Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 422 
Francia diós mézes finomság!
  2018-10-15 17:33:58, hétfő
 
 

Mézes lapokhoz:

30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 ek méz,7 dkg vaj
2 tojás,1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj
*
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót megpirítunk 1ek margarinon, 1 ek kristálycukorral, a krémre szétterítjük. De lehet egyszerűen csak porcukrot szórni a tetejére. 🙂

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mézes piskóta
  2018-10-05 18:06:43, péntek
 
 

Az igazi ünnepi finomság!

Hozzávalók:

6 tojás sárga
a tojások fehérje
6 ek. méz
6 kanál cukor
10 kanál liszt
1 kávéskanál fahéj
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mézet. A szárazanyagokat is összekeverjük,és hozzáadjuk a mézes masszához. A tojások fehérjét habbá verjük, és kicsi adagokban adjuk az előzőhöz. Ezzel lazítjuk is egyben. Előmelegített sütőben lassan sütjük tűpróbáig.
A végén durvára vágott dióval megszórjuk, porcukrozzuk.
Grízes, vagy vaníliás krémmel is nagyon-nagyon finom!
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Azonnal fogyasztható mézes
  2018-10-05 18:04:30, péntek
 
 
Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg Rama
10 dkg cukor (lehet kristály)
12,5 dkg méz
1 cs.vaníliás cukor
fél cs. sütőpor
fél tk. szódabikarbóna
1 cs Kotányi mézes fűszer vagy ízlés szerint gyömbér, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg
fél citrom és fél narancs reszelt héja
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot egyszerre, majd kihűtjük hideg vízbe állítva.Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mézes fűszert meg a kétféle reszelt héjat.
A kihűlt masszába tesszük a tojás sárgáját majd az egészet összegyúrjuk a liszttel.Nem baj, ha ragad! Tilos beletenni még lisztet!
Kb.8 órára hűtőbe tesszük légmentesen lezárva.
Legjobb egy egész éjszakán át pihentetni.
Másnap kinyújtás előtt kicsit át kell gyúrni.
3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát lisztezett felületen,majd különböző formákkal kiszúrjuk. Legjobb szilikonos sütőpapíron sütni 180 fokon 7-8 percig.
Sütés előtt lehet díszíteni mogyoróval, mandulával vagy ízlés szerint amivel szeretnénk.
Íróka vagyis máz:
1 tojás fehérje
15-25 dkg porcukor(tojás nagysága határozza meg)
Ezt habbá verjük és nyomózsákba töltve díszíthetjük is a figurákat.


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mákos guba torta
  2018-10-04 08:50:52, csütörtök
 
  Mákos guba torta, ennél finomabb édességet én még nem kóstoltam!
A mákos guba nagy kedvencünk, de ez a torta, elbűvölt! Elmondhatatlanul finom és nem is nehéz elkészíteni, a családi ebédek után remek választás.

HOZZÁVALÓK:
12 db kifli
1 l tej
3 db tojás sárgája
10 dkg vaj
1 cs vanília cukor
10 dkg cukor
15 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
A krémhez :
4 db tojás sárgája
8 dkg cukor
2 cs vanília cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg vaj
Tetejére :
3 dl habtejszín
1 cs zseléfix
egy kevés mák
ELKÉSZÍTÉS :

A kifliket karikára vágjuk. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet a vajjal össze melegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön besűrítjük.

A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékhoz. Ezt ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, míg beszívja. 26 cm-es torta formát sütőpapírral kibélelünk, és bele nyomkodjuk a kifliket. 170 C -n 20-25 percig sütjük.

