Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
A világ legrejtélyesebb gépeltérítése
  2018-05-20 21:20:16, vasárnap
 
  Egy volt FBI-osokból, igazságügyi szakértőkből és magánnyomozókból álló negyvenfős csoport szerint végre sikerülhet kideríteni, ki lehetett az a rejtélyes ejtőernyős ,,bandita", aki 1971-ben sikeresen eltérített egy repülőgépet, majd a 200 ezer dolláros váltságdíj megkaparintása után örökre kámforrá vált. A férfiről mindössze egy elsárgult fantomkép maradt fenn.

D. B. Cooper fantom képe 1972-ben
A szakértőket a bűnöző által írt egyik levél vezette nyomra. Az írás egy olyan titkos számsort tartalmaz, ami fényt deríthet az elkövető személyazonosságára.

Northwest Orient 305
1971. november 24-én este egy magát Dan Coopernek nevező férfi a portlandi repülőtéren felszállt a Northwest Orient 305-ös Seattle felé tartó menetrendszerinti járatára.

Dan Cooper jegye
A jólszituált negyvenes férfi vett egy bourbont szódával, majd kifinomult stílusban odahívta az egyik stewardesst. Átadta a kartonpapírra írt fenyegetést, és egy másikon közölte követeléseit.
200 ezer dollárt akarok délután öt órára, készpénzben. Az összeget tegyék hátizsákba. Ezen kívül kérek két első- és két hátsó ejtőernyőt. Ha leszálltunk Seattle-ben, tankolják tele a gépet. Semmi gyanús mozgás, különben teszem a dolgom!" - írta a férfi.

A Northwest Orient 305-ös járat
A nagy erejű rendőrségi készültség mellett a gépet megtankolták és átadták Coopernek a 200 ezer dolláros (1971-es árfolyam szerint 12 millió forint) váltságdíjat, aki elengedte a gépen tartózkodó 36 utast. A fedélzeten maradt személyzetnek mindössze annyit mondott, vegyék az irányt Mexikóváros felé. A felszállást követő néhány percben azonban végleg eltűnt a gépről, csak a raktér nyitott hátsó ajtaja maradt utána. Az FBI szerint az ejtőernyők segítségével 3 ezer méteres magasságból ugrott ki. Azóta sem találják, és ezzel beírta magát a legendák könyvébe.

Az FBI szerint így nézhet ki D. B. Cooper most.
Soha többé nem akadt fent sem az FBI, sem a helyi hatóságok rostáján, pedig 1971-ben országos hajtóvadászat indult ellene. Annak ellenére, hogy szövetségi körözést adtak ki a váltságdíjként átadott bankjegyek azonosítószámaira, a pénz sosem bukkant fel az Egyesült Államokban. Az egyetlen értékelhető nyom Washington államban, a Columbia folyó partján került elő 1980-ban. A nyolcéves Brian Ingram túrázás közben egy 20 dolláros bankjegyet talált a töltésen. A helyszínelő nyomozók akkor a váltságdíjból származó 5,800 dollárra, egy kinyílt ejtőernyőre, egy pénzeszsákra és Cooper állítólagos nyakkendőjére bukkantak.

A Brian Ingram által talált bankjegyek
Az Egyesült Államokat a mai napig lázban tartja a D. B. Cooper eset, az amerikaiak többsége egyfajta modern Robin Hoodként tekint a férfira, aki a kicsikart váltságdíj megkaparintása után végleg felszívódott.

Cooper állítólagos nyakkendője
Már számtalan film, könyv és tévéműsor foglalkozott a történettel. Alakja többek között a Magyarországon is népszerű Szökés című sorozatban is feltűnt, de még dalt is írtak róla: a tengerentúlon népszerű énekes, dalszövegíró Chuck Brodsky D. B. Cooper balladája (The Ballad of D. B. Cooper) címmel zenésítette meg az ismert történetet.

