Belépés
anna4459.blog.xfree.hu
Másik szívhez soha el nem érsz, ha nem szívedből indulsz magad is. Konrad Lorenz Bordásné Anna
1901.02.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
Kihirdették 2018 legszebb madárfotóit
  2018-08-27 08:09:09, hétfő
 
  Kihirdették 2018 legszebb madárfotóit, egytől egyig lenyűgözőekA British Trust for Ornithology nevű brit madárvédő szervezet 2015 óta minden évben megrendezi az év madárfotósa versenyt, és idén sem történt ez másként.

Azt már a döntős felvételek láttán lehetett tudni, hogy a zsűrinek rendkívül nehéz dolga lesz a mostani kiírásban, a győztes képeket elnézve pedig még a laikusok szája is tátva marad.

A versenyben 8 különböző kategóriában hirdettek eredményt az augusztus 20-i díjátadón. A zsűri a végső döntés meghozatalakor egyáltalán nem vette figyelembe, hogy ki készítette az adott felvételt, így amatőrök és profik egyenlő esélyekkel indultak a győzelemért.

A fődíj nyertese 5 ezer fontot, átszámítva több mint másfél millió forintot tudhat magáénak, a többi helyezettet pedig felszereléssel és jelképes pénzösszeggel díjazzák.

Máté Bence révén magyar érdekeltség is volt a szűkített listán, de a tehetséges természetfotós ezúttal nem került fel a dobogóra.

2018-ban az év madárfotósa címet a perui Pedro Jarque Krebs zsebelte be, és egyúttal a kreatív fotózás kategóriában is első helyet ért el a karibi flamingóknak köszönhetően.Fotó: Pedro Jarque Krebs, Peru
Az év fiatal madárfotósa - Búbos vöcsökFotó: Johan Carlberg, Svédország
Portré, 1. helyezett - Vékonycsőrű víztaposóFotó: Saverio Gatto, Olaszország
Madarak a természetben, 1. helyezett - StruccFotó: Salvador Colvée, Spanyolország
Figyelem a részletekre, 1. helyezett - Pompás koronásgalambFotó: David Easton, Szingapúr
A madarak viselkedése, 1. helyezett - SzulákFotó: Richard Shucksmith, Egyesült Királyság
Madarak repülés közben, 1. helyezett - Kis kócsagFotó: Sienna Anderson, Egyesült Királyság
Kerti és városi madarak, 1. helyezett - VörösbegyFotó: Nikos Bukas, Görögország

forrás:sokszinuvidek.24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Napi cuki: mindenkit megölel ez a menhelyi cica
  2018-05-29 09:44:27, kedd
 
  Ahogy ez a cica az ember vállára hajtja a fejét, attól el kell olvadni!

Zorrónak, a 3 éves cicának nincsenek gondjai az intimitással. Ám ez nem volt mindig így: mikor a menhelyre került, a gondozók azt írták a róla készült jelentésbe, ,,nehezen tűri az érintést".
Ezt mára hihetetlen elképzelni.
Minden akkor változott meg, mikor a cica megbetegedett. Veseköveket találtak nála, és műtéti beavatkozásra volt szükség, hogy meggyógyuljon. A betegség - mint sokan másokat - teljesen megváltoztatta, mondhatjuk, átértékelte az életét.

Azóta igazi bújós cica lett belőle, aki bébiorangutánként csimpaszkodik az emberre, majd kisbabákat meghazudtoló cukisággal hajtja a fejét a gondozói vállára. Reméljük, hamarosan gazdára talál!


forrás:NLCafé
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Benépesültek a fecskefészkek, óvjuk meg a picinyke madarakat
  2018-04-30 21:22:22, hétfő
 
 


Szorgoskodnak és hamarosan költeni kezdenek.

