Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 428 
Hólabda
  2018-11-28 21:57:35, szerda
 
  Hozzávalók a tésztához:
kb. 35-40 darabhoz
8 tojás
25 dkg porcukor
(Anyukám receptjében 40 dkg porcukor szerepel, úgyhogy ez ízlésfüggő)
9 kanál forró víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma

+ a hempergetéshez: 10-12 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót és ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült.) A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra. Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom enyhén és meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét is beleegyengetem a tepsibe és ugyanúgy megsütöm, mint az előzőt.
2. Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom és addig hűlni hagyom, míg elkészül a krém.
3. A krémhez a tejet simára keverem a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzöm - majd hideg vízre állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt teljesen kihűtöm!
A puha vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal habosra keverem, és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadom a vajkrémhez és habosra kikavarom.
4. A kakaós piskóta korongokból kettőt összeragasztok a krémmel, körbe is kenem és a tetejét is, majd kókuszreszelékbe meghempergetem.
Tálalásig hűvös helyen (vagy hűtőben) tárolom!
Gabriella kalandjai a konyhában


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Pudingos keksz
  2018-11-18 11:36:12, vasárnap
 
  Régóta szemeztem ezzel a recepttel a Sütigyár oldalán. Nagyon tetszett, mert gyors és egyszerű. Kipróbáltam és nem bántam meg! Nagyon finom, omlós, napokig eláll.

Én vaníliás tésztát készítettem, elfeleztem és kakaóport tettem bele. Ismerőseim különböző ízű pudingporokkal is elkészítették már.

hozzávalók / 4 adag
25 dkg margarin (puha)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg finomliszt
100 g pudingpor (vaníliás vagy csokoládés ízlés szerint)

elkészítés
Összedolgozzuk az anyagokat.
Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

2 - változat
Nagyon finom, mutatós rágcsálni való.

hozzávalók / 4 adag
37.5 dkg puha margarin
37.5 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
1 tasak főzés nélküli vaníliás pudingpor
1 tasak főzés nélküli puncs pudingpor

elkészítés
A margarint, porcukrot és vaníliát kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel.
Ezután három részre osztjuk, és beledolgozzuk a pudingport. Majd a három gombóc tésztát lefedjük, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik gombóc tésztát elővesszük, és 11 grammos kis golyókat formálunk belőle, ezután egy villa segítségével kissé ellapítva mintát nyomunk a tetejére.
Majd a tepsibe rakjuk kissé távol egymástól, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A másik két gombóccal is így járunk el. Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon, amikor az alja kezd színeződni, akkor már készen is van. Jó tanács: az összes tésztát előre nem érdemes kivenni a hűtőből, mert túlságosan meglágyul és szétterül a sütésnél.
sütési hőfok: 180°C

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mákos tekercs szílvával.
  2018-11-11 18:47:39, vasárnap
 
  .
a mak... 20 dkg mak
......... 10 dkg cukor
...... ....... 80-100 ml forro tej
...... ...... vanilia cukor
...... ...... keves rum
oszefozod... rum utoljara... hagyon hulni.
teszta:.. 40 dkg sima liszt
......... 2 kis kanal szaritot eleszto,
...... .......keves so
...... ...... 1 kanal cukor
...... ..... 1. 5 dcl meleg tej
......... 10 dkg olvasztot vaj
......... 1 egesz tojas
...... ..... 1 tojas sargaja
... kulon a szaraz majd vizes
... majd osze, a tesztat hagytam kelni ugy 1 orat. (nagyon szep es jo lehet vele dolgozni)
majd nyujtani tegla alakura, 3 reszrre vagni, megtolteni a makkal, felcsavarni.... mind a csigat, bele a kivajazot torta sutobe. ra tenni a fel szilvakat./ tekercsek közzé dugni/
hagytam meg egy fel orat kelni benne..
elomelegitet sutobe 170 foknal ugy 50 percig tart a sutes
szepen porcukrozni(nalunk nem szabad). kesz is.
jo etvagyat.
alitolag nagyon finom. en csak csinalom.
eloszor, de nem utoljara kategoriaba be iktatva.
Agnesa Zuck Koničeková receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Dió-Mákos Beigli
  2018-11-06 09:07:30, kedd
 
