Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 99 
Görög gyümölcsleves
  2018-06-24 17:47:06, vasárnap
 
  - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nélkül készül
Recept:
1 liter 100%-os narancslé
5 dl főzőtejszín
Fél ü magozott meggybefőtt (a levével együtt)
30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelitből) gyümölcs
4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve)
fél körte
fél alma
1 fürt szőlő
fél citrom leve
2 ek cukor
fél mk őrölt fahéj
Aromák: rum, vanilia, mandula.

A folyékony hozzávalókat a cukorral, az aromákkal és a fahéjjal össze turmixoltam, fazékba öntöttem.
Az őszibarackot, az almát és a körtét apró darabokra vágtam, és a meggyel és az erdei mix és a többi gyümölccsel együtt szintén a lábasba raktam, és elkevertem. Hűtőbe raktam éjszakára.

Tejszínhabbal ás hántolt mandulával megszórva tálaltam.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Zöldspárga-krémleves
  2018-05-07 13:45:29, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
30 dkg spárga (zöld), 1 fej hagyma, 1 db burgonya, 1 dl tejszín, cukor, só, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet szódabikarbona, szerecsendió, 1 db kifli

A zöldspárgát egy fazékba helyezzük, mellérakjuk az összevágott vöröshagymát, burgonyát, majd felöntjük vízzel.

Sózzuk, cukrozzuk.

Zúzott fokhagymát, szódabikarbónát és szerecsendiót adunk hozzá.

Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, majd botmixerrel leturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt.

Szükség esetén átszűrjük a levest.

A kifliből karikákat vágunk, reszelt sajttal megszórjuk, megsütjük.

A leves mellé tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Gesztenyekrémleves habgaluskával
  2018-03-26 21:31:13, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
fél deci rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
méz
A habgaluskához:
4 tojásfehérje
1 csipet cukor
1 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés:
1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a gesztenyepürét, és néhány percig főzzük.
2. Ezután az edényt lehúzzuk a tűzről, és merülő mixerrel krémesre turmixoljuk a levest.
3. Rumba áztatott, forrázott mazsolát teszünk bele.
4. Elkészítjük a habgaluskákat. (Mint a madártejhez.) Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd vaníliás cukorral ízesítjük. Egy külön lábasba vizet teszünk fel forrni, és amikor gyöngyözni kezd a víz, kanállal habgaluskákat szaggatunk a kemény tojáshabból a tetejére. Ha megfőtt, szűrőkanállal a kész gesztenyeleves tetejére helyezzük.

A leves nagyon finom lett, egy dolgot azonban elhibáztam. Valószínűleg az ilyen leveseket langyosan kell tálalni. Én azonban hűtőbe tettem, mondván, úgyis hasonlít a madártejre, jobb lesz hidegen...
Nos, hidegen a levesből puding lesz, így desszertként fogyasztható. De nagyon-nagyon finom!! :o)))) Hidegen valószínűleg úgy marad leves-állagú, ha nem 8 dl tejet, hanem legalább 1,2-1,5 liter tejet adunk hozzá a gesztenyemasszához.

Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Sajtkrémleves!
  2018-03-25 16:30:02, vasárnap
 
  2-3 tömlős sajt
1 kis fej vöröshagyma
vajas rántás /világos/
0.5 dl tejszín

bors
szerecsendió
2 húsleves kocka,vagy ételízesítő
petrezselyem
pirítós kenyér,vagy levesbetét
10 dkg trappista sajt

Készítünk egy vékony világos rántás,beletesszük az apróra vágott vöröshagymát,egy kicsit még pirítjuk. Tömlős sajtot elkeverjük benne , - aki szereti lehet vegyesen füstölttel is - egy ki vízzel felengedjük,beletesszük a sót,borsot,szerecsendiót,petrezselyem zöldet,leveskockát vagy ételízesítőt.Tejszínt hozzáöntjük és ezen felül amennyi vizet kíván. Összefőzzük. Tálalásnál tehetünk bele reszelt sajtot,ez is lehet vegyesen is. Pirítóst kenyeret,vagy levesbetét .
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Tejfölös krumplileves buggyantott tojással
  2018-01-11 16:56:41, csütörtök
 
