Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 82 
Indián bölcsességek
  2018-12-02 22:45:22, vasárnap
 
  10 ősi spirituális tanítás az indián bölcsektől, amit érdemes mindenkinek megfogadnia!

Mielőtt az európai hódítók Amerikába érkeztek, a becslések szerint 1,2 -12 millió bennszülött (indián) lakta a térséget.

Ezek a csodálatos emberek képesek voltak összekapcsolódni a Földanyával, tökéletes harmóniában létezni vele együtt, nem hiába emlegették őket a “Föld helytartóinak".

Megtanították, hogyan kell ,,finoman, gyengéden a Földdel bánni, valamint egyensúlyban és harmóniában élni. Talán, ha több őslakos indián leszármazottja élne ma is a Földön, nem lenne ekkora káosz, zűrzavar, mint napjainkban. Amit tehetünk: tanításaikat továbbadni és életünk, hétköznapjaink részévé tenni.

Lássunk 10 bölcsességet ősi tanítóinktól:

1. ,,A hatalmas szellem mindenhol jelen van: Ő maga a levegő, amit belélegzünk. A hatalmas szellem a Mi Atyánk, de Föld a mi Anyánk. Ő táplál minket, és amit a talajba elvetettünk, visszaadja nekünk!"- Nagy Villám (Bedagi) Wabanaki Algonquin

2. ,,Az első és a legfontosabb dolog: amint az emberek felismerik a lelkükben létező kapcsolatot és annak egységét az Univerzummal és annak minden erejével. Akkor rájönnek, hogy az Univerzum középpontját a Hatalmas Szellem testesíti meg, és ez a középpont valóban mindenhol jelen van, mindannyiunkban, legbelül. - -Black Elk - Oglala Sioux

3. Ha majd kivágtuk az utolsó fát, megmérgeztük az utolsó folyót, és kifogtuk az utolsó halat, rádöbbenünk, hogy a pénz nem ehető. (Indián mondás)

4. Bátran haladj előre!

Ha kételkedsz AZ ÉLET ÉRTELMÉBEN, légy csendben és várj,
ha kétségeid eloszlottak, akkor bátran vágj neki az útnak.
Míg a köd fátyla beburkol, maradj csendben.
Maradj nyugodtan addig, míg a napsugarak át nem törik, és fel nem szakítják ezt a fátylat.
Akkor viszont bátran láss munkához.
/White Eagle/

5. Bánj jól a Földdel: nem a szüleidtől kaptad. A gyermekeid adták neked kölcsön. A Földet nem az őseinktől örököltük, hanem a gyermekeinktől vesszük kölcsön. - Ősi indián mondás

6. ,,Nem az emberiség szőtte az Élet hálóját. Mi azonban egyetlen szál vagyunk ebben. Bármit is teszünk benne, az ránk is hatást gyakorol. Minden egyes részlet összeköt bennünket. Minden egyes részlet kapcsolatban van egymással." -Seattle Törzsfőnök

7. ,,A csillagok vigyék el a szomorúságod
A virágok töltsék meg szépséggel a szíved,
A remény örökre törölje le a könnyeid,
De mindenek fölött: a csönd tegyen Téged erőssé!" - Dan George Törzsfőnök

8. ,,Mielőtt a fehér testvérek megérkeztek, hogy civilizált emberré tegyenek Bennünket, mi sohasem éltünk börtönben. Ugyanis sosem voltak bűnözőink. Börtön nélkül, bűnözők nélkül... Sosem voltak kulcsaink, záraink és éppen ezért sohasem voltak közöttünk tolvajok. Ha valaki olyan szegény volt, hogy nem engedhette meg magának, hogy lovakat tartson, takarója vagy sátra legyen: megkapta ajándékba azt. Túlságosan civilizálatlanok voltunk ahhoz, hogy nagy jelentőséget tulajdonítsunk a civilizált javaknak. Nem ismertünk semmiféle pénzt, így az emberi értékeket nem ez alapján mértük és számítottuk. Nem voltak írott törvényeink, ügyvédeink, politikusaink, ennél fogva nem is voltunk képesek becsapni és meglopni egymást. Minden bizonnyal igen rossz bőrben lehettünk, mielőtt a fehér emberek megérkeztek és én valóban nem tudom megmagyarázni, hogyan voltunk képesek irányítani ezeket az ALAPVETŐ dolgokat (nos, ők elmondták nekünk...) amelyek olyannyira fontosak a civilizált társadalomban. ,,-John (Fire) Lame Deer Sioux Lakota

