Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
A szeretet tiszta fény
  2015-01-10 07:09:35, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
Amikor mindent szeretsz
  2014-10-19 09:40:26, vasárnap
 
  Amikor mindent szeretsz, akkor semmihez sem vagy kötve.

A gonosz szívből kibocsátott gonosz szándék máshol fog fészket rakni magának, amikor visszatérve úgy találja, hogy a szív, amely kibocsátotta, szeretetteljes szándékokkal van tele.

Így hiúsítja meg a szeretet a gonosz szándék megismétlődését.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
Új világ születik.
  2014-10-14 11:13:40, kedd
 
  Amikor erő kell, hogy újra és újra talpra állj, amikor hit kell, hogy bízz magadban, amikor szeretet kell, hogy érzed, nem élsz hiába, akkor tudd, hihetetlen tartalékok rejlenek benned! Terjeszd ki önmagad határait, hívd be a gyógyító fényt, és emelkedj arra a szintre, ahol már nem fognak rajtad a negatív erők. Itt megtapasztalod azt a határtalan szeretetet, amely körbeölel, de nem csak téged, hanem egész világunkat. Meríts belőle, töltekezz fel, és szórd szét a világ minden pontjára a szeretet fényét, hogy mások is érezzék, mennyire boldog és szép világot élünk. Amikor a gondolat, a hit, az erő és a szeretet egymásra talál, egy új világ születik.

Forrás
: Link


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
Szeretlek !
  2014-10-14 08:50:25, kedd
 
  Ne szégyelld kimondani... Ember, ne szégyelld kimondani: SZERETLEK, Ne csak dajkádnak, kedvesednek mondd, szeretlek. . . De mondd a Holdnak, a Napnak is, hogy szeretlek, És mondd a szélnek, a fellegeknek, szeretlek, szeretlek! Mondd a forrásnak, a csermelynek, szeretlek, A tavaknak és a tengereknek, szeretlek. . . Mondd a hegyeknek, a fenyveseknek, szeretlek, És a virágoknak, a mezőknek, szeretlek, szeretlek! Mondd a delfinnek, a kismadárnak, szeretlek, A pillangóknak, az őzikéknek, szeretlek. . . Mondd a Földnek, Égnek, csillagoknak, hogy szeretlek, Minden népnek, összes gyermekének, szeretlek, szeretlek! Ám ha szégyellnéd kimondani, hogy szeretlek, Hát kiáltsák világgá tetteid, szeretlek. . . E szócskától megszépül a világ, SZERETLEK, És akkor meglátod, visszakiált, SZERETLEK, SZERETLEK! Meglátod, visszakiált!:)


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
A szeretet
  2014-08-22 08:21:40, péntek
 
  A szeretet elég erőssé tesz ahhoz, hogy legnemesebb elveinkhez méltón éljünk. Hogy tanuljunk hibáinkból, hogy jobbak legyünk.

Stephanie Dowrick











 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
Igaz szeretet.........
  2014-01-18 07:29:01, szombat
 
 




Aranyos Zsolt: Egyszerüen szeretet
2014-06-14 20:49:10, szombat

Bármennyire is háborog a világ, melynek végtelen sok problémája körülvesz minket, mindig találhatunk egy biztos pontot, ahol nyugalmat és feltöltődést kaphatunk: ez a szeretet.

Minden mulandó. A pénz, a szépség, a karrier, a használati tárgyaink. Mindent megemészt az idő, de a szeretet az egyetlen olyan emberi dolog, amely legyőzhetetlen. Először is azért, mert megfoghatatlan. Nem tudjuk a kezünkbe venni, megérinteni, megsimogatni, nincs formája, sem alakja, ezért sem lehet ketrecbe zárni, láncra verve fogolyként uralkodni felette. Nem lehet kihasználni, sem meggazdagodni birtoklásából. Másodsorban azért, mert alapvetően nem mi fejlesztettük ki magunkban, ezért amivel nem rendelkezhetünk, arra jogot sem formálhatunk. Úgy válik életünk részévé, hogy észre sem vesszük, úgy lesz ,,tulajdonunkká", hogy nem adtunk érte semmit. Ingyen kaptuk, és csak ingyen is tudjuk továbbadni.

A szeretet felemel. Hidat képez ég és föld között. Reményt ad, mely képes túlélni mindazt, ami sárba döntené emberi lényünket.

A szeretet képes lehajolni is. Észreveszi, mire van szüksége a másiknak. Nem azért cselekszik, hogy haszna legyen belőle, erre nem is gondol, mert - nem tudja hogyan - felülről vagy valaki más által kapta ezt az ajándékot. Akinek van, annak adatik, aki a keveset sem becsüli, attól az is elvétetik. Ha a keveset túl kevésnek találjuk, és ezért nem merünk adni belőle, mondván, ha így folytatom, nekem sem marad, és inkább magunkat szeretgetjük, akkor önzővé válunk. Így lehet a lelki világosságból sötétség.