A Magyar Madártani Egyesület közlése szerint április és május kiemelt fecskevédelmi időszak, amelyben a lakosságnak óriási szerepe és felelőssége van. A napjainkra teljes egészében városiasodott, sárfészket építő fecskék állománycsökkenésének megállítása, megfordítása a meglévő természetes fészkek és telepek fokozott védelmével - a fészekleverések hatósági bejelentésével -, valamint az ezek mellé kihelyezett műfészkek, sárgyűjtőhelyek létesítésével érhető el. A felvételeket az MTI munkatársa a Nógrád megyei Karancslapujtőn készítette 2018. április 25-én.
Fotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka PéterFotó: MTI/Komka Péter
Kiemelt kép: MTI/Komka Péter
forrás:sokszinuvidek.24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
A földikutya az év emlőse
  2018-04-02 18:59:49, hétfő
 
  2018-ban a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által működtetett Vadonleső Program - a tíz hazai nemzetipark-igazgatósággal karöltve - a földikutyát jelölte ki az Év Emlősének - mondta el dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár a Magyar Természettudományi Múzeumban csütörtökön.

A hajdani füves puszták elterjedt rágcsálójából napjainkra pár száz, esetleg ezer példány maradt - sokkal ritkábbak, mint a természetvédelem nemzetközi szimbólumának tekintett óriáspandák.

Az elmúlt év egyik legjelentősebb természetvédelmi sikere volt, hogy a legritkábbnak tekintett délvidéki földikutya legnagyobb hazai állományának otthont adó katonai gyakorlóterep országos védelem alá kerülhetett: 114 hektáron megalakult a Bajai Földikutya Rezervátum.

A bajai helyszín jelentőségét az adja, hogy jelen pillanatban ez a világ egyetlen olyan védett területe, amit kifejezetten a délvidéki földikutya megmentésére és védelmére hoztak létre. Emellett új területekkel bővült a földikutyák élőhelye Kelebia-Ásotthalom határában is.

fotó: mme.hu

Az Év Emlőse kezdeményezést öt éve indította útjára a Vadonleső Program; az évek során mintegy hétezer pályamunkát (versillusztrációt, képregényt, videoklipet vagy épp mesét, verset) küldtek be a különböző korosztályú gyerekek, iskolások a Vadonleső Program pályázataira.

A földikutya évindító rendezvényével egy időben nyílt meg a Földi kölök és a Fogas vakony — Földikutyák a Kárpát-medencében című időszaki kiállítás is.

forrás:agroinform.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Megjöttek a gólyák!
  2018-03-15 07:39:28, csütörtök
 
  Na ki van itthon? :)

Kicsit késve, de megérkezett Báró! Egy portrét kértem tőle, meg is kaptam!

Köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

forrás:facebook.com/bandignography/
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Világító kutyát vittek egy magyar állatorvoshoz
  2018-03-11 08:44:31, vasárnap
 
  Egy állatorvosi rendelő munkatársai munkájuk során számtalan alkalommal találkoznak hétköznapinak cseppet sem mondható problémákkal. A gazdik elképesztő gondokkal fordulnak hozzánk tanácstalanul telefonon olykor, később pedig a rendelőkben látunk észbontó dolgokat.
Álmos, borongós és hideg téli délutánon egy fiatal, teljesen átlagosnak nevezhető, ám nagyon gondterhelt ábrázatú fiatal pár jelent meg a rendelőben, halálra vált arccal és egy aprócska, világos zsemle színű kutyussal. Az ebecske amolyan tacskóféle és a játszótér minden létező keverékének jegyét hordozta egyszerre. Beteg benyomását cseppet sem keltette, sőt mi több, igencsak vidám fickónak tűnt. Az alábbi párbeszéd és történések zajlottak orvos és gazdi között:

Orvos: - Mi a panasz? Mit tehetek önökért?

Gazdi: - Igazából semmi baj, jól van, eszik, iszik, játszik a kutyánk, csak hát....., hát...... néha...., szóval ne nézzen bolondnak, komolyan kérem ne nézzen őrültnek,......... de néha........, néha világít.

(Az orvos megpróbál doktori címének megfelelően komoly arcot vágni és szétszaladó mosoly kezdeményét egy sor kérdésbe fojtotta kínjában)

O: - Világít? Értem. Mikor? Milyen gyakran? Egészen pontosan hol?

