Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
Settenkedve jött el az este
  2018-05-05 19:15:34, szombat
 
 
Halász István: SETTENKEDVE JÖTT EL AZ ESTE


Settenkedve jött el lassan az este
a tájat sötét palásttal terítve be.
Az égen felragyognak a csillagok.
Kíváncsian várva a holnapot

szemeinket Álomtündér fogja le.
Szinte simogató a lágy keze.


Reggelre kelve frissen ébredünk,
mert szépálmot adott Álomtündérünk!

Álomtündér! Te szép csodalény!
Vezess az álmok szövevényén!
Biztosítsd az éjnek nyugalmát
és Őrizd mindannyiunk nyugodt álmát!


Szép estét és jó éjszakát kivánok Mindenkinek!JÓ ÉJSZAKÁT! / IL Silencio /

LinkÁlmodj szépet

LinkHoldfény - PPs

Link 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Szép napot, kellemes hétvégét!
  2018-04-28 08:10:44, szombat
 
 
SZÉP NAPOT, KELLEMES HÉTVÉGÉT!


Tavaszi hangulatos szép napot és nagyon kellemes hétvégét kivánok Mindenkinek!


"A tavasz nem csak önmagában szép, nem csak önmagáért szereted. (...) A tavaszban ugyanis már ott van a nyár ígérete. A ragyogó napsütésé, a melegé, az életé. Még nincs nyár, de már tudod, hogy jön, hogy az következik. Így a boldog várakozás ideje is a tavasz. És így kétszeresen szép. De van egy még szebb tavasz. Ami a szívedben, a lelkedben ébred. És ez a tavasz a legszebb, a legfontosabb. Mert ha a szívedben, a lelkedben tavasz él, akkor az ablakon túl lehet tél, lehet vihar, lehet bármi... ha kinézel, te csak virágzó magnóliát, nyíló virágokat, repdeső katicákat, csörgedező patakot látsz.

Mert a lelkedből látod. A tavaszt. Szíved tavaszát."

Csitáry-Hock Tamás: MosolyvarázsSZÉP NAPOT!


Szeresd napod, mi rád ragyog,
Zord felhők között, ha láthatod.
Életre kel fű, fa, virág.
Pislákol fényben a világ.

Nevet az ég, ragyog a nap,
Azt dalolják a madarak:


Pille könnyű az életed,
Otthonra lelsz, ha megleled,
Tiszta szíved és lelkedet.

Aranyosi Ervin


Szép napot, kellemes hétvégét!


Élményekkel teli, szép napot kívánok! - Videó

Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
A legszebb életkor neked is ilyen legyen
  2017-10-06 19:00:42, péntek
 
 A LEGSZEBB ÉLETKOR NEKED IS ILYEN LEGYEN - A francia Jeanne Louis Calment 15 életleckéje!


Jeanne Louise Calment ( Arles, 1875. február 21. - Arles, 1997. augusztus 4.) az az ember, aki a történelem leghosszabb bizonyított emberi élettartamával rendelkezik a maga 122 év 164 napjával (összesen 44 724 nap). Egész élete alatt a franciaországi Arles-ban élt, és túlélte a saját lányát, és unokáját is. Különös hírnévre tett szert 113 éves korától, amikor Vincent van Gogh halálának századik évfordulóján riporterek látogattak el Arles-ba. A Guiness Világrekordok könyvébe 1988-ban került be, és 1995. október 17-én ő lett - mindmáig - a valaha volt legidősebb ember. Életét részletesen rögzítette egy tanulmány, így több bizonyíték van életkorára, mint bármely hasonló esetben.

Jeanne Louis Calment tehát az a francia nő, aki a történelem folyamán, bizonyítottan a legtöbb évet élte a Földön, pontosabban 122 esztendőt és 164 napot. Ez összesen 44 724 nap. Elképesztő “teljesítmény", ugye?

Jeanne 1875. február 21-én a franciaországi Arles-ban született. Amikor az Eiffel-tornyot építették 14 éves volt. Találkozott Van Gogh-al, akiről úgy nyilatkozott: “Piszkos, rosszul öltözött, és komor volt."

Gazdagsága lehetővé tette, hogy soha életében ne kelljen dolgoznia, munka helyett nyugodt életet élt, az olyan hobbiknak élve, mint tenisz, kerékpározás, úszás, görkorcsolyázás, zongorázás és opera.