  ANYUKÁM TÖKÉLETESRE FEJLESZTETT BEJGLIJE, RENGETEG KÖSZÖNŐ LEVELET KAPTAM MÁR MIATTA

Anyukám bejglije, 14 éve sütöm. Tudom, nem olyan mint a profiké, de nincs szívem változtatni, mert így szereti a családom, sőt még anyósom is. Külön örül, mikor karácsonykor nálam ehet bejglit. A lényeg pedig, hogy nagyon finom, krémes, még egy hét múlva is, persze, ha marad! 🙂 Anyukámnál szokott mert ő egyedül van rá.
Hozzávalók:



56 dkg sima liszt
21 dkg vaj vagy margarin
6 dkg porcukor,
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk.
Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Ezalatt a fél óra alatt főzzük meg a töltelékeket.
DIÓS TÖLTELÉK:

25 dkg darált dióbél
25 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
reszelt citromhéj
kb. 1 dl tej
Ezeket összefőzzük, ha túl sűrű még rakjunk hozzá forró tejet, ha híg akkor lefőzzük, hogy kenhető legyen.



MÁKOS TÖLTELÉK:

25 dk mák
25 dkg kristálycukor (lehet porcukor is)
1 ek. barack lekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
kb. 1 dl tej
Ha kristálycukrot használunk együtt daráljuk le a mákkal!

Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé tesszük a tepsibe,
A tojássárgával megkenjük és 20 perc hűvös helyen történő pihentetés után a fehérjével is lekenjük, majd újabb 20 percet pihentetjük és sütjük, vagy egy éjszakára hűvös helyre tesszük és másnap reggel sütjük. Ne takarjuk le mert beleragad a tésztába a ruha.
Reggel néhány helyen vékony tűvel megszurkáljuk és bemelegített sütőben 180 fokon, 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Vanilia krèmmel töltött mákos sűtemèny.
  2018-11-05 17:06:44, hétfő
 
  Hozzávalok egy laphoz(kettőre lesz szűksèg):
4 tojás fehérje,
1 kanál hideg viz,
5 kanál cukor,
6 kanál mák fele darált mák ,
3 kanál liszt.

Hablap:
4 tojásfehérje,
5 kanál cukor,
5 kanál liszt,
3,1/2 kanál olaj.

A vanilia krémhez:
10 tojás sárgája,
9 kanál cukor,
2 csomag vanilia puding,
1 vanilia rud kikapart belseje,
700 ml tej,
300g vaj 80 %.

Diszitéshez:
60-70 g fehér csokoládé forgács.

Elkészités: a tojásokat felverjűk az egy kanál vizzek ,egy csipet soval ès a cukorral kemény habbá majd hozzáadjuk elöbb a lisztet majd a kétféle mákot.
Sűtöpapirral bélelt tepsiben (25/37cm) simitjuk ès elömelegitett sűtöben 180 ° kb 10-12 perc alatt készre sűtjük.
Ezt a műveletet a második mákoslappal is elvégezzűk.
A hablaphoz a tojások fehérjét felverjűk a cukorral hozzáadjuk az olajat ès ovatosan ősszekavarjuk majd a lisztet is hozzászitálkuk.
Ugyanolyan modon mint a mákos lappkat megsűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk hazzáadjuk a pudinkport ès a vanilia kikapart belsejét majd lassanként a tejet is. Sűrűre fözzűk majd kihűtjük.
A vajat kicsit kikavarjuk majd ovatosan egy-egy kanálnyi pudingot adunk hozzá vigyázva ,hogy a krém ne vágodjék el.
A krémet három részre osztunk.

Öszszeálitás:
Máklap a krém 1/3 része,hablap a krém 1/2 a második máklap a megmaradt krém erre peddig a csokoládé reszeléket szorjuk....s ennyi...
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Hájas süti
  2018-10-28 15:40:26, vasárnap
 
  Ma hájast sütöttem, diós és lekváros változatban.
A leeső szélekből néhány sajtos rúd is született.
😋
Annamária Csíki hájas süti:
Ezeréves családi recept.
1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl (házi, saját), 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, -szükség szerint (kb. 3dl). Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.
Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom. Fontos a hajtogatás mikéntje, anyu szerint. :D Ő mondja... :D Ugyan így járunk el a másik tésztával is. 2 óra pihentetés után, a nyújtást, kenést, hajtogatást megismételtem. Pihi köv. és újra nyújt, ken, hajt, pihi. (Össz.3x!)
A kész tésztát 3mm vékonyra nyújtani és felforrósított, tüzes késsel elvagdosni. Tölteni dióval, lekvárral, mákkal. Késsel alányúlva a szélét ráhajtani, mintha egy könyvet csuknánk be. Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki! Jó meleg sütőbe kell sütni, világosra. Ja! A tészta hajtása kifelé nézzen a sütőből. Ezek mind anyu tanácsai, vagy babonái. :)
200 C°-on sütöttem légkeveréssel 20percig.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Francia diós mézes finomság!
  2018-10-15 17:33:58, hétfő
 