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral a vaníliás cukorral és a pudingporral. A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, és a vajjal jól kikeverjük.A kihűlt guba tetejére kenjük, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét pedig ízlés szerint díszítjük.
Konrád Mariann receptje—
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Bosnyák szelet
  2018-08-29 18:42:38, szerda
 
  Hozzávalók: I. tésztához: 25 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 1 egész tojás, 1 tk. sütőpor, 1 citrom reszelt héja és kevés citromlé, 1/2 cs.vaníliacukor, 5 dkg. cukor + kevés tej. II.tésztához: 10 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 5 dkg. cukor, 6 dkg. darált dió, kevés fahéj . + szilvalekvár.
Elkészítése: Az elsőnek jelzett tésztát összegyúrtam egészen kevés tejet tettem csak hozzá kinyújtottam és zsírral kikent tepsibe pakoltam. Szilvalekvárral megkentem majd a másodiknak jelzett tésztát is összegyúrtam és mogyorónyi golyókat formáltam belőle és ezzel borítottam be a lekvárt. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon 20' sütöttem. Még meleg volt a tészta amikor szeleteltem és szórtam meg vaníliás porcukorral. Nagyon finom!

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mákos lepény
  2018-08-23 10:40:31, csütörtök
 
 

30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só
Töltelék hozzávalói

20 dkg darált mák,
15 dkg porcukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás.
a tészta kenéséhez baracklekvár
Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.

Közben a tojások sárgáját ki keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd bele keverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját. A lisztet el keverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.

Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan ki zsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan meg kenjük barack lekvárral. Erre kenjük az el készített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva tálaljuk

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Hájas gyűrű vagy virág.
  2018-08-17 09:46:24, péntek
 
 
Nagyon vékonyra nyújtottam a tésztát, de szépen kinyíltak a virágjaim.

70 deka liszt,
40 deka tisztított darált háj,
2 kanál jó tejföl,
1 egész tojás,
1 dl fehérbor,
helyette esetleg 1 evőkanál ecet,
1 csapott kávéskanál só,
ugyanannyi cukor,
szódavíz vagy víz.
Én 2 dl ásványvizet és 1 dl fehér bort használtam.
A hájat 10 deka liszttel jól eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk, amit a deszkán jól kidolgozunk és 15 percig pihentetünk Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, a nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és négyszeresre összehajtjuk, két oldalról középre, majd alulról és felülről is középre. 20 percig pihentetjük hideg helyen. , Majd kinyújtjuk és megint hajtogatjuk de már csak 3 szorosan, 20 perc múlva megint, megint pihen 20 percet és lehet belőle bármit készíteni kinyújtás után
A kidolgozott és jól lehűtött tésztát közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk, minden másodikat valamivel kiszúrunk középen. Nagyobb linzer kiszúrót használtam. A teljes karikákat vízzel megkenjük és ráfektetjük a kiszúrt karikákat. Világossárgára sütjük, utána meghintjük porcukorral majd a közepét megtöltjük savanykás lekvárral.

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Ha egy gyors és finom édességre vágysz,
  2018-08-07 21:25:00, kedd
 
 
Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele!

Hozzávalók:
170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve.


Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat). Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral. Jó étvágyat!

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Túrós-barackos álom
  2018-07-24 16:31:11, kedd
 
  Annyira egyszerű és annyira finom ez a kevert sütemény, mint egy álom! Bármilyen friss, idény gyümölccsel elkészíthető, sőt, befőtt gyümölccsel is nagyon finom! Kedvenc lett! 😋

Hozzávalók a tésztához:
20x25 cm-es tepsihez
25 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
4 közepes tojás
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor (6-8 g)

A túrós töltelékhez:
25 dkg túró
kb. 2 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)
1 tojás
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)

+ gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt)


Elkészítés:
1. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsöpögtetjük.)
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olajat, tejet, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük. Sütőpapíros vagy enyhén kivajazott tepsibe egyengetjük a masszát, majd a túrógombócokat belepotyogtatjuk a tésztamasszába, ugyanígy a lecsöpögtetett gyümölcsöket is.
3. Előmelegített, 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát!)
4. Kockákra szeletelve tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk kis porcukorral a látvány kedvéért - nálam ez elmaradt, mert enélkül is finom édes volt a sütemény.


Bori ötlete alapján
Jó étvágyat!

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Sárgabarackos darás túrós sütemény
  2018-07-24 16:23:09, kedd
 
  A csodasüti Link  
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 422 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 659 db bejegyzés
Összes: 7625 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 4185
  • e Hónap: 33632
  • e Év: 419897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.