Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
Zöldborsós sertésszűz
  2017-07-12 11:32:03, szerda
 
  Készíthetjük más típusú húsból is, de nálam most a szűzre esett a választás. Olyan szépen sorakoztak a hentesnél, hogy teljesen elcsábítottak, szóval ez esetben nekem nem volt választásom. Ez egy nagyon egyszerű recept, a konyhával még csak ismerkedők is egész nyugodtan nekiláthatnak, mert biztos, hogy nem marad el a siker.
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldborsó
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsom püré
1 dl víz
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, majoránna

Elkészítés:
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütöm, hozzá adom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítom.
Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsom pürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majoránnával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm.
Krumplipürével kínálom.
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sárgabarackos karaj
  2017-06-28 11:48:43, szerda
 
  SÁRGABARACKOS KARAJ
Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj (csont nélkül), 3 nagy fej vöröshagyma vékony karikákra szelve,
, 50 dkg sárgabarack, 5 dkg vaj, 3 evőkanál olaj,4 evőkanál kristálycukor, 2 kiskanál pirospaprika, 3 evőkanál paradicsompüré, 3 evőkanál borecet, 4 evőkanál citromlé, 2 dl víz só,bors,oregánó

A sót, a borsot, és az oregánót összekeverjük. Ezzel a keverékkel meghintjük a kivert hússzeleteket. A olajban a húsokat mindkét oldalukon átsütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Egy tálkában összedolgozzuk a cukrot, pirospaprikát, sűrített paradicsomot, borecetet, citromlevet, sót, és felengedjük vízzel. Az elegyet ráöntjük a megpárolt vöröshagymára és együtt főzzük pár percig. A hússzeleteket egymás mellé fektetjük egy tepsiben. Ráhelyezzük a barackokat a húsra. Ezután beterítjük egyenletesen a hagymás szósszal. Alufóliával letakarjuk, és megsütjük. Burgonyapüré illik hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Gesztenyével töltött karaj
  2016-12-10 12:43:50, szombat
 
  Hozzávalók

1 csipet só
4 dl tej
10 dkg sajt
10 dkg vaj (töltelékhez + 5 dkg a mártáshoz)
1 csipet őrölt bors
10 dkg mandula (szeletelt)
1 csomag gesztenyemassza
4 szelet karaj
3 ek átszitált liszt

A gesztenyemasszát lereszeljük, elkeverjük vajjal és mandulával. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd betöltjük a gesztenyés töltelékkel és feltekerjük.
Forró vízben, puhára főzzük őket úgy, hogy ne lobogó víz legyen, hanem éppen csak gyöngyözzön, mintha húslevet főznénk.
A sajtot felolvasztjuk a vajon, egy gyorsforralóban. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Sózzuk és borsozzuk.
Ha a hús tapintása kívülről már kemény, akkor elkészült. (Ez kb. 30-40 perc.) Kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk vágni.
Köretnek burgonyafánk, vagy burgonyalángos is remek. A sajtmártással tálaljuk.
tesco.hu
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertésborda Budapest módra
  2016-11-27 17:38:48, vasárnap
 
 
Hozzávalók:
• 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
• 20 dkg csirkemáj
• 40 dkg gomba
• 20 dkg zöldborsó
• 10 dkg füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 2 db tv paprika
• 2 db paradicsom
• étolaj
• őrölt fekete bors
• 1 tk pirospaprika
• só

Elkészítése:
A hús szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát és együtt készre pároljuk. A megsült hússzeleteket a raguval tálaljuk.
Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Kolozsvári csirke
  2016-03-23 16:44:31, szerda
 
  Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára, az udvaron nevelkedett, fiatal házi csirkékből. A friss tárkonytól és a bortól az ételnek kellemes pikáns az íze. Burgonyalepény kíséretében, a férfiak által nagyon kedvelt eledel volt, akik házi fehérbort ittak utána.




