minden Formáját) boldogságos látásában részesülhetsz.

Hadd hívjam fel a figyelmet egy másik tényre is. Korábban, mikor Isten a Földre szállt, e különleges Inkarnációk felismerésének öröme csak azután adatott meg az embereknek, mikor a fizikai Megtestesülés már elhagyta a világot, bár Kegyes Létéről bizonyítékok sokasága árulkodott. Ezek az Istenségek hűséget és odaadást vártak az emberektől, de mert földöntúli erővel és képességekkel bírtak, vagy, mert szigorú, büntető hatalmat gyakoroltak, az emberek csodálata és odaadása főként félelemből fakadt.
De gondolkozzatok csak el egy pillanatig a jelenlegi Sathya Sai Megnyilvánuláson! Minek köszönhető, hogy ebben az elanyagiasodott, agresszivitással, erőszakkal teli, hitetlen és tiszteletet nem ismerő korszakban, a világ minden tájáról milliók vonzódnak és vándorolnak imádattal Hozzá? Ennek oka az emberi Formában megnyilvánuló földöntúli Istenség.

Milyen szerencsések vagytok, hogy tanúi lehettek annak, hogy minden ország tiszteletét teszi Bharatnak (Indiának). A világon mindenütt hallhatjátok visszhangozni Sathya Sai Nevének Dicsőségét, ugyanakkor, amikor ez a Test itt áll előttetek.
Hamarosan tanúi lehettek a Sanathana Dharma (Osi Törvény) visszaállításának, annak eredeti és természetes állapotába. Ez a Védákban lefektetett Dharma az, amely az emberiség javát szolgálja. Sai Akaratából megtörténik a Védikus Dharma új életre keltése. Sankalpám - Isteni Akaratom - által és Isteni Erőm (Shakti), valamint Isteni Képességeim (Samarthya) kinyilvánításával nemcsak magamhoz vonzom az embereket, de fenn fogom tartani az Igazságot és kiirtom a hamisat.

Mindegyikőtöket Isteni Boldogságban részesítelek, amikor győzni fog és beteljesedik az Igazság. Ez a Sai Sai Sankalpa!
Azoknak akik megszabadították magukat a személyiség szűklátókörűségét, egyetlen feladatuk, hogy az emberiség felemelkedésén és a világ jólétén, szeretetet árasztva munkálkodjanak. Ha hangtalanok maradnak is, a belőlük áradó Isteni Boldogság sugaraival éltetik a világot. A szeretet mindenben létező, a szeretet mindenkié, minden szeretet!

"Nem létezett senki sem, tudni - ki vagyok, míg saját örömömre, egyetlen szóból meg nem teremtettem a világot.
Nyomban hegyek emelkedtek és vizek fakadtak.
Nap, Hold és csillagok keletkeztek a semmiből, hogy bizonyítsák létemet.
Vadállatok jöttek, és madarak repkedtek, beszéltek és értettek,
Végül, maga az ember is megjelent.
Az első helyet az ember foglalhatta el, és tudásomat elméjébe plántáltam."
"Sai Ereje határtalan. Örökkön-örökké megnyilatkozik.
Az Erő minden formája Sai tenyerében lakozik."

"Isten mindenre képes, Tenyerében rejlik minden erő. Az Én Erőm nem csak átmenetileg hat, majd elenyészik! Testem - mint minden más test - csak időleges lakóhely, de Erőm örök, mindent átható és kifogyhatatlan."
"Én vagyok a mozgatórugója minden létezőnek. Én vagyok az ösztönző és visszahúzó Erő és Energia.
Én vagyok a Megismerő, a Megismerhető és az Ismeret. Tudom szívetek minden bánatát és vágyát, de ti nem ismeritek az Én szívemet. Válaszolok fájdalmaitokra és örömeitekre, hiszen mindenki szívében ott vagyok. Én vagyok e templom lakója."

"Az emberek túlértékelik a csodákat, amelyek olyan jelentéktelenek Dicsőségemhez és nagyságomhoz képest, mint a szúnyog, az elefánthoz képest, amelyre rászáll akár méretét, akár erejét tekinted. Tehát amikor a csodákról beszéltek magamban sajnálkozva nevetek, hogy oly könnyen hagyjátok elveszni a Létemről nyert értékes tudást."