A bűntényt több személlyel is kapcsolatba hozták az elmúlt évtizedekben. Alig egy hónappal a legendás gépeltérítés után egy Richard McCoy nevű vietnámi veterán rendkívül hasonló gépeltérítést hajtott végre Utah államban. A férfi 500 ezer dollárt zsákmányolt, majd ejtőernyővel menekült ki a repülőgépből. McCoy azonban nem volt olyan szerencsés, mint "példaképe", így az FBI-nak sikerült elkapnia. Röviddel bebörtönzése után, egy szökési kísérlet közben, 1974-ben a börtönőrök agyonlőtték. Többen úgy tartották, az utahi gépeltérítő és D. B. Cooper valójában ugyanaz a személy.

Richard McCoy
2003-ban egy újabb lehetséges elkövető neve merült fel. Lyle Christiansen úgy vélte bátyja, Kenneth térítette el a Boeing 727-est. Testvére ugyanis korábban tengerészgyalogosként szolgált, majd pedig a Northwest légitársaság pénztárosaként dolgozott. A szövetségiek végül nem vették komolyan Christiansen leveleit.

Larry Carr, a seattle-i FBI iroda egyik ügynöke szerint az életrajzi hasonlóságok ellenére sem McCoy, sem Christensen nem illik bele D. B. Cooper profiljába, ugyanis egyikőjük sem hasonlít az 1971-ben elkészített fantomképen szereplő férfire.

Az ügynök 2008-ban ismét elővette az 1971-es D. B. Cooper ügy aktáit. Úgy gondolta, az időközben sokat fejlődött technika nagy segítséget jelent majd az eset megoldásában. A korábbiakhoz hasonlóan azonban ez a próbálkozás sem vezetett eredményre.

A legújabb vizsgálat során a szakértők öt, az elkövetőhöz kötött gépelt levelet vizsgáltak meg. D. B. Cooper ezeket az írásokat különböző napilapoknak küldte el, nem sokkal a gép sikeres eltérítése után. A szerzeményeket az FBI az információs szabadságról szóló amerikai törvénynek megfelelően hozta nyilvánosságra a közelmúltban.

A nyomozócsoportnak az ötödik, "Az elejétől fogva tudtam, hogy nem fognak elkapni" kezdetű levél szúrt szemet. Ennek alján egy számsor látható, amely a kutatók szerint három titkos, Vietnámban bevetett katonai egységre utal. A most 74 éves veterán katonának, Robert Rackstrawnak mindhárom alakulathoz köze volt, ráadásul neve már 1978-ban felmerült a gyanúsítottak listáján, mivel kapott ejtőernyős kiképzést és illegális robbanószereket is találtak egy hozzá köthető raktárban.

DB Cooper 1971-es fantom képe (balra), és Robert Rackstraw 1970-es katona igazolvány képe.
Rackstraw természetesen tagadja, hogy ő lenne D. B. Cooper, ám az Independent által megszólaltatott független szakértők szerint a kutatócsoport fontos nyomra lelhetett. Ennek ellenére vannak, akik óvatosan kezelik a legújabb eredményt.

Ez a kóddal kapcsolatos felfedezés figyelemreméltó, de én erősen szkeptikus vagyok - mondta Dorwin Schreuder, egykori FBI-ügynök, aki az 1980-as években maga is dolgozott az ügyön. "Ha tényleg azt jelenti a kód, amit Tom Colbert, a nyomozócsoport vezetője állít, és a számsor mibenlétét csak Rackstraw ismeri, az komoly fejleménynek számítana" - tette hozzá.

A nyomozócsoport meg van győződve arról, hogy az egykori katona az ő emberük, a nyomozás mindenesetre folytatódik.
 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Jeffrey Dahmer, a kannibál sorozatgyilkos
  2017-12-26 21:26:52, kedd
 
  Jeffrey Lionel Dahmer (1960. május 21. - 1994. november 28.) amerikai sorozatgyilkos, akit 17 férfi és fiú megölése miatt ítéltek el. Áldozatai közül legtöbb afrikai és ázsiai származású volt. Gyilkosságai során több hátborzongató és beteges dolgot is véghezvitt: nemi erőszak, kínzás, feldarabolás, nekrofilia, kannibalizmus. 1994. november 28-án Dahmert a Columbiai Büntetésvégrehajtási Intézetben egy rabtársa, Christopher Scarver vasrúddal agyonverte.