1965-ben, 90 évesen, már leszármazottak nélkül aláírt egy szerződést, mely szerint korábbi lakását életjáradék fejében eladja az ügyvéd André-François Raffraynek. Az egyezség fejében az akkor 47 éves ügyvéd vállalta, hogy havonta 2500 frankot fizet Calmentnek, egészen az asszony élete végéig. Raffray végül több mint 50 millió forinttal megegyező összeget fizetett Calmentnek, ami a lakás értékének több mint kétszerese volt. Raffray 1995-ben, 77. életévében, rákban bekövetkezett halála után özvegye folytatta a törlesztést, míg Calment végül el nem hunyt.

Calment figyelemre méltó egészsége megalapozta későbbi rekordját. Jeanne betöltötte a 85. évét, amikor vívni kezdett, és 100 éves volt, amikor még mindig biciklizett. 114 évesen egy filmben is szerepelt, 117 évesen leszokott a dohányzásról, mert már nem érezte jól magát, és a látása is megromlott, így nem kérhetett meg mindig valakit, hogy tüzet adjon neki.

Magas életkorát és a mindenkori korához képesti fiatalos külsejét az olívaolajnak tulajdonította. Mint mondta, minden ételére azt öntött, és bőrére is azt kente. Hosszú életét továbbá a vörösbornak is köszönte, valamint annak a megközelítőleg egy kiló csokoládénak is, amit hetente megevett.

Mikor 120 éves lett, és megkérdezték tőle, hogy milyen jövő elé néz, azt mondta: "Nagyon rövidre."Lássuk, hogy mi volt a véleménye az életről!

1. Minden életkornak meg van a maga szépsége és problémája.

2. A fiatalság inkább egy lelkiállapot, mintsem fizikai. Éppen ezért, én egy lány vagyok, aki az elmúlt 70 év folyamán megráncosodott.

3. Egyetlen egy ráncom van, most is azon ülök.

4. Minden gyerek gyönyörű.

5. A Jóisten itt felejtett engem!

6. Szerelmes vagyok a borba.

7. Mindig mosolyogj, ez a hosszú életet titka, szerintem.

8. Ha van valami, amin nem tudsz változtatni, ne foglalkozz többé azzal.

9. Azt kívánom, hogy sokáig éljek, és maradjon meg az étvágyam, főleg ami az édességeket illeti.

10. Sosem használok szempilla festéket, mert sokszor szoktam könnyesre nevetni magam.

11. Rosszul látok, rosszul hallok, de ez mit sem számít, ha élek.

12. Azt hiszem, a nevetésbe fogok belehalni.

13. A lábaim vasból vannak, de hogy őszinte legyek, kissé megrozsdásodtak.

14. Minden lehetőségnek örültem, minden erkölcsi szabályt betartottam, és semmit sem bántam meg. Szerencsém volt.

15. Egyszer egy riporter azt mondta nekem, hogy: "Remélem, még látjuk egymást, akár jövőre." Mire én: "Miért is ne! Nem néz ki még olyan rosszul." 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Miért félünk annyira a péntek 13-tól?
  2017-09-08 18:45:33, péntek
 
 MIÉRT FÉLÜNK ANNYIRA A PÉNTEK 13-TÓL?
Kevés babona vált annyira részévé a modern nyugati ember hétköznapjainak, mint a péntek 13-ával kapcsolatos elképzelések. Ezen kivételes nap története rávilágít arra, hogy a régi, elfeledett hiedelmek miképpen alakulnak át új és elterjedt tévhitekké.

Péntek 13. sokak számára rettegett dátum a nyugati világban. A balszerencsésnek tartott nap az észak-karolinai Stress Management Center and Phobia Institute felmérései szerint csak az Egyesült Államokban 17-21 millió embert érintve okozhat 800-900 milliós dolláros veszteséget. Richard Wiseman, a Hertfordshire-i Egyetem kutatója 2003-ban készített felmérésében a résztvevők egynegyede vallotta be, hogy retteg ezen baljós naptól, míg a magasan kvalifikált alanyok 15 %-áról az is kiderült, hogy a tizenhármas számtól is retteg.

Ennek hagyományai messzire nyúlnak: mind a tizenhármas szám, mind a péntek a saját jogukon is balszerencsésnek számítottak már a korai időktől kezdve, de csak a huszadik században alakult ki és erősödött meg a ,,péntek 13" jelensége. A péntek már az Újszövetségben is baljós napként tűnt fel, hiszen ezen a napon feszítették keresztre Krisztust. Geoffrey Chaucer 14. századi Canterbury meséiben szerencsétlen napként említi a hét ezen pontját, amely az újkor folyamán a népi babonában is egyre negatívabb színezetet kapott.