  Hozzávalók: 6 nagyobb krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 szál zeller zöld, 1 fakanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál darált paprika, 1 teáskanál só, 4 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt.
A hagymát és a krumplit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot is felaprózzuk.
A zsírt fazékban felmelegítjük. Megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, majd együtt dinszteljük tovább.
Összevágjuk a petrezselyem-és zeller zöldjét, és a lecsós alapba borítjuk. Pár perc múlva hozzáadhatjuk az őrölt és darált paprikát, majd a kockákra vágott krumplit is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk. Az egészet felengedjük másfél liter vízzel, és húsz percig lefedve főzzük.
Elkészítjük a habarást. A tejfölt egy kevés vízzel meghígítjuk, beletesszük a lisztet, és az egészet simára keverjük.
Amikor a krumpli megpuhult, behabarjuk a levest, felforraljuk, és beleütjük a tojásokat. Készre főzzük, és már tálalhatunk is.
Aki szereti, kevés ecettel savanyíthatja az ízét.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Kötött tésztaleves
  2018-01-11 16:55:17, csütörtök
 
  Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 1 csokor petrezselyemzöld, 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé), 2 paprika, 1 csokor zeller zöld, 2 gerezd fokhagyma. A tésztához: 20 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 2 tojás, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, petrezselyemzöld.
A zsírt lábasban felmelegítjük. Egy fej vöröshagymát kockára vágva beleszórunk. Fűszerezzük őrölt paprikával, borssal, három teáskanál vágott petrezselyem zölddel, majd hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott zöldségeket is. Enyhén megsózzuk, beledobunk még egy egész vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, két kicsumázott zöldpaprikát, és a csokorba kötött zellerlevelet. Felengedjük két liter meleg vízzel, és fedő alatt addig főzzük, amíg minden puhára fő.
Közben elkészítjük a levesbetétet. A lisztet két tojással, kevés sóval és vízzel összegyúrjuk. Félretesszük pihenni.
Tölteléket sütünk hozzá. A zsírban az apró kockákra vágott vöröshagymát megpároljuk. Teszünk rá őrölt paprikát, borsot, és hozzáadjuk a csokornyi petrezselyemzöld megmaradt részét, amit apróra felvágtunk. Összesütjük, és félretesszük hűlni.
A tésztát vékonyra kisodorjuk.
Rákenjük a fűszeres-hagymás tölteléket. Hármat hosszában hajtunk rajta, ezt egy csíkban levágjuk, a széleit lenyomkodjuk, és kötünk rá egy csomót. Ugyanezt addig ismételjük, amíg a tésztánk engedi.
A leveshez öntünk még fél liter vizet, felforraljuk, és kifőzzük benne a tésztákat.
Tálalásnál a nagy betéteket külön tányérra tesszük, egy centis darabkákra felvágjuk, és mindenki ízlése szerint szedhet belőle a zöldségleveshez.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Fahéjas körteleves
  2017-11-13 21:00:39, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 kg körte
1/5 citrom leve
2-4 evőkanál cukor a körte édességétől függően
1 csomag vaníliás cukor
kis darab fahéj, vagy fél mokkáskanál őrölt fahéj,
4-5 db szegfűszeg,
ízlés szerint reszelt citromhéj
2 dl tejszín
1 maréknyi mandula pehely



A körtét meghámozzuk, felszeleteljük, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük citrom levét, az ízlés szerinti cukrot, a vaníliás cukrot és a teatojásba helyezett fűszereket.
A körtét puhára főzzük. Néhány darabot félre teszünk a leves tálalásához. A többit botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sűrű lenne a leves, öntsünk hozzá annyi vizet, hogy kellő sűrűségű legyen és forraljuk össze. Amikor összeforrt, zárjuk el alatta a lángot, és keverjük bele a tejszínt.
Alaposan hűtsük le, de langyosan is nagyon finom.
A félre tett körtét kicsi kockára vágjuk. A mandula pelyhet serpenyőben megpirítjuk. Nem kell alá semmi zsiradék, és a pirítással óvatosan bánjunk, mert nagyon gyorsan pirul. Amikor kellően szép a színe öntsük át egy tányérba, nehogy a forró serpenyőben megégjen!
Tálalásnál a levesbe beletesszük a felkockázott körtét és a tetejére szórjuk a pirított mandulát.