Jeffrey Dahmer 17 évesen
Dahmer Wisconsin államban West Allisben született Lionel Dahmer és Joyce Dahmer gyermekeként. Egy testvére volt, aki hét évvel volt fiatalabb nála. Amikor Jeffrey nyolcéves volt a család Ohióba költözött. Dahmer gyermekkorának korai éveiben normális volt. 10 éves kora után zárkózottá kezdett válni. A kis Jeffrey ekkoriban elpusztult állatokat vitt haza és felboncolta azokat. Tizenéves korában inni kezdett és alkoholistává vált. Egyik iskola társa felidézte, amint egyszer kérdőre vonta Jeffrey-t, hogy mi az amit iszik, mire Jeffrey megrázta a haját és annyit mondott: 'a gyógyszerem'. Az osztálytársa egyértelműen látta, hogy reggel 8 órakor már kezdett berúgni. Mások elmondása szerint Jeffrey felvett furcsa szokásokat, mint például ahogy ment a buszmegállóba: négyet előre lépett, egyet hátra, majd megint négyet előre és kettőt hátra. Egyértelműen figyelemre vágyott. Máskor pénzt szedett be az osztálytársaitól és a közeli bevásárlóközpontban egy show-t rendezett. Vagy hangosan kiabálva rohant az iskola folyosóján, vagy pedig azt képzelte, hogy gyilkosság történt és körberajzolta a képzelt testet. Első groteszk fantáziálása körülbelül 13-16 éves kora között volt, amikor is felfigyelt egy helyi kocogóra. Elképzelte, hogy leüti és utána azt csinál vele, amit akar. Egy nap aztán ténylegesen meg akarta tenni, de szerencsére a kocogó nem jött.

Jeffrey Dahmer 1982-ben
1978-ban szülei elváltak. Dahmer ezután az Ohio State egyetem hallgatója volt. Az egyetemet nem sikerült befejeznie alkoholproblémái miatt. 1978. december 29-én Jeffrey jelentkezett az Amerikai Egyesült Államok hadseregébe. Itt orvosi képzést kapott, de 1981. márciusában alkoholizmusa miatt eltanácsolták és a németországi Baumholderbe került, ahol laboratóriumban dolgozott. Innen visszatért Dél-Floridába, majd 1982-ben visszaköltözött szülővárosába nagymamájához. Itt később letartóztatták közszeméremsértésért.

Jeffrey Dahmer 1991. július 25-én
A homoszexuális férfi rendszerint ugyanúgy követte el a gyilkosságokat: az áldozatait saját lakására hívta, ahol közösült velük, majd altatót kevert az italukba. Dahmert az vezérelte, hogy létrehozzon egy olyan "zombit", aki csak az övé, és neki engedelmeskedik, ezért rendszerint savat öntött áldozatai agyára, mert úgy vélte, hogy így a szerencsétlenek nem gondolkodnak. Sikertelen kísérletei természetesen az áldozat halálával végződtek. Végül többnyire megfojtotta őket. A seregben kapott orvosi képzés óta rendkívül érdekelték a belső szervek. Halott áldozatainak testét feldarabolta, és a részeket rendszerint elfogyasztotta. A folyamatot fotókkal dokumentálta, amelyekkel kidekorálta a szobáját. Áldozatainak több szervét is megtartotta, és a hűtőjében formaldehidben tartotta, a koponyájukat lelakkozta, és díszként használta. Azokat a maradványokat, amikre nem volt szüksége feloldotta savban, és lehúzta a WC-n.