G: - Látom nem hisz nekem. Pedig tényleg világít és az utóbbi napokban egyre fényesebben és intenzívebben, leginkább amikor mozog.

(Gazdi párja lelkesen bólogat, az orvos szemöldöke a csodálkozástól már-már a tarkójára csúszik)

O: - Lenyelt esetleg valamit a kutyus?

G: -Ó, nem, nem. Biztosan nem.

O: - Akkor most lekapcsoljuk az összes lámpát és megnézzük hátha tényleg világít. Sétáljanak vele körbe kicsit itt a rendelőben.

(Rendkívül komoly, feszes, tudományos és várakozó arc kíséretében mondja mindezt. A fények pedig közben kihunynak, apró körmök jelzik, a kutya tényleg sétál és valóban! Valóban világít a kis hasa tájékán időnként, de lehet hogy csak én akarom nagyon látni! De nem, mégsem! Az orvos is látja! Nem is igazán akar hinni a szemének.)

O: -Nos, elkerülhetetlennek látok egy hasi ultrahangot. Aztán annak függvényében mit látunk odabent, adnék egy kis kontrasztanyagot is. A vizsgálat után el kellene menni egy kicsit sétálni a kutyával, aztán kérem Önöket, legyenek kedvesek visszajönni.Képünk illusztráció. Forrás: Youtube

A vizsgálat minden különösebb gond nélkül megtörténik, a megbeszéltek szerint távozik a riadt és aggódó gazdi, hamarosan visszatérünk mondat kíséretében. Mi pedig nézünk egymásra bután, értetlenül. Hamarosan ismét megjelennek, úgy néznek az orvosra mint egy szentre, azonnali megváltást remélnek tőle. Néhány mondatot beszélgetnek táplálási szokásokról, utolsó széklet időpontjáról, a kutya mozgásigényéről.

Mindeközben a betegnek cseppet sem látszó “beteg" gondtalanul sétálgat, majd minden előzmény és figyelmeztetés nélkül lekuporodik és guggolva a padlóra helyez egy nagy adag bűzös, barna és híg végterméket, majd nyög egy nagyot és mindeközben mint valami lavina kivágódik belőle egy pirosan és kéken világító labda, ami a megdöbbent arcok kereszttüzében, azokról tudomást sem véve vidáman, kackiásan világítva görög végig a rendelő kövén.

Bár az orvos sokat nem tett hozzá a gyógyuláshoz, a gazdi rendkívül hálás, végtelenül boldog is. Huncutka valamit mégis lenyelt, valószínűleg séta közben, valaki másnak a játékát. A gyomorsav lebontotta a borítást, a világító piros -kék pattogó belső pedig bolyongott odabent, keresve a kijáratot.

Bármilyen őrültségnek is hangzik a gyanúnk, mondjuk el azt bátran a szakembernek és soha ne legyünk abban biztosak, hogy semmit nem nyelt le, nem evett meg négylábú kis barátunk.

forrás:nlcafe.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Nem bír magával a kutya, akit elvittek bevásárolni :)
  2018-01-26 08:30:50, péntek
 
  A Zira nevű kutya végtelenül boldog, hogy elvitték bevásárolni a Targetbe, mi pedig tökéletesen tudunk azonosulni vele!

Mennyire jó érzés néha beszabadulni egy hatalmas áruházba és bámulni a polcokon sorakozó termékeket, ámulni a sok színes, izgalmas cuccokon, még akkor is, ha történetesen nem vásárolunk semmit. A Zira nevű corgi pontosan így érzi magát, ezt pedig azért állíthatjuk ilyen biztosan, mert tényleg minden az arcára van írva!

