Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
43 millió dollár készpénzt talált a rendőrség
  2017-04-18 20:03:51, kedd
 
  Razziát tartott a rendőrség korrupció-ellenes egysége Lagosban, a nigériai metropoliszban, és 43 millió dollár készpénzt foglaltak le - írja az AFP. Azután indultak a helyszínre, hogy bejelentést kaptak, hogy egy "koszos ruhákba öltözött nő" óriási zsákokat pakol be a házba. A dollár bankjegyek mellett találtak még 27 800 fontot és 23 millió nigériai nairát, így az összes pénz 12,8 milliárd forintnak felel meg.

A csapzott külsejű nő azért tűnhetett fel a közelben élőknek, mert a négyszobás, hetedik emeleti lakás Ikoyiban, Lagos - és egyben Afrika - leggazdagabb negyedében található. Az összes bankjegy rendezetten, lezárt kötegekben hevert a zsákokban. A lakásban senki nem élt életvitelszerűen, de a körülötte élők elmondták a rendőrségnek, hogy többször is látták már a nőt, ahogy a zsákokat pakolja be a lakásba.

A pénz valószínűleg alvilági eredetű, de egyelőre senkit nem tartóztattak le ezzel kapcsolatban. A korrupció-ellenes egység folyamatosan kutat elrejtett pénzkötegek után, legutóbb 155 ezer dollárt foglaltak le egy észak-nigériai repülőtéren. Muhammadu Buhari, Nigéria elnöke 2015-ös megválasztása kűzd az országot átszövő korrupció ellen, ez pedig egy fordulópontot jelent az alvilággal szemben.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
A történelem leggazdagabb drogbárói
  2016-09-13 22:48:18, kedd
 
  Frank Lucas - 52 millió dollár
Jose Figueroa Agosto - 100 millió dollár
George Jung - 100 millió dollár
Paul Lir Alexander - 170 millió dollár
Nicky Barnes - 105 millió dollár
Zhenli Ye Gon - 300 millió dollár
Freeway Ricky Ross - 600 millió dollár
Rafael Caro Quintero - 650 millió dollár
Joaquín "El Chapo" Guzmán Loera - 1 milliárd dollár
Al Capone - 1,3 milliárd dollár
Griselda Blanco - 2 milliárd dollár
Carlos Lehder - 2,7 milliárd dollár
José Gonzalo Rodríguez Gacha - 5 milliárd dollár
Khun Sa - 5 milliárd dollár
The Ochoa Brothers - 6 milliárd dollár
Dawood Ibrahim Kaskar - 6,7 milliárd dollár
Amado Carrillo Fuentes - 25 milliárd dollár
Pablo Escobar - 20 milliárd dollár 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Teherbe esett 13 éves tanítványától a tanárnő.
  2016-06-04 21:24:49, szombat
 
  Gyermek elleni szexuális visszaéléssel gyanúsítja azt a houstoni tanárnőt a rendőrség, aki 13 éves tanítványától esett teherbe, állítólag a család beleegyezésével. A 24 esztendős Alexandria Vera 2015 szeptembere óta létesített szexuális kapcsolatot a fiatal fiúval. A nő a nyomozóknak elmondta, tanítványa egyszer nem tudott megjelenni az óráján, ezért az Instagramon megadta neki a telefonszámát, és ekkor kezdődött minden. A pár napi rendszerességgel szexelt és a hivatalos dokumentumok szerint nem is szerették volna eltitkolni kapcsolatukat. A tanuló gyakran megragadta a nő fenekét, és mindenki látta - mondta egy neve elhallgatását kérő informátor. Az angol tanár azt állítja, a fiú családja mindvégig támogatta őket és izgatottan várták a gyermek érkezését. Vera elvetette a gyereket, mert megijedt, amikor gyermekvédelmi szervezetek munkatársai jelentek meg nála az iskolában. Az iskola az ügy kirobbanása után rögtön elbocsátotta a nőt.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Szerelmes professzor volt a gépeltérítő, őrizetbe vették.
  2016-03-30 21:52:26, szerda
 
  A személyes mellett politikai követelésekkel is előállt az az egyiptomi férfi, aki kedd reggel eltérítette és Cipruson kényszerítette leszállásra az EgyptAir egyiptomi légitársaság egyik belföldi járatát - jelentette a ciprusi média.

A RIK állami televízió a rendőrségre hivatkozva arról számolt be, hogy a géprabló követeli az egyiptomi ellenzék néhány bebörtönzött női tagjának a szabadon engedését. A férfi ezenkívül menedéket akar kapni Európában, és beszélni akar volt feleségével, egy Cipruson élő nővel. Mindez abból az arabul írt levélből derült ki, amelyet a gépeltérítő a lárnakai repülőtéren leszállt gép ablakából dobott ki.

A ciprusi külügyi tárca Twitter-üzenetében a géprablót Szeif Eldin Musztafaként azonosította.

Részletek:

Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet, pokolgép volt a fedélzetén!