9 "Ó, Nagy Szellem, segíts, hogy mindig az igazat mondjam nyugalomban, hogy nyitott elmével legyek képes figyelni mások beszédét és mindig emlékezzek arra a békére, amit a csöndben vagyok képes megtalálni! ,,- Indián imádság

10. "A béke és a boldogság minden pillanatban elérhető. Béke minden egyes lépésünk. Kéz a kézben kellene sétálnunk. Nincs semmiféle politikai megoldása a lelki problémáknak. Emlékezz: ha a Teremtő bármit is alkotott itt és most, akkor a jó helyen is van! A léleknek nem lenne szivárványa, ha könnyeink sem lennének a szemeinkben...
Mondjátok meg az embereiteknek: amióta megígérték, hogy nem mozdítanak el bennünket, azóta már ötször megtették ezt." -( Indián Törzsfőnök)

Fordította: Lázár Judit
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Ha túl sok....
  2017-10-25 13:56:37, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Indián nő
  2017-05-07 11:22:49, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Indiánok tánca gif
  2017-05-07 11:21:06, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Indián
  2017-05-07 11:20:04, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Indián lány
  2017-05-07 11:18:55, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Indián spiritualitás
  2017-05-06 11:41:14, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Indián lovak őrzője
  2017-05-06 11:39:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Indián horoszkóp
  2017-02-25 21:17:35, szombat
 
 


A kínai horoszkóphoz hasonlóan az indián kultúrában is az állati szimbólumok terjedtek el. Az indiánok úgy tartották, hogy az embert születésekor egy állat veszi védelmébe, és végigkíséri egész életútján. Lássuk, melyik állat jegyében születtél!

Vidra (január 20. - február 18.)
Nem szabálykövető, mindig letér a kitaposott ösvényről, azonban ennek ára is van, hisz újító gondolatait nem mindig értékeli a környezetében. Irtóznak a hagyományos megoldásoktól, ugyanakkor éppen az újító szándékuk az erősségük. Enne köszönhetően az intuíciójuk és kreativitásuk jóval magasabb az átlagnál, humorosak, figyelmesek, és őszinték. Nem tűrik, ha korlátok közé zárják őket, ennek hatására hajlamosak elszigetelni magukat másoktól.

Farkas (február 19. - március 20.)
Az egyik legszenvedélyesebb jegy, mély érzelmek jellemzik, és úgy fizikai, mint lelki szinten vágyik a párja közelségére. Számára a szerelem teszi igazán boldoggá az embert, ezért mindent megtesz, hogy megtalálja az igaz szerelmet. A Farkas ugyanakkor független állat is, ezért feladata, hogy megtalálja az örök szerelem és a függetlenség közötti középutat. Az jegy szülöttei egy részének ez nem sikerül, ezért esetükben gyakori a partnerváltás.

Sólyom (március 20. - április 19.)
Vezető típus, minden helyzetben képes a józan gondolkodásra, és a jó döntések meghozatalára. Nagy az igazságérzete, mindig kiáll mások igazáért, lételeme az igazságért való harc. Kitartó, hisz céljai érdekében képes a végtelenségig is küzdeni. Feladata, hogy higgadtan kezelje a sikereket, ellenkező esetben beképzeltté, arrogánssá válhat, és azt gondolhatja, hogy mindenben neki van igaza. Ha elutasítják, könnyen begorombul, és harcias lesz.

Hód (április 19. - május 20.s 20.)
A Hód szereti feltérképezni a másik embert, igazi üzleti típus. Akármibe kezd, teljes erőbedobással végzi. Kiváló stratégia érzék jellemzi, mindig megtalálja a helyes utat, és többnyire győz. Vitázni nagyon szeret, kevesen állnak ki ellene, mert vág az esze. Ez a hátránya is egyben, hisz a diplomácia nem az erőssége. Hiába van igaza, nem mindig méri fel, hogy kinek mit, és hogyan mond. Ha jó a kedve segítőkész és barátságos ellenben, ha feldühítik, könnyen arrogánssá válik.