A kutyát gazdája vitte magával egy bevásárló körútra a Target nevű üzletlánc egyik boltjába, majd Twitterre posztolta Zira elképesztően boldog ábrázatát!

forrás:nlcafe.hu/szabadido
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Hány kutyaév pontosan egy emberév?
  2018-01-05 22:32:10, péntek
 
  A közhiedelemmel ellentétben nem elég egyszerűen héttel szorozni a kutyák korát ahhoz, hogy az emberi életkorhoz viszonyítsuk.
Általában a kutyák életkorát úgy viszonyítjuk az emberi évekhez, hogy megszorozzuk héttel - holott az így kapott eredmény sok ebnél egészen matuzsálemi kort mutat. Az Index korábbi cikke pontosít egy kicsit a számítási metóduson, ami sokkal összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk.

Kiskutya és jó házasság a hosszú élet titka?

Állítólag a kutya az ember legjobb barátja. Egy korábbi kutatás azt mutatja, hogy négylábú barátunk lehet a hosszú élet titka. A mérföldkőnek számító vizsgálat szerint a kutyatartás, a boldog házasság és a sok barát lehet a kulcs a hosszú élethez.
Hány kutyaév számít egy emberévnek?
A tényleges korarány megállapításához nem elegendő pusztán a kutya éveit felszorozni, figyelembe kell venni számos egyéb tényezőt is: például a súlyát, a fajtáját és az egészségügyi állapotát. Az eredeti számítás értelmében (tehát amikor 7-tel szorzunk) az első két kutyaév 14 emberévnek felelne meg, holott átlagosan inkább 24 emberi évet ér az állat fejlődése szempontjából. Nagyon sok fajtánál az első kutyaév 14-15 emberi év, innentől pedig a többi, fent bemutatott tényezőt is figyelembe véve kell számítani.

A kutya az ember legjobb barátja, a macska pedig szórakoztató társ - tartja a közhelyes mondás, és az is igaz, hogy van, aki a kutyákat, más viszont a macskákat kedveli jobban. Mennyiben határozza meg a személyiségünk azt, hogy melyik állatot kedveljük jobban? Cikkünkből kiderül!

Ajánlott méret alapján számolni, az alábbi kategóriák szerint: 9 kiló alattiak kiskutyák, 9-23 között közepes termetűek, 23-40 között nagyok, 40 kiló felett pedig óriások az ebek. A nagyobb kutyák hamarabb öregszenek meg, mint a nagyon kis termetű kutyák, hogy pontosan mennyi különbség van közöttük, azt az alábbi cikk táblázata szemlélteti.

Átlagolva nagyjából 1 naptári év a kicsi és közepes kutyáknak ötöt, a nagyobb fajtáknál 6-7 évet számít. Így egy tízéves mopsz emberi évben nagyjából 64 évesnek számít, míg egy dán dog már 80-nak. A keverékek legtöbbször tovább élnek fajtatiszta társaiknál, mivel ellenállóbbak a betegségekkel szemben.
forrás:hazipatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Mi a kutyám csillagjegye? És mit árul el róla?
  2017-12-28 08:19:30, csütörtök
 
  Kutyahoroszkóp

Az asztrológia egyáltalán a kutyákra is vonatkozik? Naná, és jelentősen befolyásolja a személyiségüket. Akárcsak az embereknél, a kutyáknál is az alapján határozhatjuk meg a csillagjegyet, hogy mikor született a négylábú. Ha Ön abban a szerencsés helyzetben van, hogy napra pontosan tudja a szülinapját, akkor most megtudhatja, hogy a csillagjegye szerint mi minden jellemző kiskedvencére.

Kos kutya (március 21.-április 20.)
A Kos kutyusok imádják a pörgést, rendkívül aktívak. A sok játék és futtatás nagyon fontos ezeknél az ebeknél, hiszen így garantáltan elkerülhetjük, hogy unalmukban megrongáljanak valamit. Nagyon jól kijönnek más ebekkel és azokkal az emberekkel, akik szívesen mókáznak velük.
A Kosok színe a piros, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Oroszlán, Nyilas