Egyiptomi állampolgárságú férfi térítette el az egyiptomi utasszállítót

A ciprusi elnök szerint nem terrorista indíttatású a gépeltérítés

Az al-Ahram egyiptomi lap értesülése szerint a férfi állatorvos, és az Egyesült Államokban az atlantai egyetem professzora, s nem politikai célból, hanem szerelmi bánat miatt térítette el a gépet. Találkozni akart ugyanis volt feleségével, aki jelenleg is Cipruson él. A gépről le is dobott egy neki címzett arab nyelvű levelet.

A ciprusi televízió közlése szerint őrizetbe vették a férfit, feltartott kézzel hagyta el a repülőt. Az előzőleg még a gépen maradt hét túsz is kiszabadult.

A túszdráma vérontás nélkül végződött. Az egyiptomi kormányfő kedden újságíróknak azt mondta, az egyiptomi állampolgárságú géprablót kihallgatják a hatóságok.

Az egyiptomi légiforgalmi hatóság közlése szerint az EgyptAir gépén 55 utas és hétfős személyzet tartózkodott. A gépeltérítő az utasok nagy részét elengedte nem sokkal a földet érés után, ezután rajta kívül már csak a személyzet négy tagja és három külföldi utas maradt a gépen.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
H. H. Holmes amerikai sorozatgyilkos.
  2016-02-04 22:02:11, csütörtök
 
  H. H. Holmes azaz Henry Howard Holmes (született Hermen Webster Mudgett) (Gilmanton, New Hampshire, 1860. május 16. - Philadelphia, 1896. május 7.) amerikai sorozatgyilkos.

H. H. Holmes
New Hampshire mellett született Levi Horton Mudgett és Theodate Page Price fiaként. A család közvetlen egyenesági leszármazottja volt a környék első európai telepeseinek. Apja Levi egy erőszakos alkoholista volt, anyja ezzel szemben jámbor lelkű, hívő metodista, rendszeresen olvasta a Bibliát. Az orvosi végzettségű Mudgett 27 gyilkosságot ismert be, amiből kilencet tudtak bizonyítani, de a tényleges szám ennél nagyobb lehet. A gyilkosságokat Indianapolisban, Torontoban és Chicagóban követte el. Miután Chicagóban megszerezte Dr. E.S. Holton drogériáját, a rákbeteg patikus halála után az özvegy megölésével, az üzlet feletti két emeletet átalakíttatta. Folyosók és szobák labirintusát alakította ki, titkos csapóajtókkal, hangszigetelt kamrákkal, semmibe vezető lépcsőkkel.
Az 1893-ban a chicagói Világkiállításra hotelként megnyitott épületet a szomszédok Kastélynak hívták, később a sajtóban a "Gyilkos Kastély" elnevezést kapta. Holmes áldozatai a drogéria női alkalmazottai, a szállóvendégek, és a szeretői közül kerültek ki. Megkínozta, majd megölte őket. A holttesteket különböző módokon tüntette el: elégette, savfürdőben feloldotta, megnyúzta, majd csontvázukat kipreparálta.
A világkiállítás után Holmes elhagyta Chicagót és a texasi Fort Worth-ban tűnt fel. Itt megismerkedett két nővérrel, egyiküknek házasságot ígért, végül mindkettőt megölte. Belekezdett egy a chicagóihoz hasonló kastély megépítésébe, de a befejezés előtt odébbállt. Az Államokban és Kanadában utazgatott. 1884 júliusában fogadási csalásért St. Louisban rövid időre bebörtönözték, ahol a vonatrablásért elítélt Marion Hedgepeth-el közösen életbiztosítási csalást tervelt ki. Pitezel nevű bűntársát vette rá, hogy feltalálónak adja ki magát, kössön életbiztosítást B.F. Perry néven, majd rendezzék meg a halálát egy laboratóriumi robbanásban. Holmes azonban megölte Pitezelt, a feleségének pedig azt hazudta, hogy a férje Dél-Amerikában bujkál. Meggyőzte Pitezel feleségét, hogy három gyermekét az ötből (Alice, Nellie, and Howard) bízza rá, akikkel aztán Kanadába utazott. Egy philadelphiai detektív követte őket, és Torontóban megtalálta a két lánygyermek holttestét. A fiú maradványait Indianapolisban találták meg, annak a kis háznak a kéményében, melyet Holmes bérelt.
A Pinkerton nyomozóiroda segítségével 1894. november 17-én kapták el Bostonban. Ezután a rendőrség átvizsgálta a chicagói házat, ahol emberi maradványokat találtak. A bírósági tárgyalás után a Moyamensing börtönben (a philadelphiai megyei börtön) felakasztották. Saját kérésére testét egy több tonnás betontömbbe temették el.
 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
A Wall Street-i robbantás.
  2015-12-18 22:22:45, péntek
 
