Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Jézus él! Isten szeret! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Hálát adok azért amim van
  2018-08-03 16:03:17, péntek
 
  Link
Link

 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Nick Vujicic :) Olivia és Ellie
  2017-12-28 11:47:21, csütörtök
 
 

Nick Vujicic: "Ha jön egy negatív érzés, kényszerítettem magam,
hogy valami szépre gondoljak"
Link 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Nick Vujicic México
  2015-12-14 21:50:47, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Nick Vujicic México
  2015-12-10 23:07:25, csütörtök
 
 

"Nick Vujicic motivációs tréner a ,,végtagok nélküli emberként" vált híressé, azonban manapság leginkább a boldogság nagyköveteként emlegetik. Nick humoros, de ugyanakkor megható szónoklataival folyamatosan járja a világot, hogy erőt öntsön az emberek lelkébe és inspirálja őket."Link Link
 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Nick Vujicic Magyarország / Hungary
  2014-10-17 11:21:51, péntek
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Nick üzenete Karácsonyra és egy vers tőlem Nektek !
  2013-12-24 12:54:11, kedd
 
 

Karácsony Ünnepén

Elérkezett a Karácsony,
Boldogság és bánat a szívekben.
Álljatok meg egy pillanatra
Gondolkodjatok el azon
Mit jelent Nektek ez az Ünnep.

Minden pompa és az isteni fenyő illat
Minden ajándék, íz és zamat
Halk zene szól, összeül a család
Nyugalom és béke ül a szívekben
Könnyek a szemekben.

Mi az igazi ajándék?
Egy könyv, egy könny az hogy itt vagyok és Élek?
Egy ékszer, egy óra, egy baba, egy kisautó?
Vagy egy kulcscsörgés és várod, hogy mikor nyílik az ajtó?
Egy tányér étel, egy mosoly, egy jó szó?

Karácsony Ünnepén,
Mindenki gondol azokra akik már elhagyták a Földi Létet.
Akik eddig itt ültek egy asztalnál Veletek
Ők, akik már nem élvezhetik ezeket a mennyei ízeket.
Akiknek a hívását már hiába várod,
Akik miatt megtört egy picit a Te földi világod.

Karácsony Ünnepén,
Sokan vannak egyedül.
Sokaknak a tányérjába még leves sem kerül.
Fenyőfa illatát nem érezhetik
Ajándékok sokaságát nélkülözhetik.

Karácsony Ünnepén
Én csak annyit kívánok,
Álljatok meg egy pillanatra,
Gondolkodjatok el azon
Mit jelent Nektek ez az Ünnep.

Ez egy ajándék tőlem, Nektek.
Értékeljétek mindent,
Amitek van, volt és lesz.
Adjatok Hálát annak,
Hogy Éltek és lélegeztek.

Minden percet, mosolyt,
Csókot, bókot,
Ízt és illatot
Örömöt és bánatot,
A szeretteiteket és a mennyben lévők emlékeit
Mint a legnagyobb Ajándékot,
A Szívetekbe csomagoljátok!

Ezzel a kis verssel,
Kívánok Mindenkinek,
Boldog és Békés Karácsonyt!
Link 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Nick Vujicic ~ Kiyoshi ~ Joni Eareckson Tada
  2013-11-26 23:36:04, kedd
 
  LinkLink

 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Nick Vujicic-Élet korlátok nélkül-Ötletek egy teljes élethez
  2013-05-21 22:08:16, kedd
 
