Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 121 
Pásztortarhonya
  2014-03-30 08:35:25, vasárnap
 
 

Hozzávalók 4 főre:

15 dkg hagyma finomra vágva
2 g pirospaprika
5 dkg fokhagyma összezúzva
10 dkg bacon csíkokra vágva
5 dkg paradicsom hámozva, kockára vágva
10 dkg paprika kockára vágva
20 dkg csicsóka hámozva, kockázva
5 dkg zöldpaprika
5 g petrezselyemlevél

5 dkg virsli
20 dkg szénhidrátcsökkentett házi tarhonya
50 ml olivaolaj

Elkészítése:

A bacont kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, lepirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Közben megpirítjuk a tarhonyát az olajon aranybarnára. Hozzáadjuk a lecsós alaphoz, felengedjük forró vízzel, ízesítjük sóval. Ha a tarhonya félig megfőtt, hozzáadjuk a csicsókát. Ha majdnem megfőtt az egész, belekeverjük a karikára vágott virslit, és az egészet készre pároljuk. Tálaláskor a tetejét karikára vágott erőspaprikával, petrezselyemlevelekkel díszítjük.

CH: 32 g GI: 25



 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
Rántott harcsa franciasalátával
  2014-03-30 08:33:54, vasárnap
 
 

Hozzávalók 4 személyre:

- 5 dl Update1 majonéz
- 10 dkg U1 Mester morzsa
- 10 dkg U1 Low-Carb Master Mix
- 12, 5 dkg U1 csemegeuborka
- 1 dl U1 kókuszzsír
- 2 db tojás
- 50 dkg harcsa
- 10 dkg vöröshagyma
- U1 só
- U1 általános grill fűszerkeverék
- bors
- petrezselyem

Elkészítés:

A harcsafiléket bepanírozzuk, majd kókuszsírban aranysárgára sütjük. A tojásokat keményre főzzük, feldaraboljuk. A finomra vágott vöröshagymával, uborkával és petrezselyemmel összekeverjük, fűszerezzük és tálaljuk.

Szénhidráttartalom egy adagban: 15 g
GI: 10



 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
*UPDATE* Grillezett lazac parajos fokhagymás...
  2013-11-15 12:22:42, péntek
 
 

Grillezett lazac parajos fokhagymás kagylótésztával

Hozzávalók 4 személyre:
72 dkg lazactörzs,
1 citrom leve
só, bors,
olívaolaj,
citrom
40 dkg paraj
32 dkg kagylótészta
10 g fokhagyma
1 dl tejszín

Elkészítés:

A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével. Kevés olajjal, és fóliával lefedve kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk a grillrácson mindkét oldalon átsütjük. (A sütési idő kb.12 perc) A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a zúzott fokhagymát kevés olivaolajon megpirítjuk, rádobjuk a parajt, ha összeesett sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá tejszínt. Ha a tészta megfőtt, hozzákeverjük a parajos mártáshoz, és a tetejére tálaljuk a grillezett lazacot

Tápanyagtartalmak 1 személyre
Energia 749 kcal
Szénhidrát 34,7 gramm
Fehérje 63,5 gramm
Zsír 30 gramm GI 25



 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
*UPDATE* Édes savanyú mangós csirke...
  2013-11-15 12:20:42, péntek
 
 

Édes savanyú mangós csirke piritott copfocskával

Hozzávalók 4 személyre:
50 deka csirkemellfilé
10 dkg hagyma
10 dkg piros paprika
15 dkg mangó hámozva felkockázva
0,1 dl rizsecet
1 dl Update ketchup
0,2 dl cukormentes szójaszósz
0,5 dkg zero cukor
1 tojás

2 púpozott ek. Master Mix
0.5 dl olaj
0.32 kg copfocska

A hagymát kockára vágom, de nem túl finomra! A paprikát 2 cm-es rombuszokra, a húst pedig csíkokra. A ketchupot az ecettel, szójaszósszal, valamint a zerocukorral egy kis tálkában elkeverem. A tojást felverem, 4 ek. vízzel a sóval és a zero cukorral elkeverem, beleforgatom a húst, majd kiveszem és 2 ek. keményítővel összekeverem. Az olajat egy nagy mély teflonserpenyőben felforrósítom, és beledobom a húst. Nagy lángon állandóan forgatva körös-körbe gyorsan megpirítom, majd kimerem, egy fém szűrőbe. Hagyom lecsepegni róla az olajat. 1 ek. olajat teszek még a serpenyőbe, és rövid ideig közepes lángon sütögetem benne a hagymát, a mangót, és a paprikát, majd ezeket is kimerem a hús mellé. A serpenyőbe öntöm az előkészített ketchupos mártást és felforralom. 1 ek. keményítőt 1/4 l hideg vízben simára keverek, és a forró mártáshoz adom. Felforralom, és belerakom a húst a zöldségekkel és a mangóval. Összeforralom őket. A főtt copfocskát lecsepegtetem és forró serpenyőben megpirítom.