  A Wall Street-i robbantás New York pénzügyi negyedében 1920. szeptember 16-án 12 óra 1 perckor végrehajtott terrortámadás volt, amelyben 38 személy életét vesztette és mintegy 300 megsérült - köztük 143 súlyosan.
A merénylet napján délben egy piros színű lovaskocsi állt meg a Wall Street 23. szám előtt, a J.P. Morgan bank épületével szemközt, az üzleti negyed legforgalmasabb kereszteződésében. A benne rejlő 45 kilogrammnyi dinamit egy időzítő utasítására felrobbanva 230 kilogrammnyi, a tolóablakok nehezékeként használt öntöttvas darabokból álló srapnelt vetett szét. A kocsi és a ló szinte megsemmisült - fejét nem messze, patáit azonban több háztömb távolságban találták meg, de a hajtó még a robbanás előtt elhagyta a járművet.
A 38 áldozat - főként fiatal futárok, gyorsírók, hivatalnokok és brókerek - többsége a robbanás pillanatában életét vesztette. A sebesültek közül sokan súlyos sérüléseket szenvedtek. Az anyagi kár több mint 2 millió dollár volt (mai értéken körülbelül 23 millió dollár), a J.P. Morgan bank belső tereinek egy része elpusztult.
A merénylők kilétét nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani. Mind a rendőrség nyomozói, mind későbbi történészek szerint valószínű, hogy Luigi Galleani anarchokummunista követői voltak a felelősök. A csoport 1914 óta követett el robbantásos merényleteket az Egyesült Államokban, az előző évben csomagbombákkal kíséreltek meg két, sérülésekkel és halálos áldozatokkal is járó, de a kitűzött céljuktól jóval elmaradó akciót.
Elkövetése után hét évig a Wall Street-i robbantás volt a legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás az Egyesült Államokban.
1920 Szeptember 18-án New York polgármestere, John Francis Heil meglátogatta a terrortámadás helyszínét.
Srapnel.
A lovaskocsi maradványai.
Fantomkép a lovaskocsi hajtójáról.
A srapnel nyomai a falon 2015-ben. 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Idős nőnek öltözve próbált megszökni egy rab.
  2015-11-11 21:16:40, szerda
 
  A 44 éves Clodoaldo Antônio Felipe-ét még 2009-ben csukták le 36 évre drogkereskedés miatt. A férfi a börtönből egy idős nőnek öltözve próbált meg kiosonni, azonban az őrök észrevették a turpisságot és elkapták. Egyelőre nem tudni, hogyan szerezte be az álcához szükséges kellékeket, köztük egy profi maszkot, melynek minősége megfelelő egy közepes költségvetésű Hollywood-i filmnél használt darabhoz! A férfit a Coronel Odenir Guimarses börtön női őrei leplezték le, akiknek az volt gyanús, hogy egy idősebb nőnél jóval magasabb, ráadásul senki sem emlékezett rá, hogy korábban beengedték volna.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Találékony cigarettacsempészek.
  2015-11-05 22:55:10, csütörtök
 
  Tehetetlenek a hatóságok az ukrán-román, illetve román-magyar határon virágzó cigarettacsempészettel szemben, a zárjegy nélküli dohányáruval kereskedők ugyanis újabbnál újabb ötletekkel állnak elő, hogy túljárjanak a határőrök eszén. Románia és Magyarország nemcsak célországai az illetékfizetés alól kivont dohányárunak, de fontos tranzitországok is Európa felé. Értesüléseink szerint Ukrajnában és Oroszország területén vannak olyan dohánygyárak is, melyek kizárólag a feketepiacra dolgoznak.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Ismét lopott a 85 éves legendás amerikai ékszertolvaj.
  2015-10-29 21:01:41, csütörtök
 
  Ismét lecsapott Doris Payne, a legendás amerikai ékszertolvaj. Az immár 85 éves nő ezúttal egy atlantai luxusáruházból lopott nagy értékben fülbevalót. Doris Payne 690 dollár értékben emelt el egy pár Christian Dior fülbevalót - közölte az AJC.com helyi honlap kedden. Letartóztatása után kiderült, hogy Észak-Karolinában is körözik, ahol egy 32 ezer dollár értékű eljegyzési gyűrűt lopott el. Végül Payne-t óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Az idős nő több mint hatvan év alatt kisebb-nagyobb lopásokkal vált híres-hírhedté. Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Európában is gyakran emelt el ékszereket és drágaköveket, emiatt többször került börtönbe.

2013-ban dokumentumfilm készült The Life and Crimes of Doris Payne (Doris Payne élete és bűntettei) címmel. "Nem volt olyan nap, hogy elmentem volna lopni és ne szereztem volna meg, amit akartam" - mondta el Payne a filmben. Az ékszertolvajról hamarosan mozifilmet is forgatnak Halle Berry közreműködésével.
 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Letartóztatták Csubakkát.
  2015-10-27 20:56:52, kedd
 
  Az Internet Párt jelöltjéért kampányolt Csubakka Odesszában (Ukrajna) vasárnap. A választás napján nem lehet már kampánytevékenységet folytatni Ukrajnában, ezért letartóztatták a rendőrök a jelmezes aktivistát, akit 170 hrvinyára meg is bírságoltak. 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 1730 db bejegyzés
Összes: 36987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6062
  • e Hét: 29273
  • e Hónap: 322627
  • e Év: 4723468
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.