A szeretet cselekszik a másikért. Nem egy olyan érzés, ami ha magával ragad, lebegtet, s ha nincs lebegés, - akkor talán úgy gondoljuk - szeretet sincs. Az élettel teli párkapcsolatot is a másikért való cselekedet működtetheti. Minden ebből táplálkozik, közös hagyományaink, szokásaink, időtöltéseink. Ahol a másikért való cselekvés, ez az önzetlen, belülről fakadó vágy nem található meg, ott önvizsgálatra, új utak felfedezésére van szükség. Nem a hiánypótló pótcselekvések hozzák a megoldást, mert az csak felszín.

A szeretet útja belülről indul, a párunkhoz, emberekhez vezet, és közös terveket szőve mindig felfelé tart, a magasba emel!



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
A szeretet
  2013-11-05 07:07:42, kedd
 
 
A szeretet nélküli kötelességtudat: kedvetlen.
A szeretet nélküli felelősség: figyelmetlen.
A szeretet nélküli igazság: kemény.
A szeretet nélküli okosság: gőgös.
A szeretet nélküli barátságosság: hűvös.
A szeretet nélküli rend: kicsinyes.
A szeretet nélküli hatalom: kíméletlen.
A szeretet nélküli birtoklás: fösvény.
A szeretet nélküli adakozás: képmutató.
A szeretet nélküli vallásosság: bigott.
A szeretet nélküli hit: vakbuzgó.
A szeretet nélküli remény: fanatikus.
A szeretet nélküli élet: értelmetlen




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
Márai Sándor ; A szeretetről
  2013-11-04 07:00:05, hétfő
 
 
Márai Sándor: A szeretetről Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-02-11 19:29:45
feltöltő: yaskane
nézettség: 1281
szavazatok: 4
kommentek: 0
kulcs: szeretet, könyv, Füves, Sándor, Márai,
kategória: kreatív
leírás: Márai Sándor Füves könyvében nagyon sok olyan gondolat van, amelyet nehéz megemészteni, elfogadni... vitatkozna vele az ember, de rájön, hogy kegyetlenül igaz!!!!

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!






 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
A belső béke másokra is átterjed
  2013-10-06 11:52:17, vasárnap
 
  Az ego - a tudat félelmet ismerő része - konfliktust és különállást akar, mert ezek jelentik táplálékát a túléléshez. A béke, a belső nyugalom az ego halálos ellensége. A szeretet és a béke pedig annyira összefonódik egymással, hogy külön-külön nem használhatók. Nem élhetjük át a szeretet ölelését, amíg bensőnkben békét nem teremtünk. Csakhogy ennek a békének semmi köze sincs ahhoz, ami körülöttünk a világban történik.
Érezd meg, mit jelent Isten békéje.Jusson eszünkbe minden nap, minden percben, minden másodpercben, és kiváltképp jusson eszünkbe minden reggel, amikor felkelünk, hogy ha önmagunk számára elfogadjuk a békét,akkor a világon minden eleven lélek egy kis békéhez jut. Így alakul át a világ, nem pedig úgy,ha megtámadjuk azokat, akik a támadás pártján állnak.

Forrás:Dr. Gerald G. Jampolsky - A szeretete tanítása




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
A szeretet
  2013-04-01 12:44:18, hétfő
 
  "Ha ítéleteket alkotunk ennek a pillanatnak bármely aspektusáról is, már nem érzékeljük azt [a maga teljességében]. Az ego mindig azt keresi, hogy mi az, amit kritizálhatna. Ez mindig a múlttal való összehasonlítással jár. A szeretet azonban békésen tekint a világra, és elfogadja azt. Az ego a hiányosságokat és a gyengeségeket keresi. A szeretet az erő jeleit kutatja. Azt nézi, hogy a másik mennyit jutott ez idáig előre, és nem azt, hogy mennyit kell még mennie. Mily egyszerű dolog mindig szeretni, és mily kimerítő dolog mindig csak hibát találni! Hiszen minden alkalommal, ha hibát látunk, azon kezdünk gondolkodni, hogy mit lehetne ezzel kapcsolatban tenni. A szeretet viszont tudja, soha semmi más nem szükséges, mint még több szeretet.
Mindig az érinti meg legmélyebben a másik embert, amit teljes szívből végzünk. Nem a testünk mozgása vagy az elménkben lévő szavak közvetítik a szeretetet. Szeretetünk a szívből egyenest a szívbe tart."

Maharishi Mahesh Yogi




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 92
  • e Hét: 1114
  • e Hónap: 6642
  • e Év: 54554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.