Jeffrey Dahmer 1992-ben
1991. július 22-én éjjel egy rémült fekete fiatalember egyik kezén bilinccsel megállított egy rendőrautót. A rendőrök először azt hitték, hogy elmenekült egy másik egységtől, de amikor megálltak a fiatalember csak annyit tudott hirtelen mondani, hogy egy őrült gyilkostól szökött meg, aki ki akarta vágni a szívét. A rendőrök először azt hitték, hogy viccel, de visszamentek vele a lakásba. Amikor bementek Jeffrey Dahmer-t megkérték, hogy adja oda a kulcsot a bilincshez, mire ő a hálószobába mutatott és az egyik rendőr bement, hogy megkeresse a kulcsot. A rémült fiatalember (Tracy Edwards) azt mondta nekik a visszaúton, hogy egy hatalmas kés van az ágy alatt, amit a rendőr meg is talált. Majd ahogy körbenézett bizarr fotókra lett figyelmes, és ahogy ezeket megnézte közelebbről, nem csak pornografikus képeket talált, hanem megcsonkított és még egyéb horrorisztikus állapotban lévő holttestekről készült fotókat is. Amikor ezt meglátta, kikiáltott a kollégájának, hogy bilincselje meg Jeffrey-t. Amit ezután találtak, az minden képzeletet felülmúlt. A rendőrségen Jeffrey az alkoholt hibáztatta, de amint egyre jobban kitisztult a feje, úgy döntött, hogy mindent bevall és segít a rendőrségnek az áldozatok azonosításában. Miután Jeffrey-t letartóztatták, Tracy Edwards nyilatkozott az újságoknak és a Televíziónak a hihetetlen 'kalandjáról', mivel országosan közvetítették az interjút Mississippi államban. A rendőrőrsön az egyik rendőr felkiáltott: "Te, ez nem az a tag, aki nálunk körözés alatt áll erőszak miatt?" Nem sokkal ezután Tracy-t is letartóztatták, és nem messze Jeffrey-től helyezték egy cellába. Persze Tracy később kijöhetett egy jóakarójának köszönhetően, aki letette érte az 1000 dolláros óvadékot.

Jeffrey Dahmer a 17 rendbeli rábizonyított, s általa is bevallott gyilkosságokért 957 év börtönbüntetést kapott, ebből csak három évet töltött le, mert 1994. november 28-án Dahmert a Columbiai Büntetés-végrehajtási Intézetben egy rabtársa, Cristopher Scarver vasrúddal agyonverte.
 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
43 millió dollár készpénzt talált a rendőrség
  2017-04-18 20:03:51, kedd
 
  Razziát tartott a rendőrség korrupció-ellenes egysége Lagosban, a nigériai metropoliszban, és 43 millió dollár készpénzt foglaltak le - írja az AFP. Azután indultak a helyszínre, hogy bejelentést kaptak, hogy egy "koszos ruhákba öltözött nő" óriási zsákokat pakol be a házba. A dollár bankjegyek mellett találtak még 27 800 fontot és 23 millió nigériai nairát, így az összes pénz 12,8 milliárd forintnak felel meg.

A csapzott külsejű nő azért tűnhetett fel a közelben élőknek, mert a négyszobás, hetedik emeleti lakás Ikoyiban, Lagos - és egyben Afrika - leggazdagabb negyedében található. Az összes bankjegy rendezetten, lezárt kötegekben hevert a zsákokban. A lakásban senki nem élt életvitelszerűen, de a körülötte élők elmondták a rendőrségnek, hogy többször is látták már a nőt, ahogy a zsákokat pakolja be a lakásba.