Tápanyagtartalmak 1 személyre
Energia 568 kcal
Szénhidrát 56,7 gramm
Fehérje 62,5 gramm
Zsír 7 gramm GI 25



 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
*UPDATE* Rántott zöldségek rizs piláffal
  2012-04-29 11:09:27, vasárnap
 
 
Hozzávalók 4 főre:

20 dkg cukkini
20 dkg kaliforniai paprika
20 dkg brokkoli
20 dkg gomba
20 dkg szénhidrátcsökkentő lisztkeverék
20 dkg morzsa
2 tojás

olaj a sütéshez
32 dkg szénhidrátcsökkentett rizsszemtészta
5 dkg vaj
1 csomag petrezselyem

A zöldségeket felaprítjuk, a brokkolit előfőzzük. Sózzuk, bepanírozunk mindent. Forró bő olajban kisütjük! A rizsszem tésztát megfőzzük, petrezselymes vajon átforgatjuk.

CH:45 g
GI:30
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
*UPDATE* Sajtkoktél füstölt és fokhagymás sajttal
  2012-04-29 11:08:17, vasárnap
 
 
Hozzávalók: 1 fő

alma 10 dkg
füstölt sajt 5 dkg
fokhagymás sajt 5 dkg
cukormentes majonéz 8dkg
cukormentes ketchup 3 dkg
joghurt 0.5 dl
bazsalikom

bors
nyírédes

A meghámozott almát és a sajtokat apró kockákra vágjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, ízesítjük.

CH: 17 g
GI: 5
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
*UPDATE* Almával töltött sertéscomb
  2012-04-29 11:07:07, vasárnap
 
 
Hozzávalók 4 főre:

60 dkg sertéscomb

bors
fokhagyma
2 db savanykás alma
15 dkg sajt
10 dkg sonka

A körethez:

25 dkg zöldborsó
25 dkg kelbimbó
25 dkg karfiol
5 dkg vaj
1 csomag petrezselyem

A húst megmossuk, felül egyik oldalon bevágjuk, majd alul a másik oldalon bevágjuk, hogy lappá nyithassuk. Besózzuk, borsozzuk, jól bekenjük zúzott fokhagymával. Egy napig állni hagyjuk a hűtőben.
Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, majd a hús egyik oldalát végigrakjuk vele. A tetejére kerül a vékony sonka és a sajt. Ezután jobbról balra hajtunk egyet a húson. Mindezt addig folytatjuk, amíg a másik széléhez nem érünk. 210 fokra előmelegített sütőben, kezdetben alufólia alatt, később anélkül sütjük, kb. 2 órán át. A végén megpirítjuk a hús tetejét. Közben a körethez a párolt zöldséget elkészítjük, vajon átforgatjuk, petrezselyemmel ízesítjük.

CH: 22 g
GI: 20
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
*UPDATE* Hortobágyi húsos palacsinta
  2012-04-29 11:04:09, vasárnap
 
 
Hozzávalók 4 főre

Palacsinta: kb 8 db

2 tojás
2 dl tej
2 dl víz
2 g só
1 g zero cukor
20 dkg szénhidrátcsökkentett liszt

Hortobágyi töltelék:

70 dkg csirkecomb
10 dkg vöröshagyma
5 dkg tv paprika
4 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
3 dkg paradicsom
fokhagyma
pirospaprika

olaj
2 dl tejföl

A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, sót, apró kockára vágott paprikát, paradicsomot. Mikor jól összepirult rászórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a csirkét, készre főzzük. A csirkét kiszedjük, csontot kivesszük, bőrét levesszük, apró kockára vágjuk. A szaftot leszűrjük, tejföllel, liszttel behabarjuk. Hozzákeverjük a töltelékhez kevés mártást, hogy ne legyen száraz. Betöltjük a palacsintákat, mártással bevonjuk, tejföllel díszítjük.

CH: 28,5
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
*UPDATE* Zöldfűszeres csirkerolád szalmazöldséges..
  2012-04-29 11:01:39, vasárnap
 
 
Zöldfűszeres csirkerolád szalmazöldséges palacsintával

Hozzávalók 4 főre:
4 db csirkemell (egyenként kb. 180 g-os)
só, bors
petrezselyem
kakukkfű
bazsalikom
20 dkg bacon
1 ek olívaolaj
15 dkg sárgarépa
15 dkg póréhagyma
15 dkg zeller
15 dkg cukkini
2 cs. petrezselyem
A palacsintához: kb. 4 db
1 tojás
1 dl tej
1 dl víz
1 g só
10 dkg szénhidrátcsökkentett liszt

A megtisztított csirkemelleket fólia közé téve óvatosan kb. 3 mm vékonyra klopfoljuk és besózzuk mindkét oldalukat. Meghintjük az összevágott zöldfűszerekkel és felgöngyölítjük. Minden csirkerolád köré tekerünk a szeletelt baconből. A tekercseket tepsire helyezzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük petrezselyemmel. A palacsintákat kisütjük, és ezekbe töltjük a zöldségeket, majd két végét behajtva feltekerjük őket.

CH: 20 g
GI: 20
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
*UPDATE* Juhtúrós kőrözöttel töltött paprika
  2012-04-29 11:00:12, vasárnap
 
 
Hozzávalók 1 főre

juhtúrós körözött 20 dkg
tölteni való paprika 2 db /16 dkg
szénhidrátcsökkentett medvehagymás cipó 0.5 db

A kicsumázott paprikába, betöltjük a körözöttet, majd egy fél órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük és friss ropogós medvehagymás kenyérrel kínáljuk.
CH: 32 g
GI: 20
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-főétel  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 121 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 240 db bejegyzés
Összes: 103860 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1474
  • e Hét: 45961
  • e Hónap: 189173
  • e Év: 2195043
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.