Jó étvágyat kívánok Nektek!
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Vörösboros szilvaleves habgaluskával
  2017-11-02 14:36:28, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 kg szilva,
2 dl vörösbor,
15 dkg méz (vagy több, ízlés szerint),
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 csg vaníliás cukor,
őrölt fahéj és szegfűszeg,
3 dl tejszín,
2 dl tej,
2 evőkanál liszt.

Elkészítés: a szilvát kimagozzuk és kb. 2-3 liter vízzel feltesszük főni. Beletesszük a vörösbort, a mézet, a fűszereket és majdnem puhára főzzük. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejszínt. Csomómentesre elkeverjük. Amikor a szilva jó, akkor a hőkiegyenlítés miatt pár kanál forró levet a levesből a tejszínhez keverünk és az egészet a levesbe öntjük. Jól elkeverjük, de már csak éppen összeforraljuk, nehogy a tojás kicsapódjon.
Közben a tojásfehérjét jó keményre verjük a maradék cukorral. A tejet felforraljuk és a habot evőkanál segítségével a tejbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd megfordítjuk és a másik felét is pár percig főzzük. Kiszedjük a tejből és a levest a galuskával tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerő
  2017-10-26 08:49:18, csütörtök
 
  A gazdag korhelyleves vitamindús savanyú káposztából készül, turbózd fel vele a szervezetedet!

Egy jóféle korhelyleves nemcsak egy átbulizott éjszaka után kiváló, de influenzaszezon előtt is jól jön. A magyaros fűszerezésű káposztaleves sok-sok füstölt hússal mindig jólesik, ráadásul olyan gazdag, hogy nem is nagyon kívánsz utána mást.
Hozzávalók:

50 dkg savanyú káposzta
1 db kisebb füstölt csülök
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 babérlevél
1 teáskanál fűszerkömény
só - bors

Elkészítés:
A füstölt csülköt rakd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi, és áztasd legalább fél-egy órán át attól függően, hogy mennyire füstös és sós. Ezt követően vágd kisebb darabokra. A káposztát hideg vízben alaposan mosd át. Kicsit meg is vághatod, hogy ne legyenek túl hosszúak a szálak. Rakd a húst és a káposztát is egy nagyobb edénybe, és engedd fel úgy, hogy a víz mindent ellepjen. Tedd hozzá az aprított hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel.

Addig főzd, míg puha nem lesz a káposzta és a hús. Ez körülbelül egy-másfél óra. Ekkor a tejfölt keverd össze a liszttel és kevés főzőlével, majd öntsd a forrásban lévő leveshez. Forrald össze öt-tíz perc alatt. Tálaláskor tejföllel ízesítsd. Karikára vágott füstölt kolbászt is tehetsz bele.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
Körtés, vaníliás sütőtök krémleves
  2017-10-07 18:14:38, szombat
 
  20 perc alatt kész, ha van némi maradék sült sütőtök (ha nincs, várok a levessel, míg sütök tököt, mert azzal készítve lesz igazán jóízű a leves).

Hozzávalók 2 főre:
negyed sütőtök, sütőben sütve
2 érett körte, hámozva és apróra vágva
2-3 evőkanál tejföl, vagy 1 dl tejszín
1 rúd vanília, vagy 1 kiskanál vanília kivonat
ízlés és szükség szerint méz
a tálaláshoz kéksajt

A sült sütőtök húsát kikaparom a héjából és a hámozott, aprított körtével, a kettéhasított vanília rúd kikapart magjaival meg annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat, 10 perc alatt összefőzöm. Hozzáadom a tejfölt (ettől kicsit savanykásabb a végeredmény), vagy a tejszínt és blenderben, vagy botmixerrel összeturmixszolom. Ha nem lenne elég édes, adok hozzá egy kis mézet. Kékpenészes sajttal tálalom.
Link
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 99 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 659 db bejegyzés
Összes: 7625 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 4185
  • e Hónap: 33632
  • e Év: 419897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.