  ,,Miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből,
hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van."
A végtagok nélkül született Nick Vujicic hosszú utat tett meg érzelmileg az öngyilkosság kétségbeesett gondolatától, míg mára odáig jutott, hogy motivációs szónokként iskolákban, kórházakban, árvaházakban, templomi gyülekezetek előtt és börtönökben ő maga hirdeti, hogy egy súlyosan fogyatékos ember is képes teljes életet élni ha akar. Már gyermekként rákényszerült, hogy kellemetlen kérdéseket tegyen fel magának a jövőjéről. Írása vigaszt és inspirációt nyújt mind a hozzá hasonló megpróbáltatásokkal küzdő, mind a látszólag egészséges, ám gyakran kétségek között őrlődő ember számára. Saját példáján keresztül mutat utat a korlátaid ledöntéséhez; üzenetei megérintenek, mert hitelesek. Szenvedélyesen mesél belső küzdelméről, melynek során végül megtanulta elfogadni önmagát és a megváltoztathatatlant, s elmondja, hogyan találta meg az erőt és a bátorságot, hogy változtasson a sorsán. Nick zenél, úszik, szörfözik, és elvégzi az összes olyan hétköznapi cselekvést, ami számodra talán magától értetődő, de neki a lehetetlennel kellett szembeszállnia, hogy képes legyen megtenni azokat. Hagyd, hogy neked is megmutassa, hogyan indulhatsz el egy gyümölcsöző, korlátok nélküli élet felé.
Minden ember úgy érzi, az ő terhei a legnehezebbek. Sokan úgy érzik, magukra maradnak a gondjaikkal, a problémáikkal, és sokan vannak olyanok is, akik nem látják a kiutat, akik nem rendelkeznek azzal az erővel, amelynek birtokában továbbléphetnének.
Nick Vujicic, a végtagok nélkül született szerb származású ausztrál fiatalember a világot járva, a saját példáján keresztül szembesíti az embereket azzal, hogy vannak, akik valóban komoly problémákkal küzdenek, mégsem adják fel. Előadásain elmagyarázza hallgatóságának, hogy a látszat ellenére soha, senki sincs egyedül - legfeljebb nem vesszük észre azokat, akik mellettünk állnak a bajban. Elmagyarázza, hogy mindig van kiút - bár sokszor nem a megfelelő helyen keressük; elmondja, hogy mindenkiben megvan az az erő, ami az akadályok leküzdéséhez kell -, csak éppen meg kell találnunk magunkban.
A továbblépés, a problémák legyőzése csak akkor lehetséges, ha nem kívülről várjuk a segítséget, hanem mi magunk is cselekszünk a cél érdekében. Ahhoz, hogy bármit is tegyünk, erő szükséges, ennek az erőnek a forrása pedig nem lehet más, mint a hit - az önmagunkba, a környezetünkbe, egymásba, de legfőképpen Istenbe vetett hit. Ha ez a hit létezik, csupán annyit kell tennünk, hogy cselekvővé változtassuk. A többi? Az már jön magától!
 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Nick Vujicic gondolatai a megbélyegzésről
  2013-05-13 14:33:28, hétfő
 
 "Kedves Barátom,


Én egy kötekedő ember beteljesült álma vagyok.

Gondolj csak bele... kezek és lábak nélkül születtem. Aligha tudnám palástolni sokkoló külsőmet. Ez pont olyan, mintha céltáblát hordanék a szívem felett arra várva, hogy valaki beledöfje a kardját.
Felnőtt koromra megtanultam figyelmen kívül hagyni a sértő megjegyzéseket, de gimiben a gúny tárgya állandóan én voltam. Ami még ennél is rosszabb, hogy néhányan kiálltak mellettem. A gúnyolódások miatt félelemmel, depresszióval, állandó idegeskedéssel és gyomorbántalmakkal küzdöttem. Ha ismered a történetemet, akkor biztosan emlékszel rá, hogy a legtöbb gimis napom könnyekkel végződött. Majd egy ilyen alkalom vezetett el odáig, hogy öngyilkosságot kíséreltem meg.
Nem szóltam a szüleimnek arról, hogy kiközösítenek a suliban, mert nem akartam csalódást okozni nekik. Azt hittem, képes vagyok kezelni a helyzetet, de tévedtem. Most már tudom, hogy el kellett volna mondanom nekik az igazat.
Ahogy a világban utazom és előadást tartok több tízezer fiatalnak, saját szememmel látom, hogy senki sem kivétel a megbélyegzés alól. Ez éppen olyan, mint egy járvány, ami nem csak Észak- Amerikában, hanem az egész világon szedi áldozatait.