A tizenhármat megelőző tizenkettes szám az európai hagyomány fontos része, és már a görög mitológiában is feltűnt (Héraklész tizenkét munkája). Igazi jelentőségét viszont a kereszténységben nyerte el, az evangéliumok szerint Krisztusnak is tizenkét tanítványa volt, így a tizenkettes szám a középkori keresztény művészet kedvelt számjegye lett. A tökéletes számot azonban a baljóslatú tizenhármas követi, amely a keresztény hagyományban szerencsétlennek számít, mert az utolsó vacsorán is tizenhárman vettek részt. A tizenhármas a skandináv mitológiában is visszaköszön: Loki, a bajkeverő isten hívatlan tizenharmadikként vett részt egy olyan vacsorán a Valhallában, amely egy másik vendég tragikus halálával végződött.

A negatív értelmezés mára állandósult az európai kultúrában, számos épület kerüli a tizenhármast, például a BMW grandiózus müncheni székházában sincsen ilyen emelet. A jelenség Magyarországon is megfigyelhető, így a Mercure Budapest Korona szállodában sincsen hasonló számú szoba. Számos jeles személyiség életét keserítette meg triszkaidekafóbia, azaz a tizenhármastól való páni félelem: ilyen kiemelkedő alkotó volt például Arnold Schönberg osztrák zeneszerző is.

Persze voltak, akik besokalltak: 1881-ben befolyásos New York-iak megalapították a Tizenhármas Klubot, azzal a céllal, hogy felszámolják a nyugati világot átszövő oktalan babonákat. Első találkozójukat 1883. január 13-án pénteken este 6 óra 13 perckor tartották. Tizenhárman ültek le vacsorázni a tizenhármas szobában, a vacsora színhelyére egy létra alatt mentek be. Mind a tizenhárman túlélték. A következő harminc évben az egész Egyesült Államok területén elterjedtek a tizenhármas klubok, ezek mintegy négyszáz tagot számláltak, köztük öt amerikai elnökkel (Chester Arthur, Grover Cleveland, Benjamin Harrison, William McKinley, Theodore Roosevelt).

Minden igyekezetük ellenére péntek 13-a kultusza tovább nőtt, mindaddig, amíg a nyugati világ egyik legismertebb babonájává nem vált. Terjedésében fontos szerepet játszhatott, hogy a sajtó és a szórakoztatóipar meglátta a hiedelmekben rejlő kereseti lehetőséget, és péntek tizenharmadika a huszadik század első évtizedétől egyre többször került az újságok címlapjára. Thomas Lawson 1907-ben jelentette meg könyvét, (Friday the Thirteenth) amelyben egy gonosz üzletember próbálta megsemmisíteni a tőzsdét a rettegett napon. A hatásos reklámkampánynak köszönhetően a babonára alapozó regény igazi bestseller lett, 28 ezer példányt adtak el az első héten, és később némafilm formájában is feldolgozták a könyvet. Péntek 13 így mindmáig kedvelt téma maradt a szórakoztatóipar számára, amelyet számos olyan film címadása is mutat, mint például a nyolcvanas években megindított, mára már kultikussá vált Péntek 13 horrorsorozat is.


G. B. Shaw-tól, a világhírű írótól valaki megkérdezte:
- Hisz-e ön abban, hogy az, aki pénteken nősül meg, egész életében boldogtalan lesz?
Az író nyugodtan válaszolta:
- Feltétlenül hiszek benne. Miért lenne a pénteki nap kivétel? 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Szép napot!
  2017-03-17 12:15:24, péntek
 
 SZÉP NAPOT!


Aranyosi Ervin: SZÉP NAPOT!


Szeresd napod, mi rád ragyog,
Zord felhők között, ha láthatod.
Életre kel fű, fa, virág.
Pislákol fényben a világ.

Nevet az ég, ragyog a nap,
Azt dalolják a madarak:
Pille könnyű az életed,
Otthonra lelsz, ha megleled,
Tiszta szíved és lelkedet.Élményekkel teli, szép napot kívánok!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Szép napot!
  2017-03-10 13:46:03, péntek
 
 