Hozzávalók 4 főre: 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl sűrű tejföl, 1 dl tejszín, só, bors

Elkészítése: A csirkét megtisztítjuk, majd kisebb darabjaira vágjuk. Megsózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörcöt leszűrjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütjük a hagymás zsíron. A serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk. A pecsenyeléhez hozzákeverjük a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megtisztított, finomra zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az apróra vágott tárkonylevelet. Ráöntjük a fehérbort és felforraljuk, majd a serpenyőbe visszatesszük a csirkedarabokat. Fedő alatt, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, rászórjuk a szalonnapörcöt, jól átforgatjuk, és egyet forralunk rajta. Legjobban burgonyalángos vagy burgonyalepény illik mellé, de vajas galuskával is nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertéstokány Erdélyi
  2015-03-05 16:59:47, csütörtök
 
  ERDÉLYI SERTÉSTOKÁNY

Hozzávalók: 80 dkg sertés apróhús, 10 dkg füstöl thúsos szalonna, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 ek paradicsompüré, 2dl száraz fehér bor, 3 szál zellerzőld

A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk, és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd a 2,8 literes Mesterszakács serpenyőben kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a Turbó Aprítóval felaprított vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és 1dl vízzel. Összekeverjük, és ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk. Ha közben túlságosan elpárologna a szaftja, akkor kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzőldet, és forrón tálaljuk.
Ízlés szerint rizs, burgonya vagy puliszka köretet készíthetünk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Rakott káposzta, különleges recept, ha ezt megkóstolod a ked
  2014-11-10 19:41:15, hétfő
 
  Gyors és mennyei étel! Az elkészítése sem bonyolult.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só, bors
A töltelékhez:
40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is.

Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertésszűz szőlőmártással
  2014-10-13 11:48:00, hétfő
 
  Hozzávalók - a sertésszűzhöz:
1 sertésszűzpecsenye,
só, bors,
kakukkfű,
kevés sertészsír;

mártás:
kb. 1 kg friss szőlő
vagy 2,5-3 dl bolti szőlőlé + 1 fürt szőlő,
1 csapott ek. kukoricakeményítő.

A sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezett sertésszüzet ovális serpenyőben egészben, kevés zsíron teljes hosszában körbepirítjuk, majd lefedve 10-12 percig pároljuk. A tűzről levéve pihentetjük negyed órát, csak akkor szeleteljük, kb. ujjnyi vastagságú darabokra.
A mártáshoz friss szőlőből is nyerhetünk szőlőlét gyümölcscentrifugával, de a bolti szűrt szőlőlé is megteszi. Ezt egy kis lábasban elkeverjük a kukoricakeményítővel, hozzáadjuk a friss szőlőszemeket, és folytonos keverés közben forráspontig hevítjük. Ekkor azonnal levesszük a tűzről, leöntjük vele a hússzeleteket, és 2 percen belül tálaljuk.
Tipp: Burgonyapürével ideális kombináció.
Recept: Privat Café / Restaurant, Királyhelmec
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Pácolt tarja, fantasztikus ízű, finomság csábító falatok! A
  2014-10-10 08:58:24, péntek
 
  A hús puha és gyorsan átsül

Könnyebb recept nincs is. Azok is meg tudják csinálni, akik nem rajonganak a főzés iránt, ajánlom mindenkinek :)
Hozzávalók:
1 kg csontozott sertés tarja
1 teáskanálnyi rozmaring
1 evőkanál mustár
1 teáskanálnyi majoránna
só, bors
0,5 dl olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk és felszeleteljük, majd az olajba keverjük a fűszereket és a mustárt, átkenjük vele a húsokat. Letakarjuk és legalább 3 órán át hűtőben pihentetjük. Majd kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 40 percen át. Közben többször megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön át.
Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sörben sült marhahús, elképesztően egyszerű recept és nagyon
  2014-09-17 12:32:27, szerda
 
  Sörben sült marhahús, elképesztően egyszerű recept és nagyon ízletes! Igazi ízélmény!

A hús omlós és nagyon ízletes. Gyorsan elkészíthető csodás fincsiség.
Hozzávalók:
1 kg sovány marhahús
0,5 dl olaj
1 dl barna sör
1 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítése:
A húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és beletesszük a húst, pirítjuk 3-4 percig, de folyamatosan kavargatjuk, majd ráöntjük a sört és kis tűzön főzni kezdjük. Ha szükséges egy kevés vizet is öntünk alá, lefedjük és puhára főzzük. Mikor a hús puha és már csak egy kevés szaft maradt alatta, tálalhatjuk. Burgonyát, zöldségeket kínálunk mellé.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 430 db bejegyzés
Összes: 6922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 0
  • e Hónap: 26703
  • e Év: 407459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.