Bika kutya (április 21.-május 20.)
A Bika kutyusok számára fő a kényelem, ezért fontos, hogy az otthonunkban legyen számukra kialakítva egy hely, ahol tökéletesen érezhetik magukat. Nem meglepő módon a Bikák eléggé makacsok és önfejűek, ha egyszer elhatározták, hogy nem akarnak beszállni az autóba, akkor nagyon nehéz bekönyörögni őket...
A Bikák színe a zöld, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Szűz, Bak

Ikrek kutya (május 21.-június 20.)
Az Ikrek kutyusok igazi szónokok, akiknek nem okoz problémát, hogy a hangjukat hallassák. Ugyanakkor ők is nagyon szeretik, ha beszélünk hozzájuk, kiváló hallgatóságok és nagyon igénylik a társaságot. Imádnak új emberekkel és ebekkel találkozni, könnyen kötnek barátságot.
Az Ikrek színe a kék, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Mérleg, Vízöntő

Rák kutya (június 21.-július 20.)
A Rák kutyusok nagyon gazdisak és rettentően családcentrikusak. A szeparációs szorongás is gyakran felmerül esetükben. Ha négylábúnknak Rák a csillagjegye, minden bizonnyal félénk jószágról van szó, aki azonban a vizes mókákban mindig benne van.
A Rákok színe szintén a kék, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Skorpió, Halak

Oroszlán kutya (július 21.-augusztus 20.)
Az Oroszlán kutyusok eléggé hiúk, imádják, ha a kutyakozmetikusnál szépülhetnek. Kedvelik a nagy társaságot is, mindenkit kedvesen üdvözölnek. Ha több négylábúnk is van, akkor minden bizonnyal az Oroszlán a falkavezér.
Az Oroszlánok színe a narancs, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Kos, NyilasSzűz kutya (augusztus 21.-szeptember 20.)
A Szűz kutyusok feladatorientáltak, éppen ezért kiváló munkakutyák válhatnak belőlük. Könnyen tanulnak és imádják, ha azért dicsérik őket, mert valamit jól csináltak. Mivel kissé heves természetűek, ezért érdemes korán elkezdeni nevelésüket.
A Szűz kutyák színei a földszínek, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Bika, Bak

Mérleg kutya (szeptember 21.-október 20.)
A Mérleg kutyusok szerelemmel tudnak szeretni! És nem csak a gazdájuk iránt éreznek feltétel nélküli szeretetet - horoszkópjukhoz hűen igazságosan mindenkit elárasztanak kedvességgel. Ha kutyánk csillagjegye Mérleg, akkor valószínű, hogy nagyon jó az egyensúlyérzéke is!
A Mérlegek színe a zöld, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Ikrek, Vízöntő

Skorpió kutya (október 21.-november 20.)
A Skorpió kutyusok a leghűségesebbek, viszont eléggé titokzatosak is. Imádják elrejteni a játékaikat, amelyeket aztán valódi kincsként őriznek. Épp ezért remek őrkutyák is válhatnak belőlük: a védelem és a biztonság nagyon fontos számukra.
A Skorpiók színe a piros, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Rák, Halak

Nyilas kutya (november 21.-december 20.)
A Nyilas kutyusok a legszórakozatóbbak, ha emberi foglalkozásuk lehetne, valószínű, hogy a legtöbb komikus van színész lenne. Folyton produkálják magukat, imádnak új trükköket tanulni és rendkívül intelligensek is. Fontos, hogy agyukat is edzésben tartsuk.
A Nyilasok színe a sötétkék, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Kos, Oroszlán

Bak kutya (december 21.-január 20.)
A Bak kutyusok nagyon megfontoltan és bölcsen viselkednek - már egészen kölyökkutya koruktól kezdve! Továbbá különösen nyugodt természetűek, sokszor inkább csak figyelik, ahogy más ebek játszanak és rosszalkodnak. Remek falkavezérek.
A Bakok színe a fekete, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Bika, SzűzVízöntő kutya (január 21.-február 20.)
A Vízöntő kutyusok akkor érzik magukat a legjobban, ha másoknak segíthetnek. Nagyon bátrak és semmi sem tartja vissza őket attól, hogy a bajba jutottakat megmentsék. Remek segítőkutya válhat belőlük, ráadásul nagyon intelligensek is!
A Vízöntők színe az arany, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Ikrek, Mérleg