A pénz valószínűleg alvilági eredetű, de egyelőre senkit nem tartóztattak le ezzel kapcsolatban. A korrupció-ellenes egység folyamatosan kutat elrejtett pénzkötegek után, legutóbb 155 ezer dollárt foglaltak le egy észak-nigériai repülőtéren. Muhammadu Buhari, Nigéria elnöke 2015-ös megválasztása kűzd az országot átszövő korrupció ellen, ez pedig egy fordulópontot jelent az alvilággal szemben.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
A történelem leggazdagabb drogbárói
  2016-09-13 22:48:18, kedd
 
  Frank Lucas - 52 millió dollár
Jose Figueroa Agosto - 100 millió dollár
George Jung - 100 millió dollár
Paul Lir Alexander - 170 millió dollár
Nicky Barnes - 105 millió dollár
Zhenli Ye Gon - 300 millió dollár
Freeway Ricky Ross - 600 millió dollár
Rafael Caro Quintero - 650 millió dollár
Joaquín "El Chapo" Guzmán Loera - 1 milliárd dollár
Al Capone - 1,3 milliárd dollár
Griselda Blanco - 2 milliárd dollár
Carlos Lehder - 2,7 milliárd dollár
José Gonzalo Rodríguez Gacha - 5 milliárd dollár
Khun Sa - 5 milliárd dollár
The Ochoa Brothers - 6 milliárd dollár
Dawood Ibrahim Kaskar - 6,7 milliárd dollár
Amado Carrillo Fuentes - 25 milliárd dollár
Pablo Escobar - 20 milliárd dollár 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Teherbe esett 13 éves tanítványától a tanárnő.
  2016-06-04 21:24:49, szombat
 
  Gyermek elleni szexuális visszaéléssel gyanúsítja azt a houstoni tanárnőt a rendőrség, aki 13 éves tanítványától esett teherbe, állítólag a család beleegyezésével. A 24 esztendős Alexandria Vera 2015 szeptembere óta létesített szexuális kapcsolatot a fiatal fiúval. A nő a nyomozóknak elmondta, tanítványa egyszer nem tudott megjelenni az óráján, ezért az Instagramon megadta neki a telefonszámát, és ekkor kezdődött minden. A pár napi rendszerességgel szexelt és a hivatalos dokumentumok szerint nem is szerették volna eltitkolni kapcsolatukat. A tanuló gyakran megragadta a nő fenekét, és mindenki látta - mondta egy neve elhallgatását kérő informátor. Az angol tanár azt állítja, a fiú családja mindvégig támogatta őket és izgatottan várták a gyermek érkezését. Vera elvetette a gyereket, mert megijedt, amikor gyermekvédelmi szervezetek munkatársai jelentek meg nála az iskolában. Az iskola az ügy kirobbanása után rögtön elbocsátotta a nőt.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Szerelmes professzor volt a gépeltérítő, őrizetbe vették.
  2016-03-30 21:52:26, szerda
 
  A személyes mellett politikai követelésekkel is előállt az az egyiptomi férfi, aki kedd reggel eltérítette és Cipruson kényszerítette leszállásra az EgyptAir egyiptomi légitársaság egyik belföldi járatát - jelentette a ciprusi média.

A RIK állami televízió a rendőrségre hivatkozva arról számolt be, hogy a géprabló követeli az egyiptomi ellenzék néhány bebörtönzött női tagjának a szabadon engedését. A férfi ezenkívül menedéket akar kapni Európában, és beszélni akar volt feleségével, egy Cipruson élő nővel. Mindez abból az arabul írt levélből derült ki, amelyet a gépeltérítő a lárnakai repülőtéren leszállt gép ablakából dobott ki.

A ciprusi külügyi tárca Twitter-üzenetében a géprablót Szeif Eldin Musztafaként azonosította.

Részletek:

Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet, pokolgép volt a fedélzetén!

Egyiptomi állampolgárságú férfi térítette el az egyiptomi utasszállítót

A ciprusi elnök szerint nem terrorista indíttatású a gépeltérítés

Az al-Ahram egyiptomi lap értesülése szerint a férfi állatorvos, és az Egyesült Államokban az atlantai egyetem professzora, s nem politikai célból, hanem szerelmi bánat miatt térítette el a gépet. Találkozni akart ugyanis volt feleségével, aki jelenleg is Cipruson él. A gépről le is dobott egy neki címzett arab nyelvű levelet.

A ciprusi televízió közlése szerint őrizetbe vették a férfit, feltartott kézzel hagyta el a repülőt. Az előzőleg még a gépen maradt hét túsz is kiszabadult.