SZÉP NAPOT!
Móricz Eszter: HIÁNYZIK AZ ÉLETBŐL VALAMI


A napok rohannak, futnak,
céltalan bolyongunk a szürkeségben.
Mindenki siet valahová.
Nincs idő, nem állunk meg egy percre sem.
Hiányzik valami az életünkből.
Nem látjuk a tarka virágok színét,
nem érezzük a napfény melegét.
Hiányzik egy ölelés, egy jó szó,
elmúlt nyarak igézete,
ringó kalászos, erdők illata.
Hiányzik az életből valami...
Egy csoda, egy varázs, egy csillaggyúlás.
Egész életünkben szakadatlanul,
fuldoklásig küzdünk, harcolunk.
Vágyódunk a tökéletességre,
és csak reménykedünk hiába.
Reménykedünk egy csókban, ölelésben,
egy kézfogásban, egy mosolyban.
Hiányzik az életből valami...
Hiányzik a jó, hiányzik
a napfény mosolya, az éjszaka
vaksi pislogása, a hajnalok
ébredő ölelése. Hiányzik
a nappalok hangos nevetése.
A nappalok rohannak, futnak,
mindenki siet valahová.
De egyszer, valahol meg kellene
állni egy mosolyra, egy
ölelésre, egy igaz szóra.
Valahol meg kellene állni,
segíteni azon, aki elesett.
Meg kellene tanulni újra
mosolyogni, kezet nyújtani!
Hiányzik a világunkból
a nagy világ...
Hiányzik az életünkből
az életünk, - a szeretet.


Mindenkinek szebb napot kívánok ebben a barátságtalan, szomorú, zord időben! 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Kellemes hetet!
  2017-02-07 13:30:44, kedd
 
 


Szép hétfőt, kellemes hetet!


SZÉP NAPOT!


Szeresd napod, mi rád ragyog,
Zord felhők között, ha láthatod.
Életre kel fű, fa, virág.
Pislákol fényben a világ.

Nevet az ég, ragyog a nap,
Azt dalolják a madarak:


Pille könnyű az életed,
Otthonra lelsz, ha megleled,
Tiszta szíved és lelkedet.

Aranyosi ErvinÉlményekkel teli, szép napot kívánok! - Videó

Link


Link 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Szép napot!
  2016-12-11 13:45:37, vasárnap
 
 


SZÉP NAPOT!


Szeresd napod, mi rád ragyog,
Zord felhők között, ha láthatod.
Életre kel fű, fa, virág.
Pislákol fényben a világ.

Nevet az ég, ragyog a nap,
Azt dalolják a madarak:


Pille könnyű az életed,
Otthonra lelsz, ha megleled,
Tiszta szíved és lelkedet.

Aranyosi ErvinÉlményekkel teli, szép napot kívánok! - Videó

Link


Link/A mai napon Látogatóim száma idén 2016-ben elér/i/te az 1.5oo.ooo főt. Fenti blogbejegyzés így elsősorban Nekik is szól, köszönet és hála érte!/

KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL HOZZÁM! GYERE MÁSKOR IS!

2017 - ben is SZERETETTEL VISSZAVÁRLAK!

BOLDOG KARÁCSONYT!

B U É K - 2 0 1 7 !
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Szép napot!
  2016-04-08 10:00:28, péntek
 
 


Szép napot!


Rábíztam az áprilisi szélre,
vigye üzenetem el hozzád.
Súgja a füledbe halkan,
Mit szívemből kívánok neked,
Legyen boldog minden perced,
Ami a földön adva van neked.
Tudj örülni annak, hogy a nap
keleten minden reggel kel.


A csicsergő madárseregnek,
reggelenként neked is énekel.
Tavasz sok szép virágának, mikor
ajtódon kilépve, édes illattal köszönt.
Egy távoli torony halkan konduló
harang szavának,mely az időmúlását
jelzi. Örülni a lábujjhegyen osonó
tavaszi estnek,mert fátylát a tájra teríti,
S üzenem, legyen szép a napod,
nyugodt az éjszakád.
Súgja a füledbe csendben,
a lágy andalító édes dallamát.

 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Jó éjszakát!
  2016-02-15 22:00:26, hétfő
 
 JÓ ÉJSZAKÁT!


Jeges, dermesztő szél fújja a fákat.
Ódon falak közt, tán szellemek járnak?

Éjszakának leple takarja be házad.
Jó meleg takaró, borítja az ágyat.

Szempillád csukódik, lábad is elfáradt.


A függöny résein, a hold fény beárad!

Kellemes meleggel hívogat az ágyad.
Álmok országába, röpít el a vágyad.

Teremtőnk vigyázza mindig éjszakádat!Il Silencio

LinkJÓ ÉJSZAKÁT, SZÉP ÁLMOKAT - CSODÁS ZENÉVEL!

Link


 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 127 db bejegyzés
Összes: 3942 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 500
  • e Hét: 3811
  • e Hónap: 2056
  • e Év: 274181
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.