Halak kutya (február 21.-március 20.)
A Halak kutyusok talán a legérzékenyebbek az összes csillagjegy közül. Rajongással szeretik gazdájukat, aki ha jelen van, más létezéséről tudomást sem vesznek. Ha sokáig egyedül hagyjuk őket, rendesen megsértődnek. Rendkívül igénylik a simogatást.
A Halak színe a zöld, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Skorpió, Rák
forrás:activebeauty.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Hogyan minimalizálhatjuk a kutya szőrhullását?
  2017-12-17 08:58:39, vasárnap
 
  Mi okozza és mi a megoldás?

A szőrhullás teljesen természetes jelenség a kutyák esetében, így száz százalékosan nem is tudjuk megszüntetni ezt a folyamatot. Szerencsére azonban minimalizálhatjuk a szőrhullást, hogy ne kelljen folyton porszívózni és a ruháinkat szőrteleníteni.
Mi okozza a fokozott szőrhullást?

Ahhoz, hogy csökkenteni tudjuk a szőrhullás intenzitását, először ki kell derítenünk, hogy miért hullajt négylábú kedvencünk annyi szőrt.

Vajon szervezete nem jut elég tápanyaghoz?
Győződjünk meg róla, hogy étrendje kiegyensúlyozott, méretének, életkorának és egészségi állapotának megfelelő. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük ki az állatorvos véleményét.

Vajon éppen most vedlik?
A kutyák egy évben kétszer váltanak bundát, ez nagyjából tavaszra és az ősz végére tehető.

Vajon egészségügyi problémái vannak?
Bizony néhány egészségügyi gond, mint például a bőrbetegségek (ótvar, rühesség) vagy bizonyos rákfajták jelentős mennyiségű szőrhullással járnak.Vajon túl stresszes?
Könnyen lehet, hogy a túlzott szőrhullást az okozza, hogy az eb valami miatt stresszes, ingerült vagy szorong.

Számít, hogy milyen nemű?
A nőstény kutyusoknál alapvetően erősebben jelentkezik a szőrhullás, mint a kankutyáknál.
Természetes módszerek, amelyekkel minimalizálhatjuk a szőrhullást

Kókuszolaj
A kutya súlyának megfelelően (5 kilogrammonként 1 teáskanálnyi) kókuszolajat érdemes adni neki - mondjuk az eledelébe keverve. Ez a természetes gyógyír jelentősen javíthatja a kutyus bőrének egészségét.

Friss, tiszta víz
Ügyeljünk arra, hogy a kiskedvencünk tálkájában mindig van elegendő friss, tiszta víz, amiből ihat. Így ugyanis elkerülhetjük, hogy bőre kiszáradjon, amely szintén fokozott szőrhulláshoz vezethet.

Halolaj
A halolaj omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz, amelyek nemcsak a kutya bőrének egészségét segítenek fenntartani, de szőrzete is fényesebbé és puhábbá válhat tőlük.Joghurt
Egy kevéske natúr joghurt nemcsak jutalomfalatnak kiváló, de ha rendszeresen kap belőle az eb, azzal minimalizálhatjuk annak az esélyét, hogy valamilyen gombás fertőzést kapjon - ezek is jelentős szőrhullással járnak.

E-vitamin
Ápoljuk E-vitamin olajjal kutyusunk bőrét, hogy megakadályozzuk annak kiszáradását.

Olivaolaj
Adjunk kutyánknak olivaolajat (7 kilogrammonként 1 teáskanálnyi mennyiséggel számolhatunk), hogy biztosan fényes és egészéges legyen a bőre és a szőrzete.

Ecet
Az ecet is bevethető több bőrprobléma esetén, például ha a kutyus bőre korpás vagy gombás bőrfertőzése van.

forrás:activebeauty.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3553 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 1028
  • e Hónap: 5095
  • e Év: 5095
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.