A túszdráma vérontás nélkül végződött. Az egyiptomi kormányfő kedden újságíróknak azt mondta, az egyiptomi állampolgárságú géprablót kihallgatják a hatóságok.

Az egyiptomi légiforgalmi hatóság közlése szerint az EgyptAir gépén 55 utas és hétfős személyzet tartózkodott. A gépeltérítő az utasok nagy részét elengedte nem sokkal a földet érés után, ezután rajta kívül már csak a személyzet négy tagja és három külföldi utas maradt a gépen.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
H. H. Holmes amerikai sorozatgyilkos.
  2016-02-04 22:02:11, csütörtök
 
  H. H. Holmes azaz Henry Howard Holmes (született Hermen Webster Mudgett) (Gilmanton, New Hampshire, 1860. május 16. - Philadelphia, 1896. május 7.) amerikai sorozatgyilkos.

H. H. Holmes
New Hampshire mellett született Levi Horton Mudgett és Theodate Page Price fiaként. A család közvetlen egyenesági leszármazottja volt a környék első európai telepeseinek. Apja Levi egy erőszakos alkoholista volt, anyja ezzel szemben jámbor lelkű, hívő metodista, rendszeresen olvasta a Bibliát. Az orvosi végzettségű Mudgett 27 gyilkosságot ismert be, amiből kilencet tudtak bizonyítani, de a tényleges szám ennél nagyobb lehet. A gyilkosságokat Indianapolisban, Torontoban és Chicagóban követte el. Miután Chicagóban megszerezte Dr. E.S. Holton drogériáját, a rákbeteg patikus halála után az özvegy megölésével, az üzlet feletti két emeletet átalakíttatta. Folyosók és szobák labirintusát alakította ki, titkos csapóajtókkal, hangszigetelt kamrákkal, semmibe vezető lépcsőkkel.
Az 1893-ban a chicagói Világkiállításra hotelként megnyitott épületet a szomszédok Kastélynak hívták, később a sajtóban a "Gyilkos Kastély" elnevezést kapta. Holmes áldozatai a drogéria női alkalmazottai, a szállóvendégek, és a szeretői közül kerültek ki. Megkínozta, majd megölte őket. A holttesteket különböző módokon tüntette el: elégette, savfürdőben feloldotta, megnyúzta, majd csontvázukat kipreparálta.
A világkiállítás után Holmes elhagyta Chicagót és a texasi Fort Worth-ban tűnt fel. Itt megismerkedett két nővérrel, egyiküknek házasságot ígért, végül mindkettőt megölte. Belekezdett egy a chicagóihoz hasonló kastély megépítésébe, de a befejezés előtt odébbállt. Az Államokban és Kanadában utazgatott. 1884 júliusában fogadási csalásért St. Louisban rövid időre bebörtönözték, ahol a vonatrablásért elítélt Marion Hedgepeth-el közösen életbiztosítási csalást tervelt ki. Pitezel nevű bűntársát vette rá, hogy feltalálónak adja ki magát, kössön életbiztosítást B.F. Perry néven, majd rendezzék meg a halálát egy laboratóriumi robbanásban. Holmes azonban megölte Pitezelt, a feleségének pedig azt hazudta, hogy a férje Dél-Amerikában bujkál. Meggyőzte Pitezel feleségét, hogy három gyermekét az ötből (Alice, Nellie, and Howard) bízza rá, akikkel aztán Kanadába utazott. Egy philadelphiai detektív követte őket, és Torontóban megtalálta a két lánygyermek holttestét. A fiú maradványait Indianapolisban találták meg, annak a kis háznak a kéményében, melyet Holmes bérelt.
A Pinkerton nyomozóiroda segítségével 1894. november 17-én kapták el Bostonban. Ezután a rendőrség átvizsgálta a chicagói házat, ahol emberi maradványokat találtak. A bírósági tárgyalás után a Moyamensing börtönben (a philadelphiai megyei börtön) felakasztották. Saját kérésére testét egy több tonnás betontömbbe temették el.
 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
A Wall Street-i robbantás.
  2015-12-18 22:22:45, péntek
 