Manapság már fogyatékosnak sem kell lenned ahhoz, hogy a pletykák, a sértések és a vádaskodások központi tárgyává és áldozatává válj. Makkegészséges, 16 éves fiatal lányok törnek össze lelkileg, amikor a társaik olyanokat mondanak rájuk, hogy túl kövér, túl sovány, más a bőrszíne, nagy a szája, görbe az orra, elálló a füle vagy éppen más a frizurájuk.
Ez a hozzáállás egyre inkább terjedőben van, mint például az is, hogy a fiatalok, akik már nem bírják tovább a rájuk nehezedő nyomást idegességükben vagdosni kezdik magukat.
Az iskolai lövöldözések és a drámai gyilkosságok is túl gyakoriak mostanság. Sokszor a lövöldöző maga is áldozata a megbélyegzésnek, aki úgy dönt, hogy fegyverrel áll bosszút az ártatlan célpontok ellen vívott háborúban. Ez egy olyan körforgás, ahol a megbélyegzés áldozata önmaga is áldozattá válik.

A legszomorúbb ebben az, hogy számos áldozatnak nincs szerető családja, ahogy nekem volt. Senki sincs, aki megmentse vagy felkarolja őket, esetleg csak letörölje az arcukról a könnyeket.

Éppen ezért nagyra értékelem azokat a közelmúltbeli erőfeszítéseket, amelyek törvényileg tiltják a megkülönböztetés minden formáját.
Ebből kifolyólag több illetékes bíróságot is felkerestem, ahol állami szinten kampányolunk a megbélyegzés ellen.
De most őszintén... tényleg szükségünk van a kormányokra, akik kizárólagosan felvállalják ezt a szerepet? Természetesen nagy részük van ebben, nem tagadom, de szomorú belegondolni, hogy az emberi kultúrának szüksége van egy intézményre, aki teljes mértékben magára vállalja a felelősséget. Minden kereszténynek fel kell emelnie a hangját a megkülönböztetés ellen és az áldozatok szószólójává kell válnia. Tulajdonképpen ez a mi kötelességünk. A mi feladatunk az, hogy védelmezzük a védteleneket! (...)

Mint újdonsült apuka, a végsőkig védelmezem majd a fiamat. Nem akarom, hogy ő legyen a vádaskodók beszólásainak a célpontja, de nem tehetem bele egy védőburokba. Egy nap majd ő is érezni fogja a szándékos kegyetlenség nyilának szúrását. De addig is rengeteg időt töltök azzal, hogy felkészítsem rá, hogyan semlegesítheti a rosszindulatú embertársai megjegyzéseit. Ez nem kizárólag a kormány feladata. A megbélyegzés ellenes kampány az otthonokban a szerető szülőkkel kezdődik, majd a közösségeknek kellene tovább ápolnia és terjesztenie Jézus szeretetét.
Sajnálatos módon nem minden család egyforma, és nem minden közösség van erre felkészülve. Ebből kifolyólag, ha Isten erre nekem lehetőséget ad, bárhol és bármikor a szeretet üzenetét fogom hirdetni. (...)

Tegyünk együtt azokért, akik kételkednek saját értékeikben! Együtt törüljük le a könnyeket azok arcáról, akik magukban szenvednek! Együtt oltalmazzuk azokat a fiúkat, lányokat, nőket és férfiakat, akikért Krisztus az életét adta!!

Benne, Általa, Érte

Nick"
Link
 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Szuperhős? Nem az, de állítja, soha nem fog meghalni
  2013-04-24 22:21:49, szerda
 
  Szuperhős?

Nem az, de állítja, soha nem fog meghalni. Nem azért jött, hogy a pozitív gondolkodást hirdesse, hanem az igazi reményt. Nick Vujicic ausztrál prédikátor szerint a fizikai hátrányok helyett a félelem a legnagyobb fogyatékosság, mert ez épek és sérültek életét egyaránt gúzsba köti.

Parókia Portál
Link Link Nicholas James Vujicic 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 173 db bejegyzés
Összes: 8294 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 3136
  • e Hónap: 11454
  • e Év: 73777
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.