"Hatalmam mérhetetlen;
Igazságom felfedhetetlen, megmagyarázhatatlan."


"Javítsd meg látásodat, s a világ is megjavul" , olyan világot teremtesz, amelyet akarsz. A sokat látod, mert a sokat keresed, s nem az Egyet. Olvaszd a sokat az Egybe, a Te tested, s a másokét, a családot, a falut, a közösséget, az országot, a világot, s érd el gondolatban, szavakban, tettekben az Egység állapotát.
Ez a szeretet lelki fegyelme, mert a szeretet kitágulást, önmagába foglalást, kölcsönösséget jelent. Az egyedinek Egyetemesé kell nőnie.
Tágulj ki az Egyetemes Szeretetbe, a töretlen lelki egyensúlyba, a mindig tevékeny erénybe. Ez az az Út, amely az Isteni Természet a legteljesebben kihozza Belőled.
http://saibaba.hu/index2.html
Link
 
 
0 komment , kategória:  Sai Baba élete és tanítása  
Sai Baba élete és tanítása
  2011-01-25 19:38:31, kedd
 
 

Bhagawan Sri Sathya Sai Baba - élete


Sathya Sai Baba 1926. November 23-án született Dél-Indiában. Egész életét Isteniségének megnyilvánulásai jellemzik. Világra jöttét csodálatos események kísérték: születésekor a házban lévő hangszerek maguktól kezdtek játszani. Később kobrát találtak a takaró alatt, amin újszülöttként feküdt. Már gyermekkorában azonosnak érezte magát minden élőlénnyel, és irtózott attól, hogy tápláléknak szánva, megölik a madarakat és az állatokat. Nem volt hajlandó húst enni. Már négy évesen sokszor a kéregető koldusoknak adta ebédjét. Nem bírta nézni a szenvedést. Határtalan részvétről tett tanúbizonyságot. Nyolcévesen a korabeli gyerekekből csoportot szervezett Istent dicsőítö dalok éneklésére, és saját szerzeményű bhajanokat (szent dalok) tanított társainak.
Kezdettől fogva csodálatos erők birtokában volt. Istentiszteletek után például egy üres zsákból - prashadot - áldott ételt, édessséget osztott. Előre megjósolt későbbi eseményeket, különböző tárgyakat teremtett a semmiből. Hozzátartozói, attól tartva, hogy természetfeletti képességei egy, a testét megszálló gonosz szellemnek tulajdoníthatók, különböző eszközökkel - többek közt fizikai kínzásokkal - igyekeztek kihúzni belőle a vélt szellemet. A kínzásokat és megpróbáltatásokat Baba nyugalommal viselte. E kísérletek során kinyilvánította magáról, hogy Ö az újjászületett Shirdi Sai Baba. Mindaddig a dél-indiai Puttaparthiban nem hallottak Shirdi Sai Babáról, Aki a tölük 1000 km-re, északnyugatra fekvö Shirdiben élt és tevékenykedett. 14 évesen, 1940. október 20-án kijelentette, hogy többé nem tartozik a családjához, és levetve a magára öltött Maya (illúzió) köntösét, követőihez csatlakozik, hogy beteljesítse Isteni Küldetését.

Ezt követően a hívők mind nagyobb és nagyobb számban sereglettek köré. Követői csodák sokaságát láthatták, ami mind boldogságukat és jólétüket szolgálta. Többek közt, a Chitravathi folyó közelében található egyik tamarind fáról (ma Kalpa Vriksha néven ismert) egymás után szedte, a hívök által kívánt gyümölcsöket. Mindenütt megnyilatkozó erejével segítette híveit. Gyógyíthatatlan betegségektől szabadította meg őket, és Kegyének jeléül tárgyakat teremtett számukra. Hasonló csodák máig is jellemzőek Swami tevékenységére, és nem csupán Indiában fordulnak elő, hanem a világ minden részén, ahol az emberek Istent keresik. A hívők gyakran lelnek rá Sathya Sai Babában Isten-keresésük beteljesült céljára. Ma Prasanthi Nilayam - elsőszámú tartózkodási helye - a tiszta lelkiség kimagasló fellegvára, ahová végeláthatatlan sorokban érkeznek a hívök - fajtól, nemzetiségtöl, származástól és társadalmi helyzettől, hovatartozástól függetlenül.