 

Mézes lapokhoz:

30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 ek méz,7 dkg vaj
2 tojás,1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj
*
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót megpirítunk 1ek margarinon, 1 ek kristálycukorral, a krémre szétterítjük. De lehet egyszerűen csak porcukrot szórni a tetejére. 🙂

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mézes piskóta
  2018-10-05 18:06:43, péntek
 
 

Az igazi ünnepi finomság!

Hozzávalók:

6 tojás sárga
a tojások fehérje
6 ek. méz
6 kanál cukor
10 kanál liszt
1 kávéskanál fahéj
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mézet. A szárazanyagokat is összekeverjük,és hozzáadjuk a mézes masszához. A tojások fehérjét habbá verjük, és kicsi adagokban adjuk az előzőhöz. Ezzel lazítjuk is egyben. Előmelegített sütőben lassan sütjük tűpróbáig.
A végén durvára vágott dióval megszórjuk, porcukrozzuk.
Grízes, vagy vaníliás krémmel is nagyon-nagyon finom!
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Azonnal fogyasztható mézes
  2018-10-05 18:04:30, péntek
 
 
Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg Rama
10 dkg cukor (lehet kristály)
12,5 dkg méz
1 cs.vaníliás cukor
fél cs. sütőpor
fél tk. szódabikarbóna
1 cs Kotányi mézes fűszer vagy ízlés szerint gyömbér, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg
fél citrom és fél narancs reszelt héja
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot egyszerre, majd kihűtjük hideg vízbe állítva.Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mézes fűszert meg a kétféle reszelt héjat.
A kihűlt masszába tesszük a tojás sárgáját majd az egészet összegyúrjuk a liszttel.Nem baj, ha ragad! Tilos beletenni még lisztet!
Kb.8 órára hűtőbe tesszük légmentesen lezárva.
Legjobb egy egész éjszakán át pihentetni.
Másnap kinyújtás előtt kicsit át kell gyúrni.
3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát lisztezett felületen,majd különböző formákkal kiszúrjuk. Legjobb szilikonos sütőpapíron sütni 180 fokon 7-8 percig.
Sütés előtt lehet díszíteni mogyoróval, mandulával vagy ízlés szerint amivel szeretnénk.
Íróka vagyis máz:
1 tojás fehérje
15-25 dkg porcukor(tojás nagysága határozza meg)
Ezt habbá verjük és nyomózsákba töltve díszíthetjük is a figurákat.


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mákos guba torta
  2018-10-04 08:50:52, csütörtök
 
  Mákos guba torta, ennél finomabb édességet én még nem kóstoltam!
A mákos guba nagy kedvencünk, de ez a torta, elbűvölt! Elmondhatatlanul finom és nem is nehéz elkészíteni, a családi ebédek után remek választás.

HOZZÁVALÓK:
12 db kifli
1 l tej
3 db tojás sárgája
10 dkg vaj
1 cs vanília cukor
10 dkg cukor
15 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
A krémhez :
4 db tojás sárgája
8 dkg cukor
2 cs vanília cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg vaj
Tetejére :
3 dl habtejszín
1 cs zseléfix
egy kevés mák
ELKÉSZÍTÉS :

A kifliket karikára vágjuk. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet a vajjal össze melegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön besűrítjük.

A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékhoz. Ezt ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, míg beszívja. 26 cm-es torta formát sütőpapírral kibélelünk, és bele nyomkodjuk a kifliket. 170 C -n 20-25 percig sütjük.

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral a vaníliás cukorral és a pudingporral. A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, és a vajjal jól kikeverjük.A kihűlt guba tetejére kenjük, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét pedig ízlés szerint díszítjük.
Konrád Mariann receptje—
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 428 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 753 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 118
  • e Hét: 893
  • e Hónap: 5875
  • e Év: 459156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.