  A Wall Street-i robbantás New York pénzügyi negyedében 1920. szeptember 16-án 12 óra 1 perckor végrehajtott terrortámadás volt, amelyben 38 személy életét vesztette és mintegy 300 megsérült - köztük 143 súlyosan.
A merénylet napján délben egy piros színű lovaskocsi állt meg a Wall Street 23. szám előtt, a J.P. Morgan bank épületével szemközt, az üzleti negyed legforgalmasabb kereszteződésében. A benne rejlő 45 kilogrammnyi dinamit egy időzítő utasítására felrobbanva 230 kilogrammnyi, a tolóablakok nehezékeként használt öntöttvas darabokból álló srapnelt vetett szét. A kocsi és a ló szinte megsemmisült - fejét nem messze, patáit azonban több háztömb távolságban találták meg, de a hajtó még a robbanás előtt elhagyta a járművet.
A 38 áldozat - főként fiatal futárok, gyorsírók, hivatalnokok és brókerek - többsége a robbanás pillanatában életét vesztette. A sebesültek közül sokan súlyos sérüléseket szenvedtek. Az anyagi kár több mint 2 millió dollár volt (mai értéken körülbelül 23 millió dollár), a J.P. Morgan bank belső tereinek egy része elpusztult.
A merénylők kilétét nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani. Mind a rendőrség nyomozói, mind későbbi történészek szerint valószínű, hogy Luigi Galleani anarchokummunista követői voltak a felelősök. A csoport 1914 óta követett el robbantásos merényleteket az Egyesült Államokban, az előző évben csomagbombákkal kíséreltek meg két, sérülésekkel és halálos áldozatokkal is járó, de a kitűzött céljuktól jóval elmaradó akciót.
Elkövetése után hét évig a Wall Street-i robbantás volt a legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás az Egyesült Államokban.
1920 Szeptember 18-án New York polgármestere, John Francis Heil meglátogatta a terrortámadás helyszínét.
Srapnel.
A lovaskocsi maradványai.
Fantomkép a lovaskocsi hajtójáról.
A srapnel nyomai a falon 2015-ben. 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Idős nőnek öltözve próbált megszökni egy rab.
  2015-11-11 21:16:40, szerda
 
  A 44 éves Clodoaldo Antônio Felipe-ét még 2009-ben csukták le 36 évre drogkereskedés miatt. A férfi a börtönből egy idős nőnek öltözve próbált meg kiosonni, azonban az őrök észrevették a turpisságot és elkapták. Egyelőre nem tudni, hogyan szerezte be az álcához szükséges kellékeket, köztük egy profi maszkot, melynek minősége megfelelő egy közepes költségvetésű Hollywood-i filmnél használt darabhoz! A férfit a Coronel Odenir Guimarses börtön női őrei leplezték le, akiknek az volt gyanús, hogy egy idősebb nőnél jóval magasabb, ráadásul senki sem emlékezett rá, hogy korábban beengedték volna.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
Találékony cigarettacsempészek.
  2015-11-05 22:55:10, csütörtök
 
  Tehetetlenek a hatóságok az ukrán-román, illetve román-magyar határon virágzó cigarettacsempészettel szemben, a zárjegy nélküli dohányáruval kereskedők ugyanis újabbnál újabb ötletekkel állnak elő, hogy túljárjanak a határőrök eszén. Románia és Magyarország nemcsak célországai az illetékfizetés alól kivont dohányárunak, de fontos tranzitországok is Európa felé. Értesüléseink szerint Ukrajnában és Oroszország területén vannak olyan dohánygyárak is, melyek kizárólag a feketepiacra dolgoznak.

 
 
0 komment , kategória:  Bűnügy:  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 633 db bejegyzés
Összes: 37813 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1098
  • e Hét: 40668
  • e Hónap: 401843
  • e Év: 2240862
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.