KÜLDETÉSE

Sathya Sai Baba kijelentette, hogy nem akar új vallást alapítani, sem valamely létező vallás elfogadására késztetni a hívőket, hanem arra ösztönöz, hogy akik az Ö Üzenetéhez vonzódnak, "Tartsanak ki meglévőhitük mellett és azt erősítsék." Azt is kinyilvánította, hogy nem azért jött, hogy követőket gyűjtsön maga köré, hanem hogy a szívekben meggyújtsa a szeretet tüzét, hogy még nagyobb fénnyel ragyogjon.
Sathya Sai Baba India egész területén kórházakat, általános, közép és felsőfokú iskolákat alapított, ahol a gyógyítás és oktatás teljesen ingyenes. Lenyűgöző személyiségének hatására világszerte, mindenütt Sai Központok ezrei alakultak, ahol a hívők az Ő tanításait követik és széleskörű közösségi munkát folytatnak. Azt tanítja: "Éljenek és virágozzanak a különféle vallások; hirdessék Isten Dicsőségét minden nyelven, minden dalban. Legyen ez az eszménykép! Tiszteljük a hitek közötti különbséget, s fogadjuk el mindegyiket egyaránt mindaddig, mígnem valamennyi egységre fog törekedni. Ha minden ember a vallásalapítók által lefektetett eszmék szerint él - kerülve gyűlölködést és kapzsiságot - akkor a világ békés és boldog lakóhellyé válhat."


ÜZENETE

Sathya Sai Baba azt tanítja, hogy az ember alaptermészete Isteni, és az élet fő célja az, hogy az ember ezt felismerje. Ez az önmegvalósítás azonban csak úgy érhető el, ha erkölcsösen élünk, önzetlen segítséget nyújtunk minden halandónak, különösen a leginkább rászorulóknak, és kifejlesztjük magunkban a szeretetet és tiszteletet minden élölény iránt. A vallások egységének megteremtésére újra és újra kihangsúlyozza azokat a fontos alapelveket, amik az összes világvallás alapjai: IGAZSÁG, ERKÖLCS, BÉKE, SZERETETET és ERŐSZAK-NÉLKÜLISÉG. Arra ösztönöz bennünket, hogy mindennapjainkban gyakoroljuk ezeket az emberi értékeket, s ehhez saját életével állít elénk lelkesítö példát.


Sai Baba azt tanítja:
"Az elvek nélküli politika,
a jellem nélküli oktatás,
az emberséget nélkülöző tudomány
és az erkölcsösséget nélkülöző gazdagság
nemcsak haszontalan, de kimondottan veszélyes."


SZERETETE

Sathya Sai Baba különös képességekkel bír. Krisztusi jellegü csodái mellé Krisztusi szeretet és könyörületesség, valamint Isteni Tudás párosul. A belsö béke és önzetlen szeretet rendkívül erős hulláma árad Belőle. Sathya Sai Baba nyomatékosan kihangsúlyozza, hogy a hit és az önbizalom nélkülözhetetlen a sikeres és boldog élethez. Nem elég elhinni, hogy Isten Mindenható, Mindentudó és Mindenütt Jelenlévő, de bíznunk is kell Benne! Bíznunk abban, hogy vigyáz ránk, oltalmaz bennünket és mindig gondunkat viseli.

Egy különleges üzenet SAI BABÁTÓL:

Kezdd a napot SZERETETTEL
Töltsd el a napot SZERETETTEL
Fejezd be a napot SZERETETTEL
Ez az út vezet ISTENHEZ

Link
 
 
0 komment , kategória:  Sai Baba élete és tanítása  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 298
  • e Hónap: 1456
  • e Év: 3260
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.