Szarvas (május 21. - június 20.)
A bölcsesség és az inspiráció jegye. Humoros, kedves, intelligens jótékony hatással van a közösségre. Amellett, hogy társasági lény, megjelenése is általában vonzó. Sokat törődnek külsejükkel, ritkán azonban a nárcizmus is jellemző rájuk. Aki mégsem kedveli őket, azokat kétszínűnek tartja, de alapvetően kedves, vidám, bájos személyek.

Harkály (június 21. - július 21.)
Az egyik legszeretetreméltóbb jegynek tartják. Hatalmas empátiakészséggel rendelkezik, odafigyel mindenkire, megértő, rá mindenki minden körülmény között számíthat. Ideális szülőnek, házastársnak, barátnak. Megjelenésükre a szelíd, barátságos kisugárzás jellemző, bizalomgerjesztők, romantikusak, de ha rosszkedvűk van, akkor hajlamosak féltékenykedni, haragot tartani és birtoklásvágy uralkodik el rajtuk.

Lazac (július 22. - augusztus 21.)
Életrevalóság jellemzi, nagy benne a tettvágy, célratörő és energikus. Nagy a meggyőző képessége, jól tud motiválni, hisz hatalmas az önbizalma. Hatással van mindenkire, pozitív erő árad belőle. Magánéletére sikeresség jellemző, sok a barátja. Nagyvonalú, filantróp, nyugodt és intelligens személyiség.

Medve (augusztus 22. - szeptember 21.)
Pragmatikus, racionális, megbízható személyiség. Mindig a realitás talaján mozog, e miatt kissé száraznak, komolynak tűnhet. Hatalmas szíve van, nagyon tud szeretni, és cselekedeteit a jó szándék motiválja, még akkor is, ha nem úgy tűnik néha. Nem jellemző rájuk az érzelmi kitörés, szerények, kissé félénkek is. Ha valakinek sikerül meghódítani a szívüket, megtapasztalhatják, hogy mennyire értenek ahhoz, hogy boldoggá tegyék partnerüket.

Holló (szeptember 22. - október 22.)
Magával ragadó, lendületes, karizmatikus személyiség. Természetéből adódóan felhívja magára a figyelmet. Jellemző rá az idealizmus, a diplomáciai érzék, ezért sokan kérik a tanácsát. Találékony, szellemes, így képes és szívesen is segít másoknak. Megértő, empatikus, igazi barát.

Kígyó (október 23. - november 22.)
A sámánok csillagjegye ez. A jegy szülötteit már egész kicsi korban a szellemi dolgok, a spiritualitás érdeklik. Jellemző rájuk az ezotériában való elmélyülés, képességei is megvannak hozzá. Ha odafigyel a saját útjára, akkor gyógyító, lelki vezető is lehet belőle. Vigyáznia kell, hogy ne lépjen a fekete mágia útjára, és bár megvan rá a képessége, ne manipuláljon másokat. Misztikus, félelmetes erők birtokosa, neki kell eldöntenie, melyik utat járja.

Bagoly (november 23. - december 21.)
Változékonyság jellemző rá, miközben a saját útját járja. Mindenhol otthon érzi magát a világban, teljesen jelen van azokban a dolgokban, amit csinál, beleélése határtalan. Sokszor vakmerőnek tűnhet, néha felelőtlenségre is hajlamos. Rajong az életért, nem fél a haláltól, ezért néha kihívja maga ellen a sorsot. Ha időben képes megkomolyodni, akkor kiváló pedagógus, művész válhat belőle.

Lúd (december 22. - január 19.)
A tisztességes, becsületes munka elvégzője. A jegy szülöttei teljesítmény orientáltak, bármilyen célt képesek elérni. Ambícióinak csodájára járnak, képes bárkit legyőzni, ezért nem is nagyon állnak az útjába. Makacs, kitartó, szívós, teherbírása rendkívüli. Jó üzletember, sportoló válhat belőle, ugyanakkor szeretteit minden erejével óvja.

Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Indián lovasok
  2016-06-08 23:05:20, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Indián  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 82 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 147 db bejegyzés
e év: 959 db bejegyzés
Összes: 36872 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 566
  • e Hét: 8753
  • e Hónap: 35252
  • e Év: 305046
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.