Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 443 
Püspök szelet
  2019-04-24 14:38:19, szerda
 
 


Annyira finom, hogy még a püpök is megnyalja mind a tíz ujját - egyszerű, nagyszerű sütemény és a mai kor emberének az ízlésvilágát követi. Krémes, könnyű, habos, míg a leveles tésztától enyhén roppanós a kakaótól és a fahéjtól különlegesen illatos. Minden követelménynek eleget tesz.

Hozzávalók:

1 csomag (25 dkg) leveles tészta
1 ek holland, cukrozatlan kakaópor
1 kk fahéj

Krém:

250 ml habtejszín
25 dkg mascarpone sajt
1 csomag zselatinfix por
4 ek porcukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 csipet só

Elkészítése:

A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a keverék másik felével. Kezünkkel egyengessük el rajta.

A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert így a tészta nem fog túlságosan megemelkedni.

Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük a lapokat. Közben készítsük el a krémet.

Krém készítése:
Verjük fel a habtejszínt két evőkanálnyi porcukorral és a zselatinfix-szel.

Egy másik tálba rakjuk a mascarponét, a narancshéját, a vaníliát, és az újabb két evőkanálnyi cukrot. Ezt egy kicsit keverjük össze, és adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Forgassuk alaposan össze, és lapok kihűléséig rakjuk vissza a hűtőszekrénybe.

Miután a leveles lapok megsültek és langyosra hűltek, következhet a töltés.

Összeállítás:
A három lapot két rétegben töltsük meg, és rakjuk néhány órára a hűtőszekrénybe. Tálaláskor vékonyan hintsük meg a tetejét porcukorral.
a recept Paskó atyától való




 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Fejre állított almás pite
  2019-04-24 14:28:46, szerda
 
 

Az alma ilyenkor már főleg csak sütésre jó. Még nincsenek itt a friss gyümölcsök ideje, de a múlt évivel meg már beteltünk, akkor jöhetnek a sütemények. Igazából, ez az édesség, bármikor aktuális!

Hozzávalók:
Piskótája:
6 tojás
8 kanál cukor
6 kanál olaj
7 kanál liszt
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
Töltelék:
200 g keksz
3 nagyobb alma
fahéj
Elkészítés:
Ilyenkor tavasszal még nincsen friss gyümölcsök. Az almát reszeljük és fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha az ama egy kicsit savanykás, nagyon kásás almák sem a legjobbak. A tepsit (24 x 34 cm) kibéleljük sütőpapírral, akár enyhén olvasztott vajjal vékonyan lekenjük.
Ha a keksz még nincs morzsásítva, akkor megtörjük és egyenletesen szétszórjuk a tepsi alján.
Erre a jön az alma, amit úgyszintén elegyengetünk a keksz tetején.
Ekkor a tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd hozzá adunk 3 kanál olajt, 3 kanál lisztet és a végén fél tasak sütőport is óvatosan belekeverünk. Ezt az almára öntjük és elegyengetjük annak tetején.
A hat tojás fehérjét, 4 kanál cukorral kemény habbá verjük. 4 kanál lisztet és a sütőpor másik felét is hozzáadjuk. Ez az utolsó réteg, most ezt is ráöntjük és eligazítjuk a rétegzett süteményünkre. 40 perc alatt 180 °C sütőben megsütjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a végén kiborítjuk a tepsiből óvatosan, hiszen az alja lesz a teteje! Úgymond a feje tetejére állítjuk.
Porcukorral megszórva kínáljuk!



 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Orchidea szelet
  2019-04-24 14:21:47, szerda
 
 

Nem rég fedeztem fel! Ha valaki szereti a mákot, aztán ha bejönnek a krémes, könnyű sütemények, no meg a mascarpone is garancia, akkor készítsük el!

Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
2 kanál liszt
fél csomag sütőpor

A KRÉMHEZ
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kis doboz mascarpone
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej 1
narancs leve

A TEJSZÍNES KRÉMHEZ
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 kanál porcukor

TETEJÉRE 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd kis lángon pár pillanat alatt sűrűre főzzük. A margarint a mascarponéval és a narancs levével habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk. A krémnek teljesen ki kell hűlnie!
A tészta tetejére rákenjük a krémet, majd elkészítjük a tejszínes krémet is.

A tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, majd a gőz fölött felolvasztott és visszahűtött csokit belekeverjük a felvert tejszínhabba és a pudingos krémre tesszük.
A csokit állandó keverés mellett gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és az olajat (ettől szép fényes lesz), kicsit visszahűtjük és a tejszínre tesszük.

a recept Paskó atyától való


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Tízperces sütemény
  2019-04-16 17:32:57, kedd
 
 
Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj
(margarin), 4 tojás, 40 dkg porcukor, só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál
őrölt szegfűszeg, 3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár, 1 üveg magozott
meggybefőtt, 8 evőkanál meggy lé, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi
szódabikarbóna. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük.
Beletesszük a lekvárt, a gyümölcslevet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjas
szegfűszeget, és az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel
megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük benne, és tetejére szórjuk a befőttet. Kanállal
kicsit megnyomkodjuk, és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit
hűtjük, majd deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mátka szelet
  2019-04-07 20:40:20, vasárnap
 
 
Hát, ez igen finom! :) Annak, aki szereti a dobostortát, meg különösen! :)

A piskótához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 ek víz,
1 tk sütőpor, csipetnyi só
A karamellhez: 12 ek cukor
A krémhez: 2 cs vanília ízű pudingpor, 8 dl tej, 2 ek liszt, 25 dk cukor, 1 tk vanília kivonat, 25 dkg vaj
A tetejére: 5 dl tejszín és reszelt csokoládé


A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral. Adunk hozzá 1 ek jéghideg vizet. Amikor kifehéredett, kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a végén beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját. Ezt a tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe töltjük, majd 175 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A cukrot vigyázva megkaramellizáljuk, majd ezt a karamellt azonnal a sütőből kivett piskótára kenjük és hagyjuk dermedni. A pudingport a liszttel, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon és folyamatosan kavargatva besűrítjük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kivonatot és hagyjuk kihűlni, majd a habosra kevert vajhoz adagoljuk evőkanállal. Ezt a krémet az időközben megdermedt karamellre öntjük, a süteményt pedig hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém 4-5 órára, de még jobb egy éjszakára. A tejszínt habbá verjük, majd a krém tetejére halmozzuk, végül pedig a sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük és szeletekre vágva kínáljuk.
Sherpa Konyhája



 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Kávéhabos sütemény
  2019-04-02 16:17:18, kedd
 
 

Hozzávalók:
az alaphoz: 4 db tojás, 4 ek. cukor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi sütőpor, só.

A krémhez:

1/4 kg cukor, 1 dl nagyon erős feketekávé, 10 tojásfehérje.
Elkészítés:
Az alaphoz elkészítjük a piskótát, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. A krémhez a cukorból és az erős feketekávéból szirupot főzünk, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habhoz. Ezt a krémet ráöntjük a tésztára, és sütőben nagyon alacsony hőmérsékleten még 30 percig sütjük, inkább szárítjuk.
Miért egészséges? Mert a kávé króm tartalma segít hasznosítani az inzulint, így a vércukor szintünket szabályozza.



 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Diós sütemény
  2019-03-06 13:07:47, szerda
 
  Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a krémet öntjük a két lap közé. Forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A tetejére szórhatunk porcukrot is.

U.I.: Mákkal is nagyon finom!
recep Nagyititka




 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mákos pite
  2019-03-06 11:32:16, szerda
 
  Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és ráhelyezzük a mákos-krém tetejére. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. Forró sütőben sütjük. Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.

U.I.:
A mákon kívül, dióval és almával is elkészíthető. Nagyon finom!
recept Nagyi titka




 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Hatlapos, ahogy én készítem
  2019-02-04 10:32:03, hétfő
 
 

Nekem meg van a szalalkális recept, ezért közreadom: Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad

HOZZÁVALóK
a tésztához

60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej
Hozzávalók a krémhez

25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt
ELKÉSZÍTÉSE

A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.

A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.

Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon - ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad, természetesen folyamatosan fólia alatt kell tartani (nem alufólia!)!
Deákné Kovács Klára


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Csokikocka
  2019-01-29 17:02:30, kedd
 
 

Bámulatos finomság, ha egyszer elkészíted, biztosan a család kedvence lesz, megéri kipróbálni!

piskóta:,6 db tojás,6 ek cukor,1 csomag vaníliás cukor
6 ek liszt,1 csomag sütőpor,1 csipet só,

a krémhez
2 csomag vaníliás v csokis pudingpor,6 dl tej
8 ek porcukor,25 dkg vaj

csokikrém
20 dkg ét tortabevonó,10 dkg porcukor,10 dkg ráma maragrin
2 ek olaj,2 ek kakaópor

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. A tortát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ez sárga piskóta de ha kakaósat szeretnénk akkor a lisztből elveszünk 2 ek-al és pótoljuk kakaóporral

A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal jól kikevert porcukrot A piskótát félbe vágjuk és megkenjük a krémmel Majd felkockázzuk
1 órára a fagyasztóba tesszük

Ezután csokiba mártjuk s díszítjük. A fagyasztóban 1 óra alatt megkeményedik majd egy saslikpálcikára szúrtam s kanállal locsoltam rá a csokit s egy másik pálcikával toltam le



 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/45 oldal   Bejegyzések száma: 443 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 141 db bejegyzés
Összes: 7915 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 88
  • e Hét: 1305
  • e Hónap: 11185
  • e Év: 46743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.