Regisztráció  Belépés
aranyoslila.blog.xfree.hu
"Irigyen tisztelek költőt és festőt, ki helyettem mutatja meg, hogy mi lakik mélyen a szívemben"... (Dusán) Aranyosi Violett
1971.07.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival...
  2017-01-28 20:07:16, szombat
 
 


Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival:


Hozzávalók / 4 adag

A húshoz:

100 dkg csirkemell filé
150 g tejföl
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg finomliszt
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj

A körethez:

1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg margarin
10 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
150 g tejföl
1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumplit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Eperlekvár...
  2016-05-22 20:48:56, vasárnap
 
 

Eperlekvár! 10 per alatt


Hozzávalók:


- 700 gramm, érett, friss eper
- 150 gramm barnacukor
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 csomag vaníliapor, vagy vaníliacukor


Elkészítés:

Alaposan mossuk meg az epreket, vágjuk ki a leveleket és közepes darabkákra kockázzuk fel. Ezután egy edénybe tegyük bele a gyümölcsöket, adjuk hozzá a cukrot, majd födjük le, és hagyjuk, hogy forrjanak össze.

Közbe természetesen kevergessük, addig kell várni, amíg fehér habréteg nem keletkezik a tetején. Ezt le kell kanállal szedni.
A lekvár befőzéséhez elég 10 perc, az utolsó 2 percbe kell hozzáadni és elkeverni a citromlevet. Szintén ez az a pillanat, amikor a vaníliaport kell beletenni. Már csak befőttesüvegekbe kell kanalazni a finomságot, és hagyni kihűlni.






 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Tojásos-májas szelet:
  2016-05-08 21:50:26, vasárnap
 
 

Tojásos-májas szelet:


Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
6 főtt tojás
6 nyers tojás
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
majoránna

Elkészítése:

A májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vagdossuk és belekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A nyers tojásokat felverjük, fűszerezzük és ráöntjük a májas keverékre. Kiolajozott sütőformába öntjük a keveréket és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.







 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Pácolt karaj...
  2014-12-19 21:21:26, péntek
 
  Pácolt karaj...


Hozzávalók:

1 kg csont nélküli sertés karaj
1 dl száraz vörösbor
1 teáskanálnyi tárkony
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
só, bors
olaj

Elkészítése:

A húst megmossuk, felvágjuk és egy tálba tesszük. A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a húsokat. Lefedjük és legalább 4 órán á állni hagyjuk. Ezt követően kevés olajban pirítjuk a húsok mindkét oldalát 3-4 percen át, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük őket és ráöntjük a megmaradt páclevet is. 180 fokon sütjük 30 percen át, időközben több alkalommal megforgatjuk, hogy átsüljön és zamatos legyen.







 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Gombás sertésszelet...
  2014-12-07 15:42:38, vasárnap
 
  Gombás sertésszelet...

Hozzávalók:

4 szelet vastagabb tarja

30 dkg gomba
1 nagy fej hagyma

bors
1 csokor zöld petrezselyem
1 kanál zöld rozmaring
mustár
disznó zsír
1 kanál liszt
2 dl tejföl


A tarja szeleteket bedörzsölöm a rozmaringgal, sóval és a borssal, majd egy nagyobb serpenyőben (wokban) felolvasztom a zsírt, a tarja szeletek mind két oldalát lepirítom, és kiszedem. Az apróra vágott hagymát a forró zsiradékon üvegesre pirítom. A tarja szeleteket bedörzsölöm mustárral, és vissza rakom a serpenyőbe, kevés vizet töltök alá, és fedő alatt puhára párolom.

A gombát megtisztítom, és feldarabolom, hozzáadom a húshoz. A gombát is puhára párolom. A lisztből, és tejfölből sima eresztéket kavarok, hozzáadom a gombás sertésszeletez, hozzáadom az apróra vágott zöld petrezselymet is, és 3-4 perc alatt készre főzöm.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Csábító csokoládészelet...
  2014-10-03 19:46:49, péntek
 
  Csábító csokoládészelet...


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor

A belocsoláshoz:

0,5 dl főtt fekete kávé

A krémhez:

1 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
5 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sütőport is. Beledolgozzuk a tojáshabot és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. Mikor elkészült meglocsoljuk a kávéval. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd főzni kezdjük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét is. Picit hagyjuk hűlni, majd a piskóta tetejére kenjük. Lehűtjük és szeletelhetjük.





 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fűszeres sertésszelet burgonyával...
  2014-10-03 19:44:47, péntek
 
  Fűszeres sertésszelet burgonyával:


Hozzávalók:

60 dkg sovány sertéshús
70 dkg megtisztított burgonya
6 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomlé
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 teáskanálnyi tárkony
5-6 szem bors
6 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:

A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, az őrölt paprikát és a tárkonyt, ezzel leöntjük a burgonyát. Alufóliával lefedjük és így sütjük 180 fokon 15 percen át. Ezt követően a húsokat megforgatjuk és még 25-30 percen át sütjük. Melegen tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Tejszínes mustáros karaj...
  2014-10-03 19:42:20, péntek
 
  Tejszínes mustáros karaj:


A hús megpuhul és fincsi lesz, a szósz pedig krémes és ízletes, ezt a receptet csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors

Elkészítése:

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd kínálhatjuk.





 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Csábító karaj...
  2014-10-03 19:29:29, péntek
 
  Csábító karaj:

Hozzávalók:

70 dkg sertéskaraj
10 dkg sonka
6 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel. A sonkát apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A paradicsomszószba keverjük a zúzott fokhagymát és belekeverjük, majd lefedjük és hagyjuk, hogy elfője a levét. A húsokat többször megforgatjuk, hogy ne égjenek oda, ha szükséges még egy kevés vizet önthetünk alá. Burgonyával, vagy zöldségekkel tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 181 db bejegyzés
e év: 2161 db bejegyzés
Összes: 10618 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 242
  • e Hét: 3532
  • e Hónap: 22775
  • e Év: 336616
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.